Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-06-2017, 14:09
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Standart Kılıçdaroğlu - Adâlet Yürüyüşü

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından bugün 'Adalet Yürüyüşü'nü başlattı. Kılıçdaroğlu, Ankara Güvenpark'tan İstanbul'a kadar yürüyecek. Elinde 'Adalet' yazan bir pankartla yürüyüşü başlatan CHP lideri şu açıklamayı yaptı: 'Kendi ülkemizde gazetecilerin, vekillerin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayandı artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz.'

Adalet Yürüyüşü başladı

Kılıçdaroğlu, 'Adalet Yürüyüşü' adını verdiği yürüyüye başladı. Dün CHP'li vekil Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasının ardından CHP olağanüstü toplanmış ve bu kararı almıştı. Kılıçdaroğlu bu sabah Güvenpark'a gelerek yürüyüşü başlattığını açıkladı. Kılıçdaroğlu şu açıklamayı yaptı:

'Adalet istiyoruz'

Kendi ülkemizde gazetecilerin, vekillerin hapiste olmasını istemiyoruz. Bir dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Adaletin olmadığı bir ülkede yaşamak istemiyoruz. Bıçak kemiğe dayadın artık, yeter diyoruz. Bunun için yürüyüşümüzü başlatıyoruz. Bu ülke için bedel ödenecekse önce ben ödeyeceğim. Bu yürüyüşümüzün bir siyasal partiyle alakası yok, bu kutlu bir yürüyüş, bir adalet yürüyüşüdür. Hapishaneleri tıka basa olan bir ülkede adalet olmaz. Adalet, adalet, adalet. Bu zorlu kavramının hakkını vermek zorundayız. Herkesin düşüncesine saygılıyız ama herkes yargının bağımsızlığını savunmak zorundayız. Bütün dünya duysun biz dikta yönetimi ile karşı karşıyayız. Biz dikta yönetimi istemiyoruz. Herkes için adalet istiyoruz.

Parti logosu yok

CHP lideri bu yürüyüşte CHP'ye ait bir logo kullanmıyor. Eşi, oğlu ve gelini de Kılıçdaroğlu'nun yanında yürüyor.

Kılıçdaroğlu ilk açıklamayı evinden çıkarken yaptı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da Ankara'daki evinden çıktı. Eşi ve oğluyla Güvenpark'a doğru yola çıkan Kılıçdaroğlu, evinin önünde gazetecilere şu açıklamayı yaptı: "Adalet Yürüyüşü'ne başlıyorum. Umarım vicdanları sağır olanlar bize duyarlar. Biz gerginlik kavga istemiyoruz, biz hapishanede gazeteciler istemiyoruz. Bunlar bize acı veriyor. Bir bedel ödemek gerekiyorsa o bedeli ben ödeyeceğim demiştim. Şimdi yürüyüşe başlıyorum. Bu yürüyüş son olmayacak.",

(...)
http://www.cnnturk.com/son-dakika-ke...usunu-baslatti

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 15-06-2017, 19:42
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu adamın Tayyip'in hizmetkârı olduğunu düşünüyorum..Çünkü her hareketi Tayyip'e yarıyor..Şimdi de kendi vekili için yürüme kararı almış..Tamam da millet sana yürü diye değil,faşizme son ver diye oy verdi..Adaleti tesis et,iktidarı yerinden et diye oy verdi ve sen sürekli seçim kaybettin..Çünkü beceremedin bunu..Bu beceriksizliğin faturasını bu millet ödüyor..Senin vekilin de ödeyecek..

Örnek veriyorum..Son 15 senedir KORKUNÇ bir KADIN CİNAYETLERİ gerçeği var..
Bu konuda tek bir ADIM attılar mı?
Diyelim ki attılar ve iktidar bu hareketi bertaraf etti..Tamam da madem adımların boşa gidiyor,ne diye bankamatikten her ay o vekil maaşlarını alıyorsunuz?
Ne yaptınız lan son 15 senede?
Muhalefet olarak bu milletin hangi derdini,iktidara anlatabildiniz ve iktidardakileri ikna ettiniz?
Hiçbir şey yap(a)madılar..
Bir taraf Türkiye'nin ırzına geçerken,diğer tarafta yürüyen merdivene tersten bindi veya bugün olduğu gibi şehirlerarası yürüme kararı aldı..
Alt 15-06-2017, 20:14
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Daha çok sevdim seni Kılıçtaroğlu, sana ve mensubu olduğun partine de , hem yürümen hemde bizi temsil ettiğini için OY VERDİM . Bir daha oy vereceğim.

Oy vermeyi ateizm siperinin arkasına geçip zul sayanlardan olmadım . Memlekette her kötü işleyişin sebebi olanlara göz kırpmak içinde , seni gereksiz eleştirmem.

Kavga ve hırgürle kötü işleyişin durdurulabileceğine inananlardan değilim . Kim kimi ikna edebilmiş ki , Kılıçtaroğlu kötü düzeni kendine menfaat aracı olarak kullananları ikna etsin. Hükümetleri ikna etmek diye bir siyasi işleyiş yoktur. Hüküm edenleri yaptıklarından vazgeçirmek için halkın ikna edilmesi vardır. Halkı ikna etmekte kolay bir iş değildir. Hele birde din ile , sahte vatanseverlik ile kuşatılmış bir halk varsa karşınızda durum daha da zor olur.

Geçmiş olan referandumda yerinden kımıldamayan tipler , eleştirmekten dahi korktukları yöneticilerin değirmenine su taşıdıklarını hiç unutmasınlar.

Referandum da yada seçimlerde " ateistlerin oy kullanması olamaz" diye haykıranların bu konularda seçim başarısızlıklarına işaret etmeleri gerçekten incelenmesi gereken psikolojik bir haldir.

Yürü be KILIÇTAROĞLU , Sevgiler saygılar benden sana.
Alt 15-06-2017, 20:30
Üyeliğini Sonlandırmış

Vayyy..Postalabd,benim psikolojime filan değinmişsiniz
Bir taraf soyana,bir tarafta yürüyene oy veriyor..Akp seçmeninden zerre farkınız yok..
Yürüyünce ne olacak?
Hangi sorunlar masaya konacak?
Saçmalamayın..
Mecliste 15 senedir,iktidarın oy kaybetmesine izin vermeyen muhalefet;şimdi yürüyerek sorunlarımızı mı çözecek?
Mesela?
Etin fiyatı mı düşecek?
Ne olacak lan?
Vekili hapse girmiş..Ağlıyor işte..Kendi sürüsü için ağlıyor..Halk için yürümüyor,kendi sürüsü için yürüyor..
Halk için yürünmez,mücadele edilir..15 senedir mücadele etmeyenler,en son yürümeye başvurdu..Yürüme bitince,bu sefer yüzmeye başlarlar..Nasılsa maaşlar yatıyor..!
Alt 15-06-2017, 20:54
Amon yarebbi Amon yarebbi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Boşver ahlaksız bu mevzuları , nasıl olsa rey ile tercih sana aykırı. Neden bu düzeni eleştiriyorsun ki ? Rey kullanmadan hükümet olamayan merkezleri eleştirmek yakışır size.

Fikrin değişti ise bir şey diyemem. ( rey kullanma konusun da )
Alt 15-06-2017, 22:16
Üyeliğini Sonlandırmış

Oy kullanmam..O konuyu kapattım..
Düzeni eleştirdiğim filan yok..Düzen yok ortada bir kere..Ben kanalizasyonu tarif ediyorum..Nasıl bir pisliğin içinde bulunduğumuzu söylüyorum..Oy kullanmıyorum olmam,bu konuda sessiz kalmak zorunda olduğum anlamına gelmez..
Bu ülkenin iktidarına da muhalefetine de s.kayım..Bu kadar netim..
Alt 15-06-2017, 23:57
bakkalmahmud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bakkalmahmud bakkalmahmud isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Konu hakkinda fikrim.
1-Adalet istiyorsan önceden düsüneceksin sonra düsünmenin bi faydasi yok,2-Demirelin bi lafi vardi,yollar yürümekle asinmaz,3-Haklar yalvararak alinmaz güc olusturur carpisir alirsin bunlari yapmiyorsan demekki hak alma diye bir sorunun yok,4-Bu cagda milyonlarca insanin kaderini birkac kisiye birakmasini ve bunu seyretmesini hic anliyamiyorum iletisim caginda bu insanlar örgütlenip kendi kendini yönetemiyorsa her türlü kötülük hakdir,5-Dünya kainatin timarhanesidir dolayisiyla birkac akilli bu kadar delinin kahrini cekeceyine deli olup hayatin tadini cikarsinlar 8Hayatda en üzüldüyüm sey akillilarin delilerin kahrini cekmek zorunda olmalari ) 6-Siyasetde bi ticaret ayni din gibi din tüccarinin refah ve huzura katkisi neyse siyasetcininde o olur,hic oy kullanmadim bu yönümle gurur duyuyorum.

"Din sıradan insanlar için gerçek, aydınlar için yalan, iktidarlar içinse kullanışlıdır." - Lucius Annaeus Seneca
Alt 16-06-2017, 00:49
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

"FETÖ'cü" yaftasıyla işlerinden atılan yüzbinlerce memur, "FETÖ'cü" diye hapse atılan yüzbinlerce insan neredeyse bir yıldır çile çekerken koltuğundan milim kıpırdamayanların, bir Milletvekilinin uğradığı haksızlık karşısında bu kadar feverân etmesini samimi bulmuyor, siyâsi bir manevra olarak değerlendiriyorum. CHP'nin başındaki şahsın öncelikli görevi partisi ve laik zihniyetteki insanlarla iktidâra yürümektir. Istanbul'a yürüyünce eline ne geçecek ?

Süleyman DEMİREL, "yollar yürümekle aşınmaz" demişti.
Yürü be koçum, kim tutar seni...
Alt 16-06-2017, 01:16
Şüpheci Dinsiz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Şüpheci Dinsiz Şüpheci Dinsiz isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

CHP ne kadar ağır eleştirilse haktır. Benzer ölümcül hatayı HDP de Gezi zamanında yapmıştı.

Ne var ki, gün o gün değil. Adalet yürüyüşüne şahsen elimden gelen desteği vereceğim.

* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Alt 16-06-2017, 08:10
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

CHP bu yürüyüş ve eylemleri Referandumdan sonra yapacaktı Nedense karar veremediler bu kararsızlıkları CHP içinde sarsıntıya neden oldu .Ama geç değil
İzmir İl Örgütüde 17 haziranda yürüyüş başlatıyor Genel Başkanla Gebze de birleşecekler.
Trakyadan da bekliyorum. Bu tepki olmalıydı çok geç kalınmadı. Hepimiz bu eylemde CHP nin yanındayız.

Önerilen Siteler