PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Afrin Harekatı Genel

pianola
14-02-2018, 17:40
Coats: Türkiye'nin Afrin operasyonu ABD askerlerinin güvenliğini riske atıyor

https://i.cnnturk.com/ps/cnnturk/75/650x325/5a838044ae784924d8b789ab.jpg

ABD Senato İstihbarat Komitesi'nde konuşma yapan ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, Türkiye'nin Afrin'de devam eden operasyonu hakkında, "Zeytin Dalı Harekatı bölgedeki ABD askerlerinin güvenliğini riske atıyor" dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, Türkiye'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgedeki ABD askerlerinin güvenliğini riske attığını savundu. Coats, Senato İstihbarat Komitesi'nde "Dünya Genelindeki Tehditler" konulu panelde yaptığı konuşmada, harekata değinerek, şunları belirtti:

"Türkiye, Orta Doğu'da Kürt hırsını engellemek için yollar arayacak, ve Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde devam etmekte olan Türk saldırısı DEAŞ'a karşı mücadeleyi bölgede karmaşık hale getiriyor ve alandaki ABD güçlerini riske atıyor."

Konuşmasında İran konusuna da değinen Coats, "İran terörü destekleyen temel devlet olmaya devam edecek" ifadesini kullanarak, ülkenin özellikle Irak, Suriye ve Yemen'de bu girişimlerde bulunmaya devam edeceğini kaydetti. Coats, "İran bölgedeki etkisini arttırmanın yollarını arayacak. DEAŞ'a karşı mücadeleyi kullanacak ve savaş alanındaki kazançlarını, güvenlik ve ekonomik anlaşmalara dönüştürmeye çalışacaktır." dedi.

Ulusal İstihbarat Direktörü ayrıca, İran'ın ABD'yi tehdit edecek askeri gelişimini devam ettireceğine inandıklarını belirterek, İran'ın Orta Doğu'daki "en geniş" balistik füze gücüne sahip olan ülke olduğunu söyledi.
https://www.cnnturk.com/dunya/coats-turkiyenin-afrin-operasyonu-abd-askerlerinin-guvenligini-riske-atiyor

Tengrizm
14-02-2018, 18:44
Ben afrin harekatını destekliyorum,ama keşke Esad ile anlaşıp pyd gibi terörüstleri daha iyi temizlerdik.Bu afrin meselesi milli mesele olduğu için a veya b partisi olarak bakmıyorum.Çünkü abd sınırımıza yakın pyd terör örgütünü kuruyor,işid bahanesi ile ülkemize tehditlik yaratıyor.Bu yüzden afrin harekatını destekliyorum.

Natan
14-02-2018, 21:14
Turkiye'nin Afrinde ne isi var? Mesru bir ulkenin topragini isgal ediyor. Tayyip her zaman gerilimden, savastan, kargasadan, kutuplasmadan beslendi. Yine aynisini yapiyor. Kendi oglu gitsin, yakinlari gitsin cepheye. Elin cocugunu gonderip, kani uzerinden siyasi cikar elde etmek istiyor. Bir adamin kendi cikari icin baslattigi bu savasi desteklemek yurtseverlik degil, enayiliktir. Gormuyor musunuz? Ypg teroristse, neden turkiye'de daha once agirlandi Salih? Ustelik Ypg Turkiye'den gecmisti devlet izniyle, adamlar kirmizi halilarla karsilanmisti. O zaman terorist degil miydi de simdi terorist oldu?

Bu savas, Tayyibin kisisel gelecegi ugruna baslattigi bir savastir. Hani Ispanyadaki boga guresleri vardir ya, bayrak sallayip bogayi deprestiren, hipnozlayan, iste Tayyip de suan bayrak sallayip sizi hipnozluyor, vatansever, yurtsever kesilip efeleniyorsunuz.

Olene degil xe ailesine en cok uzuluyorum.
Anasi oglunu 9 ay karninda tasimis, nice zorluklarla buyutmus,
Yememis yedirmis belki, kendi bogazindan kismis bu gunlere getirmis.
Oglu gitsin bi kursunla olsun.

Enayilik etmeyiniz.
Siyasiler sizin kaninizdan beslenen haydutlardir.
Kendi aile uyesinden biri gidip savassin Tayyibin. Goren oldu mu hic?

Biri bir bayrak sallasin, milli duygulariniz depresir. Topragimiz da topragimiz, yahu kendinize ait bir karis topraginiz yok, topragim diye tutturursunuz, gidip bu milli duygularla adam kesersiniz. (Ustelik suanda farkli bir ulkeden bahsediyoruz.)

Siz mezara, onlar luks icinde yasamaya..

spartacus
14-02-2018, 22:39
Ben afrin harekatını destekliyorum,ama keşke Esad ile anlaşıp pyd gibi terörüstleri daha iyi temizlerdik.Bu afrin meselesi milli mesele olduğu için a veya b partisi olarak bakmıyorum.Çünkü abd sınırımıza yakın pyd terör örgütünü kuruyor,işid bahanesi ile ülkemize tehditlik yaratıyor.Bu yüzden afrin harekatını destekliyorum.
ÖSO => IŞİD, El Nusra, Geçen yıllara kadar, geniş coğrafyaya hakim hatta bazı bölgelerde yerleşik hale gelen, binlerce IŞİD militanı, sempatizanı nere gitti?

İkincisi kim, kime göre terörist?

Terör nedir? -> KORKU yönetimidir. Kim uygular? Genelde hakim iktidarlar. Kime göre? Hakim olana göre diğeri terörist, kısa öteki ilan edilen herkes terörist... OYSA, kim ki çıkarları namına korku yönetimine başvuruyordur->uygukadığı terör yöntemidir, terör bir yöntemdir, ideoloji değil.

Irkçılara göre başka milletten olup da yaşam hakkı talep ederse->teröristtir, oysa aksine, kendinden gayrısını öteki ilan eden ve dünyadan yok olmalarını ümit eden, çalışan ırkçılardır.

Aşırı dinciler ile ırkçılar aynı yolun yolcusudurlar, aralarındaki tek fark değişen yapay sembolleridir.

Faşist siyaset ve iktidarlar içinde muhalefet teröristtir, veya terör destekçisi ilan edilir veya çeşitli isnatlar kullanılır. -> Bu da özünde LİNÇ kültürüdür, terör yöntemidir, fiili anlamda terörize edebilmenin, terörü fiili olarak kullanabilmenin en kestirme ve masrafsız, CAHİL KİTLELERİ kolayca aldatan ve kendisine asker eden yoldur. Bu istismar hem ırkvari hemde dini olarak kullanılır, bunlar en masrafsız ve en kolay yoldan kitlesellik sağlar ve kitleler kolayca, bir avuç egemeni var eder ve bir avuç egemence kolayca güdülür(motive edilir).

Afrin üzerine yazmayı düşünmüyordum, ne olacağını söyleyim; Türkiye bu politikasında ısrar ederse, orada kaybedecek hem de uluslararası arenada. Yerleşmeyeceğini söylüyor -ki yerleşemez de-, devşirme ve aktarma paralı askerlerle Afrin'in ÖSO gibi çetelerin elinde kalıcı olmayacağı açık, PYD temizleyemezse Suriye-Rusya temizleyecek, ÖSO yerleşik bir yapı değil ve Afrin halkınca(alevi kellesi kesmekten fazlasını bilmeyen bu güruh) desteklenmiyor, aksine Afrin halkı ağırlıklı olarak PYD'yi destekliyor.

Öteden beridir IŞİD, El Nusra gibi yapılar bölgede Amerikan çıkarları namına ve bundan pay almak için atılan Türkiye namına, Suriyeyi istikrarsızlaştırma, parçalama ve paylaşma politikalarının ürünüdür. Bu başarılamadı, IŞİD amaca dönük olarak kullanılamadı, kullanılsa dahi IŞİD başarılı olamadı, kaldı ki örgüt kontrol edilemiyor, aşırı idi ve keskin sirke misali küpüne zarar vermeye başladı. cehaleti kullanmaya kalkanlar, barutla, ateşi oynatıyor demektir, önünde, sonunda ellerinde patlar.

Türkiye ise Suriyenin işgali ve paylaşımı politikasında, eski politikasını sürdürmekten vazgeçmedi, IŞİD yenilgisini kabullenemedi, farklı görünüşte, farklı kimliklerle, adına muhalif dedikleri, ama elde sillah Suriye'ye karşı savaşan CİHADcıları, başka isimler altında yeniden örgütledi. ÖSO'nun ana kitlesini ise bu gün El Nusra ve IŞİD oluşturur hale geldi.

IŞİD'e egemenlik şansı tanımayan ise kuzeyde Kürtlerin direnci, güneyde Suriye ve Rusya etkisi oldu. Düne kadar IŞİD'e oynayan ABD ve Türkiye, atsız kaldı... ABD açısından o hale geldi ki, artık Suriyeyi işgalden ziyade IŞİD'i bitirmeyi öncelikli hedef haline getirdi.

IŞİD petrol kuyularını ele geçirdiğinde, ABD petrol tekelleriyle paylaşmadı, aksine esas alıcı Türkiye ve iktidar ve yandaş çevresi olduğu halde, petrol Türkiye'ye satıldı, halka ise geri dönüşü, benzine ve mazota vb yapılan fahiş zamlar oldu, hakim kaçakçılar ise korkunç rakamlarla kazandı.

Türki'yenin ise Kürtler ve PKK faktörü dışında istismar edebileceği başka bir yol kalmamıştı, IŞİD petrol ticareti bölgeye PKK ismi kullanılarak girebilme, nüfuz edebilme, meşruluk kazandırma taktiği olarak işledi, garantilenmek istendi, ama bu uzun vadeli olmadı ve bilhassa ABD'nin IŞİD'ekarşı aksi yönde değişen tutumuyla da başarılamadı.

ABD atını->IŞİD'i kaybedince, PYD'de IŞİD'e ağır darbeler vurduğunda PYD üzerine oynamaya başladı.

Türkiye ise artık IŞİD'e oynayamıyordu, O'da bugüne değin süren yanlış ve emperyalizmin ve içerideki yiyici takımın maşası olduğu yanlış politakısnda ısrar eedebilmek adına, PKK'ya- iyi ki varsın PKK, olmasaydın içeride de, dışarıda da tamamen tıkanacaktık- noktasına varan bir politik tutumla sığındı. ÖSO ise paravan örgüt olarak IŞİD yerine kullanılmaya başlandı ve aslında olan, biten IŞİD'in önünü açmaya da yarıyor.

Kendisini efendi görenlerin oyunudur bu. Milyonların piyon edildiği bir satranç oyunu ve piyon olmak için de can atanların ilk kaybedildiği... Taşların rengi, efendiler için önemli değildir, ne olduğunuz, hangi renkden, milletten, dinden olduğunuz, önem arzetmez, bunlar efendilerin ve eşrafının daha fazla zenginlik, daha fazla mal, mülk, daha fazla toprak, köle, para,iktidar çıkarlarının, yerine göre kullanıldığı malzemeleridir sadece ve doğaları gereği de zaten biçilmiş, hazır kaftanıdırlar.

Barlas
14-02-2018, 22:51
kendinden gayrısını öteki ilan eden ve dünyadan yok olmalarını ümit eden, çalışan ırkçılardır.

Buna katılmıyorum Spartacus, ben de bir Türk ırkçısıyım ama diğer ırklar yok olsun diye bir düşüncem yok, Türk'e düşman olana, ülkemi bölmek isteyenlere, yahut bir takım tarihi yalanlarla ülkemi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlere karşıyım.

Tengrizm
14-02-2018, 22:55
PKK,pyd terör örgütleridir,bebek katilleridir.TSK kuvvetleri asla mazlum canı hedef almaz.Aynı şekilde işid,el kaide islami terör örgütleridir.ÖSO'yu ben tam olarak terör örgütü olarak görmüyorum,çünkü içlerinde Türkmenlerde varmış.Suriye politikası zaten başlı başına hükümet çok yanlış politikalar izlediği için iş buraya kadar geldi.Şuanki hükümet evet aslında fasistlik yanlarıda var,örneğin hayır verenleri terörüst ilan etmişlerdi,insanları ayrıştırıcı politikaları var.Aslında ırkçı insan değilim,sadece şöyle düşünüyorum.İster kürt,ister laz olsun ay yıldızlı bayrağımıza,ülkemizin kurucusu Atatürk'e saygılı ise,vatanımıza hizmet ediyorsa,sorun yoktur.Ama eyalet,özerklik şeyler söylüyorsa işte o zaman öyle kişilere vatan haini derim.

Tengrizm
14-02-2018, 22:57
Buna katılmıyorum Spartacus, ben de bir Türk ırkçısıyım ama diğer ırklar yok olsun diye bir düşüncem yok, Türk'e düşman olana, ülkemi bölmek isteyenlere, yahut bir takım tarihi yalanlarla ülkemi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlere karşıyım.

Sayın Barlas bende aynı düşüncedeyim,bu forumda kendi fikir ve düşüncelere kendimi size daha yakın görüyorum.Çünkü biraz fikirlerimiz,düşüncelerimiz birbirine benzer olduğunu düşünüyorum.

Natan
14-02-2018, 23:05
Barlas ile tengri,

Kafanizda fikir diye ne tasiyorsunuz siz? Konuyu dagitiyorsunuz.

Bakiniz, diyorum ki, bu savasi baslatan siz degilsiniz. Bu savasi iktidar baslatmistir. Siz sadece milli gaz ile calisan tasitlarsiniz. Sizler denizde bir dalgasiniz, deniz benim der durursunuz.

Onlar savas emri verir, siz olursunuz.

Kisacik dunya hayatinda milli gazla slogan solumayiniz.

Barlas
14-02-2018, 23:07
Çünkü biraz fikirlerimiz,düşüncelerimiz birbirine benzer olduğunu düşünüyorum.

Farkındayım Tengrizm... Forumda taban tabana zıt düşüncede olduğum insanlar da var, bunu da biliyorum, ama diğer platformların aksine, kırmıyoruz birbirimizi, uyum içinde yürüyor Turan Dursun. Seviyorum bu forumu kısaca.

Tengrizm
14-02-2018, 23:09
Farkındayım Tengrizm... Forumda taban tabana zıt düşüncede olduğum insanlar da var, bunu da biliyorum, ama diğer platformların aksine, kırmıyoruz birbirimizi, uyum içinde yürüyor Turan Dursun. Seviyorum bu forumu kısaca.

Hocam bende bu forumu seviyorum.Birbirimizi kırmadan saygı çerçevesi içinde sohbet ediyoruz.Karşı fikir düşüncelere tabi ki de önemli olan kırmadan saygılı olmaktır.Zaten bu forumun en önemli kurallarından birisidir.

spartacus
15-02-2018, 00:08
Sevgili Barlas
Öyle olanlar, öyledir dedim, olmayanları ayırmak için :)
"kendinden gayrısını öteki ilan eden ve dünyadan yok olmalarını ümit eden(ler)"

Uluslararası arenada, zor duruma düşüren zaten dincilik ve ırkçılık. Ama asıl darbeyi halka yani içeriye vuruyor. Aslında iyice düşünürsek, eleştrdiğin İslam ideolojisini düşün, ikiside siyaseten subjektif ve farkı farklı malzemeleri tabulaştırmaları, siyasi malzeme haline getirmeleri, yoksa insan olarak en temelde insanız, hepimiz aynı şeyiz özünde.

"Papaz eriği nasıl imam eriği yapılır" türünde, "organik hoşaf yaptım" türünde sözde projeler TÜBİTAK gibi bir kurumda dereceye girerken, ret edilen projeler ise yurtdışında(başka vatanlarda (: ) ödüller alıyor, böyle bir ülkeden söz ediyoruz, nasıl oluyor bu?.

Bugün sen sosyal ağlarda, kamuya açık alanlarda açıkca ve içinden geçeni kolayca ifade edebiliyor musun? Terörü uzakta aramamalı bu en masrafsız taktiktir ve aslında çoğunlukla hakim iktidarlar tarafından kullanılır(korkuya dayalı yönetime, stratejik kazanç taktiklerine terör deniyor)
Kısaca bu gün boş, ama hakim kafalara göre zaten hepimiz teröristiz.
----------------------------------------------------------------
Tengrizm demiş ki
ÖSO'yu terörist görmüyorum->çünkü içinde Türkmenler var, buradan oraya giden MHP, BBP liler oldu ki, "alevi kellesi kesmeye gdiyorum" dememiş olsunlar. Kellesini kesecekleri alevilerde kendilerini korur, ellerinden geldiğince kelleyi bu alçaklara kaptırmazsa, terörist diyorlar iyi mi? Bu nasıl bir kafa, beynini kaybetmiş(kaybetmese zaten o boş kafada o düşünce olmazdı)

Düşünüyorum tartışabilinir mi, tartışalamayacağı açık, ben cehaletin bu düzeyini zaten tarif bile edemiyorum ama kolay bir yol buldum, zombiliği metafor olarak kullanıyorum.

Oysa terör esasında taktik bir kavramdır ve en çok uygulayan ülkeler İsrail ve Türkiye. Korkuya dayalı her yönetim, yani korku yönetimi... Bunun Türk, İngiliz, Rus diye bir ayrımı yok, daha bunu dahi bilmeyen birisiyle nasıl yazışabilirim ki?...

https://m.bianet.org/bianet/siyaset/128774-carkin-o-bebegi-pkk-degil-biz-oldurduk

Geçen günlerde uluslararası medya organlarında -ki İnsani yardım kuruşlarıda teyit ediyor, Afrin bombalanması sonucu hayatını kaybeden bebekler de yayınlanıyordu(kaldı ki Türkiye'de çok sayıda çocuk vardır, devlet tarafından kurşunlarla, bombalarla öldürülen, daha 1 sene geçmemiştir evlere girip, evde çocukları öldüren polis haberleri üzerinden). 3 Yaşında terörist olur mu? (öldüren ne peki?) Zombi kültürle yetişmiş insanlar bunun gibi birçok detayın da farkına varamıyor, bu şudur ölüdr dendimi öldürebiliyorlar ama kendilerini isanlık abidesi görüyorlar(terör eylemi yapıp, terörist olmadıklarını iddia ediyorlar, iyi mi?). Zombi diyorum ve hazır bir reçetesi yok, kişiler mümkün olduğunca düşünmeye, yapay ayrımlarla köle kılınmış egolarını, sembol tapım ve siyasetinin kulu olma noktasını aşabilirse, cehaleti ve sembollerin oyuncağı haline gelmiş cehaletini kırabilirse, tedavi orada başlıyor. Yani zombiliğin çözümü ne yazık ki ağırlıklı olarak kişilerin kendisine bağlı.

Gelelim vatan kavramına, bunlar siyasetin malzemesi olmuşsa, orası zaten halkın vatanı olmaktan çıkmış demektir.

Eğer insanların birlikte ve bir arada yaşadığı yer kastediliyorsa, o halde birlikte ve bir arada yaşayıp da başka ulusların egemenliği altında olanlarında bu hakkı meşrudur, öyleyse bu güzellikle tanınmalı ya da 21.yüzyılda ortaçağ dinciliğini bırakıp-aşıp, artık İNSAN olarak yaşamayı öğrenmeliyiz, bizler şu ya da bu ırk değiliz, insanız.

İnsan ırkı bugün sadece Homo Sapiens Sapienstir, başka ırkı yok, milliyet kavramı ise çevre tafafından verilen bir kavram, sosyo-kültürel tabanda ve siyasi anlamda süregiderliği yamanmış EGO kaynaklı, kimse doğuştan edinmez, etnik anlamda kültürel, siyasi anlamda ise empozdan ibarettir.

Kendine istediğini, başkasına çok gören kaybeder, başta kendine olan saygıyı, dürüstlüğü kaybeder, kendi varlık biçimini, kendi elleriyle yok eder. Kendin olabilmenin koşulu-sağlayanı başkasının kabulüyle mümkün. Dünyaya bakarsak, insanların en kötü koşullarda yaşadığı ve en cahil toplumları temsil ülkeler dincilik ya da ırkçılığın yoğun olduğu yerlerdir(objektif analizdir, gözleme açıktır, sorun nerede?)

Ya insan'a dayalı bir dünya isteyeceğiz, ya da karıncalar misali, paracıklarıyla filleşen fillerin savaşları uğruna birbirimizi yiyeceğiz. Olan da zaten bundan ibaret.

Barlas
15-02-2018, 00:21
Dünya lânet olası bir yer gerçekten de...

kartopu
15-02-2018, 12:29
İspanyol çingenelerinin bir sözü var ölülerimizi gömdüğümüz topraklar bizim vatanımızdır.
Kızıl derililer AMERİKA ya İngilizlerden önce geldiler ve oralarını vatanları bellediler ama İngilizler onları katletti yok etti.
Anadolu da Türklerden önce başkaları vardı ve onların vatanları idi Anadolu.
Şimdi bu toprakların bölüneceği korkusu yaşayanlar bir dönemler başkalarının elinden bu toprakları kılıç zoru ile alanlar.
Gerçek ne gerçek olan vatan mı yoksa zor mu.
Amaç insan neslinin birbirini yok etmeden barış içinde yaşaması ve bu yaşadığı toprakların benim değil bizim olduğu bilincini görmesi.
Bizim dendiğinde kuralları biz koyarız benim dendiğinde kuralları ben koyarım sen uyarsın demektir İşte o zaman en güçlü bütün güçsüzlere kural kor ve diğerleri buna uyar.

Bu ülkede kurak koyan Türkler uyan Kürtlerse. Bu dünyada Kural koyan ABD uyanda Türkler olacaktır. Buna itiraz eden ve itiraz etmede kendini haklı görüyorsa başkalarının da başkasına itiraz etmede hakkı olduğunu düşünecektir.

Kürtler yaşadığı topraklara ölülerini bırakmıştır yani vatan edinmiştir. Bu toprakları kendileri yönetmek istiyor kendi dillerini konuşmak kendi dinlerini yaşamak kendi kendilerini örgütlemek istiyor Tıpkı Türklerin anadoluda yaptığı gibi.
Bunun için ölmeleri veya öldürmeleri niçin gerekli olsun Sonunda ölende öldürende yoksul insanlar.Zenginin vatanı yok zaten onlar dünyanın her yerini vatan kabul etmişler. Mesele yoksul da ister Türk İster Kürt olsun.

Bize gösterilenlerle bizim olanlar aynı değil Bize gösterilenler bize gösterenlere ait bizim olanlar sadece elimizdekiler.
Sevmesini bilmediğinde savaşacak çok şeyin olduğunu sanırsın Sevmesini bildiğinde senin olanın ne kadar olduğunu görürsün paylaşmak en güzelidir.

Korkuların senin olmayanın senin elinden alındığını sandıklarındır.

Dijwar
16-02-2018, 11:59
Aslında bu tarz şeylerde kesinlik aramak çok zor.
Mesela Türkmenlere yönelik saldırı olduğunda(sebebi ne olursa olsun) pek bir şey hissetmiyorum.

Aslında genel çerçeveden bakıp, tarafsız gözle irdelemeye çalışmak gerekir ama yapamıyorum.

Dolayısı ile Kürtlere yönelik saldırılarda da çoğu türk milliyetçisi ve türk ırkçısı, elbette kendince makul sebepler bulup olayı meşrulaştıracaklardır.

Bu yüzden Kürtlere hep derim, bu dünyada haklı değil, güçlü olacaksınız. Bunun peşinden koşmalısınız. Dünyaya demokrasi dersi vermeye kalkan ABD bile, gücünü kullanarak sayısız insana zulm etti. Eğer güçlü isen, kendi hukukunu kurup zaten meşrulaştırıyorsun herşeyi.
Hukuk, işin sadece bir argümanı ve güçlü kim ise, ona uygun işliyor ve işletiliyor zaten.

Keşke böyle bir Dünya olmasa...Ama oyunun kartları böyle oynanıyor.

Barlas
16-02-2018, 18:15
Dolayısı ile Kürtlere yönelik saldırılarda da çoğu türk milliyetçisi ve türk ırkçısı, elbette kendince makul sebepler bulup olayı meşrulaştıracaklardır.

Şu da var, bu Afrin olayıyla ben ilgilenmedim bile. Niye yapılıyor, nerden icap etti, kimlere karşı vs. detayına bakmadım hiç. Afrin'in yerini bile 5-6 gün önce tesadüfen internetteki bir haritadan öğrendim.

Biliyorum ki yine emperyalizmin bir çıkarları var bu işte. Olmasa, ABD zaten izin vermez buna - tamamen boyundurluğuna girmişiz ABD'nin.

Örneğin Salih Müslim, düne kadar kırmızı halı serilip karşılanıyordu, bugün terörist ilan edildi - falan filan.

Ne dümenler döndüğünü anlayamıyorum artık.

kartopu
17-02-2018, 09:22
Ne dümenler döndüğünü anlayamıyorum artık.

Dümen, Sermayenin daha az kişinin elinde daha büyük birikimin yapması. Bütün dümenler böyle dönüyor bütün yollar buraya çıkıyor, bütün insanlar bunun için ölüyor.
Gerçek bu gerisi tiyatro.

Suriye den kim ne istedi de karıştırdı, kimin ne çıkarı vardı da bir sürü katil biriktirdi. Ta,, Çinden (uygur) Afkanistan dan Çeçenistan dan Pakistan dan Iraktan Yemenden Türkiye den Avrupa dan bütün katilleri toplayıp ellerine silah verip, ele geçirdiğiniz ganimet sizin deyip ucuna da bir din ekleyip geldiler yıktılar katlettiler bazıları kaldı bazıları Libya ya bazıları yemene gitti.

Niçin geldiler niçin öldürdüler niçin gittiler Bunu anlamanın tek yolu bu gelenler kendi iradeleri ile gelmedi giderkende kendi iradeleri ile gitmediler başka sahnede başka rolleri olduğu için gittiler Tek gerçek bu eylemleri için para aldıkları tek sebep ellerine bir din verildiği.

İşte şimdi bu yapılanların artıkları temizlenmeye çalışılıyor Tıpkı bir miting te asılan flama bayrak atılan çöpleri ni temizlik işçilerinin toplaması gibi.
ÇİN yıkıntıları ben inşa edeyim diyor ABD ben bir üs kurayım diyor Rusya ben esas oğlanım diyor Türkiye mahallede pişer komşuya da düşer diyor.

Nasıl ormanda koca bir fil ölür başına çakallar sırtlanlar akbabalar üşüşür birde sıranın kendisine gelmesini bekleyenler (daha küçükler)vardır.
İşte Suriye bu Gerçek yıkılan Suriye, ölen insan. Senaryo sermeye birikimi ni kimin daha fazla yapacağı.
Afrin Şam rojava falan filan hepsi Dev ülkelerin büyük payı alması küçük olanın da sırasını beklemesi.

Natan
16-03-2018, 21:40
Afrin'de coluk cocuk, kadin, yasli sivil-gerilla ayirt edilmeksizin olduruluyor. Koca bir halk eriyip gidiyor. Kimse de cikip, 'yahu ne yapiyoruz biz? Niye insanlarin evlerinin ustune bomba atiyoruz?' demiyor.

( Sirf 'ne kadar guzel saldiriyoruz' guzellemesi yaptigi icin evlilige yonelik olan yaklasik 4 yillik iliskimi bitirdim ben. Sevdigim halde, bir dusun.........)

Siradan, sivil insanlar da oluyor. Olmek icin sart degil, savasmalari. Orada yasamalari yetiyor..

Neden biliyor musunuz?

-Gerci biliyorsunuz da gormuyorsunuz. Nitekim hala aptal insanlar var aramizda: dindeki yalani goren fakat milliyetcilikteki ayni sacmaligi goremeyen

Cunku insanlarin zihnini din ve milliyetcilikle zehirlemisler. Bir parti, din diyor, dindar insanlarin gonlunu aliyor, millet, vatan, bayrak diyor, ilkel bir sekliyle milliyetcilik asiliyor. Medya, gazeteler, tum kurum ve gucuyle ayni propagandayi hergun isliyor. Insanlar bu yuzden robotlasti.Turk toplumu artik zihni olumunu gerceklestirdi. Otomatige aldi. Dusunemez oldu. Kendi varliklarini birak, ailesinin gelecegini de karanliga surukledi.

Afrinde Alman, Amerikan ucak ve tankiyla Kurdu katlediyorlar. Kim?
Isi siyaset (yalan) olan politikacilarin emrindeki insanlar..Kimsenin sesi cikmiyor. Gun gelecek, o bombalar bizim basimizda patlayacak, O zaman aklimizi kullanacak zamanimiz da kalmayacak.

Kendinizi dusunmuyorsunuz bari ailenizi ve digerlerini dusunun.
Televizyon bizi DIN ve MILLIYETCILIKLE AFYONluyor..

Devlet yalan soyluyor.
Yanlis olan birseyler var.
Merak edip dusunuyor musunuz bir yerlerde bir yalan oldugunu?

Cocugunuzun, annenizin, sevdiginizin cani yansa kiyameti koparirsiniz,
Sizden olmayan insanlara bu zulum neden?
Biz insan degil miyiz?

Yahu bu kadar mi gaddariz?

Kime ne anlatiyorum ki!

Buradaki bir avuc aydin insanin varligi umutlandiriyor iste..

Bizimkisi de ayni hesap..

Dijwar
17-03-2018, 00:26
Natan, Kürtler olarak Dünyanının her yerinde örgütlenip, direnip mücadelemizi vereceğiz. Bizi bitiremeyecekler. Ama organizasyon ve örgütlenme çok önemli.
Yıllar önce Florida da., Florida Kürt Derneğini kurmuştum. Dernek faaliyetlerini Amerikada genişletmeyi düşünüyoruz.

Ailemin İzmirdeki işlerini halleder halletmez, 3 ay kadar sonra seminer için Utah ta olacağım, görüşelim.

Leonardo
17-03-2018, 14:02

- O zaman milliyetçiyim diyeceksin.

"Aşırı milliyetçi / Irkçıyım" dediğinde "Türk olmayanın düşmanıyım" demiş oluyorsun.

"Türkiye'yi sevmek" vatanseverliktir.

"Önce Türkler" demek milliyetçiliktir.

Irkçılık dediğinde artık Ku klux Klan ya da Ermeni soykırımı düzeyindesin demektir.

Bence buna iyi karar ver. ırkçının dinde de yeri yoktur. Irkçıysan otomatik olarak ateistsin demektir :)

Leonardo
17-03-2018, 14:08
Natan, Kürtler olarak Dünyanının her yerinde örgütlenip, direnip mücadelemizi vereceğiz. Bizi bitiremeyecekler. Ama organizasyon ve örgütlenme çok önemli.
Yıllar önce Florida da., Florida Kürt Derneğini kurmuştum. Dernek faaliyetlerini Amerikada genişletmeyi düşünüyoruz.

Ailemin İzmirdeki işlerini halleder halletmez, 3 ay kadar sonra seminer için Utah ta olacağım, görüşelim.

- Orta doğu denen yerde artık bir uygarlık sorunu var. Osmanlı ya da sömürgecilik dönemi gibi değil. Medenileşemeyen, medeniyetten uzaklaşan insan toplulukları var.

Ben Kürtlerin bir ülkesi olmasına karşı değilim. Ama önce buradaki ülkelerin medenileşmeleri gerek. o zaman Kürtlerin (belki bu bölgede yaşayan başka grupların) haklarına vs. daha çok dikkat edilebilir.

Ben genel olarak Müslüman ülkelerin durumunu iyi görmüyorum. Bence İngiltere ve Fransa bu bölgede kalmalıydı. Cezayirde bile o kadar savaşıldı, Şimdi koskoca ülke mollaların eline geçti.

/Neticede kısmen orta doğu insanıyız. Örneğin Suriye olayına bile aklım ermiyor. Halen Rusya gibi bir ülke gerip kendi çıkarını korumak adına, bölgedeki bütün dengelerin içine edebiliyor.

Hatta Ülkücülerin yanına kadar gideyim. Keşke Osmanlı yıkılmasaymış. Bu ne yani? İran ne durumda, diğer ülkeler ne durumda. Küresel düzenin işlemediğinin en büyük kanıtlarından biri bence.

Velhelebe
17-03-2018, 16:30
spartacus

"Papaz eriği nasıl imam eriği yapılır" türünde, "organik hoşaf yaptım" türünde sözde projeler TÜBİTAK gibi bir kurumda dereceye girerken, ret edilen projeler ise yurtdışında(başka vatanlarda (: ) ödüller alıyor, böyle bir ülkeden söz ediyoruz, nasıl oluyor bu?.

Böyle çok haber var ama Tübitak çalışanı inkar etmişti bu tarz haberleri diye hatırlıyorum, hatta evrim ağacı ile olan yayında medyaya pek güvenmemek gerektiği söylenmişti diye aklımda kalmış. Elbette kimse yoğurdum ekşi demez, ama haberlerden başka bilme imkanımız yok, haberler inkar edilince neye inanacağımızı şaşırıyoruz, tarafsız bilgi kaynağı yok maalesef spartacus.

Bugün sen sosyal ağlarda, kamuya açık alanlarda açıkca ve içinden geçeni kolayca ifade edebiliyor musun? Terörü uzakta aramamalı bu en masrafsız taktiktir ve aslında çoğunlukla hakim iktidarlar tarafından kullanılır(korkuya dayalı yönetime, stratejik kazanç taktiklerine terör deniyor)

Hayır açıkça ifade edemiyor insanlar, hep bi temkinli yaklaşma var. İşin zor kısmı hakaret ve eleştiriyi ayırt etmek. Bu hakarettir, düşünce özgürlüğü kapsamında değildir diye içeri alınabilir bir kişi. Sınır neye göre çizilecek ki? Kral çıplaksa ve çıplak dersek hakaret olmaması lazım, bu bir tespittir. Ama hakaret diye dava açabilirler, buna bir engel yok, dolayısıyla insanlar pek bu konuları konuşmamayı tercih ediyor, çözüm de yok gibi. Hukuksuzluk olursa başvurulacak bir yer de yok.

ben cehaletin bu düzeyini zaten tarif bile edemiyorum ama kolay bir yol buldum, zombiliği metafor olarak kullanıyorum

Peki sizce çözüm nedir? Göç etmek mi? Göç edenler için göç çözüm olsa bile geride kalanlar için çözüm değildir. Bazıları göç edenleri vatan haini ilan edebiliyor, vatanı sattı diyebiliyor, vatanı için çalışmalı diyebiliyor. Çok sakat bir yaklaşım bu, kişi nerde rahat ediyorsa orda yaşaması gerekir ama belli ülkelerde doğuyoruz, başka ülkelere göç etmek ve orada yeni bir hayata uyum sağlamak kolay şey de değil. Ama bu satmak sayılamaz, nereye gidilirse vatan orasıdır. Göç edenler hain değildir, suç göç ettirenlerde aranmalı bence.

Eğer insanların birlikte ve bir arada yaşadığı yer kastediliyorsa, o halde birlikte ve bir arada yaşayıp da başka ulusların egemenliği altında olanlarında bu hakkı meşrudur, öyleyse bu güzellikle tanınmalı ya da 21.yüzyılda ortaçağ dinciliğini bırakıp-aşıp, artık İNSAN olarak yaşamayı öğrenmeliyiz, bizler şu ya da bu ırk değiliz, insanız.

Aynen, her şeyden önce insanız. İnsan olduğumuzu unutuyoruz çoğu zaman. En zeki tür olarak kendimizi görsek de nice savaşlar oluyor, insanlar ölüyor, insan olmayı bu yüzyılda öğrenemedik ne yazık ki. Öğrenemememizin sebebi cehalet ve içgüdüler, şartlanmışlıklar, bunları kırmak en zor şeylerden biri.

İnsan ırkı bugün sadece Homo Sapiens Sapienstir, başka ırkı yok, milliyet kavramı ise çevre tafafından verilen bir kavram, sosyo-kültürel tabanda ve siyasi anlamda süregiderliği yamanmış EGO kaynaklı, kimse doğuştan edinmez, etnik anlamda kültürel, siyasi anlamda ise empozdan ibarettir.

Biyolojik olarak ırk var mı yok mu tartışılan bir konu ama siz bunu siyasi bağlamda söylüyorsunuz, yani farklar olsa bile özünde insanız, savaşa gerek yok demek istiyorsunuz, katılıyorum. Hepimizde kendi gibi olanı sevmek içgüdüsü var, o yüzden farklı olanlar ötekileştiriliyor, yaşam hakkı ellerinden alınıyor. Irkı, milliyeti ve dini kullanmaktan doğuyor bu sorunlar, dini ve milli duygular gıdıklanınca insanlar canavarlaşabiliyor, birbirini gözünü kırpmadan öldürüyor.

Aslında ırkçılık ve milliyetçiliğin sorunlarını iyi anlamak lazım, anlamayınca bu sorunlar oluyor. Irkçılık ve milliyetçiliğin birlik olma içgüdüsünden geldiği düşünülüyor. Kendi gibi olanla aynı çatı altında buluşup diğerlerine karşı mücadele vererek hayatta kalma amacını içeriyor. Kendi gibi olma gerek milli, gerek dini, gerekse ırki olabilir. Bana kalırsa bu ayrımlar görüş bazında kalmalı(isteyen istediği ırkı, dini, milliyeti fikri olarak beğenip üstün görebilir ama bunu uygulamaya taşımamak lazım, bu ayrımlar izm olarak kalmalı ve birliği bozmamalı) ve birlik olmak bu ayrımlar üzerinden olmamalı, vatandaşlık üzerinden olmalı. Yani aynı yerde yaşayanlar birlik olabilir, farklı oldukları için savaşmalarına gerek yok. Ama aile analojisi kurup karşı çıkanlar da var. Fakat aile biyolojik bir grup, biyolojik yakınlıktan ziyade dediğim gibi vatandaşlık daha iyi bir birlik sağlayacaktır, illa aynı ırk olmak gerekmez. Bunu insanlara anlatmak mümkün değil, hemen şucu bucu ilan edip linç etmek isterler.

Kendine istediğini, başkasına çok gören kaybeder, başta kendine olan saygıyı, dürüstlüğü kaybeder, kendi varlık biçimini, kendi elleriyle yok eder. Kendin olabilmenin koşulu-sağlayanı başkasının kabulüyle mümkün. Dünyaya bakarsak, insanların en kötü koşullarda yaşadığı ve en cahil toplumları temsil ülkeler dincilik ya da ırkçılığın yoğun olduğu yerlerdir(objektif analizdir, gözleme açıktır, sorun nerede?)

Ya insan'a dayalı bir dünya isteyeceğiz, ya da karıncalar misali, paracıklarıyla filleşen fillerin savaşları uğruna birbirimizi yiyeceğiz. Olan da zaten bundan ibaret

İnsanlar çözümü savaş olarak görüyor, barışı ciddiye almıyorlar. Farklı olanları öldürerek huzura kavuşulacağını düşünenler var maalesef. Bütün farklılıkları bitirip tekdüze bir grupla yaşanabilineceği düşünülüyor, dolayısıyla farklı olanlar dışlanıyor, ümmetçi bir anlayış var, faşizmdir bu. Hatta çoğu kişi idamın gelmesini ister, yani şiddet sevilmektedir, zevk vermektedir bazılarına. Dolayısıyla farklı olanların da insan olduğu ve onları dışlamadıkça tehdit olmayabileceği öngörüsünü insanlara anlatmak mümkün değil, zaten televizyonlardaki haberler propaganda yapıyor, yedi yirmidört o propagandaları yiyenler içselleştiriyor ve uygulamaya geçiriyor şiddeti ve ölümlerle sonuçlanıyor. Tek çözüm farkındalık oluşturmak ve cehaleti kırmak gibi gözükse bile bunun nasıl yapılabileceği hiç belli değil, bütün kapılar kapanmış sanki.

İnsanlar birbirine düştüğünde yani karıncalar birbirine girdiğinde filler kazançlı çıkıyor, fillerin yaptıkları görülmüyor ve birbirlerine düşmüş oluyor karıncalar, pastanın büyük kısmını da filler alıyor ve karıncaları eziyorlar. Karıncaların fillere ihtiyaç duymadan kendi kendilerini yönetebilmeleri lazım, ama böyle bir demokrasinin mümkün olmadığına yönelik ağır propagandaları da yapılıyor, insan sayısının çokluğu gibi itirazlar getiriliyor. Fakat artık internet diye bir şey var, internetten halk kararları alabilse çok iyi olurdu. Bakalım kaç yüzyıl sonra insan denilen tür gerçekten insan olabilecek, biz göremesek de sonraki kuşaklar görecektir muhtemelen.

dine mine ne
18-03-2018, 03:29
Turkiye'nin Afrinde ne isi var?

ÜNİTER DEVLET İLKESİ
Anayasamızın 3'üncü maddesi yüzünden.

Mesru bir ulkenin topragini isgal ediyor.

Türkiye baska ülkenin toprağnı ele geçirmek icin operayon yapmıyor, ne alaka?.
Türkiye anayasamızın 3'üncü maddesi yüzünden ,sadece birilerini yaptığı işten alıkoyuyor o kadar.
Evet (bir kimseyi) yaptığı işten alıkoyma, (bir kimsenin) vaktini almakta bir işgaldir.

Çarpıtıyorsun.

Bir adamin kendi cikari icin baslattigi bu savasi desteklemek yurtseverlik degil, enayiliktir.
Neymiş çıkarı?.

Gormuyor musunuz? Ypg teroristse, neden turkiye'de daha once agirlandi Salih? Ustelik Ypg Turkiye'den gecmisti devlet izniyle, adamlar kirmizi halilarla karsilanmisti. O zaman terorist degil miydi de simdi terorist oldu?

Hatırlanacağı üzere PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin saldırısında binlerce Türkmen ve Arap kaçarak Türkiye'ye sığınmıştı.
Türkiye'yi rahatsız eden etnik temizlik ve zorla göç iddialarıyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Türkiye'ye geldi.