07-02-2018, 01:32
|
 |
Üye
|
|
|
|
CHP'nin Akıbeti Ne Olacak
Geçtiğimiz günlerde genel başkanlık seçimi yapılmıştı. Kılıçdaroğlu ile İnce yarışmıştı ve delegelerin oyuyla Kılıçdaroğlu kazandı. Birçok insan buna tepkisini gösterdi ve oylarını bu partiye vermeyeceklerini açıkladılar. CHP de olmazsa kim muhalefet edecek? Atatürk'ün kurduğu partinin iktidara gelmesi sizce de iyi olmaz mıydı?
|

07-02-2018, 10:01
|
|
Yasaklandı
|
|
|
|
Olmazdı. Bu gidişle olmayacakta . Bizim görevimiz her yapılana itiraz etmektir kafasıyla yürüdükleri müddetçe de asla bir yere varamayacaklar.
|

07-02-2018, 10:25
|
|
Üye
|
|
|
|
CHP nin iç işlerine karışmam. Beni ilgilendirmiyor. Ama Ben oyumu CHP ye vereceğim.
|

07-02-2018, 11:01
|
|
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Bir yerde okudum, cok hosuma gitti: ''Kilicdaroglu'nun kazanacagi tek secim, genel baskanlik secimidir ''diye. Cok dogru ve yerinde bir soz. Zira defalarca denenmis ve basarisizligi teyit edilmistir. Bu yenilgiler sonrasi utanmadan sanki bir basari elde etmiscesine pismis kelle misali siritir, halka umut satip, koltuguna yapisir. Bizim Kemal de amma koltuk sevdalisiymis arkadas. Bizim butun siyasetcilerimiz boyle utanmazdiriste.
Secimleri izlemek nicedir iskenceye donusmus, secim sonrasi bizi irili ufakli depresyonlara suruklemistir. Bu adamin basarisiz olacagi belli degil mi?
Tayyip bile cok memnun Kilicdaroglundan. Onun en zor zamanlarinda yine kendisine koltuk degnekligi yapan da o ve partisidir. Yeni kapi mitinginden tut, Afrin harekatina, HDP'n dokunulmazliklarinin kaldirilip iceri tikilmalarina, ve bu sayede muhalefetin bitirilmesi, Tayyibin elinin guclendirilmesine kadar her tasin altinda CHP var.
Birak be adam birak! Ne zaman akillanacaksin? Senden degil siyasetci bir halt olmaz! Halka umut vaadedip kandiriyorlar. Acaba Kilicdaroglu CHP'li mi?
CHP'nin secimlerde basarisiz olacagi kesin. Bu gidisle ya....basarili olurlar. Vermeyin kimseye oy, ulke yok olur yine akp birakmaz. umut beslemenin bir anlami yok.
|

07-02-2018, 13:00
|
|
Üye
|
|
|
|
Natan´isimli üyeden Alıntı
Birak be adam birak! Ne zaman akillanacaksin? Senden degil siyasetci bir halt olmaz! Halka umut vaadedip kandiriyorlar. Acaba Kilicdaroglu CHP'li mi?
CHP'nin secimlerde basarisiz olacagi kesin. .
|
Ben CHP li değilim Ama CHP ye oy verecek bir insan olarak, CHP ve Kılıçdaroğlu na haksızlık yapıldığını düşünüyorum.
Türkiye de bir çok parti var hangisi ön seçim yapıyor hangisinde genel başkan adaylarının birbirlerine eleştirisine hoş görülü bakılıyor. Hangi genel başkan rakibine saygılı davranıyor.
Önce ne istediğimizi fark edeceğiz. İlla da iktidar istiyorsak zaten iktidarda bir parti var oraya katılır isteklerimiz yerine gelir.
Kılıçdaroğlu efendi bir kişilik sahibi avrupayi bir siyasetçi iyi aile mensubu arkasında yolsuzluk hırsızlık bırakmamış bir genel başkan.
Biz bir siyasetçiden ne bekleriz.
HDP de çok mükemmel değil barış sürecinde kiminle ne gibi ilişkiler içine girdiğini gördük. Yaptığı sorumsuz siyaset ve yanlış uygulamalar bütün kürtleri zor duruma düşürdü.
Ben şuna adım gibi eminim T.Erdoğanın karşısında iktidarı alabilecek hiç bir kişi VEYA parti görmüyorum.
Devlet bütün kurumları ile elinde zenginler, mahkemeler, okullar, askerler, din merkezleri, para muslukları Erdoğana çalışırken İktidar umut etmek bence hayal kurmaktır.
Hesaplanmadık bir durum hariç.
Türkiyede Erdoğan ve gücünün karşısında bütün partiler erirken CHP nin kendini koruması Kılıçdar oğlu ve ekibinin cesareti akıllı davranışı ve kararlı duruşundandır.
Biz hala varsak bunu bu ekibe borçluyuz. Biz 12 eylülde yaşadık.
İnsanlar kaybettiğinde ancak anlar ne kaybettiğini.
|

07-02-2018, 15:26
|
 |
Üye
|
|
|
|
Eski bir CHPli olarak, eğer Türkiyede olursam, ben gene HDP ye oy vereceğim. Türkiyede olmazsam da bulunduğum eyalette oy kullanırım. Bakalım, zaman gösterecek.
Ama CHP nin yüksek oy almasını isterim. En azından halen CHP de demokrat ve sol görüşlü insanlar var.
Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
|

07-02-2018, 18:45
|
|
Üye
|
|
|
|
dine mine ne´isimli üyeden Alıntı
Olmazdı. Bu gidişle olmayacakta . Bizim görevimiz her yapılana itiraz etmektir kafasıyla yürüdükleri müddetçe de asla bir yere varamayacaklar.
|
İTAAT ET RAHAT ET
|

07-02-2018, 18:47
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
- Bu çalışmanın amacı zaten HDP, MHP veya AKP'ye oy verilmesini sağlamak.
Mesela Can Dündar'ı karaladıkları gibi Kılıçdaroğlu üzerinden CHP'yi karalamak istiyorlar.
Kartopu'nun dediklerine katılıyorum. Ben de CHP'li değilim. Da kime oy vereceğim? (Zaten Vatan Partisine oy veriyorum gerçi ama) Vatan Partisi de olmayınca CHP'ye veriyorum. İstediğim gibi parti yok. + ANAP, DYP, DSP'de yok. Normal insanın oy verebileceği parti olarak sadece CHP var. Onu da karalama peşindeler.
HDP de (tıpkı MHP gibi) AKP tarafından kullanılan bir oluşumdur. Yine de koyu solcu olup da HDP'ye oy verenlere saygım var.
- Evet HDP'ye verin o zaman. O kadar nfret ediyorsanız HDP'ye verin.
|

07-02-2018, 19:39
|
|
Aday Üye
|
|
|
|
adaleti, emeğin karşılığının verilmesini, yolsuzluk ve hırsızlıkla mücadele edilmesini, dinin siyasete alet edilmemesini, ırk, din ve ideoloji ayırımı yapmadan tüm vatandaşların eşit haklara sahip olmasını savunan bir parti yok ki?
bu durumda ya kötünün iyisi tercih edilecek ya da çekimser kalınacak (ki bu da egemenlerin işine yarar)
|

07-02-2018, 19:45
|
|
Üye
|
|
|
|
Cumhuriyet Halk Partisine oy vermemin nedeni , sol görüşe yakın olması da değil , Atatürk çü olması da değil.
21 . YY da , oluşan sosyal yaşam da , her topluma , her görüşe , her yaşantıya ÖTELEMEDEN , eşit mesafede duracağını KESİN olarak bildiğim için , bir tane olan seçim tercihimi kullanıyorum.
Bu söylediklerimi , akp , hdp , mhp ve diger partilerin , POZİSYONLARI ve takıntılı ideolojileri nedeni ile YAPMAYACAKLARINI da KESİNLİKLE biliyorum.
akp denilen partinin , din üzerinden ötekileştirmek , son dönemlerde ise kesinlikle kendilerinde mevcut olmayan fakat , menfaatleri uğruna tepe tepe kullandığı milli söylemler üzerinden , NEFRET politikası yürüterek , ayakta kalmaya çalıştığı , dün ( A) dediğine , bu gün ( B) diyen , kapitalizme , tabirimi mazur görün , köküne kadar HİZMET eden , bu hizmeti esnasın da , halkın canını okuyan bu yapı , Halka değil , sermaye sahiplerine , geldiği günden beri destek veren ucube bir yapıdır.
Halk bunlara neden oy verir ?
Din
Din
Din
Din
Din de Din
Bunlar Halkın gözünün içine baka baka YALAN söyler ve peşinden , dini bir söylemle yalanlarını PERÇİNLERLER. Halkta dini söylemin hatırına bunlara ses etmez.
Bunların Halk partisi ile alakası ise ;
akp denilen parti ve mensupları , feto denilen fakat gerçekte , bunların fikir babası olan şarlatanla , senelerce yol yürüyüp , birbirlerine menfaatleri için girince , CHP fetocu diyebilecek kadar , YALANCI bir yapı.
Teröristlerle , senelerce süreç adı altın da , kol kola gezmelerine rağmen , CHP teröristlere destek veriyor diyecek kadar YALANCI bir partidir.
İlk geldiklerin de , 3 Y dedikleri , YOLSUZLUK, YASAK ve YOKSULLUK konusun da , dibe vurmalarına rağmen ? Din propagandaları ile bunların tamamını perdeliyorlar.
Bunlar Halka , din söyleminden başka bir şey veremezler. Soyguncu , hırsız , sömürücü , sülük olan ve kendilerine iş adamı denilenlere DİN hariç her türlü menfaatı verirler.
Birbirlerinin , önüne asla çıkmazlar. Siz hiç duydunuz mu TUSİAD denilen ve onlara benzer yapıların ve daha nice yurt dışı , sermaye gruplarının bunlarla çelişkiye düştüğünü.
Bankalar !!!!!!! , halkın FAIZ ile canını okuyan bu yapılara Halk için bir tek yaptırım uyguladığını gördünüz mü ? Göremezssiniz.
Bunlar Akp den o kadar memnun dur ki , karlı her iş için kapıları ardına kadar açarlar.
İşte chp nin eksikliğo YALAN söylemekte ve bu YALANI , perdelemek için bir DİN söylemi yok.
Bu sermaye grupları CHP yi İSTER Mİ ???
Asla istemez. CHP onlara bu karlı sistemi asla ve asla veremez.
Sermaye dediğimiz , sömürücülere , Köprü yaptıracak ve millete yıllarca dolar üzerinden borçlandıracak öyle mi ?
Avcunuzu yalayın. Muhalefet eder ve o köprüyü yapmaz. Yapmayınca sermayeciler hoooppppp indirirler oradan.
Bu halkta kalkar , geçmediği köprüyü överde över. Bebesine 10 lira harçlık veremeyipte , dikilen binalara hayranlık içinde bakan ve VAAYY be diyen bir çok tanıdığım var.
Emekliler parti kursalar , kafadan İktidar olurlar , karşılarına siyasi rakip dahi çıkamaz iken , önlerine atılan paraya şükür çekip , oyunu en dinci olana verip , gördüğün her yerde GEÇINEMIYORUM diye sızlanırlar.
Chp YALAN söyleyemediği ve yalanını perdeleyemediği , sömürücü TUSIADA göz kırpmadığı sürece iktidar OLAMAZ.
Bunları da yaparsa , HALK partisi olamaz.
akp nin , kendinden önce ki ve daha sonraki , dönem dönem değişen sermaye uşaklarına döner.
Chp den YALAN söylemeyi becerene kadar çok bir şey beklemeyin..
|