Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 31-07-2017, 19:27
manas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
manas manas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart VEFİK SAMİ'nin islamcılarla dansı

nette volta atarken kafam esti islami bir siteye girdim ne var ne yok diye. gezinirken ne göreyim bizim üstad vefik sami islamcılarla ateş dansı yapıyor. islamcılar bizim üstadı saatli bomba gibi görmüş olacaklar ki bir taaruza kalkışmışlar. üstad gayet efendi yorumlar yapıyor karşı taraf bunu hakaret algılıyor... karşısındakini dinlemeye bile tahammülleri yok farklı gördükleri için. tabi üstadı banlamışlar. karşı fikirleri tartışmaya bile tahammülleri yok. onlar hep bildikleri masalları doğrusu bu diyerek anlatıyorlar karşı tarafa da dayatmaya çalışıyorlar. vesselam tartışmaya fikir paylaşımına kapalı bir memleket bir arpa boyu yol alamaz.

***Tanrı mineral de uyudu, bitki de düş kurdu, hayvanda uyandı, insan da kendini buldu ***
Alt 31-07-2017, 19:33
SelGom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SelGom SelGom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

İnsanın doğasında ötekileştirme diye bir şey olduğu için bunu her forumda görmek mümkün. Bazıları sadece derecesi fazla olarak ötekileştiriyor o kadar.
Alt 31-07-2017, 20:01
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine
Alt 31-07-2017, 20:03
SelGom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
SelGom SelGom isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vefik Sami,özellikle siyere hakimdir..Karşısına kimse çıkamaz..Ben kefilim kendisine
Sadece Kuran diyen müminlere karşı ne yapabilir?
Alt 31-07-2017, 20:27
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Alâkanız için teşekkür ederim.
Haketmediğim övgüler okudum.
Bunu da "estağfurullah efenim" densin diye yazmıyorum.
Hayatta en gıcık kaptığım şeylerin başında riyâ gelir.

Ben "Hızlı" bir İslâm savunucusu iken, hiç aklıma gelmeyen, düşün(e)mediğimm çelişkileri yazan ateistlerin ortaya döktüğü hususları okuduğumda cevap bulamazsam, yüreğime bir ateş düşer, o "ateş" beni günlerce ve hattâ aylarca rahatsız ederdi. Genellikle, inanca mütealik algı farklılıklarını tartışmıyorum. Ortaya koyduğum çelişkiler belgeli-kaynaklıdır. Bunları aktarırken amacım; okuyan müslümanların "hamle bre kâfir" moduna geçmeden evvel biraz olsun düşünmelerini sağlamaktı.

Fakat maalesef sürekli karşılaştığım şey, konuyu bırakıp bana saldırmaları oldu.
Bâzısı da konuyla kel alâka şeyler yazıyor, merhum Demirel gibi çok konuşup, hiçbir şey demiyor.
Ancak; Müslümanlara haksızlık etmeyelim.
Hristiyan forum daha da yobaz.
Kafalarındaki doktrin'e zıt yazarsanız, "İslam tebliğine izin vermiyoruz" diyerek yayınlamıyorlar.

Ateist arkadaşlara katıldığım en önemli husus; dinlerin farklı olması, yobazlığı da farklı yapmıyor.
Kişinin dini, inancı, Allah'ı, Kitap'ı ne olursa olsun; yobazlık hiç değişmiyor.
Alt 31-07-2017, 20:28
cyber cyber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

SelGom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
hiçbirşey!

hiçbirşey!

hiçbirşey!
Alt 31-07-2017, 20:31
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 31-07-2017, 20:35
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Selgom;Müslümanlarla tartışılmıyor..Olmuyor..
Alt 31-07-2017, 20:58
Vefik Sami Vefik Sami isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

SelGom´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Mevlânâ'nın 'Pergel' metaforunu çok beğenirim. Sık sık da kullanırım. Münakaşa esnâsında ileri sürülen fikirlerin doğru veya yanlışlığının test edileceği bir "sabit ayak" mutlakâ olmalı. Kur'an da ilkesellik yoktur. Konjonktüre göre üretilen stratejiler kaplamıştır kitabı baştan sona. Bunları da herkes kendi aklına göre mantıklı biçimde yorumlayabilir. Herkes kendi ölçeğinde farklı yorum yapar da o yorumdan asla vaz geçmezse münakaşada ortak bir noktaya varmak mümkün olmaz.

Bu ise "sadece Kur'an" diyenlerin uyanıklığıdır; üstünlüğü değil.
Öyle bir kitaptan bahsediyoruz ki Gaşiye: 20'ye bakarak dünyanın düz olduğunu, Zâriyat: 47'ye bakarak da uzayın genişlemekte olduğunu iddia etmek mümkündür. Kur'an da "Her şey için bir şey" söylenmiştir. Cevap noktasında sıkıntı yaşamazsınız. Ama; sıra bunların uyumuna geldiğinde sıkıntı başlar.

Misâl; Kur'an firavun kısasını anlatırken aynı şeyi bir "ileri gelenler"e söyletir, bir firavuna...

Â'raf;

108 - Elini çıkardı, ne görsünler, o, bakanlara bembeyaz parlıyordu.
109 - Firavun'un kavminden ileri gelenler, "Muhakkak bu çok bilgili bir sihirbazdır." dediler.
110 - O, sizi yurdunuzdan çıkarmak istiyor. (Firavun): "O halde siz ne diyorsunuz?" dedi.

Şuara;

33 - Elini çıkardığında bakanlara bembeyaz görünüverdi
34 - Firavun, çevresinde bulunan ileri gelenlere: "Bu dedi, herhalde çok bilgili bir sihirbaz!"
35 - "Sizi sihriyle yurdunuzdan çıkarmak istiyor. Şimdi ne buyurursunuz?"
Alt 31-07-2017, 21:13
cyber cyber isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Pyrrhon´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Vefik abiyi sadece islamcılar değil , Hristiyanlar da hiç tolere edemezler. Adam rasyonal, doğal olarak dinci dilini rahatsız ediyor
rahatsız olunacak birşey yok. çünkü karşımda birşey yok, siz birşey sunamıyorsunuz. siz sadece varolan hakikatlerle uğraşıyorsunuz saptırmaya çalışıyorsunuz. örneğin; biri adrenalin içeren tehlikeli bir hareket yaparken herşeyi hesaba katar kendi canı yanmasın diye dikkatli davranır ama başkası aynı tereddütü göstersin "seninde canın ne kıymetliymiş, ölmezsin ya" der. senin vefikciğininde elinde yuvarladığı "stres topu" da böyle şey. Hak Yol'la haşa uğraşarak, O'nu eğriltmeye çalışarak yalanlar söyleyerek elinde kaybedecek hiçbirşey olmadığını çok iyi biliyor. yoksa ağzıyla eveleyip gevelediği felsefesinden ortaya omlet bile çıkmaz. hepinizde iftira hep yalan hep inkar. işiniz gücünüz aynı soruları tekrar tekrar sorup Kur'an'dan gelen yanıta rağmen gözgöre göre ya inkar etmek yada ALLAH'ın söylemediğini iddia edip sıvışmak. çünkü siz küfrün doğrulanmasını küfrün kabul edilmesini istiyorsunuz.

"(inkarcılar) agızlarıyla Allah'ın Nurunu söndürmek isterler. inkarcılar istemeseler de, Allah Nurunu (Dinini) tamamlayacaktır." (Saff Suresi 8. Ayet)

Önerilen Siteler