Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Eğitim'den 4 yaşındaki çocuklara Kur'an eğitimi
Ahlaksız
06-10-2017, 22:12
CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Ağlasun İlçesi'ndeki anaokullarında 4-6 yaş arası öğrenciler için din eğitimi kapsamında velilere izin belgesi imzalatıldığını söyledi. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de din eğitimi için kitap gönderildiğini aktaran Göker, eğitimi veren kişinin müftülükten görevlendirilen Kuran kursu hocası olduğunu ve anasınıfı öğrencilerine Arapça yazı yazdırıldığını ileri sürdü. Buna ilişkin öğrencilere 'Kuran Öğreniyorum 1 Harfler' adlı kitap dağıtıldığını öne süren Göker, velilere de 'Öğleden sonra Değerler ve Kuran Eğitimi' başlığının da bulunduğu, 'evet-hayır' seçeneklerine yer verilen bir kayıt dilekçesi imzalatıldığını dile getirdi.
http://odatv.com/milli-egitimden-4-yasindaki-cocuklara-kuran-egitimi-0610171200.html
Bu AKP lilerden biri, bir zamanlar Bize dini anlayan lazım değil, İnanlar lazım demişti.
İnanmak için ezberleme yeterli ezberlemek içinde 4-6 yaş en önemli yaştır.
İnsan Tanrılar kendilerine kul aramaktalar kul olmak içinde çocuk yaşta beyinlerinin yıkanması gerekir.
Karanlıktan aydınlığa
07-10-2017, 13:38
Tercihe bağlı bir durum.bu işi milli eğitim yapmasa kuran kursları yapacak.aynı şey.kuran ögrenecekler diye dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa.kuran müslümanın baş ucu kitabıdır.dinini öğrenmek her müslümana farzdır,kuran'ı okumayı öğrenmek her müslümanın hakkıdır..keşke bizim zamanımızda da okullarda kuran okumayı öğretselerdi.geçen sene öğrenmeye.niyetlendim.devamını getiremedim tembellikten.şimdi ingilizce de öğretiyorlar ilkokullarda.ona karşı çıkıyormusunuz.çocuk hafızası güçlüdür.ağaç yaşken eğilir....hem çocuk tacizinin önüne de geçilmiş oluyor .kuran kurslarında değil okullarda öğretilmeye başlanması güvenlik adına harika bir uygulama.
Tercihe bağlı bir durum.bu işi milli eğitim yapmasa kuran kursları yapacak.aynı şey.kuran ögrenecekler diye dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa.kuran müslümanın baş ucu kitabıdır.dinini öğrenmek her müslümana farzdır,kuran'ı okumayı öğrenmek her müslümanın hakkıdır..keşke bizim zamanımızda da okullarda kuran okumayı öğretselerdi.geçen sene öğrenmeye.niyetlendim.devamını getiremedim tembellikten.şimdi ingilizce de öğretiyorlar ilkokullarda.ona karşı çıkıyormusunuz.çocuk hafızası güçlüdür.ağaç yaşken eğilir....hem çocuk tacizinin önüne de geçilmiş oluyor .kuran kurslarında değil okullarda öğretilmeye başlanması güvenlik adına harika bir uygulama.
Öğretilsin tabii, isteyen öğrensin, ancak bu seçmeli olursa ve Kur'an dersini seçmeyenler fişlenmezse itiraz eden olmaz. Akp, dini araç olarak kullanıyor, bu nedenle insanlar, Kur'an dersini seçmeyenlerin fişleneceklerini düşünüyorlar, itirazlar bundan.
Ahlaksız
07-10-2017, 17:24
Mrkuvars;çocukların ZORLA Müslüman yapılmasından rahatsız değilsin,anladık..
tonyukukcuk
07-10-2017, 17:49
İnsan dini öğrenerek uyabilir yada uymayabilir papağan gibi okumanın zerre manası yok biri de çıkıp arapça öğretmeye çalışsa da insanlar okusa kitabı sonra ona göre hareket etse.
Kuran öğrenmek için bir okula mı ihtiyaç var.
İşte ben okuyorum bu konuda bir okula kursa gitmedim. Kuran ın Türkçesi var okumak isteyen okur hatta kendi ana dili olduğu içinde okuduğunu anlar.
Ama arapça öğrenmek için bir öğretmene bir kurs a ihtiyaç duyuyorum deseler haklısınız derim Kuran için duyuyorum demek bence hem kendini hem başkasını anlatmaktan başka işe yaramaz.
Mrkuvars -dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa
Demek konu güç meselesi yani savaş açtın.
Karaiskakis
07-10-2017, 19:49
Belki 4-6 yaş arası biraz erken olabilir ama ben şahsen Kuran öğreniminin eğitim müfredatında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Özelliklede sosyalbilimler ile ilgili dersler kapsamında. Zira Türk Tarihinin, Edebiyatının, Sosyolojik yapısının İslam kültür ve medeniyeti ile ilintili olması hasebiyle bunların daha iyi anlaşılabilmesi için Kuran'ın öğrenilmesi bir gerekliliktir. Gençliğin bu kültür birikimine nüfuz edebilmesi için Kuran'ın ve Arapça-Osmanlıcanın öğrenilmesi faydalı olacaktır.
Ahlaksız
08-10-2017, 15:06
Karaiskakis;siz de mi şeriatçısınız?
Nedir yani bu çocuklara kuran öğretmenin mantığı?
Kuran'da öğrenilecek ne var acaba?
''Kuran'daki şu ifadeleri çocuklar öğrenirse,Türk tarihini daha iyi anlarlar'' diyebileceğiniz bir ayet var mı?
''Çocuklar veya gençler kuran öğrensin'' diyenler,şu görüntülerden rahatsız olmayanlardır;
https://www.youtube.com/watch?v=HPC3euGzpTw
''Ben şiddetten rahatsız değilim,önemli olan çocukların/gençlerin kuran öğrenmeleri'' demeniz lazım..Açıkça bunu söyleyin lütfen..Çünkü şiddete başvurmadan çocuklara/gençlere kuran öğretemezsiniz..Eğer şanslı iseniz dayakla filan kurtulursunuz..Ensar'daki çocuklar gibi şanssız da olabilirsiniz..
''Ama okullarda'' filan..
Geçin bunları..
Kuran kursları da okul değil mi sonuçta?
bursali68
08-10-2017, 15:37
Merhaba,
Bu tarz eğitimlerde de, Kur'an kurslarında da Kur'an'ın " Arapça okunuşu " öğretilir sadece, din değil...
Bir dini öğretmek için o dinin oriiinal diye lanse edilen veya bilinen kitabının dilini öğretmekle başaramzsınız...Bu o dini öğretmek değil, o dinin kitabını o yazım diliyle " ANLAMADAN " okunmasını sağlamaktan öteye geçmez....
Bu tarz eğitimlerde amaç farklı...Yeni yetişen nesli " Dinden " uzaklaştırmamak adına, sürekli iç yapılarında farklı dinlere, inamayanlara karşı bir duvar oluşturmak için yapılan bir hamledir...Maalesef ki bizim toplumumuzda bu prim yapmakta, çünkü toplumun profili bu şekilde...
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
08-10-2017, 20:25
bursali68;kuran kurslarında sadece arapça öğretilmez..Fıkıhta öğretilir,siyer de..Çocuklara herşeyi empoze etmeye çalışırlar..
Bursali68 Bu tarz eğitimlerde de, Kur'an kurslarında da Kur'an'ın " Arapça okunuşu " öğretilir sadece, din değil...
Bence tamamen yanlış anlama ve anlatma. Kuran kurslarında devletin kabul ettiği din öğretiliyor. Devletin kabul ettiği Müslüman yetiştirilir. Bu okulların bazı siyasi düşüncelerin arka bahçesi olduğu unutulmamalı Bunu söyleyenlerde bu okullardan yetişen militanlardan faydalananlar olduğu da unutulmamalı.
Bir insan kendi dinini en iyi şekilde kendi dili ile anlar yorumlar belki de eleştirir.
bilgivehis
09-10-2017, 11:40
Dinin veya kuranın nasıl öğretileceği kimin umrunda, önemli olan kuran öğretmenin hedefi kindar-cihatçı nesildir, gerisi hikaye...
Karaiskakis
09-10-2017, 12:37
Devletin, toplumdaki tüm fikir ve inançlara karşı tarafsız olması gerektiği ilkesi, genel olarak kabul gören bir kaidedir. Fakat bu tarafsızlığın, kayıtsızlık anlamına gelip gelmediği tartışma konusudur. Kimi çevreler bu tarafsızlığı devletin, tüm dinler ile ilişkisini kesmek olarak tanımlarken, kimileri ise toplumdaki tüm dinlerin ve dini grupların ayrım gözetilmeksizin devlet tarafından kabul görmesi, hatta kimi durumlarda desteklenmesi olarak tanımlamaktadır. Ben ikinci görüşün doğru olduğuna inanıyor ve bu tarafsızlığın eğitim sistemi söz konusu olduğunda da uygulanması gerektiğini düşünüyorum. Yani sadece dinler söz konusu olduğunda değil, dünya görüşleri söz konusu olduğunda da bu tarafsızlığın uygulanması gerekir. Bu doğrultuda eğitim sisteminde, seküler değerler ve dünya görüşleri kadar, dine dair dünya görüşlerininde çocuklara öğretilmesi, böylelikle yetişkin bir birey haline geldiklerinde kişisel görüşlerini kendi tercihleri doğrultusunda, özgürce belirleyebilmelerinin yolunun açılması gerektiğine inanıyorum. Eğitimde sadece seküler anlayışların, evrim teorisi gibi Tanrı inancı ile çelişen bilgilerin öğretilmesi, çocukların bilinçaltına nüfuz ederek, bireysel farklılıkları törpüleyen ve aynı tornadan çıkmış misali tektip insan yetiştirmenin aracı yapıldığı ölçüde demokratik ve özgürlükçü bir perspektifden yoksun olacaktır. Halbuki bu seküler dünya görüşleri ile birlikte dinsel inançların dünyaya ilişkin tasavvurları, evrimle birlikte yaratılışında okullarda öğretilmesi, çocuklara özgürce bu düşüncelerden istediğini seçebilmesinin yolunu açması hasebiyle daha özgürlükçü bir eğitim anlayışına denk düşecektir. Bu doğrultuda ben şahsen Kuran öğreniminin yararlı olacağını, daha çoğulcu ve demokratik bir eğitim tolunun açılması noktasında son derece faydalı olacağını düşünmekteyim.
Laiklik devletin dinsizliğidir. Bu demek değildir devlet dinlere savaş açacak. Devlet hukuktur, suç işleyen ceza görür laik olan laik olduğu mevkiye yükselir.
Devlet kanunlar vasıtası ile her kurumu her bireyi denetler korur veya cezalandırır.
Ama Türkiye hiç istenilen düzeyde laik olmadı Siyasetçilerde laik değiller. Muhalefette ile laiklik savunuluyor İktidara gelindiğinde laiklik karşıtı ne varsa o yapılıyor.
Türkiye Devleti problemli. Bu gün değil dünde problemli idi. Türkiye siyaseti de problemli.
Türkiye artık silkinmeli bak her kes kayediyor Bu gün iktidarda olan itibar görüyor iktidarı kaybeden itibarını da kaybediyor. Dün göklere uçurulan Özallar, Demireller, Ecevitler,Türkeşler, İnönüler K. Everenler ne oldu. Hiç birinin itibarı kalmadı bir nesil sonra unutulur oldu.
İşte elenip elenip dökülüyorlar bu gün kendini dev aynasında görenler kendilerine çeşitli lakaplar takılanlar ın akıbetleri de kendilerinden öncekiler gibi olacak.
Bence her kes aklını başına almalı tarih bu günkü insan içinde örnek olmalı.
En güvenilir en insancıl en kaliteli rejim laikliktır.
Karaiskakis
09-10-2017, 14:47
Laiklik devletin dinsizliğidir.
Laiklik, dinsizlikten ziyade tarafsızlığı ifade etmelidir. Aksi takdirde keskin bir din karşıtlığı üzerine kurulu bir devlet anlayışı, farklı dini gruplar üzerinden baskının bir aracı olacağı ölçüde anti-demokratik bir düzene tekabül edebilir. Ayrıca tarafsızlık sadece dinler arasında değil, dini dünya görüşleri ile seküler dünya görüşleri arasında da tesis edilmelidir. Eğer devlet bunlardan birisini diğerine tercih ederse, kendisini laik olarak tanımlasa bile, laikliğin temsil ettiği ilkesel tarafsızlık kaidesinden uzaklaşacaktır.Ayrıca laikliği bir tür toplumun sekülerleşmesinin aracı olarak görmek, toplum üzerinde bir baskının ifadesi olacaktır ki bu da bireysel ve toplumsal özgürlüklerin gaspına tekabül edecektir.Yine aynı şekilde dinsel anlayışların, laiklik öne sürülerek kamusal alanda kendisini ifade etmesini engellemek, toplumsal çok kültürlülüğün aleyhine olacaktır. Bu da kültürel çoğulculuğun yerine daha tek düze, aynı tornadan çıkmış misali renksiz, farklılıkları yaşatamayan bir toplumsal organizma ortaya çıkaracaktır.
Sonuç olarak seküler dünya görüşlerinin dini dünya görüşlerinden daha meşru olduğuna dair elimizde bir veri yok. Dolayısıyla dini dünya görüşleride en az seküler olanlar kadar kendisini ifade etme ve kamusal alanda kendisine yer bulabilme hakkında sahip olup, seküler dünya görüşlerinden de daha az meşru değildirler.
Ahlaksız
09-10-2017, 20:22
Karaiskakis;saçmalıyorsunuz..
Bir kere Türkiye'de evrim konusu okullarda öğretilmiyor..Ayrıca evrim ile seküler Dünya görüşünün veya dini konuların alakası yoktur..Evrim bir biyolojik olgudur..Yerçekimi gibi..
Evrimi öğrenen insan ateist olacak diye bir kaide yoktur..Evrimi öğrenmek sizi seküler filan da yapmaz..Yani çocuklara evrim öğretmek demek,çocukları tek tip yetiştirmek anlamına gelmez..
Çocuklara evrimi öğretmeye mecbursunuz..Tıpkı çocuklara matematik öğretmeye mecbur olduğunuz gibi..
Bugün İran'da bile evrim öğretiliyor..
Türkiye'de evrimin müfredattan kaldırıldığı şu günlerde,çocuklara (4 yaşındaki çocuklara bile) kuran veya din öğretilmesini;devletin tarafsızlığı olarak lanse etmek,sadece şeriatçı kafa yapısına sahip liberallerin yapabileceği bir iştir..Siz tarafsızlıktan söz edip,taraflı bir yönde durduğunuzu söylüyorsunuz aslında..Bu çok belli oluyor..
Bakın ben tarafsızım..Ben çocukların okula gitmesinden bile yana değilim..Devletin kendisine karşıyım..
Türk devleti eğer laik bir devletse,eğer çocuklara dini birşeyler öğretmekte istiyorsa;bunu tamamen tarafsız olarak yapmalıdır..
Yazılan bir dini kitapta şiilikten söz edildiği kadar,şintoizmden de söz edilmelidir..Bir dine 5 sayfa,diğerine 1 sayfa ayrılmamalıdır..Aynı şekilde dinsizlikten de bahsedilmelidir..Agnostisizm kadar,panenteizmden de bahsedilmelidir..
Mevzu çocuklara dini eğitim verilip verilmemesi değil..Mevzu çocuklara sadece bir dinin,bir mezhebinin/fırkasının öğretilmesidir..
Lise kitaplarında cihattan bahsediliyor artık..Gerçi kaldırmışlar bunu ama seneye tekrar sokacaklarını söylüyorlar..
Konu çok farklı bir yere gidiyor ama siz çok farklı bir konumdasınız..Sizin konumuzu rasyonel bir insanın kabul etmesi mümkün değil..
Çoğulcu ve demokratik bir eğitim yolunda kuran öğreniminin faydasının olacağını söylemeniz,sizin kurandan ne kadar bihaber olduğunu da gösterir..
Çocuklara madem Sünniliği empoze edeceksiniz,islam tarihinden bahsedin,ibni sinadan,gazaliden filan..Kuran'dan ne öğrenecek çocuklar?Ne yazıyor kuranda?Kuran'ı bilmediğimizi mi sanıyorsunuz acaba?
Karıncaların konuştuğunu söyleyen bir kitaptan çocuklar ne öğrenebilir acaba?
Öldürün,doğrayın emirlerini gören çocuklar ne düşünür acaba?
Zaten bu hükümet çocuklara kuranın Türkçesini değil,arapçasını öğretmek istiyor..Din derslerinde veya kuran kurslarında da islamın hak din olduğundan bahsediliyor sadece..Bugün aklı başındaki Müslümanlar,bu eğitim sisteminin yanlış olduğunu,bu eğitimi alan çocukların/gençlerin birer cihatçı olacaklarını söylüyorlar..
Müslümanların bile yerden yere vurduğu bu eğitim sistemini,benim gibi ateistlere yutturmaya çalışmayın lütfen..!
kartopu-Laiklik devletin dinsizliğidir. Bu demek değildir devlet dinlere savaş açacak.
Devlet hukuktur, suç işleyen ceza görür laik olan laik olduğu mevkiye yükselir.Devlet kanunlar vasıtası ile her kurumu her bireyi denetler korur veya cezalandırır.
Anlayamayana insan anlatmak için başka bir yöntemle anlatmak ister. Ama anlamak istememekte direnenler için yapacak bir şey yoktur.
Karaiskakis-Laiklik, dinsizlikten ziyade tarafsızlığı ifade etmelidir. Aksi takdirde keskin bir din karşıtlığı üzerine kurulu bir devlet anlayışı, farklı dini gruplar üzerinden baskının bir aracı olacağı ölçüde anti-demokratik bir düzene tekabül edebilir.
yapacak bir şey yok.
Karaiskakis
09-10-2017, 22:34
kartopu-Laiklik devletin dinsizliğidir. Bu demek değildir devlet dinlere savaş açacak.
Devlet hukuktur, suç işleyen ceza görür laik olan laik olduğu mevkiye yükselir.Devlet kanunlar vasıtası ile her kurumu her bireyi denetler korur veya cezalandırır.
Anlayamayana insan anlatmak için başka bir yöntemle anlatmak ister. Ama anlamak istememekte direnenler için yapacak bir şey yoktur.
Karaiskakis-Laiklik, dinsizlikten ziyade tarafsızlığı ifade etmelidir. Aksi takdirde keskin bir din karşıtlığı üzerine kurulu bir devlet anlayışı, farklı dini gruplar üzerinden baskının bir aracı olacağı ölçüde anti-demokratik bir düzene tekabül edebilir.
yapacak bir şey yok.
Ağzınızdan çıkan kelimelerin neyi ifade ettiğini bilmiyorsunuz sanırım. Zira siz laikliği devletin dinsizliği olarak tanımladığınızda, bu tanımın bir sonucu olarak dini dünya görüşlerine karşı seküler dünya görüşlerinden yana bir saf tutmuş oluyorsunuz. Bu da devletin tarafsızlığının kaybedilmesi anlamına gelir. Zira tarafsızlık sadece din ve mezhepler söz konusu olduğunda değil, dini ve seküler dünya görüşleri söz konusu olduğunda uygulanması gereken bir kriterdir.
Sizin savunduğunuz laiklik anlayışı, kamusal alanın sadece seküler anlayışlara açık tutulduğu, referans noktasını dinsel inançlardan alan anlayışların ayrımcılığa uğratıldığı, hatta düpedüz baskı altında tutulduğu bir düzene tekabül edecektir. Siz istediğiniz kadar dine savaş açılmaması gerektiğini söyleyin, tasavvur ettiğiniz laiklik anlayışı, doğası gereği dinsel anlayışları ve güruhları kendi varlığı için bir tehlike olarak görerek ötekileştiren bir nitelik taşıyacaktır. Bu da doğal olarak dini kişi ve grupların devlet tarafından baskı altında tutulması sonucunu yaratacaktır. Bunun açık örneklerine geçmişte Türkiye'de ki Kemalist bürokrasi tarafından uygulanan türban yasağı, İslamcı partilerin kapatılması, hatta 28 Şubat sürecinde doğrudan ordunun post modern darbe girişimi ile tanık olduk. Türkiye'de ki demokrasi sorunlarının ana kaynağını uzun süre Kemalist bürokrasinin sahip olduğu sorunlu, militan ve anti-demokratik laiklik anlayışı oluşturmuştur. Bunun aşılmasının yoluda söz konusu bu laiklik anlayışının, toplumsal çoğulcuğun bir parçası olan tarikatlar gibi sivil toplum niteliğindeki dini güruhların varolabilme, kamusal alanda kendilerine yer bulabilme ve kendilerini ifade edebilme haklarını kabul edebilen demokratik bir niteliğe kavuşturulabilmesidir. Dolayısı ile İsmailağa, Menzil gibi tarikatların, Türkiye'nin demokratik dönüşümü açısından son derece değerli olduğunu düşünmekteyim.
Sen benim söylediklerimi anlamadan fikir beyan ediyorsun Devlet her daim taraflıdır. Laik olması tarafsız olduğunu anlatmaz.
Seküler devlet tarafız devlet değildir. Ben açıklamışım sen se benim yazdığım şeyi yok sayarak kendi algılarını yerleştiriyorsun buna da eleştiri diyorsun. Dindar devlette tarafsız değildir. Sosyalist devlette tarafsız değildir.
İşte bu gün nikah konusunda bu iktidarın anlayışı taraflılıktır. Nikahı belediye yaptığında evlikikler gayri muşru mu oluyor da müftüler devreye sokulmak isteniyor. Daha öncede isteyen imam a da nikah kıydırabiliyordu.
Evet laiklik devletin dinsizliğidir Bunu bir dönemler Tayyip Erdoğan da söyledi. Ama senin gibi laiklik karşıtları elbette devletin dinsizliğine tahammül edemeyecektir.
Onun için Laikliği sadece demokrat ve modern insanlar savunur.
Peki camiler kamusal alan değil mi kim onları kapatmak istiyor Tarikatler cemaatler kamusal alan değil mi suç işlemedikleri taktirde kim engelliyor.
Biz sadece her kes kendi işini yapsın istiyoruz İmam imamlık parlementer parlementerlik yapsın cami yaptırma dernekleri cami yapsın devlet değil Devlette okul yapsın.
Devlet kanunlarla yönetilir kanunlarda her kese hukuk çerçevesinde davranır Devlet hadisle ayetle yönetilmez.
Merak etme o senin bahsettiğin Kemalist bürokrasi varken de Devlet istenilen düzeyde laik değildi Koskoca diyanet işleri dev bütçesi o kadar imamlara verilen maaşlar laik devleti anlatmıyor.
Ayrıca sunni islam ve hanifi meshebi devletin dini görümünde idi.
Laik devlet bu değil, her meshep e her tarikata her cemaate aynı mesafede uzak olan devlet Laiktir.
Ahlaksız
10-10-2017, 19:21
Karaiskakis;güldürdünüz beni..Şeyhiniz de sizi güldürsün:)
Akp kafası da sizin gibi düşünüyor..Ne yaptılar?Bir dini cemaatin devlete sızmasına neden oldular..Ne oldu?Bu dini cemaat ülkeyi bir gecede mahvetti..Demek ki neymiş?Dini cemaatler,devletten uzak durmalıymış..Yoksa 15 temmuz gibi bir gece yaşanırmış..
Siz 15 temmuza rağmen bu lafları ettiğinize göre,garip bir konumdasınız galiba..
Şu konuda haklısınız tabi..Laik/seküler bir devlet,başörtüsü gibi dini bir malzemeye izin vermez..Bu mümkün değil..Bu bir baskıdır tabi..Yalnız bu baskı,bu insanların aslında özgürce dinlerini yaşayabilmeleri adına yapılmaktadır..Bu cümlemi anlayabilir misiniz acaba?
Karaiskakis
10-10-2017, 19:41
Karaiskakis;güldürdünüz beni..Şeyhiniz de sizi güldürsün:)
Akp kafası da sizin gibi düşünüyor..Ne yaptılar?Bir dini cemaatin devlete sızmasına neden oldular..Ne oldu?Bu dini cemaat ülkeyi bir gecede mahvetti..Demek ki neymiş?Dini cemaatler,devletten uzak durmalıymış..Yoksa 15 temmuz gibi bir gece yaşanırmış..
Siz 15 temmuza rağmen bu lafları ettiğinize göre,garip bir konumdasınız galiba..Şu konuda haklısınız tabi..Laik/seküler bir devlet,başörtüsü gibi dini bir malzemeye izin vermez..Bu mümkün değil..Bu bir baskıdır tabi..Yalnız bu baskı,bu insanların aslında özgürce dinlerini yaşayabilmeleri adına yapılmaktadır..Bu cümlemi anlayabilir misiniz acaba?
FETÖ terör örgütünün devlet içine sızışının koşullarını yaratan, bizatihi Kemalist bürokrasinin kendisidir. Zira diğer cemaat ve tarikatları baskılayarak FETÖ'nün güçlenmesinin, kendisini tek İslami hareket olarak (aslında masonik bir örgüt olduğu malumdur) lanse edebilmesinin önünü açmıştır. Eğer zirve noktasına 28 Şubat sürecinde ulaşan Kemalist vesayetin dini kurumlar üzerindeki bu baskısı olmasaydı, zaten vatansever tarikat ve cemaatler FETÖ ile gerek teolojik, gerek ise fiziksel manada mücadele ederek onu etkisizleştireceklerdi. Fakat 28 Şubat postmodern Kemalist darbesinde Aczimendi lideri Müslüm Gündüz Hoca Efenedi Hazretlerinin uğradığı zulümle bizzat tanık olduğumuz bu süreç, FETÖ dışındaki cemaat ve tarikatları ezerek FETÖ'ye harekat alanı açmıştır.
Ben bu noktada Ak Parti iktidarının bir sorumluluğu olduğunu düşünmüyorum. Belki diyeceksiniz ki, Ak Parti döneminde FETÖ'cü teröristler devlet içine sızmıştır. Fakat bu süreç Ak Parti ile başlamamış olup, istihbarat raporlarına göre mazisi 1980'lere kadar uzanmaktadır. Çiller'ler, Ecevit'ler, Demirel'ler bu paralel yapılanmaya karşı ne yazık ki gereken direnci gösterememişlerdir. Ecevit'in Gülen'i meth eden sözleri hala hafızalarımızdadır. Buna karşılık FETÖ ile tek mücadele eden siyasi lider Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bunun en somut delili de 15 Temmuz gecesi bir başka ülkeye kaçabilecek veya teslim teslim olabilecekken, hayatını bile gözden çıkararak, vatanı uğruna FETÖ'cü darbecilerle savaşmasıdır. Yine aynı şekilde Bilal Erdoğan'lar, Berat Albayrak'lar o gece hayatları ile vatanları arasında bir tercih yapmaları gerektiğinde tercihlerini vatanlarından yana kullanarak gelecek nesillere şu şiarı miras bıraktılar; Ya İstiklal, Ya Ölüm!
Bu arada İlker Başbuğ bile, 2012 yılından itibaren devlet içinde FETÖ ile mücadele eden tek kişi Sayın Başbakandı diyerek, bir bakıma karşı cenahtanda bu gerçekliği doğrulayan kişi olmuştur.
Ahlaksız
10-10-2017, 19:47
Karaiskakis;ben anladım sizi..En başta dediğim gibi,kafa şeriatçı kafası..
Vakit kaybısınız..Size iyi forumlar..
Karaiskakis
10-10-2017, 20:11
Karaiskakis;ben anladım sizi..En başta dediğim gibi,kafa şeriatçı kafası..
Vakit kaybısınız..Size iyi forumlar..
Sevgili ahlaksız, meseleye bakış açın, mezunu olduğun torna-tesviye meslek lisesi sıralarında sana öğretilen İnkilap Dersi ezberlerinden ibaret olduğu için dile getirdiğim gerçeklikleri kavrayamıyor oluşunu anlayışla karşılıyorum. Eminim ki zaman geçtikçe benim forumdaki yazılarımında yardımı ile kendini geliştirecek, zihinsel olarak içinde bulunduğun sığlığı aşacaksın. Buna inanıyor ya da en azından inanmak istiyorum.
bursali68
10-10-2017, 23:01
bursali68;kuran kurslarında sadece arapça öğretilmez..Fıkıhta öğretilir,siyer de..Çocuklara herşeyi empoze etmeye çalışırlar..
Merhaba,
Sevgili Ahlaksız, Kur'an kursları adı üzerinde KURS tur...Kısa sürelidir...Genellikle çocukların ilkokuldan sonra veya orta okuldn sonra, ağırlıklı olarak ilkokuldan sonra " yaz aylarında " Kur'an okumayı öğrenmek " için gittikleri kurstur...
O kısa süre içerisinde fıkıh gibi, siyer gibi o yaştaki çocuklara ağır gelen konular değil, sadece Kur'an'ın " Arapça " okunuşu işlenir...Bunun dışında elbette ki bir çok şeyden bahsetmeye çalışırlar ancak bu sadece ve sadece " empoze etme " çabasıdır.Komple din eğitimi değildir...
Eğer ki bu Kur'an kursu adı altında uzun süreli bir dönemi kapsayan bir eğitim ise zaten onun adı kurs ta olsa aslında kurs değildir...
Konuyu bağlamından kopartmamak adına şunu söyleyebilirim, çocuk daha börtü böceği tanıma ve oyun çağındayken ne Kur'an öğrenebilir ne de din...Sadece ileri yaşlarda daha önceki hayatına ait bir etki yaratılmıştır ki bu son derece tehlikeli ve sakıncalıdır...4 yaşındaki bir çocuk " Yaratıcı " kavramını anlayacak zeka yetişkinliinde değildir...
Haberdeki konu ise tamamen benim de katıldığım SİYASİ hamledir...Çünkü Milli Eğitim sistemi içerisine zaten İMAMI katmak siyasidir...
Sağlıcakla kalınız...
bursali68
10-10-2017, 23:03
Bursali68 Bu tarz eğitimlerde de, Kur'an kurslarında da Kur'an'ın " Arapça okunuşu " öğretilir sadece, din değil...
Bence tamamen yanlış anlama ve anlatma. Kuran kurslarında devletin kabul ettiği din öğretiliyor. Devletin kabul ettiği Müslüman yetiştirilir. Bu okulların bazı siyasi düşüncelerin arka bahçesi olduğu unutulmamalı Bunu söyleyenlerde bu okullardan yetişen militanlardan faydalananlar olduğu da unutulmamalı.
Bir insan kendi dinini en iyi şekilde kendi dili ile anlar yorumlar belki de eleştirir.
Merhaba,
Yanlış anlama ve anlatmadan kastınız, benim yanlış anlamış ve anlatmış olmam mıdır ?
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
11-10-2017, 20:57
bursali68;1 yıllık kurslarda herşeyi öğretirler..3 aylık kurslarda da özet halinde öğretilir..Yani bu tarz kurslarda sadece ''Arapçanın okunuşu öğretilir'' dersek,doğru olmaz..
Biz fıkıh veya siyer deyince,bunu zor konular olarak algılamamak lazım..Fıkıh denilen şey mesela orucu bozan şeyler,siyer denilen şey de Muhammed'in hayatı filan..Bu tarz konular da,kısa veya uzun süreli olan kuran kurslarında öğretilir..
bursali68
12-10-2017, 09:26
bursali68;1 yıllık kurslarda herşeyi öğretirler..3 aylık kurslarda da özet halinde öğretilir..Yani bu tarz kurslarda sadece ''Arapçanın okunuşu öğretilir'' dersek,doğru olmaz..
Biz fıkıh veya siyer deyince,bunu zor konular olarak algılamamak lazım..Fıkıh denilen şey mesela orucu bozan şeyler,siyer denilen şey de Muhammed'in hayatı filan..Bu tarz konular da,kısa veya uzun süreli olan kuran kurslarında öğretilir..
Günaydın,
Sevgili Ahlaksız...
İddia etmek başka bir şey " tümden genelleme yapmak " başka bir şey, gerçek olanlar başka bir şey...
Bizler de gittik 3 aylık kurslara, hadi bizim gittiğimiz dönem eskide kaldı, çevremizde çocuklarını gönderenler var ve biliyoruz da ne öğrendiklerini, neler öğrettiklerini...Bu dediklerim basın haberi değil, bire-bir bildiklerimiz, gördüklerimiz...
Diyelim ki bu kurs cami de açılmıştır.Eğer o camide etkin olarak bir cemaat veya tarikat baskısı var ise evet o zaman akıllarına gelen herşeyi empoze etmeye çalışırlar, buna katılabilirim, ancak benim bu zamana dek yaşadığım çevredeki özellikle kısa süreli kursların hiçbirinde ( cemaat, tarikat baskısı-bağlantısı gözükmeyen ) Kur'an'ın Arapça okunuşunu öğretmenin dışında bir şey öğretilmeye çalışılmamıştır ki zaten kısa süreli olan bu kurslarda bu MÜMKÜN değildir...Ancak kelime aralarında " kafalarında belki kalır " diye bazı şeyler söyleniyor olabilir.Bu düzenli, verilen konular değildir.Ayrıca kursu verenden verene göre de değişir.Sizin de sonradan açıklayarak " basit " diye niteledikleriniz zaten benim de söylemek istediklerimdir...Ama bunu " Fıkıh, Siyer eğitimi " tarzında yansıtmanız son derece yanlış.Ki o konuların eğitimi ağırdır.O basitlik güncel bazı karşılaşacaklarıdır o kadar...
Yok, özel bazı cemaat veya tarikat destekli kurslara giderse çocuk, mutlaka Kur'an harici herşeyden de bahsediliyordur, bu su götürmez bir gerçektir.Burada sizinle tam olarak hemfikrim.
Yani bu konuda ısrarla Kurslarda Kur'an dışında fıkıh ve siyer öğretiliyor, empoze ediliyor demenin sağlam bir gerçekliği yoktur.Bunun nedeni hem özellikle Kur'an kursu adı altında verilen kursların genellikle kısa süreli oluşu, hem kısa süre ve ağır konular oluşu bunu imkansız kılar.
Ancak haberde geçen tarzdaki, Milli Eğitim ile ilgili anaokullarına yapılan operasyon konusu farklı.Burada etkilemeye çalışma birinci öncelik diye düşünüyorum.Oysa ki o yaştaki çocukların yaratıcı kavramını öğrenebilmeleri oldukça zordur, ancak yine de öğrenemeseler, öğrenebilmiş olmasalar da ileriki hayatlarında geçmişten anımsadıkları arasında yer etmesi sağlanır bu konuların...Bana göre eğitim süresi sonunda amacına ulaşmayan her eğitim tehlikeli olma ihtimali yüksek eğitimdir.4 yaşındaki çocuğa ancak " insanlık " ile ilgili varsa dini olarak anlatım şekli onlar anlatılablir..Zaten o yaştaki çocuklar, dikkat, odaklanma konusunda çok etkin değildirler.
Kabaca söylemek gerekirse " kısa süreli Kur'an kurslarına " giden hiçbir çocuk, aileleri yoğun din etkisi altında değilse veya öyle bir çevrede yaşamıyorsa veya kurs etkin bir şekilde tarikat-cemaat etkisi altında değil ise asla MÜRİT falan olmaz...Sadece Kur'an'ı Arapça okur o kadar...Onu da ANLAMADAN OKUR...Ki bu çoğu zaman aileler arasında " Çocuğunu Kur'an kursuna göndererek hatim etmesini sağlama GELENEĞİ " dir...
Tekrar basitçe söyleyeyim " MERDİVEN ALTI yerlerdeki " kurslar ve direkt cemaat ve tarikatların açtığı kurslar HARİÇ...Onlarda HER YOL VARDIR...
Sağlıcakla kalınız...
Ahlaksız
12-10-2017, 19:19
bursali68;Fıkıh dediğiniz şeyin içine abdestte girer..3 ay kuran kursuna giden bir çocuk,cüzden kurana geçtiyse eğer,mutlaka abdest almak zorundadır..Çocuk eline kuranı alıp,hocasının karşısında okuyor mu?Okuyor..Abdesti var mı?Var..Nasıl aldı bu abdesti?İşte bu fıkhın konusudur:)
Tabi ki imam hatiplerdeki gibi sadece ''fıkıh'' dersi gibi bir şey olamaz ama en azından abdest nasıl alınır veya namaz nasıl kılınır sorularının cevabı da her türlü kurslarda verilir..Bu çok kısa olarak anlatılsa bile,yine de ''bu kurslarda fıkıh öğretiliyor'' diyebiliriz..
''Şimdi ki kısa süreli kurslarda abdest almayı bile çocuklara öğretmiyorlar'' diyorsanız,onu bilemem..Belki 3 aylık kurslarda,çocuklar sadece cüz okuyorlar,kuran okumuyorlar..Bu yüzden abdeste ihtiyaçta duymuyorlar..Bunu da bilemem ama bu bana saçma geliyor..
Cüz okurken bile abdest almak lazım ama genelde hocalar cüz de esnek olurlar..Konu kuran olunca,o abdest alınır ve o abdestin nasıl alınacağı da hocanın bilgisiyle olur..
Yalnız 1 yıllık kurslarda bu dediklerim detaylıca anlatılır..Bugün de anlatılır..Anlatılmak zorundadır..
3 ayda belki anlaşamayacağız ama 1 yıllık kurslarda her türlü dini bilginin verildiği konusunda anlaşalım:)
çocukken kuran kursuna bir süreliğine gitmiştim 80'li yıllar, tabi o zamanlar sadece arabice birşeyler öğretiyorlardı daha fazlası yoktu olamazdı çünkü laik rejim baskındı ama şimdi laiklik kağıt üstünde kaldığı için dinin önü açık,çocuklara herşey öğretirler, dinden ziyade tarikat öğretileri bile yaparlar. zaten kuran kurslarında verilen din okullarda da devam eder zaman geniş yani herşeyi empoze etmeleri için.
Karaiskakis
12-10-2017, 23:27
dinden ziyade tarikat öğretileri bile yaparlar.
Ne olur tarikat ilkelerini öğretirlerse? Tarikatlar en nihayetinde modern toplumların en önemli unsurlarından biri olan sivil toplum örgütü mahiyetindedirler. Dolayısı ile bir işçi sendikası, kadın haklarını savunan bir dernek veya çeşitli meslek kuruluşlarını temsil eden bir meslek odası kadar meşrudur ve varolma, görüşlerini yayma hakkına sahiptirler.
benim bildiğim din bir tane, işin içine tarikatleri de sokarsan dini 10 cepheye bölersin, al sana fetö örneği, dün makbuldü bugün terörist, yarın başka bir tarikatta devletten tekmeyi yiyebilir. sen kafana göre takıl.
Karaiskakis
13-10-2017, 00:58
benim bildiğim din bir tane, işin içine tarikatleri de sokarsan dini 10 cepheye bölersin,
Saçmalamışsın...
Tarih boyunca varolmuş hiç bir dinde, o dinin mensuplarının tamamı tarafından üzerinde uzlaşılmış ''tek bir din anlayışı'' olmamıştır . Her zaman farklı görüşler, anlayışlar doğrultusunda farklı mezhepsel akımlar kendisini göstermiştir. Tarikatlarda İslamdaki tasavvuf anlayışının ve düşüncesinin bir ürünüdürler.