14-05-2007, 01:11
|
|
Üye
|
|
|
|
C.Başkanı'nı halk seçsin ama....
C.Başkan'ını halk seçsin ama halktan birisini seçsin. Okey mi? Var mı AKP böyle bir halkçılığa?
Yani adam hem M.vekili seçilecek halk tarafından ve yine aynı halk o kişiyi C.başkanı seçmek için sandığa koşacak. Yok arkadaş, olmaz öyle, ya M.vekili olmayacaksın ya da C. başkanı. Hem oradan hem buradan alayım demek olmaz. Riske gireceksin ve C.Başkanı olabilmek için M. vekiliği seçimine girmeyeceksin. Var mı bu düzeyde bir halkçılığı savunan? İşte ben savunuyorum.
Koşulum şu: C.Başkanı tarafsız olmak zorunda olacağı için daha önce hiç bir siyasi partiye üye olmamış birisi olacak.
Evet, hiç bir siyasi partiye üye olmaması koşulu ile meclisteki her parti kendi adayını halkın arasından seçecek.
Ama eğer illaki partili de olabilir deniliyorsa, yani C.Başkanında tarafsızlık aranmayacaksa o zaman A.Gül'de *aday olabilir (milletvekili olmaması koşulu ile) ama adayların halktan insanlar olmasının önü mutlaka açık olmalı.
Benim adayım televizyoncu Uğur Dündar.
Diyelim ki iki turlu seçim oldu ve ikinci tura U.Dündar ve A.Gül girdi.
Sizce hangisi kazanır?
Halkın içinden çıkan U.Dündar mı yoksa Dışişleri bakanımız *A.Gül mü?
|

14-05-2007, 01:18
|
|
|
Re: C.Başkanı'nı halk seçsin ama....
U. Dundar kazanir bence.
Benim adayim Balik Ayhan olurdu. Cok pozitif bir adam, kendinden emin.
|

14-05-2007, 01:27
|
|
Üye
|
|
|
|
Yüksek okul mezunu olacak o şart. Olur mu öle, halk dedik diye sen de iyice düşürdün ayağa olayı *
|

14-05-2007, 09:32
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Atatürk,İnönü,Bayar,Özal ve Demirel'den hangisi senin dediğin kriterlere uyuyordu?Hepside siyasi parti başkanıydı.Bunların dışındakilerse ya askerdi ya da yüksek bürokrat.Biz halk olarak başımıza memur değil lider istiyoruz.Memur zihniyetinin bu ülkeye bir daha hakim olmasını böylece ülkeye zaman ve enerji kaybı vermesini istemiyoruz.Kendilerini devletin sahibi zanneden yüksek memurların derhal alaşağı edilerek,o makamlara gerçekten halkın bağrından çıkmış,kendisini halkın efendisi değil halkın hizmetkarı olarak gören halk evlatlarının çıkmasını istiyoruz.Bu da çok yakında olacaktır,İnşallah.Bu halk devletin bütün kurumlarını tek tek elegeçirecektir.Faşistler,zorbalar,antidemokratlar ,yobaz laikler çatlasa da patlasa da "Hakimiyet bil'a kaydu şart milletin" olacaktır.
|

14-05-2007, 09:33
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Adam hin.
Parasını alabileceği birkaç enayi bulur.
Bak der, size çok karlı bir iş sunuyorum!
Bir lira koyup on lira kaldıracaksın.
Ne yapacağız diye sorarlar, garip adamlar.
Poker oynayacağız. Der, hin oğlu hin.
Poker mi? Ama biz pek bilmeyiz ki pokeri.
Olsun der. Ben size oyun içinde yardımcı olurum!!
Kağıtlar dağıtılır, ellere bakılır, değişimler gerçekleşir, artışlar yapılır.
Ordada iyi bir para birikir. Eller açılır. Bizim hin temkinli ordama göz gezdirir. Elini hemen açmaz.
İki kişinin elinde pek bir şey olmamasına rağmen karşısında duran garibin tam dört ası mevcuttur.
Ortadaki para iyi, bunlarda pek bilmiyorlar nasıl olsa diye geçirir içinden ve hinlik cesareti ile atılır.
Ben kazandım, ben kazandım.
Diğerleri şaşırır.
İyi de bu oyunda en büyük kare as değil mi? Diye sorarlar.
Bizimki hemen elini açar. Elinde birbiri ile alakasız ve küçük dört farklı kağıt durmakta.
Gariplerin şaşkın bakışları arasında tüm parayı önüne çekerken, bilgiç bilgiç açıklar.
Çocuklar bu oyunun adı TRİLİNG tir. Ve bu kağıtlar da bende var. Kare as dahil hepsinden üstündür!!! Der ve paraları alır.
Bizimkiler şaşkın, yolunmuş ama bilgili!!!! bir şekilde oyuna devam ederler.
En son bütün ceptekiler masaya iner. Eller açılır.
Bu sefer bizim hinin elinde kare as. Kazanmanın keyfi ile paraları önüne çekerken, karşıdaki garip
Dur bakalım der. Benim elimde TRİLİNG var!!!
Hinlik kolay iş değildir. Hiç duraksamaz bizimki, paraları önüne yerleştirirken açıklamasını da ekler.
Dostum, der.
Bu oyunda bir kez TRİLİNG olur!!! Onu da ben yapmıştım zaten...
Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın.
|

14-05-2007, 10:03
|
|
Kıdemli Üye
|
|
|
|
Sevgili Sodomo ,
Medyada boy gösterenler siyasetçilerden dahamı dürüst hepsi aynı....
Benim adayım Yaşar KEMAL..
"Yeryüzünde hic bir insan toplulugu, biribirinden daha asagi, daha önce ve daha antik degildir. Tümü de insanin dogaya yüksek uyumunu geleneksellesmis kültürel yasamin binlerce yillik ürnünü temsil eder." Gordon Schild.
|

14-05-2007, 12:25
|
|
Üye
|
|
|
|
AKP C.Başkanlığına sağcı-solcu ikilimeninde girmek istiyor. Ona göre sol ikinci turda kesin kaybeder çünkü oyları toplam %30'u geçmez ve bütün sağcılar Gül'e oy verir.
Ben de diyorum ki, ne sağcı ne de solcu olduğu söylenemeyecek olan sağcısının da solcusunun da sevdiği çok insan var halkın içinde. Benim ilk aklıma gelen Uğur Dündar.
Sizin de var mı böyle her kesime hitap edecek adayınız?
|

14-05-2007, 13:06
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
90 lı yıllardı zannedersem. Baskı son derece ciddiydi, insanlar kimliklerinde Kürt illeri dogumlu oldukları için sorgusuz sualsiz gözaltına alınıyorlardı. İstanbul'da gözaltına alınan bir kişi vahşi bir köpekle beraber aynı hücreye konulmuştu. Basın çok ciddi de olmasa bu işin üzerine gitti. Özellikle Cumhuriyet, başkası da pek yazmadı ya.
* * * *Ugur Dündar o zamanlar tekti, taklitleri henüz çıkmamaıştı. Kendisinden bu konuyla ilgili bir program yapması istendi. Bu kadar önemli bir insan hakları ihlali karşısında ve bariz işkencede taraf olmaktan çekinerek ve kariyerini düşünerek bu istegi görmezden geldi. Haber kaynaklarımı karşıma alamam dedi. Emniyetin yetiştirdigi, onunla içiçe geçmiş bir isimdir. İzin verilenin üzerine gidebilir ancak. Bu kişi mi Türkiye halkını temsil edebilecek.
* * * *Kaldı ki bu seçim sistemleri ile halk seçse ne olacak seçmese ne olacak. Bu izin verilen kayıkçı kavgasının bir başka versiyonudur. Demokrasi isteniyorsa çözüm iktidarı ve erki yerelleştirmekten geçer. Gerçek demokrasi budur. Merkesi bir hükümet bürokrasisi yerine en ufak yerleşim birimlerinde dahi kendi kendini yöneten insanlara yaygınlaştırılırsa yürütmr erki gerçekten demokrasi denebilir bu sisteme. Tabandan tavana dogru yükselen bir karar mekanizması ve savunma, maliye, dış temsil gibi konularla yetkilendirilmiş bir merkeziyetçilik tüm uyrukları tatmin edebilen bir yönetim biçimi olabilir.
* * * * esele tek adamın yönetimi altında toplanmak degil, tek adamlara geçit vermeyece tek adamlara luzum hissettirmeyecek bir demokrasi bilincinde birleşebilmektir.
* * * * *saygılarımla
|

14-05-2007, 16:28
|
|
Üye
|
|
|
|
Yahu Dilaver ben zaten bir sosyaliste adam beğendirme niyeti ile önermedim Uğur Dündarı sen rahat ol. "İşkence edebiyatı" üzerinden siyaset yapmaya kalkanların C.Başkanlığı seçimleri için söyleyecek ne sözü olabilir ki?
Sen hiç hayatında işkence yapan sosyalistler gördün mü?
Ben gördüm.
Üstelik "insanlık onuru işkenceyi yenecek" diye slogan atarlardı her fırsatta o insanlar.
Sen de bir gün öğrenirsin sözler ile sözleri söyleyenler arasında çok büyük farklar olacağını.
Benim artık edebiyata karnım tok çok şükür. Artık sözlere kanmıyorum.
Dert etme hayat sana da öğretir bunu.
|

14-05-2007, 16:36
|
|
|
Bu cok ilginc yahu, solcularin iskencelik bir isi olmadi. Polisin gizli sakli, sorusturmalik isleri oldu. Solcular neden iskence yapsinlar? Polis karakolunun yerini ogrenmek icin mi?
|