Cumhuriyetin yıkılışını, padişahlığın gelişini ve faşizmin yasalaşmasını TBMM onayladı şimdi sıra halkta. Halkoyuna gidilirse ki, öyle görünüyor sizce bu yasaya hayır çıkar mı?
Örnegin CHP hayır için meydana inecek ama çalışmayacak, MHP zaten evet diyecek, HDP'nin hayır diyeceği görünüyor, AKP ise zaten çalışmasına gerek yok koyunlar evet için bekliyor, buna ragmen hayır çıkma ihtimali sizce var mı?
Bence öyle bir ihtimal yok ama her iki sonuçta faşizm alabildiğine yükselecek, baskılar daha da artacak, eli sopalı-palalı ışidçiler iktidarın resmi organı olacak, faşizm arttıkça AKP'ye oy verenler daha mutlu olacak ve cennete bir adım daha yaklaştıklarına inanacaklar, vatandaşlık kaldırılacak yerine tebaa ve ümmetçilik gelecek, TBMM ulemaya dönüşecek, Bahçeli harem ağası yapılacak, yandaşlar içoglan sınıfına atanacak, cariyeler Arabistandan getirilecek, ordu süvari birliğine dönüştürülecek, aksaray el-etek öpme tahtına dönüşecek, velhasıl her iki türlü sonuçta müslüman ahali cennete gidecek...
Tam da "Başkanlık" tartışmasının yaşandığı dönemde bâzı HDP'li vekillerin dokunulmazlıklarının kaldırılması, içlerinden bir kısmının tutuklanmış olması, HDP-PKK cenâhından sözüm ona "aleyhte" seslerin yükselmesi bende "algı yönetimi" intibaı uyandırmakta. Bir şey çok kolay anlaşılır olmuşsa, o şey ya değersizdir, ya da arka plânda envâ-i çeşit "Ali Cengiz" oyunları dönmektedir.
Atatürkçü-Lâik kesim 'hayır' diyecek; o belli. Ama; bu 'hayır' pek işe yarayacak gibi görünmüyor. Geride kalanlar için ise, Facebook'ta astığım mesaja istinâden, cevap yazan bir zât-ı muhteremin cümlesini aktarayım.
"Lider olarak gördükleri kişi 'sıçmak câiz değildir' dese, bokunu kıçında tutacak milyonlarca insan yaşıyor bu ülkede."
Devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş, gözü dönmüş bir dinci faşist iktidarın, işini referandum sonucuna bırakacağını pek sanmıyorum. Facebook'ta bir duvar yazılamasında "seçimi sokaktakiler kazanır, sonucunu 'sayanlar' belirler!" yazıyordu. Çok doğru.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
HDP seçmeni güvenlik gerekçeleriyle sandıktan uzak tutulacak, katılım orda en aza(sadece akpliler) indirilecek. Mhp tabanındaki büyük tepki örtpas edilip yokmuş havası estirilecek( şimdiden başladılar) CHP -AKP arasında bir seçimmiş imajı verilecek, dindar-türkçülük, kafir laiklere karşı propagandası camiler ile başlatılan harekatla çoktan başladı. Teörristlere karşı vatanseverler yalanıda sosu
Şimdi diyorlar ki, vahşi kapitalizm asıyor, kesiyor, saldırıyor, işgal ediyor vs.
Halk koyun olursa değil kapitalizm yerdeki otlar dahi aynısını yapar.
Venezuella'dan tutun Afganistana kadar o kadar koyun halk var ki, resmen kapitalizmin agzını sulandırıyor.
Bugün yurttaşlıktan çıkıp tebaa ve ümmet olmak isteyen bir halk varsa elbette tecavüze de ezilip sömürülmeye de layıktır.
Bugün hesap sorma hakkını bırakıp padişahın kıçını yalamak için sıraya giren bir halk varsa elbette kapitalizm de masumdur.
Hani bu kıç yalayanlar bir de antiemperyalistlik yapmaz mı işte memleketin haline gel de gülme.
Oysa emperyalist dedikleri Abd'de protesto hakkını kullanan kadınlar kadar değeri olmayanların bir de kadınlara bakışı yok mu tam evlere şenlik...
HDP seçmeni güvenlik gerekçeleriyle sandıktan uzak tutulacak, katılım orda en aza(sadece akpliler) indirilecek. Mhp tabanındaki büyük tepki örtpas edilip yokmuş havası estirilecek( şimdiden başladılar) CHP -AKP arasında bir seçimmiş imajı verilecek, dindar-türkçülük, kafir laiklere karşı propagandası camiler ile başlatılan harekatla çoktan başladı. Teörristlere karşı vatanseverler yalanıda sosu
Devletin tüm kurumlarını ele geçirmiş, gözü dönmüş bir dinci faşist iktidarın, işini referandum sonucuna bırakacağını pek sanmıyorum. Facebook'ta bir duvar yazılamasında "seçimi sokaktakiler kazanır, sonucunu 'sayanlar' belirler!" yazıyordu. Çok doğru.
Ben de bu şekilde düşünüyorum. Oyumu Hayır olarak kullanacaksam da umutlu değilim. Onların istedikleri de bu yönde. Fakat akıl tutulması değil bu. Bu tamamen başka bir şey!