Orijinalini görmek için tıklayınız : VEFİK SAMİ'nin islamcılarla dansı
nette volta atarken kafam esti islami bir siteye girdim ne var ne yok diye. gezinirken ne göreyim bizim üstad vefik sami islamcılarla ateş dansı yapıyor. islamcılar bizim üstadı saatli bomba gibi görmüş olacaklar ki bir taaruza kalkışmışlar. üstad gayet efendi yorumlar yapıyor karşı taraf bunu hakaret algılıyor... karşısındakini dinlemeye bile tahammülleri yok farklı gördükleri için. tabi üstadı banlamışlar. karşı fikirleri tartışmaya bile tahammülleri yok. onlar hep bildikleri masalları doğrusu bu diyerek anlatıyorlar karşı tarafa da dayatmaya çalışıyorlar. vesselam tartışmaya fikir paylaşımına kapalı bir memleket bir arpa boyu yol alamaz.
İnsanın doğasında ötekileştirme diye bir şey olduğu için bunu her forumda görmek mümkün. Bazıları sadece derecesi fazla olarak ötekileştiriyor o kadar.
Ahlaksız
31-07-2017, 20:01
Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine:)
Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine:)
Sadece Kuran diyen müminlere karşı ne yapabilir?
Vefik Sami
31-07-2017, 20:27
Alâkanız için teşekkür ederim.
Haketmediğim övgüler okudum.
Bunu da "estağfurullah efenim" densin diye yazmıyorum.
Hayatta en gıcık kaptığım şeylerin başında riyâ gelir.
Ben "Hızlı" bir İslâm savunucusu iken, hiç aklıma gelmeyen, düşün(e)mediğimm çelişkileri yazan ateistlerin ortaya döktüğü hususları okuduğumda cevap bulamazsam, yüreğime bir ateş düşer, o "ateş" beni günlerce ve hattâ aylarca rahatsız ederdi. Genellikle, inanca mütealik algı farklılıklarını tartışmıyorum. Ortaya koyduğum çelişkiler belgeli-kaynaklıdır. Bunları aktarırken amacım; okuyan müslümanların "hamle bre kâfir" moduna geçmeden evvel biraz olsun düşünmelerini sağlamaktı.
Fakat maalesef sürekli karşılaştığım şey, konuyu bırakıp bana saldırmaları oldu.
Bâzısı da konuyla kel alâka şeyler yazıyor, merhum Demirel gibi çok konuşup, hiçbir şey demiyor.
Ancak; Müslümanlara haksızlık etmeyelim.
Hristiyan forum daha da yobaz.
Kafalarındaki doktrin'e zıt yazarsanız, "İslam tebliğine izin vermiyoruz" diyerek yayınlamıyorlar.
Ateist arkadaşlara katıldığım en önemli husus; dinlerin farklı olması, yobazlığı da farklı yapmıyor.
Kişinin dini, inancı, Allah'ı, Kitap'ı ne olursa olsun; yobazlık hiç değişmiyor.
hiçbirşey!
hiçbirşey!
hiçbirşey!
Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor:)
Ahlaksız
31-07-2017, 20:35
Selgom;Müslümanlarla tartışılmıyor..Olmuyor..
Vefik Sami
31-07-2017, 20:58
Mevlânâ'nın 'Pergel' metaforunu çok beğenirim. Sık sık da kullanırım. Münakaşa esnâsında ileri sürülen fikirlerin doğru veya yanlışlığının test edileceği bir "sabit ayak" mutlakâ olmalı. Kur'an da ilkesellik yoktur. Konjonktüre göre üretilen stratejiler kaplamıştır kitabı baştan sona. Bunları da herkes kendi aklına göre mantıklı biçimde yorumlayabilir. Herkes kendi ölçeğinde farklı yorum yapar da o yorumdan asla vaz geçmezse münakaşada ortak bir noktaya varmak mümkün olmaz.
Bu ise "sadece Kur'an" diyenlerin uyanıklığıdır; üstünlüğü değil.
Öyle bir kitaptan bahsediyoruz ki Gaşiye: 20'ye bakarak dünyanın düz olduğunu, Zâriyat: 47'ye bakarak da uzayın genişlemekte olduğunu iddia etmek mümkündür. Kur'an da "Her şey için bir şey" söylenmiştir. Cevap noktasında sıkıntı yaşamazsınız. Ama; sıra bunların uyumuna geldiğinde sıkıntı başlar.
Misâl; Kur'an firavun kısasını anlatırken aynı şeyi bir "ileri gelenler"e söyletir, bir firavuna...
Â'raf;
108 - Elini çıkardı, ne görsünler, o, bakanlara bembeyaz parlıyordu.
109 - Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.
110 - O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.
Şuara;
33 - Elini çıkardığında bakanlara bembeyaz görünüverdi
34 - Firavun, çevresinde bulunan ileri gelenlere: "Bu dedi, herhalde çok bilgili bir sihirbaz!"
35 - "Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Şimdi ne buyurursunuz?"
Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor:)
rahatsız olunacak birşey yok. çünkü karşımda birşey yok, siz birşey sunamıyorsunuz. siz sadece varolan hakikatlerle uğraşıyorsunuz saptırmaya çalışıyorsunuz. örneğin; biri adrenalin içeren tehlikeli bir hareket yaparken herşeyi hesaba katar kendi canı yanmasın diye dikkatli davranır ama başkası aynı tereddütü göstersin "seninde canın ne kıymetliymiş, ölmezsin ya" der. senin vefikciğininde elinde yuvarladığı "stres topu" da böyle şey. Hak Yol'la haşa uğraşarak, O'nu eğriltmeye çalışarak yalanlar söyleyerek elinde kaybedecek hiçbirşey olmadığını çok iyi biliyor. yoksa ağzıyla eveleyip gevelediği felsefesinden ortaya omlet bile çıkmaz. hepinizde iftira hep yalan hep inkar. işiniz gücünüz aynı soruları tekrar tekrar sorup Kur'an'dan gelen yanıta rağmen gözgöre göre ya inkar etmek yada ALLAH'ın söylemediğini iddia edip sıvışmak. çünkü siz küfrün doğrulanmasını küfrün kabul edilmesini istiyorsunuz.
"(inkarcılar) agızlarıyla Allah'ın Nurunu söndürmek isterler. inkarcılar istemeseler de, Allah Nurunu (Dinini) tamamlayacaktır." (Saff Suresi 8. Ayet)
Mevlânâ'nın 'Pergel' metaforunu çok beğenirim. Sık sık da kullanırım. Münakaşa esnâsında ileri sürülen fikirlerin doğru veya yanlışlığının test edileceği bir "sabit ayak" mutlakâ olmalı. Kur'an da ilkesellik yoktur. Konjonktüre göre üretilen stratejiler kaplamıştır kitabı baştan sona. Bunları da herkes kendi aklına göre mantıklı biçimde yorumlayabilir. Herkes kendi ölçeğinde farklı yorum yapar da o yorumdan asla vaz geçmezse münakaşada ortak bir noktaya varmak mümkün olmaz.
Bu ise "sadece Kur'an" diyenlerin uyanıklığıdır; üstünlüğü değil.
Öyle bir kitaptan bahsediyoruz ki Gaşiye: 20'ye bakarak dünyanın düz olduğunu, Zâriyat: 47'ye bakarak da uzayın genişlemekte olduğunu iddia etmek mümkündür. Kur'an da "Her şey için bir şey" söylenmiştir. Cevap noktasında sıkıntı yaşamazsınız. Ama; sıra bunların uyumuna geldiğinde sıkıntı başlar.
Misâl; Kur'an firavun kısasını anlatırken aynı şeyi bir "ileri gelenler"e söyletir, bir firavuna...
Â'raf;
108 - Elini çıkardı, ne görsünler, o, bakanlara bembeyaz parlıyordu.
109 - Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.
110 - O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.
Şuara;
33 - Elini çıkardığında bakanlara bembeyaz görünüverdi
34 - Firavun, çevresinde bulunan ileri gelenlere: "Bu dedi, herhalde çok bilgili bir sihirbaz!"
35 - "Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Şimdi ne buyurursunuz?"
neyin uyumsuzluğu? sen ne gördüğünü iddia ediyorsunki? iftiraya bak. aklından zorunmu var senin?
ya ALLAH belanı versin senin vefik fikfik. gerçekten ALLAH belanı versin. inkarın senin yakanı hiç bırakmasında Ebedi Cehennem'lik ol. Gaşiye Suresi'nde dünya düzmü deniyor?
17 - Bakmıyorlar mı o develere, nasıl yaratılmış?
18 - Göğe bakmıyorlar mı, nasıl yükseltilmiş?
19 - Bakmıyorlar mı dağlara, nasıl dikilmiş?
20 - Yere bakmıyorlar mı, nasıl yayılmış? (Gaşiye Suresi)
yine Ayeti bir ucundan tuttun ve kimbilir hangi çeviriyle baktın?
17. Ayet'den itibaren dünyanın içindeki herşeye değiniliyorda 20. Ayet'te de yine dünyanın arzına yani senin yolda yürürken ayağını bastığın yere değinilmiyormu? sen apaçık Ayeti herkesin anlayabileceği (hatta en cahil insanın bile anlayacağı) Ayeti, haşa nerenden anladında dünyanın düz olduğu anlatılıyor diyorsun? ALLAH belanı versin senin. sen kafandan felsefe yapa yapa beynini mikser gibi çırpmışsın, normalde yalan ve iftiradan başka hiçbir iş yapmıyorsun. etrafındakilerde seni aklı başında saygın biri sanıyor. birde en basit Ayet'de fiyaskosu ortaya çıkan sen, kalkmış Araf Suresiyle Şuara Suresini karşılaştırıyor. senin neyine kıyaslama yapmak 0-6 yaş. dünyanın ortasına assam 7 milyar insanın apaçık şekilde anlayacağı Ayet'i gitti neye çevirdi ya. birde "Ayet'e bakınca dünyanın düz olduğunu görmek mümkün" diyor. sen önce 50 numara gözlük al sonra yaşamına kaldığın yerden devam et. sen varya sen gerçekten ama gerçekten beş para etmezsin.
senin Ayet'leri daha önceden de kaç kere kısaltıp ucundan tutup karşıma getirdiğini biliyorum zaten. senin üçkağıtın kendine ve arkadaşlarınadır. herzaman yaptığınız şeyi yapın ama bir kerede dürüst olun, inkar edin gidin. boşyere iftira atıp sırtınıza daha fazla günah yükü yüklemeyin.
Vefik Sami
31-07-2017, 22:01
Ne yâni Hz. cyber,
Gâşiye: 20'de "satıh-düzleştirilmiş" diye nitelenen dünyanın geoid yapısını anlamak için Gaşiye: 17'de bahsolunan Deve'ye mi bakacağız ? Rivayet o dur ki deve idrarı "şifâlı" imiş. Ama deveye bakarak "dünya yuvarlaktır" demek yeni bir yöntem olsa gerek. Ülen iyi kafa yapıyorsun burada ha. Ya çok kurnaz bir tipsin, ya da sokakta gezmesi dahi zararlı bir ârızalı.
Ben karşımda bir "deve" görüyorum da
bildiğimiz deveden daha da yamuk. :D
Evvelâ okuduklarını doğru anlamaya gayret et.
Sonra da üslûbunu düzelt.
Bu çirkin üslûbun nedeniyle yine ban edileceksin.
Sonra da "kefereler cevap veremeyince beni banlyor" diye İslâmi sitelerde hava atacaksın demi ?
Uyanık seni. :D
Ahlaksız
31-07-2017, 22:44
Cyber;bu forum sana göre bir yer değil..
Cyber;bu forum sana göre bir yer değil..
görmüyormusun adamın bile bile Kur'an'la ve izahatlerimle alay ediyor.
Ne yâni Hz. cyber,
Gâşiye: 20'de "satıh-düzleştirilmiş" diye nitelenen dünyanın geoid yapısını anlamak için Gaşiye: 17'de bahsolunan Deve'ye mi bakacağız ? Rivayet o dur ki deve idrarı "şifâlı" imiş. Ama deveye bakarak "dünya yuvarlaktır" demek yeni bir yöntem olsa gerek. Ülen iyi kafa yapıyorsun burada ha. Ya çok kurnaz bir tipsin, ya da sokakta gezmesi dahi zararlı bir ârızalı.
Ben karşımda bir "deve" görüyorum da
bildiğimiz deveden daha da yamuk. :D
Evvelâ okuduklarını doğru anlamaya gayret et.
Sonra da üslûbunu düzelt.
Bu çirkin üslûbun nedeniyle yine ban edileceksin.
Sonra da "kefereler cevap veremeyince beni banlyor" diye İslâmi sitelerde hava atacaksın demi ?
Uyanık seni. :D
seni ALLAH'a havale ediyorum. senin gibi ahmağı senin gibi düzenbazı hayatımda görmedim fikfik vefik. hala alay ediyorsun ha?
Ayet'lerde sırayla devenin yaratılışından göğün yaratılışından dağların yaratılışından ve yerin yani arzın yaratılışından bahsediliyor nasıl yaratıldı diye düşünüp ibret alınmaları isteniyor, sen hala alay ediyorsun. hala yeri ısrarla dünya sayıyorsun öylemi? siz çoktan inkar üstüne inkar etmişsiniz. siz asla kabul etmek istemiyorsunuz kendi hatanızıda kabul etmek istemiyorsunuz bile bile inkar, alay ve iftira ediyorsunuz.
ALLAH belanızı versin o halde.
Şüpheci Dinsiz
31-07-2017, 23:12
birkkenau,
hakaretlerinden, tehditlerinden ve aptallığından gına geldi.
Haydi kanalizasyon çukuruna iade...