PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Ateistler sistemden bağımsız değildir

bilgivehis
08-02-2017, 20:51
Bazılarında bir yanlış düşünce mevcut, ateistlerin düşünce bazında toplumun en uc noktasında olması nedeniyle onu sistemden bağımsız bir varlık olarak görenler oluyor.
Toplumda ve toplumun her kesiminde oldugu gibi ateistler de sistemden bağımsız değildir. Ateistler de diğer insanlar gibi yaşamın içinde ve her alanındadır, kimisi işçi, köylü, esnaf, memur, politikacı, bilim adamı kimisi makam-mevki sahibi kimisi de burjuvadır.
Ateistler de sistemin bir parçasıdır, günlük yaşamdan, politikadan ve bizzat sistemin kendisinden bağımsız değildir.
Sırf ateist diye onu sistemden, yaşamdan, politikadan bağımsızmış gibi görenler veya ateizmden başka bir şeyle ilgilenmesi sakıncalıymış gibi düşünenler hangi akla hizmet ediyorsa işte böyleleri de var...

Bu başlık ateistin politikadan ilgilenmesini, takip etmesini, tartışmasını yanlış bulan ve kendi forumlarında yasaklayan ateistforum.org yöneticilerin bu görüşleri nedeniyle açıldı.

Bir ateist forum yöneticilerinin, ateistin sadece ateizmle ilgilenmesi onun dışında özellikle politkadan ilgilenmemesi veya takip etmemesi ya da tartışmaması bana son derece ilkel, kısıtlayıcı, emir komuta zincirinin bir halkası gibi ve komik geldi.

Zaten bu yanlışı kendilerine ilettigimde buna cevap gelmedi, herhalde tenezzül etmemişledir...

Dikkat edilirse burada söz konusu olan bir forum değil, bir ateist forum yöneticilerinin bakış açısıdır...

NickMickyok
09-02-2017, 09:40
Ben 2 tür ateist gözlemledim.
Birincisi, samimi şekilde sorgulayarak araştırıp ateist olanlar.
İkincisi, annesi babası ateist diye ya da arkadaşları ateist diye ya da ateizmi moda görüp ateist olanlar. Bunlar herhangi bir bilgi birikimine dayanmadan ateist oldukları için, dinci yobazlar kadar tehlikeli olabilirler.

Siyaset ise, birliği bozuyor. Bence de riskli bir konu. Ateizm konusunda çok iyi anlaşan ateistlerin, siyasete gelindiğinde birisi Vatan Partili diğeri HDP li, bir başkası MHP li(Türk-İslam sentezine uygun değil ama böylelerini de gördü bu gözler:), bir başkası da AKP li olabiliyor. Bu durumda hakarete varan boyutlarda tartışmalar olabiliyor.
Bunun en yakın örneğini ailemde gördüm.
Kardeşim, Türkiyede İngilizce eğitim veren popüler üniversitelerden birisinde Teorik Fizik kürsüsünde öğretim üyesi. Ve sıkı bir HDP li. Kız arkadaşı ise, Türkçü bir kız. Aralarından su sızmazdı ama siyaset konuştuklarında bayağı gerilmişler. Ayrılma noktasına geldik, dedi. Normal insanları geçtim aralarında aşk olanlar bile gerilebiliyor bazen:)

Siyaset parti bazında değil de, ideolojik çerçeve de tartışılacaksa, o zaman işler değişir. Bence olmalı. Hatta bir ateistin kapitalizmden, liberalizmden, komünizmden-sosyalizmden vs... anlamaması, ateizmi çok dar bir çerçeveye sıkıştırır. Üretim ilişkileri boyutunda bir parça İktisatta bilmesi gerekir bence.
Bunlardan kopuk ve bunları tartış(a)mayan bir ateist, kendisini çok dar hücreye hapseder ve hayatı sorgulamada eksik kalır diye düşünüyorum.

Tatarka
09-02-2017, 10:12
Ateistforum yöneticileri, gördüğüm kadarıyla, siyasi tartışmalarda hep kendilerini haklı ve doğru söyleyen olarak görüyorlar.Sorsanız, yok hayır derler, ama yaptıkları bu. Örneğin bir tartışmada, "hem Atatürkçü hem de müslüman" olunur saçmalığını dayattılar. Hem Atatürkçü hem Müslüman olunmaz diyenlere Ban koydular(gizli Ban). Noonecares'a yaptılar.
Üstelik bir de,Modlar "burası bizim çiftliğimiz" demişler.
Yani, diyecek söz bulamıyorum. Bir de bunlar, K.Kılıçdaroğlu sanki eleştirilemezmiş gibi Kılıçdaroğlunu eleştirenlere saldırıyorlar.
Nolan da Ychp yi eleştirmekten banlandı. Gördüklerim bunlar.
İşte ateizmi herkes hazmedemez.

Bu sebepten bence iki tür ateist vardır basitçe.
1)Bilge olanlar (non-cahil)
2)Cahil ateistler.
Bu ikinci grup ilgi alanıma girmiyor.
Çünkü bence bir ateist, bulunduğu toplumun dinini iyi bilir, bilimsel verilere göre konuşur, inanç söylemlerinde bulunmaz,siyasi erdeme sahip olm.gerekir vs vs.
Elbette kimse mükemmel değil, fikirlerimiz aynı da değil, ancak ötekileştirme yapmamak gerekiyor.
Terör örgütlerini destekleyen, pedofiliyi normal gören, kadınları dinci gözüyle bakıp aşağılayan, canlılara eziyet eden, namaz kılan, ateistim ama akpliyim diyen vs.gibi olan ateistlerin söylemlerini neden kaale alalım ki? Tr

kartopu
09-02-2017, 13:38
Sistemden bağımsız kimse yoktur. Hiç bir felsefe sistemden bağımsız olmaz .
Ateist olmak zengin fakir ayrımı yaratmaz bence en tepede duran zenginler büyük çoğunlukla ateisttir.

Hiçbir sistem bütün insanları mutlu etmez çıkarlar beklentiler farklıdır. İnsanlar sınıflar olarak ayrılır her sınıf kendisi için iktidar perspektifleri yaratmıştır bu durum iktidarı kaybedecekler için tehdittir.

Ateist olanlar dindar olanlardan daha fazla bilimsel buluşları savunur amaç budur ama ateistlerde bilimsel olmayabilir onlarda inançlı olabilir onlarda ezberci olabilir.

İnsan için en uygun sistem demokrasidir demokraside bilgilenme rekabet ve düşünceleri hoş karşılamalar daha yaygındır. Demokrasiyi de koruyacak devlet sistemidir yargının bağımsızlığı, denetlenebilir yürütmedir.
Devlet yapısı insanlar ve aralarındaki iletişim için çok önem taşır.

Bir insanın Ateist olması onu iyi insan yapmaz Dindar olması da kötü insan yapmaz. Menfaatler ve bilgi insanın yapılanmasında belirleyicidir.

Bence insanı kötü yapan nesnel şartların ortadan kaldırılması kötülüklerinde ortadan kaldırılmasıdır.

bilgivehis
09-02-2017, 18:29
Sevgili NickMickyok, fikir çatışmaları her ne kadar huzursuzluk, ayrılık getirse de çözümlerin anahtarı ve olmazsa olmazıdır. Hatta fikir çatışmaları sadece birileriyle değil, insan kendi içsel çatışmaları dahi yaşayarak bir yerlere varır.
Bu durum, ideolojik alanda oldugu gibi politik alanda da önemlidir.
Çünkü yaşamımıza hükmeden bizzat politikanın kendisidir.
Poitika ise ideolojiden kopuk değil, koşullar ideolojileri ideolojiler de politikayı oluşturur. İlgilenip ilgilenmemek ayrı bir konu ancak yaşam, koşullar, ideoloji ve politika birbirine en yakın zincirlerdir.
Sadece ateist değil, toplumun bütün üyeleri istemese de bir şekilde politikanın içindedir, çünkü toplumun yaşama biçimini o belirliyor o müdahale ediyor.
Örnegin; TD foruma yapılan saldırılar, işçi ücretleri, emeklilik yaşı, ithalat-ihracat, ideolojik yaklaşım farkları, ekonomi, varlık-yokluk, öğretmenin kalemine varana kadar polikadan bağımsız değildir.
Yine örnegin kendi başımdan geçtigi için biliyorum bir icat yaptıgında dahi onun ekonomik yanını ve politikayı hesap etmek zorundasın.
Yaptıgım icat ekonomiyi geçti politikanın müdahalesine takıldı kaldı.
ateistforum.org gibi etliye-sütlüye karışmayım ayakta durum dediğimizde hiç bir şeyin tartışmasının da anlamı yoktur...
----------------------------------------------

Sevgili Tatarka, Akpli olan ateist ya Akpden nemalanıyordur ya da sizin dediğiniz gibi zır cahildir, bu türlerden tartışmanın çok bir anlamı yok :)
------------------------------------------------

Sevgili kartopu, "Sistemden bağımsız kimse yoktur" aynen :)

Felâsife
09-02-2017, 22:45
Sistemden bağımsız kimse yoktur.

Burada küçük bir parantez açmak isterim.
Çocuklar sisteme dahil değillerdir.
Hatta bu noktada ergenlerde dahil değillerdir, zira gelişimleri beyin yapılarının oturmaması onları çocukluktan çokta ayırmaz.
Dr. Zafer Akıncı var, Beyaz tv de çıkar, özellikle de ergen çocukları ile problemler yaşayanlar için tavsiye ederim.
Zafer hoca ergenlik 25 yaşına kadar sürer diyor mesela. Bunu Unesco da kabul etmiş.

Zihinsel bedensel engelliler, kısaca Gelişim engelliler de sistemlere dahil olamazlar.
En son Türkiye nüfusunun %12,5 'u engelli kişilerdi, bunun sa yaklaşık %8 'i psikolojik sorunu olan kişilerdir.
Tabi Meczup denilenler de sisteme dahil olmazlar.

Çok yaşlılarda sisteme dahil olmazlar, onlar da zaten çoğunca çocuklar gibi de olurlar. Parantez kapanmıştır.

Sevgiler.

bilgivehis
09-02-2017, 23:11
Hatta bu noktada ergenlerde dahil değillerdir, zira gelişimleri beyin yapılarının oturmaması onları çocukluktan çokta ayırmaz.
Dr. Zafer Akıncı var, Beyaz tv de çıkar, özellikle de ergen çocukları ile problemler yaşayanlar için tavsiye ederim.
Zafer hoca ergenlik 25 yaşına kadar sürer diyor mesela. Bunu Unesco da kabul etmiş.

Zihinsel bedensel engelliler, kısaca Gelişim engelliler de sistemlere dahil olamazlar.
En son Türkiye nüfusunun %12,5 'u engelli kişilerdi, bunun sa yaklaşık %8 'i psikolojik sorunu olan kişilerdir.
Tabi Meczup denilenler de sisteme dahil olmazlar.

Çok yaşlılarda sisteme dahil olmazlar, onlar da zaten çoğunca çocuklar gibi de olurlar. Parantez kapanmıştır.

Sevgiler.

Sevgili Felâsife, konu düşüncel bazda değil, yaşamsal alanda bağımsız değiliz diyoruz :)

Yani konuyu daha kolay anlaman için sen bağımsız olarak istedigini istedigin kadar düşünür istedigin ideolojiyi savunur veya rededersin ama mevcut kurulu sistemin bir parçasısın.
Başka deyişle, bir parçası oldugun sisteme karşı gelebilir onu yıkmaya da çalışabilirsin, bu seni sistemin bir üyesi olmaktan alıkoymaz :)

Felâsife
09-02-2017, 23:29
Sevgili Felâsife, konu düşüncel bazda değil, yaşamsal alanda bağımsız değiliz diyoruz :)
Yani, onun farkındayım elbet ama "kimse" deyince ona parantez açmak istedim. Tabi bu parantez açmadan da anlaşılabilir bir şey, lakin bayağı bir milyon kişiler de sisteme istese de dahil olamıyorlar.

Yani konuyu daha kolay anlaman için sen bağımsız olarak istedigini istedigin kadar düşünür istedigin ideolojiyi savunur veya rededersin ama mevcut kurulu sistemin bir parçasısın.

Eyvallah.
Eski deyimle, aklın başındaysa sistemin parçasısın.

Sevgiler

kartopu
10-02-2017, 09:28
Sevgiler.

Sn Felasife

Çocuklarda Ergenlerde sisteme dahildir Bazı insanlar iradeleri ile sisteme dahil olur bazıları zorunlukları gereği .İşte çocuklar ve ergenler zorunlukları gereği sisteme dahildir.

Sisteme en fazla itiraz eden komünistlerdir onları bile zorunluluklar sisteme dahil eder.

Bir tek doğa (insan dışındaki)buna uymaz onun kendi sistemi vardır.

Bir insanın çocuk olması onu aile yapılandırmasından ayırmaz çocuk yerine karar verenler onu sisteme dahil ederler. Ergenlerde öyledir .

Sisteme kendi iradeleri ile itiraz eden devrimci ve komünistler de kendilerince topluma en uygun gördükleri sistemi şart koşarlar.

Khaos
10-02-2017, 11:48
Sn Felasife

Çocuklarda Ergenlerde sisteme dahildir Bazı insanlar iradeleri ile sisteme dahil olur bazıları zorunlukları gereği .İşte çocuklar ve ergenler zorunlukları gereği sisteme dahildir.

Sisteme en fazla itiraz eden komünistlerdir onları bile zorunluluklar sisteme dahil eder.

Bir tek doğa (insan dışındaki)buna uymaz onun kendi sistemi vardır.

Bir insanın çocuk olması onu aile yapılandırmasından ayırmaz çocuk yerine karar verenler onu sisteme dahil ederler. Ergenlerde öyledir .

Sisteme kendi iradeleri ile itiraz eden devrimci ve komünistler de kendilerince topluma en uygun gördükleri sistemi şart koşarlar.

mesajın geneli değil, ancak;
renklendirdiğim kısım iftira kokuyor.
kimseye bişeyi şart koştuğumuz yok.
sınıfsız, sömürüsüz, eşit-dayanışmacı, katılımcı,
iktidar ilişkilerinden arınmış,
her biri bilinçli bireylerden oluşan,
özgür ve barışçı bir toplumsal yaşama biçiminin de mümkün olduğunu hatırlatmak ve önermek yaptığımız.

biz özgürlüğü sadece kendimize şart koştuk.

dileyen katılır..
kimsenin kafasına silah dayamıyoruz.

şart koşmak dayatmak emperyal kapitalistlerin/faşiştlerin işi.

Felâsife
10-02-2017, 12:55
Tabi benim böyle bir sisteme veya sistem olarak görülen böyle bir teoriye katılmam mümkün değil, bu zaten bir sistemden ziyade, akla mantığa ters düşen, arizî bir şey.
Üstte de parantez içinde söylemiştim, gerisine ne diyebilirim ki?

İnsanlar böyle görmek istedikleri için bu böyledir demek, herkes sisteme dahildir demek, İMAN meselesine de girer ki buna iman etmek zaten düşünen insan için, muhaldir.
İman illa din içinde olan bir şey değildir, din dışında da geçerlidir.

Bir tek doğa (insan dışındaki) buna uymaz onun kendi sistemi vardır.
Zaten sıkıntı da buradaya, O zaman insanın bu sistemi, hayali bir sistem demektir. Çocukları da potansiyel olarak dahil görmek masabaşı, klavye başı tarih yazanlar gibi, sokakta ki gerçek hayattan bi-haber yazılan yazıdan ötesi değildir.

O zaman sokaktaki kediler, köpekler bile sisteme dahil olmalıdır, onlarda falan mahalle, filan ailenin ekmek su verdiği canlılardır.
Bir çocuğun bir ailede olması, onun hakkında ailenin kararlar vermesi, çocuğu bağlamaz ki?
O genede çocuktur!
Çocuk büyüdükçe zaten kendi yolunu çizecektir.
Bu sitede de böyle hikayeler çok gördük, hayatta böyle çünkü. Bir insanın kendi yolunu çizmesi, sistemin ona dayattığı kadar olabilir elbet ama sistemi de deldiği bir gerçektir.
Sistemin var olması sistemin delinemeyeceği anlamına da gelmez, bilakis delik deşikte edilebilir anlamına gelir.

Özetle bir çocuk sistemde ki dindar veya ateist ailede doğdu diye, o çocuk ölene kadar öyle kalacaktır düşüncesi sıkıntılıdır.

Sevgiler

İlahimasal
10-02-2017, 13:24
Ateistler sistemden bağımsızdır. Zorla ve dayatmayla sisteme adaptasyonu sağlanmaya zorlanır. Zorlanır da bu zorlama doğanın verdiği tepki gibi olur. DEVRİM yapar.

Ateistler DOĞA gibidirler.ÖZGÜR olmayı severler.
Nehrine baraj
Ovasına bina
Atmosferine karbon
Denizine kimyasal atık
Yüzeyine çöp
Bağrına kazma kürek, iş makinası
Ormanına balta istemez. Bunu zorla ve dayatmayla yapabilirsin ancak haddini aşar sınırları zorlarsan DİRENİŞE geçer devrim yaparlar.

Nihilist dostun dediği gibi ateist benim gibi ol demez . Doğanın ağacı gibi gel dibimde gölgelen , benim gibi ağaç olma ama baltayla vücuduma vurmaya kalkma . Direniş ve devrimim çok sert olur der.

Depremde binanı sallar, bir ırmak gibi boğar, bir volkan gibi yakar.

Ateist ve benzerleri DOĞA gibidir. ÖZGÜR.

bilgivehis
10-02-2017, 16:22
Ateistler sistemden bağımsızdır. Zorla ve dayatmayla sisteme adaptasyonu sağlanmaya zorlanır. Zorlanır da bu zorlama doğanın verdiği tepki gibi olur. DEVRİM yapar.

Ateistler DOĞA gibidirler.ÖZGÜR olmayı severler.
Nehrine baraj
Ovasına bina
Atmosferine karbon
Denizine kimyasal atık
Yüzeyine çöp
Bağrına kazma kürek, iş makinası
Ormanına balta istemez. Bunu zorla ve dayatmayla yapabilirsin ancak haddini aşar sınırları zorlarsan DİRENİŞE geçer devrim yaparlar.

Nihilist dostun dediği gibi ateist benim gibi ol demez . Doğanın ağacı gibi gel dibimde gölgelen , benim gibi ağaç olma ama baltayla vücuduma vurmaya kalkma . Direniş ve devrimim çok sert olur der.

Depremde binanı sallar, bir ırmak gibi boğar, bir volkan gibi yakar.

Ateist ve benzerleri DOĞA gibidir. ÖZGÜR.

Sevgili İlahimasal, konunun içerigini tam anlamadan yorumda bulunmuşsun gibi geldi bana :)

Bu başlık, ateistler veya diğer toplum üyeleri sisteme zoraki veya gönüllü bağımlı
şeklinde bir düşünceyle açılmadı.

Ateistler de dahil herkes bir şekilde sisteme bağımlıdır ve sistemi yürüten politika da dahil ekonomiye varana kadar diğer unsurlardan bağımsız değildir.

Bu nedenle bir ateist politikadan, ekonomiden ilgilenmeyebilir, sistemi yıkmak için mücadele edebilir ama bu onun sistemden bağımsız oldugunu göstermedigi gibi bütün yaşamımıza müdahele eden politkayı ateiste yasaklayan zihniyete bir tepki olarak bu başlık açılmıştır.

Yani kabaca ateist sisteme bağımlıdır deyince sisteme biat eden, boyun büken, tepki göstermeyen anlamı çıkmamalıdır.
Tam tersi sisteme en çok tepkili olan bizzat ateistlerdir.
İşte bu yüzden ateisti polikadan men eden anlayışa bir tepkidir bu başlık...

İlahimasal
10-02-2017, 17:40
Sevgili İlahimasal, konunun içerigini tam anlamadan yorumda bulunmuşsun gibi geldi bana :)

Bu başlık, ateistler veya diğer toplum üyeleri sisteme zoraki veya gönüllü bağımlı
şeklinde bir düşünceyle açılmadı.

Ateistler de dahil herkes bir şekilde sisteme bağımlıdır ve sistemi yürüten politika da dahil ekonomiye varana kadar diğer unsurlardan bağımsız değildir.

Bu nedenle bir ateist politikadan, ekonomiden ilgilenmeyebilir, sistemi yıkmak için mücadele edebilir ama bu onun sistemden bağımsız oldugunu göstermedigi gibi bütün yaşamımıza müdahele eden politkayı ateiste yasaklayan zihniyete bir tepki olarak bu başlık açılmıştır.

Yani kabaca ateist sisteme bağımlıdır deyince sisteme biat eden, boyun büken, tepki göstermeyen anlamı çıkmamalıdır.
Tam tersi sisteme en çok tepkili olan bizzat ateistlerdir.
İşte bu yüzden ateisti polikadan men eden anlayışa bir tepkidir bu başlık...

Sevgili Bilgivehis

İşaret ettiğin sistemin niteliği nedir bilmiyorum ama sistem ne tip olursa olsun ben o sisteme dahil olmadan fikirlerimi , tepkimi rahatlıkla sistemin kendisine verebilirim.

Bu gün ki sistem belli köle olma sistemi,para sistemi, biat sistemi , neden bu sistemin içinde bulunup o sistemin kuralları üzerinden mücadele edeyim.

Ateist için bir sistemede gerek olmadığını düşünüyorum.sistemin yapılanacağı mekan devlet adı altında isimlendiriip kuralları konup bekçileri ayarlanıp sermaye gruplarına peşkeş çekiliyor.

Onların kurallarıyla oynamak zorunda değilim.

Elbetteki sesimiz çıkacak, tepki vericeğiz, ama o dayatılan sisteme.

Doğa örneğimde bunun içindi. Ateist etrafında olup bitene elbetteki birşeyler demek zorunda .forumun birinde birisi ateist dinden başka bir şey konuşamaz demişse , tüm yaşamdan izoledir dediyse onu bağlar.Bunu söyleyen de o forumda yetkin birisi değildir. Şayet dediyse.

kartopu
12-02-2017, 12:52
Sisteme kendi iradeleri ile itiraz eden devrimci ve komünistler de kendilerince topluma en uygun gördükleri sistemi şart koşarlar
-------------------------------
Bu sözün neresi yanlış neresi iftira. Nihlist arkadaşım.

sınıfsız, sömürüsüz, eşit-dayanışmacı, katılımcı,
iktidar ilişkilerinden arınmış,
her biri bilinçli bireylerden oluşan,
özgür ve barışçı bir toplumsal yaşama biçiminin de mümkün olduğunu hatırlatmak ve önermek yaptığımız.

Senin bu söylediklerini yapabilmek için bile. Bir sisteme ihtiyaç vardır işte bu ihtiyaç bazı zorları dayatır.İnsanlığı bilinçli bireyler yapabilmek için hem zamana hem o koşulları yaratacak teknolojik ilerlemeye ihtiyaç vardır.Bu ihtiyaçların temini bazı zorları dayatır istemesende uygulamak zorunda kalırsın.
İşte komünizm öncesi sosyalizm de dediğimiz ilk komünist şartları bu dayatmalardır.
Konu çok uzun elbette tartışılmaz değil.

Kapitalizm gibi zor bir durumdan çıkmak yine zoru dayatmaktadır.İşte biz buna sınıf iktidarı diyoruz Kapitalist sınıf yerine iktidarı işçi sınıfının ele geçirmesi veya devrim.
Özgürlük ancak esareti ve o şartları yaratan nesnel şartların kalkması (kaldırılması) sonucu olacaktır.

kartopu
12-02-2017, 13:17
Tabi benim böyle bir sisteme veya sistem olarak görülen böyle bir teoriye katılmam mümkün değil, bu zaten bir sistemden ziyade, akla mantığa ters düşen, arizî bir şey.

Sevgiler
Sn felasife

Ben böyle görmek istemiyorum demek gerçeği değiştirmiyor Bu inanç de değil program en üstte oturanların programı.
Çocuklarda, evcilleştirilmiş hayvanlarda sisteme tabidir onlar istemese de bu programa uymak zorundalar.

Sokaklarda görmüşsündür köpeklerin kulağında küpe vardır ama köpeklere bunu yapanlar köpeklere sormaz.

Avrupada bütün evcil hayvanlar kayıt altına alınmıştır aşıları yapılır hatta ne yiyecekleri market raflarında vardır. Bunun için üretim tüketim planları vergi sistemine dahil edilmiştir.

Çocuklar 7 yaşında okula gider ya zorla ya ikna edilerek daha sonralar aile bireyleri onu yönlendirir işte bunlar egemenlerin programlarıdır.
Çocukların nasıl bir yol çizecekleri sunulan seçenekler içindedir onu da yine ya aile ya plan yapanlar belirler.

Sistem dışı ancak vahşi veya doğal hayattır

Elbette sistem delinebilir bunu yapanlar vardır ama delinen sistemin yerine yine sistem konacaktır. Dindar ve ateist başka seçenek var mı yani seçenekler belli ikisi de sistem.

Hayat üretim dağıtım ve tüketim için planlanmışsa para bütün ilişkileri düzenleyense sistem dışına çıkılamaz A.veya B fark etmez.

Felâsife
13-02-2017, 03:46
Sn felasife
Ben böyle görmek istemiyorum demek gerçeği değiştirmiyor Bu inanç de değil program en üstte oturanların programı.
Sevgili kartopu

Ben böyle görmek istemiyorum demiyorum, bilakis ne dediğinizi görüyorum, duyuyorum ve anlıyorum, ama KATILMIYORUM diyorum.
Tabi siz buna sistem deyin, hayatın tek kuralı deyin, ne derseniz deyin, katılmıyorum, zira sokakları veya hayatı bende görüyorum, gözlemliyorum.

Bu konuda ortak noktamız yok.
Çok basit siz sokak hayvanları dersiniz, ben onları hâlâ DOĞANIN hayvanları olarak görürüm.
İnsanlar onlara üç-beş yiyecek verdi diye onlar sokak hayvanı olmaz, onlar gene de aslanlar gibi doğanın onlara verdikleri özellikleri taşırlar. İnsanlardan darbe yemişlerdir, terkedilmişlerdir vs. ama Şehirlerde sürülerde oluştururlar, bölge kavgaları da ederler, insanların gözleri önünde çiftleşirlerde.

İnsan onlar üzerinde söz sahibi olarak kendini gördüğü için, dediğiniz gibi onlara sormaz, kulağına küpede takar, olmadı kısırlaştırırda.
İnsanlar kendilerini kısırlaştıracaklarken, giderler bunları kısırlaştırırlar.

Ben böyle bir sistemin neyine katılayım ki, bütün dünya katılsa bile ben gene katılmam, saçma bir sistem, hayvanı niye kısırlaştırıyorsunuz!
Daha çok şeyde yazılabilir ama dediğim gibi ortak nokta yok, haliyle sözü uzatmanın bir anlamı da yok.

Çocuklarda, evcilleştirilmiş hayvanlarda sisteme tabidir onlar istemese de bu programa uymak zorundalar.

Bilemiyorum belkide aynı şeylerden de bahsetmiyoruz, ben sistem deyince sadece olayı PARASAL olarak ele almadımda, örn. ailevi ilişkilerden, komşu ilişkilerine pek çok ilişkilerde var, sistem sadece maddi bir sistem olmasa gerek.

Öte yandan benim Tanrıların Vizyon Taklası! (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=39171) diye yazım var. Sağlık sisteminin Tanrısallaştığını, geçmişin Tanrı/Tapınak sisteminin gelişerek, evrim geçirerek bugünde başka bir boyuttan devam ettiğini-ki buna Vizyonik takla diyorum-sistem denen şeye zaten yok demiyorum. Ama nedir fark var!

..."Dindar ve ateist başka seçenek var mı yani seçenekler belli ikisi de sistem."...
Ben bunada katılmıyorum, ama tabi bu sadece beni bağlar, katılmakta sizi bağlar.

Bugün 4 şeritli işlek bir yolda, eşofmanlı birisi en sol şeritte ve yanında ki şeritte bir sağa bir sola koşturup duruyordu, arkada arabalar fren yapan yapanaydı, onlardan biride bendim tabi, yanından geçerken baktım adam kahkahalarla gülüyordu, umurunda değildi, trafik bir birine girmiş, n'olmuş, genede bir sağa bir sola koştu durdu gülerek.
Adamın yaptığı cidden akıl almaz bir şeydi, herkes buna eminim delidir deyip geçmiştir, ama ben oradan kendime bir ders çıkarttım tabi, neticede bir vizyon bu anlık bir şeydi ama manzara müthişti.
Bu gibi manzaralar oldum olası ilgi alanımdır.

Bu adam ne dindar nede ateisti, her ikisini de göre deliydi, her ikisi de bunu kabul edemez çünkü, bu bile benim için sistemin sadece ikili olmadığının kanıtıdır. Daha başka kanıtları da vardır elbet.
Ben ikili bir sistem göremiyorum çünkü, çoklu bir sisteme ikili demem, deliliği inkar etmem ya da yok dememi gerektirir ki, delilik aklın kullanılmayan diğer yarısıdır benim için.

bilgivehis
13-02-2017, 06:08
Sayın yorumcular, olur ya belki bazılarımız sistem deyince farklı sistem düşünebilir. Benim bahsettigim sistem, bütün hayatımıza müdahele eden ve şu anda yaşadıgımız ülkede hakim olan kapitalist sistemi kastediyorum.
Kapitalist deyince bu da yanlış anlaşılmasın, bu ülke kapitalist değildir, kapitalist sömürü altında olan kısmen feodal ve yarı sömürgeyi biraz aşmış bağımlı bir ülkedir. Buna göre, bu ülke ne kadar bağımlıysa diğer toplum üyeleri gibi ateistler de o kadar bağımlıdır. Başka deyişle, ateistlerin bu sistemin dayattıgı din zincirlerini kendi düşüncesiyle kırmış olması sömürü sisteminden bağımsız oldugu anlamına gelmez...
Bir başka yanlış algılamaya da dikkat çekmek istiyorum, ateistlerin bahsettigimiz sömürü sisteminden bağımsız olmaması onun sisteme karşı mücadele etmeyecegi, edemeyecegi, boynunu bükecegi anlamına da gelmez...

Dolayısıyla ateistler de dahil bütün toplum kesimini kendine bağımlı yapan sistem hakimleri yani kapitalizm bu işi yaptıgı yolların başında politika gelmektedir.
Poitikanın hayatımıza bu kadar etkili oldugu bir ülkede ateist forumun politikayı yasaklamasına tepki olarak bu başlık açıldı. Oysa sıradan forumlar dahi bundan uzak kalamazken ateist bir forum yöneticilerinin politikayı yasaklaması düşündürücüdür...

kartopu
13-02-2017, 10:16
Bugün 4 şeritli işlek bir yolda, eşofmanlı birisi en sol şeritte ve yanında ki şeritte bir sağa bir sola koşturup duruyordu, arkada arabalar fren yapan yapanaydı, onlardan biride bendim tabi, yanından geçerken baktım adam kahkahalarla gülüyordu, umurunda değildi, trafik bir birine girmiş, n'olmuş, genede bir sağa bir sola koştu durdu gülerek.
Adamın yaptığı cidden akıl almaz bir şeydi, herkes buna eminim delidir deyip geçmiştir, ama ben oradan kendime bir ders çıkarttım tabi, neticede bir vizyon bu anlık bir şeydi ama manzara müthişti.
Bu gibi manzaralar oldum olası ilgi alanımdır.

Bu adam ne dindar nede ateisti, her ikisini de göre deliydi, her ikisi de bunu kabul edemez çünkü, bu bile benim için sistemin sadece ikili olmadığının kanıtıdır. Daha başka kanıtları da vardır elbet.
Ben ikili bir sistem göremiyorum çünkü, çoklu bir sisteme ikili demem, deliliği inkar etmem ya da yok dememi gerektirir ki, delilik aklın kullanılmayan diğer yarısıdır benim için.

Sn Felasefe.
İşte bütün (SİSTEM) sorun bu. Bu adam sisteme itiraz etmiş uymuyor.
Peki sonu ne olabilir.

Üç Beş güvenlikçi gelir yakalarlar önce sağlık kontrolü sonra mahkeme trafiği tehlikeye attığı başkalarının can güvenliğini tehdit ettiği düzeni bozduğu için cezalandırılır.
Ben sisteminize itiraz ediyorum demek onu cezadan kurtarmıyor. Daha ısrarcı olduğunda ya akıl hastanesi ya ceza evi.

İşte sistem, uymak veya uymamak sana kalmış.

Belki farklı yerlerden bakıyoruz Bizim sistem dediğimiz devletlerin ve sistemin kontrol edebildiği coğrafyada bütün canlıların nasıl yaşayacağını planlamasıdır. Elbette bazı şeyleri kontrol edemiyor onun gücünün de bir sınırı var. Ama uçan kuşu yüzen balığı bile kontrol etmek ister.

kartopu
13-02-2017, 10:36
Şunuda ilave adeyim Bir kişinin bu tür hareketlerine tahammül edemeyen sistem Başka Bir kişinin (Cumhur başkanının) bütün trafiği kapamasına bütün araçları başka yollara yönlendirmesine araç sahiplerinin çok büyük sıkıntı çekmesini de yaratır İşte buda sistemden bir parça.
Çünkü sistemi biz değil onlar kurguluyor. Hadi uyma .

Biz kursak sistemi başka türlü kurardık Her kes trafikte bile eşit haklara sahiptir.

Felâsife
14-02-2017, 01:03
Sn Felasefe.
İşte bütün (SİSTEM) sorun bu. Bu adam sisteme itiraz etmiş uymuyor.
Peki sonu ne olabilir.
Olacağı bir şey yok, cezai ehliyeti yoktur gibisinden bir raporu varsa zaten bir şey olmaz, serbest kalır.
Hastaneye sevk edilse bile, ki daha önceden de gitmiştir, sonuç alınmaz, geri hayata gönderilir. Sistem pek ne yapacağını bilmez bu tipler için. :D

İşte sistem, uymak veya uymamak sana kalmış.
Benim uyup uymamam mesele değil aslında, ben her türlü uyum sağlarım, deliliğe bile uyum sağlarım.
Tasavvuf "akıl ötesini" savunan bir öğretidir, "akılcılık" öğretisine göre bu zaten "deliliktir"
Biliyorum ki bir deli hayatta böyle bir sisteme entegre olmaz, o yüzden ona deli denir. Bu da onun farkıdır.

Sistem bu farkı yok etmek için uğraşır elbet, zorda kullanır, tedavide etmeye çalışır, bir yere de tıkar ama bu ona hükmettiği anlamına gelmez. Bu onu ikili sisteme de dahil etmez.

Neyse ben teşekkür ederim, bu kadar yeterli benim için.

Sevgiler