Orijinalini görmek için tıklayınız : 35 Yıllık Ateistin Müslüman Oluşu - Bülent AKYÜREK
35 Yıllık Ünlü Türk Ateist Müslüman Oluşu
TdDWuiBEaPI
bilgivehis
22-11-2017, 21:55
Tanrı yoktur diyen herkes ateist olur ancak gerçek ateist olmak için önce tanrı yokturu kendine kabul ettirmesi gerek ki, bu da çok zorlu araştırmalar gerektiren bir durumdur.
Bu yüzden tanrı yoktur diyen herkes gerçek ateist olmuyor, aynı bu kişiliğini anlayamamış ve din show yapan şahsiyette olduğu gibi...
Sundance
22-11-2017, 22:02
35 Yıllık Ünlü Türk ateist
Doğu, batı, ilim, filim bir sürü şeyden geçtim.
Binlerce kitap okudum.
He anam he...
Tam müslümanlara uygun bir hikaye..
Ahlaksız
23-11-2017, 18:30
Ateist kafayı yiyemez mi?
Yer..
Bu ünlü yazar da,kafayı yemiş işte..Şimdi baktım da,okunan bir yazarmış gerçekten..Bakınız;
http://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/manufacturer_products&manufacturer_id=1965&page=1
Kitap isimlerine dikkat:)
Binlerce kitap oku ve bir karara var..Sonra bir gece rüyanda dayak ye ve bu kararından vazgeç:)
Ateistlerin sürekli kuran okuması diye bir şey de yok..Ben bir sefer Türkçe okudum,bana yetti..Hatta okuyamadım..Bu mu dedim yani..Çok canım sıkılmıştı..Hani okuması zor,okunmayacak,yarıda bırakılacak kitaplar olur ya;Kuran'da aynen öyledir..
Ateizm de kimileri için bir tür din olabiliyor işte. Bunun en güzel kanıtı şu yorumlar.
Adamın biri ateizmden vazgeçiyor, dine dönüyor. Ne var bunda? Olamaz mı? Dindar biri nasıl bir gün geliyor, ateist oluyor; ateist biri de bir gün pekâlâ teist veya dindar biri olabilir. Ama şu tepkilere bakın. Dinden dönen kişinin ardından müminlerin ettiği laflar da işte böyle tepkili olur. Arada bir fark yok.
Tanrı yoktur diyen herkes ateist olur ancak gerçek ateist olmak için önce tanrı yokturu kendine kabul ettirmesi gerek ki, bu da çok zorlu araştırmalar gerektiren bir durumdur.
Bu yüzden tanrı yoktur diyen herkes gerçek ateist olmuyor, aynı bu kişiliğini anlayamamış ve din show yapan şahsiyette olduğu gibi...
Tanrı yoktur diyen ateist okuyormuş, ama gerçek ateist olamıyormuş. Gerçek(!) ateist olup olmadığını nasıl anlayacağız peki? Kimin ileride fikir değiştirmeyeceğinin garantisi var ki? İleride bilgivehis mahlaslı bu kişi de ateizmden vazgeçebilir ve böylelikle gerçek(!) ateist olmadığı anlaşılır. O zaman bu forumun diğer ateist üyeleri onun hakkında "kişiliğini anlayamamış" gibi ifadeler kullanabilir. :)
Doğu, batı, ilim, filim bir sürü şeyden geçtim.
Binlerce kitap okudum.
He anam he...
Tam müslümanlara uygun bir hikaye..
Adam binlerce kitap okuduğunu iddia ediyor, ama sitemizin külyutmaz zehir hafiyesi bunu yer mi! He anam he, yemez tabii ki... neden? Neden olacak, gerçek(!) ateist aslâ ateizmden dönmez, hele ki binlerce kitap okusun, nolamaaaazzz!... :)
Ateist kafayı yiyemez mi?
Yer..
Bu ünlü yazar da,kafayı yemiş işte..Şimdi baktım da,okunan bir yazarmış gerçekten..Bakınız;
http://www.kitapyurdu.com/index.php?route=product/manufacturer_products&manufacturer_id=1965&page=1
Kitap isimlerine dikkat:)
Binlerce kitap oku ve bir karara var..Sonra bir gece rüyanda dayak ye ve bu kararından vazgeç:)
Ateistlerin sürekli kuran okuması diye bir şey de yok..Ben bir sefer Türkçe okudum,bana yetti..Hatta okuyamadım..Bu mu dedim yani..Çok canım sıkılmıştı..Hani okuması zor,okunmayacak,yarıda bırakılacak kitaplar olur ya;Kuran'da aynen öyledir..
Ne kaadaaan kapsamlı bir site! Kişilik analizcisi var, dedektif var, "kafa doktoru" var... Bu arkadaş da kafanın yenik olup olmadığı konusunda uzman hekim. Bakmış, hakikaten okunan bir yazarmış. O halde şıppadanak hükmü, pardon teşhisi koyuyor: kafayı yemiş. Kafa izni, süresiz işgörmezlik raporu... :)
Kuran okumuş, ama sıkıcı bulmuş. Sürükleyici değilmiş. Macera, aksiyon, gerilim... hiç biri yokmuş. Hay Allah!.. dinleri ve özelde islamiyeti çürüten müthiş argümanlara şimdi bir de bu eklenecek; madem tanrı var, neden daha sürükleyici bir kitap yazmadı? :)
sahiden balatayı sıyırmışa benziyor yalnız, hafızam silindi, hidayet tepeden indi vs:).. öyle değilse büyük ihtimalle sol tandanslı gizli müslümandı ve daha fazla içinde tutamadı.
ilahimasal
23-11-2017, 22:50
Video da ki taze müslüman arkadasa karsı söylediginiz her kelime NERO arkadaşa dokunuyor. Lütfen ama lütfen.Nero ile kader birliktelikleri var.
Ahlaksız
23-11-2017, 23:57
Nero;güldürdün yine:)
Şimdi bu Uğur Işılak kim?
Bu;
https://www.izlesene.com/video/uyumaya-gitmiyorum-dedi-ama-uyudu/8703643
Neymiş?
Meclise ''uyumaya gitmiyorum'' deyip,mecliste uyuyan kişinin adı Uğur Işılak'mış..
Bu kişi aynı zamanda Dombra denilen akp seçim parçasını da seslendiren kişi..Bu parçayı da sanırım telif filan ödemeden yapmışlardı..Bunun da haberleri çıkmıştı..Neyse:)
Bu kişi,karşısına kimi alıp ateizmi aşağılamaya çalışıyor?
Şu kitapların yazarını;
-İtin biri
-Cinnetim cennetimdir
-İçindeki öküze oha deyin
-Öğle namazına nasıl kalkılır?
Bir zirzop,bir zirzopu karşısına almış;sen de bu hoş sohbetten keyiflenmişsin..Çünkü sen de aynısın:)
Felâsife
24-11-2017, 03:00
sahiden balatayı sıyırmışa benziyor yalnız, hafızam silindi, hidayet tepeden indi vs:).. öyle değilse büyük ihtimalle sol tandanslı gizli müslümandı ve daha fazla içinde tutamadı.
Ben arkadaşa inandım, samimi geldi söyledikleri, bayağıda şaşırmış belli ama fırsatıda kaçırmış tabi.
Hafıza kaybı dediği aslında, inkarın sonuna geldiği için olan bir şey, bir hal, orada soruya cevaba gerek yok, artık hayalinin en sonundasın, hafızaya da gerek yok. Nötr bir alandır orası, orada cevapsızlık, düşüncesizlik gibi nötr haller olur anca.
Sabretmesi gerekiyormuş ama sabredememiş.
Bunun tam tersi imanda da olur, onda da en sona gelince, artık soru cevap olmaz. Çokları bu noktada demek ki Tanrı yokmuş derler, ciddi ciddi derler, mesela Hasan Sabbah tamda böyledir. Mükemmel tasavvufi bilgisi varmış, tasavvufçudur ama sonradan Tanrı yokturu savunmuş, kendi deyimiyle sırra vakıf olmuş. (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=9429)
Oysa mesele Tanrı "var/yok" meselesi değildir ki, o yemdir, ama dediğim gibi sabredemedikleri için, imandaysa inkarı, inkardaysa imanı seçiyorlar.
Sona gelinmiş ne güzel işte, azcık bekle, dur, yok illa bir şey olacaklarya, hidayet, sır vs. Beklentiler büyük haliyle
Sonunda gene bir şey olarak yola devam ediliyor, imansa inkar, inkarsa iman olunuyor.
2 seçenekli bir dünya!
Oysa seçeneksizliği de eklersek 3 oluyor ama onu seçen yok!
Sevgiler
Ben kendimi Ateist bilirim. Öyle olduğumu iddia ediyorum.
Tanrı, Şeytan, İNSANDIR diyorum.
Şimdi ben ATEİST miyim DİNDAR mı.?
Din, ekonomik ve üretim ilişkileri içinde insan yaşamını devam ettirmek için örgütlenmedir diyorum. Ben dindar mıyım Ateist mi ?
Din= Egemen sınıfların alttaki sınıfları yönetmek için bir sürü kural karar ve hukuk düzenidir diyorum . Ben neyim ?
Tevrat okudum. İncil okudum Kuran okudum. Darvin okudum. Marks Lenin okudum . Hacı Bektaş Veli Şeh Bedrettin Yunus Emre okudum
Ben Ateist mi Dindar mıyım.
Bence Tanrı, Şeytan, Melek İnsandır ve bütün din kitaplarını da insan yazmıştır. Bir ihtiyaçtır ihtiyacı gidermek için yaratılmış yazılmıştır. Cennet Cehennem Korku mutluluk insanları yönetmek için yapılmış bir dünce sistemidir.
Şu an Halaç ı Mansur u okuyorum. Bence insanın özüne dönüşünü anlatıyor ve o öz Tanrı .Tanrı diye tarif ettiği de İnsan ve evren.
Şüpheci Dinsiz
24-11-2017, 14:13
Şu videoda neler neler diyor adam. Çok enteresan.
-egrqu4B0WQ
--/--
Sol görüş ve ateizm bana neler düşürdürüyor;
- Bakıyorum, görüyorum, alabildiğine adaletsizlik-sömürü var. Basit bir adaletsizlikten bahsetmiyorum, elinden şekeri misketi alınmak gibi bir şey değil, fiilen milyonlarca insan öldürülüyor, milyarlarcası yaşam boyu sefalete mahkum ediliyor.
Diyorum ki, ilahi adalet diye bir şey olmadığına göre, adalet ancak biz kurarsak olacak, sömürü ancak biz dur dersek son bulacak.
- Bakıyorum, görüyorum, milyarlarca insan bir avuç dürzünün isteği doğrultusunda sisteme monte edilecek şekilde yetiştiriliyor. Veriyorlar dini, veriyorlar mezhebi, veriyorlar bayrağı, veriyorlar milliyeti, veriyorlar etniği. Sisteme verimli sağmal mankurtlar haline getiriyorlar. Forumda Dünya'da mal varlığı dağılımıyla ilgili bir başlık açılmıştı, Dünya'nın tüm maddi varlıklarının %50'den fazlası 1000 kişiye aitmiş filan gibi bir şeydi.
Diyorum ki, bunun normal bir şey olmadığını, kader diye bir şey olmadığını, haliyle bunun kader olmadığını insanlara anlatmak lazım. İnsanları mankurt-köle olmaktan kurtarmak lazım.
Benim gündemimde bunlar var.
Şimdi, ben herhangi bir dine inanır mıyım? Aklımı-bilincimi kaybetmediğim sürece mümkün mü? Değil.
Belki kişiliğim değişirse, mevcut dinci konjonktürden faydalanıp köşe dönmek gibi bir alçaklığı kendime yakıştırırsam, dine girmiş rolü yaparım. Ama eminim ki aklım-bilincim yerinde olduğu sürece bunu yapmam, ölmeyi tercih ederim.
Videodaki kişiyi tanımam etmem, ama onunla gündemlerimiz, olaylara bakışımız, algılarımız, değerlendirmelerimiz, yorumlarımız, vardığımız sonuçlar farklı, öyle böyle değil, çok farklı. Belli ki hep farklı olmuş.
--/--
Onu dine girdiği için eleştirmiyorum. Yolu açık olsun.
--/--
Üstteki videoda söyledikleriyle kısıtlı olarak, şu değerlendirmeleri yapabilirim;
Dinci tribünlerin hoşuna gidecek şeyler söylediği izlenimi edindim. Abartma huyu var. Bin tane kişisel gelişim kitabı okumuş. İnsan niye bin tane kişisel gelişim kitabı okur? Kişisel gelişme mi istemiş?
Koptuğu çevreyi kötüleyen bir yapısı var. Sol camianın ileri gelenleri bu arkadaşa post vermişlermiş. Kimmiş bunlar merak ettim.
Roman yazarlığı konuşmasına yansımış, cümleleri roman şablonunda kurma çabası bariz göze çarpıyor, ve vasatın altında bir yazar olduğu belli.
Kitaplarına verdiği adlara bakarak, toplumdaki 'Recep İvedik' sevici kitleye hitap ettiği düşünülebilir.
Dediğim gibi, yolu açık olsun.
Video da ki taze müslüman arkadasa karsı söylediginiz her kelime NERO arkadaşa dokunuyor. Lütfen ama lütfen.Nero ile kader birliktelikleri var.
Yok, dokunduğundan değil... bu kişi müslümanken ateist olsaydı ve müslümanlar onun arkasından sizlerin ettiği türden laflar etseydi ona da karşı çıkardım.
Nero;güldürdün yine:)
Şimdi bu Uğur Işılak kim?
Bu;
https://www.izlesene.com/video/uyumaya-gitmiyorum-dedi-ama-uyudu/8703643
Neymiş?
Meclise ''uyumaya gitmiyorum'' deyip,mecliste uyuyan kişinin adı Uğur Işılak'mış..
Bu kişi aynı zamanda Dombra denilen akp seçim parçasını da seslendiren kişi..Bu parçayı da sanırım telif filan ödemeden yapmışlardı..Bunun da haberleri çıkmıştı..Neyse:)
Bu kişi,karşısına kimi alıp ateizmi aşağılamaya çalışıyor?
Şu kitapların yazarını;
-İtin biri
-Cinnetim cennetimdir
-İçindeki öküze oha deyin
-Öğle namazına nasıl kalkılır?
Bir zirzop,bir zirzopu karşısına almış;sen de bu hoş sohbetten keyiflenmişsin..Çünkü sen de aynısın:)
Ben de mi zirzopum? Sağol, çok naziksin! :)
Şimdi senin bu yazdıklarını okuyunca bu adam hakkında kısa bir google'lama yaptım. Adam 17 yaşında "artık okuyabileceğim kitap kalmadı" deyip yazmaya başlamış ve ilk romanını yazmış.
Senin gibi forumlarda yazmış değil yâni, roman... kolay değil...
Adam ateistken o yazdıklarını zirzopluk olarak tanimlamazdın, ama sırf dine döndü diye hemen zirzop yaptın adamı, "itin biri" yaptın, bir anlamda afaroz ettin.
Aferin Ahlaksız, ateist engizisyon mahkemeleri kurulursa sana uygun bir makam bulunabileceğini kanıtlıyorsun. :)
Ahlaksız
24-11-2017, 20:20
Nero;demek forumda yazmak,bir roman yazmaktan daha kolay bir şey..Hmm..
Romanmış:)
Roman ne be:)
Bak bende roman yazarları aşağıladım şimdi..
Ben bu kişinin Müslüman olmasına filan takmıyorum..İstediğini olabilir..
Bu kişinin tipine veya yazdığı saçmasapan kitaplara da takmıyorum..
Taktığım konu,konuşması..
Nero,konuşmasına dikkat et..Ankebut suresi okunmuş,sonra bu sopa gibi bir şey olmuş ve bu 35 yıllık ateist bu sopayla dayak yemiş..Sonra uyanmış ve tövbe etmiş...Gusül abdesti almış:)
Kafayı yemiş lan işte:)
Buna da bir şey demem..Bu ülkede gayet normal:)
Nero;demek forumda yazmak,bir roman yazmaktan daha kolay bir şey..Hmm..
Romanmış:)
Roman ne be:)
Bak bende roman yazarları aşağıladım şimdi..
Ben bu kişinin Müslüman olmasına filan takmıyorum..İstediğini olabilir..
Bu kişinin tipine veya yazdığı saçmasapan kitaplara da takmıyorum..
Taktığım konu,konuşması..
Nero,konuşmasına dikkat et..Ankebut suresi okunmuş,sonra bu sopa gibi bir şey olmuş ve bu 35 yıllık ateist bu sopayla dayak yemiş..Sonra uyanmış ve tövbe etmiş...Gusül abdesti almış:)
Kafayı yemiş lan işte:)
Buna da bir şey demem..Bu ülkede gayet normal:)
Yıllardır forumlarda yazarım. Çok kolaydır. Aynı anda bir çok kişiyle tartışabilirsin. Hiç zorlamazsın, doğaçlama yazabilirsin, saçma laflar edebilirsin. Kimseye beğendirmek gibi bir derdin de olmayabilir.
Bu bir gerçek. Bu bir aşağılama değil.
Adam gördüğü rüyayı anlatıyor, ne var bunda? Yalan söylüyorsa o başka. Ama doğruyu söylüyorsa bunun nesini tartışabilirsin ki? Rüya bu... gerçi rüyalar pek o kadar masum değildirler önemlidir, ama rüya gördü diye adamı "kafayı yemiş" sayman haksızlık.
Ahlaksız
24-11-2017, 22:08
Nero;bu kişinin,gördüğü delice bir rüya yüzünden,hayata bakış açısını değiştirmesinde bir sorun yok mu?
Nero;bu kişinin,gördüğü delice bir rüya yüzünden,hayata bakış açısını değiştirmesinde bir sorun yok mu?
Kimbilir, belki bu gece sen de bir rüya görürsün ve hayatın değişir, yarın dindar biri olursun. :)
Benim de başıma ateist olduğum zamanlar böyle bir olay geldi ve ondan sonra bunu sorgulamaya başladım. Rüya değil, dışarıda yürürken, belki de tesadüf, belki de değil, tam ben düşündüğüm sırada, tam o anda, bana bir cevap geldi. :)
Bu arada yanlış anlaşılmasın ve konu yanlış yere kaymasın; ben bu adamı savunmuyorum; ben sadece bir adamın fikir ve inanç değiştirmesi karşısında ona gösterilen tepkileri eleştiriyorum. Yoksa bu adamın da bir takım yanlış ve saçma fikirleri varmış sanırım. Az daha okudum hakkında ve öyle bilgiler edindim.
Ahlaksız
24-11-2017, 22:37
Nero;sen bu 35 yıllık ateisti de geçtin:)
Adam rüyasından bahsediyor,sen uyanıkken irtibata geçmişsin:)
Ne diye cevap verdi bu şey?
Ben pek rüya görmem..
Nero;sen bu 35 yıllık ateisti de geçtin:)
Adam rüyasından bahsediyor,sen uyanıkken irtibata geçmişsin:)
Ne diye cevap verdi bu şey?
Ben pek rüya görmem..
O zaman daha da dikkatli olmalısın. Pek rüya görmeyen bir ateist rüyasında mesaj alırsa buna pek direnemez bence. :)
bilgivehis
24-11-2017, 23:55
Ahlaksız, Nero'nun işi ateistlerle dalga geçmek, onlarla alay etmek ve yanıltmaya çalışmak olduğunu halen anlayamadın mı?
Ahlaksız
25-11-2017, 00:00
Nero;bu ateist kafaya rüya müya işlemez..Kimse bu kafaya bir mesaj filan sokamaz..İnception filmi gibi oldu:)
Ben size bu ateist kafadan çok bahsettim..:)
Sonradan ateist olmak meseledir..Hele Türkiye'de çok fenadır..Kimseye de ateist olmayı iyi bir şey olarak lanse etmem..Türkiye'de yaşıyorlarsa ateist filan olmasınlar..Takılsınlar öyle..Sıkıntı çünkü..
Nero beni affedersin şey etsen,agnostik bile yapamazsın..:)
Rüyamda mesaj versen bile olmaz artık..
Bir insan bilinçli olarak ateist olduysa eğer,bu kişiyi geriye döndüremezsiniz..
Hapishanede istemediği halde yatan biri,hapisten çıkarsa eğer;bu adamı hapishaneye davet ederek döndürebilir misiniz?
Bilgivehis;takılıyoruz burada..Sıkıntı yok..
Ahlaksız, tamam, sen rüyanda ne görürsen gör, aslâ ateizmi terketmezsin, ama mesela diyelim ki bilgivehis bu gece rüyasında öyle şeyler gördü ki yarın sabah dindar olmaya karar verdi.
Böyle bir şey olursa şayet... o zaman sizlere soruyorum:
Eyyy bilgivehis, kendin hakkında "demek ki ben gerçek ateist değilmişim, demek ki ben daha kişiliğimi bulamamışım" diyecek misin?
Eyyy Ahlaksız, o zaman bilgivehis hakkında "kafayı yemiş" ifadesini kullanacak mısın?
:)
Ahlaksız
25-11-2017, 21:22
Nero;din denilen şey köleler içindir..Köle,zor durumda olan insana denir..Kişi zorluklarla baş etmek adına,kendisine sunulan dine veya inanca sarılır..
Zor durumda olmayan birisi,kolaylıkla dinden/inançtan uzaklaşabilir..Bugün Dünya'nın en refah ülkelerinde;yani zor durumda olmayan insanların yaşadığı ülkelerde;dinsizlik/inançsızlık baskındır..
Buradan devam..
Yakın bir akrabam..Köyde eşek s.ken,rakı içen birisiydi..Şu an tarikatte zikir çekiyor..
Ne dedik?Zor durumda olan insan dine sarılır..Bu adam zor durumdaydı..Maaşına haciz filan kondu..Yakınlarıyla maddi/manevi sıkıntı yaşadı..Sonrasında bir tarikat buldu kendine..Oraya attı kendini..Bu bir kaçıştır..Zorluklardan kaçış..İşte bu köleliktir..Kölelerin tercih edebileceği bir yoldur..
Bu videodaki kişi,belki 35 yıllık ateist olabilir..Belki rüyası gerçektir..Belki karşısındaki akpli ile bir oyun oynamıyorlardır..Bunlar olabilir ama bana ''ateisttim,sonra doğru yolu buldum'' demesin..Bana hikaye anlatmasın..Eğer söyledikleri gerçekse,belli ki zor durumda..Psikolojik olarak bir sarsıntı geçiriyor işte..Sonrasında ankebut sureleri ile dayak yemeler ve hakikati bulmalar filan..
Bilgivehis veya bir başkası..Kim olursa olsun..Ateist olduğunu söyleyen birisi,sonradan ateizme tavır almışsa;bu kişi zor durumdadır..Mutlaka hayatında iyi gitmeyen birşeyler vardır..
ilahimasal
25-11-2017, 21:45
..... sorry....
...Psikolojik olarak bir sarsıntı geçiriyor işte..Sonrasında ankebut sureleri ile dayak yemeler ve hakikati bulmalar filan..
Bilgivehis veya bir başkası..Kim olursa olsun..Ateist olduğunu söyleyen birisi,sonradan ateizme tavır almışsa;bu kişi zor durumdadır..Mutlaka hayatında iyi gitmeyen birşeyler vardır..
Çok basit bir şeyi anlatmaya çalışıyorum. Kısaca şunu demek istiyorum: olabilir... olabilir...
Bunu neden kabullenemiyorsunuz? Bu bir tercihtir. Bu bir seçimdir. İnsan böyle bir varlıktır. İnsan aklı böyle süprizlidir. Yarın ne olacağını, nereye yöneleceğini bilemezsin.
O nedenle "sarsıntı geçiriyor" falan deme. Adamın konuşmasına bak, hiç zor durumda birine benziyor mu? Gayet rahat konuşuyor, gülümsüyor, vb. Ama bazı fikirleri bana da saçma geldi. Mesela namaz devlet zoruyla herkese kaldırılmalı falan demiş. Artık espiri mi yapmış, ciddi mi, bilmiyorum. Orjinallik olsun diye mi öyle saçmalamış, bilmem. Neyse...
Ben ateistken de rahattım, ateizmi terkettikten sonra da, şimdi de rahatım. Hiç bir zaman öyle sıkıntılı bir dönem geçirmedim. Zaten sıkıntıyı içinde yaşamayan birisiyim. Sıkıntılı anlarda dahi onu fazla derinleştirmeden atabilirim.
Bu konuyu tamamen hakikat meselesi olarak ele aldım ve hakikat neyse onu seçerim diye kesin bir tercihim de olduğundan bu yeni yolu seçtim. Daha çok felsefî, aklî bir yol..
Bende böyle oldu. Ne rahatsızlık, ne bunalım, ne ruhanî arayış çabası...
Ateist olurken hakikati arama çabası içindeydim, ateizmi terkederken de yine aynı.
Sende sanırım böyle olmamış. Sende ateizme geçiş bir hakikati arama çabası sonucu olmamış. Sende bu değişim, belki de sadece bir tepki hareketi olarak kalmış. Bu tepki devam ettiği için de bu kadar katısın. Tepki geçince ateizmin de biter. O zaman belki de sen, belki de bilgivehis, bu adamdan daha da keskin bir dine dönüş yoluna saparsınız. :)
ilahimasal
25-11-2017, 21:50
..
[QUOTE].
Bilgivehis veya bir başkası..Kim olursa olsun..Ateist olduğunu söyleyen birisi,sonradan ateizme tavır almışsa;bu kişi zor durumdadır..Mutlaka hayatında iyi gitmeyen birşeyler vardır
Dimi yani Ahlaksız
Kesinlikle dedigin durum var. Nedir o ruyamda gördümde yalanları , 35 yıl boyunca ne ruyalar görmüştür. Ruyasında 1 fincan kahve görse , uyanınca fal bakacak gibi hal oluşmuş bu taze müslümanda .
Bu tip söylemleri Ateist olanlara yutturamayacağını en iyi bu taze müslüman bilir. Halende biliyordur . Yutturacağı kesimin müslüman tayfasının olacağı konusunda da emindir ve öylede yapmıştır. Halende Ateisttir bence.
Niye böyle yapıyor ? Elbetteki maddiyat ve şohret
Bu oyununa , mesajı vereceği yolu da çok iyi biliyor. Bulmuş ve mesajınıda vermiş.
Mesajı verdiği yeri takip edenler bu kişiye karşı ne isterse verirler çünkü propagandasını yapmak onlara büyük haz verir. Ellerine koz geçtiğini sanarlar. Bu adam bir dediyse onlar üç daha eklerler.
Ahlaksız emin ol bu adam halen ateist ama ne önemi var ki ? Alan memnun veren memnun durumu
ilahimasal
25-11-2017, 21:59
Çok basit bir şeyi anlatmaya çalışıyorum. Kısaca şunu demek istiyorum: olabilir... olabilir...
Nero sende baya bir çaba gösteriyorsun .
Hani bir islami kanal seni bulsa ve işde küçükken ateist olup sonradan doğru yolu bulan ünlü forum yazarı tekrar müslüman oldu
Flasf flash flash Nero Müslüman oldu . Forumlarda Ateistlerin canını okuyan müslüman !
Sonrada gelsin paralar şan ve şöhret.
Nero boşuna heveslenme dediklerime, seni kullanmak istemez bu islami çevre...
Dediklerimde latifeydi zaten. Sen burda bizle kafa bul boşver.
Nero sende baya bir çaba gösteriyorsun .
Hani bir islami kanal seni bulsa ve işde küçükken ateist olup sonradan doğru yolu bulan ünlü forum yazarı tekrar müslüman oldu
Flasf flash flash Nero Müslüman oldu . Forumlarda Ateistlerin canını okuyan müslüman !
Sonrada gelsin paralar şan ve şöhret.
Nero boşuna heveslenme dediklerime, seni kullanmak istemez bu islami çevre...
Dediklerimde latifeydi zaten. Sen burda bizle kafa bul boşver.
Beni çıkarmazlar, çünki ben müslüman olmuş değilim.
Ama yarın seni çıkarmayacaklarının garantisi yok. Çünki sen müslüman olabilirsin. :)
Ahlaksız
25-11-2017, 22:50
........O zaman belki de sen, belki de bilgivehis, bu adamdan daha da keskin bir dine dönüş yoluna saparsınız. :)
Olabilir..Belki bizde bir sarsıntı geçiririz ve namaza başlarız..Büyük konuşmamak lazım:)
Kesinlikle dedigin durum var. Nedir o ruyamda gördümde yalanları , 35 yıl boyunca ne ruyalar görmüştür. Ruyasında 1 fincan kahve görse , uyanınca fal bakacak gibi hal oluşmuş bu taze müslümanda
Doğru..İyi yakalamışsınız:)
Ayrıntılı rüya gördüğüne göre,sürekli rüya görüyor galiba..35 senede kaç rüya gördü acaba:)
Bir rüya ile ateistliğini sonlandıran,diğer rüyalarına niye tepkisiz kalıyor?
Niye bir gece gördüğü rüya yüzünden,eşcinsel olmaya karar vermiyor?
Niye bir rüyası yüzünden intihar etmiyor?
Niye?
Ankebut suresi dürülmüş ve sopa haline gelmiş ve bununla dayak yemiş ve bu da ateistliğini terk etmiş:)
Yersen tabi:)
Beni bu gece yasin suresi ile dövseler,ya da Azrail bana rüyamda göz kırpsa;ben yarın teist mi olacağım yani:)
Rüya be..
Şizofrenler rüya ile gerçeği ayırt edemezler..Rüyasını dikkate alan birisi,akıl sağlığını kaybetmiş birisidir..
ilahimasal
25-11-2017, 23:36
Beni çıkarmazlar, çünki ben müslüman olmuş değilim.
Potansiyeliniz var .
Benimle ilgili geleceğe dair verdiğiniz kehanetinize teesüf ederim. Hakarete uğradım resmen.
Potansiyeliniz var .
Benimle ilgili geleceğe dair verdiğiniz kehanetinize teesüf ederim. Hakarete uğradım resmen.
"Sen müslüman olabilirsin" dedim, bu bir kehanet değil. "Sen müslüman olacaksın" deseydim o zaman kehanet olurdu.
"Sen müslüman olabilirsin" demek hakaretse, "potansiyelin var" demek de öyle olur. Ama her ikisi de hakaret değil.
Çünki müslüman olmak da, ateist olmak da, hristiyan, budist, vb olmak da hakir görülecek, ayıplanacak bir şey değil. Bunlar tamamen insanî yönelimlerdir. Seçme özgürlüğümüz var. Robot değiliz. Farklı görüşlere ve inançlara tahammüllü olmalısınız.
Hata yapmak da ayıp değil. Bu kadar katı bir okul müdürü ciddiyetiyle yaklaşmayın kendinize ve başkalarına.
Hayat bir ders, ama okul derslerinden farklı olarak çatık kaşlı bir müdür yok karşımızda. Sadece yaptıklarımızın sonuçlarını yaşıyoruz ve yaşayacağız. Bugün olmazda yarın...
ilahimasal
25-11-2017, 23:56
Olabilir..Belki bizde bir sarsıntı geçiririz ve namaza başlarız..Büyük konuşmamak lazım:)
Doğru..İyi yakalamışsınız:)
Ayrıntılı rüya gördüğüne göre,sürekli rüya görüyor galiba..35 senede kaç rüya gördü acaba:)
Bir rüya ile ateistliğini sonlandıran,diğer rüyalarına niye tepkisiz kalıyor?
Niye bir gece gördüğü rüya yüzünden,eşcinsel olmaya karar vermiyor?
Niye bir rüyası yüzünden intihar etmiyor?
Niye?
Ankebut suresi dürülmüş ve sopa haline gelmiş ve bununla dayak yemiş ve bu da ateistliğini terk etmiş:)
Yersen tabi:)
Beni bu gece yasin suresi ile dövseler,ya da Azrail bana rüyamda göz kırpsa;ben yarın teist mi olacağım yani:)
Rüya be..
Şizofrenler rüya ile gerçeği ayırt edemezler..Rüyasını dikkate alan birisi,akıl sağlığını kaybetmiş birisidir..
Halen Ateist olan bu kişi ( öyle olduğu benim düşüncem) için bizim söylediklerimizin bir anlamı yok . Onun hedef kitlesi belli. Onlar üzerinden amacına ( para ve şöhret) ulaşma yolunu seçmiş.
Bir ruya olayı işin bahanesi olur sadece. Bu kişi bir kaç programa daha çıkıp ( adnanın programı , Nihatın ramazan sohbetleri gibi). Dincilerin ekmeğine yağ sürerek biraz daha kullanılabilir. Dinciler için bir nimet.
Hani dincilerin bir lafı varya " allah yürü ya kulum demiş" durumu , hic belli olmaz kullanılıp kapının önünede konulabilir. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdanda olabilir.
Sonraki hamlesi yine kürkcü dükkanı.
Bu adamları anlamak benim için artık daha kolay.
ilahimasal
26-11-2017, 00:16
"Sen müslüman olabilirsin" dedim, bu bir kehanet değil. "Sen müslüman olacaksın" deseydim o zaman kehanet olurdu.
"Sen müslüman olabilirsin" demek hakaretse, "potansiyelin var" demek de öyle olur. Ama her ikisi de hakaret değil.
.
O vakit size potansiyeliniz var demiyim. Meyillisiniz diyim.
Bu tesbitim geçmiş yazılarınızdaki , islama ve islama mensup kişilere karşı yapılan zararsız olan küçücük karşıt fikirlere bile ani ve sert çıkışlarınız.
Hadi müslüman olmayı kendime hakaret saymayayım
Müslüman olmak insana huzursuzluk veriyor MUŞ , NERO , Videoda ki zaati muhterem diyor.
Huzursuz olmak istemiyorum NERO.
O vakit size potansiyeliniz var demiyim. Meyillisiniz diyim.
Bu tesbitim geçmiş yazılarınızdaki , islama ve islama mensup kişilere karşı yapılan zararsız olan küçücük karşıt fikirlere bile ani ve sert çıkışlarınız.
Hadi müslüman olmayı kendime hakaret saymayayım
Müslüman olmak insana huzursuzluk veriyor MUŞ , NERO , Videoda ki zaati muhterem diyor.
Huzursuz olmak istemiyorum NERO.
Lütfen yazılanları doğru anlayın. Ben her ikisi de hakaret değil dedim. Bunun üzerine neden "O vakit size potansiyeliniz var demiyim. Meyillisiniz diyim." diye yazdın? Ne alâkâ? Ayrıca bu son ifade ilkiyle yakın anlamda.
Ben aslâ hiç bir fikre sert karşı çıkış yapmam. Bâzıları kaynağı belirsiz alıntılar yapıp onun üzerinden islam'a artniyetli biçimde belaltı vurmaya kalkıyorlardı. Buna karşı mücadele ettim.
Sadece müslüman olmak değil, herhangi bir şeye inanmak insanı bir süre rahatlatabilir, huzur verebilir. Bu da doğal. Çünki insan beyninde inanma ile ilgili birim de var.
Ahlaksız
26-11-2017, 00:43
...Çünki insan beyninde inanma ile ilgili birim de var.
Beyinde böyle şeyler olamaz..
İnanma nöronu,inanmama nöronu,okuma nöronu,futbol nöronu filan..
Bu tarz haberlerden haberdarım..İnsanların birşeylere inanması gerektiği gibi bir algı yaratılıyor..Halbuki böyle bir şey yok..
Beyin de olan şey,bir yerlere tutunma/bağlanma anında,verilen olumlu tepkiler filandır..Bunlar normal şeyler ama bunu tutupta insan beyninde ''inanma'' diye bir bölge var şeklinde empoze etmek sığlıktır..
Ateizme sığ yollarla saldırmak etik değildir..
ilahimasal
26-11-2017, 01:29
Lütfen yazılanları doğru anlayın.
Ben aslâ hiç bir fikre sert karşı çıkış yapmam. Bâzıları kaynağı belirsiz alıntılar yapıp onun üzerinden islam'a artniyetli biçimde belaltı vurmaya kalkıyorlardı. Buna karşı mücadele ettim.
Yazılanları en az sizin kadar anlıyorum merak buyurmayın. Benim gibi anla diyorsanız ! Olmaz.
Sizin için , Kuranının kaynağı belli galiba ! Nedir ?