PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Küfür, hakaret, bir inancın ve düşüncenin iflas ettiğinin göstergesidir

Baskoylu
25-08-2017, 12:13
Saygideger Dostlar,

Bu yazim gunlerdir farkli nikler alarak, gerek foruma gerek ozel mesajlarla igrenclesen Ahlaksiz Islam Denen Suc Makinasinin igrenc kufrbazlarina verilmis bir cevaptir.

Turan Dursun Sitesi her dusunceye, Gorus ve inanca acik, Farkliliklarimiz Zenginliklerimizdir, Farkliliklarimizi kirmadan, incitmeden ve cirkinlikler yaratmadan, Farkliliklarimizi insani degerler icinde paylasmak, Dogruya - dogru, yanlisa - Yanlis, Hakliya - hakli. Elestiri ve Ozellestiri Mekanizmasini yasama yansitarak, kiyasiya tartisabiliriz.

Bir Inanc ve Dusuncenin Savunulacak degerleri ve dogrulari yoksa, onun savunuculari ve savunmak icin caba harciyanlarin bas vurduklari igrenc ve ahlaksizca kufur ve hakaretler kendilerine ayit oldugunu da bilmeleri gerekir.
Igneyi kendine batir, Cuvaldizi karsindakine batirmaya calis misali, yaptiginiz ahlaksizca, onursuzca kufur ve hakaretleri ilk once kendine kabul et, kendine hos ve guzel geliyorsa baskasina da bunlari soyliyebilirsin...

Zaten Suc Makinasi, Uckur Duskunu ve Cinsi Sapik ozelliklere sahip Olan ISLAM denen Yobaz Dinin gercek kimligi de bunlarin kisiliklerinden disa vurmasi ve yansimasidir.

Bu Dinin temel yapisi olan Belden asagi Ahlaksizligi sadece bunlarin savurdugu igrenc kufur ve hakaretlerle sinirli kalmiyor, bunlar yazdiklari igrenc kufurlerin aynisini kendi ayle icinde yaptiklarinida bilemeyiz, yok degilse boylesi igrenc ve ahlaksizca kufurler savurabilirlermi?

Ben veya bir baskasi sizin inanciniz olan Islam hakkinda ulu orta konusup yaziyormu? yanlis bilgi ve birikimlerle senin inancini elestiriyormu? Yapman gereken, Bu yanlislari curutmek degilmidir?
Igrenc kufur ve hakaretlerle bu Dinin tipa tip senin kisiligin ve karekterine uyum sagladigini gostermiyormu?
Bu Dinin sana ve senin gibilerine ogrettigi ve verdigi Ahlaksizliktan baska bir sey yoksa, ne sen nede senin inandigin Dinin basarili olmiyacak, IGRENC KUFURLERINIZLE INSANLIK SUCU ISLEMEYE DEVAM EDIP, Igrenc ve Ahlaksiz yapilanmalarinizla tarihin coplugune gideceksiniz..

Tipa Tip Dininiz ve Inanciniza uygun olan Ahlaksizca igrenc kufurlerinizle bizleri yildiramiyacaginizi, aksine Sizin Inanciniz olan Islam Dinin igrencligini ortaya koymaktan oteye gidemiyeceksiniz..

Eline, Beline ve Diline sahip olmiyan, Insan olma olgusuna sahip olmadigi da kesindir...
INSAN OLMAK VE INSAN OLMAYA CALISMAK BU KADAR ZORMUDUR?
INSANLIK DUSMANI VE CINSI SAPIK ISLAMIN SAPIKLIGINI KENDINIZE AMAC EDINECEGINIZE...
ONUN SAPIK YAPILANMASINI OGRENEREK, INSANLARA VE INSANLIGA KARSI KULLANACAGINIZA,
INSANLIGI KENDINIZE AMAC EDINEREK,
SEVGIYI, SAYGIYI, HOSGORUYU, BARISI VE INSANLIGA AYIT OLAN BUTUN GUZELLIKLERI KAVRAYIN.
INSAN KILIGINA GIRMIS INSANLIK DUSMANI OLMAYA DA SON VERIN..

Nero
25-08-2017, 12:41
Bu Baskoylu mahlaslı kişi birkaç gün önce bana özel mesaj atıp kendisine edilen küfürleri paylaştı ve sonra da şunu yazdı:

"Sayin Nero bunu belki yazan sizsiniz... Islam budur, islamin baska bir yapisi yoktur.... Kotu kelime sahibinindir... yukarida yapilan ahlaksizca kufurler. Karektersizlik, ahlaksizlik, onursuzluk, serefsizlik, namusuzluk, alcaklik bu dinin ve onun savunucularin en guzel aciklamasidir..."

Ben de ona şu cevabı verdim:

"Daha önce de dediğim gibi, bunları yazan ben değilim. Bunları yazan kişiye özel mesajlaşmamızda bir çok kez küfürlü yazmamasını söyledim. Ama dinlemedi.

Ancak bunları yazdıran da sizsiniz. O kadar kötü, negatif, o kadar saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz ki, o çocuk da bunları yazmadan edemiyor.

Çünki onun kutsalına dokunuyorsunuz. Bunu da çok kötü, çok aşağılayıcı bir tarzda yapıyorsunuz. Buna hakkınız yok.

Düşünce açıklamanın ötesinde bir şey bu yaptığınız. Hakaret ve küfür ediyorsunuz. O da sizin şahsınıza ediyor.

Ben size o kadar uyarıcı yazı yazdım. Dinlemediniz. Anlamak istemiyorsunuz veya anlama kabiliyetinden uzaklaşmış görünüyorsunuz."

Bunları burada sizlerle paylaşıyorum. Ek olarak da şunları diyeyim:

Ben özel mesajlaşmamızda bu Baskoylu'ya ve başkalarına küfreden kişiye, muhataplarının ona küfretmediğini, kendisinin de onlara küfretmemesi gerektiğini söylediğimde, o kişi bana "keşke bana küfretseler, böyle tepki vermem, ama onlar benim dinimi çarpıtıp, dinime küfrediyorlar" gibi bir cevap veriyordu.

Küfrettiklerinin bir kısmı dinî konular hakkında sadece fikirlerini açıklıyorlar ve bu yüzden "çarpıtma" ve "küfür" ithamına denk düşmüyor yaptıkları.

Ama mesela şu Baskoylu denilen kişi tam olarak bütün bir halkın dinî değerlerine, kitabına, peygamberine sürekli ve çok yakışıksız biçimde küfürler eder tarzda yazıyor. Bunu kasıtlı olarak ve sıkça yapıyor. Uzun uzun yazması, anlaşılması güç ve bozuk ifadelerle yazması da cabası.

Bu kişi daha önce forum yönetimince bu tarzı nedeniyle uyarılmıştı ama aynı tarzı sürdürdüğü halde ona karşı herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Ona küfreden kişi bu küfürlerinden dolayı yasaklı ama bu kişinin küfürlerini paratoner gibi üzerine çeken yazım tarzını aynen ve ısrarla sürdüren kişi serbest.

Forum yönetimi tam bir acz içinde. Sanırım ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Bir deyim var: "Taşları bağlamışlar, köpekler serbest." Bu durum bunu çağrıştırıyor.

İlke olarak yazılarımda asla küfür ve hakarete başvurmam. En aşağılık tavırlarla karşılaştığım durumlar geçmişte çok oldu. Ama bu kuralımı bozmadım. Onları daha çok kızdıracak tarzda ama küfür ve hakaretsiz yazmayı sürdürdüm.

Şimdi de bozmayı düşünmüyorum.

Yukarıda kullandığım deyimi sadece bir teşbih olarak ele alın. "Teşbihde hata olmaz." diye bir deyim de vardır.

world
25-08-2017, 13:21
Bu Baskoylu mahlaslı kişi birkaç gün önce bana özel mesaj atıp kendisine edilen küfürleri paylaştı ve sonra da şunu yazdı:

"Sayin Nero bunu belki yazan sizsiniz... Islam budur, islamin baska bir yapisi yoktur.... Kotu kelime sahibinindir... yukarida yapilan ahlaksizca kufurler. Karektersizlik, ahlaksizlik, onursuzluk, serefsizlik, namusuzluk, alcaklik bu dinin ve onun savunucularin en guzel aciklamasidir..."

Ben de ona şu cevabı verdim:

"Daha önce de dediğim gibi, bunları yazan ben değilim. Bunları yazan kişiye özel mesajlaşmamızda bir çok kez küfürlü yazmamasını söyledim. Ama dinlemedi.

Ancak bunları yazdıran da sizsiniz. O kadar kötü, negatif, o kadar saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz ki, o çocuk da bunları yazmadan edemiyor.

Çünki onun kutsalına dokunuyorsunuz. Bunu da çok kötü, çok aşağılayıcı bir tarzda yapıyorsunuz. Buna hakkınız yok.

Düşünce açıklamanın ötesinde bir şey bu yaptığınız. Hakaret ve küfür ediyorsunuz. O da sizin şahsınıza ediyor.

Ben size o kadar uyarıcı yazı yazdım. Dinlemediniz. Anlamak istemiyorsunuz veya anlama kabiliyetinden uzaklaşmış görünüyorsunuz."

Bunları burada sizlerle paylaşıyorum. Ek olarak da şunları diyeyim:

Ben özel mesajlaşmamızda bu Baskoylu'ya ve başkalarına küfreden kişiye, muhataplarının ona küfretmediğini, kendisinin de onlara küfretmemesi gerektiğini söylediğimde, o kişi bana "keşke bana küfretseler, böyle tepki vermem, ama onlar benim dinimi çarpıtıp, dinime küfrediyorlar" gibi bir cevap veriyordu.

Küfrettiklerinin bir kısmı dinî konular hakkında sadece fikirlerini açıklıyorlar ve bu yüzden "çarpıtma" ve "küfür" ithamına denk düşmüyor yaptıkları.

Ama mesela şu Baskoylu denilen kişi tam olarak bütün bir halkın dinî değerlerine, kitabına, peygamberine sürekli ve çok yakışıksız biçimde küfürler eder tarzda yazıyor. Bunu kasıtlı olarak ve sıkça yapıyor. Uzun uzun yazması, anlaşılması güç ve bozuk ifadelerle yazması da cabası.

Bu kişi daha önce forum yönetimince bu tarzı nedeniyle uyarılmıştı ama aynı tarzı sürdürdüğü halde ona karşı herhangi bir yaptırım uygulanmadı. Ona küfreden kişi bu küfürlerinden dolayı yasaklı ama bu kişinin küfürlerini paratoner gibi üzerine çeken yazım tarzını aynen ve ısrarla sürdüren kişi serbest.

Forum yönetimi tam bir acz içinde. Sanırım ne yapacaklarını bilmiyorlar.

Bir deyim var: "Taşları bağlamışlar, köpekler serbest." Bu durum bunu çağrıştırıyor.

İlke olarak yazılarımda asla küfür ve hakarete başvurmam. En aşağılık tavırlarla karşılaştığım durumlar geçmişte çok oldu. Ama bu kuralımı bozmadım. Onları daha çok kızdıracak tarzda ama küfür ve hakaretsiz yazmayı sürdürdüm.

Şimdi de bozmayı düşünmüyorum.

Yukarıda kullandığım deyimi sadece bir teşbih olarak ele alın. "Teşbihde hata olmaz." diye bir deyim de vardır.

Adam Ahlaksız'a bana spartacus'e de küfür ediyor Başköylü'nün uslübuyla alakası yok biz Başköylü gibi küfür falan etmiyoruz .

Nero
25-08-2017, 13:24
Adam Ahlaksız'a bana spartacus'e de küfür ediyor Başköylü'nün uslübuyla alakası yok biz Başköylü gibi küfür falan etmiyoruz .

Ben sizi kast etmedim zaten. Baskoylu'nun yazdıkları için söyledim.

Vefik Sami
25-08-2017, 13:29
İnsana, ilkesel ve ahlâki bir zemin-hareket alanı oluşturmayan her din uyduruktur, saçmalıktır. Kişiyi eğitmekten çok, tek tek bireylerden hareketle, toplumu zapt-u rapt altına lmaya elverişli bir araçtır. Bu nedenle, bizzat insana değil, egemenlere ve siyâsetçilere malzeme olmuştur. "Ölme eşeğim ölme ! Yaz gelsin de sana yonca biçeyim" modunda, zayıf, kendisini ve haklarını korumaktan aciz insanlara yapılan zulmü sürekli "öte dünya"ya havâle eden bir anlayış, gerçekçi olamaz. İnancın adâleti, dünyadaki edim ve uygulamalarından anlaşılır. Hırsızın elini kesmek suça yönelme noktasında caydırıcı olabilir. Ne var ki insanları çalmak mecburiyetinde bırakan ortamı yok etmek, hırsıza ceza vermekten çok daha önemlidir.

İslâm'ın tebliğ süreci incelendiğinde görülecektir ki Muhammed'in kölelere, zayıf, garip ve mazlum insanlarla bir işi yoktur. O, "Kuvvetli mümin, Allah'a karşı zayıf müminden daha hayırlı ve daha makbuldür."(Müslim, Kader, 34) der. Hattâ bu noktada Allah da resûlünü destekler mâhiyette âyet gönderir.

" Allah, hiçbir şeye gücü yetmeyen ve başkasının malı olan bir köle ile, kendisine verdiğimiz güzel rızıktan gizli ve açık olarak Allah yolunda harcayan kimseyi misal verir. Bunlar hiç eşit olur mu? Hamd Allah'a mahsustur, fakat onların çoğu bilmezler." (Nahl: 75)

Öyle görünüyor ki, Muhammed'in "Allah resulüyüm" diye ortaya çıktığı ilk yıllarda, Mekkeliler kendisini dışlayıp, alay ederlerken, Muhammed için can veren Ammar bin Yâsir'in anne ve babasının hayatları, zenginin malı kadar önemli değildir. Beni "Yalancı-iftiracı" görenler, Nahl: 75 âyetini okuyabilirler. Anlama-idrâk melekelerini Muhammed'e teslim etmemişlerse şâyet, bir fikir edinmeleri umulur.

Muhammed, daha çok Mekke eşrâfı ve kabile reisleri ile ilgilenir. Çünki; kodamanları kazanırsa, bu kodamanların kontrolündeki alt tabaka otomatikman elde edilmiş olacaktır. Meselâ, Huneyn savaşı sonrası kaçarak Taif'e sığınan Hevâzin kâbilesi başkanı Mâlik bin Avf, Muhammed tarafından kendisine verilen 100 deve karşılığında "Müslüman"(!) olur. "Mûciz-ul Beyan" olan Kur'an, Mâlik'in müslüman olmasında işe yaramazken, 100 deve "iş" görmüştür. Abese suresinin, müslüman olmak isteyen kör ibn-i Mektum'a karşı Muhammed'in yüzünü ekşitmesi sonrası "nâzil" olduğu iddia edilir. Çünki; İbn-i Mektum Muhammed'e "Bana İslâmı anlat" dediğinde o, eşrafla konuşmaktatdır ve garip bir körün müslüman olmasının stratejik olarak Muhammed'e bir faydası olmadığından, eşrafla konuşması esnâsında bu âmâ'nın araya girmesinden huzursuz olmuştur.

İslâm; insanın şehvet ve ihtiraslarının inanç üzerinden meşrûlaştırılmış şeklidir. Zâten, hemen bütün dinler yalanı, zinayı, suçsuz yere cana kıyılmasını vs. yasaklar. Bu anlamda İslâm'ın diğer dinlerden herhangi bir farkı yoktur. Öte yandan; dörde kadar evlenme, dilediğin kadar köle-câriye elde etme, iki kadının bir erkek değerinde olması, yani dağdaki ilkokul terk çobanın iki kadın prof.tan çok daha "güvenilir" bulunması, putları reddeden bir anlayışa sâhip olduğu ileri sürülen İslâmda Muhammed'in saçı-sakalı-tükrüğünün kutsanması, yanlışlıkla idrarını içen bir köle için Muhammed'in "Artık Cehennem ona haramdır" demesi, bu inancın ne derece "eşsiz" olduğunu kanıtlamaktadır.

Günümüzdeki Hristiyan algısı da Tanrı'nın aynen insana benzediğini idia ediyor. Gerekçeleri de Yaratılış 1: 27'deki "Tanrı insanı kendi görünümünde yarattı" cümlesi. Bir forumda Tanrı "Ak sakallı bir insan" görünümünde resmedilmişti. Kim Tanrı'yı bu hâlde görmüşse artık. Evvelce dinlere "saçmalık" diyen atesitlere gücenirdim. Ama; şimdi artık kızamıyorum. Çünki; işkembe-i kübrâ'dan sallamıyorlarmış.

Bir bildikleri varmış.

Baskoylu
25-08-2017, 13:55
Sayin Nero.

Gerek yasamimda gerek sanal ortamda en agir KUFURLERE magruz kalsamda, onlarin seviyesine inmemin mumkunu yok, cunku kisiligim ve yapim geregi bana ters gelir...
Bir insanin sahip oldugu bozuk kisiliklerini aciklamak ayri bir sey, O kisiye direk hakaret ve kufur etmek ayri bir sey...

Nero. Bir deyim var: "Taşları bağlamışlar, köpekler serbest." Bu durum bunu çağrıştırıyor.

Kufur ve hakaret eden kisiyi andirmiyormusunuz!!!!!!!!!!

Nero; "Daha önce de dediğim gibi, bunları yazan ben değilim. Bunları yazan kişiye özel mesajlaşmamızda bir çok kez küfürlü yazmamasını söyledim. Ama dinlemedi.

Bu yazismalarinizi gorevli arkadasa aktarabilirmisiniz?
Eger yoksa, farkli nikler alarak Kufurleri savuran sizi isaret ediyor.

Nero; Ancak bunları yazdıran da sizsiniz. O kadar kötü, negatif, o kadar saldırgan bir üslupla yazıyorsunuz ki, o çocuk da bunları yazmadan edemiyor.

Yazmadan edemiyor yani hak ediyorsunuz!!!!!!!!

Nero; Düşünce açıklamanın ötesinde bir şey bu yaptığınız. Hakaret ve küfür ediyorsunuz. O da sizin şahsınıza ediyor.

Bir tane hakaret ve kufur gosterin? Bu konuda bir kac kez aciklamalarim var... ozellikle kadin tuccarina verilen meslek uzerine..

Nero; Ben size o kadar uyarıcı yazı yazdım. Dinlemediniz. Anlamak istemiyorsunuz veya anlama kabiliyetinden uzaklaşmış görünüyorsunuz."

Zaten Islam`a yonelik dogru tespitlere tepkilerinizi biliyoruz. Uyarici degil surekli kisisel saldirilariniz var...
Anlama kabiliyetinden uzaklasmis gorunuyorsunuz demekle neyi kast ediyorsunuz?
KABILIYETSIZ demek istiyorsunuz..

Butun cevaplarinizda kisisel saldirilariniz mevcut. Size kisisel saldiri yerine yazilan yazilara ve yorumlara cevap vermeniz daha dogru olacagini, yok degilse susmanin daha dogru bir yaklasim olacagini defalarca soylememe ragmen kisisel satasma ve argo kelimelerinizle gerek bana gerek yontici arkadaslara saldirilariniza devam ettirmeyi surdurdunuz.
Neden... Inancinizin sahip oldugu kimligin aciklamasindan dolayi rahatsiz oldunuz, bu rahatsizliginizi bir kac yonlu sekilde foruma yansitmaya devam ediyorsunuz....

Nero; Ben özel mesajlaşmamızda bu Baskoylu'ya ve başkalarına küfreden kişiye, muhataplarının ona küfretmediğini, kendisinin de onlara küfretmemesi gerektiğini söylediğimde, o kişi bana "keşke bana küfretseler, böyle tepki vermem, ama onlar benim dinimi çarpıtıp, dinime küfrediyorlar" gibi bir cevap veriyordu.

Lutfen bu yazismalarinizi gorevli arkadaslara oldugu gibi gonderin...
Cunku yazilan yazi sekli ile sizi andiriyor..
Yanilmis ta olabilirim. umarim yaniliyorumdur. bunlari baska sitelerde cok gorduk.

Baskoylu
25-08-2017, 14:08

Sayin world,

Hic bir yazimda kufur ve hakaret kullamam, kisi ve kisilere hitap seklimde bile medeni bir yaklasimla, her turlu kisisel saldiranlara karsi bile.
Nero, Ulan Nero, Bu Nero Mahlasli Kisi, vs vs benzeri yaklasimlarim kesinlikle olamaz..
Sayin Nero nun kisisel saldirilarindan, konulari sabote etmesinden dolayi kendisine cevap vermiyecegimi yazdim...

Nero; Bu Baskoylu mahlaslı kişi

!!!!!!!!!!!!!!! Edepli olmak, Insani - Kamil olmaya adim atmaktir.

Nero
25-08-2017, 14:11
"Kufur ve hakaret eden kisiyi andirmiyormusunuz!!!!!!!!!!" Baskoylu

Hayır, özellikle belirttim; bu bir deyimdir ve "teşbihde hata olmaz" diye de ekledim.

"Bu yazismalarinizi gorevli arkadasa aktarabilirmisiniz?
Eger yoksa, farkli nikler alarak Kufurleri savuran sizi isaret ediyor."

Aktarabilirim. Ama buna gerek yok. Yöneticiler zaten özel mesajlarımızı görebilir.

"Yazmadan edemiyor yani hak ediyorsunuz!!!!!!!!"

Ben bu ifadeyi kullanmam. Siz böyle yorumladınız. Ama evet, o küfürleri ettiren sizsiniz. Çok saygısız ve kışkırtıcı bir üslubunuz var. Bu üslubun aynısını sizin kutsallarınıza, değerlerinize birilerinin kullanmasını ister misiniz?

"Bir tane hakaret ve kufur gosterin? Bu konuda bir kac kez aciklamalarim var... ozellikle kadin tuccarina verilen meslek uzerine.."

Bunu samimi olarak sorduğunuza inanmakta zorluk çekiyorum. İslamı hayvanlara tecavüzü meşru gören bir din gibi sundunuz. Bir tane belge ve delil göstermediniz. Bu bir küfür ve hakaret değil mi? Ağzınızdan, kaleminizden çıkanları algılayabiliyor musunuz siz?!

"Zaten Islam`a yonelik dogru tespitlere tepkilerinizi biliyoruz. Uyarici degil surekli kisisel saldirilariniz var...
Anlama kabiliyetinden uzaklasmis gorunuyorsunuz demekle neyi kast ediyorsunuz?
KABILIYETSIZ demek istiyorsunuz.."

İslama eleştiri getiren herkese aynı tepkiyi göstermiyorum. Mesela world ve diğer birkaç kişinin eleştirilerine tek bir tepki bile göstermedim. Onlarla güzel güzel tartıştım. "Düşünen adam" ve postalbd'ın yaklaşım tarzını da kötü ve basit buluyorum. Ama sizin kadar onlara da tepki göstermedim.

Zaten ben geleneksel islam dininin din anlayışına ve inancına bağlı birisi değilim. Benim için doğru neyse, hakikat neyse o önemlidir. Asla dogmalarım yoktur. Doğru için, hakikat için o zamana dek olan inancımı veya savunduklarımı ânında bırakırım.

Evet, algılama konusunda kabiliyetsizsiniz. Zihin melekeleriniz 80 öncesinde veya sırasında bozulup kalmış.

Bu nedenle yaptıklarınızın tam olarak bilincinde bile olmadığınızı düşünüyorum. Size sadece kendi değerlerinize benzer tarzda saldırı yapılsa neler hissederdiniz diye sorup, varsa empati yeteneğinize seslenmeye çalışayım.

Ahlaksız
25-08-2017, 19:43
Atatürk konusu yüzünden Baskoylu'yu sevmem..Sevmek zorunda değilim de..Kimse kimseyi burada sevmek zorunda değil ama kimse kimseye de karışamaz..
Baskoylu'nun üslubu kötüymüş..Okumazsın,olur biter..Kurallara uyduğu müddetçe istediğini yazar..Kimseyi ilgilendirmez..
İslam hakkında provokatif yazıyormuş..Yazdıklarını çürüt o zaman..İslam böyle değil,şöyle de..Bunu demeden,senin üslubun kötü demek anlamsız..Madem üslubu kötü,ciddiye alma..Ciddiye alacaksan,ona göre mesajını yaz..

Bize 1 haftadır forumda küfreden birisi var..Bu kişi bence deli filan da değil..Sıradan bir Türk genci..Burada yazılanlar canını sıkıyor,bize karşı düzgünce mesaj da yazamıyor,basıyor küfrü..Ben kötü birisi olduğunu da düşünmüyorum ama bu konuya yönetim bir çare bulmalı..Her gün forumda küfür görmek istemeyiz..

Müslümanların ara ara bizlere küfretmeleri de,bizim bu konularda haklılığımızı gösterir..
Ben hiçbir Müslümana,müslüman olduğu için veya ateizmi terörizmle veya sübyancılıkla bir tuttuğu için özelden küfür filan etmedim..Hiçbir ateistte bunu yapmaz..Bizlerle Müslümanların farkı da burada ortaya çıkar..Bizim bir dogmamız,bir tabumuz,bir kutsalımız,bir dokunulmazımız yok..Bu yüzden Müslümanlara veya diğer inananlara hoşgörülü davranabiliriz..Bir Müslümana ''Muhammed şöyleymiş'' dediğiniz zaman,uykudan uyanan zombi gibi size saldırabilir..Bu da aslında gayet doğal..
Yani Müslümanların saldırgan tutumları da,ateistlerin sakin tutumları da gayet doğal..Tersi durumda bir anormallik vardır..

Abdullah Rzayev
25-08-2017, 19:50
Rapor edin onu

Dusunen adam
25-08-2017, 21:03
Islam'in terör ve zulüm dini oldugunu, ilkel ve asla kabul edilemez oldugunu söylemek hakaret degildir; hakikatin ta kendisini ifade etmektir. Dinleri elestirmek temel insan haklarindan biridir. Ben öcüye inansam, herkese öcüme saygi duy, elestirme diyebilir miyim?

Benim inandigim öcüme inanmayanlara kafir, müsrik, ebedi cehennemlik, asagilik maymun, yaban esekleri, domuz gibi igrenç hakaretler savurmaya hakkim olabilir mu? Islam bütün insanliga hakarettir, biz Islamin bu hakaretlerine, igrençliklerine cevap veriyoruz, ve Islam'i ifsa ediyoruz. Kimsenin Islam'a veya baska dinlere saygi duyma zorunlulugu yoktur.

Dusunen adam
25-08-2017, 21:11
Evvelce dinlere "saçmalık" diyen atesitlere gücenirdim. Ama; şimdi artık kızamıyorum. Çünki; işkembe-i kübrâ'dan sallamıyorlarmış.

Bir bildikleri varmış.

Bende kizardim, "ne aptal insanlar" derdim; meger aptal vve cahil olan benmisim. Cehalet ve KORKU'dan dolayi inaniyormusum... "sonsuz merhamet sahibi" Allah'in beni sonsuza kadar yakmasindan çok korkuyordum. Dinlere inanmak onursuzluktur, korkakliktir, cehalettir.

Nero
26-08-2017, 12:58
Atatürk konusu yüzünden Baskoylu'yu sevmem..Sevmek zorunda değilim de..Kimse kimseyi burada sevmek zorunda değil ama kimse kimseye de karışamaz..
Baskoylu'nun üslubu kötüymüş..Okumazsın,olur biter..Kurallara uyduğu müddetçe istediğini yazar..Kimseyi ilgilendirmez..
İslam hakkında provokatif yazıyormuş..Yazdıklarını çürüt o zaman..İslam böyle değil,şöyle de..Bunu demeden,senin üslubun kötü demek anlamsız..Madem üslubu kötü,ciddiye alma..Ciddiye alacaksan,ona göre mesajını yaz..

Bize 1 haftadır forumda küfreden birisi var..Bu kişi bence deli filan da değil..Sıradan bir Türk genci..Burada yazılanlar canını sıkıyor,bize karşı düzgünce mesaj da yazamıyor,basıyor küfrü..Ben kötü birisi olduğunu da düşünmüyorum ama bu konuya yönetim bir çare bulmalı..Her gün forumda küfür görmek istemeyiz..

Müslümanların ara ara bizlere küfretmeleri de,bizim bu konularda haklılığımızı gösterir..
Ben hiçbir Müslümana,müslüman olduğu için veya ateizmi terörizmle veya sübyancılıkla bir tuttuğu için özelden küfür filan etmedim..Hiçbir ateistte bunu yapmaz..Bizlerle Müslümanların farkı da burada ortaya çıkar..Bizim bir dogmamız,bir tabumuz,bir kutsalımız,bir dokunulmazımız yok..Bu yüzden Müslümanlara veya diğer inananlara hoşgörülü davranabiliriz..Bir Müslümana ''Muhammed şöyleymiş'' dediğiniz zaman,uykudan uyanan zombi gibi size saldırabilir..Bu da aslında gayet doğal..
Yani Müslümanların saldırgan tutumları da,ateistlerin sakin tutumları da gayet doğal..Tersi durumda bir anormallik vardır..

İnsanoğlu böyle işte. Söylenenleri kendi anlamak istediği gibi anlamak üzere keyfî olarak çarpıtıyor. Buna bâzıları "algıda seçicilik" diyor. Bence bu algıda saçmalayıcılık...

Ben bu adamı "üslubu kötü" diye eleştirmiyorum. Ben bu adamı insanların kutsallarına hakaret ediyor diye eleştiriyorum. Hakaret ettiği insanlar senin de ailen, senin de halkın, senin de toplumun.

Eminim senin de hassas olduğun değerler vardır. Mesela biri kalkıp senin ailen için, en olmadık dedikodular ve söylentileri en olmadık biçimde yorumlayarak itham eden, suçlayan, aşağılık insanlar gibi gösteren sözler sarf etse sen de buna tepki gösterirsin.

O zaman aklına "okuma geç" gibi bir tavsiye gelmez sanırım. Ustelik burada din ve Allah gibi, peygamber gibi çok daha kutsal sayılan ve bu bölge insanının uğruna her şeyini feda etmeye hazır olduğunu bildiğimiz kavramlara hakaret söz konusu.

Baskoylu mahlaslı olan bu adam sürekli olarak en ağır ifadelerle bu dini ve değerlerini aşağılıyor, en kötü, en aşağılık ve en korkunç bir şeytanî varlıklar grubu olarak gösteriyor. Elinde belge yok, kaynak diye verdikleri ipe sapa gelmez şeyler.

Ve sen "okuma geç" tavsiyesi verebiliyorsun. Işte sizlerin sosyal olgulara yaklaşımınız bu kıvamda. Okuma geç. Ama insanların değerleri, önem verdikleri konular öyle "okuma geç" genişliğine sığmayacak kadar büyük!

world
26-08-2017, 13:06
İnsanoğlu böyle işte. Söylenenleri kendi anlamak istediği gibi anlamak üzere keyfî olarak çarpıtıyor. Buna bâzıları "algıda seçicilik" diyor. Bence bu algıda saçmalayıcılık...

Ben bu adamı "üslubu kötü" diye eleştirmiyorum. Ben bu adamı insanların kutsallarına hakaret ediyor diye eleştiriyorum. Hakaret ettiği insanlar senin de ailen, senin de halkın, senin de toplumun.

Eminim senin de hassas olduğun değerler vardır. Mesela biri kalkıp senin ailen için, en olmadık dedikodular ve söylentileri en olmadık biçimde yorumlayarak itham eden, suçlayan, aşağılık insanlar gibi gösteren sözler sarf etse sen de buna tepki gösterirsin.

O zaman aklına "okuma geç" gibi bir tavsiye gelmez sanırım. Ustelik burada din ve Allah gibi, peygamber gibi çok daha kutsal sayılan ve bu bölge insanının uğruna her şeyini feda etmeye hazır olduğunu bildiğimiz kavramlara hakaret söz konusu.

Baskoylu mahlaslı olan bu adam sürekli olarak en ağır ifadelerle bu dini ve değerlerini aşağılıyor, en kötü, en aşağılık ve en korkunç bir şeytanî varlıklar grubu olarak gösteriyor. Elinde belge yok, kaynak diye verdikleri ipe sapa gelmez şeyler.

Ve sen "okuma geç" tavsiyesi verebiliyorsun. Işte sizlerin sosyal olgulara yaklaşımınız bu kıvamda. Okuma geç. Ama insanların değerleri, önem verdikleri konular öyle "okuma geç" genişliğine sığmayacak kadar büyük!

Yalnız bir dakika kaynak diye verdiklerini ateistler yazmadı Müslümanlar'ın kendi yazdığı şeyler.

Nero
26-08-2017, 13:11
Yalnız bir dakika kaynak diye verdiklerini ateistler yazmadı Müslümanlar'ın kendi yazdığı şeyler.

Farketmez world'cüğüm, kaynak mı değil mi, önemli olan bu!

Kimin verdiği değil, kaynak olup olmadığı önemli.

Hâlâ anlamıyorsunuz bunu!

Hâlâ önyargınızın etkisiyle hatalı yaklaşıyorsunuz.

world
26-08-2017, 13:14
Kaynak. Böyle iğrenç şeylerin olmadığına delil olmadığı için ya hepsini reddeceksin (Muhammed'in yaşadığı da dahil) ya da hepsini kabul edeceksin elinde bir kıstas karşılaştırma imkanı yok.

Nero
26-08-2017, 13:17
Kaynak. Böyle iğrenç şeylerin olmadığına delil olmadığı için ya hepsini reddeceksin (Muhammed'in yaşadığı da dahil) ya da hepsini kabul edeceksin elinde bir kıstas karşılaştırma imkanı yok.

Böyle bilimsel bir yaklaşım olur mu hiç?! Neler diyorsun?! :)

Öyle şeyler yazıyorsunuz ki şaşkınlığa düşüyorum, her seferinde beni şaşırtmayı başarıyorsunuz. :)

world
26-08-2017, 13:18
Böyle bilimsel bir yaklaşım olur mu hiç?! Neler diyorsun?! :)

Öyle şeyler yazıyorsunuz ki şaşkınlığa düşüyorum, her seferinde beni şaşırtmayı başarıyorsunuz. :)

olur kaynak ya güvenilirdir ya değildir. Mantık ilkesi nuzül tarihlerine güveniyorsun da hoşuna gitmeyen şeyler yazdıkları zaman tu kaka.

Amon yarebbi
26-08-2017, 13:21
Kaynak arayan , Allah denilene kaynak vericek önce ?

İslam tarihi yazmış BAŞKÖYLÜDE sorguluyor.

Diğeri ne yapıyor. Ana bacı , karı ne varsa sövüp sayıyor.

Başköylü yanlış bilgi veriyorsa , çürüteceksin.

Burası ateist bir forum. Burada bize islamcılar , hristiyanlar , yahudiler ve diğerleri ayar verecekse ne anlamı var.

Kendini saklayan dinciler ise burada avukatlık yaparken , bizlere sövüp sayanlara CESARET vermektedirler.

Ayrıca gizli islam propagandası yapan bu avukatı da bağlamak gerekir.

Sayın yönetim bu uyarımı dikkate alın lütfen

Nero
26-08-2017, 13:54
olur kaynak ya güvenilirdir ya değildir. Mantık ilkesi nuzül tarihlerine güveniyorsun da hoşuna gitmeyen şeyler yazdıkları zaman tu kaka.

Tek bir kaynaktan söz etseydik haklıydın. Ama hadislerden söz ediyoruz ve bunların bir kısmı doğru, bir kısmı uydurma.

Neden bunların tümüne ya doğru ya değil muamelesi yapalım?

Nüzul tarihlerine ve sırasına güvenelim demedim. Bilmediğim bir sözü etmem.

Nero
26-08-2017, 13:56
Kaynak arayan , Allah denilene kaynak vericek önce ?

İslam tarihi yazmış BAŞKÖYLÜDE sorguluyor.

Diğeri ne yapıyor. Ana bacı , karı ne varsa sövüp sayıyor.

Başköylü yanlış bilgi veriyorsa , çürüteceksin.

Burası ateist bir forum. Burada bize islamcılar , hristiyanlar , yahudiler ve diğerleri ayar verecekse ne anlamı var.

Kendini saklayan dinciler ise burada avukatlık yaparken , bizlere sövüp sayanlara CESARET vermektedirler.

Ayrıca gizli islam propagandası yapan bu avukatı da bağlamak gerekir.

Sayın yönetim bu uyarımı dikkate alın lütfen

Alırlar eminim! :)

Ben bile dikkate alıp sana cevap yazıyorum ya, onlar kesin alır!

Baksana şu lafa, baskoylu yanlış bilgi verecek ama çürütmesi bana kalacak öyle mi? Suç isnad eden değil de suç isnad edilen mi kanıtlamakla yükümlü?

Şu hâlimize bak!..

Nero
26-08-2017, 14:04

Tek bir kaynaktan söz etseydik haklıydın. Ama hadislerden söz ediyoruz ve bunların bir kısmı doğru, bir kısmı uydurma.

Neden bunların tümüne ya doğru ya değil muamelesi yapalım?

Nüzul tarihlerine ve sırasına güvenelim demedim. Bilmediğim bir sözü etmem.

Ayrıca somut konumuza dönelim biraz. Sen bile dünki mesajında baskoylu'nun küfürlü yazdığını kabul ettin. Şimdi neden farklı bir yaklaşım içine girdiğini merak ediyorum.

Sence humeyni yazmış diye ne idüğü belirsiz bir yazıyı aktarıp oradan hareketle "kuranda hayvana tecavüz suç değil" iddiasında bulunmak haksızlık değil mi?

Amon yarebbi
26-08-2017, 14:26
Bu adam buradan birisinin ölümüne sebep olabilir.

Bu adam o küfürbaz yada onu buraya davet eden olabilir.

Biliyorsunuz bunlar insanların canına kasteden tipler .

Görevliler burada can güvenliğimiz tehlikede olabilir. Bu avukat gelene kadar bu tarz tehdit küfür ve saldırılar olmuyordu.

Özel mesajlarıma o küfürbazın yazdıklarının onlarcasını sildim. Birkaçtane si halen duruyor. Şikayet etmedim gereğini yaparsınız diye.

Bu adamı cesaretlendirip , burada bizlere tehditler savuran adama avukatlık yapan bu adamı lütfen kontrol edin.

Açık söylüyorum. Canımıza kast edebilirler.

Burada gizlice TEBLİĞ yapan bu adamı fark edemiyormusunuz ?

Yine söylüyorum , CANIMIZA KAST edebilirler bunlar

Bu sahtekar gizli tebliğci ve aynı zamanda küfürbazın avukatını kontrol ediniz.

Büyük tehlike olabilir.

ŞİMDİDE (XENY) KİMLİĞİ ILE SÖVÜP SAYIYOR ÖZELDEN

Ne yapmalıyım bilemedim ki?

Bunu buraya getiren yada kendisi nero olan bu kişiye bende mi söveyim?

Amon yarebbi
26-08-2017, 14:38
Neronun desteklediği yada kendisinin olduğu nik XENY olarak yine burada .

Ben uyarıyım da ?

Özelden küfürleri sıralamış.

pianola
26-08-2017, 15:22
arkadaşlar, başlık bir süre için kilitli, tekrar açılacak.

-

başlık açıldı, devam edebilirsiniz..

Amon yarebbi
26-08-2017, 20:00
Küfür ehli
mezn, ned, orspupostalabd, shredder, xeny ve daha nice niklerle bir MÜSLÜMAN .

Tabi ki bunların AVUKATI , koruma memuru nero .

Bıktık bunların kumpasından.

Ahlaksız
26-08-2017, 21:06
.......

Rahatsız olmanız doğal..Zaten biz yazarların buradaki bulunma amacımız bu..Yani insanları rahatsız etmek..

Bu kişi size özel olarak küfretti mi?Sanmıyorum..Muhammed'e küfretti mi?Sanmıyorum..
Dediği şeyler hakkında kaynakları var mı?
VAR..!

Muhammed şöyledir..Muhammed şöyledir demesi için elinde kaynakları var..
İslam böyledir..İslam böyledir demesi için elinde kaynakları var..
Ben bu tarz söylemlere başvurmuyorum ama baskoylu başvuruyor..Buna kimse karışamaz..Herkesin üslubu farklıdır..
Ama kutsal?
Derdimiz de o zaten..Niye kutsal?
Ama anamızdan babamızdan çok seviyoruz..Niye işte?
Canınız mı öyle istiyor?Yooo..
Size dayatılan bir şey bu..

Bugün Avrupa'nın hemen her ülkesinden terör haberleri geliyor..Son 1 haftada inanılmaz artış var..Eline bıçağı,tabancayı,bombayı alan tekbir getirip dalıyor insanların arasına..Kimi de arabalarla/kamyonlarla..

Siz de bize burada ''kutsal'' muhabbeti yapıyorsunuz..
Forumda Allah'a ve Muhammed'e hakaret etmenin anlamsızlığı adında bir konum var..Bana göre bunlar anlamsız sözler ama kaynaksız/kanıtsız sözler değil..!

Çok basit düşünün..Kuran harici herşeyi boşverin..Sadece kurana bakalım..Kuran'da onlarca kez,sanırım yüzün üzerinde ÖLDÜRÜN emri var mı?Var..
Konu kapanmıştır..Söylenecek söz yoktur..Hiç yoruma gerek yoktur..

Bugün Dünya'da,insanlar islamı terör yapmak için kullanıyorlar mı?Evet..Hangi argümanlarla?İşte bu ÖLDÜRÜN emirleri ile..

Siz de baskoylu şöyle,baskoylu böyle diyorsunuz burada..

Forumda yazılanlardan rahatsız olan ya foruma girmesin,ya da girip rahatsızlığını değil,yazılanların yanlışlığını izah etsin..

Vefik Sami
27-08-2017, 11:29
"Ortaya birbuçuk karışık" konuşmayı sevmem.
Bu forumda bulunduğum sürede kişileri değil, fikirleri muhatap almaya çalıştım.
Zaman zaman bu çizgimin dışına çıktığım oldu.
Ama; bunlar, istisnâ kabilinden...

Forumda "Küfür-kâfir" muhabbetini, bir kıraathânede kendisini okey veya kâğıt oyununa kaptırmış insanların, oyunun heyecanına dalıp, çemkirmelerine benzetirim. Tüm benliği ile oyuna bağlanmış kişi, o "oyun"un verdiği heyecânın güdülemesi paralelinde konuşur. Konuşurken, bunu kendi irâdesi ile yaptığını sansa da o "irâde" oynadığı oyuna ipoteklidir.

Heyecanlanır.
Masaya vurur.
Kazanır,
Kazanmayı "Büyük başarı" görür.
Sevinir.
Kaybeder.
Yenilmeyi hazmedemez.
Kızar.
Küfreder.
Kavga çıkarır.
Vs, vs.

Ama ben, forumda sinkaflı konuşanlardan çok, içinden pazarlıklılardan çekinirim.
Çünki; küfür, alenîdir.
Sâhibini kolayca tanır ve elden geldiğince muhatap olmazsın.

Fakat; "ne kadar zeki ve birikimli" olduğunu düşünerek, bunu forumda ıspatlamaya çalışan, sâhip olduğu zekâyı da fikir paylaşarak değil, muhatabı farkettirmeden "tonga"ya düşürüp alay ederek "ıspat"(!) etme gayretinde olanlar var. Münakaşaya ucundan-kıyısından dalıp, sizinle tartışır. O tartışmada "samimi" olduğuna sizi inandırmak için bir süre "ciddi" takılır. Artık "kıvam"a gelmeye başladığınızı hissettiğinde ironik takılmalar, dalga geçme ve alay etmeler başlar. Ben sn Nero'yu bu minvâlde görmekteyim. Yazımın başında dediğim gibi, aslında kişilerle işim olmaz. Ne var ki olan bitenle alâkalı düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Özellikle son zamanlarda farklı müstearlar alarak kendisini "müslüman" gösterip "Hamle bre kâfir" modunda foruma dalan "Haşarı hafız" ile muhatapları arasında, inceden kışkırtma manevralarına tevessül etmesi, benim sn Nero hakkındaki tesbitlerimi de doğrular nitelikte.Evet, sn Nero belki küfür etmiyor ama; öyle iğneleyici ve aşağılayıcı nitelemeler yapıyor ki - kendisi de bir mesajında bunu bizzat söylemiştir - "Haşarı hafız"ın küfürleri bu nitelemeler yanında epey "mâsum" kalmakta.

Netice-i kelâm; bir forumda üyeler fikir tartışmasını bırakıp kişi ve kişiliklere yönelmişse o forum egoların savaş alanına dönüşmüş, cehalet her başlıkta kök salmış demektir.

Nero
27-08-2017, 12:43
Rahatsız olmanız doğal..Zaten biz yazarların buradaki bulunma amacımız bu..Yani insanları rahatsız etmek..

Bu kişi size özel olarak küfretti mi?Sanmıyorum..Muhammed'e küfretti mi?Sanmıyorum..
VAR..!

Muhammed şöyledir..Muhammed şöyledir demesi için elinde kaynakları var..
İslam böyledir..İslam böyledir demesi için elinde kaynakları var..
Ben bu tarz söylemlere başvurmuyorum ama baskoylu başvuruyor..Buna kimse karışamaz..Herkesin üslubu farklıdır..
Ama kutsal?
Derdimiz de o zaten..Niye kutsal?
Ama anamızdan babamızdan çok seviyoruz..Niye işte?
Canınız mı öyle istiyor?Yooo..
Size dayatılan bir şey bu..

Bugün Avrupa'nın hemen her ülkesinden terör haberleri geliyor..Son 1 haftada inanılmaz artış var..Eline bıçağı,tabancayı,bombayı alan tekbir getirip dalıyor insanların arasına..Kimi de arabalarla/kamyonlarla..

Siz de bize burada ''kutsal'' muhabbeti yapıyorsunuz..
Forumda Allah'a ve Muhammed'e hakaret etmenin anlamsızlığı adında bir konum var..Bana göre bunlar anlamsız sözler ama kaynaksız/kanıtsız sözler değil..!

Çok basit düşünün..Kuran harici herşeyi boşverin..Sadece kurana bakalım..Kuran'da onlarca kez,sanırım yüzün üzerinde ÖLDÜRÜN emri var mı?Var..
Konu kapanmıştır..Söylenecek söz yoktur..Hiç yoruma gerek yoktur..

Bugün Dünya'da,insanlar islamı terör yapmak için kullanıyorlar mı?Evet..Hangi argümanlarla?İşte bu ÖLDÜRÜN emirleri ile..

Siz de baskoylu şöyle,baskoylu böyle diyorsunuz burada..

Forumda yazılanlardan rahatsız olan ya foruma girmesin,ya da girip rahatsızlığını değil,yazılanların yanlışlığını izah etsin..

Tabii ki isteyen girmez, okumaz. Ama isteyen de yorum yapabilir, karşılığını ifade edebilir. Ben bunu seçtim. Ona hak ettiği eleştirileri yaptım. Ama bunu sürekli yapmam. Ben üzerime düşeni yaptım. Forum yönetimini eleştirdim. Uyardım. Ama dinlemediler. Bu da forumun kalitesini düşürüyor.

Analiz eden değil, çocukça yaklaşımlarla laf atan, sataşan, basit yaklaşan mesajlar devam etsin o zaman. Insanların değerlerini, kutsallarını yerden yere vursunlar ve kendilerinden nefret ettirsinler. Bu şekilde egemenlerin ekmeğine yağ sürdüklerini de bilsinler ama.

Şimdi gülme faslı... buyrun:

"Rahatsız olmanız doğal..Zaten biz yazarların buradaki bulunma amacımız bu..Yani insanları rahatsız etmek.." ahlaksız

Yahu övünülecek bir şey olan "rahatsız etmek" böyle bir şey degil ki, kişinin ufkunu açmak, gözünü açmak, aklını, fikrini sarsmak. Siz bunu yapmıyorsunuz ki, siz kişinin aklını, fikrini değil, midesini sarsıyorsunuz! :)

Bir fikir ileri sür, bir bilgi ortaya koy, insanlar rahatsız olsun ama sonra değişmeye başlasın. Siz böyle yapmıyorsunuz, siz ortaya bir bulamaç koyuyorsunuz, fena halde kokan...

Ben kelimenin yaygın anlamiyla müslüman değilim. Ama benim bile midem bulanıyor bu baskoylu'nun yazdıklarından, üslubundan, saldırganlığından.

Olumlu anlamda rahatsız et, başımın üstünde yerin olsun. Siz olumsuz bir rahatsızlık veriyorsunuz. Siz derken kastım, baskoylu, postal vb tipler özellikle...

Yoksa eleştiri olur, karşı görüş olur, haklıysa zaten zamanla o fikir galip gelir, etkin olur.

"Bu kişi size özel olarak küfretti mi?Sanmıyorum..Muhammed'e küfretti mi?Sanmıyorum..
VAR..!"

Yahu daha nasıl küfretsin, adam muhammed'in ne sapikligini bıraktı, ne tecavuzculugunu, ne hayvanlara tecavüzünü, ne subyanciligini. Bunlar çok ağır ithamlar. Biri sana bu ithamlarda bulunsa kızmaz mısın?

Üstelik belge de sunmuyor. "Kaynak var mı, VAR" demissin. Yahu nerede bu kaynak? Uydurma hadisler mi kaynak? Ben sana mahalle bakkalının senin hakkindaki uydurma dedikodularini kaynak diye getirip senin tecavüzcü sapık biri olduğunu söylesem sen bunu da kaynak olarak kabul edecek misin? :)

"Niye kutsal?"

Yahu sana ne?! Sen ahlaksızsın, kutsalsizsin diye bunu herkese mi dayatacaksın? Birilerinin de kutsalı var iste. Tek tip insan mı olsun diyorsun?

Sana "senin anan baban, dedelerin, nenelerin sapık bir dini savunuyordu, tecavüzü, sapıklığı, katliamları buyuran bir dini anlayışa sahipti" deseler rahatsız olmayabiliyorsun belki ama ben olurum ve pek çok insan da olur.

Ustelik bu iddia o kadar salak sapik bir iddia ki, pratiğe de bakmiyor. Madem bu din o ksdsr sapik, o ksdsr katliamci, islam tarihi boyunca islam egemenliği altındaki topraklarda hep katliam, hep tecavüz, hep hayvanlara saldırı olması gerekirdi. Oysa bu olmadı. Mesela osmanlı yüzyıllarca bir düşen kurdu ve bu düzende bu tür sapıklıklar olmadı.

Mesela osmanlı'da insanlar çoğunlukla yine tek eşliydi. Hayvanlara iyi muamele edilirdi. Avrupada ortaçağda akıl hastaları, deliler terkedilirken, osmanlıda onlar için müzikle tedavi uygulanan akıl hastaneleri vardı. Bunlardan birini bizzat gördüm. Amasya'da...

Yani ille de şeytanlaştıracaksınız! Sakın bu şeytanlık sizin içinizde olmasın? Sakın asıl sapıklık sizin derinlerinizde gizli olmasın?

Mesela dün sizlerden biri, postal, bana en adisinden küfür etti. Bunu da birkaç kere tekrarladı. Tabii hakkinda hic bir işlem yapilmadi. Konu kilitlendi ve açılınca pişkin pişkin yine yazdı.

Sözünü ettiğin rahatsızlık bu mu, böyle bir şey mi? :)

Nero
27-08-2017, 12:58
...

Fakat; "ne kadar zeki ve birikimli" olduğunu düşünerek, bunu forumda ıspatlamaya çalışan, sâhip olduğu zekâyı da fikir paylaşarak değil, muhatabı farkettirmeden "tonga"ya düşürüp alay ederek "ıspat"(!) etme gayretinde olanlar var. Münakaşaya ucundan-kıyısından dalıp, sizinle tartışır. O tartışmada "samimi" olduğuna sizi inandırmak için bir süre "ciddi" takılır. Artık "kıvam"a gelmeye başladığınızı hissettiğinde ironik takılmalar, dalga geçme ve alay etmeler başlar. Ben sn Nero'yu bu minvâlde görmekteyim. Yazımın başında dediğim gibi, aslında kişilerle işim olmaz. Ne var ki olan bitenle alâkalı düşüncelerimi paylaşmak istedim.

Özellikle son zamanlarda farklı müstearlar alarak kendisini "müslüman" gösterip "Hamle bre kâfir" modunda foruma dalan "Haşarı hafız" ile muhatapları arasında, inceden kışkırtma manevralarına tevessül etmesi, benim sn Nero hakkındaki tesbitlerimi de doğrular nitelikte.Evet, sn Nero belki küfür etmiyor ama; öyle iğneleyici ve aşağılayıcı nitelemeler yapıyor ki - kendisi de bir mesajında bunu bizzat söylemiştir - "Haşarı hafız"ın küfürleri bu nitelemeler yanında epey "mâsum" kalmakta.

:)

"iğneleyici ve aşağılayıcı" değil, sadece iğneleyici... Ben aşağılamam. Ama gösteririm, ayna tutarım. Çelişkileri, tutarsızlıkları yakalarım, ben iyi bir avcıyım. :)

Sizin de çelişkilerinizi size gösterdiğim için bana karşı tepkilisiniz. Bu da sizin egonuzun size emri. Oysa teşekkür etmeliydiniz.

Sizinle sadece fikir polemiğine girdim. Kişiliğinize laf etmedim. Ama öyle gibi göstermek istiyorsunuz.

Mesela "idam idam diye öcalan için niye bağırmadılar" dediniz; bunun boyle olmadığını yazdım, cevap vermediniz.

Kimseyi tongaya düşürmeye çalışmam, ama tongaya zaten düşmüşse bunu görmeden edemem. Tabii göstermeden de... :)

world
27-08-2017, 13:06
:)

"iğneleyici ve aşağılayıcı" değil, sadece iğneleyici... Ben aşağılamam. Ama gösteririm, ayna tutarım. Çelişkileri, tutarsızlıkları yakalarım, ben iyi bir avcıyım. :)

Sizin de çelişkilerinizi size gösterdiğim için bana karşı tepkilisiniz. Bu da sizin egonuzun size emri. Oysa teşekkür etmeliydiniz.

Sizinle sadece fikir polemiğine girdim. Kişiliğinize laf etmedim. Ama öyle gibi göstermek istiyorsunuz.

Mesela "idam idam diye öcalan için niye bağırmadılar" dediniz; bunun boyle olmadığını yazdım, cevap vermediniz.

Kimseyi tongaya düşürmeye çalışmam, ama tongaya zaten düşmüşse bunu görmeden edemem. Tabii göstermeden de... :)

Niye kendinizi o kadar üstün gördünüz ki avcı falan değiliz üstelik çoğu zaman tıkanıp konuyu çarpıtıyorsunuz.

Vefik Sami
27-08-2017, 13:11

Boş konuşuyorsun muhterem.
Çelişkilerini görmekten rahatsız olan, düşünce ufkunu genişletip, kendisini geliştiremez.
Sen kelime oyunları/demagoji üretiyorsun.
Söylenmeyen şeyler üzerinden muhatabını savunma moduna sokmaya zorluyorsun.
Bütün bunlar "Tesâdüfi" olsa ard arda gelmez.

Bodoslama hakaret etmeyecek kadar zekisin.
Ne var ki muhatabını mantık kurgu ve oyunları ile aşağılıyorsun.
Misâl, belli bir düzeyde münâkaşa edilen konuyu çok alt-basit seviyelere çekiyor, muhatabının ancak bu düzeyde bir "algı kapasitesi" olduğu intibâını vermeye çabalıyorsun.
Size cevap veren bunu farkında olup da yazdıklarınızı açık edince bu defâ "meçhûl- bilinmez" takılıyorsun.
"Emin değilim, olabilir vs."

Her ne ise.
Polemik'i hiç sevmem.
Burada noktalıyorum

Nero
27-08-2017, 13:12
Niye kendinizi o kadar üstün gördünüz ki avcı falan değiliz üstelik çoğu zaman tıkanıp konuyu çarpıtıyorsunuz.

Hayır, çarpıtmayla işim olmaz. Aksine sizlerin algıdaki hatalarınızı görüp gosteriyorum.

Üstünlük bu, evet, ama benim kendimi üstün gördüğüm gibi bir iddiam yok. Aksine, eksiklerimi bilirim. Mesela bilgi eksikliğim var.

Ama akıl yürütme, çelişkileri görme konusunda iyi olduğumu düşünüyorum.

Eğriye eğri, doğru ya doğru...

world
27-08-2017, 13:13
Hayır, çarpıtmayla işim olmaz. Aksine sizlerin algıdaki hatalarınızı görüp gosteriyorum.

Üstünlük bu, evet, ama benim kendimi üstün gördüğüm gibi bir iddiam yok. Aksine, eksiklerimi bilirim. Mesela bilgi eksikliğim var.

Ama akıl yürütme, çelişkileri görme konusunda iyi olduğumu düşünüyorum.

Eğriye eğri, doğru ya doğru...

Demin İskender,Musa konusunda küfürbaz arkadaş bana küfürler yağdırdı ve sizi savundu çok sıkı fıkısınız sanırım.

Nero
27-08-2017, 13:14
Boş konuşuyorsun muhterem.
Çelişkilerini görmekten rahatsız olan, düşünce ufkunu genişletip, kendisini geliştiremez.
Sen kelime oyunları/demagoji üretiyorsun.
Söylenmeyen şeyler üzerinden muhatabını savunma moduna sokmaya zorluyorsun.
Bütün bunlar "Tesâdüfi" olsa ard arda gelmez.

Bodoslama hakaret etmeyecek kadar zekisin.
Ne var ki muhatabını mantık kurgu ve oyunları ile aşağılıyorsun.
Misâl, belli bir düzeyde münâkaşa edilen konuyu çok alt-basit seviyelere çekiyor, muhatabının ancak bu düzeyde bir "algı kapasitesi" olduğu intibâını vermeye çabalıyorsun.
Size cevap veren bunu farkında olup da yazdıklarınızı açık edince bu defâ "meçhûl- bilinmez" takılıyorsun.
"Emin değilim, olabilir vs."

Her ne ise.
Polemik'i hiç sevmem.
Burada noktalıyorum

Ben polemiği severim. Polemiğin iyi, ahlaklı, dürüst, tutarlı ve zekice olanını severim.

Sizde yanlış kanaat oluşturmuş olabilirim. Ama siz de genellikle yanlış kanaatler ediniyorsunuz! :)

Nero
27-08-2017, 13:15
Demin İskender,Musa konusunda küfürbaz arkadaş bana küfürler yağdırdı ve sizi savundu çok sıkı fıkısınız sanırım.

Hata yapıyor, ona çok söyledim ama anlamak istemiyor.

Amon yarebbi
27-08-2017, 13:19
Vatandaşın birisi 13 yaşın da Ateist olmuş !

Vatandaş benim yaşım( 45) kadarda ateist miş !

Vatandaşın geçen sene KALP gözü açılmış.

Vatandaş 57 -58 yaşlarında galiba.

Vatandaş yalan söylüyor da olabilir , vatandaş doğru söylüyor da olabilir.

Kendisinden bahis edilmesinden hoşlanan yalnız birisi de olabilir.

Ömrünün büyük bir bölümünü , kınadığı ahlaksızlıklarla geçirip , yaş bir seviyeye gelince , babasının , anasının, yakınlarının ölümünü ve GÖMÜLMESİNİ görünce , zayıf olan kişilikleri ortaya çıkıyor. Kısaca ÖLÜM KORKUSU diyelim.

Bu hal onları bir şeylere sarılmaya itekliyor. Cami avlusun da baston ve sakalı ile bir ihtiyar. Hacca gitmek için boğazından kesip hac parası biriktiren bir ihtiyar, sabah akşam eli manasız bir şekilde dua şekli almış bir ihtiyar.

İhtiyarlık ve ölüm korkusu bunları bu hale sokuyor. Aslın da acınası bir durum ama yapacakta bir şey yok. Ölüm onlara tanrı var hayalini gösteriyor.

Bu vatandaşın durumu da ortalama bu ! Sürekli islam ağzı ile konuşması da , ateistlikten güya ayrılmasından sonra ki yolunu işaret ediyor.

Yarın karşımıza azılı bir yobaz olarak çıkması olası.

Güççükken ( 13) ateist olmuş ! Neye göre olmuşsa artık.

Nero
27-08-2017, 13:20
Vatandaşın birisi 13 yaşın da Ateist olmuş !

Vatandaş benim yaşım( 45) kadarda ateist miş !

Vatandaşın geçen sene KALP gözü açılmış.

Vatandaş 57 -58 yaşlarında galiba.

Vatandaş yalan söylüyor da olabilir , vatandaş doğru söylüyor da olabilir.

Kendisinden bahis edilmesinden hoşlanan yalnız birisi de olabilir.

Ömrünün büyük bir bölümünü , kınadığı ahlaksızlıklarla geçirip , yaş bir seviyeye gelince , babasının , anasının, yakınlarının ölümünü ve GÖMÜLMESİNİ görünce , zayıf olan kişilikleri ortaya çıkıyor. Kısaca ÖLÜM KORKUSU diyelim.

Bu hal onları bir şeylere sarılmaya itekliyor. Cami avlusun da baston ve sakalı ile bir ihtiyar. Hacca gitmek için boğazından kesip hac parası biriktiren bir ihtiyar, sabah akşam eli manasız bir şekilde dua şekli almış bir ihtiyar.

İhtiyarlık ve ölüm korkusu bunları bu hale sokuyor. Aslın da acınası bir durum ama yapacakta bir şey yok. Ölüm onlara tanrı var hayalini gösteriyor.

Bu vatandaşın durumu da ortalama bu ! Sürekli islam ağzı ile konuşması da , ateistlikten güya ayrılmasından sonra ki yolunu işaret ediyor.

Ben ateizmi kınamadım, ahlaksizlik olarak da görmedim.

Algı sorunlarınız çok fazla...

Vefik Sami
27-08-2017, 13:26
Gerçekten Allah'a inanmış bir kimse ettiği onca ağıza alınmayacak küfürlerin hemen altına "Allah" adını yazmaz.
Başköylü küfür ediyor ise senin ondan aşğı kalır tarafın mı var ?

Sen müslüman değilsin.
Ağzı bok çukurunda eşhed olmuş biri aslâ müslüman olamaz.
Ateist de olamazsın.
Çünki, gerçek ateistler birikimli insanlardır.
Zihinlerinde küfür-kâfir edebiyatına ayıracak alan yoktur.
İhtiyaç da duymazlar zâten.

Sen eski tabirle lümpen-küçük burjuva, çapsız, yeteneksiz asalağın tekisin.
Burada yaptığın tek şey geyik muhabbeti.

world
27-08-2017, 13:29
Gerçekten Allah'a inanmış bir kimse ettiği onca ağıza alınmayacak küfürlerin hemen altına "Allah" adını yazmaz.
Başköylü küfür ediyor ise senin ondan aşğı kalır tarafın mı var ?

Sen müslüman değilsin.
Ağzı bok çukurunda eşhed olmuş biri aslâ müslüman olamaz.
Ateist de olamazsın.
Çünki, gerçek ateistler birikimli insanlardır.
Zihinlerinde küfür-kâfir edebiyatına ayıracak alan yoktur.
İhtiyaç da duymazlar zâten.

Sen eski tabirle lümpen-küçük burjuva, çapsız, yeteneksiz asalağın tekisin.
Burada yaptığın tek şey geyik muhabbeti.

34. mesajda da size küfür etmiş. Başköylüye kızarsın anlarım da bizim ağzımızdan Başköylü tarzı şeyler çıkmıyor ki?

http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?p=608803#post608803

Nero
27-08-2017, 13:31
34. mesajda da size küfür etmiş. Başköylüye kızarsın anlarım da bizim ağzımızdan Başköylü tarzı şeyler çıkmıyor ki?

Dogru. Buna katılıyorum. Hata ediyor.

Vefik Sami
27-08-2017, 13:32

Alıntıladığınız mesajımın muhatabı siz değilsiniz sn world.
Küfürden başka bir şey öğrenememiş hilat garibesidir o mesajın muhatabı

Vefik Sami
27-08-2017, 13:44
Ülen, gerçekten felsefeye kafam bassa gam yemeyeceğim.
Eğer benim yazdıklarım sana "Felsefe" olarak görünüyorsa
Zekâ düzeyinin ne kadar güdük olduğu da ortaya çıkmış oluyor böylece.

Benim biryerlerimin "kıl"ı ağarmış olabilir.
Ne var ki onlar değrmede ağarmadı.
Sen bu kafayla "hayvan" bile olamazsın.
Hayvanlar dahi, varlıkları ile ekolojik dengede etki sahibi oluyorlar.

Senin, habire küfür etmekten gayrı bir hünerin yok.
Kendini bilen bir müslüman, aslâ bu derece kadar alçalmaz.
Sen müslüman değilsin.
Ters manyal üzerinden msülümanlara vuruyorsun.
Hade işine...

Vefik Sami
27-08-2017, 13:51
Tekrar ediyorum.
Sen müslüman değilsin.
Seni ciddiye alıp İslâm üzerinden cevap yazanlar bu iğrenç tuzağına malzeme oluyorlar.
Müslüman en çok kul hakkından korkar.
Hem de kâfir-kefere gördüklerinin hakkına girmekten.

Senin böyle bir derdin yok.
Allah adı ile en galiz küfürleri alt alta yazmak müslümanın işi değil.

Vefik Sami
27-08-2017, 14:00
Abdulah ibn-i Cahş seriyesinde öldürülen Mekkeli için İslâm Peygamberi neden fidye ödemişti ?
"küffar" üzerinde kul hakkı olmuyorsa eğer ?

Sen müslüman değilsin.
Adi, şerfesiz, lümpen-burjuva birisin.
Bilerek, İslâm'a hakaret edilmesine çabalıyorsun.

Vefik Sami
27-08-2017, 14:13
Kul hakkı yoksa diyet neden ödensin?
Eski Arap örfü Peygamberi de mi bağlıyordu ?

Öldürülen için diyet ödenir.
Bilmediğimden değil.
Aceleyle-sehven yazılmış.
Ben "hata"mı düzelttim.
Ne var ki sen hâlen ısrar etmektesin.

Savaşta veya nefs-i müdâfaa noktasında öldürülen "kâfir" için diyet ödenmez.
Sulh esnâsında öldürülmüşse ödenir.
Kısas gerekmez.

Dersini iyi çalış, et ezber. :D

Vefik Sami
27-08-2017, 14:34
Bak buraya çocuk !..

"Hiç bir mü'min hiç bir kâfiri öldürmesi sebebiyle (kısâs olarak) öldürülmez" buyurulmuştur.

Hallâbî: Bu cümle apaçık delâlet ediyor ki, müslüman kişi hiç bir kâfire bedel olarak öldürülmez. Müslümanın öldürdüğü kâfir zimmî olsun müstemen olsun başka neviden olsun fark etmez, demiştir.

Avnü'l-Mabûd yazan da, özetle şu bilgiyi verir:

Bu hadîs, bir kâfiri öldürdüğü için bir müslümanın kısas edil meyeceğine delildir. Öldürülen kâfir harbi ise bu hüküm hakkında ittifak ve icmâ vardır. Öldürülen kâfir şayet zimmî ise cumhura göre hüküm aynıdır.

Fakat, Ebû Hanîfe, onun arkadaşları, Nahai ve Şa'b i' ye göre öldürülen kâfir zimmî ise onu öldüren müslüman hakkında kısas hükmü uygulanır."

İbn-i Mâce: Diyetler; Bölüm/21

Zaten biz savaş esnâsında öldürülenlerden söz etmiyoruz.
Öldürülen zımmi ise kısas gerekmiyor.
Ebû Hanife "Kısas gerekir" demiş.
"Diyet verilmez" diye de bir hüküm yok

Sen bu yollardan yeni gidiyorsun.
Ben gidip de döneli çok oldu.

Vefik Sami
27-08-2017, 14:54
Dediğim gibi.
Senin asıl amacın İslâmı savunmak değil.
İslam'a ve bu dinin İlahı Allah'a inanan biri, hem Allah adını hem de an galiz küfürleri alt alta yazmaz.

O denli çâresiz kaldın ki sehven yazılmış olan bir kelimeyi - Diyet yerine fidye - ısıtıp ısıtıp "temcit pilavı" gibi ortaya koyuyorsun.
MESİH "Herkes yanında olandan verir" der.
Sen istediğinn kadar küfret.
Ben etmeyeceğim.

Hiç olmazsa aramızdaki seviye farkı ortaya çıkmış olur.

world
27-08-2017, 14:57
Adam yasaklanır yasaklanmaz başka üyelikle geliyor nasıl bir hız.

Vefik Sami
27-08-2017, 15:01
aceleyle yazarken hatalı yazdım

Ben de aynı şeyi - acele ile yazmak - söylediğimde kabul etmemiştin hani ?
İki kelime arasındaki farkı çok net bilirim de.
Sen ne yazdığını biliyor musun ?

Artık cevap vermeyeceğim.
Sana yazdıkça, küfür etmen için ortam hazırlamış oluyorum.

Dusunen adam
27-08-2017, 19:18
Kuran bile çaresizlikten inanmayanlara küfreden, tehditler savuran bir kitap :)

Ahlaksız
27-08-2017, 19:29
Nero;Insanların değerlerini, kutsallarını yerden yere vursunlar ve kendilerinden nefret ettirsinler. Bu şekilde egemenlerin ekmeğine yağ sürdüklerini de bilsinler ama.
Egemenler ne?Kafan güzel mi?
Şimdi gülme faslı
Senin derdin zaten bu..Sen buraya eğlenmeye geliyorsun..
siz kişinin aklını, fikrini değil, midesini sarsıyorsunuz!
Akıl fikir olmayınca,mide sarsılır tabi:)
siz ortaya bir bulamaç koyuyorsunuz, fena halde kokan...
Trolsün işte..Kabul et bunu..
Ama benim bile midem bulanıyor bu baskoylu'nun yazdıklarından
Baskoylu'nun İslam'la ilgili kuramayacağı cümleler kurabilirim ama bunu yapmıyorum..
Bunlar çok ağır ithamlar
Hadisler de yazıyor bunlar..!
Uydurma hadisler mi kaynak?
Hadisin ne demek olduğunu bilmiyorsun bile..
Sen ahlaksızsın, kutsalsizsin diye bunu herkese mi dayatacaksın?
Kimse kutsalını bıraksın istemiyoruz..Bunu yapamayız zaten..Kutsal kavramını masaya yatırıyoruz..Çocuk gibisin Nero..
belki ama ben olurum
Rahatsız olma,geç karşısına doğrusunu anlat..Anlatamıyorsan,okumaya devam et..
osmanlı yüzyıllarca bir düşen kurdu ve bu düzende bu tür sapıklıklar olmadı.
Yerim senin Osmanlını..Seni gidi akpli seni:)
Osmanlı düzen kurmuşmuş..
osmanlıda onlar için müzikle tedavi uygulanan akıl hastaneleri vardı.
Tam akplisin işte..Yol da yapmış mı Osmanlı:)
Sakın bu şeytanlık sizin içinizde olmasın? Sakın asıl sapıklık sizin derinlerinizde gizli olmasın?
Besmele çekersen kayboluruz ortadan:)
postal, bana en adisinden küfür etti.
Bunu yönetime söyle,banane..Postalabd ile benim ne alakam var..Ben ateistim Nero..Beni bir başkası ilgilendirmez..Ben bir sürüye ait değilim..Ateizm bir kişisel durumdur..Bir öğrenemediniz bunu..

Dusunen adam
27-08-2017, 19:31

Bu tip insanlar sadece menfaatlerini dusunur, gerçek veya hayali. Hakikat arayisinda degiller.

Dusunen adam
27-08-2017, 20:16
Ben de aynı şeyi - acele ile yazmak - söylediğimde kabul etmemiştin hani ?
İki kelime arasındaki farkı çok net bilirim de.
Sen ne yazdığını biliyor musun ?

Artık cevap vermeyeceğim.
Sana yazdıkça, küfür etmen için ortam hazırlamış oluyorum.

Çok yüzsüz biri bu, saniyorum akil sagligi da pek yerinde degil. Allahina, Muhammedine küfretmemin bile bir "faydasi" olmadi :) Haklisiniz, küfüre küfürle cevap vermek, kendimizi onun seviyesine düsürmek hiçte dogru degil ama bazen dayanamiyorum iste.. böyle yaratiklarla ayni gezegende yasamak insani çileden çikariyor. Benim en dayanamadigim sey, insan haklarini, dogrulugu hiçe sayan, adaletsizligi utanmadan ve açiktan savunan insanlar. Bunlara korkarim hayatim boyunca küfretmeye devam edecegim.

Nero
28-08-2017, 10:41
Nero;
Egemenler ne?Kafan güzel mi?

Senin derdin zaten bu..Sen buraya eğlenmeye geliyorsun..

Akıl fikir olmayınca,mide sarsılır tabi:)

Trolsün işte..Kabul et bunu..

Yerim senin Osmanlını..Seni gidi akpli seni:)
Osmanlı düzen kurmuşmuş..

Tam akplisin işte..Yol da yapmış mı Osmanlı:)

Besmele çekersen kayboluruz ortadan:)
...

Ahlaksız, bu mesajından sonra seni postal ile "düşünen" adam kategorisine yakın bir yere düşürmeye karar verdim. Kusura bakma...

Akp ile Osmanlının ne alakası var? Osmanlının akıl hastalarını müzikle iyileştirdiğini yazınca akpli mi olunuyor?

Bu yazdıkların "balonlu karikatur" köşesine ilave katkı olmadan girer. Ama zaman ayırmak bile gereksiz bence artık.

kartopu
28-08-2017, 10:55
Ahlaksız, bu mesajından sonra seni postal ile "düşünen" adam kategorisine yakın bir yere düşürmeye karar verdim. Kusura bakma...

Bir insan AKP li de olabilir Hatta Erdoğan ı babasından çok da sevebilir (seveneler yok değil) en kötüsü bunu mertçe açıklayamamaktır.
Arafta beklemek zordur. Adam bu beklemekten kafayı yer. Kafasında kurgular oluşur kendi kendine cezalar keser .
Hatta başkaları hakkında hüküm verir.

Vefik Sami
28-08-2017, 12:15
İnsanlar tek parti döneminde "CHP"li, daha sonraları "DP"li, "AP"li, "ANAP"lı, "DYP"li ve nihâyet "AKP"li olmuş.
Netice-i kelâm; hemen herkesle herşey olmuşuz.
Amma velâkin, adam olamamışız.

"Gelene "ağam" gidene "paşam" diyen güruhtan bir halt olmaz zâten...

Vefik Sami
28-08-2017, 12:18
Akp ile Osmanlının ne alakası var? Osmanlının akıl hastalarını müzikle iyileştirdiğini yazınca akpli mi olunuyor?

Bir de "akıl hastası" olmayanları iyileştirmeyi başarsaymış,
623 yıllık imparatorluk telef olup gitmezmiş.

kartopu
28-08-2017, 12:59
Osmanlıyı 3 döneme ayırmak gerekir. Bir Fatih e kadara olan bölüm- İki Fatihten sonrası 2.Selim e (Sultan Süleyman ın ölümü 1566 ) Üç daha sonrası .Ara dönemler var elbet. Avrupalıların Hindistan ı keşfinden (1469-1525) sonra Osmanlı dan korkmasına ve ona sığınmasına ihtiyaçları kalmamıştır. Osmanlı çağa ayak uyduramamış ve çökmüştür.

Bu gün hangi Osmanlıcı Osmanlı Padişahlarından ne kadarını ne derece tanıyor. İşte tanıdıkları Osman bey ve Sultan Süleyman a kadar araya birde Aptülhamit i kıstırıyorlar.
Osmanlı devletinde bütün padişahlar kardeşlerini ve oğullarını katledecek derecede deli bunların tedavisi müzikle bile olması mümkün değil. Fatih le başlayan bu süreç 1 Ahmet e kadar devam etmiş.

Bence Osmanlıcılar tarihi doğru anlasın doğru anlatsın.

Nero
28-08-2017, 13:07
Bir de "akıl hastası" olmayanları iyileştirmeyi başarsaymış,
623 yıllık imparatorluk telef olup gitmezmiş.

İmparatorluk hayvan değil ki telef olsun!.. :)

Espriniz yine de çok kötü değil... Ama yine de daha iyi olabilir bence.

Vefik Sami
28-08-2017, 13:12
İmparatorluk hayvan değil ki telef olsun!.. :)

Espriniz yine de çok kötü değil... Ama yine de daha iyi olabilir bence.

Uluslararası konjonktür'ü "Kurtlar sofrası"na benzetirsek, yanlış bir benzetme değil.
Fakat; oradaki mesaj daha başka idi.
Çok iyi anladığınızı da biliyorum.

Nero
28-08-2017, 13:14
Uluslararası konjonktür'ü "Kurtlar sofrası"na benzetirsek, yanlış bir benzetme değil.
Fakat; oradaki mesaj daha başka idi.
Çok iyi anladığınızı da biliyorum.

Anladım tabii ki. Ayrıca bana cevap verme tenezzülünde bulunmanıza da sevindim. :)

Vefik Sami
28-08-2017, 13:36
Anladım tabii ki. Ayrıca bana cevap verme tenezzülünde bulunmanıza da sevindim. :)

Boş ver bu "ince" işleri muhterem.
Bu forumda yazıyorsam, bilgi sahibi olduğum her hususda yazar, samimi bulduğum her üyeyi de muhatap alırım.
Sorun; sizin ne zaman ciddi, ne zaman ironik takıldığınızın belli olmamasında.

Bu nedenle, uzak durmayı tercih etmekteyim.
"Küs" değilim.
'Tedbirli davranmaya çalışıyorum' diyeyim.

Vefik Sami
28-08-2017, 13:47
Kanalizasyon ehli;

Seni hiç sevmesem de bir noktada takdir ediyorum.
Milletin pantolonda taşıyamadığını, sen ağzında taşıyorsun.
Ensar vakfı sana epey "mahâret" öğretmiş.

Ne var ki benim lağımcılıkla işim olmaz.
Hade, tezgâhı başka yerde aç. :D

Nero
28-08-2017, 14:22
Boş ver bu "ince" işleri muhterem.
Bu forumda yazıyorsam, bilgi sahibi olduğum her hususda yazar, samimi bulduğum her üyeyi de muhatap alırım.
Sorun; sizin ne zaman ciddi, ne zaman ironik takıldığınızın belli olmamasında.

Bu nedenle, uzak durmayı tercih etmekteyim.
"Küs" değilim.
'Tedbirli davranmaya çalışıyorum' diyeyim.

Ben de karşımdakinin tavrına gore ayarliyorum davranışımı. Ironik takılmamın sebeb-i hikmeti karşımdakinin yaklaşımı oluyor.

Amon yarebbi
28-08-2017, 18:26
Nero mu ne haltsın

Birisi ile tartışırken , bir daha benden bahsetme , bir yerlere koyarım deme.

Bu sana uyarı

Sen kimsin ? Nesin ki ? Bura da kendini bir noktaya koyup bizi aklın sıra aşşağılıyorsun. Baksan tahterevanla sıçmaya giden bir tipsin.Hayatın burada geçiyor ? Yok mu seni kabullenen real hayatta bir yer?

Burası fikrini yaz geç bir yer. Dinlerden de özgür. Muhammedin pipisinden de , isanın anasından da bahis edilir.

Bu durumu idrak edecek kapasiten de mi yok? Gafil.

Sanane milletin neyi nasıl sorguladığından?

Modaratörlük ve görev falan mı bekliyorsun yoksa hariçten diğer üyelere gazel mi okuyorsun. Sen kimsin ki bizlere AYAR vermeye kalkıyorsun?

Senin gibilere dün BOKTUN bu gün KOKTUN derler.

Kendini bi bok zannedip " sana karşılık verdim dua et " tripleri atma. Senin dua ettigin tanrına bindirme beni.

İti kopuğu buraya da getirme . Özellikle akp li , osmanlıcı ve tarikatci itleri.

Hele hele de burada özellikle bana vatansevercilik oynama

Sen ve yukarıda belirttigim it tayfası benim için açık bir düşmandır.

Seni uyardım ! Kendini bir yerlere koyup bizleri küçük aklınla tehdit edip , aşşağılama yollarına girme.

Konuları senden başka şahsileştiren yok. Fikirleri , sorgulamaları , kendi pis dininizi meşrulaştırıp oradan bize etik , ahla ki kurallar uyarısı ile tebliğ yapma..

Nero
29-08-2017, 15:26
Nero mu ne haltsın

Birisi ile tartışırken , bir daha benden bahsetme , bir yerlere koyarım deme.

Bu sana uyarı

Sen kimsin ? Nesin ki ? Bura da kendini bir noktaya koyup bizi aklın sıra aşşağılıyorsun. Baksan tahterevanla sıçmaya giden bir tipsin.Hayatın burada geçiyor ? Yok mu seni kabullenen real hayatta bir yer?

Burası fikrini yaz geç bir yer. Dinlerden de özgür. Muhammedin pipisinden de , isanın anasından da bahis edilir.

Bu durumu idrak edecek kapasiten de mi yok? Gafil.

Sanane milletin neyi nasıl sorguladığından?

Modaratörlük ve görev falan mı bekliyorsun yoksa hariçten diğer üyelere gazel mi okuyorsun. Sen kimsin ki bizlere AYAR vermeye kalkıyorsun?

Senin gibilere dün BOKTUN bu gün KOKTUN derler.

Kendini bi bok zannedip " sana karşılık verdim dua et " tripleri atma. Senin dua ettigin tanrına bindirme beni.

İti kopuğu buraya da getirme . Özellikle akp li , osmanlıcı ve tarikatci itleri.

Hele hele de burada özellikle bana vatansevercilik oynama

Sen ve yukarıda belirttigim it tayfası benim için açık bir düşmandır.

Seni uyardım ! Kendini bir yerlere koyup bizleri küçük aklınla tehdit edip , aşşağılama yollarına girme.

Konuları senden başka şahsileştiren yok. Fikirleri , sorgulamaları , kendi pis dininizi meşrulaştırıp oradan bize etik , ahla ki kurallar uyarısı ile tebliğ yapma..

Bitiş paragrafın beni kopardı. "Konuları şahsileştiren" ben miyim, yoksa aleni küfür eden sen mi? Küfür kadar konuyu şahsileştiren başka şey var mı? Hem sen 2000 küsur yıl önce ölmüş olan babamı da kattın bu şahsileştirmeye.

Komik olan, bunu sana sabah akşam en ağır küfürleri eden hafıza değil, ağzından en ufak kötü laf çıkmayan bana etmen. :)

Demek ki ben seni daha fazla kızdırabiliyorum. :)

Sense beni daha fazla eğlendirebiliyorsun. Kızınca tepkilerine hakim olamayıp dağılmam eğlendirici, ama muhatabının sözlerini, ince esprilerini anlayamaman kötü. Bu da senin dezavantajın.

Ben "koyarım" demedim ve "koyacağım" dedim sanırım. Ama ben bu tür kelimelerden argo espriler üretmeyi seben biri değilim ve koymak kelimesini seni kızdıran anlamda kullanmadım. Seni, düşünemeyeni ve ahlaksız mahlaslıyı aynı kefeye, aynı kümeye koyuyorum demek istedim.

Senin anladığın anlamda değil yani... :)

Sizi aşağılama yoluna gitmiyorum. Sizde olanı size gösteriyorum. Size ayna tutuyorum. Siz kendinize kızıyorsunuz aslında.

Mesela bak, şu yazdığın başlık "Küfür, hakaret, bir inancın ve düşüncenin iflas ettiğinin göstergesidir." Sense bu başlık altında bana küfür ettin ve özür bile dilemedin. :)

2000 yıl önce senin gibileri arenada arslanlara yem yapar, eğlenirdik. Şimdi arslan kalmadı, mecburen böyle eğleniyoruz.

Senin haddine mi Neron'la uğraşmak!? Git sen kum havuzuna, orada debelen dur. :)

world
29-08-2017, 16:08
Küfür konuşacak birşeyi bir cevabı olmayanların aracıdır konuşmayı öğren sonra gel tartış.