Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Konu-dışı

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 22-11-2017, 21:26
Turdur Turdur isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Standart 35 Yıllık Ateistin Müslüman Oluşu - Bülent AKYÜREK

35 Yıllık Ünlü Türk Ateist Müslüman Oluşu

Alt 22-11-2017, 21:55
bilgivehis bilgivehis isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Tanrı yoktur diyen herkes ateist olur ancak gerçek ateist olmak için önce tanrı yokturu kendine kabul ettirmesi gerek ki, bu da çok zorlu araştırmalar gerektiren bir durumdur.
Bu yüzden tanrı yoktur diyen herkes gerçek ateist olmuyor, aynı bu kişiliğini anlayamamış ve din show yapan şahsiyette olduğu gibi...
Alt 22-11-2017, 22:02
Sundance Sundance isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Turdur´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
35 Yıllık Ünlü Türk ateist
Doğu, batı, ilim, filim bir sürü şeyden geçtim.

Binlerce kitap okudum.

He anam he...

Tam müslümanlara uygun bir hikaye..
Alt 23-11-2017, 18:30
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateist kafayı yiyemez mi?
Yer..
Bu ünlü yazar da,kafayı yemiş işte..Şimdi baktım da,okunan bir yazarmış gerçekten..Bakınız;
http://www.kitapyurdu.com/index.php?...id=1965&page=1
Kitap isimlerine dikkat
Binlerce kitap oku ve bir karara var..Sonra bir gece rüyanda dayak ye ve bu kararından vazgeç
Ateistlerin sürekli kuran okuması diye bir şey de yok..Ben bir sefer Türkçe okudum,bana yetti..Hatta okuyamadım..Bu mu dedim yani..Çok canım sıkılmıştı..Hani okuması zor,okunmayacak,yarıda bırakılacak kitaplar olur ya;Kuran'da aynen öyledir..
Alt 23-11-2017, 20:08
Nero Nero isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ateizm de kimileri için bir tür din olabiliyor işte. Bunun en güzel kanıtı şu yorumlar.
Adamın biri ateizmden vazgeçiyor, dine dönüyor. Ne var bunda? Olamaz mı? Dindar biri nasıl bir gün geliyor, ateist oluyor; ateist biri de bir gün pekâlâ teist veya dindar biri olabilir. Ama şu tepkilere bakın. Dinden dönen kişinin ardından müminlerin ettiği laflar da işte böyle tepkili olur. Arada bir fark yok.

bilgivehis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tanrı yoktur diyen herkes ateist olur ancak gerçek ateist olmak için önce tanrı yokturu kendine kabul ettirmesi gerek ki, bu da çok zorlu araştırmalar gerektiren bir durumdur.
Bu yüzden tanrı yoktur diyen herkes gerçek ateist olmuyor, aynı bu kişiliğini anlayamamış ve din show yapan şahsiyette olduğu gibi...

Tanrı yoktur diyen ateist okuyormuş, ama gerçek ateist olamıyormuş. Gerçek(!) ateist olup olmadığını nasıl anlayacağız peki? Kimin ileride fikir değiştirmeyeceğinin garantisi var ki? İleride bilgivehis mahlaslı bu kişi de ateizmden vazgeçebilir ve böylelikle gerçek(!) ateist olmadığı anlaşılır. O zaman bu forumun diğer ateist üyeleri onun hakkında "kişiliğini anlayamamış" gibi ifadeler kullanabilir.

Sundance´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Doğu, batı, ilim, filim bir sürü şeyden geçtim.

Binlerce kitap okudum.

He anam he...

Tam müslümanlara uygun bir hikaye..

Adam binlerce kitap okuduğunu iddia ediyor, ama sitemizin külyutmaz zehir hafiyesi bunu yer mi! He anam he, yemez tabii ki... neden? Neden olacak, gerçek(!) ateist aslâ ateizmden dönmez, hele ki binlerce kitap okusun, nolamaaaazzz!...

Ahlaksız´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ateist kafayı yiyemez mi?
Yer..
Bu ünlü yazar da,kafayı yemiş işte..Şimdi baktım da,okunan bir yazarmış gerçekten..Bakınız;
http://www.kitapyurdu.com/index.php?...id=1965&page=1
Kitap isimlerine dikkat
Binlerce kitap oku ve bir karara var..Sonra bir gece rüyanda dayak ye ve bu kararından vazgeç
Ateistlerin sürekli kuran okuması diye bir şey de yok..Ben bir sefer Türkçe okudum,bana yetti..Hatta okuyamadım..Bu mu dedim yani..Çok canım sıkılmıştı..Hani okuması zor,okunmayacak,yarıda bırakılacak kitaplar olur ya;Kuran'da aynen öyledir..

Ne kaadaaan kapsamlı bir site! Kişilik analizcisi var, dedektif var, "kafa doktoru" var... Bu arkadaş da kafanın yenik olup olmadığı konusunda uzman hekim. Bakmış, hakikaten okunan bir yazarmış. O halde şıppadanak hükmü, pardon teşhisi koyuyor: kafayı yemiş. Kafa izni, süresiz işgörmezlik raporu...

Kuran okumuş, ama sıkıcı bulmuş. Sürükleyici değilmiş. Macera, aksiyon, gerilim... hiç biri yokmuş. Hay Allah!.. dinleri ve özelde islamiyeti çürüten müthiş argümanlara şimdi bir de bu eklenecek; madem tanrı var, neden daha sürükleyici bir kitap yazmadı?
Alt 23-11-2017, 21:55
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

sahiden balatayı sıyırmışa benziyor yalnız, hafızam silindi, hidayet tepeden indi vs.. öyle değilse büyük ihtimalle sol tandanslı gizli müslümandı ve daha fazla içinde tutamadı.

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 23-11-2017, 22:50
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Video da ki taze müslüman arkadasa karsı söylediginiz her kelime NERO arkadaşa dokunuyor. Lütfen ama lütfen.Nero ile kader birliktelikleri var.
Alt 23-11-2017, 23:57
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Nero;güldürdün yine
Şimdi bu Uğur Işılak kim?
Bu;
https://www.izlesene.com/video/uyuma...-uyudu/8703643
Neymiş?
Meclise ''uyumaya gitmiyorum'' deyip,mecliste uyuyan kişinin adı Uğur Işılak'mış..
Bu kişi aynı zamanda Dombra denilen akp seçim parçasını da seslendiren kişi..Bu parçayı da sanırım telif filan ödemeden yapmışlardı..Bunun da haberleri çıkmıştı..Neyse
Bu kişi,karşısına kimi alıp ateizmi aşağılamaya çalışıyor?
Şu kitapların yazarını;
-İtin biri
-Cinnetim cennetimdir
-İçindeki öküze oha deyin
-Öğle namazına nasıl kalkılır?

Bir zirzop,bir zirzopu karşısına almış;sen de bu hoş sohbetten keyiflenmişsin..Çünkü sen de aynısın
Alt 24-11-2017, 03:00
Felâsife - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Felâsife Felâsife isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Pyrrón´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
sahiden balatayı sıyırmışa benziyor yalnız, hafızam silindi, hidayet tepeden indi vs.. öyle değilse büyük ihtimalle sol tandanslı gizli müslümandı ve daha fazla içinde tutamadı.
Ben arkadaşa inandım, samimi geldi söyledikleri, bayağıda şaşırmış belli ama fırsatıda kaçırmış tabi.
Hafıza kaybı dediği aslında, inkarın sonuna geldiği için olan bir şey, bir hal, orada soruya cevaba gerek yok, artık hayalinin en sonundasın, hafızaya da gerek yok. Nötr bir alandır orası, orada cevapsızlık, düşüncesizlik gibi nötr haller olur anca.
Sabretmesi gerekiyormuş ama sabredememiş.

Bunun tam tersi imanda da olur, onda da en sona gelince, artık soru cevap olmaz. Çokları bu noktada demek ki Tanrı yokmuş derler, ciddi ciddi derler, mesela Hasan Sabbah tamda böyledir. Mükemmel tasavvufi bilgisi varmış, tasavvufçudur ama sonradan Tanrı yokturu savunmuş, kendi deyimiyle sırra vakıf olmuş.
Oysa mesele Tanrı "var/yok" meselesi değildir ki, o yemdir, ama dediğim gibi sabredemedikleri için, imandaysa inkarı, inkardaysa imanı seçiyorlar.

Sona gelinmiş ne güzel işte, azcık bekle, dur, yok illa bir şey olacaklarya, hidayet, sır vs. Beklentiler büyük haliyle
Sonunda gene bir şey olarak yola devam ediliyor, imansa inkar, inkarsa iman olunuyor.

2 seçenekli bir dünya!
Oysa seçeneksizliği de eklersek 3 oluyor ama onu seçen yok!

Sevgiler

Derinde ittifaklar var, yüzeye çıktıkça ayrılıklar.
Zıtlar temelde aynıdır, gayrı hikayedir ayrılıklar.
Artık yersen bu ayrılıktır, yemezsen de aynılıktır.
Aynılaşanlar ayrı olamaz, kandırmacadır ayrılıklar.
Alt 24-11-2017, 11:30
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ben kendimi Ateist bilirim. Öyle olduğumu iddia ediyorum.

Tanrı, Şeytan, İNSANDIR diyorum.
Şimdi ben ATEİST miyim DİNDAR mı.?

Din, ekonomik ve üretim ilişkileri içinde insan yaşamını devam ettirmek için örgütlenmedir diyorum. Ben dindar mıyım Ateist mi ?
Din= Egemen sınıfların alttaki sınıfları yönetmek için bir sürü kural karar ve hukuk düzenidir diyorum . Ben neyim ?

Tevrat okudum. İncil okudum Kuran okudum. Darvin okudum. Marks Lenin okudum . Hacı Bektaş Veli Şeh Bedrettin Yunus Emre okudum
Ben Ateist mi Dindar mıyım.

Bence Tanrı, Şeytan, Melek İnsandır ve bütün din kitaplarını da insan yazmıştır. Bir ihtiyaçtır ihtiyacı gidermek için yaratılmış yazılmıştır. Cennet Cehennem Korku mutluluk insanları yönetmek için yapılmış bir dünce sistemidir.

Şu an Halaç ı Mansur u okuyorum. Bence insanın özüne dönüşünü anlatıyor ve o öz Tanrı .Tanrı diye tarif ettiği de İnsan ve evren.

Önerilen Siteler