Orijinalini görmek için tıklayınız : C.Başkanı'nı halk seçsin ama....
sodomo--
14-05-2007, 01:11
C.Başkan'ını halk seçsin ama halktan birisini seçsin. Okey mi? Var mı AKP böyle bir halkçılığa?
Yani adam hem M.vekili seçilecek halk tarafından ve yine aynı halk o kişiyi C.başkanı seçmek için sandığa koşacak. Yok arkadaş, olmaz öyle, ya M.vekili olmayacaksın ya da C. başkanı. Hem oradan hem buradan alayım demek olmaz. Riske gireceksin ve C.Başkanı olabilmek için M. vekiliği seçimine girmeyeceksin. Var mı bu düzeyde bir halkçılığı savunan? İşte ben savunuyorum.
Koşulum şu: C.Başkanı tarafsız olmak zorunda olacağı için daha önce hiç bir siyasi partiye üye olmamış birisi olacak.
Evet, hiç bir siyasi partiye üye olmaması koşulu ile meclisteki her parti kendi adayını halkın arasından seçecek.
Ama eğer illaki partili de olabilir deniliyorsa, yani C.Başkanında tarafsızlık aranmayacaksa o zaman A.Gül'de *aday olabilir (milletvekili olmaması koşulu ile) ama adayların halktan insanlar olmasının önü mutlaka açık olmalı.
Benim adayım televizyoncu Uğur Dündar.
Diyelim ki iki turlu seçim oldu ve ikinci tura U.Dündar ve A.Gül girdi.
Sizce hangisi kazanır?
Halkın içinden çıkan U.Dündar mı yoksa Dışişleri bakanımız *A.Gül mü?
U. Dundar kazanir bence.
Benim adayim Balik Ayhan olurdu. Cok pozitif bir adam, kendinden emin.
sodomo--
14-05-2007, 01:27
Yüksek okul mezunu olacak o şart. Olur mu öle, halk dedik diye sen de iyice düşürdün ayağa olayı *:)
hiramusta
14-05-2007, 09:32
Atatürk,İnönü,Bayar,Özal ve Demirel'den hangisi senin dediğin kriterlere uyuyordu?Hepside siyasi parti başkanıydı.Bunların dışındakilerse ya askerdi ya da yüksek bürokrat.Biz halk olarak başımıza memur değil lider istiyoruz.Memur zihniyetinin bu ülkeye bir daha hakim olmasını böylece ülkeye zaman ve enerji kaybı vermesini istemiyoruz.Kendilerini devletin sahibi zanneden yüksek memurların derhal alaşağı edilerek,o makamlara gerçekten halkın bağrından çıkmış,kendisini halkın efendisi değil halkın hizmetkarı olarak gören halk evlatlarının çıkmasını istiyoruz.Bu da çok yakında olacaktır,İnşallah.Bu halk devletin bütün kurumlarını tek tek elegeçirecektir.Faşistler,zorbalar,antidemokratlar ,yobaz laikler çatlasa da patlasa da "Hakimiyet bil'a kaydu şart milletin" olacaktır.
Adam hin.
Parasını alabileceği birkaç enayi bulur.
Bak der, size çok karlı bir iş sunuyorum!
Bir lira koyup on lira kaldıracaksın.
Ne yapacağız diye sorarlar, garip adamlar.
Poker oynayacağız. Der, hin oğlu hin.
Poker mi? Ama biz pek bilmeyiz ki pokeri.
Olsun der. Ben size oyun içinde yardımcı olurum!!
Kağıtlar dağıtılır, ellere bakılır, değişimler gerçekleşir, artışlar yapılır.
Ordada iyi bir para birikir. Eller açılır. Bizim hin temkinli ordama göz gezdirir. Elini hemen açmaz.
İki kişinin elinde pek bir şey olmamasına rağmen karşısında duran garibin tam dört ası mevcuttur.
Ortadaki para iyi, bunlarda pek bilmiyorlar nasıl olsa diye geçirir içinden ve hinlik cesareti ile atılır.
Ben kazandım, ben kazandım.
Diğerleri şaşırır.
İyi de bu oyunda en büyük kare as değil mi? Diye sorarlar.
Bizimki hemen elini açar. Elinde birbiri ile alakasız ve küçük dört farklı kağıt durmakta.
Gariplerin şaşkın bakışları arasında tüm parayı önüne çekerken, bilgiç bilgiç açıklar.
Çocuklar bu oyunun adı TRİLİNG tir. Ve bu kağıtlar da bende var. Kare as dahil hepsinden üstündür!!! Der ve paraları alır.
Bizimkiler şaşkın, yolunmuş ama bilgili!!!! bir şekilde oyuna devam ederler.
En son bütün ceptekiler masaya iner. Eller açılır.
Bu sefer bizim hinin elinde kare as. Kazanmanın keyfi ile paraları önüne çekerken, karşıdaki garip
Dur bakalım der. Benim elimde TRİLİNG var!!!
Hinlik kolay iş değildir. Hiç duraksamaz bizimki, paraları önüne yerleştirirken açıklamasını da ekler.
Dostum, der.
Bu oyunda bir kez TRİLİNG olur!!! Onu da ben yapmıştım zaten...
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
Sevgili Sodomo ,
Medyada boy gösterenler siyasetçilerden dahamı dürüst hepsi aynı....
Benim adayım Yaşar KEMAL..
sodomo--
14-05-2007, 12:25
AKP C.Başkanlığına sağcı-solcu ikilimeninde girmek istiyor. Ona göre sol ikinci turda kesin kaybeder çünkü oyları toplam %30'u geçmez ve bütün sağcılar Gül'e oy verir.
Ben de diyorum ki, ne sağcı ne de solcu olduğu söylenemeyecek olan sağcısının da solcusunun da sevdiği çok insan var halkın içinde. Benim ilk aklıma gelen Uğur Dündar.
Sizin de var mı böyle her kesime hitap edecek adayınız?
90 lı yıllardı zannedersem. Baskı son derece ciddiydi, insanlar kimliklerinde Kürt illeri dogumlu oldukları için sorgusuz sualsiz gözaltına alınıyorlardı. İstanbul'da gözaltına alınan bir kişi vahşi bir köpekle beraber aynı hücreye konulmuştu. Basın çok ciddi de olmasa bu işin üzerine gitti. Özellikle Cumhuriyet, başkası da pek yazmadı ya.
* * * *Ugur Dündar o zamanlar tekti, taklitleri henüz çıkmamaıştı. Kendisinden bu konuyla ilgili bir program yapması istendi. Bu kadar önemli bir insan hakları ihlali karşısında ve bariz işkencede taraf olmaktan çekinerek ve kariyerini düşünerek bu istegi görmezden geldi. Haber kaynaklarımı karşıma alamam dedi. Emniyetin yetiştirdigi, onunla içiçe geçmiş bir isimdir. İzin verilenin üzerine gidebilir ancak. Bu kişi mi Türkiye halkını temsil edebilecek.
* * * *Kaldı ki bu seçim sistemleri ile halk seçse ne olacak seçmese ne olacak. Bu izin verilen kayıkçı kavgasının bir başka versiyonudur. Demokrasi isteniyorsa çözüm iktidarı ve erki yerelleştirmekten geçer. Gerçek demokrasi budur. Merkesi bir hükümet bürokrasisi yerine en ufak yerleşim birimlerinde dahi kendi kendini yöneten insanlara yaygınlaştırılırsa yürütmr erki gerçekten demokrasi denebilir bu sisteme. Tabandan tavana dogru yükselen bir karar mekanizması ve savunma, maliye, dış temsil gibi konularla yetkilendirilmiş bir merkeziyetçilik tüm uyrukları tatmin edebilen bir yönetim biçimi olabilir.
* * * * esele tek adamın yönetimi altında toplanmak degil, tek adamlara geçit vermeyece tek adamlara luzum hissettirmeyecek bir demokrasi bilincinde birleşebilmektir.
* * * * *saygılarımla
sodomo--
14-05-2007, 16:28
Yahu Dilaver ben zaten bir sosyaliste adam beğendirme niyeti ile önermedim Uğur Dündarı sen rahat ol. "İşkence edebiyatı" üzerinden siyaset yapmaya kalkanların C.Başkanlığı seçimleri için söyleyecek ne sözü olabilir ki?
Sen hiç hayatında işkence yapan sosyalistler gördün mü?
Ben gördüm.
Üstelik "insanlık onuru işkenceyi yenecek" diye slogan atarlardı her fırsatta o insanlar.
Sen de bir gün öğrenirsin sözler ile sözleri söyleyenler arasında çok büyük farklar olacağını.
Benim artık edebiyata karnım tok çok şükür. Artık sözlere kanmıyorum.
Dert etme hayat sana da öğretir bunu.
Bu cok ilginc yahu, solcularin iskencelik bir isi olmadi. Polisin gizli sakli, sorusturmalik isleri oldu. Solcular neden iskence yapsinlar? Polis karakolunun yerini ogrenmek icin mi?
sodomo--
14-05-2007, 16:54
Hayır polise özendikleri için. Bir nevi "içselleştirme" psikolojisi.
ben sadece Cumhurbaşkanı adayınızı şimdiden tanıyın diye yazdıydım, ileride ipligi pazara çıkınca sükutu hayal olmasın sonra.
* * *İşkence bir edebiyat degildir sodomo, Türkiyede işkence bir gerçektir ve hiç bir zaman bitmemiştir, her daim yürürlüktedir. Benim için ise işkenceye karşı tavır alamayan, üzerini örtmeye yardımcı oaln bir kişinin bırakınız demokratlıgı, insanlıgı bile şaibelidir.
* * *Senin ise her ne kadar yaşın başın da, olsa gerçek anlamda sosyalistlerle tanışıp tanışmadıgından bir miktar kuşkuluyum. Neyse bu da senin sorunun, bana br şey demek düşmez. Ama sosyalistlerle tanışıp tanışmadıgından ziyade herkesle her ortamda ve her fırsatta kavga etmek zorunda mısın onu da merak etmiyor degilim. *:o * *
* * * Bu arada Tewderinin gösterdigi adayı destekliyorum.
* * * Hazır aklıma gelmişken bizim Cemalin yüksek tahsili var mıydı. *:lol:
* * * saygılarımla
sodomo--
16-05-2007, 01:06
Dilaver, biz burada C.Başkanlığı konusunu tartışıyoruz sen çıkmış "işkence" konusunu gündeme getiriyorsun. İşkencenin bir realite olması başkadır onun siyasi bir mazlum edebiyatına konu edinilmesi başkadır. Senin derdin işkence değil işkence realitesi üzerinden siyaset yapmak.
Uğur Dündar ile işkence sözcüklerini nasıl bir araya getirdin iki kalem arası hayret ettim doğrusu.
Amacın bir insanı karalamak ise sen bunun en bayağı yolunu bulmuşsun.
Adam program yapmamış. Yapmak zorunda mı? Ben de televizyoncu olsam ben de yapmam.
Bu meseleleri televizyoncular halledemez onların sınırları bellidir, onlar programcıdır sadece.
Belki başka teknik nedenleri vardı veya senin iddialarının hayal ürünü olmadığını nereden bilelim? At ortaya lakırdı olsun diye bir iddia bizden de onu bire bir kabul etmemizi bekle. yok ya...
Üstelik benim herkesle kavga ettiğimi nereden çıkarttın? NE söylüyorsam herkesin önünde söylüyorum burada ve bir iki durum hariç genellikle hepsi haklı olduğum konular.
Mesela senin bu mesnetsiz ve yakışıksız iddian ile konuyu çizgisinden çıkartıp başka bir mecraya çekmen beni sinirlendirdi. Bir kere de normal olun normal. Herşeyin bir öz doğası vardır ve bu topiğin öz doğası da "çamur atma" değildir. Bir kere de şeylerin "öz doğasına" saygı gösterseniz ne kaybedersiniz?
sodomo--
16-05-2007, 01:29
Hayret ya, bak hala sinirliyim. Biz burada *güncel bir konuyu yarı matrak yarı ciddi bir şekilde ele alacağız adam içine etti konunun. Getirdi "işkence" kelimesini soktu konunun içine.
Uğur Dündar'ı işkenceci yaptı neredeyse. Bu ne biçim bir kalibre düşüklüğüdür ki, herkesi ortak olarak etkilemiş böyle. İslamcısı da sosyalisti de kürtçüsü de *"mazlum edebiyatı" yaparak siyaset yapıyor. Bu nasıl bir sırdanlaşmadır böyle ya...
Marjinal olmayın kardeşim marjinal. Hayata marjinal noktalardan bakmayın hem kendinize hem başkalarına zarar verirsiniz. İnsanların temiz vicdanlarını beş para etmez ideolojilere kurban etmeyin kardeşim. Biz "insan hakları"nı sosyalistlerden öğrenmedik ve onlara da bir diyet borcumuz yok. Onlar gencecik çocukların ellerine silah vererek ölümlerine neden oldular ve bol bol "devrim şehidi" edebiyatı yaptılar arkalarından. Onlar için insan yoktur "kitle" vardır, "sınıf" vardır "halk" vardır. Bir sosyalist "insan" sözcüğünü hiç kullanmaz çünkü onun gözünde insan tarihsel bir üründür, bir sonuçtur sadece. Onlar insana değer vermezler onu sadece bir "savaşçı" olarak görürler ve savaşçı olduğu müddetçe ve savaşta öldüğü müddetçe ona değer verirler.
Bak sen bu lakırdıları getirip sokuşturmasaydın buraya herkes C.Başkanı adayını söyleyecekti ve biraz eğelenecektik en azından. Arkadaş, bir kere de girdiği yeri amacından saptırmayan bir sosyalist göremedik şu ömrümüzde.
Sist sist, sakin ol, sinirlerine hakim ol. Ille de cumhurbaskani olmasi sart mi? Hic olmasa ne farkeder? Soyle bir vazifelerine goz atacak olursak, veto hakkindan baska hangisi onemli?
*Umarim seni daha fazla sinirlendirmedim, kraliyet faaliyetlerini cumhurriyette temsil eden eden biri degil de ne?
* Kanada hukumetiyle bir mukayese ediyorum da, hemen hemen ayni. Butun islemi basbakan ve bakanlar yurutuyor, kraliceyi temsilen Governor general adi altinda, bizim cumhurbaskani vazifelerini goren biri seciliyor. O da ulkeyi temsilen, saga sola seyahatlar tertipleyip dolasip duruyor.
* Siyasetten pek anlamam ama, bana disardan gorunen sadece bundan ibaret.
liopleurodon
16-05-2007, 09:57
>>> Memur *zihniyetinin *bu *ülkeye *bir *daha *hakim *olmasını *böylece *ülkeye *zaman *ve *enerji *kaybı *vermesini *istemiyoruz
MArtaval..
Anayasadaki cumhurbaşkanı tanımı bir memur zihiniyeti olmasını gerektirir. Kendi poltik vs. amaçları değil, tüzüğe (=anayasa) uyumlu olarak meclisin ve hükümetin faaliyetlerini "onaylar". Bu tam olarak bir memur tanımıdır.. Ve bence, en iyi cumhurbaşkanı memur zihniyetli olan olacaktır..
Elbette bu tanım, mevcut siyasi sistemimiz için geçerlidir.. Çünkü, yasama/yürütme cumhurbaşkanının elinde değildir. Hükümet ve meclis vardır..
Haa, siz bu sistemi değiştirir, cumhurbaşkanına yasama/yürütme yetkisi verirseniz, o zaman sözleriniz bir anlam taşıyabilir..
senin sinirin hiç geçecek gibi degil sodomo
* * *anlaşılan sen istisnasız herkesin en büyük sodomo demesine alışmışsın ve böyle istiyorsun. Cumhurbaşkanlıgı konusunu tartışırken bir aday gösterdin ve Dündar'ın ismini telaffuz ettin. Dolayısıyla bu isim üzerinde tartışma hakkını herkese sunmuş oldun. Senden sonrada Tewderi bir isim ortaya attı. Benim degerlendirmeme göre işkenceye taraf olan, ya da en azından göz yuman ve karşı çıkmayan hiç bir kişi demokratik olarak tanımlanmaya layık degildir. Ugur Dündar'ın da neden demokrat bir insan olamayacagının ispatı bu olaydadır.
* * * *Benim bunu dile getirmeye hakkım vardır, çünkü isimleri sen telaffuz ettin. Bir ülkede sanık sıfatıyla bir kişi bir köpek ile birlikte bir hücreye konuyorsa buna karşı çıkmayan buna karşı mücadele etmeyen hetrkes demokrasinin uzaktan ya da yakından yanından geçmiş olamaz. Sanık pozisyonunda olan kişinin faşist, komünist, pkk lı ya da şeriatçı olup olmaması hiç bir şekilde önemli degildir. Bu sadece insan haklarıdır ve biz insanız.
Biz "insan hakları"nı sosyalistlerden öğrenmedik ve onlara da bir diyet borcumuz yok.
* * * demişsin, ben de buna karşı diyorum ki sosyalistlerden ya da degil ama en azından herhangi birinden insan haklarının ne oldugunu ögrenebilseydin. Ama görüyorum ki bu zamana kadar ögrenememişsin ve bu yüzden de işine geldigi için işkenceyi destekleyen ya da en azından işkenceye göz yuman Ugur Dündarı aday gösterebiliyorsun. Üstelik bu adamın içyüzü deşifre edilince de agresifleşiyorsun ve sinirin geçmiyor. Ne diyeyim seçim propogandasına da ya Ziverbey Köşkünde ya da Yedikule Zindanlarında başlarsınız. Hayırlısı olsun.
İslamcısı da sosyalisti de kürtçüsü de *"mazlum edebiyatı" yaparak siyaset yapıyor. Bu nasıl bir sırdanlaşmadır böyle ya.
* * *bu sıradanlaşma degildir, bu insanlık suçuna karşı ortak karşı çıkıştır. Zengin fakirin halinden anlamaz derler. Başına gelmeyen de işkencenin ne büyük bir suç oldugunu kavrayamaz. İşkence insanlıga karşı, insanlık onuruna karşı en büyük bir suçtur. Buna maruz kalanların ise işkenceyi unutabilmeleri mümkün degildir taa ki insanlıgından taviz vermedikten sonra. Bu meseleyi sen açtın. Ben sadece işkenceye objektif olarak taraf olan, onu örtbas eden bir kişinin degil cumhurbaşkanı adayı, insan bile olamayacagını söylüyorum.
* * * Pek de fazla bir şey söylememiştim, sadece bir diploma arayışı içinde olmuştum. *:cry:
* * * *saygılarımla
sodomo--
16-05-2007, 23:33
Arkadaşım şurada soralım insanlara Uğur Dündar ismi ile "işkence" arasında bir illiyet var mı diye bakalım ne diyecekler...Bu tip bir bağlantıyı senden başkası da kurmayı başaramazdı çünkü senin ideolojik saplantıların var ve dünyaya at gözlükleri ile bakıyorsun.
İnsan bir kere bir ideolojinin pençesine düşerse en bariz gerçekleri bile göremez hale gelir.
Senin iddianın bir kanıtı olmadığı gibi "çamur atma", "karalama" gibi alçakça bir amaçtan başka bir işe yaramaz. *Bir televizyonucu ile işkence arasında bağlantı kurmak ancak ve ancak art niyetin göstergesi olacak bir işaret sunar bize.
Bana gelince, benim zerre kadar büyüklük kompleksine ihtiyacım olmadı, o senin mesnetsiz yakıştırman. Ben ne dersem direkt söylerim ve iftira ile çamur atma, imalı laflar ile, bel altı vurmalar ile yalanla dolanla işim yoktur ve eğer seviliyorsam da bu yüzdem sevilirim yoksa kimseyi inek damgalar gibi damgalamadım sizlerin yaptığı gibi.
Bundan sonra da benim topiclerime girip yazı yazma kardeşim. Demogoglarla hiç işim olmadı bugüne kadar, bundan sonra da işim olmaz.
Not: Bu topicin bir demogog tarafından kirletilmiş olması nedeniyle diğer yöneticiler tarafından kaldırılmasını istiyorum.
sodomo genellikle bilim marijinal olanlardan çıkıyor, çünkü ancak bunlar varolan dogmaya tavır koyabiliyorlar. Dogrudur ben de belki marijinalist görülebiliyorum ama ben işkembeyi kübradan atmıyorum. Bir olguyu , bir gözlemi öne sürüyorum ve bunu gerçek oldugunu iddia ediyorum gerekirse o günkü basın arşivlerinden bunlunabilir, zerre kadar kuşku duymuyorum .
* * Demagoji şu oluyor : *
Bir televizyonucu ile işkence arasında bağlantı kurmak ancak ve ancak art niyetin göstergesi olacak bir işaret sunar bize.
* * *ben ise şunu yazıyorum, demokrat olan ve de cumhura aday gösterilen bir kişi insan haklarından yana olmalıdır, kendisine getirilen bir insan hakları vak'asın yüz çeviremez, çevirirse demokrat degildir, dolayısıyla da demokrat bir cumhur adayı olamaz.
* * *burada ben televizyoncuyu işkenceci olarak lanse etmiyorum, işkenceye karşı çıkmamakla suçluyorum ve bu da benim açımdan yeterli bir kıstas oluyor.
Bundan sonra da benim topiclerime girip yazı yazma kardeşim. Demogoglarla hiç işim olmadı bugüne kadar, bundan sonra da işim olmaz.
* * *topikler kişilerin malı olamaz, fikirler yazıldıktan sonra anonimleşir, ve hiç bir topik de hiç bir kimsenin sultasında olamaz. Önemli olan karşılıklı fikirlere seviyeli olarak dayanabilmektir. Yanlış oldugunu düşündügüm her fikre vaktimin ve beynimin yettigi oranda karşı çıkmak benim demokratik görevimdir, aksi forum işlevine ters düşer.
* * * saygılarımla