Orijinalini görmek için tıklayınız : Doğan Medya Demirören'e satıldı
Aydın Doğan'ın Erdoğan Demirören'le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi. Hürriyet'ten konuştuğumuz yetkililer, satışı yalanlanmadı ve akşam saatlerinde KAP'a bildirileceğini belirtti. İddiaya göre anlaşmaya varılan satış rakamı 1.2 milyar dolar..
Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.
Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören Grubu'nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye'de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.
DEMİRÖREN'DEN BİR YETKİLİ: AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ
Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters'ın sorularını yanıtladı. Reuters'ın sorusunu yanıtlayan üst düzey yetkili, "Doğan Medya Grubu'nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu'nun bu akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapması bekleniyor" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/dogan-medya-grubu-satildi-2302151/
demirören'de bu tarz bir para olduğunu pek zannetmiyorum , Katarlılar falan vardır herhalde işin içinde. Uzan ile Doğan'ı halletmesi 15 yıl kadar sürdü Allah'ın elçisi'nin..
Ahlaksız
21-03-2018, 22:36
Kablo tv'de Tayyip konuşurken,tek tek kanallara baktım..Canlı yayın yapan kaç kanal olabilir?
Tam 18 kanal saydım..18..!
Türkiye'nin ne durumda olduğunu,başka bir veri ile izah etmeye hiç gerek yok bence..
Demirören'in arkasında Tayyip var..Doğan'ı da alır,herkesi/herşeyi alır..
ilahimasal
22-03-2018, 09:24
Olay da ki tek eksik !
Bunların tüm varlıklarına el konulmaması. Sebep nedir bilemem , para verip yolluyorlar. Bu grubun ve tüm tusiad denen sömürücülerin mallarına el konulması en güzeli olacaktır.
Bunlar paradan başka amacı olmayan sömürücü gruplardır. Halka hiç bir faydası olmayan , Cumhuriyet devrimlerinin tamamını kendi çıkarlarına kullanan , halkı kendi mallarına bekçi ve zenginliklerine zenginlik katmak için insanları üç kuruşa köle olarak , adeta hanedan zihniyeti ile kullanan tiplerdir.
Bunların mallarına bekçilik yapmak ne VATANSEVERLIKTIR , ne de OZGURLUK.
Halk için Durum değişt mi ? HAYIR
sömürücüler yer değiştiriyor o kadar. Artık yeni AGA ya hizmet başladı.
Türk sinemasın da , köyü başka AGA ya sattıkları sinemalar var dı ya !
AHANDA tam o durum.
Olay da ki tek eksik !
Bunların tüm varlıklarına el konulmaması. Sebep nedir bilemem , para verip yolluyorlar. Bu grubun ve tüm tusiad denen sömürücülerin mallarına el konulması en güzeli olacaktır.
--------------------
Mesele kim kimin malına kim el koyacak, mala el koyan malına el konulandan daha mı vefalı şevkatlı daha mı vatan sever. Sn fabula.
Bunlar leş üzerindeki kavgalar. Garip leş kim olduğu.
Dün bu ülkenin hakimiyeti başka ellerde idi bu gün başka ellerin eline geçiyor. Biz bu kavganın ne tarafında olalım veya olmayalım.
Bu kavga bu ülke tarihini değiştiğini anlatıyor 90 yıllık yolculuğun bittiğini anlatıyor. Biz istesek te istemesek te başka bir araçla başka bir şöförle yeni bir yola çıkacağımızı anlatıyor.=eğer gördüklerimizin dışında bir şey olamazsa=
Var sayalım Bütün TÜSİAD üyelerinin mallarına el konuldu bizim için ne değişecek. Hayatımız daha mı iyileşecek yoksa bir bilinmeze yeni bir yol mu açılacak.
Anadolu da bir söz söylenir. En kestirme yol bildiğin yoldur denir. Biz bu TÜSİAD çıları tanıyoruz ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını aşağı yukarı öğrendik Ama yenilerin ne yapacaklarını bilmiyoruz derinliğini bilmediğimiz bir suya tedbir almadan dalmak ne kadar güvenli olabilir.
Bence biz değiştirene kadar eskisinin kalması daha iyi olur. Öfke ile kalkıp zararla oturmakta var.
ilahimasal
22-03-2018, 12:46
Sn Kartopu
Türkiye de ki son olaylar , batı eli değil , doğu eli ile organize ediliyor .Bu durum da iyi bakan için , net olarak görünüyor.
Doğuda ki gücün adı Rusya .
Bu ülkede batının sözde demokrasi ve özgürlük safsatası ile belli bir ideoloji sürekli pislik üretti. Uluyarak hizmet ettiler.
Dikkat et, abd denen o aşşağılık yapının hizmetkarları tek tek yollanıyor. Bunu yapan sanki bu gün ki yürütme gibi görünse de , değiller. Onlar sadece bu gidişatta kullanılan ve kendilerinin güç olduğunu sanan ve para için her yöne anın da dönebilen tipler.
EN GÜÇLLÜ GÖRÜNDÜĞÜN AN ! EN ZAYIF OLDUĞUN ANDIR.
fetullah gülen denen kişinin nereye hizmet ettiği ve yıllar öncesi açtığı BANKAYA gelenlerin ve fetullah den adamın etrafın da dönen kişilerin akıbetleri de aynısı olucaktır.
Burayı dikkatli oku !!!!!
Fetullah denen yapılanmayı , çökertmenin tek yolu vardı , bu yol kendi etrafında sinek gibi dolananların eli ile yapıldı. Aksi halde yapılsaydı , her zaman ki gibi magdura yatıp daha da büyüyeceklerdi.
Bu gün dikkat et fetullahın adı feto oldu , bir tek savunanı olmadığı gibi , Terörist olarak damgalandı . Bir daha asla yeşillenemeyecek. Onu bu hale sokan da , aynı yolda yürüyen dostları. Bir baskasına bu durum çözdürülebilirmiydi? Mümkün değil.
Fetullahın bu ülkede halen kriptoları iş başın da diyorlar . Kısmen doğru.
Bu kriptolar SİYASETTE sessiz sedasız duruyorlar. El dokunulmuyor gibi görünsede , bir gün sağlam dokunacaklar onlara. Bundan nasıl emin olabiliyorum ? Gidişattan.
Bu yürütmeye , batıya hizmet eden ne kadar yapı varsa tamamı onların eli ile temizletiliyor.
Batıya hizmet edenleri hepimiz biliyoruz. Bunlardan birisi de pkk denilen terör örgütü . Bu örgütle , lay lay lom işler tutan yürütmeye , kendi eli ile temizlik yaptırılıyor.
Bir gün bunların temizlenmesinden sebep kimse mağdura yatamayacak. Kimse savunma yapamayacak.
Hulasa
Erdoğana , fetullah temizletildi , pkk denilen örgütte temizletiliyor, ve sırada abd uşağı ekonomik gruplar da ve peşinden de yürütmede ki ler olucak.
Bunu da göreceğiz , yürütmedekilere , kendi elleri kendilerini imha ettirecekler.
Denize girmekte problem yok sn Kartopu.
Bu durumu kim sürdürüyorsa ! Bunların batılı pisliklerin , içeride ki piyonlarının kolunu kanadını kırdığını görmek hoşuma gidiyor.
Yeter artık batının 1950 den beri uluyarak yada ulumayarak burada hizmetini yapan alçakların yaptıkları.
Neymiş efendim batının özgürlüğü ! Bunu savunan her kimse alçaktır.
Batı kendisine özgürdür. Bize değil.
Zaten yeterince iktidar yalakalığı yapıyordu Aydın Doğan.
Ama o bile yetmedi.
AKP geldiğinde daha da zenginleşeceğiz demiş zamanında Emin Çölaşan a. Kapitalist açıdan bakmaya çalışmış, kazan-kazan modeli. Biz onlara kazandıralım, onlar da bize diye düşünmüş. Ama büyük balık, küçük balığı yedi.
Artık dayanamıyorum dedi ve satmak zorunda kaldı.
Leonardo
22-03-2018, 17:52
- Hep söylüyorum. Liberal kesim + AB + ABD'nin memnun olma dönemi 2012 civarında bitti. Zaman da çabuk geçiyor.
Fakir kesimin en büyük sorunu zaman kavramlarının az olması. BUnları iktidara gelişi 2002. Yani yıl 2008 olsa "durum gayet normal" diyeceğim. Da adam zaten Li Xi ping ile yarışıyor. Putin ile yaşıt, İkinci Melih gökçek olmaya aday.
Peki neden bütün ülkelerde 4 senede bir seçim kuralı var?
- Böyleleri gelip %50, %80 oy ile 120 kere seçilsin diye değil herhalde değil mi?
Sayın Fabula ile maalesef aynı dünyada yaşamıyoruz. "Bunlar aslında çok iyi iş yapıyor" lafına en başta Emine Erdoğan sebebiyle inanmam. Tamam insan bedeni uyum sağlar, o sıcakta her yeri kapanarak dolaşabilir, bünyesi de bunu kaldırabilir. Ama önce Atatürk'Ün 1 Asır önce kadınlarla nasıl etkileşim kurduğuna bakın. Bir buna bakın. Olmaz yani.
/Ben iyimserdim. Benim iyimserliğim 5 sene önce bitti. Uluslar arası düzen şaşırmaz / hata yapmaz. Bütün medeni ülkeler tek tek sendne uzaklaşıyorsa, ülkede sorun olduğunu oradan anlarsın. "Bunlar iyi iş yapmıyorlar" aşırı fanatik bir yaklaşımdır. Tamam yapıyorlar.
Ama iki şey sordum ben:
1) Demokrasi nereye gitti? ("gidiyor" demedim. "Gitti" dedim) Rusya'ya, Putin'e gitti. Syn. Fabula bundan memnun ise, Bende çok memnunum o zaman.
2) Çağdaşlaşma kavramı ile sorun var. BU şekilde aralıksız ve din / gelenek yanlısı siyaset olmaz.
- Sadece bu ikisini soruyorum. Diğer sorunlar başka partilerin iktidarında da olabilirdi.
Leonardo
22-03-2018, 18:31
Bazen sert yazıyorum. Ama insanlar şu ikisini karıştırıyorlar:
- Demokrasi kurallarını rencide etmeyen güçlü liderler ekonomi açısından başarılı olabilirler. Obama böyle bir insandı. Merkel böyle bir insan. Bunlar bu şekilde 2 veya 3 kere seçilerek arkalarında çok olumlu işler bırakabilirler.
İnsanlar bunu çarpıtıp "Punti de öyle bir lider", "Tayyip de öyle bir lider" demeye kalkıyorlar.
O da şöyle: otoriter kişi ve ya "güçlü lider" olan kişilerin kısa vadede istikrar getirdikleri doğrudur. Da Putin / Erdoğan durumunda bu daha çok IMF'ye borçlanmak gibidir (Demokrasiyi satıyorsun). Eninde sonunda İran'In / Suriye'nin düştüğü duruma düşersin.
/Bunun tek istisnası da Çarlık / Padişahlıktır. Arap ülkelerinde bu "Melik" dediğimiz kişiler ama dış destekle, ama petrol / haç geliriyle ülkelerini idare edebildikleri doğrudur. Fas böyle bir ülke mesela. Ama bu bile uzun vadede Dünya ülkesi olma hedeflerine uymaz.
Yani 80 ihtilali ne kadar iyi bir şeyse bu da o kadar iyi bir şey bence.
O yüzden doğu halklarının bence teorik düşünce / felsefe / ilke meselesine geri dönebilmesi gerek. Politikacıların "İlke böyledir ben bunu değiştiremem" noktasına gelebilmeleri gerek.
BU da lise düzeyinde felsefe eğitimi ile alakalı. (kendi fikrim tabi)
Sn Fabula
Her şey güzel de bize ne Batı gitti doğu geldi bize faydası ne.
Batıda hiç olmazsa örnek alınacak örnek gösterilecek bir demokrasi var doğuda ne var. Sermaye batı vasıtası ile büyümüş tamam da doğuda sermeye büyümesi yok mu.
Feytullah denilen yapılanma 1964 lerde başlıyor komünizm e karşı CIA ve MİT in anti komünist örgütlenme biçimi peki Feto gitti devlette anti komünizm bitti mi.
Bence bilemediğim derinlikteki suya dalmam altında ne var bilmeliyim. Batı bildiğimiz şey ne yapacağını nasıl yapacağını 1946 lardan bu yana öğrendik Ya doğu ne yapacak işte bunu bilmiyoruz. Öğrenmemiz için illada 70 yıl daha deneyim mi kazanmalıyız.
Bence batı kalmalı doğuyu bilmiyoruz.
Bu kurguları Türkiye nin doğunun ekseni etrafına girdiğini düşünerek yapıyoruz. Yanılmış ta olabiliriz .
Evet bu gün feto gitti (öyle görmemizi istiyorlar) peki ne geldi İsmail ağa, menzil ve benzerleri bunlar fetodan daha az mı tehlikeli.
Biri var ne yapacağını biliyor onu tanıyoruz biri var ne yapacağını bilmiyor ne kadar tehlikeli olduğunu da.
Hangisini tercih edelim bildiğimizi mi bilmediğimizi mi.
Bence başkalarının bize biçtiği donu değil kendimiz kendimize biçtiğimiz donu giymek daha akıllıca olur. Biz bu ülkede kimseye benzemeyen demokrasi istiyoruz benzerleri var o da batıda. Doğu karanlık
ilahimasal
23-03-2018, 09:43
Sn Kartopu
Bu cografya da , bu günler itibarı ile oyun kurucu Rusya .
abd denilen yapının projesi olan BÜYÜK ORTADOĞU PROJESİ ve onların işaret edilen dünya üzerin de ki tüm yöneticilerine , çok sağlam bir parmak SOKULDU . parmağı yiyenlerin hepsi gelecekte ki durumları için pozisyon almaya başladılar. En son anımsadığım Kaddafiye , çöl ortasın da arka kısmından sopa sokularak hayatına son verilmişti.
Dünya görüşüme göre olan TUTUMUMA karşın , KADDAFi ye sempatim vardı.
Bopun tüm destekcilerinin, Kaddafiye bakarak uykularının kaçtığına eminim.
Sn Kartopu batının ileri ve modern olan yapılarına aldanıpta abd ve benzerlerine sempati duymadığım gibi , doğu diye belirttiğim yerlerde ki yapılara da elbet sempatim yok.
abd denilen pislik yapının öyle yada böyle yok edilmesi gerekir. Bir yerlerden de başlanmalı.
Dikkat edersen , yurdumuz da , abd ye karşı ne zaman küçücük bir slogan dahi atılsa , uluyan çakallar hemen abd yi savunma İÇ GÜDÜSÜ ile saldırıya geçiyorlar.
Bu uluyan çakalların yok edilip , abd hizmetinin sona erdirilmesi için evet Rusya iyi bir partner.
Bu uluyan çakal grubunun aga babaları , sürekli , Rusya ve benzeri yapıları şucu bucu diyerek halkın önün de kin ve nefret olusturuyordu.
Türkiye de belli bir uluyan çakal kesiminin karşıt olduğu ülkeler
Mesela Iran
Mesala Çin
Mesala K.Kore
Bunlara karşıt olanları sıralar ve eşittir diyince karşımıza , abd denilen pislik yapı ortaya çıkıyor.
Bu coğrafyadan her nasıl olursa olsun abd denilen pislik yapı ve onun uluyan çakalları gönderilmelidir.
Dikkat edersen
Rusya ve Irana kin kusanlar bu gün adeta yalamak için sıraya giriyorlar. Kin ve nefretten eser yok ancak içlerinde sakladıklarına eminim.
Bu uluyan çakal grubu ve medyasının o ülkelerin ideolojilerine karşı olan TUTUMLARI asla değişmez. Bu günün şartları içerisinde o ülkeleri yalıyorlar.
abd denen pislik yapı buradan giderse , bu çakalların burada desteği kalmayacak. Yok olup gidecekler.
Mesela bu uluyan çakallar , yurdundan batıya gidip orada ya bir kadın bulup yada iltica yolu ile orada kalıp halen burada olan abd li pisliklerin politikalarına oradan destek veriyorlar. Bura da , bu duruma örnek bir üye forum da var ve denetim de.
Bunlar abd nin politikalarına öylesine tapıyorlar ki ! Rusya nın abd yi bu cografya dan söküp atmaları için yapılan tüm girişimlerine icten içe kuduruyorlar.
İşte bu tipleri bu hale sokanlar da , abd ve batı eksenli medya ve ekonomi grupları.
abd denilen pislik yapının bura da ki kolunun kanadının bir şekilde kırılması gerekiyor.
Mesela pkk ve uluyan çakal grubu ne kadar birbirine tersmiş gibi görünse de aynı yere başka sebeplerden hizmet ediyorlar.
pkk , ırkçı bir söylemle ayrışmak için abd ye hizmet ediyor.
Uluyan cakal grubuda , sözde inançlarını ucube bir ırkçılıkla diğer halk kesimlerini ötekileştirerek hali hazırda ki , ülkenin malına mülküne sömürmek için çökmek isteyen abd ye hizmet ediyorlar.
abd denilen pislik yapı , sözde milliyetçi olan iki grubu farklı görüşte de olsa çok rahat kullanıyor.
abd denilen pislik yapıya bir tek kurşun sıkan pkk lı yada uluyan çakal gördünüzmü?
Bırakın kurşun sıkmayı , tepki verene hain diyerek saldırıyorlar.
abd denilen pislik yapı geldiği yere gönderilmeli.
Bu cografya da , bu günler itibarı ile oyun kurucu Rusya .
Sn fabula
Sizin ABD ye kapitalist üretim ilişkili dışında özel bir düşmanlığınız var sanırım. Rusya yı koşulsuz savunuyorsunuz gibi geliyor bana.
Bence orta doğu ve asya da henüz taşlar yerine oturmuş değil erken karar verme insanı yanıltabilir.
Rusya bu bölgelerde belirleyici olamaz Rusya henüz dünya devleti konumuna yükselmiş değil . Evet ABD son zamanlarda güç kaybetmiş gibi görünüyor Ama ABD nin toparlanma dönemine girdiği de görünüyor.
Türkiye yi yönetenler in ağzından çıkıp medyaya yansıyan sözlerine bakarak ABD karşıtı olduğunu sanmayın sadece ABD ye nazlanıyorlar bana öyle geliyor. Yarın taşların yeri değişir ABD Türkiye ye biraz ödün verir taşlar yeniden döşenir onun için ABD veya Rusya adına değil Türkiye de yaşayan bizler adına konuşmak daha uygun olur sanırım.
Biz Türkiye de yaşayanlar olarak demokrasi istiyoruz ve örnek aldığımız demokrasi batı demokrasisi. Kendi adımıza konuşursak.
Ha farklı dünya ve rejim kurguluyorsak elbette farklı şeyler ister ve mücadelesini veririz o başka işte o başkanın içinde ne Rusya ne Çin ne AB ne ABD rejimleri var.
Ben şahsen AB den kopmaktan ondan uzaklaşmadan yana siyasi tercihin taraftarı değilim doğruda bulmuyorum.
Türkiye yi yönetenlere geldiğimiz de ABD den ayrılacağını hiç sanmıyorum.
Biz Türkiye de çok uluyan gördük parmak işaretleri bile bir uluma sempolu taşımakta olan çok örgüt var. Onun için mümkünse tartışma düzeyini düşürmeden yapmakta yarar var.
ilahimasal
23-03-2018, 10:27
Yazımdan galiba yönetenlerin abd den uzak durduğunu anlamışsın. Yok içlerinde saklıyorlar.
Ankara da ki sarayın hemen kenarına Atatürk orman çiftliği arazinin içine abd büyük elçiligi kuruluyor. İnşaası da devam ediyor.
Biliyorum ki bopcular ileriye dönük hesaplarını devam ettiriyorlar. İşte tam burada Ruya ya ihtiyaç var. Bu zihniyet asla abd den vaz geçmez diyorum. Varlıkları abd ye bağlı. Yönetim öyle bir dara düştü ki , Bitecekler. Ordunun yaptıklarına sahip çıktıklarına bakmayın , alakaları bile yok. Öyle sıkıştılar ki fetullah amcaları da yok , imralıda ki övdükleri de !
abd denilen pislik yapı öyle yada böyle sökülüp atılmalı .
Uluyanlar dediğimi ! Sende bende hepimiz de , biliyoruz. Seviye deyince , onlar bu uluma meselesinde zaten hiç çekinmiyorlar , abd ve politikalarını her desteklediklerinde ULUYORLAR.
Leonardo
23-03-2018, 15:29
Kartopu + Yönetim: Bu Fabula sanırım genç bir arkadaş. Yazdığı şeyi bilerek yazmıyor. Akli dengesi yerinde mi? gerçek bir katılımcı mı? onu da bilmiyoruz. Bence bu konu burada kapansın :)
Niçin kapansın Leonardo arkadaşım gayet nezaket içinde düşüncelerimizi söylüyoruz. Fabula arkadaşım benim anladığım kadarı ile Doğu Pericek in düşünceleri anlayışında. Ben yazılarından bunu çıkardım yanlış anlamışsam af ola.
Fabula ben Rusya yerine AB yi tercih ederim her ne kadar emperyalist bir ittifak olsa bile. Sizin yazılarınızdan Türkiye yi yönetenlerin Rusya yanlısı olduğunu çıkarmadım ben ne anlamışsam onu yazdım.
Ben şunu anlatmak isterim sen (Türkiye)kendine malik değilsen biri seni yönetir eğer biri yönetecekse bu yenisi değil eskisi olmalıdır derim. Çünkü eskiyi biliyoruz ne yapacağını da biz de nasıl önlem almalıyız onu da biliyoruz.
Ama yeniyi daha tanımıyoruz ne yapacağını da Güvenip çaylak durumuna düşmeyelim diyorum.
Ayrıca bölgede kim henüz hakim siyaset bunu da bilmiyoruz Evet son zamanlarda ABD başarısız Rusya da çok başarılı değil en azından uçakları çok güvenli değil düşüyor.
Bence karar vermek için biraz daha zaman gerekiyor.
Sonra ben Kürt düşmanı değilim evet eleştirdiğim yanları var ama bu beni Kürt düşmanı yapmıyor.
ilahimasal
23-03-2018, 19:41
Sevgili gönül insanı Aşık Mahsuni Şerif , durup dururken " KATİL AMERİKA " diye Türkü yazmadı ki !!!
abd denilen devletin katil , terörist , insan düşmanı olduğu herkesin malumu.
Böyle niteliklere sahip bir yapının bu topraklar da yeri yoktur ve bu coğrafyadan yandaşları ile birlikte kovulmalıdırlar. GO HOME YANKI diye boşuna denmiyor.
abd denilen katil yapının Dünya üzerinde kan dökmediği , sömürmediği bir alan yok.
Bu katil yapılanma , Irak' a girdiğ ve onlara bura da yardımcı olanlar ile birlikte kan ve göz yaşını demokrasi , özgürlük diye bölge halkına verip , karşılığın da bölge halkına ait olan tüm maddi serveti götürme hesabın da iken , birden bire Rusya ortaya çıktı ve bu katillerin frene basmasına sebep oldu.
İyide oldu !!!!!
Katil yapılanma amaçlarına ulaşmak için , Rusya ve Türkiye birbirine girsin diye , Rus jeti amerikanın burada ki elemanları ile düşürüldü. Rus elçi vuruldu !!! Rusya zarar görsün diye petrolün varil fiyatına dip yaptırıldı.
Katar üzerinden hala anlaşılmayan bir arap oyunu oynadılar.
Türkiye de ki , yandaşları ile garip bir darbe girişimin de bulundular , ekonomiyi bozmak için , uluslar arası kredi değerlendirme kurumlarını kullandılar , zarrap boklusunu öne sürdüler.
Yıne olmadı.
Irağa girmeyi kafaya koydukları günden bu güne , ilk defa Rusya yı burada gördük , Rusya bölgeye gelmeseydi , Esad gitmişti ve yerinde abd ye hizmet eden bir yapı gelmiş olucaktı . Bölgeye işitli pislikleri getirip , Türkiye de ki kolları ile bunlara lojistik tüm destek verilip , insanlara korku salıp pyd denilen yapıyı cilaladılar. Pyd ye , incirlik üzerinden kim bilir neler yolladılar.
Bura da ki işbirlikcileri boş durur mu ? Pyd liler yerin altına beton döksün siper yapsın diye çimentoyu buradan yolladılar. Daha neler yolladılar kim bilir?
Nedir abd denilen katil yapılanmanın burada ki emeli ? Demokrasi , özgürlük öyle mi ?
Onca pislikten bahsetmeyip ülke de ki , verilen tepki ne ? Medya baronu , abd sözcüsü doğan sömürü mekanizmasını satmış ! Aman çok önemli .
sn Kartopu , perinçek değil sempati duyulacak , evlat olsa kapının önüne konulacak tip.
Birilerinin !!! abd nin ve yandaşlarının eleştirilmesinden hoşnut olmaması gayet normal. Yaraları var gocunuyorlar deriz.
abd denilen devlet ukala , pislik bir yapıdır. Kendimize örnek alamayız. Bilakis uzak durmalıyız.
Leonardo
23-03-2018, 21:30
(Perinçeçi de değilim diyor :) )
Neyse.
Ben her şeyin birbirine karıştırılmasından yana değilim.
2004 yılıydı sanırım. insanlar "duydun mu şehre katil geliyor" diye gösteri yapıyorlardı.
Bu Bush'un Irak planlarına karşı memnuniyetsizliğin ifade edildiği, oradaki savaşa + o bölgeye müdahale edilmesine karşı konulan bir tavırdır ve gayet de sol bir tavırdır.
Bunu AKP'nin AB'ye, ABD'ye diklenip Araplar + İran + Rusya + Çin'e yaklaşması ile alakası yoktur. Böyle vıcık vıcık / sulu söylevlerden hoşlanmam.
Putin + Rus medyası de öyle. Adam daha kalkıp İngiltere'deki çifte ajanları ben öldürdüm, "Donald Trump'u seçim hillesi kullanarak ben seçtirdim" bile demiyor. Hala "Ben Kırımı işgal etmedim", "Ben Suriye savaşını içinden çıkılmaz hale getirmedim" diye geziyor.
Şimdi Putin (ya da Tayyip) gelip de bana "Ama ben -Yaki Go Home- diye şey ettiydim" diyemez. Yani ciddiyete sığmaz. Kimseyle bunu tartışacak halim de yok.
/Neyse:
dünyada iki anlayış vardır.
1) "O söyledi" ya da "Kitap öyle söylüyor" inancı. Fanatizm. İnsanların birilerinin dediklerine toplu halde inanıp herkesin buna inanmasını bekledikleri durum.
2) sorgulayan, araştıran, bilimsel yönteme dayalı, mantığa dayalı sorgulamayı içeren dünya görüşleri.
1 ve 2 farklıdır. 1 ve 1 birbirine tekrar eder, birbirine gaz verir. Tartışabilmek için 2 olman lazım. 2 değilsen zaten tartışamazsın.
(Biraz sert oldu belki ama bu böyle)
ilahimasal
24-03-2018, 00:46
amerikan ruyası bitmek üzere diyebiliriz.
Çok iddialı bir cümle gibi görünüyor .
Dunyanın neresine giderseniz gidin , iki sınıf vardır !!!
insanların anlayabileceği iki kelime ile ;
Zengin
Fakir
Bu iki sınıf sürekli kavga halindedir. Zengin daha zengin olmak için fakirin olduğu alanı iyice daraltıp kendisine şartsız köle olması için her türlü girişimde bulunabilir
Fakir olan kesim bu girişimleri engellemek için direnç gösterir. İşte bu direnç büyümesin , örgütlenemesin diye , fakirlerin içinde , anlamı olmayan ideolojiler ortaya çıkartarak fakiri kendi içinde kavgaya tutuşturur.
Fakir , sebebi NE DENDIR bilinmez bir şekilde bu zengin kesimin hem sözcülüğüne hemde bekçiliğine soyunur.
Bilim bu halin NASIL olduğunu açıklar ancak sebebinin NE DEN olduğu konusun da kesin bir çıkarım da bulunmaz.
Genel olarak bu durumun NASILINA cevap verir.. Durumunun farkına varamayan sersemler gibi.
Bu hallerini deneyim ile açıklamakta mümkün olmadığı için , amerikan ruyası görme rahatsızlığı da diyebiliriz.
Medyasını satan baron olayın da ki tahlil , abd nin kol ve kanatlarından birisinin daha kırıldığıdır.
Zenginler piyonların ardından kalelerini de kayıp etmeye başladılar , eni sonu ŞAHLARI mat olucak gibi görünüyor.
Zengin sınıfı ile fakir sınıfı binlerce yıldır birbirleri ile mucadele ediyor. Fakirlerin kendi içlerin de ki anlamsız savaşı olmasa , zenginler alt edilecek.
60 kuşağının olduğu dönemde ki sol hareketin yükselişi , abd li katillerin mudahalesi ile kırılıp neredeyse yok edilecek duruma gelmiş iken , durum yeniden tersine dönüyor gibi görünüyor. Türkiye de yeşil kuşak destekcisi yapılanmanın başı olan fetullah grubu yok edildi , kimin eli ile ?
Akp güçlensin diye , her seçim öncesi kaos ortamı yaratıp akp ye güç kazandıran pkk grubu da yok edilmek üzere , kimin eli ile
60 kuşağı bedel öderken , servetine servet katıp , sürekli gelen her abd ci hükümete göre poziyon alan ana medya diye adlandırılan kârtel ne oldu ? Kimin eli ile
2007 yılında bunlar olabilirdi diyebilirmiydik ? Bu forum nelere şahit oldu , arşivi kurcalayın bakın neler yazılmış !!!
En kral fetoydu
En bilge apoydu
En akiller
En iyi medya
En iyi süreç
Ne oldu bu iyi tayfası ? Dikkat edderseniz , geçenlerde cüppeli ahmet ve bağzı din simsarları gövde gösterisi yapar gibi fotograf verdiler. Sebebi ne ola ki demeyin !! Sıranın kendilerine geldiğini biliyorlar.
En büyük balık elbetteki en sona bırakılacak.
Ey fakir , abd politikalarını güzelleyene kadar nerede durduğunun farkına var önce.
Zenginler , fakirlerin içine her idelojiyi sokar ki , kendi araların da kavga bitmesin , kafalarını kaldırıp ne görebilsinler nede düşünebilsinler diye. Fakir ayaklanırsa , devlet değil zenginin düzenin bozulacağını bilirler.
Haaa bu arkadaş , kendini fakir olarak görmuyor olabilir. Bir evi , bir arabası , yeter miktarda birde geliri varsa , allana şükredip , ekmek arası tavuk döner yiyipte , yemek yedim diyen zenginlerimizden olabilir.
Sn Fabula.
Bende diyorum ki ABD ye nefretle bakarken Rusyayı sempatik gösterme ABD yi katil veya sömürücü gösterirken Rusyayı masum gösterme.
Önce ne istemeliyiz bunu bize kim verir ona bakalım. ABD fetocu tamam anladık da AKP de Rus cu olduğunda fark ne bizim için.
Biz demokrasi istiyoruz konuşma protosto etme karşı çıkma özgürlüğü istiyoruz. Bunu ABD temin etmiyorsa Rusya temin mi edecek.
Niye birini diğerine tercih edelim.
Bir tercihimiz var AB, onun iyi tarafları, demokrasi.
Biz vatandaş olarak ne isteyebiliriz devlet bir şey ister yöneticiler de ama biz kendimiz ne isteriz.
Evet Aşık Mahsuni katil Amerika dedi biz de dedik bir zamanlar O zaman sosyalizm (SB) yi ABD nin karşısına koyuyorduk şimdi ABD nin karşısına koyacağımız bir Sovyetler Birliği var mı.
Dünya değişti Sn Fabula hem de çok değişti.
Eski dünyada sosyalizm özlemdi şimdi demokrasi özlem oldu. Biz eski sosyalizm i bile demokrasi yok diye eleştiriyorken şimdi ABD karşıtı Rus yanlışımı olalım.
Biz demokrasi istiyoruz rahat nefes alacağımız rahatça örgütleneceğimiz yazacağımız konuşacağımız bir şey istiyoruz.
Şeytanı kovalayıp iblisi yatağımızda istemiyoruz.
Not= kusura bakma seni perincekçi sandığım için yanlış anlamışım.
Leonardo
24-03-2018, 17:02
Fabula her şeyi birbirine karıştırıyorsunuz. Özellikle sol düşüncelerin alınıp da Putinizm / AKP çıkarına hizmet edecek şekilde derlenmesinden hoşlanmıyorum. Bunu gazetede okuyorsanız bence gazetenizi değiştirin.
- Bir yandan da çok olumlu bir tablo çizmeye çalışıyorsunuz. "AKP aslında Feto'yu temizliyor, AKP aslında PKK'yı temizliyor" Hatta "AKP medya'Yı temizliyor" gibi.
Şİmdi ben solcuyum. Siz sağcısınız. BU ikisini önce bir ayıralım.
Ben Doğan grubuna yandaş haber yayınlayıp penguen haber yaptığı için kızarım. Televole / Ada programı gibi şeyleri sizin "fakir" dediğiniz kişilere izlettiği için, düzgün haber / belgesel / haber programı / tartışma programı yapmadığı için kızarım. Bunlar benim solcu kızgınlıklarım. Tamam mı?
AKP'nin medya düşmanlığı bu değil. AKP medyanın tamamını kontrol etmek istiyor. Sadece yandaş olmaları artık yetmiyor. Putinist rejim bunu gerektirir.
Diyelim ki Feto konusunda haklısınız (ki değilsiniz)
Mussolini döneminde Sicilya mafyası bitti mi?
- Daha da güçlendi
Putin döneminde Rus mafyası bitti mi?
- Belki daha da güçlendi.
Hitler Alman ekonomisini büyüttü. Alman ekonomisi Hitler'den sonra daha çok büyüdü (?)
Ben aşırı CHP'li değilim. Ama Ankara Metrosu'Nun inşası Melih Gökçek'ten önce başladı. Gökçek döneminde (25 yıl filan) bence çok az büyütüldü.
Da adam tabi ki "Bak PKK'yı yedim, Feto'yu yedim, Diğerlerini de ham yaptım" diyecek.
Asıl sorun sen kaç yaşındasın ve böyle şeylere niye inanıyorsun?
"Koskoca adamsın" diyeceğim, ama bir yanım senin halen çocuk olabileceğini söylüyor şu anda :)
Engse Hohol
24-03-2018, 17:57
Doğan Grubu medya'yı terk etmeyle akıllı bir iş yaptı çünkü Türkiye medyasında siyasi ve sosyal haberlerin doğru yansıtılması artık olanaksız. Yandaş medya organları arasına katılıp değer yitirmektense satmayı yeğledi bence. Zaten youtube gibi video kanalları, holdinglerin medya kanallarından daha zengin içerikli ve daha cesur yayın yapıyorlar. Cüneyt Özdemir youtuber oldu örneğin, yakında Ahmet Hakan da youtuber kervanına katılacaktır. Yalan haber aktaran medya kanalı, yalnızca reklam gelirinden para kazanırsa kazanır. 2-3 yıl sonra Akp'liler bile sıkılacaklar yandaş medya'dan ve youtuber izlemeye başlayacaklar.
Engse Hohol
24-03-2018, 19:12
https://www.youtube.com/watch?v=0WLHUth7m5U
Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır Medyascope.tv'de başlamışlar bile.
✔ (http://medyascope.tv/etiket/mirgun-cabas/) Mirgün Cabas medyascope.
✔ (https://www.youtube.com/channel/UCfeZdjH_RKcQgJCebxUpBSw) Ruşen Çakır medyascope.
Engse Hohol
08-04-2018, 21:35
✔ (http://t24.com.tr/haber/675000000-dolar-devletin-dogan-medya-grubunu-satin-alan-demirorene-verdigi-kredi,599949) Doğan Medyayı satıl alması için devletin Ziraat bankası, Demirören'e 2 yıl ödemesiz 10 yıllık 675.000.000 dolar kredi açmış. 675 milyon dolar kredi.
✔ (http://t24.com.tr/haber/dogus-holding-235-milyarlik-borcu-icin-yapilandirma-istedi,599738) Doğuş Holding kredi çektiği bankalardan 23,5 milyarlık borcuna yapılandırma talebi etti. Ülker'in sahibi Yıldız holding yapmıştı benzerini ve Arap asıllı Ethem Sancak, TMSF (https://www.sozcu.com.tr/2015/gundem/yandas-medya-kredi-borcu-derdine-dustu-864177/)'nin el koyduğu BMC, Akşam gazetesi, Star gazetesi ve Skyturk TV'yi, tamamen banka kredisi çekerek satın almıştı.
Mesut yılmaz döneminde bile bu denli yandaş medya palazlanmamıştı.
Leonardo
08-04-2018, 23:47
+- ve bazıları da bu doğuş medyayı okuyorlar.
Bazı insanlar bunları haber kaynağı saymadıklarını, bunlara inanmadıklarını ifade ettiklerinde o insanlara kızabiliyorlar :)
demirören'de bu tarz bir para olduğunu pek zannetmiyorum , Katarlılar falan vardır herhalde işin içinde. Uzan ile Doğan'ı halletmesi 15 yıl kadar sürdü Allah'ın elçisi'nin..
https://tr.sputniknews.com/turkiye/201806151033878319-chp-baris-yarkadas-aydin-dogan-demiroren/
ilahimasal
16-06-2018, 12:46
Demirören geberdi para biraz zor ödenir galiba .
Geberen Demirören geberesice Doğanın malını satın aldıktan kısa bir süre sonra geberdi.
Gebermiş bu adamın mal paylaşımıda zor olur. ....