kartopu´isimli üyeden Alıntı
Bu konuda bitmeyen sorular gelebilir bunu hoca bile çözemez. Referandum da MHP nin % 10 oyu Evet sandığına gitti AKP nin % 10 oyu sandıktan kaçtı mı yoksa MHP nin oyu o sandığa hiç uğramadı Bütün oylar AKP den mi geldi.
Bu referandum ne kadar şaibe taşıyorsa MHP oyları da o kadar şaibeli. Ama Devlet Bahçeli yine de teşekkürü kaptı.
|
Merhum Demirel, "Siyâsette 2x2=4 etmez" demişti.
Doğru imiş gerçekten.
7 Haziran seçimlerinde AKP ile koalisyona yanaşmayan MHP, Tayyip'i "Başkan" yapmak için 'Referandum koalisyonu' kurdu.
Ne var ki Demirle'in dediği çıktı ve 2x2=4 etmedi.
İttifak neticesinde en az % 58-60 oy beklenirken oran % 51.41 de kaldı.
Bu salaklar 7 Haziran seçimlerinde koalisyon kurmuş olsalardı şimdi "başkanlık" sistemi için yapılan referandumda MHP oyları bu derecede bölünmez, en az % 58-60 nisbetinde destek gelirdi. Tayyip'in dün akşamki efelenmesine bakmayın.
Zorundan o.
% 51. 41 oranı kendisini "başkan" sıfatıyla diken üstünde oturtacak
Benim tanıdığım MHP'lilerin çoğu oyunu "Hayır" olarak kullandı.
MHP'den "Evet" desteği % 2-3 nisbetinde olmuştur.
AKP cenahından bir eksilme olacağını zannetmiyorum.
Başkanlık sistemi ABD de olduğu gibi sâdece iki partiye meclise girme imkânı tanıyacaksa HDP'nin siyasi geleceği bitmiş demektir. Kürd sorunu bundan sonra nasıl şekillenecek orası meçhûl.
Bu arada; AKP destekçisi gerzekler, seçmen olarak kendilerini "adam" sınıfına sokan Demokrasi ve lâikliğin altının oyulduğunun farkındalar mı acabâ ? Belki AKP tabanındaki % 5-7 nisbetinde şeriatçi tayfa olanlardan memnundur. Tayyip'e ve AKP'ye muhalefet eden hiçbir sanatçıya tv kanallarında ekmek yok. Muhalif gazeteci ve köşe yazaraları işlerinden oldu. Muhalif işadamlarının servetine el konuluyor. Darbe dönemlerinde bile bu ülke bu kadar faşizan baskılara mâruz kalmamıştı.
Beni en fazla gıcık eden hususlardan birisi de Avrupada her tür refah ve özgürlük içinde yaşayan Türklerin, verdikleri "Evet" oyu ile benim ülkemdeki özgürlükleri iğfâl etmeleri.
Adâletmi la bu ?
Ma'alesef evet.
ADÂLET ve kalkınma partisinin "Adâlet"i...
Aslında seçim sandığı hiç bir ülkede hiç bir kişi veya siyasal gruba bu gücü vermez. 1979 da Ecevit zenginlerin istediği zammı vermediği için memlektte yemeklik margarin ve tüpgaz gib temel ihtiyaç maddeleri temin edilemez olmuştu. Kısa bir süre sonra da hükûmet yıkıldı ve II. MC hükûmeti kuruldu. Ecevit'in yapamadığının yüz katını Tayyip'e yaptıran seçim sandığı mı ?
Şahsi kanâ'atim ABD ile yaşadığımız "kayıkçı dövüşü" bu ülkenin üzerimizdeki baskı ve yönlendirmelerini kamufle ediyor. Dikkat edilirse, referandumdaki "Evet" kampanyası sanki "Milli dâvâ" gibi lanse edildi. ABD ile işler "al gülüm-ver gülüm" modunda gözükse kimden neyi saklayacaklardı ?
Gerçi, Türkiye resmen ABD eyâleti olsa ve bu ülkden vâli atansa AKP muhipleri yine oralı olmaz. Yeter ki zıkkımlanmaları devam etsin