PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bahçeli: MHP verdiği sözün arkasında durdu.

Vefik Sami
16-04-2017, 23:23
Bahçeli'den referandumla ilgili ilk açıklama

MHP Lideri Bahçeli, referandumla ilgili ilk açıklamasını yaptı. Yazılı yapılan açıklamada, 'MHP sözünün ardında durdu. Cumhurbaşkanı, Başbakan ve AKP'ye şükranlarımı sunuyorum' dedi.

Haber (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/bahceliden-referandumla-ilgili-ilk-aciklama-1798495/)

1 Kasım genel seçiminde:

AKP oyu % 49.49
MHP oyu % 11.90
İkisinin toplamı: % 61.39

AKP-MHP Destekli referandum sonucu: % 51.30

Bir gün Nasrettin Hoca bol etli bir yahni yemek ister. Mahallenin kasabına gidip bir kilo et alır. Hoca aldığı eti kasabın çırağı ile yemek yapması için evdeki hanımına gönderir. Hoca"nın hanımı yemeği pişirirken komşuları da sohbet etmek için eve gelirler. Hocanın hanımı gönlü tok, eli açık, cömert bir insan olduğu için pişirdiği yemekten komşularına ikram eder. Komşular yemeğin lezzetini çok beğenirler ve hepsini bitirirler. Hoca"nın hanımı da onlara yemeği Hoca için pişirdiğini ve biraz da ona bırakmaları gerektiğini söyleyemez. Böylece Hoca için pişirilen yemek komşulara ziyafet olur. Bol etli yahninin hayali ile akşamı eden Hoca, hızlıca eve gelir ve sofraya oturur. Hanımı hocanın önüne yahni yerine bir tabak bulgur pilavı koyar. Pilavı gören Hoca sinirlenir ve hanımından bu durumu açıklamasını ister ama Hoca"nın karısı doğruyu söyleyip gerçeği açıklayamaz.

- Hocam gönderdiğin eti bizim kedi Tekir yedi, der.

Nasrettin Hoca bir hışımla sofradan kalkar, eline geçirdiği bir sopa ile Tekir"i aramaya başlar. Sonunda Tekir"i bulur ama zavallı kedi bir deri bir kemik. Hoca bu durum karşısında

Hanımına şöyle seslenir:

- Hanım, sana yahni yapmam için gönderdiğim eti bu kedi mi yedi diyorsun?

Nasrettin Hoca"nın hanımı söylediği yalandan vazgeçemez ama gerçeği de söyleyecek cesareti yoktur. Hanımı Hocaya şöyle cevap verir:

- Evet o gözü doymaz kedi yedi, hem de hepsini.

Hanımının cevabı üzerine Nasrettin Hoca terazisini alır ve kediyi tartar. Tekir sadece bir kilo gelir. Bunun üzerine Hoca hanımına seslenir:

- Yahu Hanım, şu tarttığım kedi eğer bizim Tekir ise et nerede? Yok eğer bu gördüğüm et ise bizim kedi nerede?

kartopu
17-04-2017, 08:07
Bu konuda bitmeyen sorular gelebilir bunu hoca bile çözemez. Referandum da MHP nin % 10 oyu Evet sandığına gitti AKP nin % 10 oyu sandıktan kaçtı mı yoksa MHP nin oyu o sandığa hiç uğramadı Bütün oylar AKP den mi geldi.

Bu referandum ne kadar şaibe taşıyorsa MHP oyları da o kadar şaibeli. Ama Devlet Bahçeli yine de teşekkürü kaptı.

Vefik Sami
17-04-2017, 11:50
Bu konuda bitmeyen sorular gelebilir bunu hoca bile çözemez. Referandum da MHP nin % 10 oyu Evet sandığına gitti AKP nin % 10 oyu sandıktan kaçtı mı yoksa MHP nin oyu o sandığa hiç uğramadı Bütün oylar AKP den mi geldi.

Bu referandum ne kadar şaibe taşıyorsa MHP oyları da o kadar şaibeli. Ama Devlet Bahçeli yine de teşekkürü kaptı.

Merhum Demirel, "Siyâsette 2x2=4 etmez" demişti.
Doğru imiş gerçekten.
7 Haziran seçimlerinde AKP ile koalisyona yanaşmayan MHP, Tayyip'i "Başkan" yapmak için 'Referandum koalisyonu' kurdu.
Ne var ki Demirle'in dediği çıktı ve 2x2=4 etmedi.
İttifak neticesinde en az % 58-60 oy beklenirken oran % 51.41 de kaldı.

Bu salaklar 7 Haziran seçimlerinde koalisyon kurmuş olsalardı şimdi "başkanlık" sistemi için yapılan referandumda MHP oyları bu derecede bölünmez, en az % 58-60 nisbetinde destek gelirdi. Tayyip'in dün akşamki efelenmesine bakmayın.

Zorundan o.
% 51. 41 oranı kendisini "başkan" sıfatıyla diken üstünde oturtacak

Benim tanıdığım MHP'lilerin çoğu oyunu "Hayır" olarak kullandı.
MHP'den "Evet" desteği % 2-3 nisbetinde olmuştur.
AKP cenahından bir eksilme olacağını zannetmiyorum.

Başkanlık sistemi ABD de olduğu gibi sâdece iki partiye meclise girme imkânı tanıyacaksa HDP'nin siyasi geleceği bitmiş demektir. Kürd sorunu bundan sonra nasıl şekillenecek orası meçhûl.

Bu arada; AKP destekçisi gerzekler, seçmen olarak kendilerini "adam" sınıfına sokan Demokrasi ve lâikliğin altının oyulduğunun farkındalar mı acabâ ? Belki AKP tabanındaki % 5-7 nisbetinde şeriatçi tayfa olanlardan memnundur. Tayyip'e ve AKP'ye muhalefet eden hiçbir sanatçıya tv kanallarında ekmek yok. Muhalif gazeteci ve köşe yazaraları işlerinden oldu. Muhalif işadamlarının servetine el konuluyor. Darbe dönemlerinde bile bu ülke bu kadar faşizan baskılara mâruz kalmamıştı.

Beni en fazla gıcık eden hususlardan birisi de Avrupada her tür refah ve özgürlük içinde yaşayan Türklerin, verdikleri "Evet" oyu ile benim ülkemdeki özgürlükleri iğfâl etmeleri.

Adâletmi la bu ?
Ma'alesef evet.
ADÂLET ve kalkınma partisinin "Adâlet"i...

Aslında seçim sandığı hiç bir ülkede hiç bir kişi veya siyasal gruba bu gücü vermez. 1979 da Ecevit zenginlerin istediği zammı vermediği için memlektte yemeklik margarin ve tüpgaz gib temel ihtiyaç maddeleri temin edilemez olmuştu. Kısa bir süre sonra da hükûmet yıkıldı ve II. MC hükûmeti kuruldu. Ecevit'in yapamadığının yüz katını Tayyip'e yaptıran seçim sandığı mı ?

Şahsi kanâ'atim ABD ile yaşadığımız "kayıkçı dövüşü" bu ülkenin üzerimizdeki baskı ve yönlendirmelerini kamufle ediyor. Dikkat edilirse, referandumdaki "Evet" kampanyası sanki "Milli dâvâ" gibi lanse edildi. ABD ile işler "al gülüm-ver gülüm" modunda gözükse kimden neyi saklayacaklardı ?

Gerçi, Türkiye resmen ABD eyâleti olsa ve bu ülkden vâli atansa AKP muhipleri yine oralı olmaz. Yeter ki zıkkımlanmaları devam etsin

NickMickyok
17-04-2017, 14:29
Ne garip bir seçimdi..
Kendi yaşadığım mahallede, AKP ye oy verenlerin bir kısmı seçimde HAYIR derken; MHP ye oy verenlerin bir kısmı EVET dedi.
AKP nin kendi tabanındaki boşluğu MHP seçmeni doldurdu.

HDP ve Kürtler EVET diyecek derken, en sağlam HAYIR oyları HDP tabanından geldi. Sadece dinci, şafii Kürtler EVET dedi (ki onlar da HDP değil, başından beri AKP tabanı zaten)

Engse Hohol
17-04-2017, 19:13
✔ (http://odatv.com/erdogan-bahceli-barzani-hudapar-yanyana-geldi-1704171200.html) Değerli NickMickyok, senin dinci Kürtler dediklerin %25. Akp Şırnak'ı darmaduman etmesine rağmen akp'ye evet oyları Şırnak'da %28.

✔ (http://odatv.com/sayin-tayyip-erdogani-kurtler-kurtardi-1704171200.html) Hdp Diyarbakır Milletvekili Altan Tan bu gerçeği şöyle ifade etti; "Tayyip Erdoğan'ı Kürtler kurtardı, Mhp ile kurduğu ittifak çöktü. Tayyip Bey'in yeniden bir değerlendirme yapması lazım ve Kürtlere olan bu vefa borcunu ödemesi lazım. Tayyip Bey'in Mhp ile ittifak değil, Hdp ile Kürtlerle, Türkiye'de sosyal demokratlarla demokratik bir Türkiye yönünde adım atması lazım" dedi.

NickMickyok
17-04-2017, 23:00
AKP ve HÜDA PAR a oy veren dinci Kürtler, EVET demiştir.

Altan Tan, biraz yalakalık yaparak geleceği kurtarma derdinde gibi.Zaten bu adamın yeri AKP ya da Hüda par.HDP de ne işi var anlamıyorum. Erdoğan'ı kurtaran Kürtler değil, mühürsüz oy pusulalarıdır, diye düşünüyorum.

AKP, Kürtlerin tepkisini çektiği için, yaşayacağı hizmeti en aza indirmek için Güneydoğu'da mühürsüz oy pusulalarını EVETlerle doldurdu.
Buna rağmen, kaybetti.
Şırnaktaki gerçek EVET oyları %5 i bile geçmez belki de.

"ictenlik"
09-04-2019, 15:02
Özellikle ikinci video izlemeyenler için;

-3m3ILTXDmc

CTaeDugautA

Khaos
09-04-2019, 21:27
https://www.youtube.com/watch?v=EoktttdLF9E