Orijinalini görmek için tıklayınız : "Fetöcü" kim ?
Vefik Sami
08-03-2017, 12:16
Vallâ şu memlekette kim, necidir; anlamak artık kolay değil.
İnsanlar düşüncelerini, fikirlerini değiştirebilir; bu gâyet doğal.
Aksi durumda gelişme olmaz zâten.
Ama beni bu "değişim"in zamanlaması çok ilgilendirir.
Hep "bıçak sırtı" dönemlerde güçlüden yana saf değişimi olursa, ben bu değişikliği ilkeli ve etik bulmam.
28 Nisan 2009 tarihinde CNN Türk kanalında "Tarafsız bölge" isimli programda, Fethullahçı Cema'âtin devlet içindeki kadrolaşmasını ifşâ etmeye çabalayan Cumhuriyet gazetesi yazarı sn. Kadri Gürsel ile o dönemde Zaman gazetesi genel yayın yönetmeni ve başyazarı olan Hüseyin Gülerce tartışıyor. Kolayca tahmin edileceği gibi sn. Gürsel mevcut tehlikeyi anlatmaya çabalarken, Hüsyein Gülerce F. Gülen ve cema'âti savunuyor. Ne var ki 17-24 Aralık sürecinden itibaren Gülerce "saf" değiştiriyor. Bu gün sn. Kadri Gürsel "Fetöcü" ithamı ile hapiste. Hüseyin Gülerce ise "Bir numaralı"(!) Fetö karşıtı.
Ne günlere kaldık Ya Rabbi !..
Artık bırakılan "iz"ler ayırd edilemiyor.
İşte bu fakir de Hüseyin Gülerce'yi siyasi zig-zag'ları nedeniyle eleştirdiği için, "şahsa hakâret"ten bir sene hapislik cezâsına çarptırldı.
İlgili link aşağıda.
Videoyu izlemenizi öneririm.
Haber (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/kadri-gursel-ve-huseyin-gulerceli-program-sosyal-medyayi-salladi-1720424/)
bilgivehis
08-03-2017, 13:54
Sevgili Vefik Sami, kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben çok faşizm gördüm ve yaşadım, bugünkü bu durum da faşizmin görüntüleridir.
Faşizmde dogru söyleyeni faşitlikle suçlarlar, asıl faşitler ise baş tacı edilir, örnegin bir faşistin Almanya'nın faşitlik yaptıgını söylemesi gibi.
Faşizm öyle bir cazibe kullanır ki, halk adeta ona tapar, ta ki, onun tokadını yiyene kadar. Yani ortada karışık bir durum yok aslında faşizm kendi kuralını uyguluyor...
Vefik Sami
08-03-2017, 15:02
Sevgili Vefik Sami, kaç yaşındasın bilmiyorum ama ben çok faşizm gördüm ve yaşadım, bugünkü bu durum da faşizmin görüntüleridir.
Bâzan forumda "Vefik dayı" şeklinde hitâba muhatap olmuşluğum bulunsa da "Kafa kâğıdı" hesâbına göre 'dede' daha münâsip gibi görünüyor. :)
Yaşım 63.
İnsan bâzan çok ağır koşullar karşısında dürüstlükle ilgili temâyüllere zıt davranışlar sergileyebilir. Ailesini, çoluk-çocuğunu koruma adına yalpalayabilir. Pek hoş durmasa da bunu anlayabilirim. Ama; sâhip olduğu sosyal statüyü koruma, makam-mevki devşirme, daha iyi şartlarda bir ekonomik gelir gibi nedenlere bağlı olarak "raks" etmek, - halk diliyle - dört kitaba da sığmaz.
Hüseyin Gülerce de herkes gibi insandır. Düşünceleri değişebilir. 33 sene hizmetinde bulunduğu F. Güleni - İddia ettiği entellektüel kimliğe rağmen - tanıyamamış da olabilir. Bütün mantıklı düşünme kurallarını zorlayarak bunları bir ölçüde sindirebilmek mümkün. Ne var ki bu şahıs, daha önce F. Gülen'e medhiyeler dizerken, bir anda 180° dönüş yaptı. F.Gülen'in ne olduğunu anlayıp eleştirmeye başlaman, cema'atten ayrılman siyasi iktidara medhiyeler dizmeni mi gerektiriyor ? Çekil köşene; iyi işler olduğunda istediğin kadar medh-u senâda bulun. Ama; yanlış gördüğünde de eleştir. "Aydın" olmak budur. Kim güçlü ise o cenahta saf tutmak değil.
Mahkemem sürerken, öyle bir savunma yapmıştım ki vicdanı bir kenara bırakın, hukûken bile cezâ almam mümkün değildi. Hâkim neye istinâden bu karâra vardı; bilemem. En mühim gerekçesi; ifâdelerimin, eleştiri sınırlarını aşması. Halbuki Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini kabul etmiş. Bu sözleşmenin 10. maddesi mealen der ki "Eleştiri lay-lay-lom olmaz. İncitebilir, acıtabilir." Tabii, bodoslama şahsa hakâret ve küfür kasdedilmiyor burada.
Türkiyede işler, hukûka göre yürümez.
"Keçi, sâhibinin istediği yere" bağlanır.
Ardından bilumum demogaglar "Hukuk devleti" nakaratını tekrarlarken, için için de gülerler.
Bir ülkenin güçlü mü ya da zayıf mı olduğunu anlamanın en basit yöntemi, insanlarına bakmaktır. Vatandaşlık bilinci gelişmemiş, demokrasi kültürü oluşmamışsa insanlar örgütlü toplumu kurmayı başaramamış, güç'e tapar olmuşsa o ülke ne kadar güçlü bir ekonomiye veya teknolojiye sâhip olursa olsun, bir fiske ile devrilecek durumdadır.
Vefik Sami
08-03-2017, 15:13
Ee? Ceza ne olacak?
Daha önce verilmiş bir cezâ olmaması ve "iyi hâl"den, iki yıldan az cezâların açıklanması erteleniyor. Beş yıl içinde kasıtlı olarak ikinci bir suç işlemezsem, affa uğrayacak. Öte yandan, 354 günlük ceza, günlüğü 20 TL üzerinden paraya çevrildi. Karar açıklansa idi, 7000 küsur TL para ödeyecektim.
NickMickyok
08-03-2017, 16:19
AKP seçmeni de bu çelişkiyi görüyordur ama odaklandıkları meseleler farklı olduğu için görmezden geliyorlar. Öncelikleri değil bu çelişkiler...Öncelikleri olsaydı, AKP kurulduğundan beri sayısız çelişkileri dikkate alırlardı.
Onlar müdahil olmayınca, çelişkilerin bu kadar fazla olmasının da pek bir önemi yok.
Günümüzde FETO culuk Geçmişte Feytullah Gülen Cemaati
Empeyalizm,in türkiye gibi orta gelişmiş ülkelere biçtiği elbise .Onlara göre orta gelişmiş ülkelerde devrimci durum kalıcı dır Devrimi önlemek için KontrGerilla faaliyetleri gereklidir bu faaliyetler için din ve milliyetçilik ağırlıklı örgütlenme yapılmalıdır.
Türkiyede onlar için kaybedilecek ülke olduğu için bu örgütlenmeler devlet içinde ve devletin garantörlüğünde yapılmalıdır bu faaliyetlerin bütün masrafları CIA tarafından karşılanacaktır.
İşte FETO culuk budur
Türkiyede 1965 ten bu yana komünizmle mücadele dernek ve benzer örgütlerde bu faaliyetler başlamıştır.Bu gün komünizm tehditi ortadan kalktı ama küresel güçler bütün toplumları borçlandırarak tüketim yapmaya zorluyor yani o emperyalist ülkelerin bizim gibi ülkelerde işi bitmedi.
15 temmus 2015 ten sonra fetocülük elbise değiştirmiş olarak hala varlığını devam ediyor.
Kim fetocu kim değil önemli değil emperyalist ülkelerin bizimle işi bitmiş değil.
Emperyalist ülkeler orta doğuda taktik değiştirdi artık ılımlı islam modeli geçerli starateji değil küçük etkisiz devlet olmayan devletçikler günün staratejileri.
Uzun ve kısa vadede bunu için kurgulanacak güçsüz etkisiz devletçikler.
Engse Hohol
25-03-2017, 19:48
✔ (http://www.abcgazetesi.com/chpden-bozdaga-okkali-yanit-48061h.htm) Bekir Bozdağ: Fetö'nün yargıyı ele geçirmesi Chp sayesindedir. Fetö'nün yargıdaki gücünü sağlayan fail Chp dir" iddiasına Chp yanıt verdi ama bence boşuna yorulmuşlar. Akp'de en köhne beyin Bekir Bozdağ'ın beyni ve böylesine bir adamı adalet bakanı yapmışlar.
✔ (http://www.kronos.news/tr/turk-bakanlar-flynnla-guleni-abdden-kacirma-planini-yapmis/) Bir de o küflü aklıyla Fetullah Gülen'i ABD'den kaçırma planı yapmışlar, Berat Albayrak ve Mevlüt Çavuşoğlu ile beraber. Gerçekten kaçırabilselerdi Fetö'yü sağ getireceklerine kimi inandırabileceklerini sanmışlarsa artık, ABD'yi inandıramamışlar. Ben de olsa inanmam. Besledikleri ve beslendikleri kaynağı niçin ifşa etsinler ki? Akp fetö'yüa sağ teslim alsa bile yaşatmayacaktır onu Türkiye içerisinde.
Tumagü İskicap
04-04-2017, 19:19
Paralel çete lafı iyi tuttu, yer edindi. Fethullah gülen hocaefendi lafı çok çabuk unutuldu. Fethullah gülen hocaefendi lafını her akşam haberlerinde duyardık. 2001 - 2013 arası. 12 yıl boyunca devlet kurumlarının satılmasından ardakalan ganimetler bölüşülürken sorunları yoktu. Ganimet bitti kavga başladı. Önümüzdeki ilk hükümet seçimlerinde islamcı oteller ve turizimci akp'liler siyasi tercihlerini gözden geçirecekler. Bunlar parasız yaşayamaz kesimlerdir. İnşallah referanduma kadar yetiştirirler gözden geçirilmiş tercihlerini ki 16 nisandan sonraki bireysel tercihler, vatandaşlık görevleri bağlamında soluk kalacak. referandumdan sonra akp kazanmışsa o saatten sonra herkesin beynine girip empati yapacak ve bireysel düşünen beyinlerin yerine tek başlarına karar verecekler.