Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 14-02-2018, 17:40
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator

Standart Afrin Harekatı Genel

Coats: Türkiye'nin Afrin operasyonu ABD askerlerinin güvenliğini riske atıyor

ABD Senato İstihbarat Komitesi'nde konuşma yapan ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, Türkiye'nin Afrin'de devam eden operasyonu hakkında, "Zeytin Dalı Harekatı bölgedeki ABD askerlerinin güvenliğini riske atıyor" dedi.

ABD Ulusal İstihbarat Ajansı Direktörü Dan Coats, Türkiye'nin Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgedeki ABD askerlerinin güvenliğini riske attığını savundu. Coats, Senato İstihbarat Komitesi'nde "Dünya Genelindeki Tehditler" konulu panelde yaptığı konuşmada, harekata değinerek, şunları belirtti:

"Türkiye, Orta Doğu'da Kürt hırsını engellemek için yollar arayacak, ve Suriye'nin kuzeybatı bölgesinde devam etmekte olan Türk saldırısı DEAŞ'a karşı mücadeleyi bölgede karmaşık hale getiriyor ve alandaki ABD güçlerini riske atıyor."

Konuşmasında İran konusuna da değinen Coats, "İran terörü destekleyen temel devlet olmaya devam edecek" ifadesini kullanarak, ülkenin özellikle Irak, Suriye ve Yemen'de bu girişimlerde bulunmaya devam edeceğini kaydetti. Coats, "İran bölgedeki etkisini arttırmanın yollarını arayacak. DEAŞ'a karşı mücadeleyi kullanacak ve savaş alanındaki kazançlarını, güvenlik ve ekonomik anlaşmalara dönüştürmeye çalışacaktır." dedi.

Ulusal İstihbarat Direktörü ayrıca, İran'ın ABD'yi tehdit edecek askeri gelişimini devam ettireceğine inandıklarını belirterek, İran'ın Orta Doğu'daki "en geniş" balistik füze gücüne sahip olan ülke olduğunu söyledi.
https://www.cnnturk.com/dunya/coats-...i-riske-atiyor

Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alt 14-02-2018, 18:44
Tengrizm Tengrizm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Ben afrin harekatını destekliyorum,ama keşke Esad ile anlaşıp pyd gibi terörüstleri daha iyi temizlerdik.Bu afrin meselesi milli mesele olduğu için a veya b partisi olarak bakmıyorum.Çünkü abd sınırımıza yakın pyd terör örgütünü kuruyor,işid bahanesi ile ülkemize tehditlik yaratıyor.Bu yüzden afrin harekatını destekliyorum.
Alt 14-02-2018, 21:14
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Turkiye'nin Afrinde ne isi var? Mesru bir ulkenin topragini isgal ediyor. Tayyip her zaman gerilimden, savastan, kargasadan, kutuplasmadan beslendi. Yine aynisini yapiyor. Kendi oglu gitsin, yakinlari gitsin cepheye. Elin cocugunu gonderip, kani uzerinden siyasi cikar elde etmek istiyor. Bir adamin kendi cikari icin baslattigi bu savasi desteklemek yurtseverlik degil, enayiliktir. Gormuyor musunuz? Ypg teroristse, neden turkiye'de daha once agirlandi Salih? Ustelik Ypg Turkiye'den gecmisti devlet izniyle, adamlar kirmizi halilarla karsilanmisti. O zaman terorist degil miydi de simdi terorist oldu?

Bu savas, Tayyibin kisisel gelecegi ugruna baslattigi bir savastir. Hani Ispanyadaki boga guresleri vardir ya, bayrak sallayip bogayi deprestiren, hipnozlayan, iste Tayyip de suan bayrak sallayip sizi hipnozluyor, vatansever, yurtsever kesilip efeleniyorsunuz.

Olene degil xe ailesine en cok uzuluyorum.
Anasi oglunu 9 ay karninda tasimis, nice zorluklarla buyutmus,
Yememis yedirmis belki, kendi bogazindan kismis bu gunlere getirmis.
Oglu gitsin bi kursunla olsun.

Enayilik etmeyiniz.
Siyasiler sizin kaninizdan beslenen haydutlardir.
Kendi aile uyesinden biri gidip savassin Tayyibin. Goren oldu mu hic?

Biri bir bayrak sallasin, milli duygulariniz depresir. Topragimiz da topragimiz, yahu kendinize ait bir karis topraginiz yok, topragim diye tutturursunuz, gidip bu milli duygularla adam kesersiniz. (Ustelik suanda farkli bir ulkeden bahsediyoruz.)

Siz mezara, onlar luks icinde yasamaya..
Alt 14-02-2018, 22:39
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği 

Tengrizm´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Ben afrin harekatını destekliyorum,ama keşke Esad ile anlaşıp pyd gibi terörüstleri daha iyi temizlerdik.Bu afrin meselesi milli mesele olduğu için a veya b partisi olarak bakmıyorum.Çünkü abd sınırımıza yakın pyd terör örgütünü kuruyor,işid bahanesi ile ülkemize tehditlik yaratıyor.Bu yüzden afrin harekatını destekliyorum.
ÖSO => IŞİD, El Nusra, Geçen yıllara kadar, geniş coğrafyaya hakim hatta bazı bölgelerde yerleşik hale gelen, binlerce IŞİD militanı, sempatizanı nere gitti?

İkincisi kim, kime göre terörist?

Terör nedir? -> KORKU yönetimidir. Kim uygular? Genelde hakim iktidarlar. Kime göre? Hakim olana göre diğeri terörist, kısa öteki ilan edilen herkes terörist... OYSA, kim ki çıkarları namına korku yönetimine başvuruyordur->uygukadığı terör yöntemidir, terör bir yöntemdir, ideoloji değil.

Irkçılara göre başka milletten olup da yaşam hakkı talep ederse->teröristtir, oysa aksine, kendinden gayrısını öteki ilan eden ve dünyadan yok olmalarını ümit eden, çalışan ırkçılardır.

Aşırı dinciler ile ırkçılar aynı yolun yolcusudurlar, aralarındaki tek fark değişen yapay sembolleridir.

Faşist siyaset ve iktidarlar içinde muhalefet teröristtir, veya terör destekçisi ilan edilir veya çeşitli isnatlar kullanılır. -> Bu da özünde LİNÇ kültürüdür, terör yöntemidir, fiili anlamda terörize edebilmenin, terörü fiili olarak kullanabilmenin en kestirme ve masrafsız, CAHİL KİTLELERİ kolayca aldatan ve kendisine asker eden yoldur. Bu istismar hem ırkvari hemde dini olarak kullanılır, bunlar en masrafsız ve en kolay yoldan kitlesellik sağlar ve kitleler kolayca, bir avuç egemeni var eder ve bir avuç egemence kolayca güdülür(motive edilir).

Afrin üzerine yazmayı düşünmüyordum, ne olacağını söyleyim; Türkiye bu politikasında ısrar ederse, orada kaybedecek hem de uluslararası arenada. Yerleşmeyeceğini söylüyor -ki yerleşemez de-, devşirme ve aktarma paralı askerlerle Afrin'in ÖSO gibi çetelerin elinde kalıcı olmayacağı açık, PYD temizleyemezse Suriye-Rusya temizleyecek, ÖSO yerleşik bir yapı değil ve Afrin halkınca(alevi kellesi kesmekten fazlasını bilmeyen bu güruh) desteklenmiyor, aksine Afrin halkı ağırlıklı olarak PYD'yi destekliyor.

Öteden beridir IŞİD, El Nusra gibi yapılar bölgede Amerikan çıkarları namına ve bundan pay almak için atılan Türkiye namına, Suriyeyi istikrarsızlaştırma, parçalama ve paylaşma politikalarının ürünüdür. Bu başarılamadı, IŞİD amaca dönük olarak kullanılamadı, kullanılsa dahi IŞİD başarılı olamadı, kaldı ki örgüt kontrol edilemiyor, aşırı idi ve keskin sirke misali küpüne zarar vermeye başladı. cehaleti kullanmaya kalkanlar, barutla, ateşi oynatıyor demektir, önünde, sonunda ellerinde patlar.

Türkiye ise Suriyenin işgali ve paylaşımı politikasında, eski politikasını sürdürmekten vazgeçmedi, IŞİD yenilgisini kabullenemedi, farklı görünüşte, farklı kimliklerle, adına muhalif dedikleri, ama elde sillah Suriye'ye karşı savaşan CİHADcıları, başka isimler altında yeniden örgütledi. ÖSO'nun ana kitlesini ise bu gün El Nusra ve IŞİD oluşturur hale geldi.

IŞİD'e egemenlik şansı tanımayan ise kuzeyde Kürtlerin direnci, güneyde Suriye ve Rusya etkisi oldu. Düne kadar IŞİD'e oynayan ABD ve Türkiye, atsız kaldı... ABD açısından o hale geldi ki, artık Suriyeyi işgalden ziyade IŞİD'i bitirmeyi öncelikli hedef haline getirdi.

IŞİD petrol kuyularını ele geçirdiğinde, ABD petrol tekelleriyle paylaşmadı, aksine esas alıcı Türkiye ve iktidar ve yandaş çevresi olduğu halde, petrol Türkiye'ye satıldı, halka ise geri dönüşü, benzine ve mazota vb yapılan fahiş zamlar oldu, hakim kaçakçılar ise korkunç rakamlarla kazandı.

Türki'yenin ise Kürtler ve PKK faktörü dışında istismar edebileceği başka bir yol kalmamıştı, IŞİD petrol ticareti bölgeye PKK ismi kullanılarak girebilme, nüfuz edebilme, meşruluk kazandırma taktiği olarak işledi, garantilenmek istendi, ama bu uzun vadeli olmadı ve bilhassa ABD'nin IŞİD'ekarşı aksi yönde değişen tutumuyla da başarılamadı.

ABD atını->IŞİD'i kaybedince, PYD'de IŞİD'e ağır darbeler vurduğunda PYD üzerine oynamaya başladı.

Türkiye ise artık IŞİD'e oynayamıyordu, O'da bugüne değin süren yanlış ve emperyalizmin ve içerideki yiyici takımın maşası olduğu yanlış politakısnda ısrar eedebilmek adına, PKK'ya- iyi ki varsın PKK, olmasaydın içeride de, dışarıda da tamamen tıkanacaktık- noktasına varan bir politik tutumla sığındı. ÖSO ise paravan örgüt olarak IŞİD yerine kullanılmaya başlandı ve aslında olan, biten IŞİD'in önünü açmaya da yarıyor.

Kendisini efendi görenlerin oyunudur bu. Milyonların piyon edildiği bir satranç oyunu ve piyon olmak için de can atanların ilk kaybedildiği... Taşların rengi, efendiler için önemli değildir, ne olduğunuz, hangi renkden, milletten, dinden olduğunuz, önem arzetmez, bunlar efendilerin ve eşrafının daha fazla zenginlik, daha fazla mal, mülk, daha fazla toprak, köle, para,iktidar çıkarlarının, yerine göre kullanıldığı malzemeleridir sadece ve doğaları gereği de zaten biçilmiş, hazır kaftanıdırlar.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 14-02-2018, 22:51
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

kendinden gayrısını öteki ilan eden ve dünyadan yok olmalarını ümit eden, çalışan ırkçılardır.
Buna katılmıyorum Spartacus, ben de bir Türk ırkçısıyım ama diğer ırklar yok olsun diye bir düşüncem yok, Türk'e düşman olana, ülkemi bölmek isteyenlere, yahut bir takım tarihi yalanlarla ülkemi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlere karşıyım.
Alt 14-02-2018, 22:55
Üyeliğini Sonlandırmış

PKK,pyd terör örgütleridir,bebek katilleridir.TSK kuvvetleri asla mazlum canı hedef almaz.Aynı şekilde işid,el kaide islami terör örgütleridir.ÖSO'yu ben tam olarak terör örgütü olarak görmüyorum,çünkü içlerinde Türkmenlerde varmış.Suriye politikası zaten başlı başına hükümet çok yanlış politikalar izlediği için iş buraya kadar geldi.Şuanki hükümet evet aslında fasistlik yanlarıda var,örneğin hayır verenleri terörüst ilan etmişlerdi,insanları ayrıştırıcı politikaları var.Aslında ırkçı insan değilim,sadece şöyle düşünüyorum.İster kürt,ister laz olsun ay yıldızlı bayrağımıza,ülkemizin kurucusu Atatürk'e saygılı ise,vatanımıza hizmet ediyorsa,sorun yoktur.Ama eyalet,özerklik şeyler söylüyorsa işte o zaman öyle kişilere vatan haini derim.
Alt 14-02-2018, 22:57
Üyeliğini Sonlandırmış

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Buna katılmıyorum Spartacus, ben de bir Türk ırkçısıyım ama diğer ırklar yok olsun diye bir düşüncem yok, Türk'e düşman olana, ülkemi bölmek isteyenlere, yahut bir takım tarihi yalanlarla ülkemi uluslararası arenada zor durumda bırakmak isteyenlere karşıyım.
Sayın Barlas bende aynı düşüncedeyim,bu forumda kendi fikir ve düşüncelere kendimi size daha yakın görüyorum.Çünkü biraz fikirlerimiz,düşüncelerimiz birbirine benzer olduğunu düşünüyorum.
Alt 14-02-2018, 23:05
Natan Natan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Barlas ile tengri,

Kafanizda fikir diye ne tasiyorsunuz siz? Konuyu dagitiyorsunuz.

Bakiniz, diyorum ki, bu savasi baslatan siz degilsiniz. Bu savasi iktidar baslatmistir. Siz sadece milli gaz ile calisan tasitlarsiniz. Sizler denizde bir dalgasiniz, deniz benim der durursunuz.

Onlar savas emri verir, siz olursunuz.

Kisacik dunya hayatinda milli gazla slogan solumayiniz.
Alt 14-02-2018, 23:07
Barlas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Barlas Barlas isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Çünkü biraz fikirlerimiz,düşüncelerimiz birbirine benzer olduğunu düşünüyorum.
Farkındayım Tengrizm... Forumda taban tabana zıt düşüncede olduğum insanlar da var, bunu da biliyorum, ama diğer platformların aksine, kırmıyoruz birbirimizi, uyum içinde yürüyor Turan Dursun. Seviyorum bu forumu kısaca.
Alt 14-02-2018, 23:09
Üyeliğini Sonlandırmış

Barlas´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Farkındayım Tengrizm... Forumda taban tabana zıt düşüncede olduğum insanlar da var, bunu da biliyorum, ama diğer platformların aksine, kırmıyoruz birbirimizi, uyum içinde yürüyor Turan Dursun. Seviyorum bu forumu kısaca.
Hocam bende bu forumu seviyorum.Birbirimizi kırmadan saygı çerçevesi içinde sohbet ediyoruz.Karşı fikir düşüncelere tabi ki de önemli olan kırmadan saygılı olmaktır.Zaten bu forumun en önemli kurallarından birisidir.

Önerilen Siteler