PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : facebook'a üye olmak.

Vefik Sami
25-02-2017, 21:36
Birkaç kez müstear isimle facebook'a kayıt oldum. Her defâsında üyeliğim iptâl oldu. Gerçek kimliğimi gizlediğim için mi oluyor bu ? Facebook'u takip edebildiğim günlerde en bâriz biçimde tesbit ettiğim husus, bayanların erkeklerden daha çok yazıyor oluşu idi. Ne var ki "Bayan" ismiyle yapılan "yorum"(!)lardaki sinkaf ve üslûp, bayan ağzına yakışacak nitelikte değil. Bir çok kişi bayan adı alıp en galiz küfürlerle facebook'a yazarken sırıtmıyor da benim kem-küm edişim batıyor demek ki. Onlar hâlen yazmaya devam ederken, benim üyelik, iki gün bile sürmüyor. :confused:

Felâsife
25-02-2017, 22:10
Girmediğiniz daha iyiymiş, facabook zaten bilgiyle alakalı bir yer değil, boş insan işi bence, benim hesap var ama hiç açmam desem yerdir.
Yeni kayıt olacaksanız IP adresini değiştirip deneyin, IP sabitse ondan bilirler büyük ihtimal.

pianola
25-02-2017, 22:24
Açtığınız hesabı SMS ile doğrulamazsanız, ismin sahte olup olmadığını teyit etmek için, öğrenci belgesi, ehliyet, adınıza fatura vb. taramaları ya da yakın çekim fotoğraflarını istiyor, bilgiler uyuşuyosa 2-3 gün içinde açılıyor hesap.

Vefik Sami
25-02-2017, 22:32
Girmediğiniz daha iyiymiş, facabook zaten bilgiyle alakalı bir yer değil, boş insan işi bence, benim hesap var ama hiç açmam desem yerdir.
Yeni kayıt olacaksanız IP adresini değiştirip deneyin, IP sabitse ondan bilirler büyük ihtimal.

Eski "Fethulahçı" yeni Tayyipçi H. Gülerce'ye "hakâret"ten bir sene hapislik cezası aldım. İlk suçum olduğu için karar açıklanmadı. Artık VPN ile giriyorum sitelere Sütten ağzım yandı çünki.

Üstad; sanırım gerçek nüfus bilgilerini istiyorlar. Ben yazmadığım için de "fake hesap" diye siliyorlar. Şu anda mahkemeler doğrudan AKP kontrolünde. Tayyip'in sevmediklerine ceza vermeyen hâkim "Fetöcü" diye açığa alınıyor. Adamlar kendilerini kurtarma adına, önüne gelene basıyor cezâyı. En basit eleştiriler dahi, "hakâret" olarak algılanıyor. Bu durumda, nüfus bilgilerimi vermek enâyilik olmaz mı ?

Zâten, bu facebook denen meretin nasıl kullanıldığını da öğrenemedim. Sâdece, sözcü gazetesinin facebook sayfasındaki bazı haberlerin altına birkaç satır yazdım; o kadar. Adamın biri iki cümle yazmış; ikisi de gramer ârızalı. 269 beğeni almış. Diğeri biraz uzun yazmış ama; âdetâ döktürmüş. Bir beğeni bile yok.

Ben bu insanları anlayamadan ömrümü tükettim.
Kalan kısa zamanda da anlayabileceğimi sanmıyorum.

Açtığınız hesabı SMS ile doğrulamazsanız, ismin sahte olup olmadığını teyit etmek için, öğrenci belgesi, ehliyet, adınıza fatura vb. taramaları ya da yakın çekim fotoğraflarını istiyor, bilgiler uyuşuyosa 2-3 gün içinde açılıyor hesap.

Vallâ hesabımı kapatmışlar; "Sizi daha yakından tanıyalım" diye nüfus bilgilerimi tâlep ediyorlar.
Beni "yakından" tanıyıp ne yapacaklarsa ?

Felâsife
25-02-2017, 22:42
Eski "Fethulahçı" yeni Tayyipçi H. Gülerce'ye "hakâret"ten bir sene hapislik cezası aldım. İlk suçum olduğu için karar açıklanmadı. Artık VPN ile giriyorum sitelere Sütten ağzım yandı çünki.

Geçmiş olsun.
VPN için Opera tarayıcı da iyidir, eğer kullanmıyorsanız tavsiye edebilirim, yerleşik VPN hizmeti var Opera'nın.
Öteki türlü FB hayli değişmiş, kimlik bilgileri filan, kim kime dum duma bir yapı için zaten saçma da olur.

Ben bu insanları anlayamadan ömrümü tükettim.
Kalan kısa zamanda da anlayabileceğimi sanmıyorum.
Valla çok anlamaya çalışmamak lazım, neticede türlü türlü.
Birisi espri mahiyetinde kadınları anlamak ile bir kitap yapmış, bu daha 1. cildiymiş, artık gerisi kaç ciltse :D
http://www.estanbul.com/attachments/45109d1390699360-kadinlari-anlama-klavuzu-ozet-kadinanlama.jpg

pianola
25-02-2017, 23:50
Vallâ hesabımı kapatmışlar; "Sizi daha yakından tanıyalım" diye nüfus bilgilerimi tâlep ediyorlar.
Beni "yakından" tanıyıp ne yapacaklarsa ?

Facebook / türevi uygulamalar kanalıyla, CIA tarafından bölgelere göre kimlik/toplum profilleri çıkarıldığını okumuştum, yaş/cinsiyet/ideoloji vb gibi şeylere dair bir tür takip sistemi gibi aslen, tüm özel yazışmalar, her dilde seçili anahtar kelimeler üzerinden taranarak okunuyormuş.

Vefik Sami
26-02-2017, 00:13
Valla çok anlamaya çalışmamak lazım, neticede türlü türlü.
Birisi espri mahiyetinde kadınları anlamak ile bir kitap yapmış, bu daha 1. cildiymiş, artık gerisi kaç ciltse :D
http://www.estanbul.com/attachments/45109d1390699360-kadinlari-anlama-klavuzu-ozet-kadinanlama.jpg

"Özet"i bu olursa, teferruat nasıl olur; kim bilir ? :D
Şaka bir tarafa; bu toplumun en mâsum kesimi kadınlar.
Ezilen, cinsel olarak istismar edilen onlar.
AKP dönemdinde bir de oğlancılar ve sübyancılar töredi.

Töremiyesiceler. :D

Rahmetli Cem Karaca'nın dediği gibi.
"Bindik bir alâmeteee, gedeyoz gıyâmeteee"