Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 06-10-2017, 22:12
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Standart Milli Eğitim'den 4 yaşındaki çocuklara Kur'an eğitimi

CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, Ağlasun İlçesi'ndeki anaokullarında 4-6 yaş arası öğrenciler için din eğitimi kapsamında velilere izin belgesi imzalatıldığını söyledi. Burdur Milli Eğitim Müdürlüğü'nden de din eğitimi için kitap gönderildiğini aktaran Göker, eğitimi veren kişinin müftülükten görevlendirilen Kuran kursu hocası olduğunu ve anasınıfı öğrencilerine Arapça yazı yazdırıldığını ileri sürdü. Buna ilişkin öğrencilere 'Kuran Öğreniyorum 1 Harfler' adlı kitap dağıtıldığını öne süren Göker, velilere de 'Öğleden sonra Değerler ve Kuran Eğitimi' başlığının da bulunduğu, 'evet-hayır' seçeneklerine yer verilen bir kayıt dilekçesi imzalatıldığını dile getirdi.
http://odatv.com/milli-egitimden-4-y...610171200.html
Alt 07-10-2017, 12:51
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu AKP lilerden biri, bir zamanlar Bize dini anlayan lazım değil, İnanlar lazım demişti.
İnanmak için ezberleme yeterli ezberlemek içinde 4-6 yaş en önemli yaştır.

İnsan Tanrılar kendilerine kul aramaktalar kul olmak içinde çocuk yaşta beyinlerinin yıkanması gerekir.
Alt 07-10-2017, 13:38
Karanlıktan aydınlığa Karanlıktan aydınlığa isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Tercihe bağlı bir durum.bu işi milli eğitim yapmasa kuran kursları yapacak.aynı şey.kuran ögrenecekler diye dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa.kuran müslümanın baş ucu kitabıdır.dinini öğrenmek her müslümana farzdır,kuran'ı okumayı öğrenmek her müslümanın hakkıdır..keşke bizim zamanımızda da okullarda kuran okumayı öğretselerdi.geçen sene öğrenmeye.niyetlendim.devamını getiremedim tembellikten.şimdi ingilizce de öğretiyorlar ilkokullarda.ona karşı çıkıyormusunuz.çocuk hafızası güçlüdür.ağaç yaşken eğilir....hem çocuk tacizinin önüne de geçilmiş oluyor .kuran kurslarında değil okullarda öğretilmeye başlanması güvenlik adına harika bir uygulama.

''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
Alt 07-10-2017, 14:28
ang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ang ang isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Mrkuvars´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tercihe bağlı bir durum.bu işi milli eğitim yapmasa kuran kursları yapacak.aynı şey.kuran ögrenecekler diye dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa.kuran müslümanın baş ucu kitabıdır.dinini öğrenmek her müslümana farzdır,kuran'ı okumayı öğrenmek her müslümanın hakkıdır..keşke bizim zamanımızda da okullarda kuran okumayı öğretselerdi.geçen sene öğrenmeye.niyetlendim.devamını getiremedim tembellikten.şimdi ingilizce de öğretiyorlar ilkokullarda.ona karşı çıkıyormusunuz.çocuk hafızası güçlüdür.ağaç yaşken eğilir....hem çocuk tacizinin önüne de geçilmiş oluyor .kuran kurslarında değil okullarda öğretilmeye başlanması güvenlik adına harika bir uygulama.
Öğretilsin tabii, isteyen öğrensin, ancak bu seçmeli olursa ve Kur'an dersini seçmeyenler fişlenmezse itiraz eden olmaz. Akp, dini araç olarak kullanıyor, bu nedenle insanlar, Kur'an dersini seçmeyenlerin fişleneceklerini düşünüyorlar, itirazlar bundan.

Konu ang tarafından (07-10-2017 Saat 14:28 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzeltme
Alt 07-10-2017, 17:24
Üyeliğini Sonlandırmış

Mrkuvars;çocukların ZORLA Müslüman yapılmasından rahatsız değilsin,anladık..
Alt 07-10-2017, 17:49
tonyukukcuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
tonyukukcuk tonyukukcuk isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İnsan dini öğrenerek uyabilir yada uymayabilir papağan gibi okumanın zerre manası yok biri de çıkıp arapça öğretmeye çalışsa da insanlar okusa kitabı sonra ona göre hareket etse.
Alt 07-10-2017, 18:44
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Kuran öğrenmek için bir okula mı ihtiyaç var.
İşte ben okuyorum bu konuda bir okula kursa gitmedim. Kuran ın Türkçesi var okumak isteyen okur hatta kendi ana dili olduğu içinde okuduğunu anlar.

Ama arapça öğrenmek için bir öğretmene bir kurs a ihtiyaç duyuyorum deseler haklısınız derim Kuran için duyuyorum demek bence hem kendini hem başkasını anlatmaktan başka işe yaramaz.

Mrkuvars -dert yapanlar kuran kurslarını kapatsın.tabi güçleri yetiyorsa

Demek konu güç meselesi yani savaş açtın.
Alt 07-10-2017, 19:49
Karaiskakis Karaiskakis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Yasaklandı

Belki 4-6 yaş arası biraz erken olabilir ama ben şahsen Kuran öğreniminin eğitim müfredatında yer alması gerektiğini düşünüyorum. Özelliklede sosyalbilimler ile ilgili dersler kapsamında. Zira Türk Tarihinin, Edebiyatının, Sosyolojik yapısının İslam kültür ve medeniyeti ile ilintili olması hasebiyle bunların daha iyi anlaşılabilmesi için Kuran'ın öğrenilmesi bir gerekliliktir. Gençliğin bu kültür birikimine nüfuz edebilmesi için Kuran'ın ve Arapça-Osmanlıcanın öğrenilmesi faydalı olacaktır.
Alt 08-10-2017, 15:06
Üyeliğini Sonlandırmış

Karaiskakis;siz de mi şeriatçısınız?
Nedir yani bu çocuklara kuran öğretmenin mantığı?
Kuran'da öğrenilecek ne var acaba?
''Kuran'daki şu ifadeleri çocuklar öğrenirse,Türk tarihini daha iyi anlarlar'' diyebileceğiniz bir ayet var mı?

''Çocuklar veya gençler kuran öğrensin'' diyenler,şu görüntülerden rahatsız olmayanlardır;

''Ben şiddetten rahatsız değilim,önemli olan çocukların/gençlerin kuran öğrenmeleri'' demeniz lazım..Açıkça bunu söyleyin lütfen..Çünkü şiddete başvurmadan çocuklara/gençlere kuran öğretemezsiniz..Eğer şanslı iseniz dayakla filan kurtulursunuz..Ensar'daki çocuklar gibi şanssız da olabilirsiniz..
''Ama okullarda'' filan..
Geçin bunları..
Kuran kursları da okul değil mi sonuçta?
Alt 08-10-2017, 15:37
bursali68 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
bursali68 bursali68 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Merhaba,

Bu tarz eğitimlerde de, Kur'an kurslarında da Kur'an'ın " Arapça okunuşu " öğretilir sadece, din değil...

Bir dini öğretmek için o dinin oriiinal diye lanse edilen veya bilinen kitabının dilini öğretmekle başaramzsınız...Bu o dini öğretmek değil, o dinin kitabını o yazım diliyle " ANLAMADAN " okunmasını sağlamaktan öteye geçmez....

Bu tarz eğitimlerde amaç farklı...Yeni yetişen nesli " Dinden " uzaklaştırmamak adına, sürekli iç yapılarında farklı dinlere, inamayanlara karşı bir duvar oluşturmak için yapılan bir hamledir...Maalesef ki bizim toplumumuzda bu prim yapmakta, çünkü toplumun profili bu şekilde...

Sağlıcakla kalınız...

" Kötülüğün galip gelmesi için iyi insanların hiç bir şey yapmaması kafi " Edmund Burke

Önerilen Siteler