Orijinalini görmek için tıklayınız : CHP'nin Akıbeti Ne Olacak
Velhelebe
07-02-2018, 01:32
Geçtiğimiz günlerde genel başkanlık seçimi yapılmıştı. Kılıçdaroğlu ile İnce yarışmıştı ve delegelerin oyuyla Kılıçdaroğlu kazandı. Birçok insan buna tepkisini gösterdi ve oylarını bu partiye vermeyeceklerini açıkladılar. CHP de olmazsa kim muhalefet edecek? Atatürk'ün kurduğu partinin iktidara gelmesi sizce de iyi olmaz mıydı?
dine mine ne
07-02-2018, 10:01
Olmazdı. Bu gidişle olmayacakta . Bizim görevimiz her yapılana itiraz etmektir kafasıyla yürüdükleri müddetçe de asla bir yere varamayacaklar.
CHP nin iç işlerine karışmam. Beni ilgilendirmiyor. Ama Ben oyumu CHP ye vereceğim.
Bir yerde okudum, cok hosuma gitti: ''Kilicdaroglu'nun kazanacagi tek secim, genel baskanlik secimidir ''diye. Cok dogru ve yerinde bir soz. Zira defalarca denenmis ve basarisizligi teyit edilmistir. Bu yenilgiler sonrasi utanmadan sanki bir basari elde etmiscesine pismis kelle misali siritir, halka umut satip, koltuguna yapisir. Bizim Kemal de amma koltuk sevdalisiymis arkadas. Bizim butun siyasetcilerimiz boyle utanmazdiriste.
Secimleri izlemek nicedir iskenceye donusmus, secim sonrasi bizi irili ufakli depresyonlara suruklemistir. Bu adamin basarisiz olacagi belli degil mi?
Tayyip bile cok memnun Kilicdaroglundan. Onun en zor zamanlarinda yine kendisine koltuk degnekligi yapan da o ve partisidir. Yeni kapi mitinginden tut, Afrin harekatina, HDP'n dokunulmazliklarinin kaldirilip iceri tikilmalarina, ve bu sayede muhalefetin bitirilmesi, Tayyibin elinin guclendirilmesine kadar her tasin altinda CHP var.
Birak be adam birak! Ne zaman akillanacaksin? Senden degil siyasetci bir halt olmaz! Halka umut vaadedip kandiriyorlar. Acaba Kilicdaroglu CHP'li mi?
CHP'nin secimlerde basarisiz olacagi kesin. Bu gidisle ya....basarili olurlar. Vermeyin kimseye oy, ulke yok olur yine akp birakmaz. umut beslemenin bir anlami yok.
Birak be adam birak! Ne zaman akillanacaksin? Senden degil siyasetci bir halt olmaz! Halka umut vaadedip kandiriyorlar. Acaba Kilicdaroglu CHP'li mi?
CHP'nin secimlerde basarisiz olacagi kesin. .
Ben CHP li değilim Ama CHP ye oy verecek bir insan olarak, CHP ve Kılıçdaroğlu na haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Türkiye de bir çok parti var hangisi ön seçim yapıyor hangisinde genel başkan adaylarının birbirlerine eleştirisine hoş görülü bakılıyor. Hangi genel başkan rakibine saygılı davranıyor.
Önce ne istediğimizi fark edeceğiz. İlla da iktidar istiyorsak zaten iktidarda bir parti var oraya katılır isteklerimiz yerine gelir.
Kılıçdaroğlu efendi bir kişilik sahibi avrupayi bir siyasetçi iyi aile mensubu arkasında yolsuzluk hırsızlık bırakmamış bir genel başkan.
Biz bir siyasetçiden ne bekleriz.
HDP de çok mükemmel değil barış sürecinde kiminle ne gibi ilişkiler içine girdiğini gördük. Yaptığı sorumsuz siyaset ve yanlış uygulamalar bütün kürtleri zor duruma düşürdü.
Ben şuna adım gibi eminim T.Erdoğanın karşısında iktidarı alabilecek hiç bir kişi VEYA parti görmüyorum.
Devlet bütün kurumları ile elinde zenginler, mahkemeler, okullar, askerler, din merkezleri, para muslukları Erdoğana çalışırken İktidar umut etmek bence hayal kurmaktır.
Hesaplanmadık bir durum hariç.
Türkiyede Erdoğan ve gücünün karşısında bütün partiler erirken CHP nin kendini koruması Kılıçdar oğlu ve ekibinin cesareti akıllı davranışı ve kararlı duruşundandır.
Biz hala varsak bunu bu ekibe borçluyuz. Biz 12 eylülde yaşadık.
İnsanlar kaybettiğinde ancak anlar ne kaybettiğini.
Eski bir CHPli olarak, eğer Türkiyede olursam, ben gene HDP ye oy vereceğim. Türkiyede olmazsam da bulunduğum eyalette oy kullanırım. Bakalım, zaman gösterecek.
Ama CHP nin yüksek oy almasını isterim. En azından halen CHP de demokrat ve sol görüşlü insanlar var.
ilahimasal
07-02-2018, 18:45
Olmazdı. Bu gidişle olmayacakta . Bizim görevimiz her yapılana itiraz etmektir kafasıyla yürüdükleri müddetçe de asla bir yere varamayacaklar.
İTAAT ET RAHAT ET
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQcz2znMk7KZl2qGafwf-eTSH0SpRiDWP6KAZLwKnrPpEQnB90JIC-MYp3Z
Leonardo
07-02-2018, 18:47
- Bu çalışmanın amacı zaten HDP, MHP veya AKP'ye oy verilmesini sağlamak.
Mesela Can Dündar'ı karaladıkları gibi Kılıçdaroğlu üzerinden CHP'yi karalamak istiyorlar.
Kartopu'nun dediklerine katılıyorum. Ben de CHP'li değilim. Da kime oy vereceğim? (Zaten Vatan Partisine oy veriyorum gerçi ama) Vatan Partisi de olmayınca CHP'ye veriyorum. İstediğim gibi parti yok. + ANAP, DYP, DSP'de yok. Normal insanın oy verebileceği parti olarak sadece CHP var. Onu da karalama peşindeler.
HDP de (tıpkı MHP gibi) AKP tarafından kullanılan bir oluşumdur. Yine de koyu solcu olup da HDP'ye oy verenlere saygım var.
- Evet HDP'ye verin o zaman. O kadar nfret ediyorsanız HDP'ye verin. :)
adaleti, emeğin karşılığının verilmesini, yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele edilmesini, dinin siyasete alet edilmemesini, ırk, din ve ideoloji ayırımı yapmadan tüm vatandaşların eşit haklara sahip olmasını savunan bir parti yok ki?
bu durumda ya kötünün iyisi tercih edilecek ya da çekimser kalınacak (ki bu da egemenlerin işine yarar)
ilahimasal
07-02-2018, 19:45
Cumhuriyet Halk Partisine oy vermemin nedeni , sol görüşe yakın olması da değil , Atatürk çü olması da değil.
21 . YY da , oluşan sosyal yaşam da , her topluma , her görüşe , her yaşantıya ÖTELEMEDEN , eşit mesafede duracağını KESİN olarak bildiğim için , bir tane olan seçim tercihimi kullanıyorum.
Bu söylediklerimi , akp , hdp , mhp ve diger partilerin , POZİSYONLARI ve takıntılı ideolojileri nedeni ile YAPMAYACAKLARINI da KESİNLİKLE biliyorum.
akp denilen partinin , din üzerinden ötekileştirmek , son dönemlerde ise kesinlikle kendilerinde mevcut olmayan fakat , menfaatleri uğruna tepe tepe kullandığı milli söylemler üzerinden , NEFRET politikası yürüterek , ayakta kalmaya çalıştığı , dün ( A) dediğine , bu gün ( B) diyen , kapitalizme , tabirimi mazur görün , köküne kadar HİZMET eden , bu hizmeti esnasın da , halkın canını okuyan bu yapı , Halka değil , sermaye sahiplerine , geldiği günden beri destek veren ucube bir yapıdır.
Halk bunlara neden oy verir ?
Din
Din
Din
Din
Din de Din
Bunlar Halkın gözünün içine baka baka YALAN söyler ve peşinden , dini bir söylemle yalanlarını PERÇİNLERLER. Halkta dini söylemin hatırına bunlara ses etmez.
Bunların Halk partisi ile alakası ise ;
akp denilen parti ve mensupları , feto denilen fakat gerçekte , bunların fikir babası olan şarlatanla , senelerce yol yürüyüp , birbirlerine menfaatleri için girince , CHP fetocu diyebilecek kadar , YALANCI bir yapı.
Teröristlerle , senelerce süreç adı altın da , kol kola gezmelerine rağmen , CHP teröristlere destek veriyor diyecek kadar YALANCI bir partidir.
İlk geldiklerin de , 3 Y dedikleri , YOLSUZLUK, YASAK ve YOKSULLUK konusun da , dibe vurmalarına rağmen ? Din propagandaları ile bunların tamamını perdeliyorlar.
Bunlar Halka , din söyleminden başka bir şey veremezler. Soyguncu , hırsız , sömürücü , sülük olan ve kendilerine iş adamı denilenlere DİN hariç her türlü menfaatı verirler.
Birbirlerinin , önüne asla çıkmazlar. Siz hiç duydunuz mu TUSİAD denilen ve onlara benzer yapıların ve daha nice yurt dışı , sermaye gruplarının bunlarla çelişkiye düştüğünü.
Bankalar !!!!!!! , halkın FAIZ ile canını okuyan bu yapılara Halk için bir tek yaptırım uyguladığını gördünüz mü ? Göremezssiniz.
Bunlar Akp den o kadar memnun dur ki , karlı her iş için kapıları ardına kadar açarlar.
İşte chp nin eksikliğo YALAN söylemekte ve bu YALANI , perdelemek için bir DİN söylemi yok.
Bu sermaye grupları CHP yi İSTER Mİ ???
Asla istemez. CHP onlara bu karlı sistemi asla ve asla veremez.
Sermaye dediğimiz , sömürücülere , Köprü yaptıracak ve millete yıllarca dolar üzerinden borçlandıracak öyle mi ?
Avcunuzu yalayın. Muhalefet eder ve o köprüyü yapmaz. Yapmayınca sermayeciler hoooppppp indirirler oradan.
Bu halkta kalkar , geçmediği köprüyü överde över. Bebesine 10 lira harçlık veremeyipte , dikilen binalara hayranlık içinde bakan ve VAAYY be diyen bir çok tanıdığım var.
Emekliler parti kursalar , kafadan İktidar olurlar , karşılarına siyasi rakip dahi çıkamaz iken , önlerine atılan paraya şükür çekip , oyunu en dinci olana verip , gördüğün her yerde GEÇINEMIYORUM diye sızlanırlar.
Chp YALAN söyleyemediği ve yalanını perdeleyemediği , sömürücü TUSIADA göz kırpmadığı sürece iktidar OLAMAZ.
Bunları da yaparsa , HALK partisi olamaz.
akp nin , kendinden önce ki ve daha sonraki , dönem dönem değişen sermaye uşaklarına döner.
Chp den YALAN söylemeyi becerene kadar çok bir şey beklemeyin..
https://www.birgun.net/haber-detay/nagehan-alci-chp-icindeki-last-kesimi-ic-savasta-ilk-kacacaklar-olacak-219950.html
Nagehan Alci'da Ic savas beklentisi hasil olmus sanirim. Gezi yorumu ise akillara ziyan....
https://www.birgun.net/haber-detay/nagehan-alci-chp-icindeki-last-kesimi-ic-savasta-ilk-kacacaklar-olacak-219950.html
Nagehan Alci'da Ic savas beklentisi hasil olmus sanirim. Gezi yorumu ise akillara ziyan....
Niye iç savaş bekliyormuş Sn Alçı
Sonunda bir seçim birileri kazanacak birileri kaybedecek Alçı niye bu millete çehennemi göstermek durumunda kalıyor.
Sanki AKP iktidara bir iç savaş sonucu geldi Bu ülkede neler geldi neler gitti AKP iktidar oldu 16 yıl iktidarda kaldı 10 yılda muhalefet etsin bakalım muhalefet etme becerisi olacak mı ?
Leonardo
19-06-2018, 18:43
Bir yerde okudum, cok hosuma gitti: ''Kilicdaroglu'nun kazanacagi tek secim, genel baskanlik secimidir ''diye. Cok dogru ve yerinde bir soz. Zira defalarca denenmis ve basarisizligi teyit edilmistir. Bu yenilgiler sonrasi utanmadan sanki bir basari elde etmiscesine pismis kelle misali siritir, halka umut satip, koltuguna yapisir. Bizim Kemal de amma koltuk sevdalisiymis arkadas. Bizim butun siyasetcilerimiz boyle utanmazdiriste.
Secimleri izlemek nicedir iskenceye donusmus, secim sonrasi bizi irili ufakli depresyonlara suruklemistir. Bu adamin basarisiz olacagi belli degil mi?
Tayyip bile cok memnun Kilicdaroglundan. Onun en zor zamanlarinda yine kendisine koltuk degnekligi yapan da o ve partisidir. Yeni kapi mitinginden tut, Afrin harekatina, HDP'n dokunulmazliklarinin kaldirilip iceri tikilmalarina, ve bu sayede muhalefetin bitirilmesi, Tayyibin elinin guclendirilmesine kadar her tasin altinda CHP var.
CHP'nin secimlerde basarisiz olacagi kesin. Bu gidisle ya....basarili olurlar. Vermeyin kimseye oy, ulke yok olur yine akp birakmaz. umut beslemenin bir anlami yok.
- Bunlar propaganda. Baykal hakkında da ne eleştiriler geçiyordu. Sonunda özel hayatına kadar eşelediler.
-"Niye AKP'ye oy veremem?"
- Çünkü siyaset yapma şekli adil değil. Mesela karşı taraf hakkında dedikodu üretmek. Hiç bir şey bulamazsa "Niye kazanamıyor?" filan.
- Oy vermediğin için kazanamıyor. Hırt. Oyunu Erbakanın oğlu verirsen Erbakanın oğlu seçilir. Kılıçdaroğlu ne yapsın?
:)
Siyaset konuşurken ben bazen böyle heyecanlanırım. Ama Türk seçmenine kızdığım kadar, herhalde anca Trump seçmenine filan kızıyorumdur. Löpencilere bu kadar kızmıyorum. Çünkü mesela AfD'ye oy atan adamın ne olduğu belli. Bizde okumuş / yurt dışı görmüş adamlar AKP'ye oy atıyor.
Yani Tanrı'ya havale etmişim zaten de. Kılıçdaroğlu'nun ya da başka birinin haksız yere eleştirilmesini de onaylamıyorum. :)
Leonardo
19-06-2018, 18:53
Sermaye dediğimiz , sömürücülere , Köprü yaptıracak ve millete yıllarca dolar üzerinden borçlandıracak öyle mi ?
Avcunuzu yalayın. Muhalefet eder ve o köprüyü yapmaz. Yapmayınca sermayeciler hoooppppp indirirler oradan.
Bu halkta kalkar , geçmediği köprüyü överde över. Bebesine 10 lira harçlık veremeyipte , dikilen binalara hayranlık içinde bakan ve VAAYY be diyen bir çok tanıdığım var.
Emekliler parti kursalar , kafadan İktidar olurlar , karşılarına siyasi rakip dahi çıkamaz iken , önlerine atılan paraya şükür çekip , oyunu en dinci olana verip , gördüğün her yerde GEÇINEMIYORUM diye sızlanırlar.
"Chp YALAN söyleyemediği ve yalanını perdeleyemediği , sömürücü TUSIADA göz kırpmadığı sürece iktidar OLAMAZ.
Bunları da yaparsa , HALK partisi olamaz.
akp nin , kendinden önce ki ve daha sonraki , dönem dönem değişen sermaye uşaklarına döner.
Chp den YALAN söylemeyi becerene kadar çok bir şey beklemeyin.."
- bende onu söylüyorum. AKP'nin siyaset yapma biçimi çok çirkin. Faşist partilerin halkı organize etme biçimine çok yakın. Yanlış bilgi, duygusallık, gözünün içine baka baka yalan söyleme, "Bu ülke bizim" gibi bir takıp Barbarca / maçoluklar. Özetle it-kopuk, işsiz, cahil, eğitimsiz vs gibi kişiler üzerinden (Türkiye bunların bollukla bulunduğu bir ülke) faşizan yaklaşımlar.
Diğer partilerin (İyi Parti + CHP) duygusallığı var. Ama mantığa dayalı duygusalık var. "Bütün partiler mantığa dayalı siyaset yapar" diye bir kanun yok. Ama siyaset, demokrasi ortamında halk ile yapılırken de mantık ile yapılmalıdır. Siyaset'te baskın güç akıl olmalıdır.
O açıdan MHP'de "yok ip vereyim" yok "asacam" yok "viyana bizimdir" gibi zibidilik üzerinden gidiyor. Bunlar olur. Ama %5, %10 ile olur. Almanya'da Afd'nin oyları artınca milet korkuyor. Ama Afd'in oyları %12 filan. Ve diğer partiler bu partiyi bir nevi idare ediyorlar. Avusturya'daki gibi, doğu Avrupa'daki gibi, sağ partilerin iktidara gelmesi istenen bir şey değil. Her seferinde tehlike. Onlar da orada mesela AB'yi parçalamak istiyorlar.
Netice: Bunların hepsi faşist. Ben olsam siyasetten bile men ederim. :)
Dünya çok garip bir evreye girdi bu gariplikten insanın tek isteyeceği şey özgürlüktür. Ama dünyanın önü kesiliyor gelişen teknoloji insanı bir kenara atıyor değersizleştiriyor. Bu durumdan faydalanmak isteyen gericiler dünyayı geriye çekmek istiyor yeniden dinsel kölecilik dönemine götürmek istiyorlar.
Modern yaşam bitmek üzere bunu fark eden bazı yöneticilerse insandan kurtulmak istiyorlar ya ilaçla ya farklı yöntemlerle nüfusu azaltmak istemekteler.
Böyle bir durumda en fazla akıl a ihtiyacımız var.
Seçimlerimizi duygularımızla değil aklımızla yapmak zorundayız. İşte seçimler böyle zamana rastladığında aklımızı daha fazla kullanacağız. Milliyetçilik modern zamanın idolojisi İçinde yaşadığımız zaman modern zamanın aşıldığı zamana beş kala olan zaman, artık milliyetçilik din gibi eski çağı anlatan zaman tükenmek üzere İnsan ve doğa dememiz gereken zamana giriyoruz.
Türk Kürt veya başkaları geçmiş zamanın ürünleri Dünya küreselleşti sınırlar aşıldı uzayda araştırmalar yapılıyor İnsan yerine robot ha geldi ha gelecek.
Biz çağın gerisinde kaldığımızda ya çağı yakalayanın kölesi olacağız ya onlara yedek ciğer böbrek deposu.
Vakit geçmeden gideni ve geleceği fark etmemiz gerekir yoksa geç kalır pişmanlık bir işe yaramaz.
İşte seçimlerdede aklımızı kullansak iyi ederiz
Ben akıldan yanayım duygudan değil.
Velhelebe
05-07-2018, 01:59
Muharrem İnce son günlerde genel başkanlığı istiyor, yarışmaya gerek yok diyor. Kılıçdaroğlu vermez ise İnce örgüte söylerim diyordu. Kimse kolay kolay koltuğu bırakmaz. CHP de MHP gibi ittifak yapmak durumunda kalabilir, İnce de yeni parti kurmak zorunda kalır tıpkı Akşener gibi. Bu 2. ihtimal ama. İlk ihtimalde Kılıçdaroğlu koltuğu bırakmaz ve İnce'yi partiden atar ya da başka görev verir. Partilerde maalesef demokrasi yok daha.
bursali68
05-07-2018, 02:05
Merhaba,
Muharrem İnce'nin şu an için CHP nin genel başkanı olduğu, durumu kurtaracak bir durum değil...CHP için bir rüzgar getirdiği kesin, ancak genel başkanlık için soru işaretleri çok...
Umarım CHP için en iyisi olur, ancak ben CHP için çözümün Muharrem İnce'den önce tüzük değişikliği, özellikle kurultay delege siteminin değişmesi olarak düşünüyorum...İkinci aşamada hitabeti güçlü, liderlik karizması olan birinin CHP nin başına geçmesi daha doğru olur diye düşünüyorum...Alel acele yapılacak hamleler, eski dinazorların da tekrar CHP sahnesinde yer etmesi demektir ki bu CHPye bir şey kazandırmayacaktır...
Sağlıcakla kalınız...
Velhelebe
05-07-2018, 02:39
Merhaba,
Muharrem İnce'nin şu an için CHP nin genel başkanı olduğu, durumu kurtaracak bir durum değil...CHP için bir rüzgar getirdiği kesin, ancak genel başkanlık için soru işaretleri çok...
Umarım CHP için en iyisi olur, ancak ben CHP için çözümün Muharrem İnce'den önce tüzük değişikliği, özellikle kurultay delege siteminin değişmesi olarak düşünüyorum...İkinci aşamada hitabeti güçlü, liderlik karizması olan birinin CHP nin başına geçmesi daha doğru olur diye düşünüyorum...Alel acele yapılacak hamleler, eski dinazorların da tekrar CHP sahnesinde yer etmesi demektir ki bu CHPye bir şey kazandırmayacaktır...
Sağlıcakla kalınız...
Dediklerinizin olması için genel başkanın değişmesi lazım. Partinin itibarı da kötü durumda. Herkesin dilinde CHP'nin HDP ile yakın durması var, daha birçok şey var böyle. Medya zaten propaganda yapıyor. CHP'nin de iyi bir medyaya ihtiyacı var. CHP dinle sorunumuz yok biz de müslümanız diye iyice anlatmalı. Geçmişte şöyle böyle oldu diye yalan söylüyorlar falan denmeli. Yine de hepimizin hatası var ama hatalarımızdan ders çıkardık ve vatan için kolları sıvadık falan denebilir. Bu gibi şeylerle itibarın düzeltilmesi mümkün olabilir ama genel başkana çok bağlı bu şeyler. İnsanların genel başkan algısı kötü olursa partiye bakışları da kötü oluyor.
Velhelebe
05-07-2018, 02:49
https://youtube.com/FZBvhN0sFTE
İyi ki siyaset yapmak zorunda değilim. O aptal halka biz de sizdeniz demek için çırpınmak kadar aşağılık bir durum yok.
Siyasi partiler toplumu dönüştürmeli ama CHP halka bizde sizdeniz deyip kendi dönüşmeye çalışıyor. Bu da halkın nazarında saygısını yitirmesine sebep oluyor.
Kendine saygın olacak önce. Mesela ben Boğaziçinde öğrenci iken, Ankaraya Gazi Üniversitesine arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Kalabalık bir gruptu, 10-15 tane ülkücünün içinde, ben devrimciyim hayat felsefem budur dedim, oturduk sohbet ettik yedik içtik.
Benim arkamdan arkadaşıma benim için, çok mert ve dürüst birisi, demişler. Eğer kendimi gizleseydim, belki kimse beni tanımazdı ama kendime olan saygımı yitirirdim.
İnsanın önce kendisine saygısı olacak. Partilerinde bir duruşu, bir ideolojisi olmalı ve kısa vadeli koltuk ya da iktidar derdinde olmamalılar.
Siz doğruları savunun. 100 yılda geçse, toplum bir gün dönüşür ve size uyum sağlar.
Saygıyı da hak edersiniz.
Ben HDP seçmeniyim ama eğer HDP birilerine hoş gözükmek için ideolojiden taviz verirse, onlarla da yolları ayırırım. Uygun bir ortak paydada buluşmak başka, sırf başkalarının hoşuna gitsin diye ideolojinden taviz vermek başka. Tamam siyaset biraz da yalan dolandır ama o kadar da olmamalı.
CHP iktidar olmak istemiyor. Akıbeti felan yok. Zaten ülkede mecburen oyları topluyor. Düşünsenize bir İzmir'li kime oy atacak ?
CHP başkanlığına odun koysanız yüzde yirmi zaten cepte...
CHP Parti Meclis Üyesi ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, güftesi 15 Temmuz darbe girişiminin planlayıcısı olduğu belirtilen Fethullah Gülen'e ait olan 'Bulanlar Hakkı Buldu' adlı şarkının TRT'de yayınlanmasını Meclis'in gündemine taşıdı. Öztunç, konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'a yanıtlaması istemiyle önerge verdi. Her gün 'FETÖ' operasyonları yapıldığı ve "inlerine kadar girildi" denildiğine dikkat çeken Öztunç, "Yurttaşların parası ile finanse edilmiş olan TRT Diyanet kanalında, Fethullah Gülen'e ait ilahini, bant yayın olmasına rağmen nasıl olup da denetimden geçerek yayınlanmıştır" diye sordu.
https://www.birgun.net/haber-detay/chp-cumhurbaskani-yardimcisina-trt-de-calinan-fethullah-gulen-in-sarkisini-sordu-223627.html
Velhelebe
18-07-2018, 03:06
6 ok, Atatürkçülük falan çok güzel de insanların ilgisini çekmiyor. Dini ve milliyetçiliği iyi kullananlardan hoşlanır insanlar. CHP değerlere iyi atıf yapamıyor, topluma hitap edemiyor, toplumda karşılığı az ve düşmanı çok. CHP yıllarca iktidara gelemeyecektir, yüzyıllar sonra bir ihtimal iktidara gelir ama zihniyetin tamamen değişmesi gerekir.
Dünyanın hiç bir yerinde iktidarı seçmenler belirlemiyor. Bir proje şu an sistemin ve devletin projesi içinde CHP yok.
Seçimler olmadan yazmıştım İktidar değişmeyecek ama ben oyumu CHP ye vereceğim diye Bu sefer CB da M.İnceye Parlamentoda HDP ye oy verdim gerekçem belli HDP üzerinde oynanan oyunu bozmak. M. İnce nin zaten CB lığı seçimini kazanamayacağını biliyordum Onun için seçim sonuçları beni şok etmedi. Bu gün seçim yapılsa tavrım yine aynı olacak.
Dünya yeni bir dönem yaşıyor Türkiyede bu etkinin içinde.Ticaret savaşları ekonomilerin yeniden düzenlenmesi ve demokratik hükümetlerin etkisinin azaltılması hatta hiç etkisinin olmamasıdır.
Ama biz inatla demokrasi diyeceğiz İnatla demokrasi için uğraş vereceğiz.
Konu iktidar kim olacak değil demokrasi ne olacaktır.
kartopu Hdp üzerinden oyun oynandığına bile artık inanmıyorum. Seçime bir kaç gün kala Erdoğan'ın bir toplantıda Hdp barajı geçmemeli diye konuşuyor ve sözüm ona bu gizli toplantı cep telefonları ile 2-3 ayrı açıdan çekilip servis ediliyor.
Tepki oyları oluşuyor ve Hdp meclise giriyor. Onların meclise girmesi gerekiyordu, şayet ortada bir şekillendirme varsa Hdp buna dahildir. Onları da dahil etmişler.
Tepkileri diri tutmak içinde Chp'yi suçlayıp Soylu üzerinden kabadayılık çektirdiler.
Yani hepsi kurgu, Sn Turdur.
O zaman niçin CHP iktidar olamıyor diye suçlanıyor anlamış değilim. S. Soylu CHP yi HDP ye oy verdiler diye suçluyor bir yandan HDP baraj altında bırakılmamak için kurgular yapılıyor.
Biz neyiz ve niçin birbirimizi suçluyoruz her şey kurgudan ibaretse.
Yani hepsi kurgu, Sn Turdur.
O zaman niçin CHP iktidar olamıyor diye suçlanıyor anlamış değilim. S. Soylu CHP yi HDP ye oy verdiler diye suçluyor bir yandan HDP baraj altında bırakılmamak için kurgular yapılıyor.
Biz neyiz ve niçin birbirimizi suçluyoruz her şey kurgudan ibaretse.
Bu sistemin çarkı olduğu için. 9 kere kaybetmiş lider orada kazanmak için değil kendi oluşumunun parti liderliği için orada duruyordur.
ilahimasal
18-07-2018, 17:17
Türkiye de piramitin tepesi yerine kondu. Atılan Tırnağın bir paresi dahi olamayacaklar da piramite eklemlendikten sonra ki hamle , piramite eklemlenmesi mümkün olmayanların icabına bakmaktır.
Chp ye başkan aramak yerine piramite eklenin yada yok olun.
Her şey kurgudan ibaretse CHP de genel Başkan değişince ne olacak onu anlamadım.
Fabula
Türkiye de piramitin tepesi yerine kondu. Atılan Tırnağın bir paresi dahi olamayacaklar da piramite eklemlendikten sonra ki hamle , piramite eklemlenmesi mümkün olmayanların icabına bakmaktır.
Chp ye başkan aramak yerine piramite eklenin yada yok olun.
-----------
Türkiye de piramit inşa edilmiş tepeside yapılmışsa
Yapılacak 2 şey vardır ya bekleyecek fırsat doğduğunda harekete geçeceksin. Ya kadro çalışması yaparak sistemde delik açmayı becerecek insanlar yetiştireceksin.
Aslında Türkiyede güzel şeylerde oluyor, nereden baktığına bağlı Türkiye de yani Turan Dursundan sonra din hiç bu kadar tartışılmamıştı.
Şu anda imam hatip okulları tartışılıyor, cemaatler tartışılıyor.İslam dini top yekün tartışılıyor. İslam ülkeleri sanki Hiristiyanlığın orta çağını yaşıyor.
İşte bunu anlayan bunu anlatabilen örgütler için gelecek var.
ilahimasal
19-07-2018, 14:47
Kartopu
Türkiye de , chp ye olan bakış belli , Chp nin mevcut genel başkanına olan bakışta belli.
Bu durum nereye kadar gider?
Chp nin K.Kılıçtaroğlundan sebep hiç sekmeyecek belli bir oy kitlesi var. Hiç çekinmeden söylemek gerekirse , bu kitlenin adı ALEVİLERDİR.
K.Kılıçtaroğlunu Chp nin başından alıp herhangi birini oraya koymak Alevi kitlenin Chp ye kesinlikle oy vermeyeceği anlamına gelir. Bu durum Alevi kesimin duygusal davranması ile alakalı bir durum. Bu kesimin Chp ye oy vermemesi demek Alevilerin oylarının nereye gideceğinin kestirilememesi demek. Bu durumda Alevi kitlesinin yapacağı , ya sistemin dışında kalıp oy vermeye gitmemek yada bir kısım oyların ( % 30 ) Hdp ye kayması demek olur.
Sistem için oy vermemekte büyük risk , Hdp ye kayışta büyük risk , bu durumu kontrol altında tutmak isteyenler K. Kılıçtaroğlunu partinin tepesinde tutmak için bir yol bulurlar
Yönetenlerin , Algıda sanki K. Kılıçtaroğlunu istemiyor gibi görünmesi , kendi seçmenine iç siyaset oyunudur.
Dahada açık söylemek gerekirse ERDOĞAN , K . Kılıçtaroğlunu orada görmek ister. Aynı Bahçeli gibi.
Şahsen ben ve çevrem bir çok alevi kesim K.Kılıçtaroğlu oradan giderse Chp ye asla oy vermez. Ne yapacaklarki ? Başka yerlerimi var diyenlere , yukarıda olacakları söyledik. Bu durum GÜCÜ emin olun çok rahatsız eder.
Şahsi görüşüm dür.
K. Kılıçtaroğlunun Duygusallığı bırakıp Erdoğanın piramitin tepesi olduğu bu yeni sistemde , piramite eklemlenmesidir. Mantıklı olmak gerekiyor. Eklemlense ne olacak K.Kılıçtaroğlunun oy kitlesi alevilere faydasımı olacak diyen olabilir !! Eskisinin çokmu vardı diyerek cevap verilebilir. Tepesi konulan piramite eklemlenen alevilerin zarar görmesi durumuda ortadan kalkar. Aksi halde belli bir kesimin sadece kullandığı aleviler büyük zararda görebilir.
Alevileri kullanan ve K. Kılıçtaroğlunun geldiği günden bu yana Chp ye Yeni chp diyen tiplerden alevileri kullanmaktan kurtarırlar
Erdoğanın devletin başına geçtiği günden bu yana , Erdoğanı kontrol etmek için sürekli öne çıkarılıp ölümle sonuçlanan , ekmeklerinden olanların büyük çoğunluğu alevi çocukları. Zarar gören alevi çocukları.
Aleviler için ;
Atatürkü sevmek başka , kemalist olmak başka
Muhammedi aliyi sevmek başka , muhamedist olmak başka olmalı.
Aksi halde çok zarar görecekler.
Kılıçtaroğluna buradan sesleniyorum.. Bir şekilde o piramite eklemlenmen gerekiyor. Bahçeli Erdoğanı çokmu seviyordu ? Hayır asla ama duygusal değil mantıklı davrandı.
O piramite eklemlenilirse , eminimki Erdoğan ve onu güçlü tutanlar Alevi kesime faydası fazla olmasada ,zarar vermeyecekler. Aksini iddia edenler ancak senaryo yazarlar.
Kılıçtaroğlunun , partiyi hemen başkan seçimine götürüp , kazanmasının ardındanda , piramite eklemlenmesi gerekiyor.
Muharrem inceyi öne sürenler ATATÜRKÜ değil , kemalizmi kurtarmak için uğraşıyorlar bunu görebiliyoruz.
Erdoğan dahi çevresinde beraber başladığı ve kökten dinci oldukları bilinen ve amacı şeriat olan kim varsa tamamına yakınını çevresinden uzaklaştırdı. Erdoğanın tarikat ve cemaatlere olan tavrıda dahada netleşiyor gibi. Erdoğan şeriat isteniyor. Tek başına yönetmek istiyor. Şeriat istese o yolda adımlar atardı. Cevreside şeriatcı kaynardı. Artık hepimiz kimin ne olduğunu aşşağı yukarı biliyoruz. Erdoğanın çevresinde yani yönetim ayağında ŞERIATCİ tip fazla yok. Kripto olanlarda kafayı çıkaramıyor.
Atatürkün kurduğu cumhuriyet aşamasında ki piramit oluşurken eklemlenen kesimler zarar görmemişti. Olmayanları hepimiz biliyoruz. Heleki alevilere bir devlet gerekmezken birilerinin devlet aşkına yaklaşmaları onlara zarar verir ve hep verdi.
Belki bir çok alevi şu yazdıklarıma bakıp kızabilir. Erdoğana destek mi veriyorsun diyebilir. Hayır. Erdoğanın başına konulduğu piramite eklemlenin ve zarar görmeyindir.
Duygusallıktan çıkın , akıllı mantıklı davranın demektir.
K.Kılıçtaroğlu şayet duygusal davranırsa , zararı bir kesime olacak. K. Kılıçtaroğlunun kemalistlerden kesinlikle sıyrılması gerekiyor. Aleviler ATATÜRKÜ değil kemalizmi kendilerinden uzak tutması gerekiyor. Aleviler kemalistler için kullanılmaktan öte geçecek bir kitle değil.
Haydi K.Kılıçtaroğlu , git kurultaya ve değişime bir yolda sen aç. İyi bir lider RADIKAL kararla saygın olur.
Y.chp diyerek sana ve çaktırmadan aleviliğine ve alevilere saldıran fakat küfür ettiği alevilerin gölgesinde yürüyen ATATÜRKÇÜ olduğunu iddia edip kemalizm dini ile meşkul olanlardan kurtul... kurtar.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, "Kurultay talep etmek her CHP'linin hakkıdır. Eğer yeterli imza varsa buyursun gelsinler, gereğini yaparız. En fazla 470 imzaya ulaşılacağını tahmin ediyorum. Herhangi bir şekilde kurultayın toplanacağına ihtimal vermiyorum" dedi.
https://www.birgun.net/haber-detay/chp-li-tuncay-ozkan-kurultay-talep-etmek-her-chp-linin-hakkidir-223908.html
Fabula
Bu durumda Alevi kitlesinin yapacağı , ya sistemin dışında kalıp oy vermeye gitmemek yada bir kısım oyların ( % 30 ) Hdp ye kayması demek olur.
Sistem için oy vermemekte büyük risk , Hdp ye kayışta büyük risk , bu durumu kontrol altında tutmak isteyenler K. Kılıçtaroğlunu partinin tepesinde tutmak için bir yol bulurlar
---------------
Sn Fabula
Nedense her kes kendi düşüncelerini en doğru olduğunu sanar.
Bu seçimler ve partiler bir kurgu ise ve bu kurguda CHP ye iktidar yoksa senin söylediğin şeyde kurgu içinde ise kim ne yaparsa yapsın sonuç aynıdır. İşte o zaman ne CHP ne CHP deki değişiklik bir şey yapamaz.
Aleviler yıllardır CHP ye oy verir Kılıçdaroğlu daha 6-7 yıllık bir mesele CHP ,se 1978 den bu yana iktidar değil. Birde CHP bu kuğunun içinde bilerek yer almışsa yapılacak hiç bir şey yoktur.
HDP veya benzerleri Kılıçdaroğlundan çok önceleri sahnede idi yani kurgu kuranlar önce HDP yi oluşturdu eğer öyle bir şey varsa.
Öyle bir kurgu varsa bu kurgu bozulmalı yani tıpkı bu seçimde olduğu gibi CHP -HDP ortak program oluşturmalı ve bu iki partinin hassa noktaları hariç ortak programla bir araya gelmelidir yani CHP nin HDP ye barajı aştırmak için seçmen transferi gibi.
Bence bir kurgu var ama bu kurgu hayatın her alanına müdahale edecek derecede büyük değil CHP yoksul seçmene ulaşamıyor HDP ise bir türlü yerel durumdan çıkamıyor Bu iki partinin sorunları bu bana göre.1973 te Ecevit i hatırlamakta fayda var İnönü gibi bir efsaneyi devirdi ve yıllardır iktidar olamayan bir partiyi iktidar yaptı.
Sorun şu idi Kıbrıs-afyon ekimi ve toprak işleyenin su kullananın sloganı
Bu gün CHP can alıcı bir slogan tesbit edemedi ve yoksul seçmene ulaşamıyor Bence iktidar istemiyor veya zamanın ihtiyaçlarını tesbit edemiyor.
CHP örgütü çalışmıyor heyecan yok
Velhelebe
19-07-2018, 19:41
Çoğu kişi CHP şöyle yok böyle diye kötülüyor ama CHP'yi yönetirken görmek lazım. Bence CHP yönetse daha kötü bir tablo olmazdı, en kötü ihtimal aynı olurdu ama iyi ihtimal de ciddi fark olabilirdi. Aslında Avrupa Birliğine girilirse gelişme olur gibi. Bunu da en iyi başaracak parti CHP'dir.
CHP cumhuriyeti kurmuş ve laikliği getirmiştir,ilerici bir partidir. CHP hakkında söylenen çoğu kötüleme yalandır. Geçmişteki gerçeklik payı olan şeyleri aşırı abartarak ve şartları hesaba katmayarak karalama yapılmıştır ve medya gücüyle insanlar inanmıştır. 2015'te koalisyon kurulabilse insanlar neyin iyi neyin kötü olduğunu görecekti ama hiç şans vermediler. Alternatiflere şans vermeden gelişme olmaz. Daha da kötü olur diye düşünüyorlar ama risk olmadan gelişme olmaz. Kaldı ki kötü olunca ona şükretmek yerine iyiyi bulana kadar değiştirmek gerekiyor.
Gelişmek için batılılaşmak şarttır. Zamanında Atatürk batıyı örnek almıştı ve hala eleştiriyorlar öyle yaptısi diye. Milli çözümler olmaz mıydı yok şöyle böyle diyorlar. Batının gücünün farkında değiller. Batı ülkeleri nasıl gelişti ise aynı adımlar izlenmelidir, zihniyet de batılılaşmalıdır, eğitim sistemi de buna göre düzenlenmelidir. Ardından Avrupa Birliğine girmek için gerekli şartlar yerine getirip girilmelidir. Bu adımlar izlense şaha kalkma olurdu. Batı ile arayı açmak ve hatta kavgalı olmak asla yarar getirmez. Sonra da yok dış mihrak falan derler. Ee arayı iyi tutacaktın.
ilahimasal
19-07-2018, 22:02
.......edittt.....sory... gerek yok.
Velhebe
Çoğu kişi CHP şöyle yok böyle diye kötülüyor ama CHP'yi yönetirken görmek lazım. Bence CHP yönetse daha kötü bir tablo olmazdı, en kötü ihtimal aynı olurdu ama iyi ihtimal de ciddi fark olabilirdi. Aslında Avrupa Birliğine girilirse gelişme olur gibi. Bunu da en iyi başaracak parti CHP'dir.
------------
Bana göre de haklısınız. Bu gün bu ülkede kitle partisi olarak en iyisi CHP dir.-Ben CHP li olmadığım halde bu kanaatteyim-
Avrupayi kimliği, tam olmasa da laikliği savunan parti ve demokrasiyi bir islam ülkesi metodunda savunanda CHP dir.
İktidar olmaması CHP nin kusuru değildir. Ama bir Ecevit olayını da unutmamak gerekir CHP en büyük hatasını sağdan medet aramakla yaptı bu seçimde de aynı hatayı yaptı.
Bize CHP nin yaptığı bu hatalar şunu anlatıyor kimseye benzemeyeceksin kendin ol yeter.
CHP yi eleştirenler nedense en fazla HDP taraftarları Bu kişiler önce kendilerine bakacak ne kadar ilkeli siyaset yapıyorlar anlayacaklar.
CHP nin ikinci hatası hala devletin kurucusu var sayıyor kendini Halbuki CHP nin elinden devlet 1963 te çıktı.Sağdan medet arama ve Devletin kurucusu psikolojisinden kurtulsa iktidar olur gibi geliyor bana. CHP bir sosyal demokrat parti davranacak kemalizm in bekçisi gibi değil.
Velhelebe
20-07-2018, 10:37
Velhebe
------------
Bana göre de haklısınız. Bu gün bu ülkede kitle partisi olarak en iyisi CHP dir.-Ben CHP li olmadığım halde bu kanaatteyim-
Avrupayi kimliği, tam olmasa da laikliği savunan parti ve demokrasiyi bir islam ülkesi metodunda savunanda CHP dir.
İktidar olmaması CHP nin kusuru değildir. Ama bir Ecevit olayını da unutmamak gerekir CHP en büyük hatasını sağdan medet aramakla yaptı bu seçimde de aynı hatayı yaptı.
Bize CHP nin yaptığı bu hatalar şunu anlatıyor kimseye benzemeyeceksin kendin ol yeter.
CHP yi eleştirenler nedense en fazla HDP taraftarları Bu kişiler önce kendilerine bakacak ne kadar ilkeli siyaset yapıyorlar anlayacaklar.
CHP nin ikinci hatası hala devletin kurucusu var sayıyor kendini Halbuki CHP nin elinden devlet 1963 te çıktı.Sağdan medet arama ve Devletin kurucusu psikolojisinden kurtulsa iktidar olur gibi geliyor bana. CHP bir sosyal demokrat parti davranacak kemalizm in bekçisi gibi değil.
Sağdan medet ummak kötü değil ama doğru yapmak lazım. CHP kendisini dindar ve milliyetçi tanıtamadı. Hep dine karşı imiş gibi algılandı. Bu algı varken sağa yanaşmak kötü sonuçlar doğurabiliyor. CHP kendisi olsa daha da az oy alır.
CHP Atatürkçülüğü de temsil edemiyor. Kime sorsak der ki CHP Atatürkçü çizgiden uzaklaştı der. Yani cumhuriyeti kurmuş parti olarak görülmüyor, itibarı kötü toplumda. Sosyal demokratlık da çözüm değil. Laikliği dile getirmek de çözüm değil. En iyi yöntem takiyyedir. Dini rejimler takiyye ile gelmiyor mu mesela? İran devrimi nasıl oldu? Takiyye yapınca farklı kesimler de destek verebiliyor.
İnsanları etkilemek için psikolojiyi iyi bilmek lazım, hipnozu iyi bilmek lazım. Siyaset böyle bir şey. Bilgi, belge değil psikoloji esastır. O yüzden siyaset iman üzerine kurulmuştur çözüm ve bilgi değil. Halk CHP'ye iman etmeli iktidara gelmek istiyorlarsa. Medya gücü olmadan olmaz bu. Medyayı ele geçiren kolay kolay kaybetmez. Ayrıca teşkilatın iyi çalışıp kapı kapı gezmesi lazım. Dini ve milliyetçiliği çok etkili bir şekilde kullanan iyi bir hatip lazım genel başkan olarak. HDP ile de uzaklaşmaları lazım şimdilik. Yapılacak çok şey var da CHP bunları ya yapmıyor ya da yapamıyor. Uğraşmıyormuş gibi bir hava var.
Bana kalırsa Avrupa Birliğine hangi parti ülkeyi dahil edebilecekse onun gelmesi lazım. CHP ve İnce bunu yapardı, çünkü ilerici bir parti. Bu yapılmadan gelişme olacağını sanmam. Dolar ve euro gün geçtikçe artacak, daha doğrusu lira değer kaybedecek, alım gücü iyice düşecek. Ekonomik kriz kapıda, alım gücü sürekli düşüyor yıllardır. Ama çok hızlı olmayınca insanlar farketmiyor. Aslında yıllar öncesinden böyle olabileceği belli idi ama ortada bir şey yokken insanlar abartı sanıyor, komplo teorisi sanıyor, halbuki bu ileriyi görmektir, ileriyi gören çok insan olmuştur.
Türkiye bir Avrupa ülkesi olmalıdır. Şu an Avrupa'dan çok uzağız zihniyet olarak ve devlet yapısı olarak ama ilerici bir parti bunu başarabilir zaman içinde. Öyle bir partinin iktidara geleceğini sanmıyorum ben. Halkta karşılığı olmaz çünkü. Gelmesi için takiyye lazım. Geldikten sonra zaten insanlar da gelişmeyi görünce takdir ederler. Ama iyi takiyye yapıp inandıracak ilerici parti yok. Siyaset anlayışı çok kötü. Hala din ve milliyetçilik üzerinden siyaset dönüyor ve ilerici partiler bunları iyi kullanamıyor. Takiyye bile yapamıyorlar. Anadolu insanı CHP şöyle böyle der de %99,9'u yalan ve aşırı abartıdır. Kulaktan kulağa yayılmış ve doğru sanılmış sorgulamadan.
bursali68
20-07-2018, 11:34
Merhaba,
CHP sağ görüştekilerden oy alabilmek için şirin gözükmeye çalışmamalı...Çünkü zaten sağ görüşlüler sağ partilere veya dini muhafazakarlara oy veriyor...CHP ye ne diye versin...
Kararsız seçmeni anlamaya çalışmalı...Kararsız seçmen direkt bir ideolojik görüşe sahip olmayan, kendince ülke menfaatlerini ve şahsı-ailesi için en iyi ne olur diye düşünen seçmendir...
CHP bu noktada önce özüne dönmeli...Laiklik kanadında kullanacağı iki şık bulunmaktadır, bunlardan biri İmam Hatipler, diğeri Diyanet İşleri Başkanlığı...
*İmam Hatiplerin ya kapatılması gerektiği veya sayısının düşürülmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlatmalı, savunmalıdır...
*Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ya kapatılması gerektiği veya statü-içeriği ve yönetiminin değiştirilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlatmalı, savunmalıdır...
*Başörtü konusu ise çok su götürür bir konudur.Kamudaki kılık-kıyafet yönetmeliğine uyulmaması, doğru olarak yönetilememesi de bunda etkendir...
Bu maddeler ile oyu düşer mi...? Düşer, ancak ne kadar düşerse düşsün her zaman mecliste olur...Ki gün gelir doğruları ile kitleleri etrafına toplamayı başarabilir...Zaten şu an sıksa %25 ortalama...Düşse, her halukarda %15-%20 aralığı var...O zaman şirin gözükme yöntemini bir kenara bırakmalı, şu saatten sonra kaybedeceği bir şey yok...
Ancak görünen resim, CHP ne yaparsa yapsın en az 2 veya 3 seçim ard arda kazanmalı ki eğitimi, sağlığı, adaleti, güvenliği...v.s. ama herşeyden önce anlayışları düzeltebilsin...Bunun için zaman gerekli...En az 2 veya 3 seçim ard arda kazanabilecek şekilde yapılanmalı, çalışmalı, organize olmalı ve politika değişikliğine gitmelidir...Dinazorlara el çektirmeleri gerekmekte...Kitapsal söylemlerle kamuoyu algısı veya en azından yeterli kamuoyu algısı oluşturulamıyor, dönem o tür bir dönem değil maalesef...Teorik ile pratikler farklılıklar göstermekte...Teorik olarak bilenenlere pratikler nasıl katılabilecek bunun sıkı çalışmasını yapması gerekmekte CHP nin...Bunu yapabilmesi için de yapısal değişikliklerine başlamalı ( tüzük değişikliği, delege sistemi değişikliği gibi ), daha aktif, hitabette güçlü lider seçip, öyle ilerlemeli...
Ancak yine de zor diyorum ben...
Sağlıcakla kalınız...
Velhelebe
20-07-2018, 13:51
Merhaba,
CHP sağ görüştekilerden oy alabilmek için şirin gözükmeye çalışmamalı...Çünkü zaten sağ görüşlüler sağ partilere veya dini muhafazakarlara oy veriyor...CHP ye ne diye versin...
Kararsız seçmeni anlamaya çalışmalı...Kararsız seçmen direkt bir ideolojik görüşe sahip olmayan, kendince ülke menfaatlerini ve şahsı-ailesi için en iyi ne olur diye düşünen seçmendir...
CHP bu noktada önce özüne dönmeli...Laiklik kanadında kullanacağı iki şık bulunmaktadır, bunlardan biri İmam Hatipler, diğeri Diyanet İşleri Başkanlığı...
*İmam Hatiplerin ya kapatılması gerektiği veya sayısının düşürülmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlatmalı, savunmalıdır...
*Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ya kapatılması gerektiği veya statü-içeriği ve yönetiminin değiştirilmesi gerektiğini gayet net bir şekilde anlatmalı, savunmalıdır...
*Başörtü konusu ise çok su götürür bir konudur.Kamudaki kılık-kıyafet yönetmeliğine uyulmaması, doğru olarak yönetilememesi de bunda etkendir...
Bu maddeler ile oyu düşer mi...? Düşer, ancak ne kadar düşerse düşsün her zaman mecliste olur...Ki gün gelir doğruları ile kitleleri etrafına toplamayı başarabilir...Zaten şu an sıksa %25 ortalama...Düşse, her halukarda %15-%20 aralığı var...O zaman şirin gözükme yöntemini bir kenara bırakmalı, şu saatten sonra kaybedeceği bir şey yok...
Ancak görünen resim, CHP ne yaparsa yapsın en az 2 veya 3 seçim ard arda kazanmalı ki eğitimi, sağlığı, adaleti, güvenliği...v.s. ama herşeyden önce anlayışları düzeltebilsin...Bunun için zaman gerekli...En az 2 veya 3 seçim ard arda kazanabilecek şekilde yapılanmalı, çalışmalı, organize olmalı ve politika değişikliğine gitmelidir...Dinazorlara el çektirmeleri gerekmekte...Kitapsal söylemlerle kamuoyu algısı veya en azından yeterli kamuoyu algısı oluşturulamıyor, dönem o tür bir dönem değil maalesef...Teorik ile pratikler farklılıklar göstermekte...Teorik olarak bilenenlere pratikler nasıl katılabilecek bunun sıkı çalışmasını yapması gerekmekte CHP nin...Bunu yapabilmesi için de yapısal değişikliklerine başlamalı ( tüzük değişikliği, delege sistemi değişikliği gibi ), daha aktif, hitabette güçlü lider seçip, öyle ilerlemeli...
Ancak yine de zor diyorum ben...
Sağlıcakla kalınız...
Sağa yanaşma durumu samimi olmayabilir halk için. Çünkü derler ki geçmişte şöyle böyle yaptınız, şimdi oy toplamak için böyle yapıyorsunuz. Bu durumda geçmişte olanlar yalandır falan mı demeliler? Yoksa hatalarını rasyonelize edip ufalttıktan sonra hepimiz hata yaptık ileriye bakalım mı demeliler?
Bana kalırsa söylenen çoğu şey yalan ve iftira olduğu için söylenenlerin çoğunun yalan ve iftira olduğunu açıklamalılar. Geriye kalanları da rasyonelize etmeleri gerek. Geçmişte başörtülülere biz bir şey yapmadık, yapanlar başka partilerdi, bizim dönemimizde bir şey oldu ise de başörtü taktığından değil de eylemlerinden dolayı denebilir. Yani kendilerini bir şekilde aklamaları gerekiyor, tarihin gerçeklerini anlatmaları gerekiyor. Bunu anlatmayınca insanlar CHP'nin söylenenleri kabul ettiğini düşünüyor ve böyle partiye oy vermem diyor. CHP'nin açıklamasına inanmayan olursa zulme dair kanıt istenir ve gösteremezlerse zulüm yapılmadığı anlaşılır.
Sağa yanaşmak yerine direk sağ olmak gerekiyor. CHP aslında muhafazakar bir parti. Dindar bir parti değil ama Atatürkçü ve milliyetçi. Yani değerlerimizi korumamızı ister zaten milliyetçiler, yani muhafazakarlık. Dini anlamda da muhafazakar olmaları gerekiyor. İnce herkese kucak açıyordu ama yetmez, aşırı milliyetçi ve dinci olmaları gerek. Gerektiğinde Kürtçü, gerektiğinde Türkçü olmayı bilmeleri gerek. Bunu yapanlar siyasette kazanıyor.
Sizin dediklerinizi CHP yapsa iktidar olma şansı sıfır. Kendi kitlesi bile CHP'den uzaklaşabilir, en azından oy atmayarak tepki gösterirler. Zaten CHP kitlesi bıktı, bir daha oy atmam diyenler de var. Sürekli kaybetmek iyi değil, insanların direnci kırılıyor. İlerleme kaydederek umutların tazelenmesi gerekir. İnce bunu biraz başardı ama devamının gelmesi şart.
CHP diyanet işlerini biz kurduk, dindar insanlarız, dinle sorunumuz olduğu iftiradır falan diye anlatması lazım. Kendilerini en dindar ve en milliyetçi olarak göstermeleri lazım. Hiç böyle bir şey anlatmıyorlar, kabullenmişler.
CHP insanlara insan olduğunu hissettirmelidir. Onlara üstten bakarsa olmaz. Seçmenler kendilerine değer veren partilere oy atarlar, işi inada bindirirler. Derler ki bak bunlar bizi insan yerine koymuyor, diğer partiye inadına oy atalım da ülkenin kaderini belirleyelim. CHP seçmenleri de tavrına dikkat etmeli. Biliyorum sabretmesi bazen zor olabiliyor ama başka çare yok gerçekten. İnsanlar birbirine tahammül edemezse refah ve huzur sağlanamaz, birlik sağlanamaz.
CHP dindar bir parti olsa toplumdaki algısı bu kadar kötü olmazdı. Bir de CHP'nin projesi yok falan diyorlar. Projelerimiz şudur diye anlatmalılar. Ekonomiye ağırlık vermeliler, en çok göze batan şeylerden biri de ekonomidir. Ekonomide şunlar yanlış ve doğrusu şudur denmeli. Yerli ve milli arabaya ve diğer şeylere karşı değiliz denmeli.
Güçlü Türkiye gibi sloganlar bulmalılar ve insanları etkilemeliler. Kuru kuru dincilik ve milliyetçilik işe yaramaz. Etkili sloganlar ve söylemler geliştirilmeli ki halkta etki yaratsın. İyi metinler hazırlanmalı ve prompterden okunmalı. Doğaçlama için uğraşmamalı. Metin hazırlayacak iyi danışmanlara ihtiyaç var. Yav bu forumdaki üyeler metin hazırlasa çok daha iyi hazırlardılar. CHP nasıl iyi danışman bulamıyor yahu?
Kolay olmayacak. Yeni parti daha iyi olabilir düşüncesi ile İyi Parti kuruldu ama bir sonuç alınamadı. Eski partilerle devam mı yenisi ile mi devam sorusunu yanıtlamak zor. Partiler oyları bölüyor. İnsanlar HDP'ye ve seçmenine düşmanlık yapıyorlar. Oylar bölünüyor haliyle. Partiler tek bir çatı altında toplanamıyor ve iyi muhalefet olmuyor doğal olarak. Muhalefet birleşse bile MHP olmadan işleri zor. Muhalefetin işi gerçekten zor.
ilahimasal
20-07-2018, 18:23
Chp lehine oy kullanmayıp , chp ye don biçenler de baska bir problem gibi görünüyor.
Mesela ben akp şöyle olsun mhp böyle olsun diyormuyum. Mertçe bu partileri eleştiriyorum.
Chp nin tek yapacağı şey var !! Malum olan ACI sonun gelmesi için akp nin kurduğu sisteme yardımcı olmaktır.
Muharrem ince den medet bekleyenler boş konuşanlardır.
Muharrem ince
Chp seçmeni için " başkan olursam akp li bakanda olucak " deyince KAYIP ETTİ.
Akp ve benzeri tipler için " alevilere şunu bunu vereceğim " deyince kayıp etti.
Muharrem ince gelirde bizi kurtarır diyen tipler , Meralden ne gördülerse , muharremden de onu görürler.
bursali68
20-07-2018, 19:23
Sağa yanaşma durumu samimi olmayabilir halk için. Çünkü derler ki geçmişte şöyle böyle yaptınız, şimdi oy toplamak için böyle yapıyorsunuz. Bu durumda geçmişte olanlar yalandır falan mı demeliler? Yoksa hatalarını rasyonelize edip ufalttıktan sonra hepimiz hata yaptık ileriye bakalım mı demeliler?
Bana kalırsa söylenen çoğu şey yalan ve iftira olduğu için söylenenlerin çoğunun yalan ve iftira olduğunu açıklamalılar. Geriye kalanları da rasyonelize etmeleri gerek. Geçmişte başörtülülere biz bir şey yapmadık, yapanlar başka partilerdi, bizim dönemimizde bir şey oldu ise de başörtü taktığından değil de eylemlerinden dolayı denebilir. Yani kendilerini bir şekilde aklamaları gerekiyor, tarihin gerçeklerini anlatmaları gerekiyor. Bunu anlatmayınca insanlar CHP'nin söylenenleri kabul ettiğini düşünüyor ve böyle partiye oy vermem diyor. CHP'nin açıklamasına inanmayan olursa zulme dair kanıt istenir ve gösteremezlerse zulüm yapılmadığı anlaşılır.
Sağa yanaşmak yerine direk sağ olmak gerekiyor. CHP aslında muhafazakar bir parti. Dindar bir parti değil ama Atatürkçü ve milliyetçi. Yani değerlerimizi korumamızı ister zaten milliyetçiler, yani muhafazakarlık. Dini anlamda da muhafazakar olmaları gerekiyor. İnce herkese kucak açıyordu ama yetmez, aşırı milliyetçi ve dinci olmaları gerek. Gerektiğinde Kürtçü, gerektiğinde Türkçü olmayı bilmeleri gerek. Bunu yapanlar siyasette kazanıyor.
Sizin dediklerinizi CHP yapsa iktidar olma şansı sıfır. Kendi kitlesi bile CHP'den uzaklaşabilir, en azından oy atmayarak tepki gösterirler. Zaten CHP kitlesi bıktı, bir daha oy atmam diyenler de var. Sürekli kaybetmek iyi değil, insanların direnci kırılıyor. İlerleme kaydederek umutların tazelenmesi gerekir. İnce bunu biraz başardı ama devamının gelmesi şart.
CHP diyanet işlerini biz kurduk, dindar insanlarız, dinle sorunumuz olduğu iftiradır falan diye anlatması lazım. Kendilerini en dindar ve en milliyetçi olarak göstermeleri lazım. Hiç böyle bir şey anlatmıyorlar, kabullenmişler.
CHP insanlara insan olduğunu hissettirmelidir. Onlara üstten bakarsa olmaz. Seçmenler kendilerine değer veren partilere oy atarlar, işi inada bindirirler. Derler ki bak bunlar bizi insan yerine koymuyor, diğer partiye inadına oy atalım da ülkenin kaderini belirleyelim. CHP seçmenleri de tavrına dikkat etmeli. Biliyorum sabretmesi bazen zor olabiliyor ama başka çare yok gerçekten. İnsanlar birbirine tahammül edemezse refah ve huzur sağlanamaz, birlik sağlanamaz.
CHP dindar bir parti olsa toplumdaki algısı bu kadar kötü olmazdı. Bir de CHP'nin projesi yok falan diyorlar. Projelerimiz şudur diye anlatmalılar. Ekonomiye ağırlık vermeliler, en çok göze batan şeylerden biri de ekonomidir. Ekonomide şunlar yanlış ve doğrusu şudur denmeli. Yerli ve milli arabaya ve diğer şeylere karşı değiliz denmeli.
Güçlü Türkiye gibi sloganlar bulmalılar ve insanları etkilemeliler. Kuru kuru dincilik ve milliyetçilik işe yaramaz. Etkili sloganlar ve söylemler geliştirilmeli ki halkta etki yaratsın. İyi metinler hazırlanmalı ve prompterden okunmalı. Doğaçlama için uğraşmamalı. Metin hazırlayacak iyi danışmanlara ihtiyaç var. Yav bu forumdaki üyeler metin hazırlasa çok daha iyi hazırlardılar. CHP nasıl iyi danışman bulamıyor yahu?
Kolay olmayacak. Yeni parti daha iyi olabilir düşüncesi ile İyi Parti kuruldu ama bir sonuç alınamadı. Eski partilerle devam mı yenisi ile mi devam sorusunu yanıtlamak zor. Partiler oyları bölüyor. İnsanlar HDP'ye ve seçmenine düşmanlık yapıyorlar. Oylar bölünüyor haliyle. Partiler tek bir çatı altında toplanamıyor ve iyi muhalefet olmuyor doğal olarak. Muhalefet birleşse bile MHP olmadan işleri zor. Muhalefetin işi gerçekten zor.
Merhaba,
Sanırım derdimi anlatamadım veya yanlış anlaşıldım...
Birincisi..:
Ben şunu demiyorum...: CHP sağa yanaşmalı...
Hayır asla böyle bir şey demiyorum...Bunu yaparsa şansı yok diyorum zaten...
İkincisi...:
Ben diyorum ki yukarıdaki mesajımda :Şu an da zaten ne yaparsa yapsın iktidar şansı SIFIR...İşte o yüzdendir ki KENDİ DOĞRUSUNA dönmeli...Ve o doğrudan ayrılmamalı...
*Her CHP li biliyor ki İmam Hatipler ya kapatılmalı veya sayıları minimize edilmeli...Çünkü İmam Hatiplerin kuruluş statüsü " MESLEK LİSESİ " dir...Ki bu ülkede İmama ihtiyaç yok...Zaman geçtikçe bunu anlayan iktidar yanlıları dahi çoğalmakta...
*Her iktidar yanlısı da mangalda kül bırakmayan türde sallasan Müslümanlardan oluşuyor...Adı üzerine Müslüman...Dolayısıyla CESURCA Diyanet İşleriyle ilgili yukarıda söylediğim politikaya geçmeli CHP...Diyaneti biz kurduk hikayesini bir kenara koyarak, bu işlerliğiyle Diyanet miadını doldurmuş, hatta HADDİ OLMAYAN konulara maydonoz olmaktadır demeli, DİYEBİLMELİ...Bu cesurca söyleyebilmeli...
Bunları yaptığında iktidara gelemez mi...? Yok şimdi sanki iktidar veya iktidarı zorluyor...Şuanki durumdan çok da kötü olmayacaktır emin olun...
Başörtüsü konusunda da söyledim, başörtüsü konusu çok su götürür bir konudur...Ancak KİŞİSEL, BİREYSEL yanlışlar ile başörtüsü SİYASİ simge olma konusunda kışkırtılmıştır sürekli...Ben konunun sadece bu tarafına değiniyorum, geçmişten günümüze özellikle eğitim sektöründeki öğretmenlerin(o mesleğin içinden gelen biri olarak) yaklaşımları dahi beni bu şekilde düşünmeye zorluyor...
CHP nin en büyük handikaplarından biri de " tuzu kuru " il başkanları, ilçe başkanlarıyla devam etmesi...Halka inmek istiyorsan, çoğunluğa hitab etmek istiyorsan en azından empati yapabilecek kadrolara ihtiyaç var...Ne zaman ki gayet geri zekalılara dahi anlatabilecek yol-yöntemler bulurlar, işte o zaman iyi bir noktaya doğru çıkış yakalarlar...Yoksa KİTAPSAL söylemlerden anlayan bir çoğunluğumuz yok maalesef...
Sağlıcakla kalınız...
Bende size katılıyorum CHP artık kendine bir kabe bulmalı ve o noktaya odaklanmalı kendi kimliği ile toplumun karşısına çıkmalı. Yoksa eriyecek ve kendini tarihe gömecek.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil" dedi
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski bakanlardan Cahit Kayra'yı Kadıköy'deki evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, ziyaretin ardından basın mensuplarının soruları yanıtladı.
" 'Olağanüstü kurultay isteyenler yeterli sayıya ulaşacak mı? İmza tartışması var. Neler söyleyeceksiniz?" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Allah aşkına Türkiye'nin gündemi ne? Türkiye'nin gündemine bir bakmamız lazım. İnsanlar hapishanelerde tutuluyor. Yargı eliyle yargısız infazlar yapılıyor. Ekonomi perişan vaziyette. İnsanlar geçim derdinde. Birileri koltuk derdinde, olacak şey değil. Gündem farklı bir gündem. Tükiye'nin gündemine kilitlenmemiz lazım. Milletvekili hapiste. Hangi gerekçe ile hapiste olduğunu hepimiz görüyoruz. Enis Berberoğlu nasıl tutuklanıyor? Nasıl içeriye atılıyor? Hepimiz biliyoruz. Eren Erdem aynı şekilde. Davası öne alınıyor. Duruşması öne alınıyor. Tutuklanıyor ve hapse atılıyor. Yurtdışına kaçacak deniliyor. Oysa dokunulmazlığı kalktıktan sonra 38 kez yurtdışına gitti geldi. Niye kaçsın? Bütün bunlar Türkiye'nin gündemindeyken biz nelerle uğraşıyoruz. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yapacağım. Genel yayın yönetmenleri ile bir araya geleceğim. Bu konuları belki orada biraz daha ayrıntılı oturur düşünür ve düşünelerimi aktarırırım" şeklinde devap verdi. DHA
https://www.birgun.net/haber-detay/kilicdaroglu-ndan-kurultay-aciklamasi-224190.html
Velhelebe
24-07-2018, 22:17
Merhaba,
Sanırım derdimi anlatamadım veya yanlış anlaşıldım...
Birincisi..:
Ben şunu demiyorum...: CHP sağa yanaşmalı...
Hayır asla böyle bir şey demiyorum...Bunu yaparsa şansı yok diyorum zaten...
İkincisi...:
Ben diyorum ki yukarıdaki mesajımda :Şu an da zaten ne yaparsa yapsın iktidar şansı SIFIR...İşte o yüzdendir ki KENDİ DOĞRUSUNA dönmeli...Ve o doğrudan ayrılmamalı...
*Her CHP li biliyor ki İmam Hatipler ya kapatılmalı veya sayıları minimize edilmeli...Çünkü İmam Hatiplerin kuruluş statüsü " MESLEK LİSESİ " dir...Ki bu ülkede İmama ihtiyaç yok...Zaman geçtikçe bunu anlayan iktidar yanlıları dahi çoğalmakta...
*Her iktidar yanlısı da mangalda kül bırakmayan türde sallasan Müslümanlardan oluşuyor...Adı üzerine Müslüman...Dolayısıyla CESURCA Diyanet İşleriyle ilgili yukarıda söylediğim politikaya geçmeli CHP...Diyaneti biz kurduk hikayesini bir kenara koyarak, bu işlerliğiyle Diyanet miadını doldurmuş, hatta HADDİ OLMAYAN konulara maydonoz olmaktadır demeli, DİYEBİLMELİ...Bu cesurca söyleyebilmeli...
Bunları yaptığında iktidara gelemez mi...? Yok şimdi sanki iktidar veya iktidarı zorluyor...Şuanki durumdan çok da kötü olmayacaktır emin olun...
Başörtüsü konusunda da söyledim, başörtüsü konusu çok su götürür bir konudur...Ancak KİŞİSEL, BİREYSEL yanlışlar ile başörtüsü SİYASİ simge olma konusunda kışkırtılmıştır sürekli...Ben konunun sadece bu tarafına değiniyorum, geçmişten günümüze özellikle eğitim sektöründeki öğretmenlerin(o mesleğin içinden gelen biri olarak) yaklaşımları dahi beni bu şekilde düşünmeye zorluyor...
CHP nin en büyük handikaplarından biri de " tuzu kuru " il başkanları, ilçe başkanlarıyla devam etmesi...Halka inmek istiyorsan, çoğunluğa hitab etmek istiyorsan en azından empati yapabilecek kadrolara ihtiyaç var...Ne zaman ki gayet geri zekalılara dahi anlatabilecek yol-yöntemler bulurlar, işte o zaman iyi bir noktaya doğru çıkış yakalarlar...Yoksa KİTAPSAL söylemlerden anlayan bir çoğunluğumuz yok maalesef...
Sağlıcakla kalınız...
Yok sizi yanlış anlamadım. Elbette sağa yanaşmanın iyi olmadığını söylüyorsunuz. Onun yerine sağ partilere oy atarlar diyorsunuz. Ben de sağa yanaşmaktan ziyade direk sağcı olunmalı diyorum.
Ne yaparsa yapsın iktidar olamaz demek bence doğru değil. Şu anki durum kötü gözükebilir ama değişecektir zamanla. Zamanla insanların CHP algısı düzelebilir. İşte onun için doğru adımları atmak gerek. Bugün olmasa bile ilerde iktidara gelme şansı böylece yakalanabilir. Ama kendi çizgisi falan denirse hiç düzelmez.
Zaten siz de demek istiyorsunuz ki başörtüsü konusundaki yanlışlardan dolayı siyasi simge oldu. Baskı olunca siyasi simge haline geldi. İşte kendi çizgisi olursa tepkiler böyle olacak, dine karşı algısı değişmeyecek. Şimdiden baya bir çizgisinin değişmesi gerek diye düşünüyorum.
İmam hatiplerin azaltılması, kapatılması ve diyanet işlerinin kapatılması eksi puan getirir sadece. CHP'ye olan düşmanlık çok daha artar. Bunu düzeltmek daha da zorlaşır ve imkansız hale bile gelebilir. Tam tersine Diyanet işlerini biz kurduk ve asıl dindar biziz, Allah yolundayız mesajı verilmeli. CHP'ye karşı olan seçmenler korku ve tedirginlikten dolayı CHP'ye oy atmıyor. Aman bunlar gelirse bize şöyle yapar, dine zarar verir vs diye düşünüyorlar. İmam hatip ve diyanet kaldırılması bu algıyı körükler.
İnsanların çok kıymet verdiği değerlere etkileyici bir şekilde atıf yapılırsa aşırı şekilde bağlanabilirler. Tabi bu da adım adımdır, güven verilmesi gerekir. Siyaset güven ve ikna işidir zaten. Adım adım bu gerçekleştirilir. Bu güveni de o değerlerin etkili kullanımı sağlıyor. Oo bu adam bizden algısı oluşuyor, güven duyuyorlar, bağlanıyorlar. Çünkü ülkemizdeki siyaset ayrı ayrı kamplarda oluyor. Diğer kamptaki yani görüşteki tehlikeli geliyor ve oy vermiyorlar.
Siyasetin çözüm sunduğu görülmemiştir. İnsanlar da icraate pek bakmazlar. Yok yol yaptı falan gibi şeyler bahanedir. İşin aslı din ve milliyetçiliktir. Bunu iyi kullananlar kahraman olur. İnsanlar canını bile vermek isterler, şehit olmak isterler. Biat kültürü hakim olduğu için siyaset buna göre kurgulanmalıdır eğer sonuç almak isteniyorsa. CHP sonuç almak istiyor gibi görünmüyor. İstiyorsa bile bunu halka yansıtmıyor.
Tuzu kuru olayı çok doğru. Adamlar koltuğunu düşünüyor. Halka inmek çok önemli. CHP halktan kopuk. Halkı dinleyip ona göre bir şey yapamıyor. Halka insan olduğunun hissettirilmesi gerek. Koltuk düşünülürse ve üstten bakma olursa sonuç alınmaz. Din ve milleti boşa demedim. O kavramlar ortak paydadır, biraraya gelmenin gerekçesidir. Biz algısını sağlar din ve millet. İşte bu algıyı verme yolunda üstten bakma ve halkı takmama olursa başarı olmaz. Çok iyi teşkilat lazım.
Kitapsal meselesi şöyle. Halka hitap etmeyen ve anlamasını güçleştiren şeyler anlatmamak gerek. Yabancı şeyler anlatınca ne diyor bu adam derler. Ama halkın anlayacağı şekilde halkın duymak istediklerini etkili bir şekilde anlatmak sorunu çözecektir. İnsanlar gerçeği değil duymak istediklerini isterler. Arz talep meselesi gözetilmeli.
CHP'nin HDP ile yan yana gözükmesi çok ağır eleştiriliyor. İnsanların kendi partisi yapınca sorun yok ama karşı parti en ufak pot kırsa ağır karalamalar yapıyorlar. Milliyetçilik revaçta. HDP ile yan yana gözükmek olumsuz algı veriyor ve milliyetçi olarak görmüyorlar. Milliyetçi ve dini çizgiye geçmek lazım.
CHP cami yapacağız, imam hatipleri arttırıp geliştireceğiz gibi dini icraatler yapacağını açıklaması lazım. Şu an toplumda camileri ahır yaptılar algısı var bunun kırılması lazım. Ayrıca arz talep esastır. İnsanlar din istiyorsa, yol istiyorsa onlar verilmeli. Fabrika imiş, özgürlükmüş, bağımsız yargı imiş falan kimsenin umurunda değil. Ama ekonomi önemli. Ekonomi şu yüzden kötü ve dış güçlerle alakası yok algısının verilmesi lazım halka. Ekonomik çözümlerin anlatılması lazım. Gördüğüm kadarıyla ekonomik çözüm sunamıyor CHP.
CHP ye don biçen ve iktidar şansını O görenler şunu diyebiliyor mu akp nin dışında iktidar şansı olan bir parti vardır ve şu partidir diyebiliyor mu ?.
Devlet taraflı ise iktidar şansı ancak taraf olduğu partinindir. Eğer devlet tarafsız sa her partiye aynı mesafede yaklaşıyorsa iktidar olma şansı her partiye vardır.
1946 da devlet CHP den yana taraf oldu DP seçimi kazanamadı. 1950 de devlet partilere tarafsız davrandı DP seçimi kazandı.
1983 te devlet MDP den yana taraftı ABD ise ANAP tan yana seçimi ABD (ANAP) kazandı yani devlet taraflı ise seçim kazanmak ancak daha güçlü tarafla mümkün oluyor.
Türkiye de devlet ve ABD .AKP den yana taraf 2002 den bu yana. O zaman başka partilerin seçim kazanması mümkün görünmüyor. Bu durumda her hangi bir partinin suçlanması anlamsız.
Bu durumu ancak ülkedeki demokratik koşullar toplumsal baş kaldırı değiştirebilir 1974 seçimlerini Ecevit yani CHP nin kazanması gibi. O tarihte işçi sınıfı örgütlenmelerine ve gençlik örgütlerine baktığımızda bunu görürüz.
Yani hayatı ve kaderi değiştiren tek şey kaderi değiştirmek isteyen toplumsal güçlerdir.
Velhelebe
25-07-2018, 09:51
CHP ye don biçen ve iktidar şansını O görenler şunu diyebiliyor mu akp nin dışında iktidar şansı olan bir parti vardır ve şu partidir diyebiliyor mu ?.
Devlet taraflı ise iktidar şansı ancak taraf olduğu partinindir. Eğer devlet tarafsız sa her partiye aynı mesafede yaklaşıyorsa iktidar olma şansı her partiye vardır.
1946 da devlet CHP den yana taraf oldu DP seçimi kazanamadı. 1950 de devlet partilere tarafsız davrandı DP seçimi kazandı.
1983 te devlet MDP den yana taraftı ABD ise ANAP tan yana seçimi ABD (ANAP) kazandı yani devlet taraflı ise seçim kazanmak ancak daha güçlü tarafla mümkün oluyor.
Türkiye de devlet ve ABD .AKP den yana taraf 2002 den bu yana. O zaman başka partilerin seçim kazanması mümkün görünmüyor. Bu durumda her hangi bir partinin suçlanması anlamsız.
Bu durumu ancak ülkedeki demokratik koşullar toplumsal baş kaldırı değiştirebilir 1974 seçimlerini Ecevit yani CHP nin kazanması gibi. O tarihte işçi sınıfı örgütlenmelerine ve gençlik örgütlerine baktığımızda bunu görürüz.
Yani hayatı ve kaderi değiştiren tek şey kaderi değiştirmek isteyen toplumsal güçlerdir.
Toplumsal güçler ve diğer güçleri ikna etmek için sularına gitmek gerek. Takiyye falan gerek. Strateji gerek. Çat pat siyaset yapılmaz ki. CHP'nin siyaseti ve stratejisi yok artık, bitti. Yeni bir şeyler lazım. Böyle giderse kazanma şansı sıfır. Ama çok iyi değişimler olursa neden olmasın kazanabilir. Rüzgar nereden eserse orada olunması siyasetin temel taşıdır.
Sen göremiyorsan o yok anlamında değildir Sn Velhelebe.
CHP anayasal güvence, liyakat ve demokrasi yani parlamentonun gücü diyor. Bu strateji olmuyor mu. ama CHP nin güçlü sermaye desteği yok onu anlatmak istiyorsan haklı olabilirsin.
Ne yazık ki cumhuriyetin zengin ettiği sermaye sınıfı cumhuriyetin gidişine mö gibi baktılar. Erol Toy un İmparator diye bir kitabı vardı eskiden bir oku bak bazı zenginler nasıl zengin olmuş kim elinden tutmuş.
CHP günah keçisi oldu Sanki başka parti yok ortalıkta.
Velhelebe
25-07-2018, 17:47
Sen göremiyorsan o yok anlamında değildir Sn Velhelebe.
CHP anayasal güvence, liyakat ve demokrasi yani parlamentonun gücü diyor. Bu strateji olmuyor mu. ama CHP nin güçlü sermaye desteği yok onu anlatmak istiyorsan haklı olabilirsin.
Ne yazık ki cumhuriyetin zengin ettiği sermaye sınıfı cumhuriyetin gidişine mö gibi baktılar. Erol Toy un İmparator diye bir kitabı vardı eskiden bir oku bak bazı zenginler nasıl zengin olmuş kim elinden tutmuş.
CHP günah keçisi oldu Sanki başka parti yok ortalıkta.
Sermaye desteği yok tabi ama asıl önemli olan halk desteği yok. Ecevit örneği vermiştin, öyle bir destek lazım. Ecevit yüzde kırk almıştı di mi, öyle bir şey yok şu an. CHP dine karşı imiş gibi algılanıyor, ayrıca HDP ile yan yana gezmesinden dolayı ağır iftiralar atıyorlar. Medya ne diyorsa sorgulamadan yutuyorlar.
Durum bu iken parlamento, demokrasi falan anlamını yitiriyor. Demokrasi kimin umurunda? Elini vicdanına koy ve söyle kimin umurunda gerçekten? Halk umursuyor mu? Kaldı ki CHP ikna edebilmiş mi, kendine bağlamış mı halkı? Tam tersine düşman olmuş CHP'ye halk. Bu durumda demokrasi dense ne değişir. Ayrıca demokrasi sadece havalı bir laf olarak söylenip etkilemek içindir, demokrasiyi içselleştirmiş biri yok ki.
CHP tek suçlu değil ama parmağı büyük bugünkü durumda. CHP zihniyeti diye diye oy topluyorlar. CHP yerine dinci ve milliyetçi parti olsa böyle olur muydu? Ben CHP'nin iyi olmasını isterim, başa geçmesini isterim de böyle giderse geçemez, geçmeye de niyeti yok, herkes koltuk derdinde.
CHP'nin dinci ve milliyetçi çizgiye dönmesi lazım. Güçlü Türkiye gibi şeyler söyleyip etkilemesi gerek. Bu da hitabet ve demagoji ile olabilecek bir şey. Karizmatik ve iyi hatip olan lider gerek. Bütün chp teşkilatı baştan düzenlenmeli. İyi danışmanlara da ihtiyaç var. Halk hamaset istiyor ve CHP bunu veremediği için alay konusu oluyor. Arz talep önemli siyasette de.
ilahimasal
25-07-2018, 18:08
Chp , gericilerin en büyük rakibidir. Çokpartili sisteme geçildiği gün itibarı ile yönetime geçen GERICILER o gün bu gündür Chp yi yok edemediler. Gericilerin önünde ki en büyük engel olan chp gericilerin Şahı gelmesine rağmen halen amaca giden yoldaki engel olarak yok edilemedi.
Dip not
(Gericilerin amacı kesinlikle şeriat falanda değil. AÇIK SEÇIK abd hizmetkarlığıdır. gericiler neden şeriat ağzı ile konuşup abd eliyle uygulama yapıyorlar ? Amaç abd ye hizmet.)
Menderesle başladı halen devam ediyor. Nereye kadar gider görüceğiz.
Gericiler menderesten beri abd liler tarafından tahttan indirilmediler.
abd istese bu gericileri indirir ancak hizmet konusunda onlardan iyisi yok.
Gericilerin dini imanı paradır. Abd gericileri para ile kontrol ettiği sürece gericiler abd ye hizmet etmekten geri durmazlar.
Örneğin
Diyanete bağlı tüm ekip PARALARI ödendiği sürece sorun çıkarmaz.
Diğerlerini yazmaya dahi gerek yok. Maaşlarını bankaya yatır. Yeter.
Velhelebe
25-07-2018, 18:14
CHP'yi yok etmek derken tamamen kapatmak kimsenin işine gelmez. CHP gibi bir muhalefetin olması işlerine gelir. Aha bakın alternatif yok biz en iyiyiz algısını verirler.
ilahimasal
25-07-2018, 18:26
Anlamadınız galiba !
Chp , abd denilen devlet var olduğu sürece iktidar yüzü göremez . Gericiler onlar için en elverisli kontrol elemanıdır. Menderesten bu güne abd ye hizmet ederler. ( yazarı çizeri hocası siyasetcisi )
Gericilerin chp ye karşı kendilerinden kaynaklanan başarısı falanda yoktur. abd ne istiyorsa O !
Gericilerin adamına göre neması verildiği sürece gericilerin şahı ayakta kalır.
Suudide kılıç
Natoda yumruk tokuşturur bunlar.
Velhelebe.
Ecevit örneği vermiştin, öyle bir destek lazım. Ecevit yüzde kırk almıştı di mi, öyle bir şey yok şu an. CHP dine karşı imiş gibi algılanıyor, ayrıca HDP ile yan yana gezmesinden dolayı ağır iftiralar atıyorlar. Medya ne diyorsa sorgulamadan yutuyorlar.
Sn Velhebe.
sizde zeka sorunu mu var bizle dalga mı geçiyorsunuz.
Hem Ecevit ten söz ediyorsunuz Hem CHP nin dinci milliyetçi olmasından söz ediyorsunuz. Bence siz bir danışmana müracaat edin zekanızı kontrol ettirin.
CHP Ecevit döneminde dinci parti değildi milliyetçi de değildi CHP ortanın solundan kurtulup sosyal demokrasi ile Ecevit döneminde tanıştı.
Bence siz biraz araştırın sizin okumaya öğrenmeye ihtiyacınız var fikir üretmek size biraz bol gelmiş gibi. HDP meselesi de sizi aşıyor
Biz de sizinle tam tersini düşünüyoruz CHP ve HDP bir program çerçevesinde geçici veya kalcı birliktelik kurmalıdır.
% 25 CHP de oy var % 15 de HDP de etti % 40 bu büyüklükteki güç halkın bir çok kesimini yanına çekecektir.
Örneğin Sadet Partisi ANAP ve DP oylarının AKP de toplanması gibi.
Medya her zaman güçten yanadır taraf değiştirir merak etmeyin.
Velhelebe
25-07-2018, 20:30
Velhelebe.
Ecevit örneği vermiştin, öyle bir destek lazım. Ecevit yüzde kırk almıştı di mi, öyle bir şey yok şu an. CHP dine karşı imiş gibi algılanıyor, ayrıca HDP ile yan yana gezmesinden dolayı ağır iftiralar atıyorlar. Medya ne diyorsa sorgulamadan yutuyorlar.
Sn Velhebe.
sizde zeka sorunu mu var bizle dalga mı geçiyorsunuz.
Hem Ecevit ten söz ediyorsunuz Hem CHP nin dinci milliyetçi olmasından söz ediyorsunuz. Bence siz bir danışmana müracaat edin zekanızı kontrol ettirin.
CHP Ecevit döneminde dinci parti değildi milliyetçi de değildi CHP ortanın solundan kurtulup sosyal demokrasi ile Ecevit döneminde tanıştı.
Bence siz biraz araştırın sizin okumaya öğrenmeye ihtiyacınız var fikir üretmek size biraz bol gelmiş gibi. HDP meselesi de sizi aşıyor
Biz de sizinle tam tersini düşünüyoruz CHP ve HDP bir program çerçevesinde geçici veya kalcı birliktelik kurmalıdır.
% 25 CHP de oy var % 15 de HDP de etti % 40 bu büyüklükteki güç halkın bir çok kesimini yanına çekecektir.
Örneğin Sadet Partisi ANAP ve DP oylarının AKP de toplanması gibi.
Medya her zaman güçten yanadır taraf değiştirir merak etmeyin.
Eceviti din ve millet unsuru olarak söylemedim, destek olarak söyledim. Ecevitin dönemi ile şu an aynı olmadığı için farklı stratejiler yapmak gerek. Şu an stratejileri yok maalesef. Bugün din ve millet işliyor siyasette.
HDP'yi yanınıza aldığınız an dinciler ve milliyetçiler karşınızda konumlanıyor. CHP'yi teröre destek vermekle suçluyorlar. Bunun geri dönüşü yok. HDP ile ittifak fayda getirmez. CHP ile MHP ve de iyi parti ittifak yapabilse iktidar olurlardı.
Velhelebe
25-07-2018, 20:31
Anlamadınız galiba !
Chp , abd denilen devlet var olduğu sürece iktidar yüzü göremez . Gericiler onlar için en elverisli kontrol elemanıdır. Menderesten bu güne abd ye hizmet ederler. ( yazarı çizeri hocası siyasetcisi )
Gericilerin chp ye karşı kendilerinden kaynaklanan başarısı falanda yoktur. abd ne istiyorsa O !
Gericilerin adamına göre neması verildiği sürece gericilerin şahı ayakta kalır.
Suudide kılıç
Natoda yumruk tokuşturur bunlar.
Dış güçler şöyle yapıyor böyle yapıyor diyenlerden pek de farklı bir şey söylemiyorsunuz. Neden dış güçler abd gibi komplo teorilerine inanalım ki?
Velhelebe
Şu an stratejileri yok maalesef. Bugün din ve millet işliyor siyasette.
HDP'yi yanınıza aldığınız an dinciler ve milliyetçiler karşınızda konumlanıyor. CHP'yi teröre destek vermekle suçluyorlar. Bunun geri dönüşü yok. HDP ile ittifak fayda getirmez. CHP ile MHP ve de iyi parti ittifak yapabilse iktidar olurlardı.
------------------
Din ve Milliye mi tam tersi Şu an para rüşvet ve çıkar kavgası ön planda. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanlar iktidarda dini dolara tercih edenler de iktidarda.
HDP ye gelince zaten onların geçmişi CHP idi bu gün se söylevlerinde fark çok az. Seçmen kitlesi de birbirine dost.
Bana göre ker kes birbirine benzeyenle birlikte olmalı zaten de gerçek yaşam bunu anlatıyor.
CHP ve HDP işbirliği en çokta AKP yi korkutuyor.
Sermaye desteği yok tabi ama asıl önemli olan halk desteği yok. Ecevit örneği vermiştin, öyle bir destek lazım. Ecevit yüzde kırk almıştı di mi, öyle bir şey yok şu an. CHP dine karşı imiş gibi algılanıyor, ayrıca HDP ile yan yana gezmesinden dolayı ağır iftiralar atıyorlar. Medya ne diyorsa sorgulamadan yutuyorlar.
Durum bu iken parlamento, demokrasi falan anlamını yitiriyor. Demokrasi kimin umurunda? Elini vicdanına koy ve söyle kimin umurunda gerçekten? Halk umursuyor mu? Kaldı ki CHP ikna edebilmiş mi, kendine bağlamış mı halkı? Tam tersine düşman olmuş CHP'ye halk. Bu durumda demokrasi dense ne değişir. Ayrıca demokrasi sadece havalı bir laf olarak söylenip etkilemek içindir, demokrasiyi içselleştirmiş biri yok ki.
CHP tek suçlu değil ama parmağı büyük bugünkü durumda. CHP zihniyeti diye diye oy topluyorlar. CHP yerine dinci ve milliyetçi parti olsa böyle olur muydu? Ben CHP'nin iyi olmasını isterim, başa geçmesini isterim de böyle giderse geçemez, geçmeye de niyeti yok, herkes koltuk derdinde.
CHP'nin dinci ve milliyetçi çizgiye dönmesi lazım. Güçlü Türkiye gibi şeyler söyleyip etkilemesi gerek. Bu da hitabet ve demagoji ile olabilecek bir şey. Karizmatik ve iyi hatip olan lider gerek. Bütün chp teşkilatı baştan düzenlenmeli. İyi danışmanlara da ihtiyaç var. Halk hamaset istiyor ve CHP bunu veremediği için alay konusu oluyor. Arz talep önemli siyasette de.
Kacinci islam konferansindan yaziyorsunuz siz?
Chp toplu halde hacca da gitse, yine din karsiti olarak algilanir. Degil mi ki Mustafa Kemal etkisi var. Siz suna kestirmeden acik acik Ataturk'ten vazgecmeli desenize... Niye bu kadar dondurup dolastiriyorsunuz? Din ve milliyetci mhp' is var iste daha ne? Ne derdiniz var sizin chp ile? Icerde degisiklik gerekiyorsa, gerekeni yaparlar.
Chp ile onerdiginiz seriat yanyana gelir mi?
Neydi? Kadin on planda olmayacak, tam kapanacak ve evde oturacak..
Velhelebe
26-07-2018, 14:00
Kacinci islam konferansindan yaziyorsunuz siz?
Chp toplu halde hacca da gitse, yine din karsiti olarak algilanir. Degil mi ki Mustafa Kemal etkisi var. Siz suna kestirmeden acik acik Ataturk'ten vazgecmeli desenize... Niye bu kadar dondurup dolastiriyorsunuz? Din ve milliyetci mhp' is var iste daha ne? Ne derdiniz var sizin chp ile? Icerde degisiklik gerekiyorsa, gerekeni yaparlar.
Chp ile onerdiginiz seriat yanyana gelir mi?
Neydi? Kadin on planda olmayacak, tam kapanacak ve evde oturacak..
Atatürk büyük bir liderdir ve bunu çoğu vatandaş bilir. Atatürk'e düşmanlık eden azdır. Dindar kesim de genelde Atatürk'ü sever. CHP'nin din karşıtı algısının ulu önder Atatürk ile ilgisi yok. Hatta kime sorsanız der ki CHP Atatürkçü çizgiden uzaklaştı.
Etkili bir şekilde dine karşı olunmadığı anlatılması lazım. Yağ kuyruğu gibi CHP ile özdeşleşen şeylerin de alakası olmadığını hamasi bir şekilde anlatmak gerekiyor. Tabi çok iyi metin lazım. Zamanla insanlar inanabilir. İtiraz edenden kanıt istenir ve cevap veremediklerinde o özdeşleşen kötü algılar zarar görür.
CHP diyanet işlerini kuruyor. Dine öncülük ediyor bir anlamda. Bu da anlatılabilir. Ayrıca laiklik getirilerek din istismarının önüne geçiliyor ve dinlere eşit mesafede durularak özgürlük sağlanıyor. Bunların iyi anlatılması önemli. Tabi laiklik vurgusu çok ön planda olmasına gerek yok. Başka kelime kullanılabilir. Özellikle ayet ve hadislerden örnek vermek gerekiyor. Sürekli hepimiz Müslümanız diye hatırlatma yapılmalı ki bilinçaltına işlesin. CHP'nin inancını sorgulayanlar ağır bir şekilde eleştirilebilir. Kısaca zamanla kötü algılar aşılabilir ama hamaset lazım, demagoji lazım medya gücü ve teşkilat lazım. Karizmatik ve iyi hatip olabilecek lider de lazım. Baştan aşağı yenilenmesi lazım CHP.
CHP şeriat derse oy toplayamaz. Birden şeriat denmez. Kaldı ki şeriat oy getirmez. Dine atıf yapmak yeterli, şeriat talebi yok toplumun. Dindarların çoğu laiktir ama laikliği din düşmanlığj sanarlar. Bazıları da sekülerizm ile karıştırır.
Velhelebe
26-07-2018, 14:04
Velhelebe
Şu an stratejileri yok maalesef. Bugün din ve millet işliyor siyasette.
------------------
Din ve Milliye mi tam tersi Şu an para rüşvet ve çıkar kavgası ön planda. Her türlü milliyetçiliği ayaklar altına alanlar iktidarda dini dolara tercih edenler de iktidarda.
HDP ye gelince zaten onların geçmişi CHP idi bu gün se söylevlerinde fark çok az. Seçmen kitlesi de birbirine dost.
Bana göre ker kes birbirine benzeyenle birlikte olmalı zaten de gerçek yaşam bunu anlatıyor.
CHP ve HDP işbirliği en çokta AKP yi korkutuyor.
Duygusal değil stratejik bakmak lazım. Milliyetçi ve dindar olan kesim belirliyor kimin iktidar olacağını. HDP'ye CHP dışında iyi gözle bakan yok. Bu yüzden muhalefet bile kendi içinde ayrışıyor. 2015'te koalisyon bile bu yüzden kurulamadı. Ayrıca iktidara oy veren seçmenler muhalefet tarafına geçmek istese bakıyor ki CHP ve HDP yan yana ve neyse yerimde durayım diyor. HDP ile yan yana gözükmek bile siyasi olarak çok büyük yanlıştır. Hasılı karşı taraftan seçmen kazanmak için yapılacaklar belli ve yazdım da kendimce. Başka üyeler de arttırabilir tabi.
Tengrizm
27-07-2018, 21:25
CHP pkk terör örgütünün siyasi uzantısı hdp ile birlikte hareket ettiği sürece veya desteklediği sürece CHP oy alamaz.Bu arada akp'li değilim.Ancak bu yeni CHP'de hdp seviciler olduğu sürece CHP oy felan alıp da asla iktidar olamaz.İlk önce CHP'nin kendisini düzeltmesi gerekir.Mesela CHP içindeki hdp sevicileri temizlemeli ve gerçek Atatürkçü kişinin CHP genel baskanı olması gerekir.Eğer CHP'nin başına Ümit Kocasakal gelirse CHP'yi desteklerim ama şuanlık CHP çizgisi Atatürkçülük'ten çok uzakta olduğu için CHP'yi desteklemem.
Velhelebe
27-07-2018, 22:59
CHP pkk terör örgütünün siyasi uzantısı hdp ile birlikte hareket ettiği sürece veya desteklediği sürece CHP oy alamaz.Bu arada akp'li değilim.Ancak bu yeni CHP'de hdp seviciler olduğu sürece CHP oy felan alıp da asla iktidar olamaz.İlk önce CHP'nin kendisini düzeltmesi gerekir.Mesela CHP içindeki hdp sevicileri temizlemeli ve gerçek Atatürkçü kişinin CHP genel baskanı olması gerekir.Eğer CHP'nin başına Ümit Kocasakal gelirse CHP'yi desteklerim ama şuanlık CHP çizgisi Atatürkçülük'ten çok uzakta olduğu için CHP'yi desteklemem.
Sizin gibi düşünen insan çok fazla. Ha doğru bir düşünce mi orası ayrı ama oy toplamak için rüzgar nereden eserse oraya dönmek gerek. Politik konuşmak, politik olmak diye bir ifade vardır, bunu başarmak gerekiyor.
İnsanın kendi doğrusu siyasette doğru olacak diye bir şey yok. Siyaset bambaşkadır. Siyasette ahlak ve doğruculuk yoktur, ideoloji yoktur. Bunu bilmeyenler der ki oy toplamasa bile şöyle yapsın falan. Ya da politik olsa da oy artmaz derler. İşler öyle yürümüyor işte. Seçmenler partisine aşırı bağlanmış olacağı bir seviyeye gelirse bu başarı sayılabilir. Bu seçmenlerin sayısı hayli fazla ise başarı büyük demektir. İşte bu politik hamleler ile olur. Bu da strateji gerektirir. HDP ile yan yana gözükme stratejisi çok büyük bir yanlıştır.
Bana göre bir partinin hitap ettiği sosyal bir sınıf vardır o sınıfın çıkarları doğrultusunda siyaset yapar. Aynı zamanda bir partinin idolojisi (idealleri) olmalı seçmen o partinin sınırlarını görebilsin. Bir de dünya ölçeğinde kardeş partileri
Bu özellikleri taşımayan partiler geçicidir bir liderle gelir o liderle kaybolur gider kalcı olamaz. Bu tür partiler Türkiye ye geldi ve kayboldu gittiler.
Parti kişiye özel olmamalı
İşte AKP ve Erdoğanın seçmendeki sevgisi partisinden 5 kat fazla. Yani Erdoğan yoksa AKP çoktan yok. Ama CHP öyle değil MHP de öyle değil.
Bence CHP ile HDP ortak bir programla seçimlere birlikte girmeli çünkü ikisi de aşağı yukarı aynı familyadan. Seçmenleri bile bir çok eylemde birlikte davranıyor. Bu partiler birlikte hareket ettiğine iktidara bu günden daha çabuk ulaşırlar.
dine mine ne
28-07-2018, 21:21
Bence CHP ile HDP ortak bir programla seçimlere birlikte girmeli çünkü ikisi de aşağı yukarı aynı familyadan.
Afferin sana:)
Chp genel merkezi "kurultay gündemimizde yok" diyor, muhalefet kanadı "imzaları topladık" diyor. Bakalım kurultayın akıbeti ne olacak.
Afferin sana:)
Bu aferin i niçin aldık pek anlaşılmadı.
her şekilde CHP de küskünler yaratılmış olacak ve ellerindeki belediyelerde gitmiş olacak ve CHP suçlu arayıp duracak.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201807271034482204-kilicdaroglu-derin-devlet-muharrem-ince-chp/
Bazı gazetelerde KILIÇDAROĞLU' nun "Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim." dediği yazıyor.
CHP li arkadaşların bu söz üzerine söyleyeceği var mı?Doğruluğu var mı dır demişmidir.
ilahimasal
29-07-2018, 18:26
Türkiye de başarı kişiliksiz olmakla ulaşılan bir DEĞER.
Başarısına vermeyeceğim katkıdan dolayı BAY İNCEYE BAŞARILAR .
Bazı gazetelerde KILIÇDAROĞLU' nun "Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim." dediği yazıyor
---------------
Evet bende duydum ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum balon haber gibi geliyor bana. Eğer Derin Devlet ( -Devlet Aklı- Mahir kaynak a göre) böyle bir şey düşünüyorsa K.Kılçdaroğlu bile engelleyemez.
Bence Muharrem samimiyetsiz İlk daunt da sözünü tutmadı.
astropay11
29-07-2018, 21:44
Türkiye'nin sağlam bir muhalefete ihtiyacı var. Bu şekilde ciddi oy kaybı yaşayacaklar.
dine mine ne
30-07-2018, 15:42
Bazı gazetelerde KILIÇDAROĞLU' nun "Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim." dediği yazıyor
---------------
Evet bende duydum ama böyle bir şey olduğunu sanmıyorum balon haber gibi geliyor bana. Eğer Derin Devlet ( -Devlet Aklı- Mahir kaynak a göre) böyle bir şey düşünüyorsa K.Kılçdaroğlu bile engelleyemez.
Bence Muharrem samimiyetsiz İlk daunt da sözünü tutmadı.
Derin devlet kumpaz kurarak kendisini getirince iyi ama götürünce mi müsaade yok. Tam tersi derin devlet bu güne kadar bu dingile destek olmus olmasin sakin.
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201807271034482204-kilicdaroglu-derin-devlet-muharrem-ince-chp/
Bazı gazetelerde KILIÇDAROĞLU' nun "Mümkün değil çünkü işler bildiğiniz gibi değil, çok büyük bir kumpas var. Muharrem İnce'yi partinin başına getirmek isteyen derin devlet! Ben buna asla müsaade etmeyeceğim." dediği yazıyor.
Diger kisiye bakmak lazim, yani birak diyen chp'li mi, akp'li mi veya paska partili mi?
ilahimasal
30-07-2018, 21:49
Derin devlet kumpaz kurarak kendisini getirince iyi ama götürünce mi müsaade yok. Tam tersi derin devlet bu güne kadar bu dingile destek olmus olmasin sakin.
Dingil ?
Aferin i aldığımızda konu CHP ve HDP nin ortak bir programla iktidar olabileceği idi.
Olay komple teorilerine mi geçti.
Derin devlet AKP ve Erdoğan ı istedi henüz Erdoğanla sorun çözemeyecek pozisyon yok derin devletin. İnce ve Kılıçdaroğluna sıra geldiğini sanmıyorum. Eğer böyle bir durum varsa Derin devlet CHP nin elindeki belediyelere göz dikti demektir.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun eşi Oya Berberoğlu'nu ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kılıçdaroğlu, dün gece parlamentoda bu konuda hazırlanan ve parlamentonun iradesini yansıtan bir bildiriye CHP olarak da imza attıklarını hatırlattı. Türkiye'nin ABD'nin müttefiki olduğunu anımsatan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:
"Müttefiklik ilişkilerinin, sağlıklı bir zeminde ve anlaşmayla çözülmesi gerekir. 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. Bu darbe girişiminin arkasında Pensilvanya'da oturan kişinin olduğunu hep beraber biliyoruz. Türkiye'nin iade talebinde bulunması son derece doğal. Burada yanlışlık, ‘ver papazı, al papazı' söyleminden büyük ölçüde kaynaklanıyor.Biz, Türkiye'de yargının bağımsız olduğunu ifade ediyoruz. Bağımsız olması gerektiğini ifade ediyoruz ama bu ülkede en önemli koltukta oturan kişi, yargının bağımsız olmadığını, ‘sen onu verirsen ben de bunu sana verebilirim algısını karşı tarafa yerleştirdi. Son derece tehlikeliydi ve doğru olmayan bir cümleydi. O cümlenin maliyetini yaşıyoruz."
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün açıklamalarını dikkatle izlediklerini belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
"Sayın Adalet Bakanı da gerekli açıklamaları yaptı. Yapmamız gereken şu, mütekabiliyet denilen bir kural vardır dış politikada. Yani bir devlet bana hangi kuralı uyguluyorsa ben de aynı kuralı o ülkeye uygularım. Yapılması gereken mütekabiliyet kurallarına uygun olarak Amerika'daki iki bakan hakkında, onların bizim bakanlar hakkında aldıkları kararların aynısını almaktır. Biz bunu bekliyoruz hükümetten. Bunu yapabilirlerse o zaman kozlar eşitlenmiş olur. Ayrıca bunun soğukkanlı bir biçimde takip edilmesi lazım."
Bu durumun iki ülke açısından da olumsuz sonuçlar doğurabilecek bir sürece evrilebileceğini dile getiren Kılıçdaroğlu, "Biz bütün ülkelerle iyi ilişkiler geliştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Temelini de oluşturan Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal'in ‘Yurtta barış, dünyada barış' söylemidir. Barıştan hiç kimse zarar görmez ama bize yönelik bir hareket olursa, aynı çerçevede ve aynı ağırlıkta onlara cevap vermemiz gerektiği de dış politikanın da ve ülke onurunu korumanın da doğal sonucudur." değerlendirmesinde bulundu.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun partisine yönelik sözleri hatırlatılan Kılıçdaroğlu, "Kişilik erozyonu yaşayan o kişiye cevap vermek istemiyorum. Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz baştan beri bellidir. Biz kimseyle poazarlık yapmadık, masaya oturmadık, çadır mahkemesi kurmadık. Fırıldak gibi dönen, sahibinin sesi olan o kişiye verilecek bir yanıtım yok o yüzden" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu bugün parti merkezine getirilmesi beklenen kurultay imzalarına yönelik soruya ise "Parti iç politikasıyla ilgili hiç konuşmadım. Daha önce de söyledim. Yeterli imza toplanırsa kurultay yapılır, toplanmazsa yapılmaz. Ülkenin bu kadar önemli meseleleri varken bunları konuşmanın doğru olmadığını düşünüyorum" diye yanıt verdi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/kemal-kilicdaroglu-aciklama-yapiyor-2554015/
Arkadaşlar, 630 imza toplanmıştır. Hayırlı uğurlu olsun!
http://turandursun.com/forumlar/picture.php?albumid=106&pictureid=344
Yukarıda toplanan imzalara ait 1 sayfalık açıklama metni vardır. Lütfen bu metni görebilmek için foruma giriş yapınız!
ilahimasal
02-08-2018, 18:23
Fotokopi imzalar gitmiş !
İmza atanların 15 gün içerisinde VAZGEÇME durumu varmış.
Muhtemelen de vazgeçenler durumu belirleyecek.
630 falan YOK yani.
Üzülenler olacak ama Kılıçtaroğlu ile devam...
Siz CHP'yi bırakın da AKP'nin akıbetine bakın.
Bugünkü SÖZCÜ'nün manşetinde ABD'nin 2 AKP bakanı hakkında yaptırım kararının alınmasından sonra Ecevit'in, nasıl dik durduğu ve ABD'ye geri adım attırdığı örnek olarak gösteriliyor:
https://www.f5haber.com/gazete-mansetleri/files/sozcu.jpg (http://www.medyajans.com/gazetelerde-bugun.html)
Oysa CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin dış politikasına yönelik eleştirilerine cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in ABD eski Başkanı Bill Clinton karşısındaki el pençe divan duruşunu hatırlatarak ''Ana muhalefetin başındaki adamın geçmişine baktığında zaten bunlar Amerika’daki liderlerin, affedersin lider poposunu trabzana dayıyor o da karşısında el pençe divan duruyor. Tabi bu dönemler geride kaldı. Böyle bir Türkiye yok artık. El pençe divan duran bir Türkiye yok. Herkes bunu bilecek buna göre konuşacak. Dik duruş bizim için önemli.’’ demişti:
https://cdn.yeniakit.com.tr/images/detail/1507824938-27bd26.jpg (https://www.yeniakit.com.tr/haber/iste-erdoganin-bahsettigi-o-fotograf-384921.html)
Yani bu, bir "bugün bana, yarın sana" olayıdır. Ayrıca yandaş medyanın bu olay karşısında neden Ecevit örneğini veremediği de böylece anlaşılmış olmaktadır.
Şimdi, Ecevit adam gibi bir Lider ve Devlet adamı idi. Clinton, kıçını koltuğa dayayarak otursa bile, Ecevit, dik durarak (bakınız resme) tam bir Devlet adamı nezaketinde Clinton ile görüşmesini sürdürmüş ve böylece ülkemizin çıkarlarını savunmuştur.
Bakalım, Ecevit, bu konuda ne demiş:
ADAM OLMAK (http://ecevityazilari.org/items/show/634)
Çevrende herkes kendini kaybeder
Bunun da suçunu sana yüklerken
Sen kendine hâkim olursan eğer,
Bütün âlem senden şüphe ederken
Hem yer bırakır o şüphelere
Hem kendine inanabilirsen;
Bekliyebilirsen usanmadan,
Yalanla karşılamazsan yalanları,
Kendini evliya sanmadan
Affedebilirsen kin tutanları;
Hayale kapılmadan hayal kurabilir,
Kendini aldatmadan düşünebilirsen eğer;
Zafer ve bozgun, bu iki yalancı,
İkisi de gözünde bulmazsa değer;
Sözlerini evirip çevirenler
Sana tuzak kurarken aklınca
Gülüp geçebilirsen bunlara sen;
Ömür verdiğin işler yıkılınca
İşlere yeniden koyulabilirsen;
Döküp ortaya varını yoğunu
Bir yazı-turada kaybetsen bile,
Kayıplarını dolamaksızın dile
Baştan tutabilirsen yolunu;
Yüreğine «dayan» diyecek
Azimden başka şeyin olmasa da sen
Takıp dişini tırnağına
Sonuna kadar dayanabilirsen;
Halkla kaynaşıp asil kalabilir,
Kırallarla dolaşıp alçak gönüllü olabilirsen;
Ne düşman ne dost incitemezse seni,
Ne küçümser ne büyültürsen hemcinsini;
Ve bilirsen her dakkanın değeri
Ne kadar yol, ne kadar emektir,
Senindir bütün dünya ve nimetleri,
Üstelik, oğlum, adam oldun demektir.
Dünyanın en çok seçim kaybeden siyasetçisi (https://www.msn.com/tr-tr/haber/gundem/dünyanın-en-çok-seçim-kaybeden-siyasetçisi/ar-AAABUTx?ocid=spartanntp)
Kanadalı elektrik mühendisi John Turmel, 1979'dan beri girdiği 95 seçimde de başarısız olarak dünyada en fazla seçim kaybeden siyasetçi oldu.
https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AAABO6D.img
Yasa dışı olarak işlettiği kumarheninin basılmasından sonra kumarın serbest bırakılmasını sağlama hedefiyle siyasete atılan ve ilk seçiminde kapı kapı dolaşarak sadece 193 oy alabilen Turmel 22 Ekim'de yapılacak yerel seçimlerde bu kez Brantford kentinin belediye başkanlığı için yarışacak.
67 yaşındaki Turmel, "Seçimler kazanmak ya da kaybetmek için değildir. Önemli olan fikirlerinizi yaymaktır" diyor.
Belediye meclisi üyeliğinden, milletvekiliğine her seçime giren Turmel genellikle bağımsız aday olarak yarışıyor. Turmel 40 yıllık siyaset macerasında en fazla 4500 oy alabildi. Bir seçimde de Turmel'e sadece 11 oy çıktı.
'Hiç pişman olmadım'
https://img-s-msn-com.akamaized.net/tenant/amp/entityid/AAABG3b.img
İngiliz Guardian gazetesine konuşan Turmel, seçimlere girip kaybetmekten hiçbir zaman pişmanlık duymadığını söyledi.
İlk hedefi kumarın serbest bırakılması olan Turmel, zaman içinde dönemin koşullarına bağlı olarak, uyuşturucu ve seks ticaretinin yasal hale getirilmesine dahil pekçok vaatte bulundu.
Turmel, "Kumarcıların, seks işçilerinin uyuşturucu kullananların savunucusu oldum" dedi.
Turmel, Kanada'da enflasyonun yüzde 9'a çıktığı dönemde ekonomi teorileriyle adından söz ettirdi ve seçim programına faiz oranlarının yasaklanmasını da ekledi.
Davet edilmediği tartışma programlarına da gidiyor
"Yumuşak bir kapitalizmi" savunan Turmel, para yerine bir saatlik işçilik bedelinin temel alındığı "zaman bankacılığı' gibi alternatif ekonomi modellerini gündeme getirdi.
Bu fikrin tartışılmaya başlanması 'artık zamanının geldiğine' inanan Turmel'i seçimlere girmeye devam etmesi için daha da cesaretlendirdi.
İki yıl önce emekli olan ve poker alışkanlığını bırakan Turmel her tartışma platformunda boy gösteriyor. Hatta davet edilmediği tartışma programlarına da gidiyor ve her defasında polis zoruyla dışarı atılıyor.
Velhelebe
15-10-2018, 16:06
Siyasetin bittiğini düşünenler var. Muhalefetten bir şey çıkmaz diyorlar. Çünkü partiler kendi içinde bölünüyor. Herkes koltuk kapmaya çalışıyor. Halkı düşünen yok. Bu siyasi bir krizdir. Bunlar olmasa bile muhalefette ya beceriksizlik ya da bir şey yapmama durumu var. Yapmaya çalışsa bile kime nasıl duyuracak ki. En ufak eleştirisinde ağır iftiralar yiyecek. Siyasi kriz aşılabilir mi belli değil.
https://www.sozcu.com.tr/2019/yazarlar/can-atakli/bir-garip-suikast-haberi-3335518/
Kartopu'nun dediklerine katılıyorum. Ben de CHP'li değilim. Da kime oy vereceğim? (Zaten Vatan Partisine oy veriyorum gerçi ama) Vatan Partisi de olmayınca CHP'ye veriyorum. İstediğim gibi parti yok. + ANAP, DYP, DSP'de yok. Normal insanın oy verebileceği parti olarak sadece CHP var. Onu da karalama peşindeler.
Leonardo
İki şey daha var. 1- kaleyi içerden yıkmak iç rekabeti kızıştırmak. 2- elmanın içine kurt salıp elmayı çürütmek.
Siyasette taktikler bitmez yeter ki hedefini iyi belirle.
Ama bu CHP ile olmaz onun yörüngesi M.Kemal in gölgesinde yaşamak. Halbuki M. Kemalin yaptığı manevraları taktikleri okusa özümsese bu günlere hiç gelmediği gibi bu günleri zararsız atlatırdı.
CHP ne İ. İnönü yü biliyor Ne M. Kemal i girmiş şemsiyenin altına bekliyor yağmur geçsin diye.
Bir de bol bol Atatürk İnönü kitapları yazıp satıyorlar. Alışmışlar bu güne kadar bütün krizlerini Ordunun çözmesine.
Bu ülkede seçmen kalitesi belli % 60 cahil ve hep kurtarıcı bekleyen asalak. Geri kalan % 40 sa bir kısmı CHP de bir kısmı HDP de diğerleri zaten azınlık.
O cahile umut olmadınmı bu iş olmaz yada Aysun Kayacının dediği gibi seçmeni ayıracaksın Çobanla AKILLI (kendi iradesi olan) ayıracaksın.
Tengrizm
31-01-2019, 22:26
Ben yeni CHP'yi savunmuyorum.Çünkü bu CHP'nin içinde Sezgin tanrıkulu,Canan kaftancıoğlu gibi hainler var.CHP'nin özüne dönmesi gerekir.Bunun içinde Kemal kılıçdaroğlu ve ekibinin temizlenmesi gerekir.CHP pkk terör örgütünün siyasi uzantısı hdp ile kol kola olduğu için CHP'yi sevmiyorum.Keşke CHP Atatürk çizgisinde sapmasaydı ve kemalist çizgisinde vatansever,milliyetçi olsaydı.Ama maalesef şuanki CHP öyle değil.
dine mine ne
01-02-2019, 00:58
CHP nin basina Haluk Pekşen gibi biri gelmeli.