PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Meral hakkında ne düşünüyorsunuz?

Karaiskakis
26-10-2017, 16:44
Dün Meral Akşener'in partisinin kuruluşu vardı. Partinin ismi İYİ, parti amblemi de güneş oldu.

Sizin bu hareketin geleceği, niteliği ve akıbeti hakkındaki fikirleriniz nelerdir arkadaşlar?

Nero
26-10-2017, 16:46
Eski posttan dost olmaz.

rosemy
26-10-2017, 17:19
İyi partinin alabileceği oy oranı yüzde 4'ü geçmez.Meral Akşener'in cumhurbaşkanı seçilme şansı yok.

Çok kesin ifadeler..Kim kazanır onuda yazın bari..

Natan
26-10-2017, 17:57
M. Aksener, mafyatik bir isim. Gecmisi de ogle. Adi hep o sekilde anildi. Yani bir cesit Tansu Ciller misali. Eskiden Tayyiple de, cemaatle de arasi iyiydi. Kol kola gezerdi. Simdi dusman goruntusu veriyor. Asiret liderlerini, eski siyasileri toplamis, parti kurmus.

Kursa ne olur, degisen birsey olmayacak.

Bu kadin "iyi" bir kadin degil.

Turkiye'de de iyi bir parti olmaz, olamaz. Anca somuru olur..

kartopu
27-10-2017, 13:28
Ben Meral Akşenerin in partisinin % 10-12 civarında oy almasını istiyorum MHP ninde % 7-8
Bence Akşener ve partisi tahmin ettiği oyu alır.
Ama bir terettütüm var. Erdoğan ın seçim yapacağını sanmıyorum yapsa da hile yapılmayacağından emin değilim.

Benim tahminin Erdoğan ve anlayışı normal yollarla iktidarı bırakmaz.
Erdoğan davadan söz ediyor ama akla yakın bir davasının ne olduğu da anlaşılmış değil. Osmanlıcı mı Türkçümü veya hilafet mi istiyor tam anlaşılmış değil.

Benim anladığım Erdoğan ın davası sürekli iktidarda kalmak.

Nero
27-10-2017, 14:02
Ben Meral Akşenerin in partisinin % 10-12 civarında oy almasını istiyorum MHP ninde % 7-8
Bence Akşener ve partisi tahmin ettiği oyu alır.
Ama bir terettütüm var. Erdoğan ın seçim yapacağını sanmıyorum yapsa da hile yapılmayacağından emin değilim.

Benim tahminin Erdoğan ve anlayışı normal yollarla iktidarı bırakmaz.
Erdoğan davadan söz ediyor ama akla yakın bir davasının ne olduğu da anlaşılmış değil. Osmanlıcı mı Türkçümü veya hilafet mi istiyor tam anlaşılmış değil.

Benim anladığım Erdoğan ın davası sürekli iktidarda kalmak.

Kartopu, mesajındaki yazım hatalarını kırmızıyla gösteriyorum. Noktalama işaretleri hatalarına değinmedim. Bir de anlatım hataları var ki onlara hiç değinmedim artık.

Bir de fikir hataların var. Bir komünistte, bir sosyalistte olmaması gereken türden hatalar. Onlar da çok can sıkıcı. Mesela bir sosyalistin, Meral Akşener'in partisinin %10-12 oy almasını istemesi...

Moral bozucu... Moralimiz bozulmasın diye işi espriye vuruyoruz. Ne yapalım!..

bilgivehis
27-10-2017, 21:39
Diktatörlüklerde başka parti olur, ancak rakip parti olmaz...

Şüpheci Dinsiz
27-10-2017, 23:23
Sevgili Natan'ın da belirttiği gibi;

Tansu Çiller döneminde Ağar'dan sonra içişleri bakanlığı yapmış, Susurluk'un üstünü örtmüş kişidir.
Vatanseverlik adı altında bir çok faili meçhulden sorumlu olan, bunu itiraf etmiş, geçmişi kanlı ve karanlık bir kişidir.
Kendisini vatansever olarak adlandıran bir mafya babasını adaletten kaçıran kişidir.

Tansu Çiller dönemi, Türkiye tarihinde faili meçhullerin en fazla olduğu, en kanlı, en karanlık dönemdir.

sol.org.tr - Meral Akşener'i nasıl bilirsiniz. (http://haber.sol.org.tr/toplum/bir-kez-daha-meral-akseneri-nasil-bilirsiniz-214673)

birgun.net - Akşener'in faili meçhul itirafı (https://www.birgun.net/haber-detay/meral-aksener-den-faili-mechul-cinayet-itirafi-icisleri-bakani-oldugum-donemde-110633.html)

Forumun yaşlı üyelerinin çene çalıp, genç üyesi olan sevgili Natan'dan başka kimsenin buna değinmeyişine şaşırdım açıkçası.

bilgivehis
27-10-2017, 23:57
Forumun yaşlı üyelerinin çene çalıp, genç üyesi olan sevgili Natan'dan başka kimsenin buna değinmeyişine şaşırdım açıkçası.

Aslında bunlar çok iyi bildiğimiz konular, belki ondan bahsetme gereği duymamış olabiliriz.
Ama dediğin gibi herkes tarafından bilinse de bahsetmek gerekir:)

Şüpheci Dinsiz
28-10-2017, 00:18
Sevgili Nero,
Kartopu, mesajındaki yazım hatalarını kırmızıyla gösteriyorum. Noktalama işaretleri hatalarına değinmedim. Bir de anlatım hataları var ki onlara hiç değinmedim artık.

Rica ediyorum, üyelere müdahaleci olmayın, değinmeyin artık.

Şüpheci Dinsiz
28-10-2017, 00:21
Sevgili bilgivehis,
Aslında bunlar çok iyi bildiğimiz konular, belki ondan bahsetme gereği duymamış olabiliriz.
Ama dediğin gibi herkes tarafından bilinse de bahsetmek gerekir:)

Aynen katılıyorum. Cinayetler kanıksatılmamalı, normalleştirilmemeli. Bizler bıkmadan yazmalı, hatırlatmalıyız.

Sevgiler

Karaiskakis
28-10-2017, 00:35
Meral Akşener'in mazisinde bazı karanlık noktalar olsa bile canlı bomba cenazelerine katılan veya 30 bin insanın katili olan bir terör örgütü liderine selam yollayan kimi HDP'li vekiller (üstelik bunlar barış güvercini, sevgi kelebeği olarak topluma kendilerini kabul ettirmeye çalışmışlardı) göz önüne alınırsa siyasette bir istisna olmayacağını, yabancılık çekmeyeceğini söyleyebiliriz.

kartopu
28-10-2017, 08:51
Kartopu, Mesela bir sosyalistin, Meral Akşener'in partisinin %10-12 oy almasını istemesi...

Moral bozucu... Moralimiz bozulmasın diye işi espriye vuruyoruz. Ne yapalım!..

Sen noktayı virgülü boş ver yazıyı anlamışın bak. Komünistlere akıl verecek kadar anlamışsın
Sen kendi düşünceni açıkla kimin ne yapmamasını değil.

İnsan ın en aptalı başkasına ne yapacağını söyleyendir bunu biliyormuydun.

kartopu
28-10-2017, 09:01
Ben Meral Akşenere oy vermem Ama AKP artık tehlikeli olmaya başladı onun gitmesi beni de normal şekle sokacaktır Şu an ben de Türkiyede ki büyük kitlede çok gergin
AKP Türkiye nin şartlarında gitmezse bunu dış güçler ya kullanacak ya götürecek bu da bize çok daha pahalıya mal olacak.

Onun için Akşener in partisinin % 12 oy almasını istiyorum Yoksa kimliği konusunda bilgim var.

Natan
28-10-2017, 09:40
Meral Akşener'in mazisinde bazı karanlık noktalar olsa bile canlı bomba cenazelerine katılan veya 30 bin insanın katili olan bir terör örgütü liderine selam yollayan kimi HDP'li vekiller (üstelik bunlar barış güvercini, sevgi kelebeği olarak topluma kendilerini kabul ettirmeye çalışmışlardı) göz önüne alınırsa siyasette bir istisna olmayacağını, yabancılık çekmeyeceğini söyleyebiliriz.

Secilmis bir iradeyi zor kullanarak zindana atmak nedir peki? Kazanilmis belediyeleri gasp etmek? Halk, o sekilde oy kullanmis belediyeleri almis. Sen kalk (bir donem orta asyanin bagrindan) halkin belediyesine, gazetesine, televizyonuna el koy! Calisanlarini zindana at, gazetecileti, yazarlari iceri at, eeee ne kaldi geriye?

Cok guzel.

Dunya sana guzel

dine mine ne
28-10-2017, 11:45
Secilmis bir iradeyi zor kullanarak

Zoru bir taraf degil iki tarafta kullaniyor,catisma aninda yasanir böyle seyler ,dogaldir.
Meral Akşenerinde 15'inden sonra işler değişecek dedigini ve secilmislerin nasil gönderilmek istedigini unutmadik.

Onlar tavir alirsa secilmislerde onlara karsi tavir alir .

Selmet
28-10-2017, 12:04
Secilmis bir iradeyi zor kullanarak zindana atmak nedir peki? Kazanilmis belediyeleri gasp etmek? Halk, o sekilde oy kullanmis belediyeleri almis. Sen kalk (bir donem orta asyanin bagrindan) halkin belediyesine, gazetesine, televizyonuna el koy! Calisanlarini zindana at, gazetecileti, yazarlari iceri at, eeee ne kaldi geriye?

Belediyenin butcesini teror orgutu icin kullaniyorsa o belediyelere el konur.

bursali68
28-10-2017, 12:33
Merhaba,

Geçmişine bakınca güven vermiyor.Ayrıca hala " milliyetçi " çizgide bu da bir sorundur.Türkiye yıllardır, bu tip siyasetçilerden çekti ne çektiyse.Söylemler güzel belki ancak evdeki hesap çarşıya uymuyor maalesef.Atıp tutmalarla bu iş olmaz.

Türkiye'de özellikle sağ siyaset gittikçe dibe götürür bu ülkeyi.

Eski ülkücülerde de MAFYA lık başlar...Yani al tarikatı vur mafyaya...!

Sağlıcakla kalınız.

Nero
28-10-2017, 18:05
Sevgili Nero,

Rica ediyorum, üyelere müdahaleci olmayın, değinmeyin artık.

Ben de rica ediyorum, siz de biraz üyelere müdahaleci olun, değinin artık. Baskoylu yüzünden üyelerı kaybediyorsunuz.

manas
29-10-2017, 04:21
bu siyaset ne kadar sahte birşey. şimdi bu kadın mhp'nin başına geçme derdindeydi, olabilir, ülkücü davayı kendisi yönetmek istiyordu bu da doğal ama partiden ayrılıp bir parti kuruyor çizgisi başka.. ee noldu 1 günde ideolojin mi değişti, değişmediyse niye ülkücülüğüne ters çizgide gidiyor yeni partin? mhp deki milliyetçiliğin neydi, bu partide ki milliyetçilik ne? ideolojisini geçtim kime hizmet ediyor amerikaya mı israile mi fetullaha mı yoksa bağımsız mı, cumhuriyete sahip çıkıyor mu? birşeyler eksik, güven vermiyor. bana uzak.

Mudiban Çivitgorz
29-10-2017, 08:32
Meral hanım Devlet bahçeli'den daha dürüst bir siyasetçi ve kurduğu parti, mhp'den daha fazla oy alacaktır. Ama milliyetçiliğin Türkiye'de eski popülerliği ve tabanı yok. 80 milyon nufusun yarısı internette immigration to Canada araması yapıyor. İnsanlar artık huzur istiyor, refah istiyor ve dünya'yı tanıyorlar. "Yaşadığım TC devletinin engin toprakları olsun, ülke siyasetçileri dünya lideri olsun, islami şeriate göre yaşayalım" isteyenler %20'yi geçmiyor. Meral hanım islamdan ve milliyetçilikten yürüyemez ve Meral hanım'ın Kürt siyaseti, mhp gibi dışlayıcı olursa bu işe hiç girmesin derim.

kartopu
29-10-2017, 09:21
manas-ülkücü davayı kendisi yönetmek istiyordu bu da doğal ama partiden ayrılıp bir parti kuruyor çizgisi başka.. ee noldu 1 günde ideolojin mi değişti,
--------------
MHP nin ülküsü ne MHP Türk çü bir parti değil İslamcı bir partide değil demokratta değil köklü bir felsefesi yok peki ülküsü ne .
MHP komünizm karşıtı olarak MİT ve CIA tarfından kurdurulmuş bir parti Komünizm tehdit olmaktan çıktı MHP nin de misyonu bitti.
Son zamanlarda Anti PKK cı bir çizgi izledi başka ne yaptı ki MHP ülkü olarak devam ettirilebilsin. PKK demesinler yığınlara tek söyleyecek cümleleri yok.

Shutur Nahundi
29-10-2017, 17:16
Muhalefetin oylarını bölerek akp'nin paydasındaki %52'yi sabitleyecek. MHP'ye verilen oylardan fazlasını alamayacağı sebebiyle ve HDP de oy kaybetmeyeceği sebebiyle mecliste akp dengesinin aynı kalmasına vesile olacak.

Turdur
13-11-2017, 20:31
Etkili olur mu __?

Yüzde elli üstü oy alıp bir başkan çıkaracaklarına inanmıyorum.

Şu ana kadar Milliyetçi Hareket Partisi içinden yeni partiye baya geçen oldu.

Erdoğan başkan seçilecek olursa yüzde yirmi bile alsalar ne işe yarar ki __?

Şüpheci Dinsiz
13-11-2017, 20:46
Sevgili Turdur,

Başlık açmadan önce forumun arama motorunu kullanarak benzer başlık olup olmadığına bakarsanız sevinirim.

Turdur
13-11-2017, 20:52
Sevgili Turdur,

Başlık açmadan önce forumun arama motorunu kullanarak benzer başlık olup olmadığına bakarsanız sevinirim.

İyi Parti diye arattım bulamadım. İlgili adresi gösterirseniz bu konu çöpe gider.

Sundance
13-11-2017, 20:57
Erdoğan'a karşı çıkabilecek bir başkan adayı gözükmüyor şu anda.

Ama başkanlık şart değil.

Meclis çoğunluğunu kaybetmesi de sıkıntı verici bir durum.

Çıkardığı kararnamelerin meclis tarafından iptal edilmesi, çıkacak kanunlarda hakimiyetinin olmaması hükümeti zora sokar.

Hele hele muhalefet 2/3 çoğunluk yakalarsa yüce divan yolu açılır.

Natan
13-11-2017, 21:02
İyi Parti diye arattım bulamadım. İlgili adresi gösterirseniz bu konu çöpe gider.

Cope gitmez,

Insanlarin paylastigi seyler, fikirler onemlidir. Sadece ilgili basliklara yonlendirilir, tasinir.

Selamlar

Dijwar
14-11-2017, 00:54
Son seçimlerde Amerikada oy kullandım, benim gibi birçok HDP li arkadaşım, HDP ye oy verdi ama ne hikmetse, oyumuz kişi sayımızdan az çıktı.Herkes sıkı HDP li. Kimisi öğrenci idi kampüsteki dersini bıraktı, kimisi işinden izin aldı, herkes oy için koşturdu ama emeklerimiz çalındı.( Oy verdik deyip vermeyecek insanlar değiller)

Sandığa güvenmiyorum.Örgütlü mücadelemize kem vuruyorlar.Sandıkla geldiler ama sandıkla gitmeyecekler.

Bu yüzden herkes rahat olsun

Engse Hohol
24-12-2017, 22:16
✔ (http://www.sozcu.com.tr/2017/gundem/son-dakika-meral-aksenerden-khk-uyarisi-cok-vahim-sonuclari-olabilir-2145316/) Meral Akşener'den iç savaş maddesine tepki;

696 sayılı khk ile 7. maddeye ilave iç savaş maddesi getirildi. Buna göre;
"Resmii bir sıfat taşıyıp taşımadıklarına veya resmi bir görevi yerine getirip getirmediklerine bakılmaksızın 15 temmuz tarihinde gerçekleşen darbe teşebbüsü ve terör eylemleri ile bunların devamı niteliğindeki eylemlerin bastırılması kapsamında hareket eden sivil kişilerin, fiilleri nedeniyle hukuki, idari, mali ve cezai sorumluluğu olmayacaktır"
deniliyor.
Yani tayyip'in silahlandırılmış sivil fedaileri insan avına çıktıklarında cinayet işleseler bile hukuki hiçbir yaptırım uygulanmayacak onlara!

ilahimasal
24-12-2017, 23:28
Akapa denen partinin içerisinde barınan , islamcı grup , diğer adı ile fetto cular ayıklanmış gibi görünse de , devletin her kademesine , akapa denen partinin elleri ile yerleştirdiği fetto cular halen orada duruyor.

6. Filoya tapınan bu guruplar siyasi bir parti altında toplanıp , hem halkın hemde devletin A....Q caklarını görev sayan , iş adamı görüntüsüne bürünen bu amerikan itleri , güçlü kimse onun yanında dururlar.

6 . Filoya tapınan bu itler bu günlerde daha da yakınlaştılar. 6 .filoya tapan bu itler sahiplerinin onlara , 1950 den beri verdiği görevi tam olarak yerine getirmek için , yıkılan imparatorluğa öykünerek , tarihi tekerrür ettirmek yolunda her belgeyi hazırlıyorlar.

Bu aralar , yarım erkek ve topal , siyasi sonlarının geldiğinin farkındalığı ile garip girişimler de bulunuyorlar.

Bir kadının , iktidar için siyasi mucadele vermesi gayet hoş bir durum . Bu kadının 6. Filoya tapıp tapmaması benim için belirleyici bir durumdur.

Devleti bir kadının ve kadınlardan oluşan bir iktidarın yönetmesi , arap milliyetciliğinin , Türk , Kürt , Laz , çerkez gibi halklarının üzerinden baskısının kalkmasına yol açar , daha da ilerisi , 6 . Filoya tapan tüm itlerin sonunun geldiğine işaret olur.

6. Filonun itleri , sahiplerine göre havlıyorlar.

Turdur
24-12-2017, 23:45
Fossss.
Nato'ya bağlılık yalakası olup çıkacak.
Fetö'ye sahip çıktığı zamanları gördük.

Karanlıktan aydınlığa
25-12-2017, 16:30
İYİ
masonun M sini hatırlattı.

ilahimasal
25-12-2017, 17:43
Ne milletiz be ! Beğenmediğimiz her gruba ;
Mason
Ermeni
Siyonist
Moskof

Demeye bayılıyoruz.

Bu işleri açıktan yapan bir tek grup tanıyorum, sırf kapitalizmin çökmemesi için , amerikan itliği yaptığını hiç cekinmeden söyleyen itler var.

Bu itlerin , paracı itleri savunmak adına geliştirdiği ve din ile süsleyerek " dinsiz imansız moskoflar, kominist dinsizler, ermeni dölleri " sözleri kuran ayetlerinden daha etkili.

Bir insanı ötekilestirmek isteyen her paracı it , bu sözlerle kendilerini meşru kılar .

Din san ki çok iyi bir haltmış gibi , arkasına sığınarak , paracı itlerin gemisini yüzdürürler.

Karanlıktan aydınlığa
25-12-2017, 19:28
Ayrıca "güneş"masonik bir semboldür....
ben sadece çağrışımlardan bahsediyorum...
"it"liği üzerime alınmadım.kimseye de mason demedim.
zaten türkiye cumhuriyetinde masonluk bir suç olmadığı gibi ermeni,rum ,yahudi olmakta suç değildir...
Türkiye de herkes gösünü gere gere ben masonum,ermeniyim deme özgürlüğüne sahiptir.
mason Adnan Oktar'ın bile artık kendine ait tv kanalı var..
bakın orda ne yapıyor Oktar : dansediyor,dansetmeyi ve açık saçık giyinip,yiyip içip hayatı yaşamayı islamdan ,dindarlıktan sayıyor,aynı ortamda dekolteli,mini etekli bayanlarla islami din dersleri veriyor.
Bu dinime yapılacak en büyük hakaretlerden biridir.bu resmen islamla alay etmektir.
Peki Adnan Oktar hep böyle miydi?
Hayır ,daha önce ki hükümetlerde onu daha çok hapislerde,mahkemelerde falan görürdük....
ne hikmetse AKP hükümeti geldi ,Adnan Oktar'ın önü açıldı...
AKP kim? muhafazakar parti.hadisleri,peygamber sünnetini savunan Erdoğan'ın kurduğu bir parti.
Erdoğan ne yapıyor?
Siyonistlere hizmet ettiği bas bas bağrılarak deşifre edilen Coca Cola fabrikasını besmeleyle açıyor.

Ha bu arada Masonları ötekileştiren Bahsettiğin "it" ler kim merak ettim...

ilahimasal
25-12-2017, 20:43
Yine yanlış bir sözde bulunmuşsunuz.

Adnan Oktar denilen kişiden haz etmesemde , masondur diyemem demem , o kişi kendisine masonum demediği sürece , biz hangi hakla ona mason sun diyebiliriz.

Bunu söyleme arzusu , masonluk üzerinden , rakibini , karalamaktan öte gitmez.

Adnan Oktar kendi söylemleri üzerinden eleştirilebilir. Davranışlarıda size uymaya bilir. Kendisi ve karşısındakiler memnunsa bize ne ! Namus bekçisimiyiz ?

İtleri açıklamıştım .
Para sahiplerinin , UCUZA satın aldığı insanın bir TÜRÜ.

spartacus
25-12-2017, 20:51
1990'larda katledilen bir çok insanın kanında olanlardan.

Karanlıktan aydınlığa
25-12-2017, 21:26
Yine yanlış bir sözde bulunmuşsunuz.

Adnan Oktar denilen kişiden haz etmesemde , masondur diyemem demem , o kişi kendisine masonum demediği sürece , biz hangi hakla ona mason sun diyebiliriz.

Bunu söyleme arzusu , masonluk üzerinden , rakibini , karalamaktan öte gitmez.

Adnan Oktar kendi söylemleri üzerinden eleştirilebilir. Davranışlarıda size uymaya bilir. Kendisi ve karşısındakiler memnunsa bize ne ! Namus bekçisimiyiz ?

İtleri açıklamıştım .
Para sahiplerinin , UCUZA satın aldığı insanın bir TÜRÜ.

Adnan Oktar'a masonluk rütbesinin verildiği görüntüler var.silinmediyse youtube dadır.
Ülkemde gizli saklı iş kalmadı. Her kes meydanda.görmeyi bilene.

Engse Hohol
05-06-2018, 22:44
https://twitter.com/meral_aksener/status/1004078041566343168
Teke Tek'te Meral Akşener canlı yayın.

upuaut
06-06-2018, 07:53
Son seçimlerde Amerikada oy kullandım, benim gibi birçok HDP li arkadaşım, HDP ye oy verdi ama ne hikmetse, oyumuz kişi sayımızdan az çıktı.Herkes sıkı HDP li. Kimisi öğrenci idi kampüsteki dersini bıraktı, kimisi işinden izin aldı, herkes oy için koşturdu ama emeklerimiz çalındı.( Oy verdik deyip vermeyecek insanlar değiller)

Sandığa güvenmiyorum.Örgütlü mücadelemize kem vuruyorlar.Sandıkla geldiler ama sandıkla gitmeyecekler.

Bu yüzden herkes rahat olsun

Bak şimdi, aklıma birden Hitler amca geldi. En iyisi, ben sana güzel bir hikaye anlatayım. Ondan sonra sen, aklını istediğin gibi kaçırabilirsin!

Alman Tarihi'nden:

30 Ocak 1933. Alman Tarihi’nde yeni bir dönem başlar. Hitler Başkanlık Sarayı’ndan Alman ulusunun yeni Şansölyesi olarak çıkar. Hitler’in nihai güç olmasının önünde sadece, 87 yaşındaki Alman Başkan Paul Von Hindenburg (http://www.alamy.com/stock-photo-hindenburg-paul-von-2101847-281934-german-general-and-politician-president-48690913.html) vardır. Kendisi o anda Prusya’daki mülkünde ölüm yatağında yatıyordu. Hitler için, Hindenburg’un ölümü daha iyi bir zamanda gerçekleşemezdi. Hitler, zorba kahverengi gömleklileri yeni yola getirmiş ve ordu generallerinden destek almıştı. Şimdi, tek çözmesi gereken sorun, Hindenburg’un yerine kimin Başkan olacağı idi. Hitler, elbette, Hindenburg’un yerine kendisini düşünür. Ama Başkan olarak değil. Bunun yerine, “FÜHRER” olmak ister: Alman Halkı’nın Yüce Lideri. Nihayet 2 Ağustos 1934’te Hindenburg’un beklenen ölümü gerçekleşir. Saatler içinde Nazi Yönetimi Başkanlık Ofisi’nin Şansölyelik Makamı’yla birleştirildiğini duyurur. Alman İmparatorluğu’nun Yüce Lideri’nin Adolf Hitler olduğu yasalara girer. Ancak Alman halkı bu Yasa için oy vermemişti. Her şey bir anda gerçekleşmişti. Ama yine de Hindenburg’un ölümünden 17 gün sonra bir referandum yapılır. Aşağıda bu referandumda kullanılan bir oy pusulası ve oyun nasıl kullanılması gerektiği görülüyor (Bkz. “Wahlen 1933 bis 1938 (http://www.geschichte-s-h.de/wahlen-1933-bis-1938/)”).

http://www.geschichte-s-h.de/wp-content/uploads/2014/12/wahlen-1933_2.jpg

Referandumda onaya sunulan soru şu idi: “Cumhurbaşkanlığı makamı, Şansölyelik makamı ile birleştirilmiştir. Cumhurbaşkanı’nın tüm yetkileri ile Şansölyeliğin yetkileri Führer ve Şansölye Adolf Hitler'de toplanmıştır. Vekilini kendisi atayacaktır. Her Alman erkeği ve Alman kadını, bu yasa ile öngörülen bu düzenlemeyi onaylıyor mu?”

Hitler, % 89.93 gibi ezici bir üstünlükle “EVET (JA)” oylarını toplar. Fakat Nazi yönetimi ilk başta referandum sonuçlarından dolayı hayal kırıklığına uğrar. Joseph Goebbels (https://tr.wikipedia.org/wiki/Joseph_Goebbels), günlüğüne 22 Ağustos tarihinde referandumdan bahsederken şunları yazar: “İlk sonuçlar: Çok kötü. Sonradan yükseldi. Nihayet Führer için 38 milyon oy. Daha fazlasını ummuştum!” Bununla birlikte, tarihçi Ian Kershaw, oylama sürecindeki manipülasyon hesaba katıldığında dahi, “sonuçların o sırada Alman halkının büyük çoğunluğunun Hitler'e olan hevesli desteğini yansıttığını” belirtir. Ne yani, manipülasyon referandum sonucunu değiştirseydi, Avrupa sanki Almanya’ya müdahale mi edebilecekti? (ki senin bahsettiğin yer burası olmalı)

Nazi Partisi referandum ile, Hitler’in tüm siyasi güçleri tek elde toplamasını amaçlar. Referandum seçmenlere dönük akla hayale gelmeyen bir baskı atmosferinde gerçekleşir (eğer ülkemizdeki son 1 haftaki olaylara bakarsanız, artık gerisini siz tahmin edersiniz) ve çıkan “EVET (JA)” sonucu Hitler tarafından Almanya’nın De Facto Devlet Başkanı olarak gerçekleştireceği işlemlere dayanak olarak kullanılır. Gerçekte Hitler, referanduma konu makamları ve yetkileri referandumdan önce halihazırda (ve yasa dışı olarak) elinde toplar ve referandumu bu durumu meşrulaştırmak için kullanarak “Führer und Reichskanzler (Führer ve Şansölye)” unvanını alır. Yeni Führer’in ilanından hemen sonra ülke A’dan Z’ye elden geçirilir...

Engse Hohol
06-06-2018, 09:35
✔ (https://www.facebook.com/looksgoodbabe/videos/235928343663402/?hc_ref=ARTZDOjQvkohsAiQK5JklNqFLRNmOu3pUG_ltYsoi6 B9cwV3Yi0Z3ztm2r5I6inUMNo) Akp kemirici bir parti birlikteliği. Akp'nin başarılı hükümet olması için sürekli satışa hazır fabrikaların olması gerekiyor. Akp satma işinde erbâb. Şeref ekmek bulamazken şerefsiz bud kemirdikçe (dinle (https://www.facebook.com/ozgunmuzikfan/videos/10156006425629920/)) dünya dönüyor türünde bir ekonomi anlayışı oldu 16 yıldır.

Akp kurmayları ve destekçileri üretici zekaya sahip değiller, hep tüketici zekaya sahipler bu nedenle çözüm partisi olamazlar. Akp, 65 milyar dolara 80 yılın birikimini 15 yılda sattı. 65 milyar dolarlık katma değer yaratamadı. Akp kurmayları, 65 milyar dolarlık özelleştirmelerden kırptığı komisyonlar ile oğullarına ve damatlarına gemicikler ve fabrikalar aldılar. Yeniden akp seçilse değişen birşey olmayacak, satmaya devam edecekler. akp'nin hükümet kimyası var olanı satmak üzerine, bunu 16 yıldır hergün gördük. Akp tekrar seçilse aynılığından birşey değişmeyecek. Bu gerçeği akp'nin oy deposu türbanlılarında anlaması lazım.

Üretici ve emekçi insanlar için Meral akşener ve Muharrem ince; umut var her ikisinde de.

Turdur
06-06-2018, 10:21
Akp kemirici bir parti birlikteliği. Akp'nin başarılı hükümet olması için sürekli satışa hazır fabrikaların olması gerekiyor. Akp satma işinde erbâb.

Engse Hohol Avrupa ülkelerinde devlete ait şeker fabrikaları vs vs yok. Sümerbank yada Oyak yok. Bu nasıl bir karmaşa anlamadım. Bunun açıklaması nedir. A.B.D devletine ait şeker fabrikaları yok ve şekerden köşeyi dönmüş bir devlettir.

Neva
19-06-2018, 11:24
https://www.artigercek.com/iyi-parti-den-250-kisi-istifa-etti

Neva
07-07-2018, 04:48
Umit Ozdag Chp ile ittifakin kendilerine oy kaybettirdigini soyledi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/iyi-partili-umit-ozdag-dan-carpici-chp-iddiasi-h100576.html

Neva
23-07-2018, 09:46
Olağanüstü kongre kararı alan İYİ Parti'de yeniden genel başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Meral Akşener için İYİ Parti İstanbul ilçe örgütleri evinin önünde oturma eylemi yaptı. Partililer, Akşener'in tekrar aday olması için çağrıda bulundu.

https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/iyi-partililerden-aksener-nobeti-2535011/

Turdur
23-07-2018, 15:33
Aslında iyi başlamıştı ama İnce meydanlara çıkınca oylar oraya yöneldi. Akşener çatı aday olsaydı demek ki % 40 alabilecekti. Partisinin oy oranından düşük oy alınca zaten yapamaz. Ben isabetli bir karar olarak görüyorum.

Turdur
30-07-2018, 00:31
Meğersem Meral Akşener parti başkanlığını perçinlemek için böyle bir şov yapmış. Gitmedi, partinin başkanı olarak devam edecek.

kartopu
30-07-2018, 08:49
M. Akşener hakkında tahminlerim tutmadı Ben devlette değişim olacağını düşünmüştüm yanılmışım. Bir siyasi hareket sistem tarafından organize edilmemişse başarılı olma şansı ancak krizin çok yüksek olduğu dönemlerde oluyor.
Devlet Erdoğan la devam etmek istedi anlaşılan.
Akşener bir proje partisi değilmiş ki onu da kandırdılar çünkü kendine çok güvenen bir görüntü vermişti.
İktidar olamamanın sorumluluğu bir partide veya kişide değildir. Hele ki zamanımızda olduğu gibi hiç bir dip dalga yok iktidardan kurtulma derdi yok

Ama o süreç geliyor gibi.
Bence kimseyi suçlamamak gerekir.

astropay11
30-07-2018, 17:04
Mhp resmen mitoz bölündü başka açıklaması yok :D

Neva
30-07-2018, 23:26
İYİ Partili Andican 15 CHP'li vekilin nasıl partilerine geçtiklerini anlattı
İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. Ahat Andican, konuk olduğu programda CHP'den 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine yönelik açıklamalarda bulundu.

İYİ Parti Meclis Grup Başkanı Prof. Dr. Ahat Andican, Didem Arslan Yılmaz'ın Habertürk'te sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına konuk oldu.

Ahat Andican, İYİ Parti'nin seçimlere katılam sürecine dair, "YSK'nın bu şekilde bir şey yapabileceğini biz tartıştık. Bazı arkadaşlar YSK böyle bir karar alırsa mahkemeye gidebileceklerini gündeme getirdiler. Siz o dönemde mahkemeye gittiğinizde mahkeme ne zaman sonuçlanacak. Bu arada seçim geçmiş olacak anlamsız bir durum söz konusu. Biz bir kongre daha yapmak zorunda kaldık. YSK o naktadan itibaren o kongreden itibaren başlatmak istiyor. YSK'nın bu konuda bizi engelleyeceğinin yavaş yavaş ortaya çıkması sonucu hatırlarsınız YSK cuma günü toplanacaktı. Cuma günü YSK'da bir üye hasta, kalanı eşit. 5'i katılma yönünde, 5'i de katılmama yönünde oy veriyor. Bir üye hasta olduğu için oylama pazartesi gününe bırakılıyor. " dedi.

"İYİ PARTİ SEÇİMLERE SOKULMAYACAK BİLGİSİNİ ALDIK"

"YSK'da CHP'li üyeden biri bizi bilgilendiriyor." diyen Ahat Andican, "İYİ Parti seçimlere sokulmayacak, bu bilgiyi aldık. YSK İYİ Parti seçime giremez derse yapılan her şey çöpe gidecek." ifadesini kullandı.

"TEKLİF AKŞENER'DEN KILIÇDAROĞLU'NA GÖTÜRÜLDÜ"

Andican, CHP'li 15 vekilin İYİ Parti'ye geçmesine ilişkin ise, "15 milletvekili teklifi Meral Hanım'dan Kılıçdaroğlu'na götürülmüştür. Kılıçdaroğlu'da bu desteği verebileceğini, söylemiştir. Pazar günü sabah 15 vekilin listesi gidiyor. Pazartesi toplantı yapmayı düşünen YSK toplantıyı pazara saat 14.00'a alıyor." dedi.

http://www.yurtgazetesi.com.tr/politika/iyi-partili-andican-15-chp-li-vekilin-nasil-partilerine-gectiklerini-h103618.html

kartopu
31-07-2018, 07:17
Ben seçimler öncesi M. Akşener in Erdoğan ın karşısında bir proje olduğunu düşünmüştüm. Ama tahminim tutmadı veya bu proje bozuldu. Seçim sürecinde en fazla engellenen siyasetçi Akşener di.

Türkiye genelinde CHP nin oyları % 22 ile % 34 arasındadır bu tarihlerden bu yana böyledir. CHP iktidar olması veya bir belediyelik alması için güçlü iki sağcı parti ortaya çıkması gerekir.
Bir şeyler bu projeyi bozdu sanırım.

Örneğin Erol Mütercimler bir TV programında şöyle dedi Erdoğan ın son seçimi bir daha aday olmayacak. Ama devlet sistemi değişti devlet kriz yönetme sistemi ile yönetilecek artık. Yani sürekli uyanık alacak bu tür yönetimler ya sürekli kriz döneminde ya savaş durumunda olur.
Savaş veya Sürekli kriz dönemlerinde sermaye ancak korsan hükümetlerle büyür. Türkiye sermayesi çok kırılgan ve birikimde devlet devamlı müdahale edecek pozisyon almalı.

Belki de bu süreç Erdoğanla daha iyi atlatılacak.
Son günlerde AKP li veya Yandaş denilen yazarlar Kılıçdaroğlun a karşı İnceyi öne sürüyor ve İnceye koruyucu olmaya başladı bu da garip geliyor bana.
Bir şeyler oluyor ama biz henüz anlamış değiliz.

Her kes karşındaki gücü bölme peşinde garip bir durum