Orijinalini görmek için tıklayınız : Dersim'de gerici feodallerin başını ezenleri selamlıyorum
Baş eşkiyalar, Seyit Rıza'yı,Baytar Nuri'yi ve diğer teröristleri, cumhuriyetin ışıl ışıl parıldayan devrimine zarar vermek isteyen herkesi temizleyen kahramanları özellikle Mustafa Kemal Atatürk ve Sabiha Gökçen'i saygıyla anıyor ve bugünkü Tunceli'nin neredeyse tamamen Hayır oyu kullanmasının ve eğitim seviyesi en yüksel il olmasının, başlıca nedeni olan bu isyan bastırma harekatını bir kez daha saygıyla selamlıyorum.
Not: Dersimli Kemal'i sevmiyorum o ayrı.CHP'ye Muharrem ince gelmeli.Dersim gibi tertemiz bir isyan bastırma girişimini için özür dileyen zihniyet CHP'nin başında olmamalı. Ayrıca Hayır oylarının azalmasında ''kontrollü darbe'' çıkışı da etkili oldu referandumdan sonra bunu açmalıydı illa açacaksa.
https://www.youtube.com/watch?v=KUMumejUxaU
postalmarx
25-04-2017, 19:15
World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır ve bu çirkin üslubundan rahatsızlık duyabilirler. Hiç mi adabı muaşeret öğrenmedin sen evladım? Bu nasıl bir üsluptur? Bu nasıl öküz ve geri kafalı bir siyasi fikirdir? İnsan böyle fikri varsa bile söylemeye utanmaz mı?
Burası medeni bir ülke olsaydı bu tarz konuşmalar "politically incorrect" olarak kınanırdı. Biz henüz orada değiliz. Vahşiyiz yani. Bu yüzden bu yukardaki gibi öküzce laflar fikirleri uluorta söylenebiliyor. Sanki ilkel bir kabilede orta yere sıçmanın ayıp olmaması gibi birşey.
World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır ve bu çirkin üslubundan rahatsızlık duyabilirler. Hiç mi adabı muaşeret öğrenmedin sen evladım? Bu nasıl bir üsluptur? Bu nasıl öküz ve geri kafalı bir siyasi fikirdir? İnsan böyle fikri varsa bile söylemeye utanmaz mı?
Burası medeni bir ülke olsaydı bu tarz konuşmalar "politically incorrect" olarak kınanırdı. Biz henüz orada değiliz. Vahşiyiz yani. Bu yüzden bu yukardaki gibi öküzce laflar fikirleri uluorta söylenebiliyor. Sanki ilkel bir kabilede orta yere sıçmanın ayıp olmaması gibi birşey.
Ağzınızı toplayın ortalık yerde gerici , eşkiya Dersim teröristlerini mazlum gibi göstermeye çalışan Kürtçüler teröristler var. Onlara tarihsel gerçekleri hatırlatmak bunu da layıkıyla sert bir şekilde yapmak benim için bir onur. Dersim gericiliği bitmiştir aydınlık Tunceli insanı Atatürk'le gurur duymaktadır.
Tüm Atatürk düşmanlarını özellikle Sezgin Tanrıkulu gibi HDP kontenjanından CHP'ye giren Seyit Rıza kafalıları bu başlık altında bu olaya katliam derken göreceksiniz. Bunlar potansiyel gerici feodal Seyit Rıza torunlarıdır.
Kemal Kılıçdaroğlu'nun miladı çoktan dolmuştur yerine gerçekten 6 oku savunan biri geçmelidir. Önerim Muharrem İnce, Öder Özel veya Seyin Sayek Böke.
bilgivehis
25-04-2017, 19:41
World bu kadar öküzce bir dil kullanmanın ne alemi var? Belki bu forumda Alevi, Kürt, Dersimli, veya Demokrat üyelerimiz vardır
Başlık kışkırtıcı yönden doğru olmamış ama senin şu yaptığın daha kışkırtıcı olmuş.
Dersim olayı sanki Alevilere özel olarak yapılmış gibi bir ajitasyon kullanmışsın.
Cumhuriyet veya Atatürk düşmanı olabilirsin ama Dersim olayını başlık üzerinden ajite yapmana gerek yok. Madem forumda saygı beklentin var o halde sen de bu tür yönlendirici davranıştan kaçınmalısın...
Vefik Sami
25-04-2017, 19:51
Kemal Kılıçdaroğlu'nun miladı çoktan dolmuştur yerine gerçekten 6 oku savunan biri geçmelidir. Önerim Muharrem İnce, Öder Özel veya Seyin Sayek Böke.
Muharrem İnce gevezeliği dışında bir hüneri olmayan şark kurnazı/Demagog'tur. Halkın içinden aklı başında insanların düşünüp de seslerini duyuruamadıkları için söyleyemedikleri hususları dillendirir. "Kötü mü bu ? Halkın duygularına tercüman oluyor" denebilir. Ama, kendisinin böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Bizim seçmen "Adam ne konuştu ya hu !.." der, kolayca oyunu gevezelerin ipotek'ine verir. Muharrem İnce, bol bol eleştiri yapar. Şimdiye kadar net ve anlaşılabilir çözümler önerdiğine şâhit olmadım.
Takke düştü "kel" göründü. Cumhuriyeti koruma ve kollama görevi diye bir ucube ihdas edip durumdan vazife çıkaran TSK'ya sırtını dayan çakma entelijansiya, desteği yitirince apışıp kaldı. Şu anda CHP için "lokomotif" olacak bilgi ve birikime sâhip kimseyi göremiyorum. Biraz Süheyl Batumdan ümitli idim. Göründüğü kadarıyla o da çakma entelijansiya'nın makyajlayıp, parlattığı biri imiş. "Balon" çabuk söndü.
Demokrat, Lâik ve Cumhuryiteçi taban kendi sorunlarına sahip çıkmayı akıl edip de harekete geçtiğinde, o hareket liderini de üretir. Şimdilik yeldeğirmenlerine saldıran "Donkişot"lar ile idâre etmeye mahkûmuz.
postalmarx
25-04-2017, 19:55
World provokasyon yapıyor, kavga çıkartmak istiyor. Bence ceza alması gerekir.
Bilgivehis, ben de bana niye kızdığını anlamadım. Dersim katliamı Alevilere yapılmış birşey değil mi? Bu konuda bilgim iyi değil ama en çok onlar bu konuda hassaslar.
Sonuçta tek demek istediğim şuydu, insanların hassas konularında bu kadar öküzlemesine bir dile gerek yok.
Hem de kel alaka. Bu konu nerden çıktı ki durup dururken? Dersim katliamı yıldönümü falan mı bugün? Bilen var mı?
Dün Ermeni Soykırımı yıldönümüydü. Belki bu faşo arkadaş şaşırdı hangi mazlum azınlık halka hakaret edeceğini.
World provokasyon yapıyor, kavga çıkartmak istiyor. Bence ceza alması gerekir.
Bilgivehis, ben de bana niye kızdığını anlamadım. Dersim katliamı Alevilere yapılmış birşey değil mi? Bu konuda bilgim iyi değil ama en çok onlar bu konuda hassaslar.
Sonuçta tek demek istediğim şuydu, insanların hassas konularında bu kadar öküzlemesine bir dile gerek yok.
Hem de kel alaka. Bu konu nerden çıktı ki durup dururken? Dersim katliamı yıldönümü falan mı bugün? Bilen var mı?
Dün Ermeni Soykırımı yıldönümüydü. Belki bu faşo arkadaş şaşırdı hangi mazlum azınlık halka hakaret edeceğini.
Konu başlığında tek bir Kürt lafı var mı ? Kimin faşist olduğu ortada sizde Kemalizm faşizanlığı var Kemalist gördünüz mü faşitliğe başlıyorsunuz. Atatürk'e saydırmanın alacağı tepkiden korkarak Kemalistlere saydırıyorsunuz. Ben tersine Tunceli'yi övdüm konuda okumamışsın bile. Gerici feodal ağaları devrim karşıtlarını yıkanları da onurlandırdım. Konuyu açma nedenim Kemal Kılıçdaroğlu ve Dersim Katliamı diye özür dilemesi ve Sezgin Tanrıkulu gibi beslemeler.
bilgivehis
25-04-2017, 20:15
Muharrem İnce gevezeliği dışında bir hüneri olmayan şark kurnazı/Demagog'tur. Halkın içinden aklı başında insanların düşünüp de seslerini duyuruamadıkları için söyleyemedikleri hususları dillendirir. "Kötü mü bu ? Halkın duygularına tercüman oluyor" denebilir. Ama, kendisinin böyle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Bizim seçmen "Adam ne konuştu ya hu !.." der, kolayca oyunu gevezelerin ipotek'ine verir. Muharrem İnce, bol bol eleştiri yapar. Şimdiye kadar net ve anlaşılabilir çözümler önerdiğine şâhit olmadım.
Aynen katılıyorum :)
postalmarx
25-04-2017, 20:17
Konu başlığında tek bir Kürt lafı var mı ? Kimin faşist olduğu ortada sizde Kemalizm faşizanlığı var Kemalist gördünüz mü faşitliğe başlıyorsunuz. Atatürk'e saydırmanın alacağı tepkiden korkarak Kemalistlere saydırıyorsunuz. Ben tersine Tunceli'yi övdüm konuda okumamışsın bile. Gerici feodal ağaları devrim karşıtlarını yıkanları da onurlandırdım. Konuyu açma nedenim Kemal Kılıçdaroğlu ve Dersim Katliamı diye özür dilemesi ve Sezgin Tanrıkulu gibi beslemeler.
Sen trollük yapıyorsun. Niyetin kavga çıkartmak bu çok belli.
postalmarx
25-04-2017, 20:20
Başlık kışkırtıcı yönden doğru olmamış ama senin şu yaptığın daha kışkırtıcı olmuş.
Dersim olayı sanki Alevilere özel olarak yapılmış gibi bir ajitasyon kullanmışsın.
Cumhuriyet veya Atatürk düşmanı olabilirsin ama Dersim olayını başlık üzerinden ajite yapmana gerek yok. Madem forumda saygı beklentin var o halde sen de bu tür yönlendirici davranıştan kaçınmalısın...
Babanın cumhuriyeti mi lan bu? Ne diye sahiplendin? Biz neciyiz burda?
bilgivehis
25-04-2017, 20:23
[B]Bilgivehis, ben de bana niye kızdığını anlamadım. Dersim katliamı Alevilere yapılmış birşey değil mi? Bu konuda bilgim iyi değil ama en çok onlar bu konuda hassaslar.
Niye kızayım, kendime göre gördüğüm yanlışları açıklama gereği gördüm.
Dersim olayı elbette Alevilere karşı yapılmadı, ağalara, eşkiyalara ve yeni kurulmakta olan sisteme karşı zorbalığa başvuranlara yapıldı.
Atatürk ve cumhuriyeti yıkma adına bu konu Alevilere yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldı, kılıçdaroğlu da özür ile bu projeyi taçlandırdı, amaç hem Cumhuriyeti bitirmek hem CHP'ye oy veren Alevileri kazanmaktı...
postalmarx
25-04-2017, 20:28
Niye kızayım, kendime göre gördüğüm yanlışları açıklama gereği gördüm.
Dersim olayı elbette Alevilere karşı yapılmadı, ağalara, eşkiyalara ve yeni kurulmakta olan sisteme karşı zorbalığa başvuranlara yapıldı.
Atatürk ve cumhuriyeti yıkma adına bu konu Alevilere yapılmış gibi gösterilmeye çalışıldı, kılıçdaroğlu da özür ile bu projeyi taçlandırdı, amaç hem Cumhuriyeti bitirmek hem CHP'ye oy veren Alevileri kazanmaktı...
"cumnhuriyeti bitirmek" derken 1930lardan mı bahsediyorsun yoksa 2010lardan mı?
Bu nasıl cahil hezeyanlı bir kafadır ki 2010larda "cumhuriyetin bitmesi" gibi bir ihtimal olduğunu düşünüyor.
Bitse bitse bu atatürkçülük denilen akıl hastalığı devlet resmi ideolojisi olmaktan çıkartılıp özelleştirilir, atatürke tapmak isteyen hezeyanlı insanlar da kendi özelinde taparlar. Hatta kendilerine özel "atatürke tapım" binaları açabilirler, insanlardan girişte para alırlar, anıtkabir şeklinde falan yaparlar, içerde tapınırlar.
Ama atatürkçülükle cumhuriyet niye eş anlamlı oluyor?
Cumhuriyet ne demektir? Sadece monarşinin olmaması demektir. Atatürkçülükle konunun ne alakası var?
Cumhuriyet 2010lu yıllarda nasıl bir tehlikede? Osmanlı hanedanı gelip sarayda başımıza padişah mı olacak? Veya Tayyip kendi ailesini mi hanedan ilan edecek? Bu kadar gerizekalıca şeyleri niye konuşuyorsunuz ya? Vaktimize yazık değil mi? bunun yerine burada daha önemli şeyler konuşup yeni şeyler öğrenebilirdik. Bu ne ya?
Chp'nin basina kesinlikle Umit Kocasakal gelmelidir. Chp'nin siyasal durusunu tam olarak bi o yansitiyor.
O sebeple Umit Kocasakal diyorum. Bu sekilde chp de orjinal rayina oturacak, ideolojisini yansitacak ve Akp'yi telas icinde birakacaktir. Akp'nin istedigi K. K.'dir. Bilindigi gibi diktator karsisinda hep boyle sessiz sedasiz kapi kulu ister. Ister ki kendisine rakip cikmasin.
Umit Kocasakal'in boyle bir niyeti var mi?
Takip eden var mi?
bilgivehis
25-04-2017, 22:57
Bu nasıl cahil hezeyanlı bir kafadır ki 2010larda "cumhuriyetin bitmesi" gibi bir ihtimal olduğunu düşünüyor.
Bitse bitse bu atatürkçülük denilen akıl hastalığı devlet resmi ideolojisi olmaktan çıkartılıp özelleştirilir, atatürke tapmak isteyen hezeyanlı insanlar da kendi özelinde taparlar. Hatta kendilerine özel "atatürke tapım" binaları açabilirler, insanlardan girişte para alırlar, anıtkabir şeklinde falan yaparlar, içerde tapınırlar.
Cumhuriyet ne demektir? Sadece monarşinin olmaması demektir. Atatürkçülükle konunun ne alakası var?
Cumhuriyet 2010lu yıllarda nasıl bir tehlikede? Osmanlı hanedanı gelip sarayda başımıza padişah mı olacak? Veya Tayyip kendi ailesini mi hanedan ilan edecek? Bu kadar gerizekalıca şeyleri niye konuşuyorsunuz ya? Vaktimize yazık değil mi? bunun yerine burada daha önemli şeyler konuşup yeni şeyler öğrenebilirdik. Bu ne ya?
Anlaşılan sen oyun istiyorsun, kusura bakma kendine başka oyuncak bul.
Tamam anladık, kapitalizmin melektir, tayyibin peygamberindir, onlara biat ederek zaten kendine oyun oynuyorsun...
Devletler topluma putlar yaratıp halkın bu putlara tapmasını sağlarlar bunun için eğitim koşulları yaratır idolojik bombardımana tutarlar.
İşte bir dönemin Atatürkçülüğü M.Kemalin putlaştırulması bunun ifadesidir. Fakat bu butlar çok uzun ömürlü olmuyor 1946 seçimlerinde hileli kazanım 1950 seçimlerinde devrildi. Ondan sonrası bir sürü sorun ve bir sürü soru bıraktı.1960 dabeside sorulara cevap olamadı
Bu sorularla bu güne kadar gelindi Ortaya yeni bir devlet anlayışı çıktı İşte AKP ve onun önder beyinleri bu ülkeye yeni bir put koydu yine hileli seçimler ve hileli kazanımlarla bir sürü sorun ve sorularla ortada duruyor.
Demokrasi bizim için amaçtır diyenler ekonomide üretim yerine italatı tercih edenler devleti giderek küçülteceğiz deyip iktidar olanlar bütün söylediklerini unutup kendi putlarını halka dayatmak için her türlü kirli işe baş vuruyorlar.
Her yere cami projesi imam hatip okullarını çoğaltmak padişahlık özlemleri kutsallaştırılın cumhur başkanı ve yıkmak istedikleri Atatürk heykelleri yerine uzaydan görülecek biçimde saraylar yapmakla kendi butlarını halka dayatmak istemektedirler.
Bu günküler dünden şikayet ederek bu gücü elde ettiler ama dün neden şikayet etmişlerse şimdi onlara benzemek için büyük çaba harcayıp hileye baş vurmaktadırlar.
Demokrasiden şikayet ettiler kendi elleri ile yok ettiler adaletten şikayet ettiler onu da yok ettiler.Ama Putlar duruyor adı cismi değişsede yine duruyor. Her kese put gerekiyor özellikle devlet olan idolojilere
Demek her devlete put gerekiyor devlet olmanın özellikleri put yaratmak .Halka put gerekmiyor ama devlete gerekiyor .
İnsan ne kadar karşıtlarına benziyor diye düşündüm. Bu gün Atatürk ve onun heykellerinden şikayetçi olanlar yarın kendi heykellerini sağlığında her yere dikmeyeceğinin garantisini verebilir mi Sonunda devlet olmuş düşünce akımı bu puta ihtiyaçları var.
Bu gün camileri minareleri kullananlar ezan seslerini beğenmeyip yükseltenler yarın kendi putlarını yaptırmayacağının garantisi ne.?
İslam dünyasında putlar yıkılmadı daha büyükleri inşa ediliyor.
Başka bir konuda spartacus'e terbiyeli ol edebiyatı yapıp bu konuda ''öküz, atatürkçülük denen akıl hastalığı,gerizekalıca '' gibi laflar kullanmandan ,senin aslında samimiyetsiz olduğunu, tabula rasa gelmiş tabula rasa gidecek bir cahilden başka bir şey olmadığını kanıtlıyor.
Başka bir konuda şunu söyleyen birinin beni faşistlikle suçlaması da ne kadar ikiyüzlü olduğunu ve terörist şakşakçısı olduğunu gösteriyor:
''Aslında biz ülke dışındaki Kürt bağımsızlığı konusunda bu kadar saplantılı olmasaydık, gidip İran-PKK-Türkiye üçlü bir ittifak kurup İŞİD'i ezseydik, hem PKK ile bir dostluğumuz başlardı ve iç barışı bulurduk, hem bu coğrafyada daha güvenilir sağlam bir ülke olarak kabul görürdük, hem de tüm dünya bizi alkışlardı
Mesaj bu postta: http://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=599983&postcount=28
Bu arkadaş PKK şakşakçılığı ve AKP güzellemesi yapmaktadır açık ve net.
postalmarx
26-04-2017, 15:33
World, sen sadece Kuran'ın kökenleri konusunda konuş bence. Siyasete kafan basmıyor. Baya geriden takip ediyorsun. Yaklaşık 80-90 sene geriden falan, o derece.
Ayrıca sana olan tavrımı hakettin çünkü bu başlıkta tek amacının bu konuda senden farklı düşünen insanları kışkırtmak olduğu çok belli. Heralde bu başlıkta insanlar birbirine düşerse kefiyleneceksin. O derece trollce davranışlar yapıyorsun. Sakin ol. Adam ol.
Memleket meselelerinde de kafan basmıyorsa sus dinle belki birşey öğrenirsin kendinden daha akıllı insanlardan burada. Bak PKK konusu AKP konusu bir bok bilmiyorsun belli ki. Odunlamasına bir Atatürkçü. Nato kafa nato mermer. Kimse senle oturup ciddi ciddi bu konuları konuşmaz buna emin ol. Ama malesef bu tarz başlıklar açmana izin var. Keşke herkes görmezden gelseydi. Ben şahsen direkt raporladım moderasyona ama adamlar forumu sabote edecek, kaliteyi düşürecek şeyleri anlamakta çok hünerli değiller. Ben olsam bu başlığı kapatıp sana 1 hafta ceza vermiştim bile.
World, sen sadece Kuran'ın kökenleri konusunda konuş bence. Siyasete kafan basmıyor. Baya geriden takip ediyorsun. Yaklaşık 80-90 sene geriden falan, o derece.
Ayrıca sana olan tavrımı hakettin çünkü bu başlıkta tek amacının bu konuda senden farklı düşünen insanları kışkırtmak olduğu çok belli. Heralde bu başlıkta insanlar birbirine düşerse kefiyleneceksin. O derece trollce davranışlar yapıyorsun. Sakin ol. Adam ol.
Memleket meselelerinde de kafan basmıyorsa sus dinle belki birşey öğrenirsin kendinden daha akıllı insanlardan burada. Bak PKK konusu AKP konusu bir bok bilmiyorsun belli ki. Odunlamasına bir Atatürkçü. Nato kafa nato mermer. Kimse senle oturup ciddi ciddi bu konuları konuşmaz buna emin ol. Ama malesef bu tarz başlıklar açmana izin var. Keşke herkes görmezden gelseydi. Ben şahsen direkt raporladım moderasyona ama adamlar forumu sabote edecek, kaliteyi düşürecek şeyleri anlamakta çok hünerli değiller. Ben olsam bu başlığı kapatıp sana 1 hafta ceza vermiştim bile.
Ben de bu mesajını raporladım ağır lafların için . Ceza vermeleri gerek dediklerin için.
Kendini daha hunerli goruyorsun. Ben calarim ben oynarim. Tipik fasizan akp yonetimi misali. Unutma, herkes fikrini kufur etmeden ifade edebilmeli. Kemalizme, tc'ye, Ataturk'e, Stalin yada Lenin'e, emperyalizme yada marksizme, en agir elestirilerini getirebilmeli. Herkes elestirebilmeli.
Herkes dusuncesini ifade edebilmeli.
kimseyi tutan yok. Kufur etmeyin, elestirin. Savunun.
ama KALP KIRMAYIN.
Tek istedigim bu benim.
gerisi ....
teferruat degil.
koy gotune gitsin.
Ama kimse kimseye kufur etmemeli.
sinir budur.
benim icin de, bir baskasi icin de.
Yeter ki DUSUNEN ZIHINLER CIKSIN.
Birsey kazandigimiz yok.
Burada her bir birsey ifade edilebilirligini istiyor.
Sadece herkes icin bunu mumkun kilmak isteyenler var.
Onun mucadelesini yurutuyoruz.
Yoksa bana ne. Isim mi yok.
ne ugrasacagim (sahsim adina)
postalmarx
26-04-2017, 17:14
Natan çok gzel dedin kardeşim. Burada olsun, genel olarak toplumun kendi iç tartışmasında olsun, kıstas, "kalp kırmamak" olmalı.
Benim World'e kızmanın sebebi zaten bu kalp kırıcı başlığından dolayı. Yoksa Atatürkçülük kendi halinde, saldırgan olmadan da kendini ifade edebilir. Mesela bu başlıktaki fikri çok daha edepli, medeni, hatta nerdeyse ikna edici şekilde Pante'den yıllar önce de duymuştuk.
Ama Pante mevzuyu gerçekten tartışmak isterdi. Gerçekten argümanları vardı. Bu arkadaşın yapmaya çalıştığını anlamak zor. Kel alaka bu konuyu açıyor, bayram değil seyran değil. Altta "ha ben CHP'nin şu bu şekilde devam etmesi" falan diye, sanki büyüklerinden yeni yeni slogan düzeyinde siyaset öğrenen yeni yetmeler gibi, imajına ideolojik bir ismi de eklemek derdinde belki de. Bunlar çocukça şeyler.
Sadece ortamı germeye yarıyor. Bu başlıkta kimse oturup Dersim katliamının tarihsel detaylarını konuşmuyor dikkat ederseniz. Çünkü bu salatalık öyle bir niyette değil zaten.
Natan çok gzel dedin kardeşim. Burada olsun, genel olarak toplumun kendi iç tartışmasında olsun, kıstas, "kalp kırmamak" olmalı.
Benim World'e kızmanın sebebi zaten bu kalp kırıcı başlığından dolayı. Yoksa Atatürkçülük kendi halinde, saldırgan olmadan da kendini ifade edebilir. Mesela bu başlıktaki fikri çok daha edepli, medeni, hatta nerdeyse ikna edici şekilde Pante'den yıllar önce de duymuştuk.
Ama Pante mevzuyu gerçekten tartışmak isterdi. Gerçekten argümanları vardı. Bu arkadaşın yapmaya çalıştığını anlamak zor. Kel alaka bu konuyu açıyor, bayram değil seyran değil. Altta "ha ben CHP'nin şu bu şekilde devam etmesi" falan diye, sanki büyüklerinden yeni yeni slogan düzeyinde siyaset öğrenen yeni yetmeler gibi, imajına ideolojik bir ismi de eklemek derdinde belki de. Bunlar çocukça şeyler.
Sadece ortamı germeye yarıyor. Bu başlıkta kimse oturup Dersim katliamının tarihsel detaylarını konuşmuyor dikkat ederseniz. Çünkü bu salatalık öyle bir niyette değil zaten.
1. pante'nin yazılarını savunduğu argümanları bilmediğimi nerden çıkardın? Foruma üye oluş tarihimin bir nebze yeni olması onun yazılarını ve blogunu takip etmediğim anlamına gelmez. Belki de bu konu çok tartışıldığı için ve onun savunduğu yazıları okuduğum için konunun detayına girip tartışma açmadım. Sen oturup PKK ile dost olmalydık diyeceksin sonra da kalkıp bana milleti tahrik ediyor diyeceksin ,önce kalkıp spartacus'e ahlaksızlık yapma terbiyeli ol diyeceksin sonra millete öküz,salatalık falan filan diyeceksin. Önce iç çelişkilerini gider sonra tartışırız.
2. Dersim olayından bahsederken bile tarafını belli edip ''katliam'' diyorsun bana göre değil ., benim gibi birçok üstten inmeci jakoben halk için halka rağmen ilericiliği Batı aydınlanmasını savunan Kemalist'e göre hiç değil Dersim gerici eşkiyalara karşı yapılmış şanlı bir bastırmadır harekattır.
3. Konudaki ilk mesajında ''forumda belki Dersimli,Kürt var '' dedin. Var mı konu başlığında Tunceliler'e hakaret veya içeriğinde. Yok Kürtler'e var mı? Yok. Sadece eşkiyalara hak ettiği gibi eşkiya denildi . Aksine Hayır oyunun en yüksek çıktığı eğitim seviyesinin en yüksek olduğu il dedim Tunceli için (Dersim değil o eski adı Cumhuriyet'in aydınlanmasıyla tanışınca orası Tunceli oldu.)
Sayın World
Bu forumda Dersimi benim kadar tanıyan başka bir üye büyük ihtimal yoktur.Dersimi yakından tanıyan biri olarak size şunu söyleyebilirim.Burada yazdıklarınızı CHP ye oy veren Cumhuriyeti savunan Dersimlilere söylerseniz kavga çıkarırsınız.Dersimde Seyit Rıza ve idam edilen diğerlerini sahiplenmeyen kimseyi bulamazsınız.CHP lisi HDP lisi TKP lisi vesaire hepsi Seyit Rıza' yı sahiplenir.
Dersim olayı faciadır.Bu olayın facia olduğu katliama dönüştüğü devletinde görüşüdür.Bu görüşte olmayan sadece bir avuç faşist kalmıştır.Dersim katliamında ölenler için devlet ve askeriye mezarlıklar yapmakta orada yatanlar için vatan evladı demektedir.
Siz kapanmış bir yarayı tekrar açıyorsunuz.Yazıktır günahtır ayıptır yapmayın.
bilgivehis
04-05-2017, 15:04
Sayın World
Bu forumda Dersimi benim kadar tanıyan başka bir üye büyük ihtimal yoktur.Dersimi yakından tanıyan biri olarak size şunu söyleyebilirim.Burada yazdıklarınızı CHP ye oy veren Cumhuriyeti savunan Dersimlilere söylerseniz kavga çıkarırsınız.Dersimde Seyit Rıza ve idam edilen diğerlerini sahiplenmeyen kimseyi bulamazsınız.CHP lisi HDP lisi TKP lisi vesaire hepsi Seyit Rıza' yı sahiplenir.
Dersim olayı faciadır.Bu olayın facia olduğu katliama dönüştüğü devletinde görüşüdür.Bu görüşte olmayan sadece bir avuç faşist kalmıştır.Dersim katliamında ölenler için devlet ve askeriye mezarlıklar yapmakta orada yatanlar için vatan evladı demektedir.
Siz kapanmış bir yarayı tekrar açıyorsunuz.Yazıktır günahtır ayıptır yapmayın.
Bazen devrimciyim diyorsunuz, işinize geldimi komünistim diyorsunuz, çoğunlukla da bilgiçlik taslıyorsunuz ama kendi çelişkilerinize gelince arada kaynatıveriyorsunuz.
Seyit rızaya sahipleniyor dediğiniz devlet bir dinci-faşist devlettir, bu devletin bütün yasaları, milletin yaşamı sadece bir kişinin dudağı arasındadır ve seyit rızaya sahiplenmesi bir projeydi o da tuttu.
Seyit rıza kimdir, bir eşkiya, bir ağa, bir feodal, ve bir katliamcı.
Bu yaptıklarını yok sayıp da alevi kısmını almanız, dinci-faşist devleti yok saymanız ardından da her karşıt görüşlüye faşist damgası vurmanız kişiliğinizi gösterir.
Bir konuyu savunacaksanız ideolojik çelişkilere başvurmadan yapın.
Hem Cumhuriyeti savunacaksın hem cumhuriyet düşmanı seyit rızayı savunacaksın, bu hangi kafa yapısı acaba?
Şüpheci Dinsiz
04-05-2017, 15:56
Bu başlıktan bilerek uzak duruyorum.
Bir kaç sebepten...
1- Konuyu açan ve savunanlar bağımsız kaynaklardan okumaya ve doğrusunu öğrenmeye zaman bulsunlar diye.
2- Konuda geçen "feodalizmin başı ezildiği için Tunceli halkı aydınlandı, o yüzden 'hayır' yüksek çıktı" gibi bir sonuca varanların bulunduğu bir ülkeye vatan demek zorunda olmanın verdiği onarılmaz acı.
3- Bu insanlık dışılığın ben ve benden sonraki kim bilir kaç kuşak sonrasında bile süreceğini bilmenin verdiği onarılmaz acı.
4- Kendisini aydın olarak değerlendirenlerin, sözde kınadıkları kaka feodalizmin şekil değiştirmiş bir başka versiyonunun tutkulu savunucuları oldukları gerçeği.
Mağarada yaşamak sizden kurtulmaya yetmiyor. Vatan-millet-bayrak diye böğürerek yakar yıkar katleder, orada da insana rahat vermezsiniz.
Bu başlıktan bilerek uzak duruyorum.
Bir kaç sebepten...
1- Konuyu açan ve savunanlar bağımsız kaynaklardan okumaya ve doğrusunu öğrenmeye zaman bulsunlar diye.
2- Konuda geçen "feodalizmin başı ezildiği için Tunceli halkı aydınlandı, o yüzden 'hayır' yüksek çıktı" gibi bir sonuca varanların bulunduğu bir ülkeye vatan demek zorunda olmanın verdiği onarılmaz acı.
3- Bu insanlık dışılığın ben ve benden sonraki kim bilir kaç kuşak sonrasında bile süreceğini bilmenin verdiği onarılmaz acı.
4- Kendisini aydın olarak değerlendirenlerin, sözde kınadıkları kaka feodalizmin şekil değiştirmiş bir başka versiyonunun tutkulu savunucuları oldukları gerçeği.
Mağarada yaşamak sizden kurtulmaya yetmiyor. Vatan-millet-bayrak diye böğürerek yakar yıkar katleder, orada da insana rahat vermezsiniz.
Muhtemelen solcusunuz soldaki jakoben anlayışı bilmeden ''mağdur edebiyatı'' yapmayın lütfen. Sol da da üsstten inme dayatmacı ve halk için halka rağmen anlayış vardır. Acınızı anlıyorum ama maalesef Seyit Rıza gibilerin tarafında olmak hiç kimseye bir şey kazandırmaz.
Şüpheci Dinsiz
04-05-2017, 18:33
world,
Her ırkçı yaklaşımında nazikçe insanlığa davet etmeye çalıştım, ilerleme kaydetmediğin gibi, buna hiç niyetin olmadığını bir çok kez gösterdin. İsa'nın, Musa'nın bokunda kaç boncuk olduğunu araştırmaya sınırsız vaktin var ama yanıbaşında zulmedilen, katledilen kendi halkını araştırmaya vaktin yok, öyle mi?
''Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun...''
Bu sözü kim, ne zaman, kime, neden söylemiş?
Araştır ama resmi kaynakları buraya yazmaya zahmet etme...
Biz onların yalan ve hileleriyle baş edemedik, bu bize dert oldu, baş etmek için o seviyeye inmek gerekliydi, bunu reddettik, ölümü yeğledik, şimdi de öyleyiz, sonra da öyle olacak, diz çökmeyeceğiz, bu da onlara dert olsun.
--/--
1-2 ay sonra vaktim olacak, Dersim'i tüm yönleriyle ele alan bir başlık açacağım. O zamana kadar cevap hakkı doğurmayacak şekilde yazmaya özen gösterilirse -bir üye olarak- memnun olurum.
world,
Her ırkçı yaklaşımında nazikçe insanlığa davet etmeye çalıştım, ilerleme kaydetmediğin gibi, buna hiç niyetin olmadığını bir çok kez gösterdin. İsa'nın, Musa'nın bokunda kaç boncuk olduğunu araştırmaya sınırsız vaktin var ama yanıbaşında zulmedilen, katledilen kendi halkını araştırmaya vaktin yok, öyle mi?
''Ben sizin yalan ve hilelerinizle baş edemedim, bu bana dert oldu ama ben de sizin önünüzde diz çökmedim, bu da size dert olsun...''
Bu sözü kim, ne zaman, kime, neden söylemiş?
Araştır ama resmi kaynakları buraya yazmaya zahmet etme...
Biz onların yalan ve hileleriyle baş edemedik, bu bize dert oldu, baş etmek için o seviyeye inmek gerekliydi, bunu reddettik, ölümü yeğledik, şimdi de öyleyiz, sonra da öyle olacak, diz çökmeyeceğiz, bu da onlara dert olsun.
--/--
1-2 ay sonra vaktim olacak, Dersim'i tüm yönleriyle ele alan bir başlık açacağım. O zamana kadar cevap hakkı doğurmayacak şekilde yazmaya özen gösterilirse -bir üye olarak- memnun olurum.
Asıl faşist bölücü ve ırkçı sizin gibi liberal veya solcu görünüp de alttan alta Kürtçülük yapan. Türk demeyin Türkiyeli diyin diyip ülkenin vatandaşlarını bir nufüs cüzdanı altında birleşmeye çalışan kişiler. Ben ırkçı değilim ırkçı olsam Ermenilerden başlar sonra yavudi dölleri diye naralar atar illüminatiye girip diriliş ertuğrulla taçlandırırdım mesajlarımı. Irkçılık PKK ve Kürtçülerin ve Atsızcıların işi benim işim olmaz. Hoşlanmadığım iki toplum vardır o da gerici ve her türlü belanın altından onlar çıktığı içindir kafatasçı olduğum için değil.
Dersim reddetseniz de etmeseniz de Seyit Rıza'nın anasını ağlattığı bir yerdi,şehirdi. Bugünün Fetosu,Cübbelisi,İşid'i,şeriatçısı Şii faşisti,eşkiyalık yapan inancı sömüren Alevisi ya da ne dersen. Video da attım 2.mesajda gerçekten aydın olup da Seyit Rıza'yı melek gibi göstermeye çalışan ve sizin yaptığınız gibi cumhuriyetin kurucu kadrosunu dersim bahanesiyle faşist ilan eden kimse yoktur.
Bugün 4 Mayıs ve yıldönümüymüş isyanın bastırılması için bildiri dağıtılmasının , Kürtçü bir sayfada geçen ifade komedi ''soykırım'' . Hayır tarih mi bilmiyorsunuz , ideolojiden haberiniz mi yok anlamıyorum ki soykırım sadece belli bir şehre olur mu? Ayrıca Atatürk ve ekibi ırkçı diyebilecek deliliniz var mı? Atatürk ırkçıysa neden sadece beyaz Türkleri milletvekili yapmadı da her yerden milletvekili çıktı mecliste? Deli misiniz divane misiniz anlamıyorum ki. Hayır Atatürk'ü eleştireni anlarım Diyanet'i açıp sünni bir merkezin güçlü kalmasını eleştirirsin, ne biliyim neden güneş dil teoriisni bu kadar savundu bu adam dersin de olmayan bir soykırım üzerinden eleştirmek tarihin ırzına geçmekten başka bir şey değil.
Kurucu kadronun ırkçı olduğu kanıtlanmadan kimseye bunu ''soykırım'' diye anlatamazsınız. Katliam da diyemezsiniz çünkü sizin savunduğunuz her argümana karşı verilen tatmin edici cevaplar var. Dersim yani günümüzdeki adıyla Tunceli bugün kabul etmeseniz de cumhuriyet sayesinde Seyit Rızalardan kurtulup Ovacık'a komunist belediye başkanı atamıştır.
Bu arada Şüpheci Dinsiz İsa'nın Musa'nın bilmem neyini dahi araştırıyorsun demişsin. Bunu para için mi yapıyorum ya da İslam'a hizmet için mi? Ya da Yahudiler'i, Hristiyanları övmek için mi? Yoksa dindarları ancak karşılaştırmalı dinler yoluyla eleştirerek ikna edebileceğimiz için mi? Ayrıca bir pozitivist ve Kemalistten din sevicisi olur mu? Olmaz . Ne bu kin? Hiç mi size yakın olan Sevan Nişanyan'ın din eleştirilerini okumadınız. O da mı bilmem kimin bokunu araştırıyor?
Pante'nin yazısından alıntı:
KOMÜNTERN'İN DERSİM AÇIKLAMASI
Şimdi herhangi bir katliama en sert tepkiyi vermesi doğal karşılanacak olan komünist Enternasyonal'in ve o dönemde illegal mücadele veren TKP'nin genel sekreteri İsmail Bilen'in "Rundschau" dergisinin 32. sayısındaki yazısında Dersim hakkında ne söylediğine bakalım:
"İki ayı aşkın bir zamandan beri Ankara hükümeti, Dersim bölgesindeki Kürt aşiretlerinin yeni bir gerici ayaklanmasının bastırmakla uğraşıyor.
Feodal unsurlar, Kemalist Parti tarafından gerçekleştirilen reformlara rağmen bugüne kadar ülkenin bu sapa bölgesinde barınmayı başarmışlardır.
Bu bölgeye geçtiğimiz yıl Tunceli adı verilmişti. Dersimin hakim tabakaları yürürlükteki yasalara rağmen, kendi yasadışı ayrıcalıklarını koruyabilmişlerdir.
Halk Partisi (Kemalistler), iç pazarın gelişmesini isteyen milli burjuvazinin baskısıyla, geçen yıl Cumhuriyetçi devletin bütün ağırlığını ortaya koyarak bu çağ dışı duruma bir son vermeye karar verdi. Özel bir yasa çıkartarak ölüm cezalarını onaylamak da dahil olmak üzere geniş olağan üstü yetkilerle donatılmış askeri bir yönetimin bu kendi başına buyruk vilayet TBMM' nin yerine iş başına geçirildi. Amacı, göçebeliğe son verme ve aşiret reisleriyle (şeyhler,beyler, ağalar ve şeyhler) onların kiralık adamlarını Batı Anadolu'nun modernleşmiş vilayetlerine sürme hedefi güden bir reform planını zorla uygulamaktı.(...)
Bugün, Kemalist hükümetin enerjik reformları yüzünden kendi iktidarlarını tehdit altında hisseden feodal unsurların ümitsiz bir direnişi ile karşı karşıya bulunuyoruz.
Kemalist hükümet TBMM' de şu tedbir kararlarını aldırmayı başarmıştır.
1- Aşiretler bundan böyle tüzel kişiliğe sahip olmayacaktır.Bu karara aykırı tüm kararların, belgelerin ve hükümlerin hiç bir geçerliliği yoktur.
2-Aşiret reisinin beyin ya şeyhin tüm yetkilerine son verilmiştir.
3-Aşiretlere ait olan ve aşiret reisleriyle beylerin ve ağaların aşiret adına kendi mülkiyetlerinde bulundurdukları bütün taşınmaz mallar mülkiyetleri hangi resmi belgeye karar ya da geleneğe dayanırsa dayansın devletin mülkiyetine devredilecektir.
İsyanın arifesinde tapu kadastro idaresi feodal aşiret reislerini elinde bulunan halka ait malların incelenmesi ve saptanmasına ilişkin hükümet tedbirlerini uygulamaya başlamıştır.
Bu durumda feodalizm, kendi yasa dışı egemenliğini iktisadi temellerini tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğunu hissetti.
İşte özellikle bu tedbir, isyana yol açan neden olmuştur.
Kitleleri kendi peşlerinde sürükleyebilmek için feodal unsurlar hükümetin silahlı kuvvetinin zayıf olduğu lafını yaydılar.
Yaydıkları söylentiye göre, hükümet, ayaklanmayı bastırmak için silahlı birlikleri göndermeye cüret ettiği takdirde İngilizlerle Fransızlar, Türkiye'ye hemen savaş açacaklardı.
Ayrıca Arapların da isyancılardan yana olduğu şeklinde haberler çıkartıldı.
Feodal unsurlar kamuoyunu bu şekilde hazırladıktan sonra bir çok aşiret kendi arasında ittifak yaptı ve "genel müfettişe" yazılı bir açıklama göndererek idari makamlarla anlaşma temeli olmak üzere utanmazca şartlar ileri sürdü.
İstedikleri şey hükümeti feodal yöneticilerin zorbalığa dayanan keyfi rejimlerini tasfiye yolunda aldığı tüm tedbirlerden vazgeçmeye zorlamaktı."
Yazıdan görülmektedir ki; Komünist Enternasyonal gerici feodal isyan karşısında müdahaleyi desteklemektedir. İsyanı inkar edenlere bu tarihi belge bir tokat gibidir.
Madem katliam olayları yine açıldı ve bu feodalleri savunmanın yıl dönümü Pante'den Dersim sahtekarlarının ifşasına devam edelim
Şu resimin altına "Bu resim Polonya'da çekilmedi. Bu resim 1937 Dersim katliamına ait ve katliamın altında Atatürk ile İnönü'nün imzası var" diye yazıp paylaşmışlar, facebook'ta dolaşıyor, yüzlerce paylaşım yapılmış. Binlerce insana ulaşmış.
http://p1305.hizliresim.com/19/5/msn8w.jpg
Resim sahte. Aslını bulduk.. Yahudi katliamından alınma. İşte aslı:
http://history1900s.about.com/library/holocaust/bleinsatz6.htm
pantenin paylaştığı link fotoğrafın olduğu sitenin linkidir.
Asıl fotoğrafı bizzat ben de aradım ve buldum. Şu sitedeki 3. fotoğraf: http://www.mirror.co.uk/news/real-life-stories/death-camp-treblinka-survivors-stories-1248242
Tanıkların anlatımıyla Dersim faciası.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjS04KwifrTAhUmG5oKHTRMBYUQ3ywIJjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dmb gDwEBYfEQ&usg=AFQjCNHsejlCb4ztCPwGzf30zUUyTzCfEQ
Umarım yararlı olur.
https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjS04KwifrTAhUmG5oKHTRMBYUQ3ywIJjAA&url=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dmb gDwEBYfEQ&usg=AFQjCNHsejlCb4ztCPwGzf30zUUyTzCfEQ
Umarım yararlı olur.
https://www.youtube.com/watch?v=KUMumejUxaU
Umarım yararlı olur.
Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız attığınız videoya cevap bir başka Tuncelili'den attım herhalde biri yalancı kim acaba? . Şu 2 faşist taraf birbiriyle çok iyi anlaşır sanıyorum. Biri meclisi kapatan insanları hapse tıkan Abdülhamid'i ölesiye savunur diğeri gerici ,eşkiya din tücarı Seyit Rıza'yı ve çetesinin acitasyonlarını ve sahte katliamı gerçek diye savunur.
Alın belgelerle bilgilerle Dersim. Tek bir yorum yok arşivlerden iç-dış basından kaynaklarla açıklanmış.
https://www.youtube.com/watch?v=RkNVt3gfkCU
Amon yarebbi
19-05-2017, 08:58
Sadece Tunceli veyahut da Dersim üzerinden fikrini beyan etmekle POZİTİF Kemalist olduğunu öne sürüp , kusura bakmayın da böyle ALÇAKÇA bir başlık atan birisinin Atatürk' ü anladığı sanmam.
Acılar üzerinden , ideolojisini konuşan tipler hiç bir an başarılı olmadılar olamazlar.
Perinçek ağzı ile muhabbet ancak bu kadar olur.KORKAKÇA.
Yönetimden ricam bu alçakça başlığın çöpe atılması.
Sadece Tunceli veyahut da Dersim üzerinden fikrini beyan etmekle POZİTİF Kemalist olduğunu öne sürüp , kusura bakmayın da böyle ALÇAKÇA bir başlık atan birisinin Atatürk' ü anladığı sanmam.
Acılar üzerinden , ideolojisini konuşan tipler hiç bir an başarılı olmadılar olamazlar.
Perinçek ağzı ile muhabbet ancak bu kadar olur.KORKAKÇA.
Yönetimden ricam bu alçakça başlığın çöpe atılması.
Turan Dursun'un kendisi de Kemalist'ti ne istiyorsunuz insaflıca söyleyin.
Devlet katil, Seyit Rıza ve çetesi kahraman ve mazlum mu olacak? Devletin elinde kimyasal silah yokken kimyasal silah mı kullanıldı Dersim'de diyeyim? Ya da Fransız Devrimi'nde çok insan öldü diye Fransız Devrimi hiç olmamalıydı mı diyeyim ne istiyorsunuz harbiden anlamış değilim. Atatürk peygamber olduğunu vahiy aldığını iddia etseydi belki şunu söyleyebilirdik: ''Sen Tanrı'dan vahiy alıyorsun en etkili çözüm Tanrı için kan dökmek mi? '' Durum tamtersi Atatürk hiçbir zaman gökten mesaj aldığını söylemedi.
Devletin ne yapmasını bekliyordunuz açık açık söyleyin ben de bileyim Seyit rıza ve çetesini defalarca uyardığı halde eşkiyalık yapmaya devam ettikleri halkın anasını ağlattıkları halde gidip onları güzellikle mi çıkaracaktı? 1937-38'de daha etkili bir çözüm söyleyin bana öyle bir çözüm olsun ki kan dökülmesin ve bu eşkiyalık , ağalık düzeni o bölgede bitsin.Üstelik yeni devletin bir sürü başka sorunu varken .
Osmanlıcılarla ortak noktalarınız çok fazla onlar da siz de hainleri kahraman kahramanları hain yapmayı çok seviyorsunuz.
Amon yarebbi
19-05-2017, 13:05
Daha çok Atatürkçüyüm mü diyorsunuz?
Korkakça yazılar yazma. Tunceli yi , Kılıçtaroğlunu neden bu kadar ön plana çıkartıp vurma ihtiyacı duyuyorsun ? Bunu devlet , Atatürk, kahramanlık gibi genellemelerin arkasına sığınıp gizleme .
Senin derdini ben biliyorum da , senin korkusuzca söylemeni bekliyorum. Ne zaman söylersen artık.
Bu başlık acımasızca açılmış , beli bir halk kesimine kin ve nefretin, dönemin o bölgeye dahil feodallerinin adı ön plana çıkartılıp halka yapılan zulmü haklı görmenin tezahürüdür . Toptan çöpe atılmalıdır.
Bu konuda azcık ne olduğuna dair öğrenme ve öğretme düşüncen olsaydı başlığı bu derece acımasızca açmazdın. Çünkü derdin başka ama dile getirmeye korkuyorsun.
Atatürkçü olunmaz, Atatürk anlanır.
Sen şu başlıkla bir Atatürk düşmanı , vatan haini , maşa olarak nitelendirilebilirsin ancak yapmıyorum.
En çok ben Atatürkçüyüm havası yaratıp durma.
Bu başlık bir çöptür. Tahrik, nefret ve düşmanlık içeriyor.
Daha çok Atatürkçüyüm mü diyorsunuz?
Korkakça yazılar yazma. Tunceli yi , Kılıçtaroğlunu neden bu kadar ön plana çıkartıp vurma ihtiyacı duyuyorsun ? Bunu devlet , Atatürk, kahramanlık gibi genellemelerin arkasına sığınıp gizleme .
Senin derdini ben biliyorum da , senin korkusuzca söylemeni bekliyorum. Ne zaman söylersen artık.
Bu başlık acımasızca açılmış , beli bir halk kesimine kin ve nefretin, dönemin o bölgeye dahil feodallerinin adı ön plana çıkartılıp halka yapılan zulmü haklı görmenin tezahürüdür . Toptan çöpe atılmalıdır.
Bu konuda azcık ne olduğuna dair öğrenme ve öğretme düşüncen olsaydı başlığı bu derece acımasızca açmazdın. Çünkü derdin başka ama dile getirmeye korkuyorsun.
Atatürkçü olunmaz, Atatürk anlanır.
Sen şu başlıkla bir Atatürk düşmanı , vatan haini , maşa olarak nitelendirilebilirsin ancak yapmıyorum.
En çok ben Atatürkçüyüm havası yaratıp durma.
Bu başlık bir çöptür. Tahrik, nefret ve düşmanlık içeriyor.
Bırak şu takiyyeyi zulüm falan diyorsun acitasyonla içindeki gizli Kürtçülüğü dışa vuruyorsun. Bu başlık Kemal Kılıçdaroğlu gibileri artık görmek istemediğim için ve forumdaki arkadaşların da Sosyal Demokrasi ile Kemalizm'in aynı olmadığını bilmesi için açılan başlıklardan biri.
Seyit Rıza eşkiyası,teröristi feodal ağalık yapacak zulüm edecek, asker vuracak, köprü yıkacak Kemalist yeni devlet de buna cevap vermeyecek öyle mi? Lenin ,Stalin, Fidel Castro hepsi aynı şeyi yapardı ayrıca devrimde üstelik 15 yıl gibi kısa zamanlara sığdırılan devrimlerde devlet ''acaba daha etkili daha kansız bir çözüm var mı eşkiyaları o şekilde durduralım'' diye düşünmez.
Amon yarebbi
19-05-2017, 14:07
Kim eşkıya? Halk mı? Kürt çülük en hazzetmediğim itham. Kürt değilim . Kürt te olabilirdim. Tercih edilip olunacak şeyler değil bunlar. Halen içinde ki dersim katliamı ve Kılıçtaroğlu düşmanlığını dile getiremedin. Korkuyorsun.
Dersim liler kürt değil zazadır. Kendilerini senin dediğin gibi ifade edende vardır.
Dersim lilerin bu derece zalimce katledilmelerinin sebebi kürt ve zaza olmaları değildir. Onları vahşice katleden hamidiye kalıntılarının maksadı bellidir. Geç korkakça hedef saptırmayı.
Dersim öncesinde de bir isyan daha vardı . Şeyh sait isyanı . Bu isyan da elebaşlar etkisiz hale getirildi di fakat halk dersimde ki gibi katledilme di. İyiki de böyle bir şey yapılma dı. ATATÜRK SAĞLIKLIYDI BU DURUMA FIRSAT VERMEDİ. Dersim de katliam yapan hamidiye kalıntıları na halkı katledin emri merkezden değil , içlerinde binlerce yıldır biriken ve ıdris bitlisi genlerinden biriken öfke sebebi ile oldu.
Atatürkü , her pis anlayışınıza kale yapma girişimleriniz den sizi men ediyorum.
Atatürk mükemmel bir kumandan ve devlet adamıdır. Senin övdüğün katliamı yapacak kadar ilerisini görmeyecek bir insan değildir. Atatürk mükemmele yakın girişimlerin de böyle hatalar yapmaz. Hastalığın da yapılan bu girişim onun kontrolün de değildi.
Bu başlık pisliktir ve çöpe atılmalıdır.
Takiyiddin
19-05-2017, 14:15
Kim eşkıya? Halk mı? Kürt çülük en hazzetmediğim itham. Kürt değilim . Kürt te olabilirdim. Tercih edilip olunacak şeyler değil bunlar. Halen içinde ki dersim katliamı ve Kılıçtaroğlu düşmanlığını dile getiremedin. Korkuyorsun.
Dersim liler kürt değil zazadır. Kendilerini senin dediğin gibi ifade edende vardır.
Dersim lilerin bu derece zalimce katledilmelerinin sebebi kürt ve zaza olmaları değildir. Onları vahşice katleden hamidiye kalıntılarının maksadı bellidir. Geç korkakça hedef saptırmayı.
Dersim öncesinde de bir isyan daha vardı . Şeyh sait isyanı . Bu isyan da elebaşlar etkisiz hale getirildi di fakat halk dersimde ki gibi katledilme di. İyiki de böyle bir şey yapılma dı. Dersim de katliam yapan hamidiye kalıntıları na halkı katledin emri merkezden değil , içlerinde binlerce yıldır biriken ve ıdris bitlisi genlerinden biriken öfke sebebi ile oldu.
Atatürkü , her pis anlayışınıza kale yapma girişimleriniz den sizi men ediyorum.
Atatürk mükemmel bir kumandan ve devlet adamıdır. Senin övdüğün katliamı yapacak kadar ilerisini görmeyecek bir insan değildir. Atatürk mükemmele yakın girişimlerin de böyle hatalar yapmaz. Hastalığın da yapılan bu girişim onun kontrolün de değildi.
Offf ne kadar boş bir yazı...
Bence sen forumda yazmak yerine, biraz yazılanları okuyup, bir şeyler öğrenmeyi denemelisin. Adım başı saçmalıyorsun. Dikkate alınabilir bir bilgi ve birikiminde yok. Belki böylelikle üç beş bir şey öğrenirsin.
Dersim öncesinde de bir isyan daha vardı . Şeyh sait isyanı . Bu isyan da elebaşlar etkisiz hale getirildi di fakat halk dersimde ki gibi katledilme di. İyiki de böyle bir şey yapılma dı. ATATÜRK SAĞLIKLIYDI BU DURUMA FIRSAT VERMEDİ. Dersim de katliam yapan hamidiye kalıntıları na halkı katledin emri merkezden değil , içlerinde binlerce yıldır biriken ve ıdris bitlisi genlerinden biriken öfke sebebi ile oldu.
Ben Zaza mıydı Kürt müydü falan bilmem Dersimin katliam odluğunu söyleyenler bunun Kürtler'e karşı olduğunu iddia ediyor ve bunu savunanların bir kanadı Kürt milliyetçileri.
Bak kendin de söyledin isyanlar bastırılır ve bak kendin de söyledin Atatürk isyanı yapanın kimliğine mezhebine bakmaz burdaki durum da bu.Atatürk'ün harekattan haberi vardı yok olsaydı bile bu harekata karşı çıkmazdı zaten biirinci harekatta sağlıklıydı.
Bana öyle biri söyleyin ki karşı devrimcileri kansız bir şekilde 20. Yüzyıl'da bastırabilmiş olsun? Çiçekle böcekle olmuyor bu işler.
bilgivehis
19-05-2017, 14:33
Bir feodal ağa savunularak devrimcilik yapılmaz!.
Bir feodal eşkiya savunularak Atatürkçülük yapılmaz!.
Dersim olayı feodalizme karşı verilen bir mücadeleydi, bunu salt katliam noktasında tutmak kapitalist projenin bir parçasıdır.
İkisinden birini yapın, ya devrimci veya Atatürkçü olun ya da Dersim olayını katliamla sınırlamayın.
Hem devrimcilik hem feoadal ağa savunuculuğu, ne kadar trajikomik bir çelişki, iyi bir komedi filmi olur...
Bir feodal ağa savunularak devrimcilik yapılmaz!.
Bir feodal eşkiya savunularak Atatürkçülük yapılmaz!.
Dersim olayı feodalizme karşı verilen bir mücadeleydi, bunu salt katliam noktasında tutmak kapitalist projenin bir parçasıdır.
İkisinden birini yapın, ya devrimci veya Atatürkçü olun ya da Dersim olayını katliamla sınırlamayın.
Hem devrimcilik hem feoadal ağa savunuculuğu, ne kadar trajikomik bir çelişki, iyi bir komedi filmi olur...
Dedim ya bazı komunistler de katliam diyor gülesim geliyor Stalin-Lenin gelse orak-çekiçle kovalar o tipleri.
Amon yarebbi
19-05-2017, 14:43
Dedim ya bazı komunistler de katliam diyor gülesim geliyor Stalin-Lenin gelse orak-çekiçle kovalar o tipleri.
Bilgivehis senden taraf olmak için yazmış o yazıyı. Anladığı için değil .takma kafaya.
Halkı KATLEDEN kökü bozuk hamidiye kalıntıları ile Atatürkü bir tutman, senin halen korkudan gerçeği söyleyememe halini gösteriyor.
Nedir o orak çekiç muhabbeti çocukmusun. Alçakça olan başlığını mı perdeliyorsun.?
spartacus
19-05-2017, 14:51
1.) Seyit Rıza ağa değildir. Aleviliğe göre DEDE'DİR.
2.) World açtığın başlık faşist bir propaganda başlığı ve ne yazık ki o en iğrenç yöntemleri kullanmış, yalan ve tabi meşrulaştırma adına isnat, ağa filan...
3.) Seyit Rıza kurtuluş savaşında 10.000 insan toplayıp, bizzat Milis Kuvvetleri komutanı olarak, Rus cephesinde kurtuluş savaşına katılmış birisidir. Yalan atılmamlı.
4.) Dersim osmanlı'da özerk bir bölgedir ve sizin iddia ettiğiniz gibi özerkliğin temelinde ağalık yatmaz, aksine ağalık sistemine karşı direnç yatar.(Kula kulluk etmemek)
5.) Sözde Seyit Rıza ağzıyla yazıldığı iddia edilen sözde belgeler yalandır, en önemlisi İngiltereye yazıldığı iddiasıdır ki, İngiliz arşivlerinde öyle bir belge olmadığı gibi belgeyi Ankarada yazan kişi bizzat kendisinin yazıp, Seyit Rıza imzasının taklidini kullandığını itiraf eder(böylece alıp arşive koyar) Aklı başında birisi, böyle bir belgenin İngiltere değilde Türkiyede ne işi var diye sorar değil mi ama, yok insan din, ırk vb sosyo-kültürel aidiyetlerin siyasileştirilmiş salyasının zombisi haline gelirse akıl da kalmaz, mantığıda...
6.) Esaslı sorunlar TORPAK REFORMUNUN yapılmaması ve T.C nin daha ilk elden köylüye ihanet etmesiyle başlar. ve bazı bölgelerde sorunlar kaymakamlıkların yoksul, topraksız halktan olmak yerine, derebeylerinin, ağaların onlara verdiği altın vb ile satılmışlığıyla, yan tutmasıyla büyür.
7.) Diğer asıl sorun ise adına MECBUR-İ İSKAN DENEN Hitlere rahet okutan faşist uygulamanın fiiliyata geçirilmesiyle katmerlenir. Olacak gibi değildir, Anadoluda toplu bir halk kıyımı başlatılmıştır, renk, dil, cinsiyet temelli ayrımlar, korkunç bir gözü dönmüşlükle coğrafyaya hakim kılınmıştır. Buna göre aleviler ve kürtler hedef alınmış, böylece Anadolunun demografik yapısı değiştirilecektir. Yani Yavuz'un ayrım bıraktığını, şimdi yeni TC tamamlayacaktır. Sürgünlerle asimilasyon olmazsa direnç olursa şiddet ile... Düşünün, anne evldından, evlatlar ailelerinden, kişiler tüm akrabalarından kopartılmak suretiyle Anadolunun çeşitli yerlerine sürülecektir, iyi kötü toprakalrı vb ellerinden alınacak, bilinmeyen bir kadere atılacaklardır... ve bunlar olup biterken de kimse itiraz etmeyecektir!
8.) T.C hiç bir zaman ağalığa karşı bir yapı olmadı, T.C ilk zamanalrda henüz kurulmamışken, ikili develt sorunalrının yaşandığı dönemde, osmanlı develti enüz resmi, yeni kurulmakta lan ise henüz gayrı resmi, gayr-ı meşru görülmektedir ve bazı ağalar tavrını o zamanın resmi-meşru devletidnen yana koymuştur. Çünkü çıakrları oradadır, zira osmanlı feodal bir sistem olmakla, ağalık düzenidir, kendi düzenleridir ve sömürü, efendi cennetleri ellerinden akıp gitmektedir. Toplumsal ve kitlsel zombi ordusu adına dini kullandılar, din zaten kime hizmet için vardı ki? lakin işin garibi ise o zamanın ağaları bilselerki T.C de cennetleri daha iyi olacak, bilselerdi daha lüks içinde yaşayacakalr ve ağa değilde isimlerine PATRON denecek herkesten önce koşarlardı Osmanlı devletini yıkmak için... Yani demek ki eğer T.C, halktan yana, osmanlıdaki avamdan yana bir yapı olsaydı, ağalığın, patronluğa geçiş süreci olarak açığa çıkmazdı ve bilinir ki, nasıl ki Osmanlı'da Türkmenler-kızılbaş genelde- kula, kulluğu kabul etmediyse, mevcur durumdakilerde etmeyecektir o sebele yol yakından daha işin başında bu kitleler kandırılıp, yok edilmelidir. Bu başlıkta savunulan Strateji budur ve uygulanmıştır.
Fazla uzatmak istemiyorum, T.C'nin, biçim olarak Osmanlıdan farkı yok, farkın temeli T.C'ye has değil, tüm dünyada gelişen kapitalizmin getirdiği ileri durumdur-erhangi bir devletin şahsına münhasır değil- ve o da geçiş süreci sonrası Osmanlılaşacaktır. Öyle de olmuştur ve dönemin iyi olarak bilinen ağaları, yeni sistemde patronluğa geçiş olarak ele alınmış ve adı vatan gerçeği ise bir hapishane olan ülke toprakalrı bu tür kişilere peşkeş çekilmiştir. Olan budur, ağalık sona ermedi, devam ediyor..
Şimdi ise bizlere, sahtekar ağaların iktidarında yalanlar atılıyor, eğer bu başlık ağalık lafzı üzerine faşist propandif etkilerle açılıyorsa, bu ağaların kazandığı, halkların kaybettiğinin resmidir...
Hiç şüpheniz olmasın, eğer 50 yıl sonra günümüz üzerine böyle başlıklar açılırsa bilinki Kabataş yalanları gerçek, Geziciler hain ve alayının öldürülmesi gerektiği, içerideki gazetecilerin hain, AKP iktidarının ise dört, dörtlük mağdur olarak işlendiği resmi tarih yazınıyla, bir dolu cahilin yazıp, çizdiği biçimde sloganik propaganda olmakta öteye geçmeyecektir.
Evet her durumda, biçimde güçlüden yana olmak her zaman insanı, o güçlü olanın elleri arasında oynadığı hamura çevirecektir, egemen olan rüzgarı ne yandan estirirse, ne yalanalr, düzmeceler dizerse bizim avam o yönde eğilmeye devam edecektir, ta ki cehalet kalıbını kırana kadar, tarihi toplumların(kurbanın) %1'i civarını temsil eden kasaplar yazacak, kurbanlar kasapların bıçağını yalayacaktır...
detay girmiyorum çünkü gerçeği anlatmaktan yorulduk. iktidarın YANLIŞ tanımıyla(asıl sebep buydu, sorunları bu doğurdu)-Osmanlıdan devranılan ümmetçi-yerine milletçi- ve başka hiç bir görev yüklenmeyen, devlet dendiğinde elinde devlet sopası, hayvan ıslah eden bir yapı sanan devlet modeli, tam bir bahtsızlık, dönemin bilinçsizlik örneği!!!- yapıyla, böylece farklı olan her şeyi yoke dilmesi, ortadan kaldırılması gereken olarak görmeye başlayan, kendisini çekiç, kalanı çivi görmeye başlayan anlayışla, halklar-farklı olanlar bölgelerde uzun vadeli planlarla yok edilmek istenmiş ve hazırlıkları yıllar öncesinden yapılmış, gerçek budur. ve dahi Seyit Rıza'nın -yalan değil- gerçek yazışmalarına bakıldığında, ilk elden bölgeye atanan kaymakamın zulümlerinden şikayetçi olduğunu ve bu şikayetlerinde bizzat devlete iletildiğini görebilir, hatta bu devlet ağalarca ceplerine rüşvet verilen, Bolu beyleşen devlet adamlarının bölgelerde yediği boklardan da haberdardır, ama yeni devlet tipi, patronluk-ağalık üzerine olacağı ve yine avamın avam sayılacağı, aşağılık tabaka olmaklığa dönüştürüleceği içinde belli ki zararlı görülmemiştir. lakin devletin stratejisi osmanlınınyarım bıraktığını tamamlamak üzerinedir, demografik yapıda aleviler ve kürtler yok edilecektir, çünkü birisi kula, kulluğu kabullenmezken diğeri farklı bir dil konuşuyor, bu Hitlervari iktidar-sürü anlayışıyla çelişiyordu. osmanlı ümmetçi, T.C ise ırkçı bir yapıyı benimsedi, bu yeni kurulan br devletin en büyük bahtsızlığı olacak ve işte yaşadığımız ülke, Afrika ülkeleriyle kulvar yapacak, istikrarsız ve basit kıç yalayıcı siyasetçielrin din, ırk söylemli basit kullanımıyla daim bürokrasi iktidarda olacak ve ülkenin her karış toprağı, her bir yurttaşın hakkı olan ülke toprak ve kaynakları ağalara, şimdi patron ağalara, halk ise onlara kendi toprağında, kendi hakalrında kölelik ettirilerek peşkeş çekilecekti, kula kulluk değişmeyecekti. Ve boktan bir sınır fetişzmine endekslenmiş Nazivari vatan edebiyatıyla, ne değişti? demografik yapı ölesine değiştirildi ki, heeki sürgünlerle asimilasyon vb derken, işte AKP kolayca iktidar oalbiliyor ve etkin malzeme olarak kolayca dini kullanabiliyor çünkü çoğunluk-azınlık siyaseti bir tarafın çıakrına değiştirildi...
Ve world, eğer sen azınlıklara yaşama şansı ermeyen faşist propagandanı sürdüreceksen, sana da bu ülke de yer yok, zira çoğunluğu sünni... Bu nasıl bir faşist ruh halidir ben anlamıyorum, ve evet CHP deniyor ve ben her zaman söylüyorum, CHP'de 2 kanat var, birisi MHP tarzında olan ve günümüz Türkiyesini, dünyanın en verimli toprakalrı olan Anadoluyu bataklığa can pazarına, her yönden -inanç, kimlik etiket, siyaset- modern köleliğe çeviren zihniyet-kanat-ki Kılıçdaroğluna dair rahatsızlıkları sosyal-siyasal meselelerden değil aksine mankurtlaştırılmış ırkçılıklarından beslenen kanat-, diğeride iyi kötü, batıdan alınmış demokratik değerlerden yana tavır koyan, iyi kötü insanı ve AVAM'I(!) önemseyen ve çok zayıf kalan bir kanat...
Bence, kim ki, sosyo-kültürel aidiyetleri siyasileştirip(bu kısımıyla anti laik, anti Atatürk), birde diğerlerine azınlıktır yaşam şansları olamaz diyor, faşisttir, işte bu zihniyetler ki AKP'yi var eden, bu topluma bilinci, aydınlığı çok gören. istediği nedir Malezya mı? Efendim bu, şu kadar adet gün cuma namazına gitmedi, herhalde mürted oldu, bu şunu eleştirmiş herhal ateist olsa gerek, bu kadın muska yazan adama itiraz etmiş vs ne yapak? Azınlıktırlar, vurun kellesini... Bu tarz siyaseti tanımlayabilecek kelime var mı bilmiyorum, ama gözüdönmüş bir kurbanın, bıçağı yalamasına benziyor, mankurt demek dahi zayıf kalıyor...
spartacus
19-05-2017, 14:58
Lenin ,Stalin, Fidel Castro hepsi aynı şeyi yapardı ayrıca devrimde üstelik 15 yıl gibi kısa zamanlara sığdırılan devrimlerde devlet ''acaba daha etkili daha kansız bir çözüm var mı eşkiyaları o şekilde durduralım'' diye düşünmez.
saydıklarının hiç birisi aynı şeyi yapmamıştır! mesela "bunlar kızılbaş, vurun kızılabaşa, acımayın" motivasyonlu katliamların, sözde örnek diye öne süreceğin türden SİYASİ-İDEOLOJİK çatışmalarla-savaşlarla ilgisi yok.. Üstelik Seyit Rıza iç çatışmada karşı tarafı temsil etmezken, devlet kurumunun bir komutanı olarak aksine düşmana, içerdeki çetelere karşıda savaşmışken yani lenin mi diyorsun o zaman Seyit Rıza Lenin'le birlikte savaşan birisidir, karşısında değil. Küba'da envai tür insan var, Rusya da da öyle, ama Türkiyedeki gibi insanalr farklı renk, cins, dil konuşuyorsa haindir anlayışının hakim olabileceği, bir etnik temizlik veya etnisiteye dayalı bu denli mankurtlaştırılmış bir siyaset göremezsin... üstelik tarih bu nazivari devlet anlayışını mahkum etmiştir, farklı kültürlerde insanların bir aradılığı boktan-sözde, sınır fetşizmi üzre, nesnel olmayan subjektif, kelime bazlı vatanı parçalamıyor, aksine güçlendiriyor-yaşayan örnekler ortada, onlar ileri giderken, ırkçı devlet modelleri 3.dünya ülkesi olmayı veya aslına rücuyu(dincid evlet) aşamıyor- Dersim olaylarını, sanki bir kalkışma, eşkiyalık varmış gibi göstermen tam bir sahtekarlıktır, kızma ama world adiliğin dibidir(yani o tarz propaganda-siyaset budur diyorum, Erdoğanın çapulcular demesi, hayır diyenler haindir demesi gibi, burada adice yöntem olarak ifade edilen kişi değil, cehaletiyle veya işine öyle gelmekle başvurduğu yöntemdir!). Gerçi önceki mesajımda değindim, Dersim katliamı ne yazık ki aksine devletin eşkiyalaşmasının yansımaları olarak ortaya çıkıyor ve ne yazık ki Seyit Rızanında devlete buna dair bildirimleri var, var, var...
Seyit Rıza ne eşkiya ne de ağadır, bizzat Rus cephesinde 10.000 asker toplayıp, savaşan bir komutandır. İlgili katliamda ise Seyit Rıza saldıran değil, mecbur bırakılmış olarak direnen tarafı temsil eder...
Eşkiyaları durdurmanın yolu, eşkiyalaşan devlet veya kurumlarının, eşkiyalaşan iktidarının önüne geçmektir, gidip madenci tekmelemek, demokratik hakkını kullandığı için katledip ardından haindi, çapulcuydu demek, sonrada madenciye, aydın insana, demokratik hakkını kullanan insana eşkiyaydı, haindi demek değil! Bu siyaseti bokla bile tarif edemeyiz, boka haksızlık ederiz ve world biz Erdoğan sayesinde bunları yeterince dinledik, birde senden dinleyince elimize bir şey geçmiyor, bok aynı bok... Elbette çeteleşen, ağalarca kullanılıp eşkiyalaşan çeteler için aynı şeyi söylemiyoruz, kurtuluş savaşında karşı tarafta olan herkese düşman diyoruz, demek ki haksızlık etmiyoruz... Her hak arayana siz Bolu beyi olup, eldeki iktidar gücünüde kullanıp, keyfice eşkiya, hain derseniz, üzgünüm ama asıl eşkiyalaşan siz olursunuz.. Dersim bu ülkenin tarihinde -niyetlerden bağımsız olarak-, bu topluma karşıda yaptığı ciddi bir hatadır, yanlıştır, doğrularının yanına yanlış olarak konulmalıdır...
mecbur-i iskan altındaki sürgün-asimilasyonalr, o katliam olmasaydı bugün ülkenin demografik yapısı farklı olacaktı... Az buz fark değil, bugün en az 10 milyon nüfus demek ve dinci-gercilik bu kadar rahat at koşturamayacaktı, kızlbaşı vurmak öteden-Yavuzdan- devranılan, Kürde vurmak ise yeni yanlış ırkçı temel-konseptin bir sonucu oldu ve bugün dünyanın en zengin coğrafyalarından birisinde, yaşam standartlarında Afrika ülkeleriyle aynı kulvara yakın isek, temelinde bu yanlışalr yatar, yatmaya da devam edecek, taki bu din ve ırk söylemiyle mankurtlaşan toplumun, gerçeği bilecek düzeyde cehaleti kırmasına kadar..
bilgivehis
19-05-2017, 15:25
Seyit Rıza bal gibi de yeni kurulan Cumhuriyete karşı olmuştur.
Çerkez Ethem de kurtuluş savaşındaydı sonra ne oldu Yunanlılara sığındı.
Seyit Rıza İngiliz destekli yapılan onlarca Kürt isyanından sadece biridir.
Atatürk Dersimde katliam yapmıştır diyerek tayyip ve kapitalistlerle aynı duruma düşülüyor.
Oysa kapitalistlerin Ermeni soykırımı yalanına daha başka soykırım yalanı eklemek için yaptıkları onlarca toplantılar var.
13 Kasım 2008'de Avrupa Parlamentosu himayesinde Dersim Soykırımı Konferansı düzenlenmiştir. Düzenleyenler, bu konferansın amacını, Ermeni, Süryani, Pontus Rumlarına karşı soykırım suçu işleyen Türkiye'nin suçlar listesine yeni bir insanlık suçu daha ekleniyor: "Dersim soykırımı" biçiminde açıklanmıştır. Prof. Dr. Ronald Mönch, Dersim'de yaşananların insanlık suçu olduğunu savunarak Atatürk ve dönemin Bakanlar Kurulu üyeleri ile üst düzey askeri yetkililer için, "Yaşasalardı savaş suçlusu olarak yargılanmaları gerekirdi!" demiştir.
19 Kasım 2009'da Dersim Soykırımı Konferansı'nın ikincisi yine Brüksel'de yapılmıştır. Bu toplantılardan sonra, Dersim harekatının 'soykırım' olarak tanımlanmasını isteyen bir heyet, bu olayları Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne götürmek için harekete geçmiştir. Aralarında ABD'li avukat Prof. Dr. Barry Fisher ile Dink davası avukatı Erdal Doğan'ın da bulunduğu heyet, 12 Nisan 2011'de Tunceli'de incelemelerde bulunmuştur.
Takiyiddin
19-05-2017, 15:27
Seyit Rıza ne eşkiya ne de ağadır, bizzat Rus cephesinde 10.000 asker toplayıp, savaşan bir komutandır. İlgili katliamda ise Seyit Rıza saldıran değil direnen tarafı temsil eder...
[/B]
Ne Kurtuluş Savaşı gazileri var ki kalktı Yunan tarafına geçti. Mesela Çerkez Ethem Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Yunanlılara karşı savaştı. Fakat daha sonra Mustafa Kemal ile arası bozulunca Yunanlılarla anlaştı ki, İnönü Savaşı'da Çerkez Ethem ile anlaşıp, onun bu isyanından yararlanmak isteyen Yunanlılar tarafından başlatıldı. Ayrıca Seyid Rıza'nın Rus cephesinde savaşması, Dersim' de ki konumunu değiştirmiyor. Kullandığı DEDE sıfatı da burada sahip olduğu, belli bir meşruiyetten yoksun olan mutlak ve despotik iktidarının niteliğini değiştirmiyor.
Dersim osmanlı'da özerk bir bölgedir ve sizin iddia ettiğiniz gibi özerkliğin temelinde ağalık yatmaz, aksine ağalık sistemine karşı direnç yatar.(Kula kulluk etmemek)
Osmanlı Devleti tarafından böyle bir özerklik tanımıyordu. Dersimliler merkezi otoriteyi tanımayarak kendileri böyle bir yapı kurdular. Yani devlet hukuku açısında Dersimliler isyancı konumundaydı. Cumhuriyet ise Dersim'de ki merkezi otoriteyi tanımayan isyan sorununu, Osmanlı'dan devraldı. Hiç bir devlet, uluslararası toplum tanınmış sınırları içerisinde hükümranlık haklarını zafiyete uğratacak, bir başka güç tarafından kullanılmasına yol açacak durumları kabul etmez. Türk Devleti'de kabul etmemiştir. Cebir yolu ile oradaki hakimiyetini kurmaya çalışmıştır. Hangi devlet olsa bunu yapar. Bu tür isyanlarda da ya başarılı olup bağımsız olursun ya da isyan ettiğin devlet tarafından tepelenirsin. Tarih boyunca hep söyle olmuştur. Bu sebeple olayları bu şekilde dramatize etmenin, edebiyat yapmanın tarihsel gerçeklikleri ortaya koyma ve analiz etme noktasında hiç bir ciddiye alınabilirliği bulunmamaktadır.
spartacus
19-05-2017, 16:48
Ne Kurtuluş Savaşı gazileri var ki kalktı Yunan tarafına geçti. Mesela Çerkez Ethem Kurtuluş Savaşı'nın ilk yıllarında Yunanlılara karşı savaştı. Fakat daha sonra Mustafa Kemal ile arası bozulunca Yunanlılarla anlaştı ki, İnönü Savaşı'da Çerkez Ethem ile anlaşıp, onun bu isyanından yararlanmak isteyen Yunanlılar tarafından başlatıldı. Ayrıca Seyid Rıza'nın Rus cephesinde savaşması, Dersim' de ki konumunu değiştirmiyor. Kullandığı DEDE sıfatı da burada sahip olduğu, belli bir meşruiyetten yoksun olan mutlak ve despotik iktidarının niteliğini değiştirmiyor.
dedelik -benim karşı çıktığım-ben dine de karşıyım!- ama inanca dair oturmuş bir gelenektir ve ifade ettiğin gibi çarpıtmayla ele alınamaz, o islam tarafından babadan-oğula geçer imamlık, asimile edilmiş -islamlaştırılmaya çalışılmış- bir yönüdür, ama esası siyasi otorite değildir, inanç temellidir. İnsanlar şu ya da bu kimliklerinden dolayı değil davranışlarıyla hukuki sürece dahil olurlar. Bu birinci safsata kullanıp trolleme provakasyonun.. camilerde namaz kılanlar namına, önde imam var diye, imamları öldürmemiz mi gerekiyor(işte senin trollüğünün kötü tarafı bu, sen acımasız, çok adice yollarla yapıyorsun). öteden beri AĞA-ŞEYH YÖNETİMİNE karşı çıktığı için sivrilmiş görülen bir topluma, AĞALIK, üstelik Osmanlı devleti henüz meşru devlet iken, o dönemde mevcut devlet tarafında çıkarları gereği yeni devlete karşı çatışan ağalarla, o dönemde Rus cephesinde savaşan bir toplumu-insanı aynı kefeye koymak ve evvel yaşanmış iç çatışma dönemlerine götürüp bir de ayaklanmacı ağa damgası vurmak haksızlıktan öte, adiliktir, 1938 lerde ne eski osmanlı devleti vardır ne de osmanlı devleti gücüne-çıkarına sığınıp, yeni kurulmakta olan devlete karşı savaşan, kitle örgütleyen ağalar.
İkincisi aptalca safsatalara başvuruyorsun. A ya da B şöyle yapmış, etmiş diye, C, D, E de öyle olmuyor... Örneğin Erdoğan hırsız, ama cumhurbaşkanı diye, Atatürk'de cumhurbaşkanı olmakla, hırsız olmuyor veya tersi. tamamen hainlik için çalışan aklına ne demeli bilemiyorum, ama yemedik Bedevi... Yanlış yaptın, bir kaç gündür trollüğüne en adi yöntemlerle yeniden başladın...
Osmanlı Devleti tarafından böyle bir özerklik tanımıyordu. Dersimliler merkezi otoriteyi tanımayarak kendileri böyle bir yapı kurdular. Yani devlet hukuku açısında Dersimliler isyancı konumundaydı.
Devlet kim, ilahi bir şey mi? Atatürk'de devlete karşı çıkmış birisidir bu onu hain yapmaz, hainliğin tanımı birilerinin siyasetini ret etmek kabul etememek, boyun eğmemek ya da aynı fikirde olmamakla eş tutulamaz!
Dersim meselesinin asli olarak ağırlaştığı dönemler Tanzimat Fermanıyla ilgilidir, bilmeden atlama... Bölgeye yönetici olarak Osmanlı devleti, AĞA-ŞEYHLERİ atıyor, Dersim bölgesi bunu kabul etmiyor yani ağalık-şeyhlik sistemine ve atamalara itiraz eden bir toplumu ayaklanmacı ağa olarak lansetmek resmen adiliktir. bilip, bilmeden trollemeye çalışma...
ha aslına rücu ettin, yazık ki dahil olduğum bir başlıkta bunu yapman benim içinde bahtsızlık, her yaptığın gibi ama hep yaptığın gibi, bir mesajında kasaptan yana, diğerinde kurbandan yana, nalına, mıhına ortamları provake etme çaban artık sırıtmaya başladı... Elbette herkes senin eski trol olduğunu bilmiyordur, ama Bedevi ismiyle ve arada başka isimle aldığın trol hesaplar, ararlarsa nasılda her başlıkta nalına, mıhına provakosyonlara giriştiğini görürler. Bir dönem Arapçı, Türk düşmanı, bir dönem Kürtçü, bir dönem alevici, sünni düşmanı, bir dönem selefi, alevi düşmanı tarzındaki, üstelik kılığına girdiğinde nedense hep, kemik atılan işbirlikçi moduyla, mankurtça olmakta ki, buda bilinçaltında yaşadığın sorunlarını açığa veriyor olmalı.
Madem mantık anlayışın safsataya dayalı-yersek provake edeceksin- o halde sana burada yer yok, itiraz etme hakkın yok çünkü, bu sitede porno içerik, site reklamları yapanda oldu ve dışladık, demek ki o zaman sende porno içerik paylaşıyorsun, onları attıysak seninde sebebin aynıdır.. çerkes Ethem'e dair hainlik yalan-isnatını bu şekilde kullanmdın mı? Tabi eğer akılsız-mantıksız kapı köpekliği, paspaslık düzeyinden bakacak olsaydık, referandumda hayır verdik diye, Devlet-Erdoğan bize hain deyince hain oluyorsak! ne yazık ki bu konu, bu sorunda bunun gibi örgütlendi, dönemin ciddi yanlışları ve haksızlığının vesikası oldu... Bir haksızlığı savunmanın tek yolu vardı, örtpas etmek ve haksızlığa uğrayanı kötülemek, böylece hak etti, katl-i vacipti siyasetidir. Oysa kimin neyi hak edip, etmediğini sahtelikler değil eylemi belirler ve orada idam edilmesi gereken kişiler vurun kızılbaşa diyen ama evvelinde devlet gücünü arkasına alıp kişisel servet için kullanan kaymakamlar vb erkanı olmalıydı ve evet gerçek haindiler, devlet makamını kendi çıakrları için kötüye kullanıyorlardı!. benim eylemim referandumda hayır demekti, bu ne hanliktir ne de suç! Seyit Rıza'da bölgeye atanmış kaymakamın, ordu komutanlarının vs dinsel düşmanlıkları gibi-ki bu açık, kızılbaş fobisi- diğer taraftanda belli ki toprak reformunu sekteye uğratan ağa-şeyh müahalelerin yaşandığı dönemlerde, rüşvetle satın alınmış kolluk kuvvetlerinin başındakilerinin zulmü üzerine gelişmiş, onalr kendi durualrını meşrulaştırmak adına halkı kötüleme yolunu seçmiş-bildik taktik- ve bunlar beyan edilmiş, bizzat devlete iletilmiş, çözüm istenmiş, ama devlet karşılığında -belli ki yine sorunun kaynağı olan o kişilerin ellerindeki gücü-yetkiyi kötüye kullanamasıyla- askeri harekat için plan yapmış ve bir toplumu çoluklu, çocuklu kadınlı, yaşlı, gençli katletmiş. hani Erdoğan diyorduya aldatıldık, o zaman iktidardakiler bunu diyebilme cesareti gösterememişler... sonrada boku bir kez yedikten sonra üzerini nasıl örteriz telaşına düşülmüş ve bir kaç düzmece belge hazırlanıp, kurbanlara bir kez de böyle haksızlık edilmiş...
Sana gelirsek Bedevi, yolun sonu görünüyor, her konuya atlayıp, trolleyerek provake etmen, buna daha fazla tolerans gösteremeyiz. Alevilik üzerine girdiğinde, bir bakıyoruz alevileri kışkıtrıyorsun, bir başka gün bir bakıyoruz tam tersi, bir gün türkçü oluyorsun, kürtlere, bir gün kürt olup türklere katl-i vacip okumaya çalışıyorsun, yetmiyor tarihin gördüğü en gerici dinlerden olan islamı -sanki evvel Çin, Yunan'dan ileriymiş gibi- uygarlık beşiği yapıyorsun, arap propagandası yapıp, 3.000 yıllık uzak doğu, kadim uygarlığı, bilimi sanki orada yokmuş gibi -İslam coğrafyasına da aksine uygarlığı, bilimi taşıyanlardan birisi türkler değilmiş gibi- Türkleri, dönemin en ideal yaşam biçimi olan göçerliği-böylece doğanın verimliliğinden, üretkenliğinden her yıl olabildiğince fazla yararlanmak- aşağılıyorsun vs... neyse bitti...
spartacus
19-05-2017, 18:06
Bu konudaki, bazı yanlışları düzeltmek gerekir.
1.) Resmi tarih -gerekçe üretme- yazılarında geçtiği gibi Seyit Rıza ne ağadır ne de TC Devletine karşı ayaklanmacıdır, tam tersine hareket etmektedir.
2.) Sözde Kürt ulusalcıların iddia ettiği gibi S.Rıza herhangi bir kürt siyaseti veya Kürdistanı kurmak vb gibi siyasetlerin temsilcisi değildir, bölegede böyle bir durum söz konusu olamdığı gibi bugün bile Dersim bölgesinde etnik kimlik öncüllenmez... (kaldı ki temeli karşıktır, bazı aşiretlerin ağrılığı özünde Türkmen boylarından gelir, Osmanlı asimilasyon sürecinin izleri görülür, örneğin Seyit Rızanın atalarının ve dedelik vasfının kökeni olarak, Hacı Bayram Veliye dayandığıda iddia edilir. Bu gün dahi Dersim bölgesi etnisiteye dayalı siyaseti öncüllemez, daha çok aydın, bilinçli, birikimli biçimde insanı öncülleyen siyasete meyillidir ve alevi kimliği etkilidir-Kurmanc(!) değil-)
3.) Bir coğrafyada yaşanmış bir acı katliamın getirdiği duygusallıkla, Seyit Rızayı sol, sosyalist, kapitalizmden daha ileri bir siyasetin temsilcisi görmek de yanlıştır, bu hata da sosyalistler tarafından yapılmaktadır. Seyit Rızanın böyle bir konumu yok...
4.) Seyit Rıza TC'yi kabul etmiyor, karşı çıkıyor yönlü mevcut Türkçü siaysetinde bu iddiaları hem geçersiz hemde yalandır, aksine görürüz ki, Seyit Rıza daha en başından, sonuna kadar TC'nin bölgede tesilcisi olarak varlık göstermiş, göstermek istemiş.. Dersim'den vergide alınmış, vergi sistemi Osmanlı gibi işlemiyorki.
peki sorun nerelerde yaşanmış. 1 Toprak reformları döneminde, sonrası bölgede yetkilerini kötüye kullanan yönetici, kolluk kuvvetleri komutanları vs... Seyit Rıza devletin muhatabı olduğunu düşünen bir temsilci olarak, işlerin yolunda gitmediğinden rahatsız! Yani belli ki o bölgelere atanan yetkililer, yetkilerini yer, yer kötüye kullanmış ve Seyit Rıza'da her defasında daha üst makamlara yazmış, bildirmiş.. Yani birilerinin tekerine çomak sokan pozisyonuna sürüklenmiş... O birileri, ne yapmalıydı ki, devlet erkanını kandırmalıydı? Ne yapmalıydı ki, suç üstü olmasınlardı? Çok basit yöntem bulunmuş, nasıl bugün bir çok aydın, muhalife anında FETÖCÜ denip, katl-i vacibe düşürülüyor ve söylemlerine itibar edilmesine engel olunuyorsa, aynı basit taktiği kullanmışlar. Buna inanmayın, bunlara kanmayın, onlar kızılbaş, onlar devleti parçalamak istiyor, böyle yalan haberlerle vs kısaca basit ve kolay entrikalarla, kendi ürettikleri pisliği, sorunlaştırıp, katmerledikçe, katmerlemişler... Bu durum yazışmalarda açıkca görülüyor... Ne demeliyim ki, her insanın anlayacağı dilde kısa bir paragrafla işin özünü özetledim... Seyit Rıza devlete karşı değil, aksine devletin yanında ama ince hesapalrıda iyi yapamamakla ve devlete gücenmekle hata etmiş ve bedelinide ağır ödemiş...
Kısaca daha geçen haftalarda bir mermer ocağını kapattıran(ki hukuk yoluyla!) çift, mermer ocağı sahibince tutulan aracının, kiralık katil tutmasıyla katledilmedi mi? Bazıalrının heleki elelrinde güç varsa çıkarları, onalrı kolayca bu tarz yöntemlere, taktiktelere sevk ediyor, çünkü çıkarları her şeyden üstündür. Dersim konusunda da kabaca ifade ettim, aynı süreçler ama toplumsal muhataplara karşı(sadece 1 çift değil!) aynı biçimde taktiklerle işletiliyor, bazı şeyh, ağalar ve onlardan nemalanan devletin kurumlarının başındaki yetkililer, foyaları açığa çıkacak ve ihanetleri tescillenecek diye, dersim ile develt arasındaki irtibatın kesilmesi veya provake edilmesi yolunda, yalanyanlış beyanlarla ve öteden beri gelen alevi nefretini de kullanarak, sonu katliama kadar gidecek ve durdurulamaz zincirleme bir sürecinde asıl sorumluları olmuşlardır... Görülüyor ki, ciddi entrikalar dönmüş ve netrikacılar hedefine ulaşmış da olsa, sonucu vahim olmuş.
Bu tür sahtekar siyasetler ve entrikalar bugünde hakimdir, hatta mevcut iktidarı bile belirleyen etkili YALAN propagandalarıdır ve ardını deştiğimzide belirli bir grubun korkunç çıkarları, soygun, talan, gündelik çıkarları adına ürettiği siyasetler çıkar. Aklı başında bir insan entrikaları kolayca çözebilir, ama bizim ülkemiz hiç bir zaman aklı başında insanların bol bulunduğu bir ülke olmadı, bulunanlarsa genelde çıkarları adına, talancı, yağmacı, akıllarını hep toplumu,devleti soymak, devlet gücünü kullanmak, bir yerine yamanmak ve konumlarından kişisel çıkar elde etmek adına kleptokratik türde bürokratlaşmak için kullandı ve entrikaları ve kendilerini daim meşru kılmaları ise toplumun çeşitli hassas noktalarını kendi adlarına istismar etmek züerine şekillendi, ya din kisvesi-zırhı ardına ya da millet kisvesi-zırhı ardına saklandılar... bunu yapmayacak nitelikte onur sahibi çok az sayıda kalanlar ise yeterli olmadı veya az olmalarına rağmen onlarında yarısı kısa sürede sistemin adamı haline getirildi... Örneğin tanıdığım bir memur, vaktiyle sırf rüşvetle iş yapmadığı ve orada rüşvete dayalı kurulan sisteme -bu sistem kuruma giden, hizmet alacak insanları çaresiz rüşvete itiyordu- dahil olmadığı ve böylece sistemi sekteye uğrattığı için sürüldü, sürmek bi çözümdü demekti ya bu çözüm de tıkansaydı, işten attırmak için komplolara, orada yetmezse sonu ortadan kaldırmaya varana değin bir taktikler yelpazesini içerirdi, küçük ya da büyük, az ya da çok ortamlarda yaşanmış olması, bu tür entrikaların vahim sonuçlara ulaşacağını anlamamıza engel olmuyor ve eğer o memur, oradaki sorumludan şikayetçi olsaydı -ki oldu- ciddiye alınmayacaktı-ve alınmadıda- zira şikayet edenin şikayeti bile, gidip, şikayet edilen adama soruluyor, bu senden şikayetçi hakkında ne dersin diye soruluyor ve sırf bu kişi daha üst mevkide diye ciddiye alınıp, diğeri alınmıyor, ya da belkide tepedekilerde aynı sistemin bir parçası... bu hukuk değil, bu bilerek lades ve aynı tür entrikalar Seyit Rızaya'da yapıldı..
Birisi, üst'ünden şikayetçi olursa, şikayetin beyan edildiği daha üstdeki kişi, bu şikayeti saklı tutmak ve denetlemek zorunda, eğer şikayete konu olan uygulamaları fiiliyatda gözlemlenmişse, ondan sonra gereği yapılmalı, şikayet edeni, şikayet edilene gammazlamak ve kaderini ona teslime tmek bırakın devleti, aklı-mantığı olan hiç bir insan buna onay veremez...
Bilmediğiniz konular hakkında konuşmayınız attığınız videoya cevap bir başka Tuncelili'den attım herhalde biri yalancı kim acaba? . Şu 2 faşist taraf birbiriyle çok iyi anlaşır sanıyorum. Biri meclisi kapatan insanları hapse tıkan Abdülhamid'i ölesiye savunur diğeri gerici ,eşkiya din tücarı Seyit Rıza'yı ve çetesinin acitasyonlarını ve sahte katliamı gerçek diye savunur.
Sana hodri meydan.Tunceliye git ve Dersim katliamının olmadığını Seyit RIza nın gerici yobaz gaddar olduğunu Tunceli CHP il başkanlığında anlat Tuncelili CHP lileri aydınlat.
Sen ikide bir sosyalist olduğundan dem vuruyorsun.Stalinin ikinci dünya savaşında Kızıl Orduya verdiği emri iyi oku anla sosyalizmin ne olmadığı konusunda fikrin olur.
"Kızıl Ordu'nun subayları ve askerleri! Düşmanın ülkesine giriyoruz. Özgürleştirilmiş bölgelerde yaşayan nüfus Alman, Çek veya Leh olup olmadıklarına bakılmaksızın şiddete maruz bırakılmamalıdır. Failler harp hukukuna göre cezalandırılacaktır. Özgürleştirilmiş topraklarda kadınlarla cinsel ilişki yasaktır. Şiddet ve ırza geçme failleri kurşuna dizilecektir." Stalin
Ki sen Mustafa Kemal in Dersim ve Seyit Rıza olayında ki rolünü bilmiyorsun.Biraz araştır.İhsan Sabri ÇAĞLAYANGİl' i araştır.Abdullah Alpdoğan Paşayı araştır.Koçkiride Alpdoğan ve Sakallı Nurettin Paşanın yaptıklarını araştır.Dersim katliamını yapan ekibin daha sonra Demokrat Partiyi yaratan ekip olduğunu göreceksin.Sırf anlayışsızlığın yüzünden sağ-muhafazakar kesimin öncüllerini savunduğunu göreceksin.
Kominternin yazılarını araştırdığın kadar Molotov un itirazlarını da araştır.
Dersimde katliam yok bebekler çocuklar yaşlılar vahşice öldürülmedi diyen kim kaldı ülkede.
Not:Dersim katliamında öldürülen sivillerin toplu mezarlarını gözlerimle gördüm katliamdan kurtulan anasını babasını kardeşini dedesini nenesini katliama kurban veren insanların anlatımlarını kulaklarımla dinledim..Dersime git sende gör sende dinle.
Ben kanıtlarımı ortaya koymayacağım bu konuda bir sürü uzman tarihçi var onlar varken burda geyik yapmaya niyetim yok ama Seyit Rıza'ya methiyeler düzmek de yeni moda oldu sanırım yok Mili Mücadele'ye destek verdi , ağa değildi , masumdu falan. Milli Mücadele'ye destek verip de amacı hilafet saltanat olan kaç kişi olduğunu ben unuttum açıkçası?Verse ne olacak amaç başka.Gerici Dersim isyanı bastırılmıştır CHP de bundan özür dileyerek kökleriyle alakasız bir ideolojiye sürüklenmektedir.
bilgivehis
21-05-2017, 15:19
Emperyalizmin ne kadar yıkıcı projesi varsa hepsi akp iktidarıyla birlikte piyasaya sürüldü. Seyit Rıza ve Dersim olayı da bunlardan biriydi, sahte Chpliler sahte solcular, satılmış tarihçiler, televizyonlar, gericiler ve bu iş için eğitilen hainler var güçleriyle bu olayı projeye göre uyarladılar.
Öyle ki, Atatürk'ü katliamcı, Seyit Rıza'yı da masum kahraman yaparak Tayyip ve kapitalistlerle aynı kulvarda buluştular.
Oysa bu iddia ve yalanlar ne mantığa ne de koşullara uymuyor.
Kurtuluş savaşında düşmana karşı savaşan birine Cumhuriyet neden saldırsın ve böyle biri için neden katliam yapsın. Çerkez Ethem neden Yunanlılara sığındı, diğer kurtuluş savaşında bulunan yüzlerce insana neden bir şey yapılmadı da sadece bu Seyit Rıza?
Bu soruların cevabı yok ama karalama, iftira çok...
Amon yarebbi
21-05-2017, 15:49
Dinlerden özgür olmak , Taassup bataklığından kurtulmayı sağlamıyor. Bu durum kesin ve örnekleri ile burada mevcut.
Dünya da ki Dersim ler var. Onları ne yapmalıyız ? Hangi bahaneye sığınıp oradan haksız girişimleri temize çıkarmalıyız?
Dinlerin Taassup U bitse ne olacak ki ? Başka Taassup lar buluruz elhamdülillah!
Dinlerden özgür olmak , Taassup bataklığından kurtulmayı sağlamıyor. Bu durum kesin ve örnekleri ile burada mevcut.
Dünya da ki Dersim ler var. Onları ne yapmalıyız ? Hangi bahaneye sığınıp oradan haksız girişimleri temize çıkarmalıyız?
Dinlerin Taassup U bitse ne olacak ki ? Başka Taassup lar buluruz elhamdülillah!
Var evet dinlerden kurtulup faşist kafatasçı Kürtçü projelere destek verenler var.
Amon yarebbi
21-05-2017, 15:51
Var evet dinlerden kurtulup faşist kafatasçı Kürtçü projelere destek verenler var.
Sahte ateistler var desek olur mu ? Olmaz tabiki de.
spartacus
21-05-2017, 17:27
Emperyalizmin ne kadar yıkıcı projesi varsa hepsi akp iktidarıyla birlikte piyasaya sürüldü. Seyit Rıza ve Dersim olayı da bunlardan biriydi, sahte Chpliler sahte solcular, satılmış tarihçiler, televizyonlar, gericiler ve bu iş için eğitilen hainler var güçleriyle bu olayı projeye göre uyarladılar.
Öyle ki, Atatürk'ü katliamcı, Seyit Rıza'yı da masum kahraman yaparak Tayyip ve kapitalistlerle aynı kulvarda buluştular.
Oysa bu iddia ve yalanlar ne mantığa ne de koşullara uymuyor.
Kurtuluş savaşında düşmana karşı savaşan birine Cumhuriyet neden saldırsın ve böyle biri için neden katliam yapsın. Çerkez Ethem neden Yunanlılara sığındı, diğer kurtuluş savaşında bulunan yüzlerce insana neden bir şey yapılmadı da sadece bu Seyit Rıza?
Bu soruların cevabı yok ama karalama, iftira çok...
Doğru sende haklısın. Denizlerde idam edildi, çünkü sana-resmi ideoloji- göre haindi... Kurtulamadınız ırkçı hezeyanlardan, sanki din okur gibi tarih okumak.. Yavuz Sultan ne yaptıysa orada yaşanan da o. Toprak reformu yapılırken bir çok devlet adamı, ağalar tarafından finanse edildi, rüşvetle devletin reformları baltalandı. Seyit Rıza o dönem oralarda bulunan kaymakamın, ordu komutanlarının bu ilişkilerinden haberdardı ve olan biteni daha üst makamlara iletti-belgeleri mevcut!(suçlarından birisi bu). Asıl hainler ama develt yetkiside elinde olanalrca feci entrikalar çevrilmiş, kendileri açığa çıkıp kendilerine olacağına, kendilerinin o durumunu devlete iletenlere isnat ederek onlara oldurmuşlar, bana olacağına, ona olsun yoluyla...
Diğer suçu ise T.C devletine, o zamanlarda güvenmek, asıl suçu bu, yoksa sanıyor musunuz ki devlet yıllarca askeri harekat planı yapacak, üstelik o hırsız ve alevi düşmanı kaymakama, komutana dokunmayacak, o bölgede o dönemde öyle elini, kolunu sallayarak yapacak. S.Rıza hata yapmış, yanlış yapmış, bilememiş, kimi, kime şikayet ettiğini görememiş, bozacıyı, şıracıya! bakın bu gün bile, düşünsenize TEKNOLOJİ, BİLGİSAYAR çağında bile savcılar ne yalan belgeler hazırlıyor! Sonra tepedeki, fiyasko açığa çıkınca, çıkıp aldatıldım diyor!
Şu konuda Atatürk'den o şekilde konuyu tartışılamaz kılmak, provakasyon temelli, senden başka söz eden var mı bilgivehis? varsa bile aynı türden provakasyon içindir. Kaldı ki kimse Atatürk üzerinden tartışmıyor bu konuyu, bu konu kendi özgülüyle tartışılabilir. Hem olamaz mı, Atatürk'de sorumlu olabilir, yanıltılmış da olabilir zira o dönemler sağlığı ortada, olabilir, olabilir...
Ya da, gerçeği bilseydi(işte biz bunu bilmiyoruz, gerçeği ne kadar biliyordu, yamaklar ne kadar aldatmıştı?) ilgili bölgelerde ağaların hem toprak reformu döneminde bölgedeki devlet adamları, ordu komutanalrına rüşvetler vb usülsüzlüklerini tasvip etmezdi hem de devlet yetkilerinin kızılbaş fobisiyle, bir bölge insanına karşı zulüm yapmasına -heleki sebebi rüşvet yiyen, devlet yetkilerini kötüye kullananlar iken, izin vermezdi...
Seyit Rıza bu adamların(orada yetkilerini kötüye kullanıp, birde kızılbaş diye halka zulmedenler!) tekerine çomak sokuyor, bu adamlar ne yapmalıydı ki, devletin tepesi, Seyit Rıza'yı ciddiye almasın? ne yapmalıydı? orada korkunç haksızlıklar işlenip, ardından astık çünkü haindi diyebilmek için de sahte belgeler düzenlendi, belgelerin sahte olduğu defalarca kez İSPATLANDI...
Daha bu yazımda dile getirdim, S.Rıza sözde İngiltereye mektup yazıp, yardım istemiş. isteyebilirdi de, aynen şimdi sizlerin Avrupa İnsan hakalrı mahkemesine gitmeniz gibi... hainlik farklı bir eşy, eğer her tepedekinin veya sözde develt yetkilisinin siyasetine boyun eğmeyen hain olacaksa, siz de hainsiniz... Bu nasıl bir insan, halk anlayışı sizdeki? halk mı boyu eğecek, develt yetkilisi mi, kim, kime boyun eğmeli ki, böyle abuk, subuk kanılara sahip olasınız?
Atatürk olunca ne oluyor? Denizler idam edilirken meclisin alayı el kaldırmadı mı? O ya da bu olunca ne oluyor? Sen Atatürk deyince tarihi mi değiştiriyorsun? Atatürk deyip helede bütün sorunu Atatürk'e yıkan varmış gibi yapan var mı? ne değişmiş, bakın hala bu ülkede farklı inanç(örn:alevilik), farklı dil, farklı renk, hala cins ayrımcılığı ve yok sayma, ötekileştirilip katl-i vaciptir faşist kültürü hakim değil mi?
Bizi Atatürk, Muhammed, Allah, falanın tabusu, filanın amentüsü bağlamıyor. tabu ayrı bir şey yahu, tabumuz yok! Her insana eylemi temelinde saygı duyar, duymayız, güncelde geçerli söylemlerini alır, geçerisz olanı ya da geçmişin geleneklerinde kalan çağdışı fiillerini, söylemlerini almayız, şu ya da bu diye bir ayrıcalık yok, alırız, almayız. Kişilere sayg duymak pek muğlak bir kavram, eylemlerine saygı duyulur, duyulmaz. Ben babama saygı duyarım ama her eylemine duymam, saygı duyuyorum diye her dediğini kabullenmem, bunda alınıp, gücenek bir durumda yok, benim çocuğumda benim her ifademe saygı duymuyor, kabule tmiyor, duymak-kabullenmek zorunda da değil, O'nun bir iradesi var ve bu durum benden bir şey eksiltmediği gibi ondan da eksiltmiyor, aksine taktir ediyorum! Sizin bir iradeniz var mı yoksa iradeleriniz, Muhammed, Atatürk, Lenin, Washington, Erdoğan vs'mi(bu güncel sürüleşmenin nasıl bir eşy olduğunu görüyor ama hala çözemiyorsunuz), demek ki iradeniz yok, ülkenin halinden de belli değil mi?... Hemen her konuyu tabulaştırdığınız insanalrın adıyla tartışılamaz kılmaya çalışıyorsunuz, hatasız insan sadece 1 tanedir ona da tanrı deniyor, lakin o'nunda sorunu şu, hatasız olabiliyor ama var olamıyor.
Dersim katliamında bebekler, kadınlar, çoluk, çocuk, dipçiklenerek, süngülenerek ÖLDÜRÜLDÜ YAHU, kurşun harcamayın kurşuna yazık bunalr KIZILBAŞ denerek katledildiler, sen neyden söz ediyorsun, tutturmuşsun bir haindi lafazanlığı... Geziciler de hain mi? Referandum da hayır diyenlerde hain, terörist mi? Evet kendinizi şimdi görmeniz lazım, hain misiniz? resmi ideolojinin ayağına paspas olmak sizin işiniz olmamalı... Varsa objektif bir şeyleriniz koyarsınız ortaya, yoksa Atatürk ismiyle konuyu provake etmek heleki tartışılmaz kılmak tutumu doğru değil.
Sivas, Çorum Maraş katliamı ne ise Dersim katliamı da aynı motivasyonla yapılan bir katliam, sebebide çok açık defalarca dile getirdim. Kurbanların ne devlete karşı bir tutumu ne de sözde kürtçülükle zerre alakası yok, bunlar kandırmaca... Üstelik devlete karşı tutumda olabilir, neden olmasın? Bu devlete tapmak zorunda değiliz ki, biz elimize geçen her fırsatta, haksızlığa karşı çıkcağız, devletten geliyorsa susacak mıyız? Biz bu devletide değiştireceğiz! Biz ezilen ve sömürülenlerin devletini kurmalıyız, haramilerin ve daha büyük haramilerin bağımlısı olanı değil...
Sosyalist, devrimci, aydın insan asla tarihin en rezil ümmetçiliğinden olan ırkçılık yapmaz, heleki aydın insan asla resmi ideolojinin papağnlığına soyunmaz, soyunursa yazık etmiş kendisine, hayatı boşa yaşamış.. sosyalist, aydın kişinin tabusu olmaz, sosyalist kişiler kapitalizmin resmi ideolojisini göklere çıkartmaz-tamam feodalizme karşı elbette yere atmaz, Yavuz'un eylemlerini desteklemez, katledilen once çocuğun arkasından hain demez, bu tür tarihsel olayları subjektif tabularla savunmaz, ama bu kadar Nazivarilik, acımasızlık, haksızdan yana olmak tutumu da fazla..
Sivasta yakılan haindi öyle mi? Maraş'da katledilenlerde haindi öyle mi? öyle mi? öyle mi okunacak tarih, nalına, mıhına, şoven duygularla, mezhepçilikle vs göre mi? Sonra çıkıp dincilere kızıyorsunuz neymiş, Osmanlıcık yapıyorlarmış, yahu bu tür siyasetler, anlayışlar toplumsal güdüdür, yani sürüleştirme, bu şekilde sizden farkları yok, onlar dini duygularıyla Osmanlıcı sizde ırkçı-milli duygularınızla haremileşmiş TC'ci(bende tabi öyle duygularım olmayınca, anlam veremiyorum).. Onlar dinsel-afyonuna dokundurmak istemiyor, sizde ırkçı afyona, böylece bu toplum 2 adet afyon eliyle güdüldükçe güdülüyor, bu toplumdan aydın çıkar mı? tabiki çıkmıyor, istisnalar, onlarıda kündesiyle devlet öldürüyor zaten...
Kureyza katliamını da dinciler sizin gibi okumuyor mu? Katiller mağdur, kurbanlar suçlu gösterilmiyor mu? peki gerçek ne? Ne yapacağız şimdi, Kızılbaş olmak suç mu? Oysa o bile, yani kızılbaş nefreti de bölgeye ATANAN devlet yetkili ve Ordu Komutanlarının usülsüzlükleri ve zulümlerini meşrulaştırmak için kullanılan bir alet olmuş.. başka bir dilden olmak suç mu? Başka bir renkte olmak suç mu? Başka bir cins'den olmak suçmu?
Sosyalistler aymaz, yobaz, bağnaz ve resmi ideolojilerin kölesi olamazlar, olurlarsa çelişir. Ha sana diyeceğim Perinçek ne yazık ki sol içindeki, şovenistleştirip sistein kölesi yapma rolünü, Türkeşle birlikte çok iyi oynadı ne yazık ki, üstüne birde 80 darbesi iyice perçinledi...
Bu ülkenin gerçeğidir; Dersim, Maraş, Çorum, Sivas katliamları... Bunlar korkunç ve haince planlanmış katliamlar, dönemlerinde şu ya da bu isimlerin olması bir şeyi değiştirmiyor, belki onlar adına bir bahtsızlıktır ama gerçek şu ki, yaşanmıştır... Ve Sivas katliamı yapılmazdan önce Sivas'da belediye hoparlöründen yapılıyordu o katliam çağrıları! Maraş katliamı yapılmadan önce devlet kurumları katliamı biliyordu-o düzeyde biliyordu ki sivil polis sayısı o dönemlerde binlerce arttırılmış, katliamın sorunsuz yapılmasını sağlayacaklar-, devletin tepesindeki şu ya da bu kişiler bilmiyor veya yanlış da bilgilendiriliyor olabilir, asıl sorun fiiliyatda neyin yaşandığıdır! Yine o dönemlerde ülkücüler tarafından camilere bomba konuyor ve alevi mahalle ve köylerine saldırması için toplum galeyana getiriliyordu, hatta bazı camielre bombayı bizzat polis-jandarma yerleştiriyordu, develt neyi biliyor, bilmiyor, hangi kademede biliyor, siz neyin cahilisiniz? İnsanalrı katlet sonra deki, bunaler din düşmanıydı, camiye bomba koymuş yok bunalr HAİNDİ vs... Bıkmadınız mı bu şekilde malzeme olup, kullanılmaktan?
ve evet Dersim katliamının, KIZILBAŞA ACIMAYIN VURUN diyen önderleri, sonradan bu ülkeyi ABD'ye satanlar, hain kim? Onları ve hainliklerini vaktiyle devlete şikayet eden Seyit Rıza mı? O katliam Seyit Rızaya karşı yapılmadı, tek başına bir insan meselesi değil, olsa Seyit Rıza 1 kişi! O katliam bölgede dile getirdiğim sebeplerle büyütülüp, kızılbaş katliamı olarak gerçekleşti, çünkü katillerin motivasyonu da, kendilerini aklama, hainliklerini meşru kılma çabasınında kurbanı kızılbaşlıktı... katlettik hele bir sor neden katlettik? Çünkü onlar kızılbaştı, oysa gerçek, o bölgede yiyici takımı rahat hareket edememişti, toplum uyanık ve bunalrın yediği boklarında, uyguladıkalrı baskının-zulmünde farkındaydı, öldürerek susturdular...Dersim meselesi AKP ile ilgili değil, bu sorun 1938 den beri bilinir ve gündemdedir-AKP yokken de, ama öyle ya, demek ki sizler AKP sayesinde hatılyırosunuz yalan-yanlış tarihi-, AKP ise bir dönem oy avcılığı adına böyle bir sorunu İSTİSMAR etti, her şeyi, dini, Allah'ı, peygamberi, Kur'an'ı-ellerinin altında paspas ettiler- istismar ederek o harami saltanatını kurmaları gibi.. Bu olayların AKP gibi yapılarca istismar edilmesi ise bahtsızlık, faşistlerden daha geriye düşmüş stotükocu, mankurtlaşmış ifadelerinizin de utancı olmalı... CHP yıllar önceden Dersim'in vicdanını vermeli, dönemin katillerinin sahtekarlıklarını açığa çıkartmalı ve evet o dönemin lider katillerinin daha sonra DP'yi kurup, bu ülkeyi, toplumu sünni-selefi kalıpla sürüleştirip, kandıranları, heleki "bunalr kızılbaş acımayın, kızılbaşa kurşun harcamayın dipçikle öldürün" diyen zihniyeti deşifre etmeliydi. Tabi CHP onların katliamına ortak değilse, değilse ve savunuyorsa, yanlışın en kötüsünü yapıyor yok ortak olduğu için savunuyorsa bu daha vahim..
Evet bir zamanalrın CHP'si sizin bugün gördüğünüz gibi de değil, Nazım'a hain diyen, İtalyan faşizmini aleni selamlayan, bir zamanalrın MHP'si vardı ya, 80 öncesi, aynen öyle CHP'dir. Vatan haramilerin egemenliği adına, 3-5 alçağın eline geçti mi, tamamdır artık her farkında olan, hak arayan vatan haini oluyor, tepedekiler ne emrederse siz onu yapacaksınız, o haramiler insan siz ise emir kulu ve bunu kabullenmenin de propagandasını, beş para etmez boş subjektif şeyler-etiketler namına -yok inanç, ırk gibi sosyo-kültürel, anti laiklikle siyasileştirilemezce- holiganlıkla yapacaksınız.. Referandum da ne dediniz? hayır demiş olamazsınız, siz hain olamazsınız! Sevgili Bilgivehis bize neyi dayattığının farkında mısın?
Siz ateistler, ateist olduğu için katledilse onda bile katledenler ateistler haindir, kendini şeytana satmıştır deniyor diye katilin yanında saf tutarsınız(farkınız varmı dönün bir bakın, mesele tabu olunca işte böyle oluyor, farkınız kalmıyor, kalamzda çünkü ortak olan-zemin tabu!). Ben artık dünya insanını anlamıyorum, kimisi solcuyum diyor, en faşsit sağcıdan daha mankurt, kimisi sosyalistim diyor, kapitalizmin bugününden dahi 200 yıl geride kalmış derecede ırkçı mankurt, milliyetçilik(burjuva siyasetdir, egemen sınıf siyasetinin, perde gerisinden kolayca-BEDAVA YAHU!- sürü topladığı taktiktir) yani ne bileyim elmanın ben maydonuzum demesi gibi, üstelik çok kötü sırıtıyor...
Düşünsenize burada, şu başlık bile yakışık almıyor, heleki konuyu açan, Dersim halkının Osmanlıdan bugüne, bilhassa asıl sorunun Tanzimat Fermanına itiraz etmeleriyle, yani bölgede ağa-şeyh egemenliğini kabul etmemekle katmerlenmiş olduğunu bilmiyor ve dönüp tam tersi kurbanları ağalıkla itham ediyor. Nerelerden öğreniyorsunuz, sizi kimler kandırıyor, bilmiyorum... ve ne yazık ki hüç biriside ülkenin şimdiki, güncel meselelerine dair bu kadar önem duygusu taşımıyor, elbette mevcut olan durum bir yerde sayenizde, sizi böyle kandıranların işini iyi yapmış olmasında. Oturun 100 yıl önceyi tabu yapıp, hz. Peygamberim davalarını güdün, hiç gelmeyin bugüne, ötekide çıkıp Yavuz'un ne kadar yüce bir lider olduğundan dem vursun, lay, lay, lom, ot gibi...
spartacus Hitler'le Kemalizmi bir tuttuğun an saçmaladın maalesef. Hitler denen faşistle Türk Devriminin ideolojisini aynı kefeye koymak aymazlıktan başka bir şey değil.
spartacus
21-05-2017, 18:53
spartacus Hitler'le Kemalizmi bir tuttuğun an saçmaladın maalesef. Hitler denen faşistle Türk Devriminin ideolojisini aynı kefeye koymak aymazlıktan başka bir şey değil.
World, okuma becerisi göstermek yerine çarpıtma yolunu mu seçiyorsun? Aferin.
VURUN KIZILBAŞA, KIZILBAŞ İÇİN KURŞUN HARCAMAYA DEĞMEZ, DİPÇİKLE ÖLDÜRÜN motivasyonu-söylemi ve ilgili eylemin faşist olduğunu beyan ettim? KIZILBAŞA VURUN, KURŞUN HARCAMAYIN, DİPÇİKLE ÖLDÜRÜN denmesini mi savunuyorsun şimdi?. Peki bu söylem de, o katliam(eylemde) faşizm değil mi? Şunlar, bunlar demiyorum, fiiliyatın ne olduğunu söylüyorum, okumuyorsun, ama kendini Hitler ile aynı kefeye kendin koyuyorsun-ki ben üzülüyorum, yukarıdaki cevabı da sanırım bilinçaltından verdin.
Maraş katliamı da faşist değil miydi? katliamı yapan, katlettiklerine HAİN demekle-evet onlarda ayet asmıştı, haklılıklarını dine bağlamışlardı bile!?-, katliamın yani fiilin mahiyeti değişiyor mu World! ben eyleme bakıyorum, sen farklı yerlere çekmeye çalışıyorsun, oralara çekince üste çıkacağını sanıyorsun ki-yapma kaybedersin, zira Maraş katliamını konuşurken sen çıkıp Kemalizm, Türk devrimi diyor ve kurbanalrada iyi oldu nefreti kusuyorsan kendini hangi kefeye koyuyorsun, kendin söyle.
Türkiye devrimini de Kemalizm yapmadı, kemalizm tam tersine yıktı, zira devrimler öyle bir günde oldu, bitti dönemler değildir, devrim, büyük kalemlerle kağıt üzerinde kaldı, yine İttihatçı(!) ve aldatıcı(ki bir çok konuda belli ki-kısa sürede ülke ABD'ye, selefiliğe satılabildi,!, Atatürk'üde aldattılar, etrafına çöreklenen o bürokratlar) yamakçı kemalizm sayesinde, ama konumuz kemalizm değil!.. Bir siyaset inanca, anti lakik türden etikete, tabulaştırıp iç boşaltmaya dayanmışsa, o siyaset kanserli hücredir, istismarcıdır artık.
Üstelik safsata-trol yöntemine başvuruyorsun, ben KEMALİZM faşizmdir demedim! Kemalizm Türk devrimi yaptı desen bile bu Dersim, Sivas, Çorum, Maraş, Gazi... katliamlarını ortadan kaldırmıyor, öyleyse tartışılamaz kılmak adına alakasız şeyleri, birbirine karıştırmanızın anlamı yok. Yok bu başlığı açan sensen kendi başlığını provake etme.
Maraş katliamı ile Dersim katliamı da, motivasyonu da aynıdır, farkı Dersim Katliamının çok daha geniş satıh ve kurban kitlesine karşı yapılmış olmasıdır. O katliam yapılmasaydı bugün Türkiyenin demografik yapısı farklı olacaktı, o kadar çok insan öldürüldü orada... Dipçikle veya mağaralara doldurup zehirleyerek, yakarak binlerce insanı öldüren bir devletin bu eylemi bile, katliamın perde arkasını ele verir, dipçikle öldürdüğün kişi demek, zaten sana direnmemiş veya zaten ETKİSİZ HALE GETİRİLMİŞ -ki kurbanların %99'u hiç direnç göstermeyen, ne olduğunu bile anlamayan, bebek, çocuk, kadın, insan(!)- teslim alıp -üstelik halk yahu, halk, masum ama asıl suçlularca katlediliyorlar- yargılamak yerine, katledilmiş! NEDİR BU? NEDİR? Git bebeği öldür, çoluğu, çocuğu öldür, devlet misin şimdi? Yani bilip, bilmeden buralarda gerçekten faşist motivasyonlarla slogan attığınızda sorunu çözmüş mü oluyorsunuz, orada bilinçli bir katliam var, motivasyonuyla katliam-kızılbaşı yok etmek! o sebeple devlet, hukuk tanınmadı!-, o sebeple katliamcılar ne devlet tanıdılar ne de hukuk, utanmıyorsunuz da-çünü felaket dincisiniz-cahilsiniz böylece- devlet tanımayan bir katliamı savunurken devletden, ideolojiden vs söz etmeye!? Yerinde infaz nedir yahu? Savaşlarda dahi savaş esirlerinin haklsrı vardır, infaz savaş suçudur kaldı ki sen kendi insanını, topluca katledip, infaz edeceksin ve çıkıp benim karşıma hangi bilinçle bu katliamı savunmaya kalkıyorsun? Cahil misin(bence bu konuda öyle, en azıdnan bu ifadelerimi hala anlamamanla), değilsen tutumunun faşizmden başka bir tanımı yok. Bana yazacaksan safsata, alakasız, trol örneklemelere, hominemlere yönelme. bir şey söylüyorum, şu ya da bu demiyorum, HERHANGİ bir devletin HUKUK süreci bile olmadan, binlerce MASUM insanı teslim alıp, dipçiklerle oracıkta, üstelik motivasyonunda vurun yahudiye(?!) temelli İNFAZ-katletmesinden söz ediyorum. farzet ki bu Türkiye değilde Uganda'da da olmuş olsun, ne demeli? Bir devletin dedim ifademde değil mi, bırak şimdi, şuncluğu, bunculuğu, analar, mamalar, nazi yöntemleriyle hain demeleri, o devletin kim olduğu, yok kimlerce kurulduğu meselesini...
yukarıdaki paragrafımı dürüstçe, objektif olarak değerlendir -ki kendin kendini hangi kefeye koyacaksan koy...
Aksine-kaç seferdir bunu anlatıyorum, motivasyonu vurun kızılbaşa olan nazivari(!) bir katliamı savunmak için beş para etmez gerekçeler aranmak-, nazivari türden -nazi Enformasyon bürosunca kullanılan ve ne yazık ki bugün Türkiye hkümetinede hakim olan hain, çapulcu vs isnat, katl-i vacip kıl-taktik- tutumlara girip, hayıflanmamalısınız. dost acı söyler..
World, okuma becerisi göstermek yerine çarpıtma yolunu mu seçiyorsun? Aferin.
VURUN KIZILBAŞA, KIZILBAŞ İÇİN KURŞUN HARCAMAYA DEĞMEZ, DİPÇİKLE ÖLDÜRÜN motivasyonu-söylemi ve ilgili eylemin faşist olduğunu beyan ettim? KIZILBAŞA VURUN, KURŞUN HARCAMAYIN, DİPÇİKLE ÖLDÜRÜN denmesini mi savunuyorsun şimdi?. Peki bu söylem de, o katliam(eylemde) faşizm değil mi? Şunlar, bunlar demiyorum, fiiliyatın ne olduğunu söylüyorum, okumuyorsun, ama kendini Hitler ile aynı kefeye kendin koyuyorsun-ki ben üzülüyorum, yukarıdaki cevabı da sanırım bilinçaltından verdin.
Maraş katliamı da faşist değil miydi? katliamı yapan, katlettiklerine HAİN demekle-evet onlarda ayet asmıştı, haklılıklarını dine bağlamışlardı bile!?-, katliamın yani fiilin mahiyeti değişiyor mu World! ben eyleme bakıyorum, sen farklı yerlere çekmeye çalışıyorsun, oralara çekince üste çıkacağını sanıyorsun ki-yapma kaybedersin, zira Maraş katliamını konuşurken sen çıkıp Kemalizm, Türk devrimi diyor ve kurbanalrada iyi oldu nefreti kusuyorsan kendini hangi kefeye koyuyorsun, kendin söyle.
Türkiye devrimini de Kemalizm yapmadı, kemalizm tam tersine yıktı, zira devrimler öyle bir günde oldu, bitti dönemler değildir, devrim, büyük kalemlerle kağıt üzerinde kaldı, yine İttihatçı(!) ve aldatıcı(ki bir çok konuda belli ki-kısa sürede ülke ABD'ye, selefiliğe satılabildi,!, Atatürk'üde aldattılar, etrafına çöreklenen o bürokratlar) yamakçı kemalizm sayesinde, ama konumuz kemalizm değil!.. Bir siyaset inanca, anti lakik türden etikete, tabulaştırıp iç boşaltmaya dayanmışsa, o siyaset kanserli hücredir, istismarcıdır artık.
Üstelik safsata-trol yöntemine başvuruyorsun, ben KEMALİZM faşizmdir demedim! Kemalizm Türk devrimi yaptı desen bile bu Dersim, Sivas, Çorum, Maraş, Gazi... katliamlarını ortadan kaldırmıyor, öyleyse tartışılamaz kılmak adına alakasız şeyleri, birbirine karıştırmanızın anlamı yok. Yok bu başlığı açan sensen kendi başlığını provake etme.
Maraş katliamı ile Dersim katliamı da, motivasyonu da aynıdır, farkı Dersim Katliamının çok daha geniş satıh ve kurban kitlesine karşı yapılmış olmasıdır. O katliam yapılmasaydı bugün Türkiyenin demografik yapısı farklı olacaktı, o kadar çok insan öldürüldü orada... Dipçikle veya mağaralara doldurup zehirleyerek, yakarak binlerce insanı öldüren bir devletin bu eylemi bile, katliamın perde arkasını ele verir, dipçikle öldürdüğün kişi demek, zaten sana direnmemiş-ki kurbanların %99'u hiç direnç göstermeyen, ne olduğunu bile anlamayan, bebek, çocuk, kadın, insan(!)- teslim alıp yargılamak yerine, katledilmiş! NEDİR BU? Bana yazacaksan safsata, alakasız, trol örneklemelere, hominelere yönelme. bir şey söylüyorum, kemalizm demiyorum-diyebilirimde ama fiiliyatla ilgili ifade ediyorum, ideoloji, görüş tartılmıyorum!-, şu ya da bu demiyorum, bir devletin YARGI-HUKUK süreci bile olmadan, binlerce MASUM isnaı teslim alıp, dipçiklerle oracıkta katletmesinden söz ediyorm. farzet ki bu Türkiye değilde Uganda'da da olmuş olsun, ne demeli? Bir develtin dedim ifademde değil mi, bırak şimdi, şuncluğu, bunculuğu, o devletin kim olduğu meselesini...
yukarıdaki paragrafımı dürüstçe, objektif olarak değerlendir -ki kendin kendini hangi kefeye koyacaksan koy... Aksine-kaç seferdir bunu analtıyorum, çarpıtmak ve motivasyonu vurun kızılbaşa olan bir nazivari(!) katliamı savunmak için beş para etmez gerekçeler aranmak-, nazivari türden -nazi Enformasyon bürosunca kullanılan ve ne yazık ki bugün Türkiye hkümetinede hakim olan hain, çapulcu vs isnat, katl-i vacip kıl-taktik- tutumlara girip, hayıflanmamalısınız. zira vurun kızılbaşa -sanki Nazi Enformasyon Bürosu konuşmuyor mu?-ifadesini alakasızca savunuyorsun!, ben dediğim için değil World, üzülerek gördüğüm için eleştiriyorum, bakalım bulunduğun kefeyi değiştirme azmi gösterebilecek misin? Yoksa gocunacak mısın? Gerçi senin sorunun, benimkisi dostça bir eleştiriydi(dost acı söyler)..
Arıca başlarda dedim ki, bu konuyu, türkçü(faşistler, onlar kendisini bilir), resmi ideolojinin ulusalcıları, kürt ulusalcıları, duygusal davranan sosyalistler, ya yanlış ifade ediyor ya da istismar ediyorlar. Dedim, diyorum, bu konu istismar da edilmemeli, önüne gelenin çatıştığı görüşlere karşı bu konular istismarla alet edilmemeli...
Mağaralarda zehirlenemezler zehir yoktu orduda.Geri kalanları hakkaten verdiğim vidolarda izle ortada katliam yok. Sen dedin ayrıca Hitler'den beter diye önceki mesajlarında.
spartacus
21-05-2017, 20:12
Mağaralarda zehirlenemezler zehir yoktu orduda.Geri kalanları hakkaten verdiğim vidolarda izle ortada katliam yok. Sen dedin ayrıca Hitler'den beter diye önceki mesajlarında.
Dumandan zehirlenme, mağaraların girişini ateşe verip, içeriyi dumana boğma... Zehir yokmuş, ama dipçik, süngü, ateş de mi yok?! Ama o zamanlar video çekiyorlarmış demek, Kabataş yalancılarının videoları mı?
Oysa Seyit Rıza'nın hain olmadığını defalarca açıkladım-ispatlı-, -ona hain diyenler hain, gerçekler tam tersine-sebepleriyle anlattım!-, öyle bile olsa, katledilen binlerce insan, çoluk, çocuk, üstelik teslim alıp, infaz edilerek, ne alaka 1 kişinin hainliğiyle?! söze gerek bırakmıyor artık...
canlı tanıklarını biliyorum, o zamanlar çevrede, oralarda kaçanlar taaa yaşadığım köylere kadar kaçmış, çıkan toplu mezarlar binlerce kez ispatlamış yaşananı, anlatanlar, ne diyeyim... Hatta bazıları nüfus sayımı yapılacak diye toplanmış ve öldürülmüş(böyle olanlara dair ise tanıkların ifadeleriyle o mezarlar zaten bulunmkata, bulunuyor!)... O zamanın Dersim nüfusu ile sonrakinin arasındaki uçurumlar, düzmece belgeler(!! demek ki gerçek gizlenmiş) yani neresinden bakarsak bakalım, katliamı işaret ediyor.
Maraş katliamı ne ise Dersim katliamı'da odur, tek fark, Dersim katlimanın katlarca kat katmerli olması ve 1938'de yaşanmış olması. ikisinin de motivasyonu aynıdır ve ikisinin de öncül propaganda-tasarımı, hazırlama-galeyan aşamaları, tezgahlayıcıları, bu ülkede siyasi alanda devlet desteğiyle hem örtülü olarak paraya boğulmuş hem de yüceltildikçe, yüceltilmiştir(öye deil mi?), Dersim katliamını yapanlar(o kadro DP'de toplandı), kısa süre sonra ülkeyi Amerika ve selefiliğe sattı, demografik yapıyı lehlerine çevirebildiklerince çevirmişlerde...
Üzerinde ısrarla durduğum bir nokta var, bir devlet, binlerce insanı, halkı askeri yöntemle teslim alıp
- Vurun Kızılbaşa, boşa kurşun harcamayın, bunlar kızılbaş, değmez, dipçikle öldürün!
Motivasyonuyla, katliam yapacak, çoluk çocuk, tuttuğunu toplayıp, infaz edecek, hukuk? ve ben buna savaş esirlerinin bile infaz edilmesi savaş suçuyken, kendi halkını teslim alıp infaz eden bir eyleme Hitlerden beter demişim-afedersin çok büyük hata -mı- etmişim!-, dert ettiğin de bu öyle mi?? belki farklı bir dilde yazışıyoruzdur bilmiyorum, ama hangi dilde okuyorsun, merak etmiyor da değilim.
Hitlerden beter dememin sebebi ise, Vurun Kızılbaşa motivasyonuyla, o katliam, o vahşet anları, hemen oracıkta, açıkda, orta yerde yapılmış olmasıdır. Çünkü, yangından mal kaçırıyorlardı, büyük bir suç işliyorlardı, kısa sürede bitmeliydi..
Maraş katliamı anı, Hitlerden beter değil miydi? ben mi yanlış söylüyorum? Hem bu mu önemli?
Kılıfı değil, minareyi görebilen hayatı boşa ve başkalarının reva gördüğü hayatını yaşamaz. Yoksa şu konunun kendisidir beni ilgilendiren, ne olduğunuz, kimlerden olduğunuz, olduğumuz değil...
Yalan propagandalara elbette karşı çıkıyorum, bugün AKP'ninde başını çektiği ve aslında o Dersim katliamını gerçekleştirenlerle aynı gelenek geldiğinide biliyorum, bir çok şeyi biliyorum ve eğriye, eğri, doğruya, doğru... Üstelik daha başından söyledim, bu konuyu istismar etmeye de aynı şekilde itiraz ediyorum! Bu konuyu emsal gösterip, şu budur, işte bu odur, şunlar budur yönlü belaltı gelişlerede karşı çıkıyorum, çünkü burada mesele kimin kendi keyfiyeti için neyi istismar edip, malzeme edeceği meselesi olamaz. Sonra milliyetçilerin, handikaplarıya ırkçı kulvara düşmesi, kürt milliyetçilerininde kendi handikaplarıyla mesleyi milli mücadeleymiş gibi işlemesi, sosyalistlerinde konunun duygusallığıyla Seyit Rızaya dönemin devrimci yapısından çok daha ilerici nitelik atfetmesini de eleştiriyorum, anlamadım ki, dert ne. Bir taraf(world sen bu tarafsın) katliamı örtbas derdinde, diğeride istismar edip bir yerelere karşı-propaganda malzemesi yapmak derdinde vs... neyse doğru söyleyeni dokuz köyden...
Osmanlı Devleti tarafından böyle bir özerklik tanımıyordu. Dersimliler merkezi otoriteyi tanımayarak kendileri böyle bir yapı kurdular. Yani devlet hukuku açısında Dersimliler isyancı konumundaydı. Cumhuriyet ise Dersim'de ki merkezi otoriteyi tanımayan isyan sorununu, Osmanlı'dan devraldı. Hiç bir devlet, uluslararası toplum tanınmış sınırları içerisinde hükümranlık haklarını zafiyete uğratacak, bir başka güç tarafından kullanılmasına yol açacak durumları kabul etmez. Türk Devleti'de kabul etmemiştir. Cebir yolu ile oradaki hakimiyetini kurmaya çalışmıştır. Hangi devlet olsa bunu yapar. Bu tür isyanlarda da ya başarılı olup bağımsız olursun ya da isyan ettiğin devlet tarafından tepelenirsin. Tarih boyunca hep söyle olmuştur. Bu sebeple olayları bu şekilde dramatize etmenin, edebiyat yapmanın tarihsel gerçeklikleri ortaya koyma ve analiz etme noktasında hiç bir ciddiye alınabilirliği bulunmamaktadır.
Yahu senin bir yazdığın bir yazdığını tutmuyor.Bir yerde Osmanlı/Türk askerine katliam yapmış isyan etmiş Arap aşiretleri savunuyorsun burada da tarih boyunca egemenlik/devlet kurmamış böyle bir derdi olmamış insanlara karşı yapılan katliamı savunuyorsun.Yoksa sen katliam olsun da ne olursa olsun savunayım derdindemisin.Piran Çewlik katliamı hakkında da aynı görüşlere sahipmisin?Ki onlar planlı proğramlı isyanda etmişlerdi.Şeyh sait hakkındaki görüşlerini merak ediyorum.O da Seyit Rıza gibi despotmuydu asılmayı haketmişmiydi taraftarları ve taraftarlarının soyu sopu katledilmeyi haketmişmiydi.Mekke Şerifi Hüseyin' in isyanı devlet tarafından bastırılsaydı ve Mekke halkı katledilseydi normal görecekmiydin?
Mustafa Kemal ve kurtuluş savaşı hakkında yazdıkların forumda silinmemişken.Rusya Fransa ve İngiltere ile işbirliği yapan Ermeni kuvvetleri için yiğit Ermeni ordusu yazmışken nasıl oluyor da iş alevilere gelince bir anda yön değişebiliyorsun.
bilgivehis
21-05-2017, 22:48
Sevgili spartacus bu başlıktaki bütün yazılarını dikkatle okudum.
İçinde bir hırs, kin ve nefret var, bu kadar kızmanı anlayamadım, sonuçta burada yaptığımız şey bir tartışmadır, olayları daha iyi anlamak, varsa yanılgımızı çözmektir yaptığımız şey. Hani karşında bir trol olur bu kadar tepki vermeni anlarım ama ya beni çözemedin ya da bu olayda patlaman bana denk geldi...
Sen tarihe ve olaylara ne kadar hakim olsan ve ne kadar haklı olsan da bizler de görüş, düşünce ve fikirlerimizi ortaya koyacağız elbette.
Amacım seni veya olayı yanıltmak değil, tam tersi yanılgılarımızı ortaya çıkartmak.
Yanıldığımı anladığım an bu başlıkta bunu itiraf etmezsem namerdim.
Ancak bu kadar kızmanla tartışma tatsızlaşıyor, senin karşında tarihi belgeleri dayatmış bir kişi varmış gibi davranıyorsun, oysa yaptığım şey yanlış veya doğru görüşümü paylaşmak. Ne faşistliğim kaldı ne provokasyonculuğum ne sistem adamlığım. İşte bu kadar yakışıksız yakıştırmanın nedenini çözemedim?
Anlatacaklarını yalın bir dille anlatabilirdin, bizler de anladığımız kadar fikirlerimizi söylerdik, yanlışımız varsa da açıkça belirtirdik...
Dersim olayının failleri DP ve devamı Akp demişsin, ben de aynısını diyorum.
Ama bugün Dersim olayının katliam olduğunu ve Seyit Rıza'nın masum olduğunu savunan ve proje olarak piyasaya süren kapitalizm ve yine Akp'nin kendisidir.
Kapitalizm kendi çıkarına olmayan bir iddiayı savunur mu?
Oysa bunu savunan kapitalizmin kendisidir, çeşitli defa sırf bunun için toplantılar yapmıştır, o toplantılardan sonra Akp, yandaşlar elbirliği içinde Seyit Rıza'yı kahraman, Cumhuriyeti de katliamcı yapmıştır.
Kapitalizm ve Akpnin savunduğu bu konu da onlarla aynı görüşte olmadığım için ben faşist mi oluyorum?
Peki kapitalizm ile aynı nokta da buluşmuş olmanı nasıl değerlendiriyorsun?
Tesadüf mü yoksa kapitalizm ve Akp halkçı oldu da haberimiz mi yok?
Sayın spartacus senden ricam, "Aleviye kurşun harcamayın" gibi demogojivari söylemler ve kanıtlandı gibi kapitalistlerin sunduğu kanıtlar yerine sadece kendi görüşünü söylemen yeterlidir, çünkü ben de öyle yapıyorum...
spartacus
22-05-2017, 02:11
Sayın spartacus senden ricam, "Aleviye kurşun harcamayın" gibi demogojivari söylemler ve kanıtlandı gibi kapitalistlerin sunduğu kanıtlar yerine sadece kendi görüşünü söylemen yeterlidir, çünkü ben de öyle yapıyorum...
Bilgivehis,bana karşı yazıyormuş gibi yapıp, 1 satır slogan, yalana yönelinmesi durumunda elbette bildiklerimce yazacağım... oysa şovenizm, şu an bu konuyla ilgili ne yazık ki en geri kapitalist -feodalite dönemlerinde- konumu temsil ediyor.. Oysa yazacaksanız, yazdıklarımdan itiraz ettiğiniz bölümleri alıntılayıp öyle tartışın-lütfen benide ikide bir garip sloganvari söylemlerle itişip-kakışma zeminine çekmeyin, önemi yok.
şimdi örneğin, ABD'nin Vietnam bombardımanını alkışlayıp, eleştirene demagoji yapma mı demelisin? gerçekleri söylersek kapitalizmin işine yarar, yalanlar ise zarar verir öyle mi? Üstelik bu başlıkta dile getirilen iddilar YALAN iken? yalan üzre siyaset asla, ama asla bir topluma, bir bilince yarar sağlamaz, yalan cehaletin gıdasıdır ve zararlıdır... Objektif bakarım, yanılabilirim-ki çoğunlukla da mümkün- ama asla aman düşünmeyim şuna zarar verir vs ile, sahteliğin kölesi olmak adına yalanı savunamam... kimin neci olduğu beni bağlamaz, daha girişte dahi hata yaptın, kapitalizmin yararına olurmuş(aksine şoven söylemlere yönelirsen kapitalizmin yararına ayrı mesele). kime yarar, yaramaz böyle bir alıklık, öncülde gözlemi yoke dip kendi gözünü bağlama durumu olmamalı, işte böyle subjektif gerekçeler demagoji olur, neye demagoji denir bu yönüyle de öğrenmiş olmalısınız. Mesele bilgi, gerçekler olduğunda, aman şu kapitalizmin yararına olur dediğiniz an cehalete yol alıyorsunuz demektir ve kendinizede güveniniz, ciddiyetiniz kalmaz, neyiniz gerçek, neyiniz yalan uğruna ayırt edemez hale gelirsiniz. Gerçeği bilmek yerine, kime yarar, kime zarar der, yalanı seçersen o subjektif, bilerek ladestir, kendi, kendine demagojidir.
bir daha maddeleyim, kaç kere dile getirdim;
1.) Seyit Rıza ağa değildir yalandır, aksine bölge halkı ağalık-şeyhliğe karşıdır, bunu işledik mi bu konuda evet, o halde demagojiyi bertaraf ettik.
2.) Seyit Rıza İngiltereye mektup yazmışmış, İngiltire arşivinde bir belge olurdu! Oysa İngiltere arşivlerinde böyle bir belge yok, öyle bir talep de yok!. Bu yalan, demagojiyide dile getirdik mi. İlgili sahte belgeyi tertipleyenler, bunu zaten itiraf etmişler! savcılar bugün bile bunca olanağımıza rağmen sahte belgeler düzenlemiyor mu? Devlet = bu, güçlü olanın çıkar siyasetinin aracı-işi bu.. Şovenist, milliyetçi devlet modeli kapitalisttir ama en geri kapitalist haline aittir, milliyetçilik ve elbette dinsel siyaset aşılmadan bir toplum ileri gidemez, boş teneke kadar dahi hacmi olamdığı halde davul gibi ses çıakrtan afyondur bunlar..
3.) Savaşlarda dahi savaş esirlerinin infazı savaş suçudur, kaldı ki bir coğrafyada yalanla, dolanla iş çevirip, yediden, yetmişe KESMEK, binlerce insanı yakalayıp-çoluk-çocuk da içinde!- İNFAZ etmek, savunulacak hiç bir yeri yok, ancak bir faşist bunu savunabilir.
Ben ne anlatıyorum günlerdir?
Alevilerin, Dergah'ı varken, sünnilerinden Camisi var, ama sünni camiler resmiyete kavuşturulurken, alevi dergahları kapatıldı bu ülkede, çünkü birileri kaderine razı gelen çoğunluğa oynamalıydı, böylece çantada keklik! Hala da sürmüyor mu bu oyun? Kime karşı?. Başından beri osmanlıdan miras alınan mezhepçi düşmanlık, sürdürüldü, İttihat Terakki dünyanın gördüğü ilk faşist oluşumlardandır ve özünde yatan mezhepçilik üzerinden bir üst kimlik stratejisiydi, salt Osmanlı dönemi değil, sonrasında da nüfuzuyla etkili oldu... İşte şimdiki Türkiye gerçeği bundan ibaret. tamam bir dönem kapitalizmin zaferi uğruna siyasi taktik olarak başvurulmuş-KABUL!-, ama o dönemler feodalite ile birlikte artık geride kaldı-kabul edilmeli ki bir yanıyla avantaj iken diğer yanıyla ürettiği ciddi bölünmüşlükle de sorunlara yol açtı-, şimdi ise topluma karşı, kapitalizmin kullandığı bir parçalama-sürüleştirme aletidirler!... O yöntemi dilersen, bir ara Almanya sanayi devriminde işçileri parçalamak adına ve aralarında rekabet adına nasılda bulup, kullandıklarını anlatayım...
Bilirsiniz ineklerin, koyunların kulakları delinip, etiket yapıştırılır... etiket dedim mi neyi kasettiğim nettir, bir etiket nasıl koyunu, koyun yapan temel değilse, hiç bir etiket de insanı, insan yapan, tanımlayan değildir, hayatı da hayat yapmaz, sadece subjektif olarak kullanılan etkili ot'durlar veya teknik olarak takip maksadıyla kullanılırlar(fişleme) ve yer geldiğinde o etiketden kavranan kulak ne yana çekilirse gövde o yana gider..
Bir faşist Mecbur-i İskan yasası çıkartıldı, bilerek yapıldı çünkü model alınan ırkçı devlet yapısıydı, kafataslarını bile açan, başbuğluktan dem vuran, kurt kafalarıyla dolaşan, hatta Türk'lerin bizzat Yasef'in soyundan geldiğinin bile üflendiği-ki kimin söylediğini söylemeyeceğim şimdi, ama belge TBMM arşivlerindedir!- bir çılgınlık dönemi yaşandı bu topraklarda!
Maraş katliamı ile Dersim katliamı aynı motivasyonun ürünüdür. Savunulacak bir tarafı yok.
Bu ülkenin başına musallat edilen bir diğer belada Türkeş'in ekürisi Perinçektir, o sol içine salınmış, 2 dünya savaşı sonrası Almanyada, ABD'ye ithal Nazi Enformasyon Bürosunun söylemleriyle siyaset yapan truva atıdır... CIA belgelerinde sol hareketin, agresifleştirilip, marjinal eylemlere yönetilmesi böylece kitlelerden yalıtılması dahi yazar! Sonuna kadar başarılı oldular, 80 darbesiyle tamamına erdirdiler her bir şeyi, neyse başka bir konu, ama oradan tıkıştırılan söylemlerin bir anlamı yok. En geri kapitalizmi savunup, diğer yandan da sosyalist, en azından aydın olmak iddiası ciddi çelişkidir...
-----------------------------------------------------------------------------------
Son olarak üst tarafta özetlediğim 4 yalan maddeye yenisini daha ekleyim;
World dediki, o zaman zehir mi varmış? Mağaralarda zehirlenerek ifadesi kullanmıştım, yanlış biliyorum belki dedim, hafızam yanıltmamış..
http://www.radikal.com.tr/turkiye/dersim-katliaminda-kimyasal-izi-ilk-kez-ortaya-cikti-1164486/
İhsan Sabri Çağlayangil, "Ordu zehirli gaz kullandı. Mağaraların kapısının içerisinden bunları fare gibi zehirledi. Ve yediden yetmişe o Dersim Kürtlerini(???) kestiler. Kanlı bir harekât oldu."
Bu ifade bile bir dolu çarpıtmayla dolu(kısa aldım uzun alıntısını da linkten okuyabilirsiniz) ama itiraflarda var, bir kere kimyasal silah kullanılmış(World'ün iddiasının aksine). Bunlar söylemde bile Kürtleri kesmek motivasyonunu kullanmış, sebebide oradan Türkçü devlete karşıtlık ilintilemek, oysa katliamın temelinde yatan kızılbaş katliamıdır. Çünkü kızılbaşlar sünni geleneğin aksine, tanrıyı, hak aramakla bulacağına inanırlar, yani haksızlığa karşı boyun eğmemek esastır, diğeri ise Allah'a isyan edeceğini sanıp, boyun eğmeyi tercih eder. iyi de, kötüde Allahtandır haşa bana yargılamak düşmez vb diye uyutılurlar, her kapitalist egemen iktidarda bötlesini tercih eder... Oradaki kitle kendisine kürt diyen bir kitle değil, olaya dair hiç bir belgedede böyle bir iddia geçmez! hala da Dersim'e gidin milliyet eksenli ağırlık göremezsiniz, orada, o zamanlarda da hakim birlikteliğin mayası, aleviliktir, bunca zaman Zaza denip aşağılanıp ötekileştirilmelerine rağmen bile, o toplumun birlikteliğinin temeli o zamanda, bugün de sosyo-kültürel olarak alevi geleneğidir. Kısaca yapılan katliam Maraş katliamıdır, 2-3 yalanla ve çarpıtmayla, katliam sözde örtbas edilirken, beri yanda katiller kendisini yalanlarla aklamışlar, ellerinin kanını kurbanın gömleğiyle silmişlerdir..
http://i.radikal.com.tr/150x113/2013/12/04/fft16_mf1829137.Jpeg
"Telgrafta "Dün Seyit Rıza'nın büyük oğlundan ve bugün Seyit Rıza'nın bizzat kendisinden Sin'deki müfreze kumandanının yanına adamlar geldi. Kendilerinin bu işlerle karışmadıklarını iddia ediyorlar" tespitinde bulunuluyor."
Asker giremiyormuş-akın yukarıda kimler, kimin yanına varmışlar-, jandarma gidemiyormuş, vergi alınmıyormuş, tümü yalan, devlet binaları, devlet adamlarıda yerinde, ama bölgede usülsüzlükler yapıyorlar ve telgraflar sayesinde de suç üstü olmaktan korkuyorlar ve devlet sürekli yanlış yapyor, oysa gözlemci gönderilmeli,halkın talepleri dinlenmeli, istişare edilmeli ve bir süre takip edilmeliydi, bunlar yapılmıyor, entrikaların başındakiler, yalanlarla üst kurumları kandırıp, yönlendiriyor, kısaca sende mi Bürütüs durumu yaşanıyor!Ama gerçek şu ki, kızılbaşlar yüksek nüfuslu ve bir bölgede varlık gösteriyorlardı(oysa hepsi Konya olsa ne güzel olurdu), bölgeden dağıtılacaktı, gerekirse yok edilecekti, başından beri sorun buydu, demografik yapıyı değiştirmek...
Yalan olmayan bir şey söyleyin ama o şey ne olursa olsun, bir devletin, isterse savaş esiri olsun, isterse kurbanlar SUÇLU OLSUN(yediden, yetmişe değiller ki ama öyle bile olsun!) insanlık tarihinde, yediden, yetmişe keserek, yerinde İNFAZ eylemini savunacak hiç bir yalan yoktur.
Heleki sevgili Bilgivehis resmi ideolojiyle konuştuğunu farkettiğin an, iyice bir düşün, nedir diye.. Buyur sana 100 yıllık ülke, aha da işçi, köylüler, yani halkın üretenleri, ne görüyorsun? hangi haklara sahipmiş, ne zaman? Neyin devrimi bu(bakınız şahıs üzre yazmıyorum, o devrim yarım yüzyıldan fazla sürdü!)?Milliyetçilik üzerine, salt subjektif siyaset-etiket, içi boş sloganla devrim mi olur? nerede edindiniz bilime ters, bilince ters, ekonomi-politiğe ters bilinci?Siyasi yani politik ilkeler devrim demek değildir-ne alaka-, onlar her ülkede siyasi-politik, pratik alanı temsil ederler, ideoloji de değildirler. Trump'da muhafazkar, sağ siyaset yapıyor, ama devrim değil. Orada devrimin net yansıması feodal iktidarın çökmesi, yerine yeni tiptde bir iktidar yapısının kurulmasıdır, ama o yeterl değil, o siyasi yanını temsil eder, üretim ilişkilerindeki değişimdir, buna bağlı kurumsallaşmalardır. kapitalist devrimin asli özü, sanayi devrimidir de. motive edici söylemler, sloganlar ne ideolojidir ne de devrim, resmi ideoloji üzerinden bilinçlenemezsiniz, bu imkansız, süreğen kof, subjektif motivasyonlar, enjeksiyon alırsınız, tutarsa dine dayalı afyon, tutmazsa ırka dayalı afyonlardan öte gidemezsiniz, birde tarih diye hangi padişahın taşşağı kaç grammış, masabaşında ırkçılıkla ırk yüceltimleri, din yüceltimleri onu anlatır size, boş edebiyat. Yani kısaca bir fabrikasyondur, ya o kalıba sokulursanuz ya bu kalıba...
Ne sanayinin milliyetçiliği olur, ne devletin, ne yediğin ekmeğin, ne de içtiğin suyun, ne emeğin, ne üretimin, ne makinelerin, ne hayatın, ne zaruri ihtiyaçların(barınak, gıda, sağlık) ne de bilincin, ama devrimler de bunlar üzre anlam kazanır. Yıl oldu 2017 bırak kapitalizmi, daha Avrupa düzeyinde bir yaşam standardına dahi sahip olunmayan bir ülkedir burası, çünkü gariban kitleler dinle, milliyetçilikle uyutuluyor, durumlarına razı getiriliyor. etiketlerime halel gelmesinde benim kıçım açık gezeyim, insan yerine konmayımın motivasyonuyla, bu tür etiketleri kullananlarında peşi sıra emre amade gidiyorlar, her şeye razılar, her şeye! Görmüyor musunuz, işte Türkiye, işte şimdi! İşte aynı subjektif siyasetlerin sonu, ona hain, buna hain demekten öte gitmiyor ve çoğunluk psikolojisiyle, sürü psikolojisinin kullanımından öteye geçmiyor, eni sonu "kılıyık" siyaseti de kitlelerde hakim oluyor, ne veriyor, ne alıyor görüyorsunuz işte, değil mi ama?Hain derse tamamdır bitmiştir, öyle mi?Bırakın bu edebiyatı, kendinize ziyan ediyorsunuz, gerçi müstehakını yaşıyor, ben de gözlemleyip dile getiriyorum o kadar-kimseyle ne kişisel bir meselem var ne de tarihle ilgili kişisel bir meselem, oralara çarpıtılmasın, say ki, bir gözlemciyim samanyolunu inceliyor ve gördüğümü dile getiriyorum..
Çılgınlık dönemi demiştim, önceki yazımda da 80 öncesinin MHP'sinden söz etmiş, lintilemiştim, maksadım böyle böyledirler demek değil, dönemin farklı kültürlere, insanalra karşı taşıdığı psikolojik zihniyetin, bir başka önemli etken olduğunu dile getirmekti, şimdi o ifademde çarpıtılmasın, bir örnek verip geçeyim(bu söylem Hitler Kavgam kitabının girişinde de mevcuttur ama orada tanrının seçtiği üstün ırk Almanlar olarak).
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18664631_267663866973882_6682781792920016703_n.jpg ?oh=08b26b2f4db4978f7968deb3925e682a&oe=59A3B95F
https://tr.wikiquote.org/wiki/Mahmut_Esat_Bozkurt
http://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/400040/Dunden_Bugune_CHP_Milliyetciligi.html
Bu gün pişirip pişirip Derim i ve Seyit Rızayı öne sürenlerin gerçek niyeti nedir Acaba .
Dersimliler Seyit Rızayı da Atatürk ü de çok sever bu iki sevgi kimleri rahatsız ediyor.1937 Katliamı ni devlet feodalizmi i yok etmek için mi yaptı yoksa kuramadığı otariteyi kurmak için mi yaptı. Bu ülkede 1980 kadar feodalizm vardı Kürt aşiretleri bu gün hala var. Devlet ve bütün siyasetçiler bu aşiretlerle hep uzlaştı.
Ama 1937 den sonra devlet bir şeyi çok kesin yaptı Sunni islamı ve Nakşibendi tarikatını resmi devlet dini olarak bütün ülkeye yaydı Alevi islamı yasakladı.
Devlet sorunu çözerken feodal ağalığı yok ederek çözmedi alevi islamı yasaklayarak çözdü
Olaya birde bu gözle bakarsanız farklı şey göreceksiniz.
Bu gün devletin dini sunni islam ve tarikatı nakşibendidir. Laiklik sadece probaganda maksadı olarak kullanıldı hala öyledir.
İşte devletin vardığı nokta AKP ve Erdoğan.
spartacus'un yorumları taraflıdır. Sırf bende mi sorun var diye Andrew Mango gibi Atatürk'e eleştirel yaklaşan ve tasvip etmediğim şeyleri söyleyen (eğlence düşkünü bir paşa v.b) yazarın kitabına baktım o da aynı şeyleri söylüyor benle. O diyor ki Seyit Rıza isyancıydı o ve çetesi köprü de yıkmıştı Cumhuriyet rejimi aşırı sert bir şekilde ,bombalayarak ve silahla isyanı bastırdı.(zehir mehir yok) O bile kahraman ilan etmiyor ki kendisi Türkler'in ne düşündüğünü takmaz bizim komunistlerimiz ilan ediyor ya acınası.
spartacus
22-05-2017, 16:26
spartacus'un yorumları taraflıdır. Sırf bende mi sorun var diye Andrew Mango gibi Atatürk'e eleştirel yaklaşan ve tasvip etmediğim şeyleri söyleyen (eğlence düşkünü bir paşa v.b) yazarın kitabına baktım o da aynı şeyleri söylüyor benle. O diyor ki Seyit Rıza isyancıydı o ve çetesi köprü de yıkmıştı Cumhuriyet rejimi aşırı sert bir şekilde ,bombalayarak ve silahla isyanı bastırdı.(zehir mehir yok) O bile kahraman ilan etmiyor ki kendisi Türkler'in ne düşündüğünü takmaz bizim komunistlerimiz ilan ediyor ya acınası.
World, dediğin kişilerde dönemin o yalanlarını resmi ağızlardan referans alıyor, gidip kurbanlarla konuşuyor veya o zaman erişmeleri imkansız belgelere göre değiller. o zamanlar başka referans yok, Kabataş -resmi söylem- yalancılığıdır o da hepi topu 2-3 yalandan ibaret, şu kabataş yalanı bile ne kadar zaman sonra ispatlanabildi?.
Ağaydı dedin, aksine değillerdi. Şimdide köprü yıkmışlar diyorsun ki, bu ifaden de yalan, Kabataş yalanı-üstelik sözde cevap verdiğin yazımda, en altta bu yalana dair resmi belgeden alınan bölümüde aktarmıştım, köprü yıkma olayı bir provakasyon, aynen 80 öncesi sivil polislerin camilere bomba koyması gibi. o eylemi de muhtemel bölgede semiren kızılbaş düşmanı rüşvetçi kaymakam, ordu komutanı veya katliamı çoktan kafaya koymuş(ki Adalet bakanının sözleri ortada) devletin gizli yanları tertiplemiştir.. kaldı ki Seyit Rıza ayaklarına kadar gidip biz yapmadık demiş, demek ki, ortada Kabataş yalanı türü bir isyan, bir bulamamak, katliamcılardan kaçmak için mağaralara saklanmak durumu yokmuş, demek ki devlet isteseymiş kimin gerçekleştirdiğini bulup, yalnız onları cezalandırabilirmiş! Devletin işi bu, suçla mücadeleyse suçla mücadele ve katledip, yerinde infaz etmek değil ama amaç ne olursa olsun katletmek stratejisi olunca olan ortada!
Eğer AKP, sırf Kabataş yalanlarına sarılıp, sözde 3 kişinin, başörtülü(dikkat hassasiyet taktiği!) bacıya(!?), işemesini öne sürüp, TÜM İstanbul'a orduyla girip, ne kadar AKP'li olmayan varsa toplayıp, yerinde infaz etseydi, senin durumun bu infazı bu yalanı savunmaktan öte gitmeyecekti ve sen bunu bu halinle tasdik ediyor durumdasın.
ben başka şeylerden söz ediyorum ama senin neyden söz ettiğini anlamak güç, sadece dinime küfrediyorlar tadında garip bir psikolojiye sahip gibisin. Bir dinci iken Kureyza katlimanı farklı okursun World, bu temelli BAĞIMLILIK-TARAFGİRLİĞİNDEN kurtulduğunda ise farklı, sen henüz anlayamazsın. gözlem yaptım ve gerçeği gördüm, kimse başörtülü bacıların üzerine işememişti, camiyede bira içerek girmemişti, olsa bile koca istanbul'un yediden, yetmişe teslim alınıp katledilmesi suçunu asla örtbas edemez...
Üçüncüsü, bir köprü yıkacaksınız ve devlet gelecek 100 km karede, YEDİDEN YETMİŞE katliam yapacak, sebep köprü yıkmışlar. Bu durumda da ifaden gerekçe olamaz World. Savaş da dahi savaş esirini infaz savaş suçudur, tarafgirliğin seni kör etmesin. Sen sanıyorsun ki ben bilmem neciyim de, o yüzden böyle yazıyorum, hayır, gözüm, kulağım, elim, ayağım, dilim olduğu için yazıyorum. öyle olsa senin gibi olmam lazımdı. Yararı da yok, gerçeklere, kime yarar, kime yaramaz diye de bakılmayacığına göre, neyci olduğunuz zerre umrumda değil world, o sizin sorununuz...
Son olarak; Seyit Rızanın yazışmaları artık biliniyor. Bir faşist yasa olarak Mecbur-i İskandan söz ettim-zihniyetin perde gerisi ise taa Adalet bakanı olarak, soyadını dahi Bozkurt seçmiş-o düzeyde etkin ırkçılıkla, aşağıdaki resimde-, birde Seyit Rızanın bölgedeki kaymakamın halka zulmettiğine dair daha üst makamlara çektiği telgraflardan söz ettim! Yani neresinden bakarsak bakalım, bütün taşlar bağlamda yerine oturuyor...
Şu ifadelere bakar mısınız? Bu faşist zihniyetin üstelik Adalet bakanı nezdinde, nasıl bir ülke motifi yansıttığını düşünebiliyor musunuz? Ardınca neler, neler yaşanmasına sebep olduğunu! Evet illa ama konjonktürel bağlamda ve en temelde bu türden parçalanmışlık ve yıkımcılık temelinde suçlu arayacaksanız, işte aşağıdaki zihniyet(kişi demiyorum, zihniyet, zira o insanda enjekte-zombileşmiş- birisi ve o zihniyet osmanlıdan miras alevilik düşmanı yeni mirasıda Türk ırkından olmayan herkese düşmanlık, kişileri tartıştırmanın ve sorunalrı kişilere indirgemenin sağlıklı bir sonucu-verisi yok, bu mızrak bu çuvala girmeyecekti, işte perişanlık ortada!)
https://scontent-lhr3-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/18664631_267663866973882_6682781792920016703_n.jpg ?oh=08b26b2f4db4978f7968deb3925e682a&oe=59A3B95F
Dediğim gibi, bu ziniyet uzun bir süre coğrafyaya hakim oldu ve bağlı kadrolar yaşadıkları yerlerde halklara inancı, dili vb kültürel özellikleri üzerinden baskı kurdu, kimi yerlerde ise zulüm kesildi.
Düşünün ki, Erdoğan çıkmış şöyle sesleniyor, ya da ben AKP dini kullandığı için mezhep koydum, yerine ırkçılarda buyursun kendi ırkını koysun;
"- Sünni bu ülkenin yegane efendisi, yegane sahibidir. Alevilerin bu memelekette tek hakkı vardır o da sünnilere hizmet ve kölelik..."
Uzatmayım, bir an düşünün, işte yaşıyorsunuz, bırakın tarafı vs, ya da bu söylemlerin hakim olduğu ve bölge valilik, kaymakamlıklarına değin egemen olduğunu düşünün, düşünün şimdi böyle bir ifade kullanılsa, ama bu zihniyetde bu şekilde 10 yıl sürüp gitse, bırakın devlet kurumlarını, sokakta kılıyık diyen insanların ne türden galeyanlara geleceğini düşünebiliyor musunuz? Kes, biç, kurban suçluydu de, o bilmem neydi de!... Boyun eğip teslim olacak mısınız? haydi oldunuz, kabul dediniz, bu bu zihniyeti değiştiriyor mu? hayır, yani öyle de, böyle de size düşen iki ucu boklu değnektir... Peki oldu da nüfuzunuz vardı ve devlete bu tür uygulamalarla, valilerin vb bulunduğunuz bölgede zulmettiğini beyan eden yazılar yazdınız. Bilemediniz ki, bozacıyı, şıracıya şikayet etmişsiniz. Ne yapardınız? Ya da size ne yaparlardı?
Köroğlu olunacak belki, Bolu Beyleri eşkiya vs der, iftiralar atarmış, haksızlığın özü sahtekarlıktan geçer, gerçek ise berrak su gibidir, sahtekarlığı yıkar, geçer... Eğer gerçeklerden yana olmak taraf ise evet tarafım, ama bunların ne önemi var ki? Kimin neyci olup olmadığı, yaşanan ve yaşanmış gerçeği değiştirmiyor, ister alın, ister almayın, ister oyana dönün, ister kah bu yana dönün, belki bir kukla gibi, kendinize edersiniz, kime ne, banane! Dilerseniz kapınızın önündeki taşa tapın, sizin sorununuz yeter ki, eyleminizi iradenizle sınırlı tutun..
bilgivehis
22-05-2017, 17:02
Kanıt diye sunulan argümanlar bir kapitalist yürütücüsü olan İhsan Sabri Çağlayangil, dış kaynaklar ve olaylarda yaşamını yitirenlerin aile ve tanıkları.
Biz burada olayları değil, olayların kaynağını anlamaya çalışıyoruz.
Bu yüzden tanıkların bilgisi salt olaylarla sınırlıdır, kaynağını bilme şansları yoktur.
Mağara iddiası ise bazı mağaralar doğal olarak zehirlidir, oraya doldurulan insanların bu şekilde ölmüş olmaları mümkündür. Çünkü benzer olaya bizzat kendim şahit oldum, mağaraya giren bir daha çıkmadı ve üç kişi ölmüştü, mağaranın doğal zehirli olduğunu daha sonra öğrendik.
Bazı askerler şahsi baskı uygulamış olabilir bunu Cumhuriyete bağlamak da yanıltma planının bir parçasıdır.
İhsan Sabri Çağlayangil ve dış kaynaklı iddialar ise durdukları konum itibariyle kanıt olacak nitelik taşımaz.
Ayrıca kapitalizm ile aynı görüşte olunması doğalmış, sayın spartacus'a göre.
Kapitalizm ile benzer görüş ancak tarafsız olaylarda mümkündür ki, bu da ideolojik olmayan doğal afetler gibi durumlarla oldukça sınırlıdır.
Oysa Dersim olayının katliam ve ırkçılıkla nitelendirilmesi bir Atatürk düşmanı olan kapitalizm için bir nimettir ve bu olayı ırkçılık-katliam olarak dayatan da yine kapitalizmin kendisidir, zaten kaynak diye sunulan Çağlayangil ve dıştan gelmesi olayı açıklıyor.
Ayrıca Dersim olayını sırf Alevi olduklarına bağlamak daha bir yanıltıcı iddiadır, Sade Dersim değil, dünyadaki bütün Alevilerin Atatürk sevgisini göz önüne aldığımızda bunun da bir iftira olduğunu anlıyoruz.
Atatürk'ü tabulaştırdığımız söyleniyor, onu anlamak ve onun hedefini savunmak tabulaştırmak veya yüceltmek değildir, bu da ayrı bir iftira olarak propaganda yapılıyor.
Atatürk'ün ırkçı ve Esat Mahmut Bozkurt hayranı olduğu iddiası da koskoca bir yalan. Irkçı arıyorsanız, Hitler, Mussolini gibi zatlar örnektir, Atatürk'ü Hİitlere benzetmek dahi bir safsatanın sonucudur.
Bugün PKK'ye ayrılıkçı diyemeyenler Atatürk'e ırkçı deme hakkı da yoktur...
Kanıt diye sunulan argümanlar bir kapitalist yürütücüsü olan İhsan Sabri Çağlayangil, dış kaynaklar ve olaylarda yaşamını yitirenlerin aile ve tanıkları.
Biz burada olayları değil, olayların kaynağını anlamaya çalışıyoruz.
Bu yüzden tanıkların bilgisi salt olaylarla sınırlıdır, kaynağını bilme şansları yoktur.
Mağara iddiası ise bazı mağaralar doğal olarak zehirlidir, oraya doldurulan insanların bu şekilde ölmüş olmaları mümkündür. Çünkü benzer olaya bizzat kendim şahit oldum, mağaraya giren bir daha çıkmadı ve üç kişi ölmüştü, mağaranın doğal zehirli olduğunu daha sonra öğrendik.
Bazı askerler şahsi baskı uygulamış olabilir bunu Cumhuriyete bağlamak da yanıltma planının bir parçasıdır.
İhsan Sabri Çağlayangil ve dış kaynaklı iddialar ise durdukları konum itibariyle kanıt olacak nitelik taşımaz.
Ayrıca kapitalizm ile aynı görüşte olunması doğalmış, sayın spartacus'a göre.
Kapitalizm ile benzer görüş ancak tarafsız olaylarda mümkündür ki, bu da ideolojik olmayan doğal afetler gibi durumlarla oldukça sınırlıdır.
Oysa Dersim olayının katliam ve ırkçılıkla nitelendirilmesi bir Atatürk düşmanı olan kapitalizm için bir nimettir ve bu olayı ırkçılık-katliam olarak dayatan da yine kapitalizmin kendisidir, zaten kaynak diye sunulan Çağlayangil ve dıştan gelmesi olayı açıklıyor.
Ayrıca Dersim olayını sırf Alevi olduklarına bağlamak daha bir yanıltıcı iddiadır, Sade Dersim değil, dünyadaki bütün Alevilerin Atatürk sevgisini göz önüne aldığımızda bunun da bir iftira olduğunu anlıyoruz.
Atatürk'ü tabulaştırdığımız söyleniyor, onu anlamak ve onun hedefini savunmak tabulaştırmak veya yüceltmek değildir, bu da ayrı bir iftira olarak propaganda yapılıyor.
Atatürk'ün ırkçı ve Esat Mahmut Bozkurt hayranı olduğu iddiası da koskoca bir yalan. Irkçı arıyorsanız, Hitler, Mussolini gibi zatlar örnektir, Atatürk'ü Hİitlere benzetmek dahi bir safsatanın sonucudur.
Bugün PKK'ye ayrılıkçı diyemeyenler Atatürk'e ırkçı deme hakkı da yoktur...
Forumda PKK'ya yapılmayan kötülemelerin Atatürkçülüğe yapıldığı konusunda kesinlikle katılıyorum .
spartacus
22-05-2017, 20:51
Sevgili Bilgivehis
Bu söylediğin anlamsız şeylerin konuyla alakası nedir bilmiyorum. Sanki İhsan Sabri Çağlayangil, FİZAN DEVLETİNİN bakanı, cumhurbaşkanı vekilidir de, işte o devlet sosyalist iken, bu kişi kapitalistmiş gibi. sanki ilgili katliamı yapanlar, katliam için de Kabataş türevi yalan dizenler ve seninde şoven kapitalizmle ejekte edildiğin resmi ideolojiyi oluşturanlar kapitalist değil, devlet de kapitalist değilde bu adam kapitalistmiş gibi... Sosyalistim diyorsun ya, içinde olduğun talibanvari hissiyatları, hala siyaseti boş subjektif aidiyetlerle okuduğunu ve kendini de bir tarafına tarafgirleştirebildiğini gördükçe, içim cız ediyor, üzülüyorum artık ne diyeyim, anlatsam anlamı yok. Daha subjektf etiket siyasetinin, şovenizmin egemen sınıfların çıakrları üzre kitleleri muazzam biçimde kendilerine bağladıkları ve sürüleştirip rahatça yönetebildikleri, diğer taraftan da bu sayede sömürü gerçeği ve üretim ilişkilerini kitlelerin bilinci nezdinde perdeleyen, kitleler adına zararlı, köleleştirici, çıkar sahipleri adına da muazzam faydalı taktik bir alet-malzeme kullanımı olduğunu bilmiyorsun, ama sosyalistsin işte. Ha ben ne miyim, önemi yok, ama biliyorum ki, sosyalizmde siyasetin esasının belirleyeni üretim ilişkileri ve sınıfsaldır, senin ise şoven duygularla enjekte olduğun kapitalist egemen sınıfın sınıfsal iktidarının yine kendince propagndasından öte siyaset anlayışın yok. Birisini din ile yakalamış diğerini renk, ötekini ırk vs, tümüde insanlığın yaşam gerçeğine yabancı ve yabancılaştırmanın, sınıfsal iktidarın muazzam ama geniş ölçekli kullandığı sürüleştirme bir bağımlılık taktiği diğer yandan sie kitleleri aldatan, ilizyonist enjeksiyonlar, empozlardır ve sosyalizmde denir ki, ezilen ve sömürlen kitleler, bu kapitalist egemen siyaseti aşmadıkça ilerleme kaydedemezler...
Şimdi Atatürk dersen-hemen okları oraya çekip, istismara girersen-, yanında başörtülü bacımdaki gibi başörtü hassasiyeti namına PKK dersen, Maraşı, Sivas'ı, Çorum'u, Gaziyi bu ülkedeki sömürüyü, sistemin kapitalizmini, şovenizmini, hak, hukuksuzluğu yok mu etmiş olacaksın? Referandumda hayır diyenlere hain denirse, diyenlerde şoven kapitalizmi ayakkab kutularına doldurup, bakın ne kadar kolay olan etiket siyasetiyle milyonalrca insanı kendisine bağımlı kılabilmişse, bende çıkıp bu durumun analizini yapıp, bilgiyi ortaya serersem, ben hain mi olacağım, ya da sen bana hain diyebilmek için, PKK'yı mı öne süreceksin? Bu ülkeyi Atatürk kurdu mu diyeceksin, beni dış güç, kapitalist filan mı ilan edeceksin, ya da dini dugularının istşsmarıyla bir Tayyiban, sözde kof milli duyglarının istismarıyla İttihatçı olarak benim analizlerimi ve serdiğim bilgiyi, ortada hol, yumurta yok da işte, hayır diyenler hain ilan edilmemişte, hain diyenlerin tepkisi haksızmış gibi, sırf Erdoğan'ı veya şoven kapitalist devletini kötülemek için yaptığımı mı iddia edeceksin? Ne alaka? Ne alaka? Sen böyle safsata yapınca, gerçekler değişecek mi? Ayna diyorum, ifadelerimi daha kısa tutamazdım ama yerinde örnekle, lazım olan sadece ayna :)
Öyle dersen Hızır paşa haklı, Pir Sultanlar, Dadaloğulları haksız, Bolu beyleri haklı, Köroğlular haksız mı olacak! Yani her ama her şeyde(!) bütün mesele dış güçler ve bütün mesele Bolu beyini kötülemek için tezgah mı olacak, bu inançlarınızın motivasyonu nedir? saray şovenizmi, soytarılığı gerçeği değiştirir mi? peki ya cehaletiniz, kendinize ziyandan öte ne anlam ifade eder? Birde sosyalsitim diyorsun eee içinde olduğun devlet kapitalist, sende dış güçlerin konuşturduğu bir hain misin yoksa, sende kapitalistmisin stotükodan ayrıg-gayrı laflar etmekle?
Osmanlı'da bir devletdi, ama Atatürk o devletin buyruklarını da kutsallarını da, üstelik o devlete bağlı bir asker iken bile(!) ret ederek tarihin aktörü olabildi, siz hangi devletin(feodal, kapitalist) resmi ideolojisinin kölesi olmanız durumuna göre hain derdiniz tabi. Eğer Atatürk yenilseydi, Osmanlı galip gelseydi ve oturup tarihi Osmanlı yazsaydı, siz benle yine burada aynı ucuz yöntemlerle, Atatürk'e hain diyenler olacaktınız ve hiç şüpheniz olmasın siz Osmanlının rezil entrikalarını, yalanlarını atıp tutarken Atatürk'ü size karşı, cehaletinize karşı savunan da ben olacaktım, çünkü gerçek, bilinç haksızlık nereden ve kimden geliyorsa tarafında olmamaktır!
Mevcut stotükoya her başkaldıran her ret eden ne dış güçlerin oyunudur ne de hain! Aksine o temelde ilerlemenin tek bir koşulu vardır, dinanizmi kavramak ve stotükoyu aşmak, başka yolu yok. Bırakın stotüko çıkarları uğruna size isnatlar, iftiralar atsın, siz gerçek üzre olun yeter. Erdoğan size çapulcu diyor diye siz çapulcu oldunuz mu?
Gidin Kurezya katliamına, bir bakın ne olur, çok mu zor durumunuzu anlamanız, orada kendinizi katliam savunucularıyla birlikte göreceksiniz, benim bu tür kişiselleştiren provaksyonlarınızda gördüğüm bu... Tamamen aynı şeyleri söylüyorsunuz, aynı söylemler üzre. Bir mürtedin bile öldürülmesi, senin tarz-ı siyasetinle tamamen aynı, tümüde aynı haksız, geçersiz gerekçelerin, kılıfların, zombileşmelerin ürünü...
Yani diyorsunuz ki, Kureyza katliamını dile getirenler dış güçler, işte orada amaç İslamı kötülemek vs.. BU SAFSATADIR Bilgivehis, bu tür sözde mantıksız ama akıl çelen türden kurnazlıklar cehaletin dilidir. Peki bu bebeklikten bir çevrece etiketlenmiş ve enjekte edilmişliğin önyargılarını bir yana bıraktığınızda, GERÇEK olduğu gibi ortada ve dile geliyorsa ne olacak? ya gerçek oysa? Örneğin Kureyza katliamı gerçekten de oradaki yahudilerin mal ve servetlerinin talanı içindiyse, ya gerçekten ganimet içindiyse? Ya gerçek bu ise? Kılıf ise onlar yahudiydi, şeytanla anlaşmıştı, kafirdi edebiyatı gibi, gerçekten çıakrlar uğruna acımasızlık, onursuzluğun dışa yansımasıysa ne olacak? Mecbur musunuz illa güçlü olanın fanatiği olmaya?
İşte o zaman da ad-hominemlere yöneleceksiniz, bilerek konuları provake edecek, bile, bile alakasız şeyleri öne sürüp, dezonformasyona düşeceksiniz. Kime ediyorsunuz ki? Dilerseniz taşa tapın, yeterki kendi irade dahilinizde kalsın.
Örneğin Endonezya'da siyasi soykırım olarak katledilen 3.000.000 sosyalist,komünist, solcu, sosyal demokrat içinde burada yaptığın gibi nefret söylemleri yapabilir, hemen kolayca HAİN der çıkarsın, çünkü katledenler öyle diyordu... haklarında subjektif boş içerik yoksunu tezgahlar dizebilirsin ve ben burada Endonezya'da 3.000.000 insan siyasi düşüncesinden katledildi dersem, sen bana da dış güç der çıkarsan, üstelik birde bana KAPİTALİST deyip ad-homineme girersen, sen bu türden saçmalıklar üretince gerçek değişiyor mu? Kimin için değişiyor, kimi kandırıyorsun kendinen başka? katliamı yapanlar kapitalistler yahu, sen dürüst olsan bu türden safsatalara düştüğün an, kapitalist katliamları savunma bahtsızlığına düşmezsin, kısaca bana kızabilrisin, küfür bile et, hatta bana da hain de, hepsi mümkün, lakin objektif olamamak namına kapitalist lafını bir basamak olarak kullanacaksan, bu yine kapitalist bir dönemi, katliamı savunacak durumla olmasın. yani karar vereceksin perhiz mi yapacaksın, turşu mu yiyeceksin, ikisi bir arada olmuyor...
Elbette tarihi kötüye kullanan, istismar eden, aşındırıcı biçimde kullanan tersinden sahtekarlarda olacaktır, resmi ideolojinin yalanları ve kitleleri subjektif etiketlere bölüp, koyun sürüsü gibi güdebildiği(şoven kapitalizm!) ve birbiriyle husumetli hale getirmesindeki adilikler gibi, onlarda adilik yapacak, ama gerçek her yönlü sahtekarlığa rağmen, oradadır, sadedir, basittir... Bu demek değil ki her olay düzmecei her olay çarpıtma, her olayda dış güç, yok bilmem necilikler esas alınabilsin. Kapitalizm din gibi, feodalitedeki ümmet olgusu yerine millet olgusunu da, çıakrlar üzre kullanır, bu sistemin doğası ve bu tür sistemler elinde, olan zavallı milyonlara olur, milyonlar resmen bu tür siyasetlerle hem kendinin kasabı, hem de kendinin kurbanı olurlar!
Kılıfı ne olursa olsun tarihte hiç bir biçimde, suç ve hukuk düzleminde, yediden, yetmişe katliamlara meşru bir kılıf bulunamadı, heleki bu kılıflar sözde bir kaç bireyin suç işlediğini iddia ediyor, ama alakasız kitleleri yakalayıp, yakalığı yerde NEFRETLE(ki bu nefretlerde subjektif sebeplerle, insanlık dışı sebeplerle) infaz ediyorsa, asla bulunamayacak. Bu tür olayların gerçeğiyle, birde sahte çarpıtarak veya olayların gerçekliğini tersine çevirip veya alakasızca senaryolar-kurgularla istismar edenlerin varlığınca gölgelenemiyor. Nasıl ki başörtülü bacımın üzerine 3-5 kişi işedi deyip, bütün istanbul'u topluca katletmek hiç bir zaman yeterli bir kılıf olamazsa, bu da öyle, gidersin o işeyen 3-5 kişiyi yakalar, mahkemeye çıkartırsın, ama ortada böyle bir olayda yok, tamamen düzmece, bir yalan. Yine de kılıf işte, işte kullanıldı! ve merak etmeyin, yakın gelecekte sizlerde bu türden kılıfların kurbanı olacaksınız-bence tersinden olmuşsunuz bile-, hele bu zihniyetle çok, ama çok geç anlayacaksınız ki, iş, işten geçmiş olacak!
Ben demiyorum ki şu ya da bu kalemlerde bir dolu sahtekar, istismarcı yok, demiyorum ki, o dönemin devrimine karşı, karşı devrimci kalkışmalar yok, diyemem, bunlar yaşanır ve olağandır, ama bu konumuzun da, ilgili katliamında alakası yok, o türden kalkışmalar farklı bir doğa sergiler! Devrim süreçlerinde karşılıklı çatışmaların esası ideolojiktir, siyasidir, örneğin bir tarafta saray, çar, kral taraftarları, arda kalan ordusu, ruhban sınıfı vs vardır, halk hiç bir bölgede bu örgtlere katılmaz, bu yapıalr homojen bir durum sergilemez, çünkü o zaman hakim sistemden beslenen, semiren bunlardır, çıkarları elden gidiyor diye direnir, ama tarihin hiç bir devrimci durumunda insanları sen alevisin, sen siyahsın, sen hıristiyansın sen yahudisin, sen başka bir dili kullanıyorsun diye üretilen hem ekonomik temel de hemde sınıfsal temelde anlam ifade etmeyen türden nefret söylemlerine bağlı olayların, devrim-karşı devrim söylemleriyle zerre alakası yokur. Batılılar da Amerikada oraların doğal sahibi yerlileri men etmedikçe topraklarına el koyamayacaktı, ne yaptılar? katlederek etkisiz hale getirirlerse, toprakları alacaktılar, ne bulmalıydılar meşruiyet? Onlar barbar mı demeliydiler evet dediler, efendim farklı bir dilleri mi varmış evet varmış, o zaman neymiş, efendim onlar barbarmış o zaman katl-i vacipmiş, bakın tarihe katliamlar namına dizilen fermanlara tümünde, birilerinin hakim çıkarları adına ya talan için ya da soygunda-yolsuzluklarda yollarını düzlemek için bu tür meşruiyetler, tamda etiketleme-fişleme siyasetiyle(!) kılıf olarak kullanılır(değil mi ama!)! Bu tür olayların devrim zeminiyle zerre alakası yok! Yani yeri gelir hatalı analizlerle akdan, karayı seçemeyiz, hata ederiz belki, ama bu konumuzla ilgili böyle bir hata durumu mevcut değil, bu konu olarak ele aldığımız, bambaşka türden gerekçelerle, kılıflarla belirli ırkçı-şoven kapitalist, böylece kolay kişisel çıakrlar-ayakkabı kutuları çıkarlarla mayalanmış ve hayata geçirilmiş bir katliamdır ve yalanların hükmü yok.
Bakanın yıllar sonra Hitler'e ancak ilham olabilir ve Hitler'in kavgam kitabında aynısını tekrar ettiği söylemi, meclis konuşmasına dair de, Adalet bakanınca(böyle adalet, üstelik adalet(!) bakanı varsa yanmış hukuk, ölmüş insanlık) kabak gibi bir belge sundum ortaya, orada dile gelen zihniyettir, nasıl ki bu gün AKP kendsi gibi düşünmeyene baskı kurup, gık diyeni cezalandırıyorsa, demek ki o zihniyet de, zihniyet dışı kalan herkese aynı gözle bakıyormuş, belli ki fiiliyat da olusuz etkileriyaşanıyormuş(bunun için dile getirdim o faşist ifadeyi). aynen ABD'nin yerli nefreti üretmesi, siyahilere de vahşi deyip köleliği hak ettikleri iddiası, Nazizmin bedavadan, en kolay yoldan, boş-dümbelek, boş-teneke ama çok tamtamlı subjektif etiket siyaseti-yükselişi, kolay oy için(öyle olmadı mı?) Hıristiyan çoğunluğu çantada keklik yapabilmek adına üretilen yahudi nefreti gibi, tamamen aynı türden siyasettir, ilerici, devrimci değil, insanlık dışı, gerici, karşı-devrimci bir konuma sürüklenme ve geriye kalan tablonun ise işte günümüz Trkiyesi gibi olacağı, devrimlerin gerçekleşmediği geri bir ükeye döneceği, ama birielrinn kolayca semirdiği ve sürüleştirilmiş milyonları da illa bir tarafta olmaya zorlayan(!?), olmayana da hain diyen(tanıdık geldi mi?!) cehalettir, stotükodur bu ve savunmamalı, cehalet dışında savunulacak bir tarafı yok! Yoksa neci olduğunuz, heleki neciliğinizi subjektif etiketle fişlemisşeniz kimin umrunda, onların anlamı yok, onlar ne doğanın, ne biyolojinin ne de gerçekten de hayatın bir parçası, hiç bir temel ihtiyacın ve ne insanın, ne emeğin, hayatın, evrenin yerine geçebilir şeyler değil boş, bomboş etiketlenmeler... Bilim mi tamam deney yapın, 1.000 adet bebeği, dünyanın her, ama her yerinden toplayın, bir adaya götürün, kesinlikle hiç birisine sen şusun, sen hıristyansın, sen türksün(yüce türk!) sen almansın, sen kürtsün, sen alevisin, sen sünnisin, sen müslümansın demeyin -derseniz bile bunuda deneyin hiç birisi aslında o yüklediğiniz şey olmayacak!-, o ada da o bebeklerin neye ihtiyacı var(gıda, barınak, sağlık, karşılıklı iletişim, koşulların elverişliliği), düşünün, gerçek siyaset ona dairdir gerisi sürüsünün etinden, sütünden, yününden yararlanan, üstelik de sürü tarafından ilahlaştırılmış hazreti, kutsal çobanlarla, sürülerin hikayesidir. Kim ki bun karşı çıka, hemen atlayın üstüne, kesin, biçin, hain deyin, ne yazık ki bu senin hikayendir.
bilgivehis
22-05-2017, 21:15
spartacus, Atatürk 1938'de öldü Cumhuriyet de onunla birlikte öldü, ondan sonraki Cumhuriyet onun adına kullanılan bir sistemdir ama onunla alakası yoktur.
Bu yüzden 38'den sonraki yönetenleri tanımıyorum.
Ama sana göre 38'den sonraki Cumhuriyet de Atatürk'ün olabilir, bana göre ise alakası yok...
spartacus hakkaten saçmalıyorsun. CHP'li vekilin ırkçı söyleminden Atatürk'e ne? CHP'nin o dönemki miletvekillerinden DP de çıktı , İslamcı da çıktı çıktı da çıktı. Bazıları Atatürk'le restleşiyordu dahi hatta Atatürk de yalakaları sevmez eleştirilmesini ister yalakaları kovardı başından.
Dersim teröristlerine o dönemki Türkiye Komunist Partisi veya Komünitern gibi yaklaşsanız olay bitecek ama siz gdip İslamcı'ya Kemalist Devrim'i sormak benzeri bir hataya düşüyorsunuz. Seyit Rıza'nın ideolojisinin pompalandığı Tunceli'de Kürtçülük'ün hortlatıldığı Tuncli'de ne tür tanıklıklar bekkliyorsunuz ki Ermeniler'e sorsanız 1915'te bize katliam yapılmadı mı diyecekler Bolşevik Devrimi'nde Ortodoks tanıklıklarını inceleseniz çok memnunuz ne kadar güzel oldu devrim mi diyecekler yoksa dine küfür katliam her bok yapıldı mı diyecekler?
Size gerçek bir Tuncelili 96 yaşındaki bir hanımefendinin tanıklığını da attım ama nerde Kemalizm karşıtı bir düşünce onu buraya postalıyorsun. Kemalizm hiçbir zaman ırkçı olmadı Kemalizm ırkçı olmamak adına Güneş Dil Teorisi gibi ulusu birleştirecek yanlış kuramlar dahi üretmeye çalıştı. Ulusalcıları kafatasçılarla bir tutmak deli saçması .
Bu forumda cidden soruyorum bir PKK eleştirisi bulmak için mikroskopla mesajları incelemek lazım ama nedense Kemalizme dağa çıkmış eşkiya ideolojisi gibi muamele yapılıyor. Yanlış taraftasınız umarım fark edersiniz. Seyit Rıza ve eşkiyalarını , köprü yıkanları, aşiret liderlerini savunmayın yanlış yapıyorsunuz o devirdeki komunistler bunu yapmadılar.
Gerici feodeller sen ve senin babandir atapu$tcu world. Birgün senin kafani ezerlerse, hic sasma ;)
Bir kere adamlar feodal değil, aşiret. Aşiretten feodal olmaz. Aşiret ilişkisi, feodalitenin öncesinde de var olan bir ilişkidir.
Gerici-ilerici yakıştırmasını bu konuda yapmak tipik bir cumhuriyet solcusu kurnazlığı. Savunmasız bir halkı mağaralara tıkıp zehirleyip öldürmek söz konusu olduğunda ilericiliği-gericiliği hatırlamak ayıptır bir kere.
Teoriyi pratiğin aklanması için kullanmak da ahlakî değildir. Teoriye böyle bir görev vermek, onu ayağa düşürmektir.
Bunu sıkça yapan cumhuriyet solcusu yapının dergilerinden birinin adı da "Teori" üstelik! :)
Bir kere adamlar feodal değil, aşiret. Aşiretten feodal olmaz. Aşiret ilişkisi, feodalitenin öncesinde de var olan bir ilişkidir.
Gerici-ilerici yakıştırmasını bu konuda yapmak tipik bir cumhuriyet solcusu kurnazlığı. Savunmasız bir halkı mağaralara tıkıp zehirleyip öldürmek söz konusu olduğunda ilericiliği-gericiliği hatırlamak ayıptır bir kere.
Teoriyi pratiğin aklanması için kullanmak da ahlakî değildir. Teoriye böyle bir görev vermek, onu ayağa düşürmektir.
Bunu sıkça yapan cumhuriyet solcusu yapının dergilerinden birinin adı da "Teori" üstelik! :)
Dalga mı geçiyorsun zehir mehir yok uydurma zehir orduda yok o dönemde her boka inanmayın . Dersim harekatını tabii ki savunacağım solcu da değilim ayrıca Kemalizm sol sayılmaz sağ da sayılmaz başka bir ideoloji ama soldan da büyük ölçüden beslenmiş karma bir milli anlayış.
Gerici feodeller sen ve senin babandir atapu$tcu world. Birgün senin kafani ezerlerse, hic sasma ;)
Ataputçuyum evet ama ''devlet bizi katletti'' diyip terörist Seyit Rıza'yı ve çetesini savunmuyorum.
Dalga mı geçiyorsun zehir mehir yok uydurma zehir orduda yok o dönemde her boka inanmayın . Dersim harekatını tabii ki savunacağım solcu da değilim ayrıca Kemalizm sol sayılmaz sağ da sayılmaz başka bir ideoloji ama soldan da büyük ölçüden beslenmiş karma bir milli anlayış.
Dersim harekatını sırf kemalizmi savunduğun için ve Mustafa Kemal'i sevdiğin için savunma gereği duymamalısın. Mustafa Kemal'i ben de severim ve sayarım. Ama bu, onun yanlışlarını söylememize engel olmamalı.
Teoriyi pratiğe hizmet eder duruma düşürmemek gerekir derken bunu kastediyorum. Dersim'de çok talihsiz, acı, yanlış şeyler yapılmış işte. İhsan Çağlayangil bile yazmaya içi elvermediğini belirtmiş. Askerlerin anıları var, röportajlar falan var.
Yanlış yapılmış. Modernizm adına, cahil halka zorla devleti tanıtma adına böylesi bir katliama girişilmiş. Dereler kan akmış uzun süre.
Kemalizm sol değil tabii ki. Ama bunlar ayrı konular. Önemli olan, neden Dersim harekatını "tabii ki" savunma gereği duyduğun. Bunun üzerine düşün.
Dersim harekatını sırf kemalizmi savunduğun için ve Mustafa Kemal'i sevdiğin için savunma gereği duymamalısın. Mustafa Kemal'i ben de severim ve sayarım. Ama bu, onun yanlışlarını söylememize engel olmamalı.
Teoriyi pratiğe hizmet eder duruma düşürmemek gerekir derken bunu kastediyorum. Dersim'de çok talihsiz, acı, yanlış şeyler yapılmış işte. İhsan Çağlayangil bile yazmaya içi elvermediğini belirtmiş. Askerlerin anıları var, röportajlar falan var.
Yanlış yapılmış. Modernizm adına, cahil halka zorla devleti tanıtma adına böylesi bir katliama girişilmiş. Dereler kan akmış uzun süre.
Kemalizm sol değil tabii ki. Ama bunlar ayrı konular. Önemli olan, neden Dersim harekatını "tabii ki" savunma gereği duyduğun. Bunun üzerine düşün.
Bir devrim ya tamamen savunulur ya da tamamen reddedilir Mustafa Kemal Atatürk yarı devrimci ilerici yarı gerici faşist olamaz . Böyle bir dünya yok. Dolayısıyla tabii ki Dersim harekatını öveceğim savunacağım Mustafa Kemal yaptığı için değil cumhuriyet devriminin bir parçası olduğu için.
katatonia
30-05-2017, 21:37
Bir devrim ya tamamen savunulur ya da tamamen reddedilir Mustafa Kemal Atatürk yarı devrimci ilerici yarı gerici faşist olamaz . Böyle bir dünya yok. Dolayısıyla tabii ki Dersim harekatını öveceğim savunacağım Mustafa Kemal yaptığı için değil cumhuriyet devriminin bir parçası olduğu için.
Bir insan hem devrimci hem faşist olamaz mı? Mussollini ve Hitler ikisi de kendilerinin devrim yaptığını düşünüyordu.
Bir insan hem devrimci hem faşist olamaz mı? Mussollini ve Hitler ikisi de kendilerinin devrim yaptığını düşünüyordu.
Tayyip Erdoğan da öyle düşünüyor ama niyeti bizi Osmanlı sistemine döndürmek.
katatonia
30-05-2017, 21:51
Tayyip Erdoğan da öyle düşünüyor ama niyeti bizi Osmanlı sistemine döndürmek.
Konuyu sulandırmaya gerek yok. Ciddi ciddi konuşulacak mevzular bunlar.
World sitede son ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum. Sen ise son olarak hatırladığım, politika bölümü görüntüsünü kendine, kendi isteğin ile kapattırmamışmıydın. Ne tür beyni dağlanmış bireylersiniz, bir gıdım aydınlanma belirtisi yok. Ya bu kadar geçen zamanda ilacını düzenli almadın ya da trollün püsküllü olanısın.
Diger başlığa yazmak istemiştim. Kilit yedi. Tartıştığın bebe üyeler bilmez ne tür ikiyüzlü site palazcıları olduğunuzu.
Elde kılıç hala üye bıktırma taktikleri devam ediyor.
World sitede son ne zaman yazdığımı hatırlamıyorum. Sen ise son olarak hatırladığım, politika bölümü görüntüsünü kendine, kendi isteğin ile kapattırmamışmıydın. Ne tür beyni dağlanmış bireylersiniz, bir gıdım aydınlanma belirtisi yok. Ya bu kadar geçen zamanda ilacını düzenli almadın ya da trollün püsküllü olanısın.
Diger başlığa yazmak istemiştim. Kilit yedi. Tartıştığın bebe üyeler bilmez ne tür ikiyüzlü site palazcıları olduğunuzu.
Elde kılıç hala üye bıktırma taktikleri devam ediyor.
Politika bölümünün tekrar açılmasını yöneticiler teklif ettiler açtığım bazı konular politikayla ilgiliymiş oysa ben tarihle ilgili sanıyordum sürekli konularım taşındı o yüzden.
Gerçekleri savunacağım tabii ki bunda beis yok hoşunuza gitmiyor oluşu benim sorunum değil ki.
World politika başlıklarını sana açmayı teklif eden yöneticinin ebu cehil misali elleri kurusun:)
Biraz ar, biraz edep! Hiç mi çevrende bu nefretini kustuğun bölgenin insanları yaşamıyor?
Kimsiniz ne menem haydutlarsınız. Kendinizde bu hakkı nasıl teşhis ettiniz. Kimin sembolüne sarılıp bugün çocuğu torunu hayatta olan insanların ölmüş bedenleri üzerinde tepinerek politika konuşuyorum diye zırvalıyorsun. Yetersizzzzz.Ne zaman evrim geçireceksiniz. Bu gidişle zor. Siyasetin zayıf halkası olarak bir süre oyalanacak ve yok olacaksın. Doğada yerin yok atıksın.
Hoşumuza gitmez olurmusun. En büyük hayranın benim. Senin bu beyin yerine bağarsaktan yayılan düşünce sandığın ifrazata kimi örnek gösterirdik . Sakın bozma.
World politika başlıklarını sana açmayı teklif eden yöneticinin ebu cehil misali elleri kurusun:)
Biraz ar, biraz edep! Hiç mi çevrende bu nefretini kustuğun bölgenin insanları yaşamıyor?
Kimsiniz ne menem haydutlarsınız. Kendinizde bu hakkı nasıl teşhis ettiniz. Kimin sembolüne sarılıp bugün çocuğu torunu hayatta olan insanların ölmüş bedenleri üzerinde tepinerek politika konuşuyorum diye zırvalıyorsun. Yetersizzzzz.Ne zaman evrim geçireceksiniz. Bu gidişle zor. Siyasetin zayıf halkası olarak bir süre oyalanacak ve yok olacaksın. Doğada yerin yok atıksın.
Hoşumuza gitmez olurmusun. En büyük hayranın benim. Senin bu beyin yerine bağarsaktan yayılan düşünce sandığın ifrazata kimi örnek gösterirdik . Sakın bozma.
Seyit Rıza teröristini övmediğim için üzgünüm .
Kışkırtmanı seveyim:) he vallahi diğerlerini bilmem ama her bi yanlarım kışkırdı.
Bu kadarsın world. Büyük harflerle başlık aç. İki kışkırtıcı slogan at. Bütün birikimin bu. Sen de haklısın kafanda ne var ki neyi tezgaha sereceksin. Ama piyasası kalmadı be yavrum bu saçmalıkların.
İlaçlarını ihmal etme. Bu saatten sonra okuyacağın tutarsa da okuma. Düşünerek dönüşmeyeceksen faydasını görmezsin. Kendini içinde mesut sandığın ayrıcalıklı sınıfın zeval görmesin. Ha bir de Seyit Rıza tüm ayrıcalık budalalarına girsin:)
Niye bir devrim tamamen savunulsun ya da tamamen reddedilsin? Ayrıca biz bir devrimden değil, bir olaydan söz ediyoruz. Bu olayı devrimle ilişkilendiren sensin ve senin gibi düşünenlerdir.
O devrimin aydınlanma, ilerleme ve ulus devlet anlayışı ile günümüzün anlayışı arasında dağlar kadar fark var.
Halka rağmen halk için ilericilik, aydınlatıcılık anlayışı çoktan terk edildi.
Ayrıca bu olayın "halk için" boyutu tartışılır. Bir halkı "halk için" katletmenin ne gibi bir açıklaması olabilir ki?
Mustafa Kemal'e yarı devrimci, yarı gerici, faşist demedim. Senin aşırı kategorize etme eğilimin var.
Mustafa Kemal bir burjuva devrimcisiydi. Osmanlının çöküş sürecinde devleti ve ülkeyi koruma, kurtarma, elde tutma çabası gösteren pek çok Osmanlı aydınından biriydi.
Doğru ve iyi işler kadar yanlış işler de yaptı. Bunu gördüğü an geri adım da attı. Mesela öztürkçecilik, yani dil devrimi. Bu bir hataydı. Gördü ve geri adım atmaya karar verdi. Bunun için bir başka yanlış ve bilim dışı teoriye, Güneş-dil teorisine yöneldi.
Şimdi sen "cumhuriyet devriminin bir parçası olduğu için bu iki zıt dil politikasının ikisini de mi savunuyorsun? :)