Orijinalini görmek için tıklayınız : Wikipedia Erişime Kapatıldı
Hayırlı olsun .
https://s16.postimg.org/yfx984enp/Untitled_1.jpg
bilgivehis
29-04-2017, 10:28
Bilgi sitesi ve dinci iktidar, güle güle bilim hoş geldin karanlık (:baby:?:fencing:)
gungormez
29-04-2017, 19:41
"Bunlar ****** çocuğu"diye bağırıyordu otobüste bir genç"vikiyi kapatmışlar" ,susmuyordu"Allah belalarını versin"
Yüksek sesle "amin"dedim.
Hemen, hemen herkez "AMİİİİN"diye katıldılar.
Hiç aklıma gelmedi"Kimler ****** çocuğu"demek,kimsede sormadı zaten.
Sanki herkez tanıyordu sanki......
İki durak sonra indim ,hala küfürlersürüyordu "islamcı ,işidçi,köpkler...vb"
Korku duvarı yıkılmıştı.
Yarın 1 mayıs(Hayırlı 1 mayıslar)herkeze...
postalmarx
29-04-2017, 21:23
Wikipedia'nın kapatılma sebebi aynı eski kibirli ve teknoloji cahili devletçi kafa olduğu anlaşılıyor. Bu AKP'nin getirdiği yeni birşey değil. Bizim devlet koskoca Youtube'yi bizde 2 sene kapalı tuttu bilmem hatırlayan var mı? Lugatimize "proxy" falan kavramı o dönem girmişti. Sebebi Atatürkle dalga geçen bir iki videonun Youtube tarafından silinmemesiydi. Bakınız 2 sene. Yazıyla iki sene. Yirmidört ay. 800 küsür gün. Youtube.
Daha sonra "Kemalizmin Karın Ağrısı" diye bir Google Sites sayfası yüzünden koskoca Google komple kapatılsın diyen oldu. Atatürkçü Düşünce Derneği o zaman bir açıklama yayınlamıştı. "Atatürkten daha mı değerli Google" diye sitem etmişti.
Bizim devlet ve yargı anlamıyor bir global internet sitesini kapatamayacağını. Sadece o siteyi _bize_ kapatıyor. O site dünyada aynen yayına devam ediyor. Ama bunlar sanıyor ki "siteyi kapattık".
Wikipedia açısından deniyor ki orada, heralde İngilizcesinde, Türkiye'nin geçmiş senelerde Deaş'a yardım ettiği iddiaları yazıyormuş bazı başlıklarda. Bizimkiler de Wikipedia'ya demiş ki "bunu kaldır". Halbuki herkes girip bu yazıları editleyebilir. Bizimkiler girip doğrusunu yazaydı. Kaynak gösterip delillerle bilimsel bir şekilde ülkemizin ismini temize çıkarsalardı.
Çözüm olarak bize Wikipedia'yı kapatmayı bulmuşlar. Böylece dünya yüzeyinde kimse İngilizce Wikipedia'ya girip Türkiye hakkındaki bu şeyleri okumayacak! Galiba.
Biz de bu arada Wikipedia'nın milyon tane diğer makalesine erişemiyeceğiz. Çünkü Türk yargısının mantığından sual olunmaz!
Youtube tam iki sene boyunca bize kapalı kaldığı günlerde Askeriyenin ve militan Atatürkçülerin korkusundan kimse gıkını çıkaramıyordu. Şimdi herkes bağırıyor. Bu da demokrasi açısından daha ilerlediğimizi gösteriyor. Kemalist oligarşinin yıkılması demek ki gerçekten demokrasi için elzemmiş. Herşey birgünde düzelmiyor tabii ama en azından devletten eskisi gibi korkmuyoruz. Birgün gelecek, devletin patronu vatandaş olacak. Bu dönem sadece bir geçiş dönemi. AKP'nin yanlışları çok ama eski Kemalist devlet zihniyetine göre bu bile daha iyi. En azından bunlara laf anlatabiliyorsun. Bazen seni dinliyorlar da. Sonuçta gelecek daha iyi olacaktır. Vatandaş bilinçleniyor. Böyle böyle öğreniyoruz demokrasinin ne olduğunu ve niye gerekli olduğunu.
bilgivehis
29-04-2017, 22:11
Kemalist oligarşinin yıkılması demek ki gerçekten demokrasi için elzemmiş. Herşey birgünde düzelmiyor tabii ama en azından devletten eskisi gibi korkmuyoruz. Birgün gelecek, devletin patronu vatandaş olacak. Bu dönem sadece bir geçiş dönemi. AKP'nin yanlışları çok ama eski Kemalist devlet zihniyetine göre bu bile daha iyi. En azından bunlara laf anlatabiliyorsun. Bazen seni dinliyorlar da. Sonuçta gelecek daha iyi olacaktır. Vatandaş bilinçleniyor. Böyle böyle öğreniyoruz demokrasinin ne olduğunu ve niye gerekli olduğunu.
Seninle tartışmak istemiyorum ama neredeyse her yorumunda teblig yapar gibi şu akpyi tanrılaştırman artık gerizekalılığın kanıtı olsa gerek.
Kemalizme oligarşi demeyi biliyorsun ama dinci faşizmi göklere çıkarmanın anlamı nedir?
Madem kemalizm oligarşi o halde tek adamlığı, yasaklamayı, din dayatmasını, düşünce mahkümiyetini de görememiş olman mümkün değil, açıkça trollük yapıyorsun, dürüst değilsin.
Bir youtube kıyaslamasıyla dinci faşizmi melek yaptın, göklere çıkarttın, hatta hızını alamadın demokrasi melaykesi, vatandaş uyanıyora getirdin.
Kemalizm nefretiyle net bir diktatörlüğü baş tacı edecek kadar aklını yitirmişsin, sen özgürlük nedir bilemezsin, özgürlük denizinde olsan dahi boğuluyorum diye çırpınan cinstensin. Bu yapınla burada özgürlük dersi vermeye kalkman da tam bir komedi. Bir kapitalist dahi çıkarı geregi faşizmi kabullenirken, senin savunucu olman niyetinin dürüst olmadığını gösterir. Seninkisi bir görüş değil, faşizmim sözcülüğüne soyunmuş kendini özgürlükçü zaneden bir trolsün.
Bütün yorumlarını toplasak üç noktada buluşur: Kemalizm nefreti, Abd ve Akp seviciliği, başka yaptığın bir şey yok. sonra da ateistlik oynuyorsun, özgürlükten bahsediyorsun. Tutar hiç bir yanın yok, bütün kavramları bozguna uğratarak, insanlara kapitalizm ve faşizmi sevdirmeye çalışıyorsun ama sen kavramların anlamını değiştirsen de aynı nitalikte zıt kavramlar doğuracağından haberin dahi yok. Sen istediğin kadar elmaya armut de o yine elma tadı verecektir...
aliyarasfal
29-04-2017, 22:37
Postalmarx;
Dikkat ediyorum sürekli bir atatürk düşmanlığı ve komunizm düşmanlığı sergiliyorsun.Neredeyse her konuda bu iki noktaya kaydırıp bir propaganda (sistemli) tarzı olarak eleştiri adıyla saldırıyorsun.Save the dayin farklı bir versiyonu imajını başarıyla yerleştirdin :)
Sorun bu değil.
Eleştirilerini yaparken( eleştiri midir tartışılır) örneğin Atatürkçü(?) olduğunu iddia etiğin kişilerin yaptıklarını sürekli öne koyup Atatürk karalama kampanyasına dönüştürüyorsun.
Fetöcüler 15 temmuzda Atatürkçülük imajıyla darbe yapmaya kalktı, 28 şubatın arkasında izleri görüldü, ha keza natoya giriş( Atatürk olsa gireceğini hiç sanmıyorum) ,12 Eylülün cuntacısı Kenan Evren eliyle pompalanan dindarlık ve türkçülükDP Natocu cuntacı anlayışlar vesaire hepsi Kemalizm diye bir ideoloji( yerseniz) ne ilginçtirki sünni mezhepsel bakışla ve türkçülük sentezli bir ideoloji olarak hep işlendi ve hep Kemalistiz biz çığırtkanlığıyla bu uygulamalar hep yutturuldu.
Sözde cemmaatler yasaklı iken devlet eli ile hep kollanıp desteklendiler. Fetöünün dayanılmaz cazibesi ve diğerleri, Hizbullah gerçekleri (Ecevit döneminde açığa çıktı- akp döneminde hepsi salındı ) ve hele en küfretmeme ramak kaldığı nokta utanmadan birde bunları Atatürk-Atatürkçüler yaptı masalını utanmadan hala empozse peşinde oluşunuz.
Yetmiyor dalga geçercesine birde daha özgürüz daha iyiye gidiyoruz diyecek kadarda aptalca bir yorum ekliyorsunuz.
Ben bu ülkede Atatürkten kalan ne varsa tek tek silinmeye ve arkasına saklanılarak ne çok dejenere edilip yok edilmeye çalışıldığını özellikle Kemalizm diye uydurma bir ideoloji üreterek tam tersi emperyalizmin köpekliğine soyunmuş çevrelerin devleti daima elinde tutup tamda bu günlere bu ülkeyi böyle adım adım taşınan süreci hazırladıklarını( Kenasn Evreni sağlığında Cumhurbaşkanı iken tanımış biriyim, 5 vakit namazını kılan, dinci ve Atatürkçü olduğu iddiası tamamen göstermelik biridir) yani Atatürk ismini harcarken arkasındada tam tersine ne kadar dinci-gerici emperyalizme hizmete hazır çevre varsa beslenip korunan ve kendini laiklikle avutan kesimlerede korkmayın biz Kemalistiz , cumhuriyeti koruyoruz mesajını bol bol pompalayan amma hepside aynı kapının köpeği olan 6. filoya tapmayı asla unutmamış siyaset ve bürokrasinin elinde olduğunuda unutmuyorum.
Maalesef sizin gibi tipler hep vardı ve işte bu nedenle asla bu coğrafyada huzur ve insani değerler oturmayacak. Din kadar tehlikeli , karşıt görünen birbirini besleyen aynı kapıda hırlaşan iki köpek gibi:). Şu basit demogojinide yiyen hala varsa diyecek bir şey yok.
Kanıtlı belgeli konuşmalısın.
Kemalizm adına yapılığını iddia ettiklerini hangisi Atatürk tarafından "yapın "denilmişte yapılmış yapanlarca? Bir dini neye göre eleştiriyoruz? uygulayanlara göremi? İlk başta öyle sansanda değil. O uygulamanı kaynağının din olduğunu ortaya koymamız gerekirki biz bunu daima yapıyoruz, bu kişinin referansı budur deme hakkımız olur.
Çıkmış biri ben islam adına insan kurban ediyorum diyorsa "vay gördün mü işte adam müslümanım diyor demekki islamda yamyamlık varmış mı dersiniz" Bu kadar sığmısınız yahu?
artık rahatsız edici boyutta kamalistler şunu yaptı, oh olsun şimdikilerde haklı onlarda yapar tabikine, salaklığında açıklamalarından gına geldi.
Birde daha iyiyiz şükredin modu dayamaya kalkmıyor musun, hah o noktada film kopuyor haberin olsun.
Ağır ol molla desinler, aradada hakarete vardırıyorsun işi, özellikle genelleyerek bu kışkırtmacı tavrınıda gözden geçir yoksa ben geçirmek zorunda kalacağım.
Kaliteli ne olduğun umrumda değil, kalitenin kontrolünü yaptırtma bana. kişisel hakaret eden olursa karşılık verme konusunda keyfin bilir amma genellemeye ve şu trol tarzını yediğimizi sanmayı bırak.
Uyarılarım şimdilik dostça, yok bildiğimi okurum dersen sorun değil.
Bilgiveis kalp kalbe karşıdır derler, tek kalıp trol modundalar, :)
Şimdilik saygımla gittim...
gungormez
29-04-2017, 22:57
Wikipedia kurucusundan erişim yasağı açıklaması: Türkiye halkının yanında olacağım
Dünyanın en büyük internet ansiklopedisi Wikipedia'nın Türkiye'de erişime engellenmesi sonrası sitenin kurucusu açıklama yaptı.
cumhuriyet.com.tr (http://www.cumhuriyet.com.tr/haberkaynagi/1/cumhuriyet.com.tr.html)
Yayınlanma tarihi: 29 Nisan 2017 Cumartesi, 20:50
http://www.cumhuriyet.com.tr/Archive/2017/4/29/730712_resource/yazar.jpg
Wikipedia'nın kurucularından Jimmy Wales, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Bilgiye erişim temel insan hakkıdır. Türkiye halkının bu hakkını savunma mücadelesinde hep yanında olacağım" ifadelerine yer verdi.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), bugün wikipedia.org'a erişimin idari tedbir kararı nedeniyle engellendiğini duyurmuştu.Konuyla ilgili, BTK'nin sitesinde şu açıklama yer aldı: "5651 sayılı Kanun uyarınca yapılan teknik inceleme ve hukuki değerlendirme sonucunda bu İnternet sitesi (wikipedia.org) hakkındaki Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun 29/04/2017 tarih ve 490.05.01.2017.-182198 sayılı kararına istinaden Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından İDARİ TEDBİR uygulanmaktadır."
Hükümet kaynakları, Türkiye'nin Wikipedia'dan dört talebi olduğunu, bu taleplerin yerine getirilmesi halinde erişim engelenin de kaldırılabileceğini bildiriyor. Buna göre, söz konusu talepler şunlar; "Wikipedia'nın Türkiye'de temsilcilik açması, uluslararası hukuka uyması, ‘Türkiye'yi karartma operasyonları'na katılmaması, mahkeme kararlarını dikkate alması.
bilgivehis
30-04-2017, 02:40
Wikiye nasıl girilir?
Alttaki bağlantıdan Opera Tarayıcıyı kurun ve ayarlardan VPN tikini etkin yapın.
http://www.opera.com