Orijinalini görmek için tıklayınız : Başkanlık için halkoyunda ne çıkar?
bilgivehis
22-01-2017, 11:47
Cumhuriyetin yıkılışını, padişahlığın gelişini ve faşizmin yasalaşmasını TBMM onayladı şimdi sıra halkta. Halkoyuna gidilirse ki, öyle görünüyor sizce bu yasaya hayır çıkar mı?
Örnegin CHP hayır için meydana inecek ama çalışmayacak, MHP zaten evet diyecek, HDP'nin hayır diyeceği görünüyor, AKP ise zaten çalışmasına gerek yok koyunlar evet için bekliyor, buna ragmen hayır çıkma ihtimali sizce var mı?
Bence öyle bir ihtimal yok ama her iki sonuçta faşizm alabildiğine yükselecek, baskılar daha da artacak, eli sopalı-palalı ışidçiler iktidarın resmi organı olacak, faşizm arttıkça AKP'ye oy verenler daha mutlu olacak ve cennete bir adım daha yaklaştıklarına inanacaklar, vatandaşlık kaldırılacak yerine tebaa ve ümmetçilik gelecek, TBMM ulemaya dönüşecek, Bahçeli harem ağası yapılacak, yandaşlar içoglan sınıfına atanacak, cariyeler Arabistandan getirilecek, ordu süvari birliğine dönüştürülecek, aksaray el-etek öpme tahtına dönüşecek, velhasıl her iki türlü sonuçta müslüman ahali cennete gidecek...
NickMickyok
22-01-2017, 12:58
Chp ve Hdp nin HAYIR oyları yetmeyeek maalesef.
Sağ, muhafazakar ve milliyetçi cenahta kırılma olması lazım.
Vefik Sami
22-01-2017, 13:05
...HDP'nin hayır diyeceği görünüyor...
Tam da "Başkanlık" tartışmasının yaşandığı dönemde bâzı HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması, içlerinden bir kısmının tutuklanmış olması, HDP-PKK cenâhından sözüm ona "aleyhte" seslerin yükselmesi bende "algı yönetimi" intibaı uyandırmakta. Bir şey çok kolay anlaşılır olmuşsa, o şey ya değersizdir, ya da arka plânda envâ-i çeşit "Ali Cengiz" oyunları dönmektedir.
Atatürkçü-Lâik kesim 'hayır' diyecek; o belli. Ama; bu 'hayır' pek işe yarayacak gibi görünmüyor. Geride kalanlar için ise, Facebook'ta astığım mesaja istinâden, cevap yazan bir zât-ı muhteremin cümlesini aktarayım.
"Lider olarak gördükleri kişi 'sıçmak câiz değildir' dese, bokunu kıçında tutacak milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede."
Reis-i Cumhuriyet "hayır"lı olsun.
Şüpheci Dinsiz
22-01-2017, 14:00
Devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş, gözü dönmüş bir dinci faşist iktidarın, işini referandum sonucuna bırakacağını pek sanmıyorum. Facebook'ta bir duvar yazılamasında "seçimi sokaktakiler kazanır, sonucunu 'sayanlar' belirler!" yazıyordu. Çok doğru.
aliyarasfal
22-01-2017, 16:06
HDP seçmeni güvenlik gerekçeleriyle sandıktan uzak tutulacak, katılım orda en aza(sadece akpliler) indirilecek. Mhp tabanındaki büyük tepki örtpas edilip yokmuş havası estirilecek( şimdiden başladılar) CHP -AKP arasında bir seçimmiş imajı verilecek, dindar-türkçülük, kafir laiklere karşı propagandası camiler ile başlatılan harekatla çoktan başladı. Teörristlere karşı vatanseverler yalanıda sosu :)
Şimdilik saygımla gittim...
bilgivehis
22-01-2017, 17:55
Şimdi diyorlar ki, vahşi kapitalizm asıyor, kesiyor, saldırıyor, işgal ediyor vs.
Halk koyun olursa değil kapitalizm yerdeki otlar dahi aynısını yapar.
Venezuella'dan tutun Afganistana kadar o kadar koyun halk var ki, resmen kapitalizmin agzını sulandırıyor.
Bugün yurttaşlıktan çıkıp tebaa ve ümmet olmak isteyen bir halk varsa elbette tecavüze de ezilip sömürülmeye de layıktır.
Bugün hesap sorma hakkını bırakıp padişahın kıçını yalamak için sıraya giren bir halk varsa elbette kapitalizm de masumdur.
Hani bu kıç yalayanlar bir de antiemperyalistlik yapmaz mı işte memleketin haline gel de gülme.
Oysa emperyalist dedikleri Abd'de protesto hakkını kullanan kadınlar kadar değeri olmayanların bir de kadınlara bakışı yok mu tam evlere şenlik...
Ne olacağı hiç belli olmaz.
bir bakmışsın %75 evet demişler.
bir Allah'ın kulu da YSK'a sen ne yaptın gardaş diye soramayacak.
o yüzden her türlü dalavere 14 yıldır döndüğüne göre bu işin kompedanı olmuş.
herşey onların elindeyken %75'ten aşağı bir oy beklemiyorum.
NickMickyok
22-01-2017, 22:55
HDP seçmeni güvenlik gerekçeleriyle sandıktan uzak tutulacak, katılım orda en aza(sadece akpliler) indirilecek. Mhp tabanındaki büyük tepki örtpas edilip yokmuş havası estirilecek( şimdiden başladılar) CHP -AKP arasında bir seçimmiş imajı verilecek, dindar-türkçülük, kafir laiklere karşı propagandası camiler ile başlatılan harekatla çoktan başladı. Teörristlere karşı vatanseverler yalanıda sosu :)
Şimdilik saygımla gittim...
Kesinlikle ben de böyle düşünüyorum.
Devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş, gözü dönmüş bir dinci faşist iktidarın, işini referandum sonucuna bırakacağını pek sanmıyorum. Facebook'ta bir duvar yazılamasında "seçimi sokaktakiler kazanır, sonucunu 'sayanlar' belirler!" yazıyordu. Çok doğru.
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Oyumu Hayır olarak kullanacaksam da umutlu değilim. Onların istedikleri de bu yönde. Fakat akıl tutulması değil bu. Bu tamamen başka bir şey!
Bence şimdiden umutsuzluğa kapılmamak gerekir. Bu duvar yazısı sonuç bile olsa, gerçek durum bu olmadığında iktidarı elinde tutanlar için zor bir durumun başlangıcıdır. Halk desteği alamayan iktidar bazı ittifaklarla o makamı işgal ediyor demektir ve bu ittifaklar çatlak destidir su kaçıracaktır.
Bu gün umutlarımızı kaybettiğimizde yarın meydan okuyacak gücümüz olmaz
Ne demiş Nazım Hikmet Mesele esir düşmek değil Teslim olmamaktır Kararmasın sol memenin altındaki cevahir.
Dünya tarihinde çok hileli seçimler olmuştur ama dünya hile yapanlara kalmamış. Umut bitmemeli.
bursali68
23-01-2017, 19:46
Merhaba,
Bugünün temeli Ergenekon, Balyoz gibi davalarla TSK nın alaşağı edilmesiyle atıldı.Çünkü böyle bir günde yönetime tek dur diyecek kurum TSK idi.
OHAL ilanı ise " Ya Başkanlık veya Sıkıyönetim " demek idi, yani ya zorla Başkanlık, ya da güzellikle Başkanlık...!
Sonuç olarak referandumda HAYIR çıksa dahi süreç sıkıyönetime gideceğinden ve öyle bir durumda anayasa ZATEN ASKIYA alınacağından otomatikman tüm kurumlarıyla hazır hale gelen bir Başkanlık veya kabaca Diktatörlük perçinlenmiş olacaktır...
Yani maalesef, sonuç hayır da çıksa başkanlık, evet de çıksa başkanlık...
Sağlıcakla kalınız.
spartacus
23-01-2017, 20:08
Her haliyle diktatörlük..
Başkanlık konusu zaten Erdoğan'ın -ki Erdoğan dediğimizde ülkenin %1'i- korkularını bastırması ve asla yargılanamaz kisvesini elde etme açısından... Kısaca kişisel, yine de bir farkla o zaman daha fütursuz olabilecek, kişisel psikolojisi dahi etken-etkili olacak, kafasına göre atamalar yapacak, bürokrasinin yönettiği ülke de-ki tüm kleptokratik, mafya tarz, mafyalarca yönetilen kleptokratik ülkelerde böyledir-, bürokrasiye tam bir resmi statü sağlanacak...
Her kleptokratik yönetim biçimi din ve ırk olgusunu kullanır, örneğin en ufak bir siyasi eleştirinizde dahi, islam'a hakaret, dinimize hakaret yönlü tepkiler de silah olarak kullanılır, örneğin Yeni Akit iyi bir göstergedir bu bakımdan... Böylece hırsızlar rejiminin üyeleri eleştirilemez, kutsal hale gelirler ve ne yaparlarsa yapsınlar din-ırk siyasetiyle esir alınan halk destek vermeye başlar...
Rusya, İran ile nelerin pazarlığını yaptılar bilinmez, ancak korkuların en önemlisi Erdoğan, asıl güç gerici semaye, grubu ve aile çevresi olarak hayli büyük, gayr-ı meşru vurgunlar yaptılar.
İçeride ise çok geniş bir soygun, vurgun ekonomisinin başını tuttular ve elbette tüm bu zemin üzrelik, beraberinde korku ve kaygıları elbette stotüjoyu da-sürekliliğini sağlamak- getiriyor...
Bu tarz siyasetin sonu darbedir, başkanlık olsun olmasın, zira çöreklenmiş muktedirler artık toplumsal kamplaşmalar ve iç ayrışma-çatışmalardan beslenir hale gelirler, AKP'nin varlığı hem ülke hem de sistem açısından da işlevsizliğe doğru yol almakla tıkanmayı getiriyor.
Bir ülke elit bir kesimin kararnameleriyle yönetiliyorsa, sistem tıkanmış-tıkamışlar demektir.
Yıldıztozu
23-01-2017, 20:39
Brexit seçimlerinde beklenen tahminler tutmamıştı.
Amerika seçimlerinde de beklenen olmadı.
1 kasım türkiye seçimlerinde de sürpriz oy oranı çıkmıştı.
Yani artık halklar daha farklı yöntemlerden etkileniyor gibi, ya da şaşırtıcı oylar kullanmayı seviyor gibi.
Onun dışında baktım da 2007'deki ''cumhurbaşkanını halk seçsin mi'' anayasa değişikliği referandumunda yüzde 70 evet oyu çıkmış.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde de yüzde 52 tayyip almış.
Yani bu tarz referandumlarda akp avantajlı bir istatistiğe sahip.
Doların ve terör olaylarının artışı da akp seçmenini etkilemez gibi. Bunların çoğunluğu internet kullanmayıp Ahaber kanalını takip eden tipler olduğu için hayır diyenleri vatan haini olarak bile görebilirler. Hem sonrasında erdoğan ''doları yükseltmeye çalışanlara rağmen ekonomimizi çökertmedik hamdolsun'' diyecek nasıl olsa.
Darbenin püskürtülmesi de avantaj sağlayacak evetçilere.
Tahmin yürütebilmek için analiz yapmıştım ama hala bir tahminim yok. Sanırım referandumdaki en kritik nokta 1 kasımdaki yüzde 49'luk akp oylarından evet aleyhine ne kadar fire verileceği.
Yıldıztozu
23-01-2017, 20:41
bir de imam-hatipli sayısındaki artış da etkileyebilir.
2002 yılında 60 bin imamhatipli varken şimdi 1 buçuk milyon civarı.
Bunların bir çoğu mezun ya da 18 yaşına gelmişlerdir.
Çoğunun oyu evet olacak.
trajik olan da 1 tane bilinçli seçmen elde edebilmek için harcanan enerjiyle 1 tane bilinçsiz seçmen elde edebilmek için harcanan enerjinin arasındaki büyük fark.
Bilinçli seçmen için onu eğitmek ve düşüncesini açmak gibi zahmetler gerekli, ama bilinçsiz seçmenden milyon tane için bile çabaya gerek yok.
bilgivehis
24-01-2017, 04:02
trajik olan da 1 tane bilinçli seçmen elde edebilmek için harcanan enerjiyle 1 tane bilinçsiz seçmen elde edebilmek için harcanan enerjinin arasındaki büyük fark.
Bilinçli seçmen için onu eğitmek ve düşüncesini açmak gibi zahmetler gerekli, ama bilinçsiz seçmenden milyon tane için bile çabaya gerek yok.
Bu cümleyi pek tuttum :)
Hakikaten bilinçsiz seçmene bir şey yapman gerekmiyor, "evet demezsen cennete gidemezsin" dedin mi evetler sandıktadır.
Ya bilinçli seçmen öyle mi, işin yoksa evet-hayır'ın anlamını anlat dur peh peh...
AKP. 2002 de ilk seçim kazandığında Doğru Yol partisinin çok az bir oyla parajı aşamaması sonucu iktidar olmuştu Doğru Yol partililerin itirazı dikkate alınmadı. Türkiye için AKP bir uluslar arası sermayenin bir projesi idi .2008 e kadar bu proje aksaksız yürüdü .2008 den sonra sürekli istikrar bozulur probagandası ile AKP iktidarda tutuldu.2011 de Rahmi Koç AKP nin krizleri iyi yönettiğini ve çaydan geçerken at değiştirmenin iyi olmayacağını anlatarak AKP ye destek verdiklerini söyledi.Daha sonraları TÜSİAD la AKP arasında çekişmeli zamanlar yaşandı ama AKP her kesi tehdit ettiği gibi TÜSİAD ı da tehdit etti.
Seçim çalışmalarında sürekli istikrar bozulur probagandası yaptı İstikrar eşittir AKP diyerek sürekli korku salarak iktidarda kaldı .Ama bu süre 17.25 aralıkla bozuldu İslamcı Liberal AKP dinci diktatör AKP oldu.
Bu seçim meydanlarında istikrar bozulur diyecek yüzü kalmadı demokrat liberalde .Tek söyleyeceği bütün dünya bize karşı biz bütün dünyaya karşıyız diyecek. Ama bütün dış politikaları iflas etti elinde ne Ukrayna ne Irak ne Suriye kaldı hatta Kıbrıs bile risk altında. Şu an elinde bir şey yok ve Rusya ne diyorsa onu yapmak durumunda.
Bizimde seçim çalışmalarında isikrar bitti borç çok ülke bölünecek dememiz gerekiyor 2010 da ki referandumda %52 evet oyu ancak boykotçular ve yetmez ama evet çilerin desteği ile aldı Bu gün o güçler yanında değil.Bu gün her parti kendi başına çalışacak gibi görünüyor AKP tek başına
Hayır dünden daha güçlü birde ekonomik kriz dahada derinleşiyor AKP yi tek kurtaracak olağan üstü hal yasası bu yasaya dayandırılan baskı
Eğer muhalefet taktik değiştirip kişi kişi ev ev çalışrsa AKP nin oyunu bozulur,hatt AKP itifakı bile bozulabilir.
Biz biraz daha akıllı advranacağız muhalefet güçleri birbiri ile çatışacak sözlerden kaçınacak ve sadece T.Erdoğan ve AKP ye odaklanan probagandalar yapacak.
Bu sefer kaybetme olasılıkları daha güçlü.
Umutsuz olmayalım.
Engse Hohol
25-01-2017, 10:51
https://lh3.googleusercontent.com/-rEOW1rVpN4Q/WIhT0nQf8nI/AAAAAAAAJrk/mEYKZs3n2AYHxHLMMRqhFgkBW59T9b-pACJoC/w579-h267-p/bdv8.jpg
AKP'nin cahil seçmeni çoğunluk oluşturduğu için kendileri gibi cahil insanları milletvekili seçerek TBMM'ne taşıdılar. Şimdi diktatörlük peşindeler.
✔ (http://odatv.com/vid_video.php?id=8EC14) Evetçilerin videosu; Hanımlar her eve girebilirler, her eve misafir kabul edilirler bunu değerlendirin hanımlar.
✔ (https://twitter.com/omerdongeloglu/status/824010519367548928) Biz bu fimi daha önce görmüştük. Kabe'den canlı yayın ben de varım !
Ömer DÖNGELOĞLU Mekkeden Selam ve dualarımızla @omerdongeloglu Ben de varım.
✔ (https://twitter.com/hashtag/BenDeVar%C4%B1m?src=hash) Akp'nin "ben de varım, güçlü bir türkiye için sen de var mısın" kampanyasına katılan ünlüler.
rıdvan dilmen
arda turan
burak yılmaz
murat boz
ersin düzen
ahmet çakar
✔ (https://twitter.com/ensari622/status/824005833189105664) Ahmet çakar, sen de var mısın pasını Fatih terim'e attı, ne diyecek acaba fetih terim !
bilgivehis
25-01-2017, 11:35
1900'lü yılların sonuna dogru Abd Filipinleri işgal ediyor.
O dönemde Filipinlerde uydurma bir meclis ve uydurma bir başkan var.
Bu meclis Abd'nin işgaline karşı teslimiyetçi tarafta yer alıyor.
Ancak bir general var ki, hem bu uydurma meclisle hem cephede mücadele ediyor.
Üstelik çok zeki, çok yetenekli ve örgütçü bir yapıya sahip.
Bu general çok kısıtlı imkanlara ragmen sürekli zafer kazanıyor, fakat teslimiyetçi meclis ve başkan generalin Abd'yi dize getirmesinden rahatsızlar.
Bu yüzden uydurma mecliste bu generali saf dışı yapmak için evet-hayır şeklinde bir oylama yapılıyor. Haliyle başkan ve çakalları evet yönünde oy kullanıyor.
Ardndan bu generali pusuya düşürerek katlediyorlar...
Şimdi de pusuya düşürülen bir general değil, Türkiye Cumhuriyeti masaya yatırılmış durumda.
İktidar, o günkü Filipin uydurma meclisinden bir adım öne giderek, Türkiye Cumhuriyetinin katlini bizzat robotlarına onaylatarak diktatörlüğü yasallaştırma derdinde...
Engse Hohol
25-01-2017, 12:22
https://lh3.googleusercontent.com/-u-3DhUEYmE4/WIhtVXyvTPI/AAAAAAAAJt0/_qJVXxdgH-MsVTZnlVihG2eixssDuEwGgCL0B/w557-d-h610-p/bdv8.jpg
Fatih medreseleri tarafından hazırlanan islami anayasa ile çağı yakalayacağını sanan akp'lilere ne anlatsanız boş, anlamaları olanaksız. Futbolcu veya manken olmaları anlamalarını kolaylaştırmıyor.
Vefik Sami
25-01-2017, 12:30
AKP'nin cahil seçmeni çoğunluk oluşturduğu için kendileri gibi cahil insanları milletvekili seçerek TBMM'ne taşıdılar. Şimdi diktatörlük peşindeler.
2002 senesinde genel seçimlerde AKP oyu % 38 idi. Son seçimde % 49 oldu. Şimdiki vaziyeti, kamuoyu yoklamaları ile % 52-55 olarak gösterenler var. Peki AKP 15 sene zarfında hangi mühim başarıyı gösterdi de oyları bu denli yükseldi ?
- Terörü mü bitirdi ?
- İşsizlik mi azaldı ?
- Dar ve orta gelirlinin hayat standardı mı yükseldi ?
- Eğitimde ilerleme kaydedilip de Üniversitelerimiz dünya sıralamasında ilk 100'e mi girdi ?
- Türkiye; ekonomide, bilim ve teknolojide dünya devlerine kafa tutar hâle mi geldi ?
- Bireylerde vatandaşlık bilinci, toplumda demokrasi kültürü mü oluştu ?
- Yasama, yürütme ve yargı erklerinde güçler ayrılığı ilkesi lâfazanlık düzeyinden çıkıp pratik'e mi dönüştü ?
- Yargı bağımsızlığı mı sağlandı ?
- Vs, vs...
Sorular daha da çoğaltılabileceği gibi, yukarıda saydığım problemlerin hiç birisi de çözülmedi. Terör şiddetini artırarak, tüm toplumu tehdit eder hâle geldi. Evvelce bizi PKK, DHKPC gibi örgütler tehdit ederken, bunlara IŞİD eklendi. Hele F.Gülen ile ilgili hükûmet uygulamalarının binde biri muhtemel bir CHP iktidarında yapılsaydı, şimdi Atatürkçü ve lâik cenahın ne gâvurluğu kalmıştı, ne de hâinliği.
Gelelim, "Zurna'nın zırt dediği yer"e...
Başlangıçta % 38 olan AKP oyu - ki, bunların tamâmı kemikleşmiş oylar değildi.- bu partiye teveccüh gösteren kitlenin bizdeki çakma entelijansiya tarafından yıllarca aşağılanmasıyla - Göbeğini kaşıyan adam, makarnacı, kömürcü, câhiller, AK Koyunlar, AK İtler, vs. - ters motivasyon üzerinden önce kemikleşti, sonra da sayısal üstünlüğünü artırdı.
Câhil demeyelim de evet; bizdeki seçmen kitlesinin kahır ekseriyeti bilinçsizdir. Politikacıların konuşma ve lafazanlıklarından etkilenir. "Adam ne konuştu Ya Hu ?!" deyip "sürü"ye dâhil olur. Çünki bizde çalışanı değil, konuşanı örnek alma kültürü gelişmiştir. Tembel bir toplumuz. Çalışmanın, çalışanın önemini kavrayabilmiş değiliz. Bu gün müslüman ülkelerin bir şekilde ayakta kalıp, yaşamasını sağlayan ana unsurlar; kimilerinin petrol zengini olması, kimilerinin - Türkiye gibi - Jeopolitik önemi, kimilerinin de varlığının, şu anda geçerli uluslararası konjonktüre bağlı olmasıdır. Bu şartlar tepe-takla olduğunda, İslâm ülkelerinde bulunanların hâlini düşünmek bile istemiyorum.
Mükerreren derim ki; bizdeki çakma entelijansiya Kemâlizm'in konjonktürel olarak ön planda olduğu dönemlerde sırtını Atatürk'ün siyâsi mirâsına yaslayıp, "Atatürkçülük" maskesi ve hot-zot ile yıllarca memleketi yönetti. Ne var ki, şimdi "deniz" bitmiş durumda. Aksi takdirde, bu ülkenin kuruluşunda, harcında büyük emekleri olan iki siyasi kişilik için "İki ayyaş" demek hiç kimsenin haddine olamazdı.
İçinden çıktığı topluma tepeden bakmayı, onları küçümseyip aşağılamayı "mârifet" zanneden lümpen burjuva, iktidar nimetini kaybedince, - olmayan aklını çalıştıramayacağı için - çenesini çalıştırmaya başladı. "Göbeğini kaşıyan adam, sürü vs." diyerek, zâten başörtüsü ve diğer dinsel/kültürel sebeplere bağlı olarak CHP'ye tavır almış mütedeyyin seçmeni iyice soğuttu. Yapılan iğneleyici ve aşağılaycı tesbitler gerçek bile olsa, işini bilen bir siyâsetçi, bunları yerli-yersiz diline dolayıp da karşısındaki kitleye ters motivasyon yapmaz. İnce siyâset işler. Elinde o an için imkânlar sınırlı ise, en azından kendisine tepki duyanların sayısını artırmama adına "Ayı-dayı" muhabbeti üzerinden, konjonktür ve şartların değişmesini sabırla bekler. Bizdeki kifâyetsiz muhteris siyasetçiler yüzünden toplumdaki siyasi ayrışma; bilinçsizlik ve cehâlet temelinde kesikinleşti.
En korkuncu da budur !..
Herhangi bir İslâm coğrafyasında insanların birden bire kargaşaya itilmesinin, iç savaşın, kelle kesmenin altında yatan sebep; yıllarca birikip katmerlenen sorunların, kişilerde meydana getirdiği öfke patlaması ve kontrol kaybıdır.
İlahimasal
25-01-2017, 17:06
Cumhuriyetin yıkılışını, padişahlığın gelişini ve faşizmin yasalaşmasını TBMM onayladı şimdi sıra halkta. Halkoyuna gidilirse ki, öyle görünüyor sizce bu yasaya hayır çıkar mı?
Örnegin CHP hayır için meydana inecek ama çalışmayacak, MHP zaten evet diyecek, HDP'nin hayır diyeceği görünüyor, AKP ise zaten çalışmasına gerek yok koyunlar evet için bekliyor, buna ragmen hayır çıkma ihtimali sizce var mı?
Bence öyle bir ihtimal yok ama her iki sonuçta faşizm alabildiğine yükselecek, baskılar daha da artacak, eli sopalı-palalı ışidçiler iktidarın resmi organı olacak, faşizm arttıkça AKP'ye oy verenler daha mutlu olacak ve cennete bir adım daha yaklaştıklarına inanacaklar, vatandaşlık kaldırılacak yerine tebaa ve ümmetçilik gelecek, TBMM ulemaya dönüşecek, Bahçeli harem ağası yapılacak, yandaşlar içoglan sınıfına atanacak, cariyeler Arabistandan getirilecek, ordu süvari birliğine dönüştürülecek, aksaray el-etek öpme tahtına dönüşecek, velhasıl her iki türlü sonuçta müslüman ahali cennete gidecek...
12 eylül referandumu aklıma geliyor.
-Yetmez ama evetciler bin pişman oldular, yerle yeksan oldular.
-Neden evet dediğini bilmeyen kitleler( akp tabanı) , bu gün sövdükleri fetöcüleri yargının tepesine yerleştirdiklerini bu gün bile anlayamadılar.Onlara o gün evet dediğin için fetöcüler darbe yaptı desen karşılık olarak size "terörist, hain vs " derler
şimdi ise bu referandum için evet ve hayırcılar var.
- şahsen hayır diyorum
- tarafı olduğum partimde hayır diyor
-akp evet diyor
- hdp de kripto evetci( neden olduğunu söyliycem)
- mhp taban olarak hayır, parti yönetimi olarak evet diyor.
- bu üstekiler belirleyici olanlar.
Burda en beliryici olan kitle mhp nin ki deil , hdp nin tabanıdır.Hdp öyle bir strateji izliyorki , hükümet ve derin devlet ile birlikde , kripto EVETCİ olarak.
hdp ters psikoloji denen sistemle hareket ediyor. halen geçerli olan rejime düşman olanlar eskiden nasıl belirginse bu günde halen belirginler. Onlar bu rejime satatiko,kemaliz gibi isimler takarak, yıllardır temellerine balyoz sallıyorlar . MALUMUNUZ . kimdir onlar?
hdp statikonun yıkılması için bu gün akp ile birlikde hareket eder ama , işde aması var , akp ve sağ cenahın tabanı bu durumda alooo noluyor der.
Alooo dememeleri için , meclisden mhp yönetiminin garantisi altında referandum kararı çıkartıp, referanduma kadar ali cengiz oyunları ile hdp nin de EVET tarafına çekilmesini sağlayacaklar. Yöntem olarak hdp ve akp birbirlerine şantajlar yapacaklar..
hdp içerideki vekilleri karşılığında evetci olucak.
akp amacına ulaşmak için hdp ye özerklik vericek falan filan işde.
Bundan önceki referanduma da , hdp sanki karşıymış gibi dursada , süreç adı altında her oyunu oynamışlardı. cumhur başkanı seçildiğinde o nu ayakda alkışlayacak kadar taraflarını belli etmişlerdi.
Diyeceksinizki demirtaş " seni başkan yaptırmayacağız" demişdi . o ne olacak.
Burada şunu düşünmek gerekir.
Demirtaş o na eğer bize özerkliği vermezssen " seni başkan yaptırmayacağız" mı dedi acaba . evet aynen böyle diyordu. anladık ama geç oldu.
Akp halkın gözünde düşmeye başlar başlamaz , kandildeki itler akp ye yardım edercesine silaha sarılıp gerilimi artırdılar. ve sonuç kasım seçimleri Yine onlar başta.. Diğerleri başa gelse kandilin itleri kiminle süreç işletecek demi.. Bu durumu kandil ve imralı riske atamazlardı.
Bu durumun içinde imralıdaki ele başı it de var ama o sırasını bekliyor. evet denince piyasa çıkıcak ve yine yücelitlecek.
uzarda gider.
Bu gün ise yine evetmi hayırmı diyeceğiz durumu hasıl oldu. bir öncekinin hamisi feto ve ekibi idi, bu günki referandumun hamisi kim ? artık onuda bir kaç seneye öğreneceğiz, darbe mi yaparlar, tarih tekerür mü eder hep beraber görüceğiz.
Sonucun ne olacağını şahsen bilemiyorum . Bu referandumun ardındaki cemaat kim onu merak ediyorum.
Cercis Hz Circis
25-01-2017, 19:31
Kürtaj doğumlu çocuklarda ve erken doğumlularda zeka geriliği görülüyor. Zekası düşük yetişkinler birkaç tane olsa toplum bunları telafi ediyor ama kürtaj sıklığı arttıkça, zeka seviyesi düşük, geri zekalı yetişkin sayısı da artıyor. Şartlar elverdiğinde bu yetersiz zekalı yetişkinler 35 yaşından sonra milletvekili olabiliyorlar. RTE'yi ısıran, yalayan vekiller Türkiye'nin yönetiminde böyle yer edindiler. Yapışkanlı zarfı yalayan milletvekilinin adını bilmiyorum ama sorsunlar ona veya araştırılsın, zarfı yalayan milletvekili ya kürtaj doğumludur veya erken doğumludur.
İlahimasal
25-01-2017, 19:40
Devlet bakanı Numan ne diyor? evet çıkarsa terör biter.
Eski başbakan Davutoğlu ne demişdi ? beyaz toroslar gelir.
Doğudaki lere ayrı mesaj , batıdakilere ayrı mesaj. ANLAYANA
Engse Hohol
25-01-2017, 19:42
✔ (http://odatv.com/vid_video.php?id=8EC0F) Hayır'cı kadın video.
✔ (http://odatv.com/vid_video.php?id=8EC1H) Evet'çi kadın video.
LTIuN2G_Pyk
✔ (https://www.facebook.com/801424333240153/videos/1188267497889166/) Nasıl evetçi olunur? Evet propagandası yürütüp ne olduğunu bilmeyen tipik akp insanları sokaklarda kampanya yapıyorlar. Ülkenin içinde bulunduğu durum şu; Sınıfın çalışkan öğrencileri, sınıfın tembelleriyle aynı kaderi yaşamak zorunda kalmışlar. Evetçiler diledikleri islami rejimi, hayırcılar kendi istedikleri laik rejimi yaşasalar ya, niye olmuyor böyle birşey! Gazilere kadınlara pozitif ayrımcılık olacakmış. Kadınlar topuklu ayakkabı giymesin. Börek açamayan kadının yuvası dağılır, evinde yufka açmayı öğrensin. Kadınların sesli kahkaha atmaları, hamile kadınların sokakta gezmeleri, kızlı erkekli aynı yurtlarda kalınması önlenecek. Mecliste laik kadın vekillere saldırı kameralardan arındırılmış bölgede yapılacak, zaten kadının o saatte mecliste ne iş vardı? Akp'nin pozitif ayrımcılık dediği başlıklar bunlar!
"Adın ne?" diye sordu Caroline kediye.
"Bak, ben Caroline'ım. Tamam mı? "Kedilerin adı olmaz," dedi kedi.
"Olmaz mı?" dedi Caroline.
"Olmazi" dedi kedi.
"Siz insanların adı olur çünkü siz kim olduğunuzu bilmiyorsunuz. Biz kim olduğumuzu biliyoruz, bu yüzden adlara ihtiyacımız yok."
Neil Gaiman, Caroline
https://ergenindunyasi.files.wordpress.com/2014/04/20140412_172124.png
Güçlü bir Türkiye için, "Ben de varım" diyen yalakalar > Şeytan Rıdvan, Arda, Burak....
Müslümanlar gözünüz aydın :) , Şeytan taşlamak için Kabeye gitmenize gerek yok ; RIDVAN var :)
https://www.youtube.com/watch?v=vODtLCJGwb8
Cercis Hz Circis
27-01-2017, 14:38
Şeriat mahkemeli Osmanlı yönetiminde Arda, Rıdvan, Murat boz... Ne olarak yaşamlarını idame ettirirlerdi diye düşünmeden edemiyorum. Monarşik osmanlı sülalesinin hizmetinde birer uşak olmayacaklarının garantisi yoktu. O da osmanlı yaşasaydı tabii.
Engse Hohol
31-01-2017, 19:53
✔ (https://eksisozluk.com/parlamenter-sistem-canimiza-yetti--5291954?a=popular&p=1) Abdülhamid'in torunu Nilhan Osmanoğlu, "Parlamenter sistem canımıza yetti artık" dedi.
Nilhan Osmanoğlu,Sultandan.com adlı kendi web sitesinde 25 tl'ye osmanlı kahve kupaları, anahtarlıklar, fes, takke, sarık, tespih gibi çeşitli aksesuar ürünler satıyor. Ama ideali büyük. Öz kardeşlerini ve öz çocuklarını saltanat için öldüren Osmanlı hanedanlığına geri dönmek için kardeş cinayetlerini yargılayarak hapis cezası veren parlamenter sisteme çatıyor, kötülüyor ki yıkılsın parlamenter sistem, geri gelsin kardeş katline cevaz veren monarşi sistem ve ben de kahve kupası, anahtarlık, fes takke satmaktan kurtulayım... Toplum içerisinde insanlarla eşit yaşamak ona zor geliyor anlaşılan.
✔ (https://tr.sputniknews.com/turkiye/201701301026995488-osmanli-torunu-nilhan-osmanoglu-sultandancom-sitesi-cuma-namazi/) Osmanlı torunu Nilhan Osmanoğlu; "Cuma namazında Sultandan.com adlı internet siteme girmeyin"
Bereketi kaçıyor saray kokuları, fes, sarık, takke, tespih, tabanca, Osmanlı yüzükleri, padişah portrelerinin...
Ben bu referandum sonucunun % 50 nin üstünde hayır çıkacağını bekliyorum.
Bu referendum 7 haziran 2015 seçimleri gibi AKP yi şok edecektir. AKP lilerin bir kısmı da hayır diyecektir. Çünkü bu referandumdan da oylanacak anayasa taslağı bir çok insanı korkutuyor.
Birde buna ekonominin kötü gidişini de eklediğimiz de büyük çoğunluk hayır diyecek. Bu sonucu Erdoğan kabul edecek mi işte bunda kaygılıyım.
Bazı AKP liler bile Evet çilerin içinde Hayır cılar var diyor. AKP bütün startejisini milliyetçi oyların yön değiştirmesi üzerine kurmuş gibi görünüyor.
Şimdilik hayır evetten güçlü gelecek neyi gösterecek onu bilmiyoruz Bu işler her türlü pazarlığa açık işlerdir.
Şu çıkar:
http://www.gercekgundem.com/images/posts/201603/c63ee1cfe908d8dc_480x270.jpg (http://www.gercekgundem.com/siyaset/255936/bozdag-cezaevinde-30-gazeteci-var)
Bozdağ: "Cezaevinde sadece ve sadece 30 gazeteci var!"
% 58-62 arası evet çıkar.
NoOneCares
06-02-2017, 01:05
Eğer muhalefet taktik değiştirip kişi kişi ev ev çalışrsa AKP nin oyunu bozulur,hatt AKP itifakı bile bozulabilir.
.
Benim kafama takılan asıl soru; Muhalefet-ler akpnin oyununu gerçekten bozmak istiyor mu?
Ev ev, kapı kapı dolaşmayı geçtim. Akp araçları sokaklarda son ses reklam yaparken 1 kerecik olsun chp diyen bir araç görmedim.
Benim kişisel görüşüm; Tüm partiler kendilerine düşen rolü üstlenmişler ve tiyatro oynuyorlar. Akp nin maaşlı trolleri var iken neden muhalefetlerin yok (yada varsa bile denk gelinmesi nadir olacak kadar az).
Neden meydanlarda değiller. Tonla soru ve çıkmaz var.
Bu nedenlerden dolayı sonuç ne olursa olsun, senaristin yazdığı olacak.
Dip Not= Muhalefetler beni daha önce yanıltmadı. Ev ev, sokak sokak dolaşmaya başlasınlar ve beni utandırsınlar. Ancak bu şekilde düşüncelerim değişir. Belirli kitle dışında kimsenin görmediği 1-2 kanalda konuşmak ile, tüm medyayı ele geçirmiş ve hedefe varmak için her yalana başvuran iktidarlar indirilmez...
Benim kafama takılan asıl soru; Muhalefet-ler akpnin oyununu gerçekten bozmak istiyor mu?
Ev ev, kapı kapı dolaşmayı geçtim. Akp araçları sokaklarda son ses reklam yaparken 1 kerecik olsun chp diyen bir araç görmedim..
Bence CHP bitik bir parti. Gördüğüm kadarıyla, parti hedeflerini neredeyse mezhepçilik kategorisine indirmişler. Atatürkçülükle zerre kadar alakası olmayan bir parti. YCHP dedikleri oluşum da bu galiba. Belki bana kızabilirler, ama Yeni Chp,'den nefret ediyorum. Türkiyenin bitmiş olduğunun bir göstergesi bu.
Böyle rezil bir muhalefet karşısında, elbette akp yobazları her zaman kazanacaktır. Çünkü Ychp de yobazlardan oluşuyor !!!
NickMickyok
06-02-2017, 02:10
Bence CHP bitik bir parti. Gördüğüm kadarıyla, parti hedeflerini neredeyse mezhepçilik kategorisine indirmişler. Atatürkçülükle zerre kadar alakası olmayan bir parti. YCHP dedikleri oluşum da bu galiba. Belki bana kızabilirler, ama Yeni Chp,'den nefret ediyorum. Türkiyenin bitmiş olduğunun bir göstergesi bu.
Böyle rezil bir muhalefet karşısında, elbette akp yobazları her zaman kazanacaktır. Çünkü Ychp de yobazlardan oluşuyor !!!
Solcular, ateistler ,demokratlar. .hep seçim yenilgisini bir şeylere bağlamaya meğilliler. :)
Eskiden Baykal olmasa CHP uçar, derlerdi.Bir gitse, bir gitse derlerdi.
Halbuki, CHP, ağzı ile kuş tutsa bile oy vermeyecek en az %50-60 lık kesim var bu ülkede. Yani halkla alakalı.3-5 tane solcunun küsmesi meselesi değil.
İlahimasal
06-02-2017, 02:17
Y. CHP söylemi Perinçekci bir söylemdir.
Mezhepçi derkende Kılıçtaroğlunun alevi bir aileden gelmesi ve birde üzerine dersimli olması birilerine yara yapıyor.
Spartaküs burada demişdiki; Kılıçtaroğlu tabanından daha önde , tabanı bile onu zor anlar gibi cümle kurmuştu, bende itiraz etmiştim. İtirazımda ne kadar hatalı olduğumu şimdi daha iyi anlıyorum.
Y chp diye üretime boş katkıda bulunan ve bu günkü chp den nefret ediyorum diyenlerin birikimleride , kapasiteleride chp yi anlamaya yetmez.
Perinçek ve gibileri her dalda oynar. Yaşı yetenler bilir.
CHP den nefret edenler , CHP nin hayırına karşı , evet diyerek daha onurlu bir duruş sergilesinler.
Mezhepciymişde bilmem neymiş.
CHP de mezhep tabanlı bir tek siyasi politikadan örnek Verde, iftira ve yalanların ortada kalmasın.
Y. CHP söylemi Perinçekci bir söylemdir.
Mezhepçi derkende Kılıçtaroğlunun alevi bir aileden gelmesi ve birde üzerine dersimli olması birilerine yara yapıyor.
Spartaküs burada demişdiki; Kılıçtaroğlu tabanından daha önde , tabanı bile onu zor anlar gibi cümle kurmuştu, bende itiraz etmiştim. İtirazımda ne kadar hatalı olduğumu şimdi daha iyi anlıyorum.
Y chp diye üretime boş katkıda bulunan ve bu günkü chp den nefret ediyorum diyenlerin birikimleride , kapasiteleride chp yi anlamaya yetmez.
Perinçek ve gibileri her dalda oynar. Yaşı yetenler bilir.
CHP den nefret edenler , CHP nin hayırına karşı , evet diyerek daha onurlu bir duruş sergilesinler.
CHP de mezhep tabanlı bir tek siyasi politikadan örnek Verde, iftira ve yalanların ortada kalmasın.
Çok hatalı yorumlarınız.YCHP söylemi perinçekci bir söylem değildir. Ki ben tarafsız biriyim, şimdiye kadar da hep chp'ye oy attım.
Bir kişinin alevi-sunni-hanefi vs.. mezheplerden olması beni ilgilendirmez.Ancak mezhepçilik yaptıkları zaman buna karşı çıkarım.Siyasi bir parti tabanında mezhepçilik hemen farkediliyor. Ayrıca belirteyim, benim ailem din olarak şaman kökenlidir. Mepheple islamla falan alakam yoktur. Ayrıca chp'den nefret değil, ychp'den nefret ettiğimi belirttim.( farklı).
Ha bu arada :) Ekmeleddin gibi bir şeriatcıyı kim aday göstermişti ? :) ahahhaaa.. Bunun yanıtını alalım.
http://www.ateistforum.org/index.php?/topic/64636-g%C3%B6rmezden-gelinen-b%C3%BCy%C3%BCk-ve-sinsi-tehlike-alevi-mezhep%C3%A7ili%C4%9Fi/&page=1
Linkteki resimler sizin yalan söylediğinizi ortaya koyuyor.Onlar gerçek....
Solcular, ateistler ,demokratlar. .hep seçim yenilgisini bir şeylere bağlamaya meğilliler. :)
Eskiden Baykal olmasa CHP uçar, derlerdi.Bir gitse, bir gitse derlerdi.
Halbuki, CHP, ağzı ile kuş tutsa bile oy vermeyecek en az %50-60 lık kesim var bu ülkede. Yani halkla alakalı.3-5 tane solcunun küsmesi meselesi değil.
Dediklerinize katılıyorum. Halk'ın yaklaşık olarak %50'si akp- sağ partilere meyilli. Diğer tarafta hdp ve mhp gibi saçmalıklar var.
(Dincilik, ırkçılık , mezhepçilik, bunların hepsi saçmalıktır. İnsan insandır, kökenin ne olursa olsun farketmez aslında. Evrimi kavramış bir kişi bunu bilir. İnsanı geçtim, evrimi kavramış bir insan, hayvanlara da saygı duyar.)
Seçim yenilgisini elbette birşeylere bağlamak gerekiyor. Ancak bunu gerçek anlamda iyi analiz etmek gerekir. Türkiye toplumu, aile yapısı, inançlar, örf adetler vs.vs. bir çok etmen bu analiz kapsamında değerlendirilmeli. Tamamen sosyolojik olarak irdelenmesi gereken bir konu,o kadar basit değil.
Ancak benim gördüğüm ; 1950 DP parti itibariyle türkiye bitmiş aslında;bu tarih itibariyle dindarlaşma yobazlaşma da artmış.Siyasi yönden 50 küsur anlaştma ile abd'ye birçok haklar verilmiş. O günden bu yana, türkiye ortadoğuda kullanılan bir maşa olmuş. Ayrıca , türkiyede dindarlaşma isteniyor (kimler tarafından- bunu bilemiyorum). Elbette islam ülkelerinin, islam yobazlığı içinde kalmalarının istenmesi ; bu ülkelerin gelişmelerine büyük bir engeldir.Dünya bir pasta, ve bu pastadan kimileri daha büyük dilimler almak istiyorlar.
Chp açısından baktığımızda şöyle bir durum var. Duruş çok önemli. Chp'nin bir duruşu yok. KAYBET ama, ne derler ? adam gibi kaybet. Ekmeleddin gibi bir şeriatcıyı, üç beş fetocunun oyunu kazanayım diye aday gösterirseniz ; bunun yan ve dolaylı negatif etkilerine de maruz kalırsınız. D.Baykal da pek başarılı değil. Bu insanlar, siyaseti bir geçim kaynağı olarak görüyorlar; yani idealleri değil. Baykal dediğiniz kişinin antalyada büyük bir serveti, arsaları vs. var. Bunlar etik şeyler değil, bence. Elbette kişinin mal varlığı beni ilgilendirmez. Ancak, siyaset yapan kişinin ticaret yapması doğru değildir,etik değildir.
Türkiyede, öncelikle demokrasi yok. Siyasi partilerin yapılarına baktığınızda pek fark yok. Akp,chp,mhp,hdp vs.vs. hepsi de Mafya tarzı yönetime sahip partiler.Demokratik elitizm gerçeğinde yönetim anlayışına sahip insanlar tarafından yönetiliyorlar. Seçkinler gerçeği ! Yani,bu partilerin hepsi de hemen hemen aynı kategoride benim için. Birileri chp'ye toz kondurmayabilirler. Bu gerçeği değiştirmez.
Solcular, ideolojileri gereği içinde bulundukları toplumlarda daima azınlık içinde olmuştur.
Peki neden?
Bana göre, başlıkta belirttiğim gibi aptallıklarından olsa gerekir.
Hemen bir örnek vereyim.
Hitler, "KAVGAM" kitabının 226. sayfasında solcular hakkında şunları söyler: "Bizim duvar ilânlarımızın kırmızı rengi, onları toplantılarımıza çekiyordu. Komünistlerin kızıl renklerinden istifade ettiğimiz zaman burjuvalar dehşet içinde kaldılar ve bu davranışımızı pek şüpheli bir şey olarak kabul ettiler. Nasyonal Almanlar, bizlerin esas itibariyle bir nevi Marksizm'i müdafaa ettiğimizi, çekirdek halinde birer sosyalist olduğumuzu yayıyorlardı. Çünkü bu kalın kafalılar bugüne kadar hakiki Nasyonal Sosyalizm" ile "Marksizm'in arasındaki büyük farkı anlayamamışlardı. Rakiplerimiz toplantılarımızda "Baylar ve Bayanlar"a hitap etmeyip, sadece vatandaşımıza hitapta bulunmamızı ve birbirimize bir parti arkadaşı muamelesi ettiğimizi görünce bizi "Marksist" zannettiler.
Bizler çoğu zaman tavşan postuna girmiş bu ahmak burjuvaların paniğe kapılışlarına kahkahalarla gülüyorduk. Bu rakiplerimizin, bizim kaynak, niyet ve gayemiz hakkında sanki büyük bir bilinmez ile karşı karşıya kalmış gibi kafa patlatmalarına gülmemek elde değildi.
Duvar ilânlarımızda kırmızı rengi tercih edişimizin sebebi şuydu: Solcuları hiddetlerinden köpürtmek, onların nefret ve galeyanlarını tahrik etmek, böylece hiç olmazsa sabotaj yapmaları için toplantılarımıza gelmeye onları mecbur bırakmak. Çünkü fikriyatımızı bu kimselere duyurmanın yegâne şekli bu idi. Bu taktiğe, uzun uzadıya düşündükten sonra başvurduk, işte o vakitler, düşmanlarımızın kendilerini şaşırmış ve âciz kalmış hissettiklerini anladıkça devamlı bir şekilde taktik değişmelerini görmek ve bu hallerini takip etmek bizlere keyif veriyordu."
Siz bu sözlerden ne anladınızsa yani yaklaşık 100 yıl önceki solcuların durumu ne ise bugün de dünyanın her tarafında aynen devam etmektedir!
İlahimasal
06-02-2017, 08:30
http://www.ateistforum.org/index.php?/topic/64636-g%C3%B6rmezden-gelinen-b%C3%BCy%C3%BCk-ve-sinsi-tehlike-alevi-mezhep%C3%A7ili%C4%9Fi/&page=1
Linkteki resimler sizin yalan söylediğinizi ortaya koyuyor.Onlar gerçek....
Eeee
Bu arkadaş burada da bu konuyu işleyen aynı resimleri kullanan bir üye. Bu mudur? CHP nin partideki mezhepçi politikası. Partiyle ne alakası var?
Adamlara birde " pislik" diyorsunuz. Arşivlemişler. Sizde adamların arşivini buraya getirmişsiniz. Azıcık forumu kurcalasanız , burada da bulabilirdiniz.
O resimlerde halk var.Parti ne yapsın ? Gidip adamlara prangalar mı taksınlar?
Sizin istediğinizi anladım.Faşizmi iliklerimize kadar yaşamalıyız.!
Açık konuşayım mı?
Sizin bu faşist tutumunuzdan rahatsız oldum.
İlahimasal
06-02-2017, 08:57
Başlık hakkındaki fikrim
Hayır çıkarsa kaos
Evet çıkarsa kaos
Erdoğan demedimi verin 400 ü kaos bitsin.
Dün ziraat bankası ve bunun gibi kurumlar varlık fonuna KHK yöntemi ile devredilmiş.
Resmi olarak ne anlama geldiğini bilemem fakat bu kamu işletmelerinin sayıştay denetiminden çıkarıldığını biliyorum.
Hükümetin kullandığı diğer kamu kaynaklarının iflas ettiği belli. Şimdi sıra bunlarda.
Eeee
Bu arkadaş burada da bu konuyu işleyen aynı resimleri kullanan bir üye. Bu mudur? CHP nin partideki mezhepçi politikası. Partiyle ne alakası var?
Adamlara birde " pislik" diyorsunuz. Arşivlemişler. Sizde adamların arşivini buraya getirmişsiniz. Azıcık forumu kurcalasanız , burada da bulabilirdiniz.
O resimlerde halk var.Parti ne yapsın ? Gidip adamlara prangalar mı taksınlar?
Sizin istediğinizi anladım.Faşizmi iliklerimize kadar yaşamalıyız.!
Açık konuşayım mı?
Sizin bu faşist tutumunuzdan rahatsız oldum.
Çok söz çarpıtıyorsunuz. Ben kimseye kötü birşey demedim. O resimler gerçek, araştırdım. Kıvırma moduna girmişsiniz, bir de faşist tutumla suçlamışsınız beni. :) ahahahhaaaa. Çok güldüm bu faşist kelimesine... :)
Bir de partiyle ne alakası var demişsiniz :)ahahahhaaaa. Yok partiyle alakası, Trump la alakalı onlar.
Bir önceki soruyu geçiştirmişsiniz.Şimdi daha da genişleterek sorayım.
***CHP feto yakınlaşması,görüşmeleri olmuştur,CHP feto'dan talimatlar almıştır.
***CHP, HDP ile ortak mitingler düzenlemiştir, birlikte açıklamalar yapmışlardır. Vs.vs.
Şimdi bunları kabul mu ediyorsunuz yoksa red mı???
NickMickyok
06-02-2017, 10:24
***CHP, HDP ile ortak mitingler düzenlemiştir, birlikte açıklamalar yapmışlardır. Vs.vs.
Benim için asıl sorun, Kılıçdaroğlunun sırf oy için bozkurt işareti yapması(Ankara Belediye seçimlerinde)
Açıkçası CHP ye oy veren birisi olarak o hareketten sonra CHP den koptum.
Yani, görüldüğü gibi FETÖ,HDP meselesi değil olay. Kimisi MHP ye benzediği için kaçıyor.:)
CHP nin şu an neyi savunduğu belli değil. Oy için zig zaglar çiziyor ama CHP yi FETÖ ya da HDP ile özdeşltirmek çok yanlış.
AKP nin yapmaya çalıştığı siyaset bu.
Halbuki FETÖ nün kan kardeşi onlardı, PKKyı haburda karşılayan onlardı.
Ama ihale, sırf oy için 1-2 yanlış tutumla CHP ye kaldı:)
Başlık hakkındaki fikrim
Hayır çıkarsa kaos
Evet çıkarsa kaos
Erdoğan demedimi verin 400 ü kaos bitsin.
Dün ziraat bankası ve bunun gibi kurumlar varlık fonuna KHK yöntemi ile devredilmiş.
.
Varlık Fonu
Buna göre, Başbakanlığa bağlı, ana faaliyet konusu fonların kurulması ve yönetimi olan, sermaye piyasalarında araç çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak, yurt içinde kamuya ait varlıkları ekonomiye kazandırmak, dış kaynak temin etmek, stratejik, büyük ölçekli yatırımlara iştirak etmek için Türkiye Varlık Fonu ve bu fona bağlı alt fonları kurmak ve yönetmek üzere Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketi kuruldu.
Şirket, stratejik yatırım planında belirtilen hedeflerle likidite, yatırım, risk ve getiri tercihlerini dikkate alarak, yerli ve yabancı şirketlerin paylarının, Türkiye ve yurt dışında kurulan ihraççılara ait payların ve borçlanma araçlarının, kıymetli madenler ve emtiaya dayalı olarak ihraç edilen sermaye piyasası araçlarının fon katılma paylarının türev araçlarının, kira sertifikalarının, gayrimenkul sertifikalarının, özel tasarlanmış yabancı yatırım araçlarının ve diğer araçların alım satımını Türkiye Varlık Fonu adına gerçekleştirecek.
Devredilen Şirketler
Yapılan açıklama göre devredilen şirketler; Ziraat Bankası, BOTAŞ, TPAO, PTT, BIST, TÜRKSAT, Türk Telekomun Hazineye ait yüzde 6,68'lik kısmı ve Eti Maden ile Çaykur'un Genel Müdürlükleri.
----------------------------------------------------------------
Bu gün bunlar gelecekte bütün belediye kaynakları giderek bazı şirketler .
Bu durum Türkiye den daha fazla sermaye kaçışını sağlayacak Bu fonlar başbakan (bu gün)dışında denetimden uzak kimseye her hangi bir açıklama zorunluluğu yok.
Bu durum Türkiyede krizin hangi noktaya geldiğini bunun sebebinin de siyasal iktidar olduğunu göstermektedir.
İlahimasal
06-02-2017, 11:42
Çok söz çarpıtıyorsunuz. Ben kimseye kötü birşey demedim. O resimler gerçek, araştırdım. Kıvırma moduna girmişsiniz, bir de faşist tutumla suçlamışsınız beni. :) ahahahhaaaa. Çok güldüm bu faşist kelimesine... :)
Bir de partiyle ne alakası var demişsiniz :)ahahahhaaaa. Yok partiyle alakası, Trump la alakalı onlar.
Bir önceki soruyu geçiştirmişsiniz.Şimdi daha da genişleterek sorayım.
Resimler sahtemi dedik?
Resimdekiler halk dedik. Aynı resimleri forumumuzda da bulabilirdiniz dedik.
Fethullah Gülen örgütünün , sizin iddianızla " "chp ye talimat verdiğine "dair kanıtınız nedir? Belge istiyoruz. Mahalle dedikoduları olmasın lütfen.
Hdp liler bu ülkenin vatandaşı değillermi? Sizemi mahsus bu vatandaşlık.
Faşist kimliğiniz gerçekten de rahatsız ediyor.
Resimler sahtemi dedik?
Resimdekiler halk dedik. Aynı resimleri forumumuzda da bulabilirdiniz dedik.
Fethullah Gülen örgütünün , sizin iddianızla " "chp ye talimat verdiğine "dair kanıtınız nedir? Belge istiyoruz. Mahalle dedikoduları olmasın lütfen.
Hdp liler bu ülkenin vatandaşı değillermi? Sizemi mahsus bu vatandaşlık.
Faşist kimliğiniz gerçekten de rahatsız ediyor.
Şeriatçı Ekmeleddin 'in aday gösterilmesi, F.Gulen tarafından bir talimattır.Bu herkes tarafından biliniyor. Hmmmm, şimdi de belge mı istiyorsunuz? :) Gerekirse bulurum.
HDP liler bu ülkenin vatandaşı tabiki, biz değil mı dedik? Bana mahsus değil vatandaşlık, zaten sonradan TC oldum ben. TC vatandaşı olup işidciler de var, onlar da vatandaş değil mı? (Bu konunun vatandaş olup olmamakla ne alakası var?)
CHP nin HDP ve Feto ile işbirliğine girmesi yanlış, çok yanlış bir siyaset dedim.İtirazınız mı var? Atatürk ilke ve inkılapları 1 ve 2 diye bir ders var, biliyor musunuz?
Benim merak ettiğim, siz CHP limisiniz yoksa hdpli mı?
Bu arada, HDP, terör örgütü PKK yı destekleyen bir siyasi örgüttür.Buna da belge ister mısınız? Ayrıca, devletlerin de devlet terörü uyguladıklarını biliyorum. Neden bana faşistlik iftirası yapıyorsunuz?
İlahimasal
06-02-2017, 22:43
Şeriatçı Ekmeleddin 'in aday gösterilmesi, F.Gulen tarafından bir talimattır.Bu herkes tarafından biliniyor. Hmmmm, şimdi de belge mı istiyorsunuz? :) Gerekirse bulurum.
HDP liler bu ülkenin vatandaşı tabiki, biz değil mı dedik? Bana mahsus değil vatandaşlık, zaten sonradan TC oldum ben. TC vatandaşı olup işidciler de var, onlar da vatandaş değil mı? (Bu konunun vatandaş olup olmamakla ne alakası var?)
CHP nin HDP ve Feto ile işbirliğine girmesi yanlış, çok yanlış bir siyaset dedim.İtirazınız mı var? Atatürk ilke ve inkılapları 1 ve 2 diye bir ders var, biliyor musunuz?
Benim merak ettiğim, siz CHP limisiniz yoksa hdpli mı?
Bu arada, HDP, terör örgütü PKK yı destekleyen bir siyasi örgüttür.Buna da belge ister mısınız? Ayrıca, devletlerin de devlet terörü uyguladıklarını biliyorum. Neden bana faşistlik iftirası yapıyorsunuz?
Gerekirse bulurum ne demek ? bulunuz. bulursanız direk savcılığa gidin ve dava açtırın. savcılar bakarmı demeyin. mevcut hükümet sizi omuzlarında taşır.
Ekmeledin dediğiniz kişi mhp denen partinin içinde bir vekil ve meclis içi referandum oylamalarında EVET için beyaz pusula kullanan bir vekil. Mhp nin fetullahdan ne kadar haz ettiğini sizde benim kadar iyi bilirsiniz. Bu Ekmeleddin neden fetullahcı örgüte ters düşsünki? feto.hdp . chp aynı cephede ise!
Hdp li halkın sloganlarından yola çıkıp chp yi suçlamanız sizin ayıbınız.
Dersenizki orada Atatürk flamalı chp lilerde var .olabilir.. hdp liler ve siz hiçmi bir mekanda aynı anda yemek yemiyorsunuz. örneğin bir lokantada .. hdp li olduklarını fark etseniz yemeği tüKürüp oradan çıkarmısınız? yoksa bunlar hdp li deyip linçmi ederdiniz.? kaldıki akp liler , mhp liler içinde bu durum geçerli.
Bunun düğünü, ölüsü var...
Hdp liler meclise girince hep beraber tüm vekiller meclisi terk etsinler? olmadı hdp li vekilleri tekme tokat kovsunlar? attığınız resimlere bakarak bu durumdan bunu çıkarabiliriz.
Attığınız resimlere bakıp genellemede yapmayın.
Ne yapıcaksınız hangi partiye biat ettiğimi?
Şunu bilmeniz yeterli....Mustafa Kemal ATATÜRK liderim.
işidci
pkkcı
fetöcü
bilmem neci
Bunların durması için tek yol var . faşist dilden kurtulmak. ayrıştırmamak.
Evet bende sevmiyorum pkk yı , sevmiyorumda ne oluyor? yok mu oluyorlar. Bak imralıda bir militan başı var . elleyen varmı? YOK
Kimi elliyorlar? HALKI.
BÖYLE AYRIŞTIRICI KUTUPLAŞTIRICI HER SÖZÜNDE SANA FAŞİST DEMEKDEN VAZ GEÇMEYECEĞİM.
Azıcık yapıcı ol ne varki. Eksilirmisin.
Gerekirse bulurum ne demek ? bulunuz. bulursanız direk savcılığa gidin ve dava açtırın. savcılar bakarmı demeyin. mevcut hükümet sizi omuzlarında taşır.
.
İşinize gelmeyen gerçekler hakkında kanıt istediğinizi itiraf ettiğinize göre ; nerdeyse beni akp'li ilan etmenize ramak kalmış :clap2: :wof: (Yapmayın, Ekmeleddin hususunda, chp'nin Feto'dan talimat aldığı bilinen bir gerçek; bir de kanıt belge istiyorsunuz,üstelik mevcut hükümete hizmet etmem gerekiyormuş, söyleminize göre) :) Yok daha neler !
Chp, hdp ve feto ile aynı cephede demiyorum, sözlerimi çarpıtmayın. Eleştiri yapıyorum.Siz bu gerçeklerden neden rahatsız oldunuz ? Chp'nin kendine verdiği zararı, başka hiçbirşey vermedi. Elbette herşeyin pozitif veya negatif bir faturası vardır. Ama ortada fatura ödeyen yok !
Ayrıca söylemlerinize göre Atatürkçü olduğunuzu belirtip, diğer yandan, silahlı bir terör örgütünü destekleyen Hdp'nin mecliste bulunmasını normal görüyorsunuz,hatta destekliyorsunuz.Global bir bakışla, sizce ABD'de bir x partisi çıkıp "biz işidi destekliyoruz" dese ne olurdu ?
Bana yapıcı ol demişsiniz.Yapıcı olmaya çalışıyorum zaten. İşidci pkklı fetöcü vs vs.., Hayır! bunları ayrıştırmak gerekiyor.
İlahimasal
07-02-2017, 09:30
İddianıza Belge bulamadığınıza göre o mesele kapandı.Boş inançlara ihtiyaç duymanızı yadırgadım. Evren gerçeği varsa tanrı vardır der gibi bir duruşunuz var.
Hdp liler ile alakalı öneriniz nedir. Tehcir ?
Referandumda EVET Diyelim mi? Sorun çözülür belkide!
Y.CHP söyleminiz bittimi ?
AKP hakkında ne düşünüyorsunuz?
MHP hakkında ne düşünüyorsunuz?
Terör ile alakalı önlemlerin başında ilk adım , maddi kaynaklarını keseceksin. İkinci adım eleman kaynaklarını keseceksin.
Elemanlarını kesmek içinde sivri dilli , ayrıştırıcı, ötekileştirici tavırlarda bulunanları uyaracaksın. Ki karşıdaki insanlar bilenip dağa ovaya çıkmasın. Hakkını hukukunu savunmak isterse meclislere gelip elini değilde aklını kullanarak , medeni bir şekilde siyaset yolu ile kaynaşsın.
Yoooook olmaz o bizden deil diyip dövelim, vuralım, kafasını ezelim dersen , terör bitmez.
Terörü seven o kadar çok mihrak varki , bunlara hizmet etmek için silahı alıp dağa çıkmaya gerek yok. Dilinle ayrıştırıp o ulvi terör sevicilerine hizmet edebilirsin.O terör seviciler dağdaki teröristten daha çok , dili ile terör estirenleri seviyorlar. Masrafsız terörist bunlar. Para vermene gerek yok bunlara.
Not : Teröristin yerine FAŞİST diyerek de okuyabilirsin.
Ne bu şimdi?Terörist kelimesi yerine faşist falan?Laf mı soktunuz? Bilmediğiniz ve anlamadığınız konularda ahkam kesmek, sizde alışkanlık olmuş.Başka konuda da görüldü zaten.
Yok.o mesele kapanmadı. Mailler ve konuşmalar, belge yerine geçer.
""Türkçe Olimpiyatları'nda "İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü"nü alan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaptığı konuşmada Gülen'den "Bu güzel tabloyu oluşturan binlerce insanı tebrik etmek istiyorum ve bunu dizayn eden o büyük insana da buradan saygılar gönderiyorum". diyerek övgüyle bahsettiği biliniyor. Ayrıca, Judicial (tarafsız)Watch'ın ortaya çıkardığı e-postalarda Fethullah Gülen Cemaati'nden Gökhan Özkök'ün dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yardımcısı Huma Abidin'e attığı maili araştırın.
Şunu da belirteyim yine; işinize gelmeyen noktalarda kanıt istiyorsunuz ya. Şimdi ben sizden yazdığınız her iddia için belge talebinde bulunmalı mıyım?
IŞİD mı? İslamcı terörist! PKK mı? İrkcı ve emperyalist ülkelerin maşası terörist !
Ayrıştırıcam tabiki de.Bunun ırkçılık ile alakası yok,hedef saptırmayın. Ne yapalım? Sevgi çiçekleri mı uzatalım eline silah alan yobazlara?
Bir de partiler hakkında fikrimi sormuşsunuz.
CHP yok, Ychp var. Ortada CHP diye bir parti görmüyorum.
Ychp ve AKP zaten aynı yobaz zihniyet.Yöntemleri biraz farklı olsa da pek farkları yok. MHP zaten akp'nin koltuk değneğidir. Ne kadar yerinde bir söylem. Turk-islam sentez siyaseti saçmalığı. Hdp, sol, ırkçı ve terörizm yardakçısı. Ayrıca, geçmişte ve şimdi Tcnin devlet terörü uyguladığını da biliyorum. İlave olarak, evren varsa tanrı vardır söylemi derken, tam kendinizden bahsetmişsiniz, tebrik ederim :) Teist zihinli olabilirsiniz, demiştim bu gayet insani.Surekli olarak ırkçılık boyutunda çekme çabanızdan çok belli. Yapmayın ama, gülünç oluyor.
Cercis Hz Circis
07-02-2017, 10:37
Tatarka, Hdp'nin mecliste bulunmasını tabiki normal. Seçilerek meclise gelmiş milletvekili niçin normal olmasın? Kürtlerin tamamı bilinçli seçmen olsa RTE ilk seçimde nakavt olur. Kürtler ve Türkler bilinçli seçmen olsalar Türkiye Cumhuriyetinde her iki milletin eşit kültürel haklarıyla gözetilen adil bir anayasa yaparlar ve anayasada tanınmış iki dili de konuşurlar ve "Özgürlük Çiçeğimsin" şarkısını da "Ölürüm Türkiyem" şarkısını da yanyana dinlerler. Hiçbir sorun çıkmaz. Sorun sadece marjinallerde, aykırı tarafın aşırı radikal olmasında ve aykırıcıların doğru bildiklerini sorgulamamasındadır.
İlahimasal
07-02-2017, 15:05
Ne bu şimdi?Terörist kelimesi yerine faşist falan?Laf mı soktunuz? Bilmediğiniz ve anlamadığınız konularda ahkam kesmek, sizde alışkanlık olmuş.Başka konuda da görüldü zaten.
Yok.o mesele kapanmadı. Mailler ve konuşmalar, belge yerine geçer.
""Türkçe Olimpiyatları'nda "İsmail Gaspıralı Türk Dili Ödülü"nü alan Ekmeleddin İhsanoğlu'nun yaptığı konuşmada Gülen'den "Bu güzel tabloyu oluşturan binlerce insanı tebrik etmek istiyorum ve bunu dizayn eden o büyük insana da buradan saygılar gönderiyorum". diyerek övgüyle bahsettiği biliniyor. Ayrıca, Judicial (tarafsız)Watch'ın ortaya çıkardığı e-postalarda Fethullah Gülen Cemaati'nden Gökhan Özkök'ün dönemin Dışişleri Bakanı Hillary Clinton'ın yardımcısı Huma Abidin'e attığı maili araştırın.
Şunu da belirteyim yine; işinize gelmeyen noktalarda kanıt istiyorsunuz ya. Şimdi ben sizden yazdığınız her iddia için belge talebinde bulunmalı mıyım?
IŞİD mı? İslamcı terörist! PKK mı? İrkcı ve emperyalist ülkelerin maşası terörist !
Ayrıştırıcam tabiki de.Bunun ırkçılık ile alakası yok,hedef saptırmayın. Ne yapalım? Sevgi çiçekleri mı uzatalım eline silah alan yobazlara?
Bir de partiler hakkında fikrimi sormuşsunuz.
CHP yok, Ychp var. Ortada CHP diye bir parti görmüyorum.
Ychp ve AKP zaten aynı yobaz zihniyet.Yöntemleri biraz farklı olsa da pek farkları yok. MHP zaten akp'nin koltuk değneğidir. Ne kadar yerinde bir söylem. Turk-islam sentez siyaseti saçmalığı. Hdp, sol, ırkçı ve terörizm yardakçısı. Ayrıca, geçmişte ve şimdi Tcnin devlet terörü uyguladığını da biliyorum. İlave olarak, evren varsa tanrı vardır söylemi derken, tam kendinizden bahsetmişsiniz, tebrik ederim :) Teist zihinli olabilirsiniz, demiştim bu gayet insani.Surekli olarak ırkçılık boyutunda çekme çabanızdan çok belli. Yapmayın ama, gülünç oluyor.
Kürtleri sevmiyor-musunuz?
Tc ne ?
Bildiğim kadarı ile sol ve ırkçı fikir sürekli çatışır. Bir araya hdp de mi gelmişler?
Aydınlatırmısınız.
Devlet terörünüde açarmısınız.
Ekmeleddin beyin fetöcü olduğuna dair, sizin belgelerinizle yargının harekete geçmesi gerekmezmi? Neden ilgilenmiyorlar?
Haberlerimi yok?
Ne çok soru sordum! Bilmiyorum ya ondan.
Cevaplamanız ümidi ile.
Sizi sol fikirlere karşı gibi gördüm.yanlışsam cevap vermeyiniz.
bilgivehis
07-02-2017, 15:30
Sayın Tatarka ve İlahimasal, beni yanlış anlamayın ama neyi tartıştıgınızı, ne yapmaya çalıştıgınızı, neyi savundugunuzu geçekten anlamıyorum. Oysa anlama yetenegimin iyi oldugunu bilirdim acaba yanılıyor muyum?
Anlamıyorum ama anladıgım kadarıyla şunu söyleyim, ekmeleddin fetocu veya değil ama aynı zihniyete sahipler. Chp diye bir parti yok, onun yerine geçen Ychp'nin Akp ile rolleri aynıdır, hatta mecliste bulunan dört parti de aynı projenin üyeleridir.
Sizin tartıştıgınızla alakalı mı bilemiyorum benim de görüşüm böyle...
Bilgivehis ; benimle aynı düşüncedesiniz.
Hz Cercis ; bilinçli seçmen demişsin. Tc'de bilinçli seçmen mı var sanki? RTE nakavt olmaz. Doğusuyla batısıyla halkın desteklediği birisi.
Aykırı taraf derken, aşırı milliyetçi kişilerden ve aşırı milliyetçi söylemlerde bulunanlardan bahsediyorsun değil mı?
Öncelikle, ülkede insanlar ırksal olarak ayrıştırılmış.Bunu yapanlardan biri de Tayyip.
Neyse... HDP milletvekili, seçilmiş olarak mecliste bulunması elbette normal. Peki, açıkça pkkyı terörü desteklemeleri normal mı? Kaldırsınlar dokunulmazlık...Gerçi bu akplilerin işine gelmez.
Tabiki bunun için öncelikle "kuvvetler ayrılığı ilkesi" gerekir. (Hukuk derslerinden bilirim). Ama bu kuvvetler ayrılığı ilkesi-yargı bağımsızlığını yapmazlar. Bile bile bindikleri dalı kesmezler.Rezalet ötesi bir ülkede yaşıyoruz, siyaset ve demokrasi katili siyasetçiler ve süper cahil bir halk. (Aşağılama değil gerçek). Demokratik elitizm gerçeği.
Hazreti İlahi Masal. Kürtleri seviyorum da seni hiç sevmiyorum. :) Ben insanları ırklara ayırmam. Ama Ychp liderin , bozkurt işareti yapıyor. :) Dansöz gibi.
HDP bal gibi de sol siyaset ve biraz da ırkçılık siyaseti yapıyor,bunu biliyorsunuz. Sol ve ırkçılık çelişmez. Böyle bir kural yok.
Neyse. Siz konuyu neden Ychp'den , farklı noktalara taşıyorsunuz?
Dansöz lideriniz, feto'dan talimatlar aldı, fetoculara yanaştı olmadı, mhpciik oynadı olmadı, M.inceyi antidemokratik alaşağı etti. Hdplilerle ortak mitingler, mezhepçi politikalar yaptı ,tutmadı. Sadece belirli bir kurgunun maşası, başka birşey değil. Ancak Tayyibe hizmet eder.
Sonra , siz Ychpli savunmacı olarak, Liderim Atatürk diyorsunuz.
Pardon, siz dalga mı geçiyorsunuz?
İlahimasal
07-02-2017, 17:31
Hazreti İlahi Masal. Kürtleri seviyorum da seni hiç sevmiyorum. :) Ben insanları ırklara ayırmam. Ama Ychp liderin , bozkurt işareti yapıyor. :) Dansöz gibi.
HDP bal gibi de sol siyaset ve biraz da ırkçılık siyaseti yapıyor,bunu biliyorsunuz. Sol ve ırkçılık çelişmez. Böyle bir kural yok.
Neyse. Siz konuyu neden Ychp'den , farklı noktalara taşıyorsunuz?
Dansöz lideriniz, feto'dan talimatlar aldı, fetoculara yanaştı olmadı, mhpciik oynadı olmadı, M.inceyi antidemokratik alaşağı etti. Hdplilerle ortak mitingler, mezhepçi politikalar yaptı ,tutmadı. Sadece belirli bir kurgunun maşası, başka birşey değil. Ancak Tayyibe hizmet eder.
Sonra , siz Ychpli savunmacı olarak, Liderim Atatürk diyorsunuz.
Pardon, siz dalga mı geçiyorsunuz?
Konumuz CHP deil ki!
Güncel halk oylamasında sonuç ne çıkar.
Ne çıkar?
CHP yi tartışmak istiyorsanız açarsınız manalı bir başlık Orada tartışırız.
Erdoğana hizmet? Etmeyenmi var? Etmeyeni söylerseniz daha anlaşılır olur.
Etiketinizide koymuşsunuz. " hukuk dersi aldım" iyiki almışsınız , almazsanız neler yazarsınız buraya , düşünemiyorum bile.
Kılıçtaroğlu ve ince kurultaya gittiler . Nasıl bir antidemokratik durum olduki biz fark edemedik, siz fark ettiniz.
Anlıyorum ki chp yönetiminden memnun değilsiniz. Olabilir.
Memnun değilseniz parti içine girer , parti içinde bir önder gibi davranıp Demokratik yollarla yönetim kurulunun değişmesi için çalışırsınız memleket sayenizde kurtulur.
Dışarıdan muhalefet ederek durumu nasıl deiştireceksiniz .
Şu Fethullah söyleminizden de vazgeçmediniz geçin artık. Yandaş medya propagandası yapanlara benzetiyorum sizi.
Fethullah denilen AKP lilerin muhterem hocası muhterem AKP lileri bağlar.
Konumuz CHP deil ki!
Güncel halk oylamasında sonuç ne çıkar.
Ne çıkar?
CHP yi tartışmak istiyorsanız açarsınız manalı bir başlık Orada tartışırız.
Erdoğana hizmet? Etmeyenmi var? Etmeyeni söylerseniz daha anlaşılır olur.
Etiketinizide koymuşsunuz. " hukuk dersi aldım" iyiki almışsınız , almazsanız neler yazarsınız buraya , düşünemiyorum bile.
Kılıçtaroğlu ve ince kurultaya gittiler . Nasıl bir antidemokratik durum olduki biz fark edemedik, siz fark ettiniz.
Anlıyorum ki chp yönetiminden memnun değilsiniz. Olabilir.
Memnun değilseniz parti içine girer , parti içinde bir önder gibi davranıp Demokratik yollarla yönetim kurulunun değişmesi için çalışırsınız memleket sayenizde kurtulur.
Dışarıdan muhalefet ederek durumu nasıl deiştireceksiniz .
Şu Fethullah söyleminizden de vazgeçmediniz geçin artık. Yandaş medya propagandası yapanlara benzetiyorum sizi.
Fethullah denilen AKP lilerin muhterem hocası muhterem AKP lileri bağlar.
Konumuz tüm partiler :) Başkanlık oyundan "evet" çıkacak zaten, çok büyük ihtimalle. Etrafta zombi gibi akpliler dolu, bu komik ötesi tiyatroyu seyretmekten başka bir çaremiz yok.Zombi olmamak için zombilerden kendimi korumaya çalışıyorum. :wave:
Ayrıca, chp kurultayında önceki durumlarda İnce'ye karşı antidemokratik hareketler oldu. Dediğiniz gibi olsun,bunu başka başlıkta tartışırız.İlave olarak propaganda kelimesi kullanmışsınız. Öyle bir niyetim asla olamaz.
Çünkü, ben kendi adıma şunu ifade edeyim dürüstçe.
Hayatta , gerçeği haykırmak ve söylemek kadar daha üstün başka bir zevk bilmiyorum.
bilgivehis
08-02-2017, 05:27
Hayatta , gerçeği haykırmak ve söylemek kadar daha üstün başka bir zevk bilmiyorum.
Aaaah!!! Aaah!
Bu cümleyle yaramı deştin, beni yaşadıgım ve yaşamadıgım eski tarihlere götürdün sevgili Tatarka.
Yıllardır duymadıgım, hasret kaldıgım bir sözdü bu.
En son bundan altı yıl önce yine kendim söylemiştim bu sözü.
Neden bu kadar etkilendin dersen, açma kutuyu söyletme kötüyü demişler.
Koskoca ömrüm sırf bu cümlenin değeri yüzünden heba oldu.
Tabii ki, pişman değilim ama bir yanılgımı çok geç anladıgım için beni kahretti.
Gerçekleri haykırmakla insanların anladıgını zanederdim, çünkü gerçekleri haykırdıgım için çok dogru yaptıgımdan hiç kuşku dahi duymazdım.
Oysa insanlar gerçekleri değil, kendi gerçeklerini istiyormuş ve ancak onu anlıyorlarmış.
Ben bu gerçegi çok geç ögrendim maalesef.
Şimdi yine gerçekleri haykırıyorum ama artık başkaları için değil, kendim için.
Sana da tavsiyem başkaları için haykırma kendin için yap...
Bilgivehis; haklısınız. İnsanlar kendi gerçeklerini duymak istiyorlar.Çok güzel dediniz harbiden. Yerinde tespit.
Ben de galiba biraz geç öğreneceğim. Biraz inatçılık var bende :)
bilgivehis
20-03-2017, 01:04
Hiç ummadığım yerlerden hayır çıkıyor arkadaşlar, galiba bu defa durum değişebilir. Hayır çıkarsa tabi faşizm yine devam edecek ama en azından önemli sayılabilecek bir gerileme söz konusu...
Felâsife
21-03-2017, 13:04
Şimdi yine gerçekleri haykırıyorum ama artık başkaları için değil, kendim için.
Sana da tavsiyem başkaları için haykırma kendin için yap...
Tabi canım bu işler başkaları için değil, kendimiz içindir.
Öyleki yanağımızda ki kasların belli belirsiz geri kasılmasıyla, ok gibi bakışlarda ki o şeytanî tebessümün de bir tarifi yoktur.
İnsan olmak böyle bir şeydir, her şeyini paylaşmaz insan. :third: