PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kılıçdaroğlu - Adâlet Yürüyüşü

pianola
15-06-2017, 14:09
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün 'Adalet Yürüyüşü'nü başlattı. Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a kadar yürüyecek. Elinde 'Adalet' yazan bir pankartla yürüyüşü başlatan CHP lideri şu açıklamayı yaptı: 'Kendi ülkemizde gazetecilerin, vekillerin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.'

Adalet Yürüyüşü başladı

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' adını verdiği yürüyüye başladı. Dün CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP olağanüstü toplanmış ve bu kararı almıştı. Kılıçdaroğlu bu sabah Güvenpark'a gelerek yürüyüşü başlattığını açıkladı. Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

'Adalet istiyoruz'

Kendi ülkemizde gazetecilerin, vekillerin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayadın artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülke için bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle alakası yok, bu kutlu bir yürüyüş, bir adalet yürüyüşüdür. Hapishaneleri tıka basa olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu zorlu kavramının hakkını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız ama herkes yargının bağımsızlığını savunmak zorundayız. Bütün dünya duysun biz dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz dikta yönetimi istemiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.

http://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/700x0/594245dc61361f0558edc31a

Parti logosu yok

CHP lideri bu yürüyüşte CHP'ye ait bir logo kullanmıyor. Eşi, oğlu ve gelini de Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyor.

Kılıçdaroğlu ilk açıklamayı evinden çıkarken yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'daki evinden çıktı. Eşi ve oğluyla Güvenpark'a doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, evinin önünde gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Adalet Yürüyüşü'ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödeyeceğim demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak.",

(...)

http://www.cnnturk.com/son-dakika-kemal-kilicdaroglu-adalet-yuruyusunu-baslatti

Ahlaksız
15-06-2017, 19:42
Bu adamın Tayyip'in hizmetkârı olduğunu düşünüyorum..Çünkü her hareketi Tayyip'e yarıyor..Şimdi de kendi vekili için yürüme kararı almış..Tamam da millet sana yürü diye değil,faşizme son ver diye oy verdi..Adaleti tesis et,iktidarı yerinden et diye oy verdi ve sen sürekli seçim kaybettin..Çünkü beceremedin bunu..Bu beceriksizliğin faturasını bu millet ödüyor..Senin vekilin de ödeyecek..

Örnek veriyorum..Son 15 senedir KORKUNÇ bir KADIN CİNAYETLERİ gerçeği var..
Bu konuda tek bir ADIM attılar mı?
Diyelim ki attılar ve iktidar bu hareketi bertaraf etti..Tamam da madem adımların boşa gidiyor,ne diye bankamatikten her ay o vekil maaşlarını alıyorsunuz?
Ne yaptınız lan son 15 senede?
Muhalefet olarak bu milletin hangi derdini,iktidara anlatabildiniz ve iktidardakileri ikna ettiniz?
Hiçbir şey yap(a)madılar..
Bir taraf Türkiye'nin ırzına geçerken,diğer tarafta yürüyen merdivene tersten bindi veya bugün olduğu gibi şehirlerarası yürüme kararı aldı..

Amon yarebbi
15-06-2017, 20:14
Daha çok sevdim seni Kılıçtaroğlu, sana ve mensubu olduğun partine de , hem yürümen hemde bizi temsil ettiğini için OY VERDİM . Bir daha oy vereceğim.

Oy vermeyi ateizm siperinin arkasına geçip zul sayanlardan olmadım . Memlekette her kötü işleyişin sebebi olanlara göz kırpmak içinde , seni gereksiz eleştirmem.

Kavga ve hırgürle kötü işleyişin durdurulabileceğine inananlardan değilim . Kim kimi ikna edebilmiş ki , Kılıçtaroğlu kötü düzeni kendine menfaat aracı olarak kullananları ikna etsin. Hükümetleri ikna etmek diye bir siyasi işleyiş yoktur. Hüküm edenleri yaptıklarından vazgeçirmek için halkın ikna edilmesi vardır. Halkı ikna etmekte kolay bir iş değildir. Hele birde din ile , sahte vatanseverlik ile kuşatılmış bir halk varsa karşınızda durum daha da zor olur.

Geçmiş olan referandumda yerinden kımıldamayan tipler , eleştirmekten dahi korktukları yöneticilerin değirmenine su taşıdıklarını hiç unutmasınlar.

Referandum da yada seçimlerde " ateistlerin oy kullanması olamaz" diye haykıranların bu konularda seçim başarısızlıklarına işaret etmeleri gerçekten incelenmesi gereken psikolojik bir haldir.

Yürü be KILIÇTAROĞLU , Sevgiler saygılar benden sana.

Ahlaksız
15-06-2017, 20:30
Vayyy..Postalabd,benim psikolojime filan değinmişsiniz:)
Bir taraf soyana,bir tarafta yürüyene oy veriyor..Akp seçmeninden zerre farkınız yok..
Yürüyünce ne olacak?
Hangi sorunlar masaya konacak?
Saçmalamayın..
Mecliste 15 senedir,iktidarın oy kaybetmesine izin vermeyen muhalefet;şimdi yürüyerek sorunlarımızı mı çözecek?
Mesela?
Etin fiyatı mı düşecek?
Ne olacak lan?
Vekili hapse girmiş..Ağlıyor işte..Kendi sürüsü için ağlıyor..Halk için yürümüyor,kendi sürüsü için yürüyor..
Halk için yürünmez,mücadele edilir..15 senedir mücadele etmeyenler,en son yürümeye başvurdu..Yürüme bitince,bu sefer yüzmeye başlarlar..Nasılsa maaşlar yatıyor..!

Amon yarebbi
15-06-2017, 20:54
Boşver ahlaksız bu mevzuları , nasıl olsa rey ile tercih sana aykırı. Neden bu düzeni eleştiriyorsun ki ? Rey kullanmadan hükümet olamayan merkezleri eleştirmek yakışır size.

Fikrin değişti ise bir şey diyemem. ( rey kullanma konusun da )

Ahlaksız
15-06-2017, 22:16
Oy kullanmam..O konuyu kapattım..
Düzeni eleştirdiğim filan yok..Düzen yok ortada bir kere..Ben kanalizasyonu tarif ediyorum..Nasıl bir pisliğin içinde bulunduğumuzu söylüyorum..Oy kullanmıyorum olmam,bu konuda sessiz kalmak zorunda olduğum anlamına gelmez..
Bu ülkenin iktidarına da muhalefetine de s.kayım..Bu kadar netim..

bakkalmahmud
15-06-2017, 23:57
Konu hakkinda fikrim.
1-Adalet istiyorsan önceden düsüneceksin sonra düsünmenin bi faydasi yok,2-Demirelin bi lafi vardi,yollar yürümekle asinmaz,3-Haklar yalvararak alinmaz güc olusturur carpisir alirsin bunlari yapmiyorsan demekki hak alma diye bir sorunun yok,4-Bu cagda milyonlarca insanin kaderini birkac kisiye birakmasini ve bunu seyretmesini hic anliyamiyorum iletisim caginda bu insanlar örgütlenip kendi kendini yönetemiyorsa her türlü kötülük hakdir,5-Dünya kainatin timarhanesidir dolayisiyla birkac akilli bu kadar delinin kahrini cekeceyine deli olup hayatin tadini cikarsinlar :) 8Hayatda en üzüldüyüm sey akillilarin delilerin kahrini cekmek zorunda olmalari :) ) 6-Siyasetde bi ticaret ayni din gibi din tüccarinin refah ve huzura katkisi neyse siyasetcininde o olur,hic oy kullanmadim bu yönümle gurur duyuyorum.

Vefik Sami
16-06-2017, 00:49
"FETÖ'cü" yaftasıyla işlerinden atılan yüzbinlerce memur, "FETÖ'cü" diye hapse atılan yüzbinlerce insan neredeyse bir yıldır çile çekerken koltuğundan milim kıpırdamayanların, bir Milletvekilinin uğradığı haksızlık karşısında bu kadar feverân etmesini samimi bulmuyor, siyâsi bir manevra olarak değerlendiriyorum. CHP'nin başındaki şahsın öncelikli görevi partisi ve laik zihniyetteki insanlarla iktidâra yürümektir. Istanbul'a yürüyünce eline ne geçecek ?

Süleyman DEMİREL, "yollar yürümekle aşınmaz" demişti.
Yürü be koçum, kim tutar seni...

Şüpheci Dinsiz
16-06-2017, 01:16
CHP ne kadar ağır eleştirilse haktır. Benzer ölümcül hatayı HDP de Gezi zamanında yapmıştı.

Ne var ki, gün o gün değil. Adalet yürüyüşüne şahsen elimden gelen desteği vereceğim.

kartopu
16-06-2017, 08:10
CHP bu yürüyüş ve eylemleri Referandumdan sonra yapacaktı Nedense karar veremediler bu kararsızlıkları CHP içinde sarsıntıya neden oldu .Ama geç değil
İzmir İl Örgütüde 17 haziranda yürüyüş başlatıyor Genel Başkanla Gebze de birleşecekler.
Trakyadan da bekliyorum. Bu tepki olmalıydı çok geç kalınmadı. Hepimiz bu eylemde CHP nin yanındayız.

NickMickyok
16-06-2017, 08:51
CHP, hep AKP nin oyununa geldi. Aman sağ ,milliyetçi ve muhafazakar seçmen bizi darbeci görmesin ama bizi ateist görmesin aman bizi şöyle görmesin böyle görmesin diye sağa yönelik hamleler yapayım derken, sonunda HDP den sonra CHPlilerle nabız yoklamaya devam ediyor AKP.

MHP, AKP nin yanında saf tutarak sadece ölümünü geciktiriyor o kadar.

marcos
17-06-2017, 22:02
CHP ve KILIÇTAROĞLU son dönemin en mantıklı ve haklı eylemini gerçekleştiriyor.Haksızlığa karşı barışçıl yürüyüşler sonuç alıcı olur.İnsanların tehdit edilmesi mahkemelere emirler verilmesi sürekli hale gelmişti bir yerde artık dur denmesi gerekiyordu.

AKP nin önünde artık iki yol var.Ya taviz verecek ya yürüyüşü yasa dışı ilan edecek.Ben taviz vereceğini düşünüyorum.Taviz verecekler ve halk Tiranın da diz çökebildiğini görecek.

Saddam Hussein
17-06-2017, 23:55
Sanırım bazıları CHP'nin devrim yapmasını falan bekliyor. Beyler, sınıflı toplumlarda ideolojiler ve partiler, sınıflardan bağımsız değildir. Hakim olan sınıfın izlerini taşır. CHP'de son kertede bir burjuva partisidir. Siyasetteki etkinlik alanıda bu burjuva sınırlarının içinde kalır. Daha öteye geçemez. Dolayısıyla CHP'nin bu niteliğini göz ardı edip, ondan farklı talep ve beklentilerde bulunmak manasızdır.

marcos
18-06-2017, 01:35
Sanırım bazıları CHP'nin devrim yapmasını falan bekliyor. Beyler, sınıflı toplumlarda ideolojiler ve partiler, sınıflardan bağımsız değildir. Hakim olan sınıfın izlerini taşır. CHP'de son kertede bir burjuva partisidir. Siyasetteki etkinlik alanıda bu burjuva sınırlarının içinde kalır. Daha öteye geçemez. Dolayısıyla CHP'nin bu niteliğini göz ardı edip, ondan farklı talep ve beklentilerde bulunmak manasızdır.

Her hak talebinde ahanda bizim egemenliğimizi yıkacaklar diye paniğe kapılmanız yersiz.

Hukuk içinde kalınmasını istemek kanun önünde eşitliği savunmak için proleter olmak gerekmez.Zaten proletarya eyleme hukuk için kanun önünde eşitlik için geçmez.

KILIÇTAROĞLU' nun başlattığı eylem tamamen demokratik ve barışçıldır.Tarz olarak zaten proleter değil burjuvadır.

Ve eylem haklı nedenlere dayanmaktadır.

Saddam Hussein
18-06-2017, 04:40
Her hak talebinde ahanda bizim egemenliğimizi yıkacaklar diye paniğe kapılmanız yersiz.
Hukuk içinde kalınmasını istemek kanun önünde eşitliği savunmak için proleter olmak gerekmez.Zaten proletarya eyleme hukuk için kanun önünde eşitlik için geçmez.KILIÇTAROĞLU' nun başlattığı eylem tamamen demokratik ve barışçıldır.Tarz olarak zaten proleter değil burjuvadır.Ve eylem haklı nedenlere dayanmaktadır.

Çünkü; adalet, demokrasi, özgürlük gibi burjuva demokratik taleplerin savunusu ve bu talepleri sonuna kadar götürerek nihayete erdirebilme noktasında kararlı bir tutum takınabilecek olan tek sınıf, işçi sınıfıdır. Zira burjuvazinin sermaye ve mülkiyet ile olan sıkı ilişkileri onun bu talepler noktasında kararlı olabilmesini engellemekte, varolan düzenin değişiminin kendi maddi tahakkümünüde negatif yönde etkileyebileceği şüphesi ve korkusu ile sınıfsal olarak kaypak bir tutum almaya onu itmektedir. Fakat işçi sınıfının, mülkiyet ile olan ilişkisi neredeyse yok denecek kertede az olması, sadece emeği vasıtası ile geçinmesi hasebiyle sınıfsal olarak bu taleplerin temsili noktasında söz konusu sınıfı gerçek anlamda tutarlı ve kararlı olabilentek sınıf kılmaktadır.

Misalen1905 burjuva demokratik devrimi arefesinde Lenin, şöyle yazmıştır; ''Burjuvazi her zaman tutarsız olacaktır. Bizim burjuva demokratlarını halkın gerçek dostları olarak görmemizi sağlayacak koşullar öne sürmekten daha aptalca ve boş bir şey yoktur. Demokrasinin tutarlı savaşçıları ancak proleterya olabilir.'' (Demokratik Devrimde Sosyal Demokrasinin İki Taktiği, Sol Yayınları, syf:54)

Bu tür konulardaki sınıfsal özü kavrayamadığınız sürece, CHP gibi partilere umut bağlayıp, daha çok hayal kırıklığını uğrarsınız çok....

Amon yarebbi
18-06-2017, 05:35
CHP gibi partilere umut bağlayıp, daha çok hayal kırıklığını uğrarsınız çok

Bedevi herkes anasının margarinini kullanır ya ! Ne tavsiye edersin ?ananınkini tavsiye edermisin bize?

Richard Dawkins'in G.tunun Kili olacağına bahtsız bedevi babanın G.tunun Kili ol.

Sana da bu yakışır.

kartopu
18-06-2017, 10:17
Misalen1905 burjuva demokratik devrimi arefesinde Lenin, şöyle yazmıştır; ''Burjuvazi her zaman tutarsız olacaktır. Bizim burjuva demokratlarını halkın gerçek dostları olarak görmemizi sağlayacak koşullar öne sürmekten daha aptalca ve boş bir şey yoktur. Demokrasinin tutarlı savaşçıları ancak proleterya olabilir.'' (Demokratik Devrimde Sosyal Demokrasinin İki Taktiği, Sol Yayınları, syf:54)

Kitabın ismi de güzelmiş Demokratik Devrimde Sosyal Demokrasinin İki Taktiği.Lenin çok uyanık bir siyasetçi neyi ne zaman ne boyutta söyleyeceğini çok iyi bilir.

Ama Burjuvazinin de demokrasiye ihtiyacı var. En iyi rekabetçi düzen demokrasi vasıtası ile sağlanabilir.Burjuvazi işçi sınıfını artı değer sağlayarak sömürürken kendi sınıfı içinde de azgınca rakabet yaparak küçük sermayeleri ele geçirmek içinde çaba harcar.
Modern düzende demokrasiye her sınıfın ihtiyacı vardır Zaten demokrasi her sınıfın eşit paylaşacağı pasta değildir ama sonunda pasta ve her kes pay alacak.

Ayrıca faşizm koşullarında yapılacak en iyi şey demokrasi savaşıdır kiminle ortak olursan ol amaç faşistleri iktidardan indirmektir. Onun için cepheler kuruluyor.

Engse Hohol
18-06-2017, 12:00
Susmamak gerek elbet, birşeyler yapmalı. yapılması gerekenin doğrusu bu mudur bilmiyorum. Yürüyüş sırasında sabahki yağmurda ıslanmışlar. Sonuç olarak Enis Berberoğlu'nun casusluk suçu kesinleşirse dönüşü yok, çekecek 25 yıl hapsi. Ama mit tırlarında silah olduğunu tek söyleyen Enis Berberoğlu değildi ki. Bilinen birşeyi söylemesinin neresi casusluk? Sürekli okuduğum yazarlardan Nihat Genç bu yürüyüşü olumsuz olarak nitelendiriyor ve akp'nin karşısındaki %49'un enerjisini heder etmeye vardıracağından kaygılanıyor.

✔ (http://odatv.com/chpye-kurulan-yeni-kumpas-1806171200.html) Nihat Genç; CHP’ye kurulan yeni kumpas. Bu enerjiyi heder etmeyelim.

Cercis Hz Circis
18-06-2017, 12:48
Enis Berberoğlu mit tırlarının ilaç ve gıda değil, silah taşıdığını söyleyen tek kişi değildi ama Can Dündar ile birlikte basına ilk açıklayan 2 kişiydiler. Can Dündar Türkiye'de kalsaydı o da 25 yıl hapis cezası alacaktı. Enis Berberoğlu ve Can Dündar Mit tırlarının silah taşıdığını fetöcü polis veya subaylardan öğrenmişlerse, casusluk hükmü doğru bir yargı kararı demek olacaktır ama bence tahmini bir ifadeydi onlarınki ve tahminleri tuttu. Mit tırlarında silah olduğunu fetöcülerden öğrenmiş olmaları zayıf bir olasılık.

spartacus
18-06-2017, 13:57
Sürekli okuduğum yazarlardan Nihat Genç bu yürüyüşü olumsuz olarak nitelendiriyor ve akp'nin karşısındaki %49'un enerjisini heder etmeye vardıracağından kaygılanıyor.
Yerinde bir kaygı, tribünlere oynamak ancak pasif, çaresiz, sahaya inmeyen seyirciler üretir oysa doğru politika, tüm benzer gelişmelerden kaygı duyan milyonları en demokratik haklarını kullanma, kendilerini temsil edebilme zeminine çekmekti, sözde milyonalrı temsil ettiğini iddia eden ama oara tek başına karar alıp, kelle olarak, bir kellenin gösterişe dayalı, trajik yürüyüşü değil, milyonların o yola düşmesi için çalışmak gerekirdi.

Bunların olacağı, yaşanacağı konusunda 1 yıl öncesinden öngörülerde bulunduk, bundan sorna Türkiye de siyaset, diktatörlük koşullarında şekillenmeye, tek bir çatlak ses, farklı fikrin dile getirilemediği muktedir yağma ve hakimiyete doğru devam edecek...

marcos
18-06-2017, 14:11
Çünkü; adalet, demokrasi, özgürlük gibi burjuva demokratik taleplerin savunusu ve bu talepleri sonuna kadar götürerek nihayete erdirebilme noktasında kararlı bir tutum takınabilecek olan tek sınıf, işçi sınıfıdır. Zira burjuvazinin sermaye ve mülkiyet ile olan sıkı ilişkileri onun bu talepler noktasında kararlı olabilmesini engellemekte, varolan düzenin değişiminin kendi maddi tahakkümünüde negatif yönde etkileyebileceği şüphesi ve korkusu ile sınıfsal olarak kaypak bir tutum almaya onu itmektedir. Fakat işçi sınıfının, mülkiyet ile olan ilişkisi neredeyse yok denecek kertede az olması, sadece emeği vasıtası ile geçinmesi hasebiyle sınıfsal olarak bu taleplerin temsili noktasında söz konusu sınıfı gerçek anlamda tutarlı ve kararlı olabilentek sınıf kılmaktadır.

Bu tür konulardaki sınıfsal özü kavrayamadığınız sürece, CHP gibi partilere umut bağlayıp, daha çok hayal kırıklığını uğrarsınız çok....

Yer Rusya tarih 1915 değil yer Türkiye tarih 2017.

Yürüyüşün amacı monarşiyi devirmek değil.Haksızlıklara kötü gidişe hukuksuz işlere demokratik tepki koymak.

Ortaya çıkan sorunun kaynağı mülkiyetin hangi sınıfın kontrolünde olacağı üzerine değil.Uluslararası terör örgütlerine silah desteği sağlanması ve militan kadrolaşma ile ilgili.

Saddam Hussein
18-06-2017, 14:32
Yer Rusya tarih 1915 değil yer Türkiye tarih 2017.Yürüyüşün amacı monarşiyi devirmek değil.Haksızlıklara kötü gidişe hukuksuz işlere demokratik tepki koymak.Ortaya çıkan sorunun kaynağı mülkiyetin hangi sınıfın kontrolünde olacağı üzerine değil.Uluslararası terör örgütlerine silah desteği sağlanması ve militan kadrolaşma ile ilgili.

Kavrayamadın herhalde konunun özünü. Sınıfların mülkiyet ve sermaye ile olan ilişkisi, onların siyasal olarak ilericiliğinin de ölçütüdür. En azından Marksizm için bu böyle...

marcos
18-06-2017, 14:44
Kavrayamadın herhalde konunun özünü. Sınıfların mülkiyet ve sermaye ile olan ilişkisi, onların siyasal olarak ilericiliğinin de ölçütüdür. En azından Marksizm için bu böyle...

Yürüyüş konusunun özü kanun önünde eşitlik üzerine.Bir şey suç kabul ediliyorsa herkese suçtur.Birilerine suç birilerine değil anlayışı ortaya çıkarsa bu duruma tepki koymak demokratik haktır.

Marksizm yürüyüşün konusu değil.Marksistlerin yürüyüşü desteklemelerinin yada desteklememelerinin KILIÇTAROĞLU ve CHP nin sınıfsal konumu ile ilgili olacağını sanmıyorum.

Saddam Hussein
18-06-2017, 15:02
Yürüyüş konusunun özü kanun önünde eşitlik üzerine.Bir şey suç kabul ediliyorsa herkese suçtur.Birilerine suç birilerine değil anlayışı ortaya çıkarsa bu duruma tepki koymak demokratik haktır.Marksizm yürüyüşün konusu değil.Marksistlerin yürüyüşü desteklemelerinin yada desteklememelerinin KILIÇTAROĞLU ve CHP nin sınıfsal konumu ile ilgili olacağını sanmıyorum.

Mesele yürüyüş değil. Ben bu yürüyüş yapılmamalıydı da demiyorum.. Fakat bu yürüyüşe gerekçe olarak gösterilen adalet, demokrasi gibi kavramların tam anlamıyla içselleştirilebilmesi ve gerçekleştirilebilmesi noktasında CHP sonuna kadar tutarlı ve kararlı olamaz diyorum. Çünkü; sınıfsal yapısı buna izin vermez.

Diğer yandan bu başlık altında bazıları CHP'yi eleştirmiş ve çeşitli konularda hayal kırıklığına uğradığını belirtmiş. Bende diyorum ki sorun CHP'de değil, sizin ona yüklediğiniz anlamda ve ona yönelik beklentilerinizde.... Günümüzde referans noktasını emekten almayan, ben üretim ve bölüşüm ilişkilerine halkın yararına olacak şekilde müdahale edeceğim diyemeyen bir anlayışın siyasal olarakta eşitlik, adalet gibi ülküleri tesis edebilmesi zaten mümkün değildir.

disbelief
18-06-2017, 15:07
Mesele yürüyüş değil. Ben bu yürüyüş yapılmamalıydı da demiyorum.. Fakat bu yürüyüşe gerekçe olarak gösterilen adalet, demokrasi gibi kavramların tam anlamıyla içselleştirilebilmesi ve gerçekleştirilebilmesi noktasında CHP sonuna kadar tutarlı ve kararlı olamaz diyorum. Çünkü; sınıfsal yapısı buna izin vermez.

Diğer yandan bu başlık altında bazıları CHP'yi eleştirmiş ve çeşitli konularda hayal kırıklığına uğradığını belirtmiş. Bende diyorum ki sorun CHP'de değil, sizin ona yüklediğiniz anlamda ve ona yönelik beklentilerinizde.... Günümüzde referans noktasını emekten almayan, ben üretim ve bölüşüm ilişkilerine halkın yararına olacak şekilde müdahale edeceğim diyemeyen bir anlayışın siyasal olarakta eşitlik, adalet gibi ülküleri tesis edebilmesi mümkün değildir.

CHP'liler demokrat olabilseydi Kürt Açılımına herkesten önce karşı çıkanlar onlar olmazdı bence. Ermeni Soykırımı inkarı konusunda da demokratların gerisindeler.

marcos
18-06-2017, 15:11

Diğer yandan bu başlık altında bazıları CHP'yi eleştirmiş ve çeşitli konularda hayal kırıklığına uğradığını belirtmiş. Bende diyorum ki sorun CHP'de değil, sizin ona yüklediğiniz anlamda ve ona yönelik beklentilerinizde.... Günümüzde referans noktasını emekten almayan, ben üretim ve bölüşüm ilişkilerine halkın yararına olacak şekilde müdahale edeceğim diyemeyen bir anlayışın siyasal olarakta eşitlik, adalet gibi ülküleri tesis edebilmesi zaten mümkün değildir.

Sadece Marksistlerin gözüyle de bakmak doğru olmaz.Sağcılarda yürüyüşe destek veriyor.BBP ve Saadet Partisi desteğini açıkladı.

Ahlaksız
18-06-2017, 16:27
CHP ve KILIÇTAROĞLU son dönemin en mantıklı ve haklı eylemini gerçekleştiriyor.Haksızlığa karşı barışçıl yürüyüşler sonuç alıcı olur.İnsanların tehdit edilmesi mahkemelere emirler verilmesi sürekli hale gelmişti bir yerde artık dur denmesi gerekiyordu.

AKP nin önünde artık iki yol var.Ya taviz verecek ya yürüyüşü yasa dışı ilan edecek.Ben taviz vereceğini düşünüyorum.Taviz verecekler ve halk Tiranın da diz çökebildiğini görecek.
Marcos;sana katılmıyorum..Çünkü akp kafasını iyi bildiğimi düşünüyorum..Bu akp kafasını anladığınız an,bazı şeylerin beyhude olduğunu da anlarsınız..Mesela bu akp kafası demokrasiden anlamaz..Haliyle demokratik tepkilerden de anlamaz..Bunu gezide anlamanız gerekirdi ama gördüğüm kadarıyla akp kafası hâlâ anlaşılmış değil..Gezide demokratik hakkını kullananları,akp kafası bir böcek gibi ezdi ve bunu yapanları ödüllendirdi..
Siz bu yürüyüşlerin sonuç alacağını düşünüyorsunuz..Çünkü akp kafasını anlamamışsınız..Ne yaptı Tayyip?''Aklını başına topla,seni de atıveririm hapse'' dedi..Bu mu sonuç?Resmen dalga geçiyorlar Kılıçdaroğlu ile..Son günlerde artan terör olayları konuşulmuyor ama bu konu hep revaçta..Kılıçdaroğlu gündemi değiştirmekten başka bir işe yaramayan bir kukladır..Tayyip'in kuklasıdır..
Akplilerin açıklamalarını takip edin..Hepsi dalga geçiyorlar..Çünkü demokrasi nedir,demokratik tepki nedir bilmiyorlar..Ya da umursamıyorlar..
Kılıçdaroğlu yürüyerek hukuksuzluklara filan dur diyemez..Bunlar hayal sadece..Bu ülkedeki hukuksuzluklar hiç bitmeyecek..
Azıcık geriye gidelim..15 temmuz sonrasında Kılıçdaroğlu sabah akşam eleştirdiği,hem de ağır şeyler dediği Tayyip'in yanına gitti mi?Gitti..Gitmeyeceğim dediği halde gitti..Tayyip'in elini sıktı mı?Sıktı..Bir dost gibi sıktı o eli..Tayyip'in mitingine gitti mi?Gitti..Bir akp vekili gibi gitti..
Şimdi de ''Tayyip bu ülkeyi mahvetti,ben yürüyeceğim'' diyor..!

Resmen Türkiye'deki insanlarla dalga geçiyorlar ve ne yazık ki bu dalgaya hemen herkes kapılıyor..
Ya da diyor ki;HUKUK..
15 temmuz sonrasında,15 temmuzu fethullahın yaptığını söyleyen akplilerle aynı safta yer alan Kılıçdaroğlu,yani ortada bir yargılama/mahkeme kararı olmadığı halde,birilerini sırf akpliler öyle düşünüyor diye suçlayan Kılıçdaroğlu;şimdi de hukuksuzluklar için yürüdüğünü söylüyor..İnsanları yargısız infazla suçlayan sen değil misin?Fetö diye bir şey ilan eden Tayyip'in elini sıkıp,mitinginde bayrak sallayan sen değil misin?Yani hukuksuzluğa ortak olan sen değil misin?
Sensin..!
Şimdi de hukuk diyor ve buna bahane olarakta kendi vekilini gösteriyor..
Son yapılan referandumda bal gibi de hile yapıldı..Yani seçmenlerle dalga geçildi ve bu konuda bir adım bile atmadı Kılıçdaroğlu..Niye?
Niye bir genel seçime hile karıştığı halde yürümedi de,bir vekil hapse atıldı diye yürüdü?

kartopu
18-06-2017, 17:31
Ahlaksız. Kılıçdaroğlu yürüyerek hukuksuzluklara filan dur diyemez..Bunlar hayal sadece..Bu ülkedeki hukuksuzluklar hiç bitmeyecek..
Şimdi de hukuk diyor ve buna bahane olarakta kendi vekilini gösteriyor..
Son yapılan referandumda bal gibi de hile yapıldı..Yani seçmenlerle dalga geçildi ve bu konuda bir adım bile atmadı Kılıçdaroğlu..Niye?
Niye bir genel seçime hile karıştığı halde yürümedi de,bir vekil hapse atıldı diye yürüdü?
---------------------------------------
Sn Ahlaksız Erken konuşmamak lazım. Bence İçişleri bakanının tavrına bakmak gerekir. Bu güne kadar yürüyüşü durduracak bir eylemde bulunmadı, hatta yürüyüşçüler ciddi ciddi korunuyor.
Mısır ı hatırlayın, Tahrir meydanını Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek ten meydanda toplananları ordu korumuştu.
Bence iddalı konuşmak için biraz daha beklemek gerekir.

Ahlaksız
18-06-2017, 22:27
Kartopu;yürüyüşçüler neden korunuyor acaba?
Sanırım 1 ay önce Kılıçdaroğlu'nun korumaları arttırılmıştı..Neden acaba?
Bugün Tayyip hapisle tehdit ettiği Kılıçdaroğlu'nu bizzat koruyor işte..Sözde Tayyip,bir telefonla chpli vekili hapse attırmış..Aynı Tayyip,bir telefonla korumaları arttırmış olamaz mı?Bal gibi de olur..
Bende Tayyip'in yerinde olsam Kılıçdaroğlu'nu muazzam korurdum..Hatta kendi korumalarımı bile verirdim..Hatta Tunceli'ye Kılıçdaroğlu'nun heykelini bile dikerdim..Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi dost,pardon muhalefet mi bulacağım:)

spartacus
19-06-2017, 00:52
Değil... Sınıfı, siyaseti sadece emeğin klişe sorunları ilgilendirir tutumu ekonomizmdir, diğer yönüyle insanları gündelik siyasetten ve elbette güncel talep ve haklardan da mahrumiyete götürür, kitapik reçeteler ayrı, her çiçek dalında güzel, marjinal darlık ve kitapik ezbere dayalı kuralcılık-dinsel siyaset- insanları kör eder... Ama sende zaten olamsı için çalışıyorsun değil mi? Dinsel siyaset iyidir, iyi provake eder, şah damarından, zayıf karnından tutmuşsun...

Özgürlük, hak, hukuk, kreş, bilimsel eğitim, demokrasi, söz, ifade, inanç özgürlüğü-hakkı, kendi adına karar verme yetisi, hakkı, mücadelesi, istemi, bunlarda birer taleptir ve sınıf reçetesi oluşturup bunlar bizi ilgilendirmez-tam tersine onlarla yaşıyorsun, seni(sınıfı) anlamlı kılanda burası-, sanki sınıf denilen kitle insan topluluğu, sosyal hayatın parçası değilde, kendi şahsına münhasır, kerameti kendinden menkul, hayattan tamamen yalıtılmış, alakasız, tanımlanamaz cisim(UFO) gibi ifadeler anlam taşımaz...

Her sistem geçici bir denge durumudur, gerili bir yay gibi, içsel sorunlar, çatışmalar gerili durum ve dengeyi değiştirir, bu fiili olarak yaşanır, bu illa hayallerde tanımlanmış, gelecekte bir yerlerde öngörülmüş şeylerden, illa dengenin karşıtı bir başka dengeyle, yumurta tokuşturur gibi tokuşturmak üzerine kurulu siyasetle olmaz. Bu tür siyastler ve inanç-güdülenme siyasetinden medet ummak, kalıplaşmış inanç vb çerçevesinde kısaca psikolojik arızaya vurmakla olmaz... ve aslolan dengeyi(formu) hınca, hınç, nefret söylemleriyle, teolojik soslu siyasetlerle sözde ortadan kaldırmak, salt bu odaklı olarak yaklaşmak(marjinal sapma, tasviyecilik) değil, üzerinde durulan bünyenin(eski form) bağrından dönüşecek-doğa ve madde-formalrın başka alternatifi yok- yeni, alternatif, bambaşka bir denge-form- sağlamaktır ve bu hayatla bir bütün olarak, ölü değil diri, canlı süreçlerle, hakim olan çatışkının gerilimleriyle oluşur, ondan koparak-kopartarak(basitçe tasviyeden söz ettim) değil.

nerede bir sömürü, haksızlık, hukuksuzluk, baskı, zulüm, çağdışılık, yağma, talan, hak yeme, ezip geçme varsa, orada karşısında, sosyal saflarda olunmalı ve karşı konmalı, illa şu ya da bu konusu olacak diye bir adı, seçiciliği yok, çünkü siyasetin aslı ve özü, sorunlara çözüm üretme üzerine anlam kazanır, boş nutuklar, insanları kandıran, güdüleyen hakim söylemler özünde siyaset değil, birer garabettirler ve buna da karşı siyaset yapılabilmeli...

kartopu
19-06-2017, 08:55
Kartopu;yürüyüşçüler neden korunuyor acaba?
Sanırım 1 ay önce Kılıçdaroğlu'nun korumaları arttırılmıştı..Neden acaba?
Bugün Tayyip hapisle tehdit ettiği Kılıçdaroğlu'nu bizzat koruyor işte..Sözde Tayyip,bir telefonla chpli vekili hapse attırmış..Aynı Tayyip,bir telefonla korumaları arttırmış olamaz mı?Bal gibi de olur..
Bende Tayyip'in yerinde olsam Kılıçdaroğlu'nu muazzam korurdum..Hatta kendi korumalarımı bile verirdim..Hatta Tunceli'ye Kılıçdaroğlu'nun heykelini bile dikerdim..Kılıçdaroğlu'ndan daha iyi dost,pardon muhalefet mi bulacağım:)

kartopu- Sn Ahlaksız Erken konuşmamak lazım. Bence İçişleri bakanının tavrına bakmak gerekir. Bu güne kadar yürüyüşü durduracak bir eylemde bulunmadı, hatta yürüyüşçüler ciddi ciddi korunuyor.
Mısır ı hatırlayın, Tahrir meydanını Mısır devlet başkanı Hüsnü Mübarek ten meydanda toplananları ordu korumuştu.
Bence iddalı konuşmak için biraz daha beklemek gerekir.

--------------------------------
Sn Ahlaksız Bende senin sorduğun soruları soruyorum.Onun için biraz daha gözlem yapıp öyle İddialı konuşmak gerekir diyorum.
Siz Tayyip diyorsunuz ben İçişleri bakanı diyorum.

Eğer sizin söylediğiniz gibi Erdoğan koruyorsa dünyaya bir mesaj verilmek isteniyor. Eğer içişleri bakanı koruyorsa Erdoğan a bir mesaj verilmek isteniyor.
Bunu anlayacağız. Biraz sabırlı olmamız karşılığında. Siz yine Kılıçtaroğlunun heykelini dikin ama Tunceli ye değil Ankara ya. Çünkü tunceli çok sevmez Kılıçtaroğlunu.

upuaut
27-06-2017, 05:09
CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun kardeşi CHP'ye destek için yürüyecek (http://www.cnnturk.com/turkiye/chp-lideri-kilicdaroglunun-kardesi-ak-partiye-destek-icin-yuruyecek), dermişim!

Kabul, Kılıçdaroğlu'nun kardeşi bu yürüyüşte olsun, ben de bu yürüyüşün samimi olduğuna inanayım!

manas
27-06-2017, 17:04
Yürümekle olmaz. İstanbula değil isterseniz manş denizine kadar yürüyün işe yaramayacak çünkü iktidar sizi çoktan devre dışı bırakmış siz hala çocukça hareketler yaparak milleti oyalıyorsunuz hey chp.
Hem ne için kim için bu yürüyüş? Kendi adamınızın paçasını kurtarmak için. Kaç kişi haksızlığa uğradı kılınız kıpırdadı mı.. Kendinize dokunulunca bu yaygara. Şovdan öteye gidemez.
Şimdi istanbula varacaksınız hacca giden müslümanın büyük iş yapmış edasıyla sonra uçağınıza binip 40 dakikada ankara.

marcos
27-06-2017, 21:48
Kılıçdaroğlu için cezaevinde üç oda...
12 gündür azar azar yürüyor...

Acelesi yok... Nasılsa 15 Temmuz'a daha çok var...

Hem bildiğiniz VIP bir protesto yürüyüşü bu...

Vitamin ve mineral katkılı...

Lüks karavanda, klimalı dinlenme ortamı...

Yeme içme dersen zaten o biçim...

E daha ne olsun?

Kemal Kılıçdaroğlu yürüyor ama ters giden bir şeyler var...

Sonuçta 69 yaşında...

Yorucu bir yürüyüş bu...

Hava sıcak, güneş tepesinde...

Su kaybı malum...

Sakın bu "cezaevinde üç oda hazırlanıyor" olayı da çölde geçen Hollywood filmlerindeki gibi artistik bir halüsinasyon olmasın?

Belki de geceleri ayakları zonklarken kurguladığı bir karavan fantezisi...

Başına güneş mi geçti?

Yoksa KK da alçak Feto gibi işi rüyaya mı bağladı?

Arş-ı Ala'dan jurnal alıp KK'ya kozmik bilgiler getiren melekler (puhahahaha!) falan mı var ortalıkta?

Feto ifritlerini mi saldı yoksa?

Büyü falan mı yaptı?

Bu kadarı yorgunluk işi falan değil!

"Kontrollü darbe" safsatasını da aştı!

Bildiğin ananas kafası bu...

5. Boyut kafası...

Belki de Ramazan vakti dökme anarşistleri peşine takıp, hır çıkardığı için 15 Temmuz şehitlerinin lanetine uğradı ve çarpıldı!

Ve o an geldi... "Üç oda" içine doğdu.

Nihayet...

Agatha Cristie tadında "On Küçük Fettuşi" olayına bağladı.

Dur Bisküvicibaşı'nın, 1 Nisan tehdidindeki kötü adama bağlayayım... O sesle... Ay biraz da "ti"ye alsak ne var canım?

"Cezaevinde üç oda hazırlanıyooor...

Gittikçe sıra Kemal'e yaklaşıyoooor ve bunu garip bir içgüdüyle hissediyoooor...

Aniden kapı çalıyoooor...

Birileri içeri daldığı gibi Etro gömleğinin yakasından tutup, "Bu Lahey lafları ne ayak?" diye KK'yı yargılıyooor...

Karanlık koridorlardan geçiliyor...

KK paslı parmaklıkların arkasında gün sayıyor...

Erdoğan'a kurduğu kapana kendisi yakalanıyor.

Puhahahahaha!

Derken sıçrayarak uyanıyor..."

Nasıl senaryo ama?

Kaynak Akit Mehtap YILMAZ

upuaut
27-06-2017, 21:58

Yürüyüş 28 gün süreceğine ve bugün 13. gün (http://www.gercekgundem.com/adalet-yuruyusunun-13-gunu-tamamlandi-280994h.htm) bittiğine göre, Kılıçdaroğlu 12 Temmuz'da orada. Ordan da ver elini 15 Temmuz. Bunun hikmeti, sırrı ne ola ki?

Yoksa, yoksa...

spartacus
28-06-2017, 01:19

Hem bildiğiniz VIP bir protesto yürüyüşü bu...

Vitamin ve mineral katkılı...

Lüks karavanda, klimalı dinlenme ortamı...

...

"Cezaevinde üç oda hazırlanıyooor...

Gittikçe sıra Kemal'e yaklaşıyoooor ve bunu garip bir içgüdüyle hissediyoooor...

"Naziler önce komünistler için geldiler, bir şey demedim çünkü komünist değildim. Sonra yahudiler için geldiler ve bir şey demedim çünkü yahudi değildim. Sonra sendikacılar için geldiler ve bir şey demedim çünkü sendikacı değildim. Sonra katolikler için geldiler ve bir şey demedim çünkü katolik değildim. Ve sonra benim için geldiklerinde ise çevremde benim için bir şeyler diyecek kimse kalmamıştı." Rahip Martin Niemöller

Eğer kendisini emperyalizmin bireysel kurtarıcısı Rambo veya Martin'in kendi mezarını selden kurtaramayan evliya misali, darağacında safdışı bırakılan, can veren kurtarıcısı-mesihi İsa sanan, kitlesel eylem, toplumsal istem, talepler üzre, sokakları fethetmek hedefli itiraz varken tribüne oynamayı iş sayan Kılıçdaroğlu, sona kalmış Martin ise, bu durumun salt Kılıçdaroğlunu bağlamayacağı, nefes alan herkesi dara çekebilecek bir noktaya varacağı ortada... Artık, üzerinde ciddiyetle düşünmeli, zira gelinen aşama gösteriyor ki, heleki AKP+MHP ortaklığı faşizmin tepedeki muktedir birliğini de sergilediyse, köprüden önce son çıkıştayız...

Birde tarihsel örnek vermek gerekirse, deneyim, tecrübeden, Almanya Komünist Partisi(ki %16 lara varan oy desteği vardı), Almanya Sosyal Demokrat Partisine ittifak önermiş, gelmekte olan faşizmi kitlesel olarak durdurulabilecekleri açıkca ortada iken sunmuş, fakat Sosyal Demokrat Parti, ret etmiş, birleşik cepheye girmediği gibi, Hitler'in tek başına iktidar olmasını engelleyecek bu taktik politikaya burun kıvırmıştı-tabi faşizm sonrası KDP(Almanya Komünist Partisi) değil milyon kitle desteği, 3-5 kişiyle dahi yanyana gelebilecek bir kadrodan dahi yoksun hale gelmişti, sönüp gitmişti... Bizde ise CHP, Sosyal Demokrat bir parti bile değil, ama o üzerine düşeni yapıyor, faşizmin önündeki engelleri kaldırmakla meşgul. Eğer öteden beri, HDP ile ittifak kursaydı, HDP'lileri kolayca faşizme kurban etmek yönünde ırkçı-sağcı hezeyanlarıyla davranmasaydı, hatta Cumhurbaşkanı seçiminde öteki büskivetçi Eklemeddin gibi faşisti aday göstermek yerine HDP ile ortak aday gösterseydi....... eğer......

İşin diğer tarafı ise, Almanyada Alman Komünistleri, sosyalistleri gelmekte olan faşizme karşı stratejik-taktik hatlar, direnişler, ittifak, cepheler peşinde koşarken, bizde sözde sosyalist tarikat kafalılar, sanki ellerinde çekirdek çıtlayıp, tribünden gülüyor, alkışlayıp, yuhalıyor gibi, sosyal demokrat normlara dahi sahip olamayan bir partinin başkanının, gerici-faşizmin egemen olduğu bir ortamda, elinde adalet pankartıyla yürümesini, dalga geçmekten öte algılamıyorlar, resmen rahip Martin'den sonrasını oynuyorlar, O'ndan daha geri bir pozisyondalar... Oysa faşizm, ilk onlara çökecek-gelecek ve belki de insanlığın kurtuluşu bir 50 yıl daha gerileyecek...Burada olan biten, tersine bir düttürü dünya. Gerçi müstehak, belkide musibet iyidir bin nasihatten!

Amon yarebbi
28-06-2017, 13:50
Eleştirilere baktım güldüm.

Vay efendim, neden yürüyor muş!
Vay efendim, neden korunuyor muş!
Vay efendim , geç kalın mış !
Vay efendim , onun için de oda hazırlanıyor muş !

Ne yapsın? Teslim olsun mu ? Diğerleri gibi.
Teslim olsa ne derdiniz acaba?

Teslim olsa , o grubun yanında dursa ne yapacaktınız ?

Boş boş eleştirmeyin , öneriniz nedir ?

Gö.t.ünü koltuğa yayıp konuşmak ne kadar kolay iş değil mi .

Ahlaksız
28-06-2017, 19:16
Postalabd;
Kılıçdaroğlu'nun yürüme nedeni,eğer ki birilerinin direktifi ile değilse,tamamen çaresizliğinin ilanıdır..Bu adam ''yürüyorum,çünkü iktidara karşı yapabileceğim bir şey yok'' demektir..
Madem çaresizsin,madem iktidara karşı bir şey yapamıyorsun,niye istifa etmeyi denemiyorsun?İstifa etmez,çünkü aynı Tayyip'in kafa yapısına sahip..Tayyip gibi,kendisine muhalefet olanları partiden ihraç eden bu kişi,demokrasiyle uzaktan yakından alakası olmayan bir kişiyi yola getireceğini düşünerek yürüyor..
Yürüyor,çünkü tam bir Türk siyasetçisi..Hiçbirşey yapamadığını ilan edip,her ay bankamatikten milyarlarca lira maaş çeken bir adam..
Demokrasi,adalet için yola çıkan bu kişinin yoluna dün tezek dökmüşler..Kim döktü acaba?Akpliler tabi..
Demokratik bir hakka karşı,70 yaşında yürüyen bir adamın yoluna tezek döken partilileri ve bu partinin başındaki kişiyi değiştireceğini sanmak,nasıl bir iştir?!
Biri de mermi koymuş yola..Diğeri de nette tehdit etmişti..Tayyip'te hapisle tehdit etti..

Ben yıllardır aynı kanıdayım..O da şu..Bahçeli'de,Kılıçdaroğlu'da Tayyip'e çalışıyorlar..Bilerek veya bilmeyerek..
Hatta Perinçek'te..Hepsi Tayyip'in adamları..Bir mafya gibi ülkeyi b.ka/kana boğdular..

Ahlaksız
28-06-2017, 19:59
Bu ülkenin bir bakanı Kılıçdaroğlu'na açıkça TERÖRİST demiş..Bakınız;
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Biz yollar yapıyoruz. Yolları millet için yapıyoruz. 'Teröristler yürüsün' diye değil" dedi...
http://odatv.com/biz-yollari-teroristler-yurusun-diye-yapmiyoruz-2806171200.html
Ne olacak?
Ne yapacak Kılıçdaroğlu?
Hiçbir şey yapamaz..
Her gün şehit haberlerinin geldiği,evrimin lise müfredatından bile çıkarıldığı bu günlerde;akplilerin oyuncağı oldu Kılıçdaroğlu..Akpliler yatıyorlar/kalkıyorlar Kılıçdaroğlu şöyle/böyle diyorlar..
Sırf akpliler boş boş konuşmasın diye,istifa edip gitmesi lazım ama nerede?!

Amon yarebbi
28-06-2017, 20:12
..

Ben yıllardır aynı kanıdayım..O da şu..Bahçeli'de,Kılıçdaroğlu'da Tayyip'e çalışıyorlar..Bilerek veya bilmeyerek..
Hatta Perinçek'te..Hepsi Tayyip'in adamları..Bir mafya gibi ülkeyi b.ka/kana boğdular..

Ahlaksız ,

Belirttigin isimlerden , bahçelinin , hatta diye belirtiğin perinçekin, hiç belirtmediğin , partilerini kapatan süleyman soylu, numan kurtulmuş , partisinin başında duran , Destici gibi isimler için Erdoğana teslim olmuş , destek veriyor diyebileceğimiz bir çok gözlem ve uygulama var.

Kılıçtaroğlu için gözlem ne ? Ben görmedim.

Kılıçtaroğlunun, Erdoğana teslim olmadığı ortada , şayet kendisi de teslim olursa sen doğru söylüyorsun diyebiliriz.

Partinin başından ayrılmaması ne demek ? Parti içinde varsa Kılıçtarogluna bir rakip , ki zamanında oldu . Olduda ne oldu ?

Kılıçtaroğluna rakip çıkanlar ! Kılıçtaroğluna güç yetiremedikleri için İSTİFA ET ! diyerek kendilerine alan açmaya çalışıyorlar ?

Parti başkanlığı için yol ve yöntemler bellidir.
Devlet yönetimi içinde yol ve yöntemler bellidir.

Partide ki muhaliflerde , parti içinde Kılıçtaroğlu şayet adaletsiz işler yapıyorsa hukuk orada , mahkemeler orada gitsin gerekeni yapsınlar . Hukul adalet baktı işlemiyor. Kılıçtaroğlunun yaptığı gibi yapsınlar. Kılıçtaroğlu adalet için istanbula yürüyüş yapıyorsa , onlarda İzmir'e , Kars'a , antalya'ya yürüyerek farkındalık yaratsınlar.

Kılıçtaroğlu kimseye gelin demedi . " Adalet için yürüyeceğim dedi "

Adalet bu ülkede süper oturalım oturacağımız yerde demedi.

İsmini ve konumu belirtiğim isimlere değil de
Kılıçtaroğluna muhalefet etmekte neyin nesidir ? İnanın anlam veremiyorum.

Kılıçtaroğlu ne yapmalı ?
Silaha sarılın mı demeli ?
İktidardakilere karşı trol ekibi kurup sanal saldırı mı yapmalı ?
İktidar partisi seçmenine alenen hakaret mi etmeli ?
İktidar partisi mensuplarının önüne mermi mi bırakmalı ?
Kendine ait belediyelerinin olduğu yerde , iktidar seçmenlerini susuz bırakıp kapısının önüne gübre mi döktürmeli ?
İktidar mensuplarının karısına kızına iftira mı atmalı?
Kendi parti mensupları ve seçneninin çocuklarının ırzına mı geçmeli.
Benden değilsin aşını ekmeğini ni kesmeli ?

Ne yapmalı ? İstifa etsin ! Niye?

Ahlaksız
28-06-2017, 21:22
Postalabd;muhalefet,iktidara talip olmak için seçimlere girer..CHP,Kılıçdaroğlu ile birlikte kaç seçim kaybetti?6-7 seçim kaybetti sanırım..
Muhalefetin iktidar olamaması demek,muhalefetin başarısız olması demektir..
CHP başarısız bir partidir..Diğerleri de öyle..
Kılıçdaroğlu istifa edecek..Hepsi bu..Diğer muhalefet parti liderleri de istifa etmeli ama hiçbiri etmez..Çünkü hiçbiri ne halt yediğini bilmiyor..Süper maaş alıyorlar..O maaşlar kesilmesin diye,ülkeyi b.ka batırdılar resmen..

Kılıçdaroğlu teslim olmamış filan..Tayyip'in Yenikapı mitingine gitmedi mi?Bakınız;
https://www.youtube.com/watch?v=YLOaaz8DieA
Akp tunceli milletvekili kemal kılıçdaroğlu:)
Atatürk ve Tayyip posterleri altında,akplileri selamlayan Kemal kılıçdaroğlu:)
Teslim olmayı ne sanıyorsunuz,anlamıyorum ki..!

kartopu
29-06-2017, 08:39
Muhalifler cephesini hareketlendiren iddia: Meral Akşener'in A takımı belli oldu

Ana Sayfa (http://www.abcgazetesi.com/)» GÜNDEM (http://www.abcgazetesi.com/gundem-haberleri-196hk.htm)
http://s.abcgazetesi.com/i/1x1.gifhttp://s.abcgazetesi.com/i/1x1.gif

28.06.2017 13:37

Ümit Özdağ, Metin Feyzioğlu ve Koray Aydın'ın yeni parti için düğmeye bastığı belirtilen Meral Akşener'le birlikte hareket edeceği iddia ediliyor.

MHP’nin muhalif isimlerinden Meral Akşener’in merkez sağda yeni parti için düğmeye bastığı iddia edildi. Akşener’in Ümit Özdağ ve TBB Başkanı Metin Feyzioğlu ile anlaştığı, Koray Aydın’ın da partinin A takımında yer alacağı iddiaları gündemde.
Sözcü’den Kamil Elibol’un haberine göre olağanüstü tüzük kurultayı davasının sonuçlanmasının ardından gözlerin çevrildiği Meral Akşener, merkez sağda kuracağı yeni parti için önemli adımlar attı. Akşener’in kendisi gibi genel başkan adayı olan bağımsız Gaziantep milletvekili Ümit Özdağ ve Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu ile anlaştığı iddiası siyasi kulislere yansıdı.
Feyzioğlu, MHP’den ihraç edilen Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu ile birlikte ‘Hayır’ kampanyası yürütmüştü.

Ancak Feyzioğlu’nun yakın çevresinin “Başkanın adı bu tür haberlerde hep geçiyor ancak böyle bir düşüncesi yok” dediği belirtildi.
MHP’den ihraç edilmeyen muhalif adaylardan Koray Aydın’ın da Akşener’in liderliğindeki partinin A takımında olmaya sıcak baktığı konuşuluyor.
--------------
Ne dersiniz Türkiye de bir şeyler değişiyor mu. Kılıçdaroğlu nun çıktığı uzun yürüyüş bir şeylerin değişmesine sebep olabilecek mi.
SAĞDA, sağ liberal bir parti oluşabilir mi Bu oluşum Erdoğan ı aşabilir mi.
Kılıçdaroğlu nun eli ile yaptığı kurt işaretleri meyve verecek gibi görünüyor mu. Bu oluşumun içine bir kaç liberal de ekleyip Liberal muhafazakar milliyetçi bir parti doğacak gibi görünüyor.

upuaut
29-06-2017, 16:54
Postalabd;muhalefet,iktidara talip olmak için seçimlere girer..CHP,Kılıçdaroğlu ile birlikte kaç seçim kaybetti?6-7 seçim kaybetti sanırım..
Muhalefetin iktidar olamaması demek,muhalefetin başarısız olması demektir..
CHP başarısız bir partidir..Diğerleri de öyle..
Kılıçdaroğlu istifa edecek..Hepsi bu..Diğer muhalefet parti liderleri de istifa etmeli ama hiçbiri etmez..Çünkü hiçbiri ne halt yediğini bilmiyor..Süper maaş alıyorlar..O maaşlar kesilmesin diye,ülkeyi b.ka batırdılar resmen..

Kılıçdaroğlu teslim olmamış filan..Tayyip'in Yenikapı mitingine gitmedi mi?Bakınız;
https://www.youtube.com/watch?v=YLOaaz8DieA
Akp tunceli milletvekili kemal kılıçdaroğlu:)
Atatürk ve Tayyip posterleri altında,akplileri selamlayan Kemal kılıçdaroğlu:)
Teslim olmayı ne sanıyorsunuz,anlamıyorum ki..!

Aslında olay tam olarak öyle değil. Bakınız, size "Kleopatra ve Sezar, 1963" filminden yaklaşmaya çalışayım.

Sezar, Roma'dan İskenderiye'ye gelir. Çünkü Mısır'da Kleopatra ve kardeşi arasında taht kavgası ortaya çıkmış ve Roma İmparatorluğu garantör devlettir. Tıpkı şimdikinin Amerikası gibi!

Sezar, İskenderiye limanına ayak basar basmaz, onu Kleopatra'nın kardeşi karşılar ve Sezar'a şöyle der:

http://www.frockflicks.com/wp-content/uploads/2016/02/cleopatra-4ptolemy.jpg (http://www.frockflicks.com/cleopatra-1963/)
"Ama ben Mısır'ın Kralıyım!"

Eğer bu sahneyi 15 Temmuz Türkiyesi'ne uyarlarsak, sence kim bu?

bursali68
29-06-2017, 18:40
Merhaba,

Adalet yürüyüşü evet gerçekten çok ama çok geç kalmış bir protesto, eylem.Çok daha önceleri hatta Ergenekon, Balyoz fiyaskoları sonrası hemen olmalıydı...

Ancak yine de yapılan doğru her eylemin bir anlamı vardır.Anlam kazanabilmesi için de kitleleri arkasına katabilmeli.

Kılıçtaroğlu'nun şahsi olarak böyle bir becerisi maalesef yok.Bu bir suç veya kabahat değil tabii ki, ancak kişiliği o.CHP de bir sorun varsa ki zaten var, bu sürekli dillendirilmekte, öncelikle lider sorunu var.Ancak bunun için de genel kurultayda başarılı çıkmak gerek.Genel kurultayda da etkili olan kesim DELEGELER dir.Yani CHP deki asıl sorun DELEGE sorunudur.Delegelerin belli bir kısmı zaten finans açısından yüksek seviyede.Bu da onların yıllardır halktan kopuk bir siyasi anlayışa sahip olmalarını sağlıyor.Sorun delegelerde...

Yapılan eylem, yakma-yıkma içermeyen, haksızlığa ses yükseltme olarak değerlendirilebilir.Ne kadar başarılı olur, bu bilinmez ancak yapılacak her doğru eylemi desteklemek gerek.Bunun için de partili partisiz her kesin kendi kendine sorması gerek...:

*Ülkede adalet sistemi iyi mi kötü mü...?

Bu sorunun yanıtı kişinin durduğu yeri belli edecektir.

Sağlıcakla kalınız...

Ahlaksız
29-06-2017, 19:33
Upuaut;"Ama ben Mısır'ın Kralıyım!" diyen Kleopatra'nın kardeşi,Kılıçdaroğlu olmuyor mu?
Romanın vassalı konumundaki Mısır,istediği kadar kükresin;sonuçta Roma'nın dediği olur..
Kılıçdaroğlu'da istediği kadar feryat etsin,sonuçta bu ülkede Tayyip'in dediği olur..

Amon yarebbi
29-06-2017, 19:42
Sezarın , kleopatrayı düdükleyip bir çocuk peydahladığı da malumundur .

O peydahlanan çocuk kim ( e) benziyor.

Ben topala benzetiyorum.

Kleopatranın kardeşinin karnının şişirilmediğini söyleyebiliriz.

Dinciler keyif vermiyor topalcılar , siz gelin bakalım hodri meydan .

upuaut
30-06-2017, 12:40
Sezarın , kleopatrayı düdükleyip bir çocuk peydahladığı da malumundur .

O peydahlanan çocuk kim ( e) benziyor.

Ben topala benzetiyorum.

Kleopatranın kardeşinin karnının şişirilmediğini söyleyebiliriz.

Dinciler keyif vermiyor topalcılar , siz gelin bakalım hodri meydan .

Bu konuda Sezar'ın Çocukları (https://tr.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCl_Sezar) bölümünde şu bilgiler verilir:

Caesarion, MÖ 47 yılında Kleopatra VII'den doğan oğlu. Ptolemy Caesar adıyla Firavun olan çocuk, 17 yaşında Sezar'ın evlatlık varisi Octavian tarafından öldürtüldü.

Fakat "Caesarion (https://tr.wikipedia.org/wiki/Caesarion)" sayfasında da şu bilgiler geçer:

Kleopatra VII'nin en büyük oğlu olan Caesarion, adını aldığı Jül Sezar'ın oğlu olarak kabul edilmiştir. Eğer bu iddia doğruysa, bu onu Sezar'ın bilinen, kan bağıyla bağlı, tek erkek çocuğu yapar.

Anlaşılan o ki, Kleopatra VII'nin en büyük oğlu olan Sezaryen'in Sezar'ın oğlu olduğu bir yakıştırma, dolayısıyla filmde böyle bir kurgulama yoluna gidilmiş!

Şu senin söylediğin topal kim? Doğu Perinçek mi?

Amon yarebbi
30-06-2017, 12:56
Bu konuda Sezar'ın Çocukları (https://tr.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCl_Sezar) bölümünde şu bilgiler verilir:

Fakat "Caesarion (https://tr.wikipedia.org/wiki/Caesarion)" sayfasında da şu bilgiler geçer:

Anlaşılan o ki, Kleopatra VII'nin en büyük oğlu olan Sezaryen'in Sezar'ın oğlu olduğu bir yakıştırma, dolayısıyla filmde böyle bir kurgulama yoluna gidilmiş!

Şu senin söylediğin topal kim? Doğu Perinçek mi?

https://lh6.googleusercontent.com/proxy/UtF6gV7f0ffbbz7IMqO1ZKfvH6B3jl4_Y_KICOoOlf2Ca-kZkeYeOuHs5g2igM49-7gKAm9sy6oyX3euSkbU4N8ojYZJCcLFtbbdWyiOsJaNReL9XP8 i2OjRYOi9=w535-h275-nc

upuaut
30-06-2017, 13:32
Aşağıda kıssadan hisse alınabilecek bir olay anlatacağım. Çünkü bu olay büyük bir devletin nasıl olunması gerektiğine ilişkin tarihten alınmadır. Dolayısıyla yukarıdaki başlık da bir gönderme olmaktadır.

Caesar'ın katillerinin infazları

http://m6.paperblog.com/i/43/431520/-L-OYZNqI.jpeg
Sezar'ın Senato'da uğradığı suikast

Caesar'ın ölümüyle birlikte,ölmeden önce consüllüğünü paylaştığı Marcus Antonius harekete geçer. Caesar'ın öldürülüşünde en etkin kişiler olan Cumhuriyetçilere karşı halkı kışkırtır. Halkın da destek vermesiyle hakimiyeti sağlayan Marcus Antonius'a karşı Cicero ve birçok senatör harekete geçer. Cicero önderliğindeki grup Antonius'a karşı Caesar'ın yeğeni ve aynı zamanda evlatlığı olan Octavianus'u kullanmak isterler. Octavianus henüz çok gençtir. Bununla birlikte Cicero ve taraftarları Marcus Antonius'un Caesar'ın mirasını bıraktığı Octavianus'un hakkını el koyması onlar için büyük bir koz olmuştur. Caesar öldürüldüğünde Apollonia'da bulunan Octavianus derhal Roma'ya hareket etmiştir. Roma'ya gelişiyle birlikte ismi İulius Caesar Octavianus halini almıştır.

Cicero ve birçok senatörün etkisiyle Antonius'a karşı ordu oluşturulmuş ve bu ordunun başında Octavinus bulunmaktadır. Ancak o savaş sırasında Marcus Antonius tarafına geçer. Bununla birlikte Antonius'a çıkarılan vatan hainliği kararını bozan Octavianus, bu kararı Caesar'ın katillerine karşı uygulama yoluna gitmiştir. Aynı zamanda Octavianus, Antonius ve Lepidus ile birlikte 2. Trumvirliği oluşturdular. Bu Trumvirlik tamamen yasaldı. Çünkü senatonun onayını almıştı. Yine aynı yıl içerisinde pek çok senatör ve atlı sınıfına mensup kişiler öldürüldü. Bu kişiler arasında Cicero da bulunmaktaydı. Antonius ve Octavianus Caesar'ın katilleri olan Brutus ve Cassius a karşı yapılan savaşta onları yendiler. Savaş sonunda hem Brutus hem de Cassius öldürülmüştü (Y.N. Burası "Kleopatra ve Sezar, 1963" filminde geçiyor). Caesar'ın ölüm yıldönümü olan 15 Mart'ta pek çok senatör katledildi!

ereninthenature
30-06-2017, 19:13
Feto'nun bitmesinin bedeli vardi, olacakti. Ben cok buyuk bir olayla patlayacagini bunun biliyordum. Askeri ve kanli olacagi da kesindi.

Beni bu olay cok sevindirdi cunku Feto magduruyum. Egitimleri beni kotu yollara yonlendirdi, sagligimi bozdu. Kendilerini iyi bilenlerin kendilerinden olmamasina karsi cok sert, tedbirli, gaddar ve acimasizlardi.

Feto'nun bittigine en cok sevinmesi gerekenler Kemalistlerken olaya verdikleri tepki cok dogru ve yeterli degildi.

Ben Feto lisesindeyken de mezun olduktan sonra da 7 yil ulkenin politikasiyla, gundemiyle top gibi oynamalarini izledim ve bu tecrube korkunctu. Ergenekon, Balyoz'la basladi bu surec. 17-25 Aralik'a muhalefet destek verdi ki yani buyuk adaletsizlik benim acimdan.

Cok fazla insana orgutlu kumpas kurdular. Cogu zamanda goz dagi verdiler, olum tehditi savurdular. Ulkedeki siddetin en onemli unsurlarindan biri haline geldiler. Asil etik sorun cocuklari kullanmalariydi ki buyuk suc.

Turkiye en buyuk suc orgutunu bitiriyor. Bu gunler aslinda gercekten en adaletli gunler. Komik geliyor tabi daha alinacak cok yol var sosyal adalet acisindan ama durum bu. Adaletin iyi oldugu donem bu. :)

Zorlu bir surec oldugu kesin. Cok fazla kripto eleman hala devlette buyuk gorevlerde. Buyuk abiler yurtidisinda ve son olaylar kendilerine ayri bir itibar kazandirdi. Eminim orgut su an ne ekonomik ne politik ne sosyal hic bir sorun yasamiyor yurtdisinda. Sadece Turk dusmanlariyla yakinlastilar, bize gore biraz daha marjinallestiler. Bir cok grup kendilerinin ne kadar kullanisli olabilecegini anladi. Yeni baglantilar kurdular.

Surec devam ediyor.

Kilicdaroglu'nun yapmasi gereken kontrollu darbe teorisini simdilik kenara birakip. Kurunun yaninda yanan yaslarin ayiklanmasina yardimci olmaktir. Gri bolgede gezen cok insan var. Bunlarla yuz goz olmasina ragmen Feto'cu olmayanlar var. Gelecekte pisman olmamak icin sucsuz insanlarin ceza almasini onlemek lazim. Sucsuzlar ceza alirsa icerde cok radikallesirler. Bu radikalligin yeni teror dalgalarina sebep olmasi mumkun.

Ahlaksız
30-06-2017, 23:31
Ereninthenature;ne demek istediğinizi anlamıyorum..!

*Turkiye en buyuk suc orgutunu bitiriyor. Bu gunler aslinda gercekten en adaletli gunler. Komik geliyor tabi daha alinacak cok yol var sosyal adalet acisindan ama durum bu. Adaletin iyi oldugu donem bu

Türkiye'deki hapishaneler ağzına kadar dolmuş..Gazeteciler hapislerde çürüyor..Tayyip'e en ufak bir laf eden soluğu hapiste alıyor..Neler neler..
Siz de ''adaletin iyi olduğu bir dönem'' diyorsunuz..
Fethullah'ın cemaatinin bittiği filan yok..Bu kadar NAİF olmayın..Kefalet ödeyen fethullahcılar hapisten çıktı..Haberiniz yok mu?Damatlar hapisten çıktı..Haberiniz yok mu?Siyasilere dokunulmadı..Haberiniz yok mu?Adil Öksüz nerede?Fethullah'ı neden Türkiye'ye getiremiyorlar?

Vefik Sami
30-06-2017, 23:44
Sn. NOLAN;

Türkiyenin öncelikli sorunu Fethullah değil.
Lâik-antilâik kutuplaşması had safhada.
Demokrasiyi geçtim, Cumhuriyet bile temelinden sarsılmış durumda.
Hemen herkes, konumunun gerektirdiği maske(ler) ile dolaşıyor.
Samimiyetsizlik, riyâkârlık almış başını gitmiş.
Laf cambazı demagoglar "siyâsetçi" olmuş el üstünde tutuluyor.
Özellikle Irak ve Suriye sınırlarında savaş kazanları fokur fokur kaynamaya başladı.

Fethullah'a gelinceye kadar akşam olur.

Ahlaksız
01-07-2017, 00:31
Vefik sami abi;Türkiye'nin devasa sorunları var tabi ki..Bu sorunlar da çözülemeyecek..
Çünkü Türkler zeki değil..Türkler saçmasapan hareket ediyorlar..Eylemlerinin bedelini ödüyorlar,ödeyecekler..Arada biz de kaynayacağız..
Türkiye'nin en önemli sorunu güvenliktir..Güvenlik sağlanamadan,bir adım ileri atılamaz..Bu sorunu çözemiyorlar..Bu sorun çözülmeden,diğer sorunlara sıra gel(e)mez..
Adalet,eğitim,sağlık gibi sorunlardan önce güvenlik sorunu çözülmeli ama bunu yapacak çapta siyasiler yok ortada..Bu yüzden Kılıçdaroğlu filan boşa yürüyor..Güvenliğin sağlanmadığı bir ülkede,adalet tesis edilemez..

Devletin olduğu bir toplumda adalet olmaz..Bu ayrı konu ama batıdaki ülkeler gibi,kısmen adaletli bir toplumun yaratılması isteniyorsa,önce güvenlik sorunu çözülmelidir..

ereninthenature
01-07-2017, 05:05
Ereninthenature;ne demek istediğinizi anlamıyorum..!

Türkiye'deki hapishaneler ağzına kadar dolmuş..Gazeteciler hapislerde çürüyor..Tayyip'e en ufak bir laf eden soluğu hapiste alıyor..Neler neler..
Siz de ''adaletin iyi olduğu bir dönem'' diyorsunuz..
Fethullah'ın cemaatinin bittiği filan yok..Bu kadar NAİF olmayın..Kefalet ödeyen fethullahcılar hapisten çıktı..Haberiniz yok mu?Damatlar hapisten çıktı..Haberiniz yok mu?Siyasilere dokunulmadı..Haberiniz yok mu?Adil Öksüz nerede?Fethullah'ı neden Türkiye'ye getiremiyorlar?

Cemaat bitmedi tabiki. Yurtdisinda gittikce guclenirler de. Turkiye'deki etkileri bitti.

Girip cikan herkes siciline Feto damgasini da yedikten sonra cok onemli degil. Bu suca bulasan herkese gerekli cezayi verseler disarda adam kalmaz. Fislenip salinmistir bir kismi da. Bu insanlar genelde egitimli zaten. Denetimli serbestlik vs rahatlikla uygulanabilir bir cogu icin. Bir cogu da kandirilmis insanlar cunku.

Fetullah'in getirilmesi isi Amerika'ya bagli.

Dedigim gibi farkli bir bakis acisina sahibim sizinkinden. 2007'ye gore daha iyi durumdayiz bana gore.

Politik hava degistikce Feto operasyonlari da degisecektir. Siyasette pek bir tutuklama olmadi gercekten. Ama heryerdeler. CHP ve MHP'den de cikar.

OHAL niye bitmiyor bu sikinti. Mucadele hic seffaf degil bu sikinti. Feto asil yurtdisindaki buyukbaslar yakalaninca bitecek. Yurt icindeki Feto'culer artik hep kucuk. En onemli isimler kacti.

Adil Oksuz'de Turkiye'deyse hala o da kucuk abi demektir. Burda buyuk risk altindalar hala gitmedilerse.

AKP'liler siyasi kazanc icin Feto'yu satar merak etmeyin. Gelecek secimde MHP'den oy istenecek baskanlik icin. MHP'de Feto affina hic sicak bakmiycak. Alis veris yapilcak. Zamanla orgut ulke ici etkisini kaybedecek.

Vefik Sami
01-07-2017, 11:41
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2017/07/nahr-suresi.jpg

İşte bizdeki "siyâset"in kalitesi bu !..
Bir metrekarelik çaputu "rejim sorunu" yapıp, anayasa mahkemesi kapısını aşındıranlar, şimdi adâleti Allah'ta arar olmuşlar.
Şundan eminim; bu pankartı gören Recep Tayyip Erdoğan kıs-kıs gülmüştür.

Istanbulda Cuma namazından çıkan bir sakallı azıcık sert hapşırsa, Ankarada "İrticaaaa" diye hop oturup, hop kalkan kudretli generaller şimdi nerede ?
Başörtüsünü mahkemeye taşıyıp, kara çarşaflıya CHP rozeti takan sn Baykal nerede ?
Eyyy kendisini lâik-Atatürkçü zanneden CEHAPE !..
Vaktiyle basit-sıradan işlerle uğraşıp, mütedeyyin insanların güvenini sıfırladınız.
Demokrasi yolunda onları kazanmanız gerekirken, Atatürk'ün siyâsi mirasından, medeni dünyadan uzaklaştırdınız.

Şimdilerde ise Allah adı dilinizden düşmez oldu.
Millet olarak, siyâset ile kaypaklığı birbirinden ayırd etmeyi öğrenemediğimiz müddetçe, sıkıntılarımız hiç bitmeyecek.

Amon yarebbi
01-07-2017, 16:34
Vefik sen mutlu olasın diye mesih gökten inde bizi kurtar yazsmasını bekliyordun galiba!

O insanlar allah diye bir kavrama inanamaz diye bir iddian var galiba , allah dediklerine inanmak belli bir grubamı patentli.

Eleştiriye bak elestiriye !

Memlekette bin çeşit sorun var , büyük bir çoğunluğu burada dile getiriliyor . Sen orada yoksun. ancak , konu kılıçtaroğlu olunca tipin şeklin , rengin belli oluyor . Bir yerlere mesajmı yolluyorsun ?

Sen ne istiyorsun azcık onu yazssana .
Azcık delikanlı olun ve diyin ki ; akp nin her icraatı iyidir. Benimsiyorum.

Engse Hohol
01-07-2017, 18:52
✔ (http://www.birgun.net/haber-detay/adalet-yuruyusu-nde-17-gun-167619.html) Adalet Yürüyüşünün bugünkü etabına İhsan Eliaçık ve Mustafa Sarıgül de katıldı.

http://static.birgun.net/resim/haber-ici-resim/2017/07/01/adalet-yuruyusu-nde-17-gun-313051-1.jpg

Gezi parkı eylemi gibi elde sıfır ile sonuçlanmasa bari.
Kemal Kılıçdaroğlu CHP'yi, kitlesi yalnızca Alevi seçmenlerden oluşan bir parti yapmaya doğru gidiyor benim gördüğüm.
Bugün de Nahl 90nc ayetini pankart yapmış basına göstermiş. Bu adam anlayamadı halen, Chp'ye namaz kılan dinciler oy vermiyorlar zaten, bırak artık şu dinden medet ummayı! Chp'de adam kalmayacak Kılıçdaroğlu'nun şu kaypaklığı yüzünden.

Ahlaksız
01-07-2017, 19:08
Ereninthenature;2007'ye gore daha iyi durumdayiz demişsiniz..Buna katılmam mümkün değil..Türkiye şu an bataklığa saplanmış durumda..Kıpırdadıkça,daha da batıyor ülke..Batacakta..Bu kaçınılmaz..Ya şeriat gelecek,ya da sınırlar değişecek..Bence sınırlar değişecek..Bu da uzak gelecekte değil..
Tayyip kabaca 2010 gibi farklılaştı..Sonrasında gezi olayları ile iyice değişti ve bugün Tayyip ve bakanları,bu ülkenin en önemli değeri sayılabilecek chp'nin başındaki isme TERÖRİST damgası vuracak kadar kontrolü kaybettiler..Bu bir cinnet artık..Bu ülkenin ana muhalefet liderine terörist deniyor artık..Mevzu çok değişti..2007'de filan Tayyip iyiydi..Tabi ki bugüne nazaran iyiydi..!
Postalabd; Adam dinin siyasete alet edilmesine tepki koymuş..Haklı değil mi?Bal gibi de haklı..
Sen Kılıçdaroğlu'nun ''Allah adaleti emreder'' ayeti ile yürümesine ne diyorsun?
Bize delikanlılıktan bahsedeceğine yorumla bakalım şu mevzuyu..
Yenikapı mitingini de yorumlamadın..!
Derdin Kılıçdaroğlu muhaliflerine takılmak mı yoksa?
Kılıçdaroğlu eleştirilerimizden gerçekten rahatsız olduysan,yazmayı veririz..Çoook da umurumuzda sanki..

Vefik Sami
01-07-2017, 19:36
Azcık delikanlı olun ve diyin ki ; akp nin her icraatı iyidir. Benimsiyorum.

Bunu düşünseydim, emin ol yazardım.
"Ortaya birbuçuk karışık" yazmak âdetim değildir.
Delikanlılığımdan şüphe etme.
"Kaydımı silin, artık yazmayacağım" dedikten sonra, farklı müsteear alıp yazsaydım, iddianda belki haklı olurdun.

Amon yarebbi
01-07-2017, 20:28
Akp ağzıyla eleştiri.Slogan bile kopya
Eyyy kendisini lâik-Atatürkçü zanneden CEHAPE !..

Tilkinin dönüp dolaşacağı yer ....... dükkanın adını sen koy.

Derdinizin chp olmadığını , yürüyen kişi olduğunu sağır papaz biliyor.

Muhalefete muhalefet birtek bizde var zaten. Bahçeliyi diline dolasan , perinçeki diline dolasan objektifsin diyeceğim de , yok yapamassın.

Ahlaksıza da şöyle katılıyorum. Dip yaptık , anadoluda bir çok medeniyet yok olup gitti. Bizde son kertesindeyiz . Kılıçtaroğlu niye direniyor ki ? Ne gerek var ki ? Koy ver gitsin , ihtiyar sami koy vermiş gitmiş.

Vefik Sami
01-07-2017, 21:06
Akp ağzıyla eleştiri.Slogan bile kopya
"Kopya" değil, ironi.
Sen, hesabına geldiği gibi görmeye/anlamaya alışmışsın.

Tilkinin dönüp dolaşacağı yer ....... dükkanın adını sen koy.
2002 ve 2007 seçimlerinde AKP'ye oy vermiştim. 2009 yılı benim için bir dönüm noktası oldu. AKP zihniyetini tanıdıktan ve bu zihniyetin ülkede neleri gerçekleştirtmek için çalıştığını gördükten sonra "kürkçü dükkanı"na dönmem söz konusu değil.

Derdinizin chp olmadığını , yürüyen kişi olduğunu sağır papaz biliyor.
O "sağır papaz" kim bilemem de sen yanlış biliyorsun.
Kişilerle işim olmaz benim.
CHP bir kurumsal kimliktir; Gâzi Paşa'nın siyâsi mirasıdır.
Ben parti yönetiminin izlediği yanlış stratejileri eleştiriyorum.
CHP'nin görevi yobazlara "şirin" görünmek değil.
Mütedeyyin müslümanı kazanmak.
Ama; geçmişte öyle hatâlar yapıldı ki şimdi inandırıcılıkta zorlanılıyor.

Muhalefete muhalefet birtek bizde var zaten. Bahçeliyi diline dolasan , perinçeki diline dolasan objektifsin diyeceğim de , yok yapamassın.
Bahçeli'yi ülkücü câmia zâten silmiş defterden. Benim uğraşmama gerek yok. Perinçek ise yanar-döner. Bir "solcu" olur, bir "Atatürkçü" Şimdilerde Bahçeli ile aynı safta Tayyip destekçiliği yapıyor. Benim CHP'den beklentilerim var. Fakat ma'alesef mevcut kadroda CHP'yi taşıyacak kapasite yok. Zâten olsaydı, 15 yıldır % 23-25 aralığında demir atmazdı. CHP dip yaptı. Oy olarak buradan daha aşağısı yok. Ne yapalım şimdi ? Kılıçdaroğluna medhiye mi dizelim ?

Ahlaksız
01-07-2017, 21:41
Postalabd;bir savaşta düşmanın ne kadar iyiyse,sende en az o kadar iyi olmak zorundasın..Yoksa savaşı kazanamazsın..
Buradan yola çıkarak düşünmeye çalış..
Akp ne kadar iyi bir parti olursa,muhalefette en az akp kadar iyi olmak zorundadır..
Bugün akpnin ne olduğu ortada..Akp böyle,çünkü akpnin karşısındaki muhalefet böyle..Muhalefet kötüyse,iktidar da kötüdür..İktidar iyiyse,muhalefette iyidir..İyi olmak zorundadır..Minimum iyi olmak zorundadır..
Anlıyor musun?
Chp'yi eleştirenler,akpden rahatsız oldukları için eleştiriyorlar..Chpyi eleştirenlerin arkasında gizli bir güç,üst akıl,fetö filan aramaya gerek yok..Kişi sevdiğini eleştirir..Sevmediğini şeyine bile takmaz..
Niye insanlar chpyi eleştirdikleri kadar,mhpyi eleştirmiyorlar?
Çünkü MHP,iyice akpleşmiş bir parti..CHP öyle değil işte veya öyle olmadığı düşünülüyor..
İnsanlar geleceğe umutla bakabilmek için,chpyi eleştiriyorlar ki;chp iktidara bir alternatif olsun ve akpden ülke kurtulsun..
Bu haliyle chp iktidar olur mu?
Olmaz..O zaman senin derdin ne?Chp hep muhalefet partisi olarak mı kalsın?Chpyi eleştiremezsen,chp hep muhalefet kalacak..Bu kesin artık..Chpnin iktidara gelebilmesinin tek yolu,chpnin eleştirilmesidir..Senin gibi chpliler eleştiriye bile tahammül edemiyorlar..Çünkü akp kafasına sahipsiniz..Bugün seçim olsa,chp başa tek başına geçse,bir halt değişmez ülkede..Çünkü kafa aynı..
Bak yürüyen ana muhalefet liderine..Elinde ayetle yürüyor..Bugün ayetle yürüyen,yarın şeriatte ilan edebilir..Edemez mi?

ereninthenature
01-07-2017, 21:46
Ereninthenature;2007'ye gore daha iyi durumdayiz demişsiniz..Buna katılmam mümkün değil..Türkiye şu an bataklığa saplanmış durumda..Kıpırdadıkça,daha da batıyor ülke..Batacakta..Bu kaçınılmaz..Ya şeriat gelecek,ya da sınırlar değişecek..Bence sınırlar değişecek..Bu da uzak gelecekte değil..
Tayyip kabaca 2010 gibi farklılaştı..Sonrasında gezi olayları ile iyice değişti ve bugün Tayyip ve bakanları,bu ülkenin en önemli değeri sayılabilecek chp'nin başındaki isme TERÖRİST damgası vuracak kadar kontrolü kaybettiler..Bu bir cinnet artık..Bu ülkenin ana muhalefet liderine terörist deniyor artık..Mevzu çok değişti..2007'de filan Tayyip iyiydi..Tabi ki bugüne nazaran iyiydi..!

Yapilacak tek sey secim kazanmak. Soylemler ulkede hep toksik zaten.

AKP'nin konumuda dedigim gibi son olaylardan sonra cok saglam degil artik. %50'yi gecmeleri icin cok genel bir soylem uygulamalilar ve o seriat degil. Seriat gelicek, getircez deseler %50'yi gecemezler.

Secim kazanmanin yolu da halkin gonlunu kazanmaktan geciyor.

Halkin umrunda olan tek sey de ekonomi aslinda. Halki daha iyi refah seviyelerine ulasacaklarina ikna etmek lazim.

Ben de cidden ulkede yeni bir kan, yeni hareketler gormek istiyorum. AKP tabaninin cozulmemis bir problemi kalmadi artik.

Bir de dikkat edilmesi gereken sey bolge isiniyor. Teror besleniyor. Ulke ici gerilimin azaltilmasi, ekonominin saglamlastirilmasi gerek. Birlestirici soylemler lazim.

Bu arada ben hic oy vermedim AKP'ye. Referandumda da oy kullanmadim. CHP'ye verdim bir kere.

Ahlaksız
01-07-2017, 21:54
Ereninthenature;kim seçim kazanacak?
Chp'mi?
Mümkün değil bu..
Bu bakımdan optimist olmaya gerek yok..
Çok kötü günler geliyor..Bu kesin..
Tayyip eğitimi mahvetti,adalet bitti..Terör hortladı..Ekonomi alarm veriyor..
Bir kıvılcıma bakar iş..

ereninthenature
01-07-2017, 22:15
Ereninthenature;kim seçim kazanacak?
Chp'mi?
Mümkün değil bu..
Bu bakımdan optimist olmaya gerek yok..
Çok kötü günler geliyor..Bu kesin..
Tayyip eğitimi mahvetti,adalet bitti..Terör hortladı..Ekonomi alarm veriyor..
Bir kıvılcıma bakar iş..

Ekonomi bir bozulsun halk yeni arayisa girer. Elestirir iktidari.

Secim kazanmak gayet mumkun. Karamsarligin luzumu yok %49 bir adayin arkasinda birlesebilir. Onemli olan alt-orta sinif halkin gonlunu almak.

Diger senaryolari da dusunebiliriz. Bolunme degil de eyalet sistemi sol icin de cozum olabilir. 3-4 eyalete ayrilip egitimde, hukukta, ekonomide kendi yontemlerimizi uygulayabiliriz. Sistem degisikligi cozum olabilir.

2 yil sonra secim var. Ona odaklanmak lazim asil. Sol'dan baskan cikabilir.

Ahlaksız
01-07-2017, 22:19
Ereninthenature;akp seçmeni,akpden vazgeçmiyor..Bu gerçeğe rağmen,çabalamanın bir anlamı yok..
Ekmel seçeneğini gördük..Muhalefet yapamıyor işte..Bu muhalefetle olmaz..Muhalefetin değişmesi de çok zor..

manas
01-07-2017, 23:17
Ereninthenature;
"Halkin umrunda olan tek sey de ekonomi aslinda. Halki daha iyi refah seviyelerine ulasacaklarina ikna etmek lazim. "

malesef öyle değil. dinci ve muhafazakar partiler fakir fukaranın oyuyla işi götürüyorlar, inanç ve biat herşeyin önüne geçiyor, bu ülkenin en az yüzde 70 i böyle, adamlar aç ama ekmeğimiz var yinede, birde kurtlu mercimeği ve makarnayı arar ara dağıttıklarında allah başımızdakilere zeval vermesin diyorlar şükürcü bir toplum. kafalar değişmeli önce.

bakkalmahmud
01-07-2017, 23:23
Atatürk ya istiklal ya ölüm derken,Atatürkün partisinin,Atatürk anlayisinin düsmanlarindan adalet dilenmesini anliyamam kabulde edemem cünkü meydan herikitaraf icinde esit sartlar sunarken bir taraf mücadele etdi kazandi öbür tarafda seyretdi kaybetdi,bütün mesele neden seyretdik niye parmak dahi oynantmamiz engellendi,neden öküz olduk ve kaybetdik?

Ahlaksız
01-07-2017, 23:36
Atatürk ya istiklal ya ölüm derken,Atatürkün partisinin,Atatürk anlayisinin düsmanlarindan adalet dilenmesini anliyamam kabulde edemem cünkü meydan herikitaraf icinde esit sartlar sunarken bir taraf mücadele etdi kazandi öbür tarafda seyretdi kaybetdi,bütün mesele neden seyretdik niye parmak dahi oynantmamiz engellendi,neden öküz olduk ve kaybetdik?
Antika;neden sizin bu dediğinizi chpliler akıl edemiyorlar?
Burada ciddi bir sorun var..
Bir insan,kendisine alenen düşmanlık besleyen birinden adalet ister mi?
Bu nasıl bir aymazlıktır?
Akpliler ''Tayyip'in şeyinin kılıyız'' diyorlar..Chpliler de ''Kılıçdaroğlu'nun şeyinin kılıyız'' diyorlar..
Ben bunu böyle anlıyorum..

Bu ülke 2002'deki seçimde ''pes'' dedi ve yenilgiyi kabul etti..Sonrasında sadece çırpındı..Bugün de çırpınıyor herkes ama iş işten geçti..

bakkalmahmud
01-07-2017, 23:43
Kötülük hükümsürüyorsa bu solun seyretmesinden dolayidir.Bu kötülüyün deyil solun seyretmesinin sucudur.Adalet yürüyüsleri bos seyler.
Atatürk ya istiklal ya ölüm diyor ,,ben ona katiliyorum,arap ossuruguna göre yasayacaksam hic yasamayayim daha iyi.

Vefik Sami
01-07-2017, 23:52
Bu ülke 2002'deki seçimde ''pes'' dedi ve yenilgiyi kabul etti..Sonrasında sadece çırpındı..Bugün de çırpınıyor herkes ama iş işten geçti..

Selçuklu ve Osmanlı yönetimleri Monarşi idi.
Dayandıkları bir toplumsal taban yoktu.
1923'ten itibâren aşama aşama cumhuriyetin siyasi ve hukûki alt yapısı oluşturuldu ancak; toplumda vatandaşlık bilinci ve demokrasi kültürü henüz gelişmedi. Gelene "ağam" gidene "paşam" diyen, güçlüye entegre olup devran sürmeye çabalayan yalaka bir toplum olduk ma'alesef.

Bahsettiğin "çırpınma" için en azından bir bilinç-seviye gerekir.
CHP tabanı büyük olçüde alevi cemaatlere dayanıyor.
Onlar da demokrasi bilncinden ziyâde, Osmanlıda yaşadıkları Sünni tasallutu ile tekrar karşılaşmak istemiyorlar.
Sünnilerden ise çırpınan yok.
Egemenlere yamanıp küpünü doldurmaya çabalayan menfa'atçiler gürûhu var.

Ahlaksız
02-07-2017, 00:21
Antika;aynen katılıyorum..
Vefik sami;akpden rahatsız olan sünni bir kesim var..Haydar Baş ve partisi mesela..Ya da İhsan Eliaçık gibi antikapitalist Müslümanlar..Türkiye'de kabaca birkaç milyon sünni,akpden rahatsız..Hep rahatsızdı..Bunların içinde radikal yanlıları da var..

bakkalmahmud
02-07-2017, 00:34
Antika;aynen katılıyorum..
Vefik sami;akpden rahatsız olan sünni bir kesim var..Haydar Baş ve partisi mesela..Ya da İhsan Eliaçık gibi antikapitalist Müslümanlar..Türkiye'de kabaca birkaç milyon sünni,akpden rahatsız..Hep rahatsızdı..Bunların içinde radikal yanlıları da var..
Sayin Ahlaksiz,öyle bir devirde yasiyoruzki,insan,tanriyi seytan,seytani tanri yapmis ve insanlar sürekli solla sagla aldatiliyor,kandiriliyor,seytan(yalan)daha güclü,tv lere bakiyorum sirf yalan hükümsürüyor,cahil halk naapsin böyle bir seytani organizisyona karsi?...

Ahlaksız
02-07-2017, 00:51
Antika;Türkler bir şey yapamazlar..Böyle bir kapasiteleri yok..Gezi'de ''birşeyler yapalım'' diye sokağa çıktılar ama gerisin geriye evlerine döndüler..Olan ölenlere ve yakınlarına oldu..Bugün de ''yürüyelim'' diye sokaktalar ve hiçbirşey olmayacak yine..
Çünkü güçlü olan taraf belli..Bu tarafın kafa yapısı belli..
Hakimler bir kişiye çalışıyor..Tv/gazete bir kişiye çalışıyor..Asker bir kişiye çalışıyor..Muhalefet bir kişiye çalışıyor..Tüm bunlara rağmen demokratik bir haktan söz edip,bu kişiyi demokrat yapma çabaları komik..Trajikomik..!

bakkalmahmud
02-07-2017, 01:08
Antika;Türkler bir şey yapamazlar..Böyle bir kapasiteleri yok..Gezi'de ''birşeyler yapalım'' diye sokağa çıktılar ama gerisin geriye evlerine döndüler..Olan ölenlere ve yakınlarına oldu..Bugün de ''yürüyelim'' diye sokaktalar ve hiçbirşey olmayacak yine..
Çünkü güçlü olan taraf belli..Bu tarafın kafa yapısı belli..
Hakimler bir kişiye çalışıyor..Tv/gazete bir kişiye çalışıyor..Asker bir kişiye çalışıyor..Muhalefet bir kişiye çalışıyor..Tüm bunlara rağmen demokratik bir haktan söz edip,bu kişiyi demokrat yapma çabaları komik..Trajikomik..!
Ahlaksiz(bunu her yazdigimda istemiyerek yazdigimi ve seni cok ahlakli biri olarak kabul etdiyimi bilmeni )medya kimdeyse patron odur,

bakkalmahmud
02-07-2017, 01:16
Halkin anlayisinda ....hz hüseyin yürüyecek ,yezidde ,yav hüso cok yürüdün cok yoruldun gel bi soluklan bi tas su ic diyecek...Tanri akil fikir versin,,,ikili milleti parmaginda oynatiyorlar,,,,Tanri seytanlara karsi milletin yardimcisi olsun,,,,amin,,,

Vefik Sami
02-07-2017, 11:59

İhsan Eliaçık'ın, kendi fikirleri üzerinden toplumsal bir taban oluşturması söz konusu değil. Kendisi - yanlış bilmiyorsam - sosyalist biri. Kur'an'ı da sosyalist düşüncelerle makyajlama çabasında. Müslümanlar onu sâdece dinler; daha fazlası olmaz. Haydar Baş da büyük kitlelere ulaşıp onları kontrol edebilecek çapta biri değil. Yıllardır seçimlere girer; topladığı oy belli.

Burada bir durum tesbiti yapmak gerekiyor. Siyasi partiler, aynı düşüncede olan insanların bir araya gelerek kurdukları tüzel kişiliklerdir. Demokratik toplumlarda düşünceler partiler aracılığı ile temsil edilirler. Bir partinin dayandığı toplumsal taban var ise gücü, aldığı oylardan ziyade, etkinliği ile ölçülmelidir. Bizim gibi gelişmemiş toplumlarda birkaç "akl-ı evvel" bir araya gelip parti kurar. Bu parti "çoban" rolüne soyunur. O partinin müntesipleri ise sığır, koyun, keçi hükmündedir. Partilerine olan bağlılıkları, o partiden elde edilecek çıkarlar ile doğru orantılıdır. Bireylerde vatandaşlık bilinci oluşmamışsa, "Monarşik yalakalık", yerini "Demokratik yalakalık"a bırakır.

Vefik Sami
02-07-2017, 12:15
Halkin anlayisinda ....hz hüseyin yürüyecek ,yezidde ,yav hüso cok yürüdün cok yoruldun gel bi soluklan bi tas su ic diyecek...Tanri akil fikir versin,,,ikili milleti parmaginda oynatiyorlar,,,,Tanri seytanlara karsi milletin yardimcisi olsun,,,,amin,,,

Kerbelâ hâdisesi bütün siyâsiler için ibretlik bir vak'a olmuştur. Bu nedenle hiç bir siyâsi, dönek-oportunist kitleler uğruna kendi hayâtını tehlikeye atmaz. Sn. Kılıçdaroğlu'nu yapmakta olduğu yürüyüş sebebiyle eleştirip, "Mahkeme kararlarına saygılı olun" diyen Cumhurbaşkanı, kısa bir süre önce "Anayasa Mahkemesi kararını tanımıyorum" diyerek, günler süren sert demeçler vermişti. Bu denli kaypak-tutarsız tavırlarına rağmen, toplumdan % 50 üzerinde destek buluyorsa, o toplumun seviye ve kalitesini varın, siz düşünün.

Amon yarebbi
02-07-2017, 19:18
Adalet yürüyüşünde ; Hürriyet gazetesinin alnının şafağına " Türkiye türklerindir " yazan Aydın Doğanın katılmaması , bu adamın geçmişindeki riyakarlığını ortaya koyuyor.

Sabancı tayfası.
Koç tayfası .
V.b gibi .

Hallerinden memnun gibiler. Yada onlarca yıldır , sömürerek kazandıkları mal mülk ellerinden gidecek korkusu.

Ne var ya , şunların malına mülküne el koysalarda , bunların hukuk diye yürüdüklerini bizde tv den, fiskimizi yudumlayarak izlesek.

Bunlar yürüyemezde .

spartacus
02-07-2017, 22:41
Adalet yürüyüşünde ; Hürriyet gazetesinin alnının şafağına " Türkiye türklerindir " yazan Aydın Doğanın katılmaması , bu adamın geçmişindeki riyakarlığını ortaya koyuyor.

Sabancı tayfası.
Koç tayfası .
V.b gibi .

Hallerinden memnun gibiler. Yada onlarca yıldır , sömürerek kazandıkları mal mülk ellerinden gidecek korkusu.

Ne var ya , şunların malına mülküne el koysalarda , bunların hukuk diye yürüdüklerini bizde tv den, fiskimizi yudumlayarak izlesek.

Bunlar yürüyemezde .
Burjuvazi(büyük patronlar) ve orta burjuvazi(orta ama büyüklere iş yapan) kısaca sistemden çıkarı olanlar, genelde(istisnalar kaideyi veya geneli bozmuyor) politkalarını, çıkarları üzerine belirlerler-eşyanın tabiatı..

Marx, "Maddî yaşamdaki üretim biçimi, yaşamın toplumsal, siyasal ve düşünsel sürecinin genel niteliğine egemendir. İnsanların varlıklarını belirleyen şey, bilinçleri değildir; tam tersine, onların bilinçlerini, toplumsal varlıkları belirler." derken ve elbette kişilerin politik tavrını da kişilerin ekonomik durumunun belirlediği konusunda haklıydı, zaten zemin objektif bir temelde, çıkarlarına dokunulmadığı veya çıkarlarına tehdit/şantaj hissettiklerinde, politik duruşalrına göre çevirirler, kısaca omurgasızdırlar, öyle düşünsel temellerde tutarlılık, bir omurga beklenmemeli.

Bugün Medya dünya kodomanlarının, açgözlü sömürgenlerin elindedir, bunların patron olduğu medya organlarından, yalandan, dolandan, bağımlılıktan, toplumu aldatmaktan daha temel-öte ne bekleyebilirsiniz? Koç, Aydın Doğan, AKP tarafından süreğen tehdit edildi, her tehdit sonrası bunlar çarkettikçe, etti, artık ortalık-piyasa siyasetinde, eski konum ve durumlarıyla bulunamazlardı, düşünün mali yoldan şantaja uğradılar mı anında basın, yayın, medya kuruluşalrındaki tavırları da değişiyor, eeeeee, bu tür organların nesine güvenilir, bu tür organlarda böyle olan bunların, topluma enjekte ettiği politika nasıl ciddiye alınır, nasıl güvenilir?...

Şimdi yanlış buldukları ne varsa doğru, yalan bildikleri ne varsa gerçek diye geziyorlar, sebep? İşte açık, politiklarını maddi yaşamalrı ve elbette çıkarları belirliyor. O düzeydeki maddi çıkarları uğruna veya zarar görmemesi adına, ben filim demeleri gereksin, derler, çıakr neyi gerektiriyorsa o kılığa girerler, bunların soytarıları ise daha fazla yanar-dönerlidir, çünkü ekonomik durumları, daha büyüklerle, küçükler arasında, git, gellere, entrikalara dönüşür..

Kısaca bu çağda insan ve topluma yararlı siyasetten söz edilebilecekse, politika üzerinden kişisel çıkar elde etme, heleki insanların mahrumiyetleri, çaresizliği veya aidiyetlerini kendi çıkarlarına-kendisi için!- alet-istismar etme(bir nevi adilik), kapitalist ya da kapitalistlerin çıkar muhabbetleri üzerinde olmayacak, olamazda! Düşünün ki su üzerinde siyaset yapıyorsunuz, yapabilir misiniz? kapitalistlerin toplumu kandırmak en önemli politikası iken-ayağı yere basan tek zeminleri burası!-, diğer taraftanda sözde toplumsal, bireysel şu ya da bu genel siyasetleri çıkarlarına görelikle, zemini su üzerindedir, çıkar ne yandan eserse bunlar o yana...

Türkiye de bilhassa kendisini kültürlü, sözde bilinçli, okumuş, aydın diye satan orta düzey zenginlere bakın, daha küçüklerine değin, çoğunluğu sözde satılık, piyasa malı ettikleri düşüncelerine ters olduğu halde AKP'yi desteklerler, sebep?

Hitler faşizmini ve Hitler'i öylesine güçlü kılan, finansal desteklere değin işin içine giren, Alman burjuvazisi, orta burjuvazi, zenginleriydi, tekelleriydi, çıkarları, aç gözlülükleri öyle gerektirmişti, lakin aç gözlülük ve vahşi sömürü seçenekleri uğruna gözü dönmüşlükle, çok zorlayınca da patlıyor işte... Öyle de patlar, böyle de...

upuaut
04-07-2017, 04:33
Bugünkü SONSÖZ gazetesinde Feyzioğlu şunları söylemiş:

http://gazetemanset.blob.core.windows.net/resim/egazete/2017/07/04/sonsoz/c7d4119c-90e2-4ad1-805e-4ffff3ef940b.jpg

Feyzioğlu, "Sıkıntıları adalet sistemini kurarak çözebiliriz" diyor. Siz, buna Kılıçdaroğlu'nun "Adalet Yürüyüşü"nü ve diğer ilgili faaliyetleri ekleyerek çoğaltabilirsiniz.

Feyzioğlu'ndan devam edelim.

Röportaj yapan gazeteci Feyzioğlu'na şu soruyu soruyor: "CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'Adalet' yürüyüşünü nasıl değerlendiriyorsunuz?"

Feyzioğlu'nun yanıtı şu olur: "Tüm siyasi aktörlerin Türkiye'nin gerçekten adalet ihtiyacı içinde yanıp tutuştuğunu, adaletin Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu, cayır cayır yandığını kabul etmesi gerekiyor. Adalet duygusunun elden kayması, F tipi suç örgütüyle mücadeleyi de çok ciddi zarara uğratıyor."

Bu röportajın devamı S. 2'de veriliyormuş!

Tarihten ders almasını bilmek lazım. Yoksa dayak yersin!

Şimdi hiç sağa sola sapmadan doğrudan tarihten bir örnek vereceğim size.

1951 yapımlı "Quo Vadis (http://tamfilmizle.com/filmizle/nereye-gidiyorsunuz-quo-vadis-1951-full-hd-turkce-dublaj-izle/#)" filminde 24. Lejyonun Komutanı Marcus Vinicius Britanya'daki zaferden sonra Roma'ya döner. Vinicius, Roma'ya ayak basar basmaz soluğu İmparator Neron'un yanında alır. Amcası yeğeni Vinicius'u Neron'a öve öve bitiremez.

Her neyse, Roma'ya dönen Vinicius'un ilk işi kalacak bir yer bulmaktır. Amcası yanında kalması için ısrar eder ama Vinicius'un amacı başkadır. Çünkü Roma'ya gelirken yol üzerinde eski bir Roma Generali'nin evine uğramış ve orada "Lygia" adında Likyalı bir güzel kızla karşılaşmıştır. Vinicius daha sonra bu kıza tutulur ve bir şekilde elde etmek ister. Fakat kız Hristiyandır ve eğer kendisiyle evlenmek istiyorsa Vinicius'un Hristiyan olmasını arzular; en azından kendisine saygı duyulmasını ister.

Şu konuşmalara dikkat edelim lütfen!

Lygia: "Marcus, biraz önce karısı olmamı istedi"
Paul: "Eminim, bu onu oldukça neşelendirmiştir, Marcus"
Lygia: "Ona olan sevgimi anlamalısın, Paul.
-Ona şeyi açıklamaya çalışıyordum...
-Başka şeyler de var. Yani...
-Anlıyorum"
Paul: "Ben anlıyorum!"
Marcus: "Tanrısının sembollerini evime sokmasını kabul etmeyi önerdim. Benimkileri (Roma Tanrıları: Venüs, Mars, Juno, Jupiter) kabul etmesini istemedim.
-Tanrısının düşmanı olmadığımı ispatlamam için daha ne yapabilirim?"
Paul: "Marcus...bazılarımızın anlaması aylar, hatta yıllar süren...tefekkürle mümkündür. Geçmiş hayatımızı sorgulayarak...insanoğlunun gidişatı üzerine kafa patlatır ve fark ederiz ki..."
Marcus: "Daha ne yapmam lazım, onu söyle!"
Paul: "Köleleriniz var, değil mi?"
Marcus: "Yüzlerce, birbirinden iyi hem de. Niye sordun?"
Paul: "İsa kimsenin esarette olmasını dilemez. Onları serbest bırakmalısın."
Marcus: "Serbest mi bırakayım? Ama onlar benim, onlara sahibim."
Paul: "Ama insanoğlunu satın alamazsın, Marcus!
-İsa'ya inanç sevgi üzerine kuruludur. Herkesin herkesi sevmesini ister."
Marcus: "Sizin yaşlı balıkçının (Petrus) dediğini duydum. Bütün insan ırkını sevmemi mi istiyorsunuz? Partları, Mısırlıları, Persleri sevmemi mi istiyorsunuz? Hançerlerini göğsüme saplamak isteyen diğerlerini?"
Paul: "Kılıcını indirip bu insanlara karşı savaştan vazgeçmek hiç aklına geldi mi? Onları sevgiyle fethedeceğin hiç aklına geldi mi?"
Marcus: "Evet, evet. Sizi tüylü evcilleştirilmiş kurt sürüleri.
-Birden aklıma Tanrıya yakarmanız geldi. Köleler, yabancı yaratıklar ve toplumdan dışlanmış sizin gibiler için sinmiş bir Tanrı. Ama Lygia öyle değil.
-Bu deli saçmalığını bırakalım, mantonu al, Lygia."
Lygia: "Marcus, canım. Biraz daha zaman tanı!"
Marcus: "Yeteri kadar zaman kaybettik. Kumandan Marcus Vinicius'un karısı olacaksın...çarmıha gerilmiş sefil bir marangoz kölenin (İsa) değil."
Lygia: "Marcus, inancımı anlamaya çalış. İnançlarımı, derin inançlarımı... Seçmeye zorlama beni."
Marcus: "Yani ben ve İsa arasında mı? Evet, bir seçim yap. Çünkü başka insanları geçtim, seni artık İsa ile de paylaşamam!"
Lygia: "Ama Marcus, anlamıyor musun? Anlamadığın sürece, birbirimiz için hissettiklerimiz kendisini yok edecek. Bizi yok edecek!"
Paul: "Oğlum, Lygia'ya olan sevgin, insanoğluna olan sevgin gibi küçük değil, bilakis çok büyük ve güzel."
Marcus: "Nasıl bir aşkın, kendisinden daha büyük bir gücü olduğu görülmüş? Senin damarlarında ne akıyor filozof, kan mı, su mu? Ne tür bir zehir saçıyorsun?
-Benimle geliyor musun, Lygia? Lygia!..."
Lygia: "Hayır, hayatım!"
Marcus: "Bugün ikinci kere aptal duruma düştüm. Ama sözümden dönmeyeceğim.
-Kendi yoluna gidebilirsin. Gördüklerimi ve duyduklarımı kimseye anlatmayacağım.
-Uysal sözlerinin arkasında bir şey gizli, filozof; sen (Paul) ve fanatik balıkçının (Petrus). Roma'ya ve kanunlarına saldırıyorlar. Seni uyarıyorum. Bir daha Roma Kanunları'nı ihlal edersen, kılıcımın tadına bakarsın (Sonra duvardaki Haç'ı alıp kırıyor)"

Şimdi bu konuşmalara göre Adalet Yürüyüşü'nün neden gereksiz olduğunu anlayabildiniz mi? Eğer anlamadıysanız mesajımın başlığına bakınız. Yok, yine anlamadıysanız size seve seve yardımcı olabilirim!

kartopu
04-07-2017, 09:47
Bence CHP (Kılıçdaroğlu) nin ikinci hamlesini görmek gerekir. Adaleti buluncaya kadar sokakta kalacaklarını iddia ediyorlar. Bana göre bu çok önemli iddia.

Birde Erdoğan ve AKP nin yaklaşımına bakmak gerekir bu güne kadar hakaret ve küfürden başka bir şey yapmadılar ellerindeki tek koz 15 temmus darbe girişimi.

Bu yürüyüş bir şeyleri değiştireceğini anlattı en azından umut bitmemiş olduğunu. İkinci hamle olan sokak daha uzun soluklu bir eylem ve bir çok insanın canını sıkacak özellikle iktidarı elinde tutanların.

Bu yürüyüş eylemcilerini destekleyenler ikinci hamle olan sokak eylemine katılımcı olursa bu gezi eylemlerini aşar ve daha planlı bir eylem olur.
Dünya siyaseti ve ekonomi de bunu destekleyeceği görünüyor.

Bence şimdiden umutsuz olmayalım

Amon yarebbi
06-07-2017, 19:47
Kocasakal demiş ki ;

Adalet Yürüyüşü için sert sözler: 'Atatürk düşmanlarıyla yürümem'
Eski İstanbul Barosu Başkanı ve akademisyen Ümit Kocasakal Adalet Yürüyüşü'ne dair eleştirilerde bulundu. 'Ben bu ülkenin bölünmez bütünlüğüyle sorunu olanlarla, Cumhuriyetle ve Atatürk'le sorunu olanlarla, emperyalizmin işbirlikçiliğini yapanlarla yürümem' dedi

Anladığım kadarı ile kocasakalında tekerine ÇOMAK sokuldu.

Kocasakal bu çıkışı ile tekerinin ileride dönmeyeceği konusunda huzursuz olmuş .

Aklıma 2019 görevlendirilecekler geldi.

2019 için bu kadar insana görev sözü verilmez ki !

15 temmuzda demokrasi nöbeti tutar artık.

kartopu
07-07-2017, 07:43
Kocasakal demiş ki ;

Anladığım kadarı ile kocasakalında tekerine ÇOMAK sokuldu.

Kocasakal bu çıkışı ile tekerinin ileride dönmeyeceği konusunda huzursuz olmuş .

Aklıma 2019 görevlendirilecekler geldi.

2019 için bu kadar insana görev sözü verilmez ki !

15 temmuzda demokrasi nöbeti tutar artık.

Olabilir
Bazılarına ödül, bazılarına tehdit, bazılarına şiddet, diktatörlük böyle bir şey.
Hukuk olmayınca dalkavuk çoğalır.

Ahlaksız
08-07-2017, 23:17
Kılıçdaroğlu 15 temmuz etkinliklerine katılacakmış..Şaşırdık mı?Hayır..!
Bakın,yandaş medya nasıl vermiş haberi;
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,"15 Temmuz'u anma törenlerine katılacağız" dedi. 15 Temmuz için "kontrollü darbe" diyerek FETÖ'nün darbe girişimini yok sayan Kılıçdaroğlu, gelen anket sonuçlarıyla bu söyleminden vazgeçmek zorunda kaldı. Kılıçdaroğlu kaos yürüyüşü de tutmayınca 15 Temmuz'daki kutlu direnişe sarıldı.
http://www.sabah.com.tr/gundem/2017/07/08/kilicdaroglu-15-temmuza-sahip-cikmaya-karar-verdi
Bu adam Tayyip'e çalışıyor..Kesin:)
Hem ''darbeden Tayyip'in haberi var,bu bir kontrollü darbe'' falan filan diyeceksin,hem de 15 temmuz etkinliklerine katılacaksın..
İşte muhalefetin hali bu..!

Amon yarebbi
08-07-2017, 23:40
Sn Bilgivehis diyor ki
Bugün burada haykırıyoruz yarın sokakta olmayacağı ne malum

Sn Ahlaksız diyor ki
..Türkiye'de böyle bir hareket(lenme) yoktur..Olmasına izin de verilmez..

Ve ben diyorum ki

Olmaz denen hareket başlar başlamaz , ilk tepkiyi neden , "böyle bir hareketlenme olmaz" ! diyenler verir ki ?

Ahlaksız
09-07-2017, 00:33
Postalabd;ben tepki filan vermiyorum..Türkiye'deki konjonktür umurumda filan değil..Ben gördüğümü/anladığımı/bildiğimi söylüyorum burada..
Gezi başladığı zaman da,''bu işin sonucunda yine Tayyip kazanacak,herkes bence evine gitsin'' demiştim..Dediğim de çıktı..
Bu yürüyüş başladığında da,benzer şeyler söyledim..Söylemeyeyim mi?''Sen oy kullanmıyorsun,mankurtsun,sanane be kardeşim'' diyebilirsiniz ama ben yine de birkaç şey söylemek istiyorum:)
Yürüyüş sanırım yarın bitecek...Sonra ne olacak?Hadi gezi gibi bir şey başladı diyelim..Sonra ne olacak?
Öyle ya da böyle..Tayyip,kendisine karşı yapılan darbeyi bile atlattı..15 senedir tek başına ülkeyi yönetiyor..Herkese bir telefon kadar yakın..Böyle birisini sokakta yürüyerek veya bağırarak koltuğundan edemezsiniz..Sizi bir böcek gibi ezer..Gezi'de bunu gördük..Tayyip'i eylemle filan bertaraf edemezsiniz..Bunu Gezi'ye rağmen anlamayan böndür..

kartopu
09-07-2017, 08:55
Kılıçdaroğlu 15 temmuz etkinliklerine katılacakmış..Şaşırdık mı?Hayır..!
Bakın,yandaş medya nasıl vermiş haberi;

Bu adam Tayyip'e çalışıyor..Kesin:)
Hem ''darbeden Tayyip'in haberi var,bu bir kontrollü darbe'' falan filan diyeceksin,hem de 15 temmuz etkinliklerine katılacaksın..
İşte muhalefetin hali bu..!

Kılıçdaroğlu 15 temmuz etkinliklerine katılacakmış..Şaşırdık mı?Hayır

Bence iyi eder . Propaganda üstünlüğü bir noktada rakibine söyleyecek söz bırakmamaktır.
İşte yandaş diyor katılmasa da da ne katılmadı zaten FETÖ cü diyeceklerdi.
Adalet yürüyüşü çok güzel oldu iktidarın kanadını kırdı. CHP de olumlu gelişmeler var.

kartopu
09-07-2017, 09:04
Postalabd;ben tepki filan vermiyorum..Türkiye'deki konjonktür umurumda filan değil..Ben gördüğümü/anladığımı/bildiğimi söylüyorum burada..
Gezi başladığı zaman da,''bu işin sonucunda yine Tayyip kazanacak,herkes bence evine gitsin'' demiştim..Dediğim de çıktı..
Bu yürüyüş başladığında da,benzer şeyler söyledim..Söylemeyeyim mi?''Sen oy kullanmıyorsun,mankurtsun,sanane be kardeşim'' diyebilirsiniz ama ben yine de birkaç şey söylemek istiyorum:)
Yürüyüş sanırım yarın bitecek...Sonra ne olacak?Hadi gezi gibi bir şey başladı diyelim..Sonra ne olacak?
Öyle ya da böyle..Tayyip,kendisine karşı yapılan darbeyi bile atlattı..15 senedir tek başına ülkeyi yönetiyor..Herkese bir telefon kadar yakın..Böyle birisini sokakta yürüyerek veya bağırarak koltuğundan edemezsiniz..Sizi bir böcek gibi ezer..Gezi'de bunu gördük..Tayyip'i eylemle filan bertaraf edemezsiniz..Bunu Gezi'ye rağmen anlamayan böndür..

Bu sefer Tayyip kazanamayacak. Kaybetmeye başladı bile.

Türkiye de ki siyaset dünya ile birlikte gidiyor. Bir yandan sağda yeni parti bir yandan CHP ve yanındakilerde sivil itaatsizlik. Bir yanda Türkiyenin dünya siyasetinde sıkıştırılması alanının daraltılması.

Gezi öyle değildi gezi yalnız kaldı başsız kaldı ve söndü.
Bu sefer tahminleri tutmayacak Sn Ahlaksız.

Shutur Nahundi
09-07-2017, 15:31
AKP'liler bu adalet yürüyüşünü pkk'nın ve fetö'nün tutuklu ve hükümlüleriyle ilişkilendiriyorlar ancak CHP bu yürüyüşü pkk ve fetö tutukluları için yapmadı. Yargı bağımsızlığı için yaptı. AKP'liler burayı kasıtlı olarak çarpıtıyorlar. CHP'nin kadrosunda kendini gizlemiş pkk ve fetö yandaşı varsa bile, sayıca AKP'nin kadrosundaki pkk ve fetö yandaşlarından daha azdır. Özellikle AKP milletvekilleri Yasin Aktay ve Recep Akdağ, Fethullah Gülen ile Pensilvanya'da çektirdikleri fotoğraflara rağmen hangi yüzle CHP'lileri fetöcülükle suçlayabiliyorlar anlamak mümkün değil. CHP'lilerin Fethullah Gülen ile Pensilvanya'da çektirdikleri tek bir fotoğraf bile yokken üstelik. ayrıca tüm Türkiye görmüştü ki fetöcüler ve pkklılar ile kol kola yürüyen tek parti akp olmuştur resmi anlamda!

Tumagü İskicap
09-07-2017, 17:20
Kemal Kılıçdaroğlu, fetö'den gözaltına alınan ve yayınladıkları makalelerinde ve katıldıkları TV programlarında Atatürk'e her türlü küfrü, sövgüyü, hakareti, şirretliği sarf eden Nazlı Ilıcak ve Altan kardeşleri alkışlatmasaydı, şimdi şu saat itibariyle ben de Maltepe mitinginde olacaktım. Ama Kılıçdaroğlu'nun o üçlüyü alkışlatma sahnesi gözümün önünden gitmiyor. Kılıçdaroğlu öyle birşey yaparak çok bozdu. Bayağı bi bozdu yani. Öyle böyle değil, inanılmaz bozdu. Katlanamayacağım seviyede çok kötü bozdu. O kadar bozdu ki önü alınamadı. Öyle fazla bozdu, ta ki Ali Bulaç'ı bile alkışlattı. Ali Bulaç denilen adam, Atatürk'ü bir kağnı arabasının çektiği öküz olarak ima eden makaleleri ve kitapları yazan islamcı bir yazardır ve asla chp'ye olumlu gözle bakmamıştır. Ali Bulaç, Ermeni meselelerinden ve Dersim olaylarından sorumlu tuttuğu Chp'yi faşist olarak tarif eden bir yazardır. Ömrünün son gününde bile Chp'ye oy atması mümkün değildir. Tüm bunlara rağmen Kılıçdaroğlu işte o Ali Bulaç'ı alkışlattı.

İşte bu sebeple Kılıçdaroğlu bozdu bozdu bozdu artık bi yerden sonra bozmaz diye bekledim ama daha bi feci bozdu. Artık bozmasın diye lades tuttum, balkondaki saksıya çaput bağladım iyice bozdu. Artık inanamadım ve daha da nasıl bozabilir ki dedim, bir yerde duracak bunun bozulması diye bekledim ama yine bozdu. Bıraktım bende Kılıçdaroğlu'ndan olumlu siyasi muhalefet yapmasını beklemeyi ama iyi dileklerim CHP ile beraberdir her zaman. Genel başkan Muharrem İnce olsaydı şimdi maltepe sahilinde 2 milyon kişi vardı. Kesin vardı hemde.

Cercis Hz Circis
09-07-2017, 18:05
Değerli Tumagü İskicap, Kılıçdaroğlu'nun Nazlı Ilıcak'a, Ali Bulaç'a, Altan kardeşlere sempatisi olduğunu sanmıyorum. Şu da bir gerçek ki Kılıçdaroğlu, RTE kadar zeki bir insan değil ama Deniz Baykal gibi de zeka özürlü bir pragmatist değil. Türkiye'nin suriye gibi, ırak gibi bölük pörçük olamasını engellemek için Türkiye toplumunu kucaklamaya çalışırken yapılmış istemsiz bir kazaydı bana göre o alkışlatma.

Engse Hohol
09-07-2017, 18:21
Kemal Kılıçdaroğlu'nun önderliğindeki adalet yürüyüşünün tamamlandığı Maltepe miting sahasından canlı youtube yayını;

https://www.youtube.com/watch?v=lmQmgqf46L0

kartopu
09-07-2017, 18:35
Genel başkan Muharrem İnce olsaydı şimdi maltepe sahilinde 2 milyon kişi vardı. Kesin vardı hemde
-------------------------------------
Evet şu anda Maltepe meydanında 2 milyondan fazla insan var. Ve kürsüde Muharrem İnce değil Kılıçdaroğlu var.
Kılıçdaroğlu kendini kanıtladı, yığınları arkasından getirdi Yığınlar güvene ihtiyaç duyduğunda onların yanında yanı başında onların elinden kim tutarsa onun arkasından koşar.
Adalet e ihtiyaç duyulduğunda hukukun teslim alındığında ülkede güven ortamının kalmadığında biri en yüksek sesle ADALET YOK gelin benimle dediğinde yığınlar onunla koşar. 450 km yolu gülerek geçen bütün tehditlere kulak asmayan yol boyunca peşine takılanları gölgesi ile koruyan kişi toplumsal liderliğini ilan etmiştir.
İşte bu lider Muharrem İnce de bu yürüyüşte o liderin arkasından gitti artık sürekli arkasından gidecek.

Her lidere bir lakap takılır bizde yiğit ölür namı eşek ölür semeri kalır denir.İşte Ecevit eli titreyinceye kadar Karaoğlan dı eli titredi Ecevit oldu.Şimdi Kılıçdaroğlu Gandi oldu bu lakabı halk taktı bu lakap eli titreyinceye kadar kılıçdaroğlun da kalacak.

Bence bir daha düşün.
Bize Tilki gibi kurnaz gerekmiyor Kurt gibi özgürlüğü için ölümü göze alan gerekiyor.

Shutur Nahundi
09-07-2017, 19:23
Tayyip Erdoğan'ın Yıl sonuna dek ciddi manada mahkumiyet kararları gelecektir lafını iyi aklına getirerek güzel bir kompozisyonda anlattı. Tayyip Erdoğan yargıç mıdır, hakim midir, savcı mıdır, nerden biliyor mahkumiyet kararlarının geleceğini, ne karışıyor adaletin işine?

69 yaşındaki Kılıçdaroğlu, 25 gündür ortalama hergün 20 km yürümesinden kaynaklı yorgunluğuna rağmen gayet iyi bir performans sergiledi. Mahatma Gandi’nin 1930’daki tuz yürüyüşü rekorunu da kırdı. Umarım gezi parkı protestoları gibi sönmesin bu ateş.

pianola
09-07-2017, 20:03
Tebrik ederim Kılıçdaroğlu, iyi iş yaptın http://i.imgur.com/LVuhiXZ.jpg

Engse Hohol
09-07-2017, 20:07
Kılıçdaroğlu geçen yıl Yenikapı demokrasi mitinginde açıkladığı 10 maddenin akp tarafından umursanmadığını görünce, yaklaşık 1 yılın ardından 10 maddeyi güncelledi.

✔ (http://tekparagraf.com/2017/07/09/kilicdaroglundan-10-maddelik-liste/) Yenikapı'daki 10 maddeye benzeyen Kılıçdaroğlu'nun Maltepe'de açıkladığı 10 maddelik liste şöyle; Türkiye’nin son bir yılda içine sokulduğu duruma ilişkin tespitlerimiz ve çağrımız şudur.

1- 15 Temmuz darbe girişimini açık bir şekilde lanetliyoruz. 249 şehidimizin aziz hatırası ve 2301 gazimiz için FETÖ terör örgütünün siyasi ayağı ortaya çıkarılmalı ve gerçek darbecilerden hesap sorulmalıdır.

2- İktidar tarafından 20 Temmuz’da getirilen OHAL ile biz buna sivil darbe diyoruz yasama yürütme ve yargı tek elde toplanmıştır. OHAL bir an önce kaldırılmalıdır.

3- Yargıyı siyasetin emrine vermek demokrasiye ihanettir. Kollektif suç gibi insan haklarına aykırı uygulamalardan vazgeçilmelidir.

4- OHAL mağdurlarının yargıya erişim ve sosyal güvenlik haklarını kısıtlayan tüm uygulamalara son verilmelidir.

5- FETÖ ile hiçbir ilişkisi ile bulunmayan ama sırf hükümete muhalif olduğu için görevlerinden alınan akademisyenler görevlerine dönmeli ve tutuklu milletvekilleri serbest bırakılmalıdır.

6- Mesleklerini yaptıkları için tutuklu bulunan gazeteciler serbest bırakılmalıdır.

7- OHAL ortamında ve devlerin tüm imkanları seferber edilerek yapılan anayasa değişikliği gayrimeşrudur. Bu bir mühürsüz seçimdir. Türkiye gayrimeşru bir anayasa ile yönetilemez, yönetilmemelidir.

8- Demokratik parlamenter sistem üzerindeki her türlü vesayet kaldırılmalıdır. Eğitimde laiklik ilkesinin aşındırılmasına son verilmelidir.

9- Sadece hukuk alanında değil toplumsal alanın tüm alanlarında adaletsizlik devam etmektedir. Yoksulluk, yaygın şiddet, terör gibi sorunlara karşı ortak irade geliştirilmelidir. Toplumsal adaletsizliğin en vahimlerinden olan kadın hakları konusunda ayrımcılığın önüne geçilmelidir.

10- Son zamanlarda uygulanan saldırgan dış politika ülkemiz içindeki sorunları da kökleştirmiştir. Türkiye coğrafyasındaki tüm halklara kardeşçe yaklaşan adilane bir dış politikaya dönüş yapmalıdır.

Ahlaksız
09-07-2017, 20:34
Kartopu;tahmin yapmıyorum..
Ülke bataklığa sağlanmış durumda..Mevzu bu..Bu durumda ana muhalefet ne yapıyor?Hiçbir şey..Konuya dahil değil..Ana muhalefet tamamen ülkenin bataklığa saplanmasını izledi/izliyor/izleyecek..Niye?Çünkü zeki ve demokrat değiller..
Yürüdü..Ne oldu?Hiçbir şey..Boşuna yoruldu..Aslında boşuna da diyemeyiz..Kendi cephesindeki insanlara sözde lider olduğunu göstermiş oldu..Herkeste alkışladı..Aman da ne güzel yürüdü filan..Ne oldu adalet meselesi?Yine güçlüler,güçsüzlerden daha farklı yargılanacak..Devletin var olduğu günden beri,bu böyle olmuş..Devletin olduğu yerde adalet ol(a)maz..Hele sizin tamamen karşı cephenizdeki insanların adalet sistemini ele geçirdiği bir durumda,kendi cephenizdeki kişilere adaletli davranılmasını istemek beyhudedir..

Tumagü İskicap
09-07-2017, 21:16
Bir zamanlar mhp ile çok yakınlaşan bir chp vardı, şimdi ise hdp ile çok yakınlaşan bir chp var. Tutuklu fetöcüler veya pkk'lılar için yürüdüler çıkarımı yapmak son derece yanlış bu noktada ama Kılıçdaroğlu hiçkimseyi istisna tutmadığı için Asabil Yırtıcı adlı hâkimi de bu yürüyüşün, adalet aranılan tutuklu insanlarına dahil etmiş oldu. Meselenin ufak bir ayrıntısı ama problem teşkil ediyor. Asabil Yırtıcı adlı hâkim, 2009 yılı açılım sürecinde Habur'dan giriş yapan pkk'lıları sorgulayan ve serbest bırakan seyyar mahkemenin hâkimi idi.

kartopu
09-07-2017, 21:18
Sn Ahlaksız Konu devletin varlığı olduğunda tartışma farklı yere taşınır.
Biz şimdi CHP nin yaptığı uzun yürüyüşün bir işe yarayıp yaramayacağına bakalım.Siz diyorsunuz ki bir değişilik olmayacak ama bazı yazar çizerler hiç bir şey 15 haziran günü gibi olmayacak diyor.
Bu sadece bu ülke siyaseti ile de ilgili değil dünyada Türkiye yalnızlaşıyor yalnızlaştırıyorlar. Bu sadece CHP yi ilgilendirmiyor bizi de ilgilendiriyor.

Bu ülkede bir gecede dolar % 100 yukarı fırladı yazar kasalar sokaklara atıldı ve o hükümet düştü o partiler baraj altında kaldı.
Olay zeka ile ilgili değil ekonomi ve ona uyumlu siyaset.
Bu ülke böyle askıda duramaz bir yere doğru eğrilmesi gerekir işte bu ya demokrasi hayata geçirecek ya bu günden beter diktatörlüğü.

Bu sadece Kılıçdaroğlunun zarar göreceğini anlatmaz bizimde göreceğimiz anlatır. Onun için umuda sarılmamız gerekir kimse bize rahatı sunmaz bizim çabamız da gerekir.

Ahlaksız
09-07-2017, 21:24
Kartopu;bugün Tayyip bir açıklama yapmış..Duydunuz mu?
Demiş ki,''sen genel başkanlığa aday olanlara bile izin vermedin..Sonra da adaletten bahsediyorsun''..!
Gördünüz mü?
Lafı geçirmiş mi Kılıçdaroğlu'na?Geçirmiş..!

Kılıçdaroğlu Tayyip'e çalışıyor..Bunların danışıklı dövüş yapma ihtimalleri düşük değil..Her halükârda,durum çok kötü..Eğer danışıklı dövüş yapıyorlarsa,eyvah ki eyvah..Eğer Kılıçdaroğlu tamamen özgürce hareket ediyorsa,yine eyvah ki eyvah..

bakkalmahmud
09-07-2017, 21:35
Demiş ki,''sen genel başkanlığa aday olanlara bile izin vermedin..Sonra da adaletten bahsediyorsun''..!
Gördünüz mü?

Kılıçdaroğlu Tayyip'e çalışıyor..Bunların danışıklı dövüş yapma ihtimalleri düşük değil..Her halükârda,durum çok kötü..Eğer danışıklı dövüş yapıyorlarsa,eyvah ki eyvah..Eğer Kılıçdaroğlu tamamen özgürce hareket ediyorsa,yine eyvah ki eyvah..
Sayin A. Ayni fikirdeyim,bunlarin alayi ayni sirket,Halka karsi.Milyonlari mutlu yasatmanin imkani yok ama eldeki kaynaklar hakca paylasilsa cok büyük cogunluk mutlu ve baris icinde yasatilabilir bi avuc vampir haric tabiiki,bunlarin alayinin derdi bi avuc vampiri mutlu yasatmak.Deniz gezmisler gibi adamlar lazim.

Ahlaksız
09-07-2017, 22:01
anti-ka;sırf ergenekon balyoz sürecinde,Doğu Perinçek ve arkadaşlarının tavırları yüzünden,vatan partisine internet üzerinden üye olmuştum..Ülkenin gidişatından tamamen umutsuzdum ama bu bir avuç insan,benim canımı sıktı ve ''bende bu insanların arasında olmalıyım'' dedim..Bir defa oy verdim..15 temmuz sonrası,baktım vatan partisi akpnin yanında..Jeton düştü tabi..Demek ki en katı muhalifler bile,ülkedeki iktidarın yanındaymış..Hemen üyeliği iptal ettirdim..Bir daha da asla kimseye oy filan vermem..15 temmuz sonrası tamamen mankurtlaştım..

Kılıçdaroğlu,Perinçek veya Bahçeli..Bunların hepsi nerdeyse 24 saat akp eleştirisi yapıyorlar..Yeri geliyor hakaret ediyorlar..Hatta küfrediyorlar..Bahçeli'nin iki mitingine gitmiştim..Resmen küfrederek miting yapan birisi..

Sonra da,Tayyip'in mitingine katılıp,Tayyip'le beraber poz veriyorlar..

Bir insan da azıcık GURUR olacak..Perinçek yıllarca Tayyip'i hainlikle suçlamış birisi ama bugün tam bir akpli oldu..Hiç mi gurur yok bu insanlarda?Hiç mi karakter/utanma/vicdan gibi şeyler yok?Yok işte..Sorsan ahlaktan,namustan bahsederler ama her türlü pis işi de kendileri yaparlar..

Amon yarebbi
09-07-2017, 22:20
Ahlaksız ;

Şu en alttaki cümleyi kuran her kimse YALAN söylemiş de , senin bu cümle üzerinden muhalefet yapmana anlam veremedim.

Senki şu muhammed denilen efsanenin kahramanı için var yoku burada delillendirmeye , kanıtlarla ortaya koyan bir üye olarak , Kılıçtaroğlu nun partide kendisine rakip olanlara MUSADE etmediğine dair KANITLARI ortaya bir koyda görelim.!!!!

Desteksiz atınca ve desteksiz atışına , yalan sözü kullanınca komik duruma düşüyorsun.

Borumu , 450 km yürümüş ve meydana 2 milyon insanı peşinden getiren birisi için daha makul itirazlar getir.

Rakip mi var parti de ? Buyursun kongre de karşısına çıksın. Çıkan da oldu , çıktıda ne oldu ?

Bence bu konuları sen hiç konuşma , hele bir de yalancıların sözüyle , muhalefet etme.

Bu alttaki yalanı doğrulayacak kanıtını bekliyoruz.

Vefik Sami
09-07-2017, 22:26
Bir insan da azıcık GURUR olacak..Perinçek yıllarca Tayyip'i hainlikle suçlamış birisi ama bugün tam bir akpli oldu..Hiç mi gurur yok bu insanlarda?Hiç mi karakter/utanma/vicdan gibi şeyler yok?Yok işte..Sorsan ahlaktan,namustan bahsederler ama her türlü pis işi de kendileri yaparlar..

"Ahlâksız" insanlar işte noolcek ? :D

Fırsatım olursa merhum DEMİREL'in kabrine gidip kendisinden özür dileyeceğim.
"Dün, dündür" dedi diye kızmıştık.
"Siyâset; imkânları kullanma sanatıdır" demişti.

Şimdiki siyâsilerin "imkân"ları içerisinde arsızlık, şerefsizlik, namussuzluk, adam satma, döneklik, riyâkârlık; yâni, insanı insanlıktan çıkaran ne varsa hepsi mevcut.
Oylar da % 50 üzeri.

Demek ki adına "Millet" denen güruhun arzusu bu.
Müslüman; "Herkes lâyık olduğu şekilde yönetilir" der.
Kendileri lâikliği istemiyor ve "Lâyık" olanı seçiyorlar.
Ma'alesef, arada davul havasıyla bizler gideceğiz.

Ahlaksız
09-07-2017, 23:12
Postalabd;Google kullanmayı bilmiyor musunuz?
Bakınız;

CHP Genel başkan adayı olacağını açıklayan Fikri Sağlar, Kılıçdaroğlu’na sert yüklendi; ‘Asıl tek adam kendisi!”
https://indigodergisi.com/2017/05/fikri-saglar-tek-adam-kilicdaroglu/
Yetmez mi?

Kongre isteniyor ama dikkate alınmıyor..
Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önceki gün toplanan MYK’da, bir kurmayın olağanüstü kongre önerisinde bulunduğu ileri sürüldü.
http://www.haber7.com/ic-politika/haber/2351398-chpde-olaganustu-kongre-sesleri
Vekil bir laf ediyor,anında kıçına tekme,anında..!
CHP’de disipline sevk edilen İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, partisinden istifa etti. CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler partisinden istifa etti. Güler, ” 30 Mart seçimlerinde CHP Cemaat’le işbirliği yaptı” dediği için disiplin kuruluna sevk edilmişti
http://www.sozcu.com.tr/2015/gunun-icinden/chpden-istifa-eden-birgul-ayman-guler-kimdir-723980/
Yine bir laf ediliyor ve anında ihraç..!
CHP Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), "bir milletvekilinin odasındaki Atatürk resmini indirdiği" iddiasıyla ilgili olarak Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, oy çokluğu ile kesin ihracına karar verdi
http://www.milliyet.com.tr/aylin-nazliaka-chp-den-ihrac-edildi/siyaset/detay/2204249/default.htm
Düzgün bir isim ama Kılıçdaroğlu bu ismi de harcadı..Demokrat ya kendisi..!
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yüksek Disiplin Kurulu'nun partiden ihraç ettiği Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum, hukuk dışı bir yöntemle ihraç edildiğini söyleyerek "Kararın iptali için CHP'ye dava açacağım" dedi.
http://www.bbc.com/turkce/haberler/2014/12/141211_suheyl_batum
Bir başka önemli isim ve yine demokrat Kılıçdaroğu devrede..!
Anadolu Partisi Kurucu Genel Başkanı Emine Ülker Tarhan, "Partinin bölünmesi söz konusu ise bunun sorumlusu kim herkes biliyor, hangi kararlar, hangi dışlayıcı tutumlar, hangi disiplin tehditleri, hangi çifte standartlar, hangi hesap hataları... Bir hesap uzmanı bu kadar hesap hatası yapar mı? Yaptı işte" dedi.
http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/siyaset/148773/Emine_Ulker_Tarhan_dan__Kilicdaroglu_na_sert_sucla malar.html#
Vefik Sami;sonuçta burası Türkiye,Avrupa değil..Siyasetçinin yalan söylediğini veya birkaç u dönüşünü gözlemleyebiliriz..Bunlara ''tamam'' deriz de,bunlar iyice b.kunu çıkardılar..

Akpye küfreden birisi,nasıl oluyor da akpli olabiliyor?Ben bunu anlamıyorum..Açıkça küfür/hakaret ediyorlar..Açıkça hainlikle veya firavunlukla suçluyorlar..Sonra da gidip elini sıkıyorlar..
Kılıçdaroğlu veya Bahçeli neyse de,Doğu Perinçek çok fena..Adam yıllarca Tayyip yüzünden hapiste yattı,Tayyip'e etmediği laf kalmadı..Şimdi bir numaralı Tayyipçi..Olacak iş değil bu..

*

Amon yarebbi
09-07-2017, 23:56
Ahlaksız ;

Hiç bir soruma cevap veremedigin gibi , parti içi muhalefet yapıp , ne delegelerin nede chp ye oy veren kitlenin desteğini alamamış ve hatta demirelin emine ülkerini örnek diye vermişsin.

Yalancının iddiası olan , rakiplere izin vermiyor lafına , Muharrem ince noktayı koydu zaten. Kendisini kutluyorum.

Muharrem ince kongrede aday oldu fakat delege seçmedi
2016 ocakta Balbay aday olmak için bile yeterli oyu alamadı.

Bu yılın mayısında olağan kongre kararı alındı , olası sene sonunda bu kongre olur. Adaylar buyursun çıksın.

Sende git önce üye ol sonrada ADAY ol , engel yok.

Verdiğin örneklerden;
Fikri sağlar haricindekilerin hepsi deniz baykalın dümen suyunda olan kişiler. Deniz baykal bunları ileri sürene kadar kendisi cesaret edip adaylığını sene sonunda bildirsin. Engel mi var ?

Borumu 450 km yol ve 2 milyon yurttaş.

Ahlaksız
10-07-2017, 00:08
Postalabd;o kadar haber önüne koydum ama beyhude..Sen yine aynı şeyleri söyleyeceksin,biliyorum..
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da "Dedikodu yapanı kapının önüne koyarım" dedi. Bu açıklamalar CHP'de bir tartışmayı da başlattı. NTV canlı yayına katılan Sağlar, "Genel Başkan adayı olmamın önünü kesmek için ihraç edilmemi istiyorlar" dedi.
http://www.milliyet.com.tr/fikri-saglar-genel-baskan-adayi-siyaset-2444354/
Chpli bir vekil değil mi bu?
Adam açık açık konuşmuş,daha ne desin?
Ayrıca şu laflara da dikkat et lütfen;
Dedikodu yapanı kapının önüne koyarım
Bunu chp genel başkanı söylüyor,akp genel başkanı değil ha..
Ne farkı var Tayyip'ten?
Zerre farkı yok..

Amon yarebbi
10-07-2017, 00:19
Sevgili Fikri sağlar abimiz diyor ki ;

Partim için her türlü göreve hazırım

Benim aday olmak gibi bir talebim yok . Bu sonra verilecek bir karardır. 35 yıllık siyasi birikimimle bu uyarıları yapıyorum, önerilerde bulunuyorum.

kartopu
10-07-2017, 09:55
Gördünüz mü?

Sn Ahlaksız .
Siz kılıçdaroğluna karşı ön yargılısınız. Bence biraz daha gözleyin.

Tayyip kime izin vermiş ki başkaları hakkında hüküm veriyor.
Bu gün parlemanto da görev yapan en demokratik parti CHP dir en azından ön seçim yapıyor.
Siz sistemle tayip arasındaki farkı anlayamıyorsunuz. Kılıçdaroğlu da sistem e çalışıyor deseniz sizi anlarım.

Bende olsam aynısını derim Çok haklı .Örgütlü çalışma bunu gerektirir örgüt aile gibidir

Natan
10-07-2017, 10:19
Kilicdaroglu kac secim kaybetti hala bikmadi. Yapisti koltuga resmen birakmiyor. Simdi secim olsa yine kaybedecek belli. Kaybetmek icin orada.

Vefik Sami
10-07-2017, 11:56
Kilicdaroglu kac secim kaybetti hala bikmadi. Yapisti koltuga resmen birakmiyor. Simdi secim olsa yine kaybedecek belli. Kaybetmek icin orada.

Kılıçdaroğlu genel başkanlıktan ayrılsa da fazla bir şey değişeceği kanâ'atinde değilim. Kişiler üzerinden siyâset-fikir üretmek doğru olmasa da partiyi bir nebze canlandıracak kapasiteye sahip insanlar saf dışı bırakılıyor. Misâl; sn. Batum'un partiden uzaklaştırlmasını ben bu minvalde "anlamlı" bulmaktayım.

MHP'de muhalifler karşısında Bahçeli nasıl korunup-kollanmış ise bir kaset provokasyonu ile koltuğa otur(tul)an Kılıçdaroğlu da aynı sebebe binâen korunuyor olmalı. Beni esas endişeye sevk eden şey - sadece CHP'de değil - tüm ülkeden AKP'ye dur diyebilecek çapta bir hareketin çıkmıyor olması. Recep Tayyip Erdoğan AKP karşıtı her eylem için "üst akıl ürünü" dese de kendisini 15 yıldır orada tutan gücün ne olduğu noktasında bir yorum yapmıyor. Bunu kendi "lider" kişiliğine bağlıyor. Birileri de durumun böyle algılanması için aşırı çaba sarfediyor.

manas
10-07-2017, 12:18

Chp zaten kaybetmeye mahkum. Chp nin başına rte gelse yine kazanamaz. Partinin algısı anadolu insanına ters türke de ters kürde de ters. Alevilerin oyu olmasa meclise bile zor girer.

Natan
10-07-2017, 15:40
Bir onceki iletimde soylemistim, kuzey iraktayim. Kurdistan devletinin Erbil bolgesindeyim. O kadar rahatladim ki bir kac gundur. Meger turkiyede ne cok stres varmis arkadas!

Hep oy verdim, hep kaybettim. Adam allah diyor, hadis madis diyor, caliyor hirsizli yapiyor ama iktidar oluyor. Bu nasil bir anlayistir.

Bence ulke disina cikin.
bu lanet adamlardan bir bok olmaz.

Nero
10-07-2017, 15:46
Bir onceki iletimde soylemistim, kuzey iraktayim. Kurdistan devletinin Erbil bolgesindeyim. O kadar rahatladim ki bir kac gundur. Meger turkiyede ne cok stres varmis arkadas!

Hep oy verdim, hep kaybettim. Adam allah diyor, hadis madis diyor, caliyor hirsizli yapiyor ama iktidar oluyor. Bu nasil bir anlayistir.

Bence ulke disina cikin.
bu lanet adamlardan bir bok olmaz.

Oralarda da hırsızlık-yolsuzluk oluyor ama:

http://www.rudaw.net/turkish/kurdistan/19022016

Ahlaksız
10-07-2017, 19:12
Postalabd;aynı adam bunu da demiş;
Genel Başkan adayı olmamın önünü kesmek için ihraç edilmemi istiyorlar
Chpden uzaklaştırılan isimler,genel başkan adaylığı ihtimali olan kişilerdir..Birgül Ayman Güler,Aylin Nazlıkaya,Süheyl Batum ya da Emine Ülker Tarhan..Kılıçdaroğlu hepsini partiden kovalamıştır..
Tıpkı Bahçeli'nin genel başkan adayı olabilecek isimleri,partiden kovduğu gibi..!

Hem insanları partiden kovuyor,hem de şöyle laflar ediyor;
Bu kişinin demokrat olduğunu düşünen,bence oy filan vermesin..Dağdaki zırcahil çobanın oyu,Kılıçdaroğlu'nu demokrat sananın oyundan daha kıymetli benim için..

kartopu;ben müslüman değilim ki,önyargılı filan olayım..Kaç sefer ''mankurtum'' dedim zaten..Mankurt kişi neden önyargılı olsun?Çok saçma olur bu..
''Dedikodu yapanı kapının önüne koyarım'' diyeni,demek siz de kapının önüne koyarsınız..Faşizm değil mi bu kartopu?
Hem şu gözleyin,anlamıyorsunuz sözleriniz şık değil..

Amon yarebbi
10-07-2017, 22:47
Postalabd;aynı adam bunu da demiş;

Chpden uzaklaştırılan isimler,genel başkan adaylığı ihtimali olan kişilerdir..Birgül Ayman Güler,Aylin Nazlıkaya,Süheyl Batum ya da Emine Ülker Tarhan..Kılıçdaroğlu hepsini partiden kovalamıştır..
Tıpkı Bahçeli'nin genel başkan adayı olabilecek isimleri,partiden kovduğu gibi..!

Hem insanları partiden kovuyor,hem de şöyle laflar ediyor;

Bu kişinin demokrat olduğunu düşünen,bence oy filan vermesin..Dağdaki zırcahil çobanın oyu,Kılıçdaroğlu'nu demokrat sananın oyundan daha kıymetli benim için..

kartopu;ben müslüman değilim ki,önyargılı filan olayım..Kaç sefer ''mankurtum'' dedim zaten..Mankurt kişi neden önyargılı olsun?Çok saçma olur bu..
''Dedikodu yapanı kapının önüne koyarım'' diyeni,demek siz de kapının önüne koyarsınız..Faşizm değil mi bu kartopu?
Hem şu gözleyin,anlamıyorsunuz sözleriniz şık değil..

Partinin başın da kimi görmek istediğini , çok samimi merak ediyorum.

İsmini ön plana çıkarttığın isimler bu partiyi götüremez diye düşünüyorum.

Ahlaksız
10-07-2017, 23:52
Postalabd;Muharrem İnce'yi niye seçmedi chpliler?
Kılıçdaroğlu'ndan bir eksiği mi var?
Türkler sürekli seçim kaybeden birini tekrar başa getirmeye bayılıyor..Aynı şekilde sürekli seçim kazanıp ülkeyi mahveden birini de..

Muharrem İnce chp genel başkanı oldu diyelim..Ne olacak?Pek bir şey değişmez..Muharrem İnce'nin demokrat olduğunu bilemeyiz..Başa geçince anlarız ancak..Demokrat olsa bile,yine ülkede değişen pek bir şey olmaz..
Türkiye'ye gökten mesih düşse bile,ülke ilerleyemez..Bu ülke hapı yutmuş durumda..

dine mine ne
10-07-2017, 23:59
Yürüyüş dışarıya Türkiye'yi kötüledi.Bu yürüyüş Türkiye'de adalet yoktur diyerek adaleti sokakta arıyoruz diyerek daha henüz Adalet mekanizmasının işleri bitmeden fonksiyonu bitmeden sokağa çıkarak Türkiye'nin imajını ve itibarını zedelediler. Fethullahçılarda ne kadar aleyhte fitne dolan işler varsa bunlarda aynı şekilde hareket ediyorlar.Feto'çülere cesaret verilmiştir. PKK'lılara HDP lilerede bir noktada cesaret verilmiştir.Türkiye için batı dünyasında veya içerideki onların uzantıları ve şairleri ve taşeronları Türkiye'de bir diktatör var,Türkiye'de bir diktatörlük var diyorlardı.Diktatörün ülkesinde tırnak içinde söylüyorum diktatöre karşı yürüyüş olur mu.Diktatörün olduğu bir ülkede Ankara'dan İstanbul'a kadar her türlü sloganlar atılarak şarkılar türküler söylenerek yapıla bilirmi?.Bu yürüyüş Türkiye'de diktatörlüğün olmadığını,diktatöründe olmadığını, Türkiye'nin demokrasi ile yönetildiği nin en güzel göstergesidir.O yüzden bana kalsa iki üç tur daha ata bilirler.Zaten olan oldu, Türkiyeye yapılan yapıldı.Hak hukuk adaletten bahs ederken hiç bu ülkede ekonomie varmış bunun yatırımcısı varmış diyen olmadı. Bu tür muhalefet oyunlarıyla Türkiyeyi dışarı doğru kötü göstermek isteyenler hedefine ulaşdi ama halkımızda bunların ağızının payını verdiği gün hepimizin türkiyesi hedefine ulaşacaktır.

Madem küresel güç dünyayı yönetmek istiyor kardeşliğe inanıyorduda türkiyeyi neden bunca yıl aç bıraktı.Şimdi kalkmış kaset oyunları ile getirdiyi trollüne hak hukuk sloganları attırıp gücü sünnilerin elinden almaya bakıyor.Aç bırakılan halkın karnı artık bu türden muhalefetlere tooooook. Millet artik muhalefet adi altinda türkiyeye kazik cakanlari görüyor.Ama ne hikmetse bazilari hala kemal bilmem mezhep derdinde.
Bu ülke bölünürse hükmedenler geldiginde mezarindan ne mustafa cikacak nede gökten ali inecek.
Buna mi yanayim yoksa bu küreselcilerin trolü olmus kömüstlere mi yanayim.Ama ikincisi tarih boyunca hep öyleydi zaten.

kartopu
11-07-2017, 00:03
Türkler sürekli seçim kaybeden birini tekrar başa getirmeye bayılıyor..Aynı şekilde sürekli seçim kazanıp ülkeyi mahveden birini de..
.

Sen umutsuzsun Sn Ahlaksız
Sen sandığa gitme en iyisi ve Türkiye de bir şeyin değişebileceği ni de hiç düşünme.

Türkiye bir Avrupa ülkesi değil bir Arap ülkesi de değil arada bir yerde ve bu ülkede biz yaşıyoruz tercihimiz olsada olmasa da .

Ama sandığa gitmeyene ceza yok bu konuda şimdilik demokrasi var.

Bir şeyi güzel tesbit etmişsin Genel Başkan istemedi mi Genel Başkan değişmiyor her parti böyle.

Amon yarebbi
11-07-2017, 00:16

Muharrem İnce chp genel başkanı oldu diyelim..Ne olacak?Pek bir şey değişmez..Muharrem İnce'nin demokrat olduğunu bilemeyiz..Başa geçince anlarız ancak..Demokrat olsa bile,yine ülkede değişen pek bir şey olmaz..
Türkiye'ye gökten mesih düşse bile,ülke ilerleyemez..Bu ülke hapı yutmuş durumda..

Ülkenin dip yaptığı konusunda sana katılıyorum.

Akp ve fetullahcılar parayı ve ülkeyi bölüşme konusun da 17 aralıkta bir birlerine girmeseler di , bu gün türkiye çoktan bölünmüşdü.

Kılıçtaroğlu chp nin başına geçmeseydi , muhalefet tam olarak bitmiş olacaktı , sanma ki kılıçtaroğlunun muhalefeti bu bölünmesine engel olacak diyorum. Sadece süre uzadı.

Kılıçtaroğlu belli bir süre sonra partide olmayabilir. Belki içeride atılabilir , belki önüne atılan kurşunlara hedef olabilir . Bilemiyoruz.

Partinin başına muharrem ince veya birilerinin geçmesi bir şey ifade etmez. Ülkeyi yönetenleri yönetenler bu duruma , türkiyenin can çekişmesi olarak bakıyorlar.

Bu gün akp genel başkanı r.t.e neden halen hamburg da batı kapıların da geziyor. Biliyor ki kurtuluşu ora da.

2019 a kadar bana yardımcı olun dediğine de eminim. Öyle iç siyaseti dengelemek için attığı sloganlar birşey ifade etmez.

Senin gibi düşünüyorum DİP yaptık ve parçalanacağız. Avrupanın göbeğinde ki Yugoslavya yı 7 parçaya böldüler , bizi bu kafayla , kuşbaşı oranın da parçalarlar. Yükünü tutanlar , batıya verdikleri sözü yerine getirecekler. Onlara güvence zaten verilmişdir.

Kılıçtaroğlu sadece başa geleceğin zamanını uzatıyor. Bunu kendisinin de bildiğine eminim.

Açık söylemek gerekirse Osmanlı gibi bir imparatorluğu kısa bir sürede parçalayanlar , ülkemi kılçığı ile yutarlar.

Son viraj referandumda dönüldü .

upuaut
11-07-2017, 01:03
1. Hitler: "Bu bir son değil. Bu bir başlangıç (is the end, it's beginning)", Pasewalk Askeri Hastanesi, Kasım 1918.

Bkz. Hitler: The Rise of Evil, 19:35:

http://www.youtube.com/watch?v=5KCpKQTxMSM

2. Kılıçdaroğlu: "Bu son değil, bir başlangıç", 9 Temmuz 2017.

Bkz.

https://www.gazetemistanbul.com/images/haberler/2017/07/bu_son_degil_bir_baslangic_h50933_9f3cb.jpg (https://www.gazetemistanbul.com/ozel-haber/bu-son-degil-bir-baslangic-h50933.html)

Ahlaksız
11-07-2017, 17:57
kartopu;mankurt olduğumu belirtmiştim..
Genel başkan istemezse,genel başkan değişmiyorsa;bu partiye oy vermek ne anlama gelir?
Postalabd;bende Türkiye'nin parçalanacağını/bölüneceğini düşünüyorum..
Son olarak şunu söylemem lazım..
Bu cümle çok önemli..
''Kılıçdaroğlu'nu desteklemek,Tayyip'i desteklemektir..''
Bu cümleye itiraz eden kişi,Türkiye konjonktürünü anlamamıştır..Bu cümleyi anlayan kişiye de,saygılar/hürmetler:)
En basitinden şunu söyleyeyim..Kılıçdaroğlu,Atatürk'ün idamını isteyen birinin yardımcısının oğlu olan kişiyi(Ekmeleddin),Tayyip'in karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmıştır..
Böyle birini Atatürkçü veya demokrat veya zeki sanmak,aymazlıktır..
Upuaut;o nasıl mesaj öyle:)

kartopu
12-07-2017, 11:41
Kılıçdaroğlu,Atatürk'ün idamını isteyen birinin yardımcısının oğlu olan kişiyi(Ekmeleddin),Tayyip'in karşısına cumhurbaşkanı adayı olarak çıkarmıştır..
Böyle birini Atatürkçü veya demokrat veya zeki sanmak,aymazlıktır..
---------------------------------
Bunun için mi CHP ye oy vermediniz. Karşısında kim vardı ATATÜRK çü birimi.?
Evet CHP ye bende o seçimde oy vermedim .Ama referandumda tercihim Hayır dı.Kılçdaroğlunu kimse zeki biri diye sunmuyor sadece Erdoğan ın karşısında diye sunuyor.

kartopu;mankurt olduğumu belirtmiştim..
Genel başkan istemezse,genel başkan değişmiyorsa;bu partiye oy vermek ne anlama gelir?

Böyle düşündüğümüzde Türkiye de rey verecek parti bulamayacağız.O zaman seçim sandığı benden uzak dursun diyeceksin.

upuaut
12-07-2017, 12:38
Tamam, #121'de Kılıçdaroğlu için bir latife yaptım!

Ve fakat, şu ne peki?

http://www.gelecekgundem.com/images/upload/123_8159-horz.jpg (http://www.bakirkoygazetesi.com/o-fotografi-kim-sizdirdi/2807/)

Daha evvel bu fotoğraf *Hürriyet Gazetesinde kullanılan resimde algı operasyonuna dahil edilmiş.

OPERASYON MU ÇEKİLİYOR?

Bakırköy Belediye Başkanı Dr.Bülent Kerimoğlu 'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlunu*darbe gecesi evinde misafir ettiği öğrenildikten sonra yoğun biçimde iktidar yanlısı medya ve haber sitelerinde asılsız haberler ve yorumlar yapılarak itibarsızlaştırma operasyonuna maruz kalmıştı.

15 Temmuz gecesi Bakırköy Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun evinde televizyon izlerken çekilen fotoğrafların bilinçli bir şekilde sızdırıldığı "ADALET YÜRÜYÜŞÜ" başarısını gölgelemek için CHP içindeki Kemal Kılıçdaroğlu karşıtı kişilerin itibarsızlaştırma operasyonuna destek verikleri iddia edilirken 'Kılıçdaroğlu'na kim yada kimler operasyon çekiyor?' sorusunu da akıllara getirdi.

ARAŞTIRILIYOR

Kılıçdaroğlu'nun yakın kurmaylarının fotoğrafı kimin sızdırdığına dair geniş çaplı bir araştırma içerisine girdiği öğrenildi.

SONUÇ: Kılıçdaroğlu'nun bu fotoğraflar nedeniyle kamuoyuna bir açıklama yapması gerekiyor. Çünkü hepi topu 3-5 kişi olduğu anlaşılan o evde bu fotoğrafları çeken kişi belli ve herkes birbirini tanıdığına göre, içlerinden birinin Kılıçdaroğlu'na, dolayısıyla CHP'ye ihanet ettiği ortadadır. Eğer mantıklı bir açıklama yapılamazsa, o zaman kimse CHP'ye güven(e)mez.

Şöyle bir sonuç çıkıyor: Kılıçdaroğlu, daha yanındaki 3-4 kişiye sahip çıkamıyorsa (ki bu, oradakilerin ellerine fırsat geçtiğinde derhal ihanet edeceği anlamına geliyor), o zaman CHP'ye ve onun da ötesinde ülkeye nasıl sahip çıkacak?

upuaut
12-07-2017, 20:02
Çok ilginçtir; bir önceki mesajımda Kılıçdaroğlu'na operasyon çekilmeye çalışıldığı resim için Veysel amcanın bir hatırlatması var:

'BAŞBAKANIM SEN ILGAZ'DA TÜNEL ALTINA SAKLANMIŞTIN (http://www.gercekgundem.com/veysel-amca-yildirimin-saklandigi-tuneli-hatirlatti-283193h.htm)'

"Saraydan beni polis aldı, Adalet Bakanlığı'ndan. Sen PKK'sın sen devlet hainisin dediler. Ben yakıştıramıyorum başbakana. Başbakanım sen Ilgaz'da tünel altına saklanmıştın. Şimdi sen oldun kahraman ben oldum hain öyle mi? Benim suçum yok. VTR'leri arşivden indirelim. Benim çocuğum devlet okullarını okumuş, takdiri var. Askeri okulları kazanmış. Neden haykırıyorum, neden konuşmayacağım suçu olanlar onu düşünsün. Eğer yargılanacaksam ben hazırım. Ama sen de geleceksin, arşivlere bakılacak."

Anlaşıldığı kadarıyla, Kılıçdaroğlu'nun darbe gecesine ait bu resimleri için Hürriyet Gazetesi'nde algı operasyonunda kullanılmıştır. Öyle, çünkü eğer öyle olmasaydı, Ertuğrul Özkök bugün şu lafı etmezdi:

http://d.abcgazetesi.com/news/71784.jpg (http://www.abcgazetesi.com/ozkokten-gec-gelen-itiraf-onume-gelen-bu-fotografi-yayinlamadim-korkagim-58441h.htm)

Kılıçdaroğlu, o fotoğrafları yayımlayanları çok uzakta aramasın; çünkü kendi de çok iyi biliyor ki bu kişi, yanlarındaki Hürriyet gazetesinden bir foto muhabiridir. İşte şimdi kahve içilir!

upuaut
15-07-2017, 00:09
http://d.abcgazetesi.com/news/71784.jpg (http://www.abcgazetesi.com/ozkokten-gec-gelen-itiraf-onume-gelen-bu-fotografi-yayinlamadim-korkagim-58441h.htm)

Kılıçdaroğlu, o fotoğrafları yayımlayanları çok uzakta aramasın; çünkü kendi de çok iyi biliyor ki bu kişi, yanlarındaki Hürriyet gazetesinden bir foto muhabiridir. İşte şimdi kahve içilir!

"Örtülü darbe, kahve, çay birada onlar bir tarafta örtülü darbeyi izliyor. (http://www.gercekgundem.com/erdogandan-sok-sozler-devlet-mi-besleyecek-bunlari-283560h.htm)"

Ahlaksız
15-07-2017, 21:52
Yürüdü..Ne oldu?Sonuç nedir?
Bir kere bu adam niye yürüdü?
Adalet için..Peki,ne diyor?Adalet isterim veya isteriz diyor..Kime diyor?Buraya dikkat..Bu adam,hakimlerden veya sistemden filan adalet istemiyor..Bu adam hakimlere/savcılara telefon açıp yargıyı yönlendirdiğini iddia ettiği Tayyip'in bizzat kendisinden adalet istiyor..
Tayyip'in chpli vekili ''terörist'' ilan ettiğini biliyoruz..Tayyip terörist ilan ettiği biri için,hakimlere telefon açıp,''çıkarın bu vekili'' mi diyecek?
Bu nasıl bir kara mizah böyle:)
Açıkça ''diktatör'' dediğin birisinden,açıkça ''adalet'' istiyorsun ve sen bu ülkenin ana muhalefet partisinin başındaki,Atatürk'ün partisinin başındaki isimsin ve seni bu ülkede destekleyen milyonlarca naif insan var..Of ki of..!