Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Cevapla
 
Başlık Düzenleme Araçları Stil
  #1  
Alt 21-03-2018, 21:18
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
 
Üyelik tarihi: 22 Oct 2014
Bulunduğu yer: Platon'un Mağarası
Mesajlar: 1.906
Standart Doğan Medya Demirören'e satıldı

Aydın Doğan'ın Erdoğan Demirören'le anlaşmaya vardığı ve Doğan Medya Grubunu sattığı öğrenildi. Hürriyet'ten konuştuğumuz yetkililer, satışı yalanlanmadı ve akşam saatlerinde KAP'a bildirileceğini belirtti. İddiaya göre anlaşmaya varılan satış rakamı 1.2 milyar dolar..

Türkiye medyasının en büyük grubu olan Doğan Medya Grubu'nun satışı için anlaşmaya varıldığı öğrenildi. Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, Mayıs 2011'de Milliyet ve Vatan'ı sattığı Erdoğan Demirören'le Doğan Medya Grubu'nun satışı konusunda anlaştı.

Bünyesinde Hürriyet, Fanatik ve Posta gazeteleri ile Kanal D ve CNN TÜRK kanallarını da bulunduran Doğan Medya Grubu'nu satın alan Demirören Grubu'nun, bu satın almada arkasında başka bir sermaye grubunun da bulunduğu düşünülüyor. Demirören Grubu bu satın almayla birlikte Türkiye'de medya sektörünün en büyüğü haline geldi.

DEMİRÖREN'DEN BİR YETKİLİ: AKŞAM SAATLERİNDE AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Demirören grubundan üst düzey bir yetkili Reuters'ın sorularını yanıtladı. Reuters'ın sorusunu yanıtlayan üst düzey yetkili, "Doğan Medya Grubu'nu almak için görüşme yürütülüyordu. Belli aşamaya gelindi ve satın alma konusunda anlaşmaya varıldı. Doğan Grubu'nun bu akşam saatlerinde KAP'a açıklama yapması bekleniyor" dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem...tildi-2302151/


Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alıntı ile Cevapla
  #2  
Alt 21-03-2018, 21:25
pianola - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
pianola pianola isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Super Moderator
 
Üyelik tarihi: 22 Oct 2014
Bulunduğu yer: Platon'un Mağarası
Mesajlar: 1.906
Standart

demirören'de bu tarz bir para olduğunu pek zannetmiyorum , Katarlılar falan vardır herhalde işin içinde. Uzan ile Doğan'ı halletmesi 15 yıl kadar sürdü Allah'ın elçisi'nin..


Ben de içgözlemin kurbanıyım.
Sylvia Plath

Her bir sözcük, sessizlik ve hiçbirşeyliğin içinde gereksiz bir leke gibi...
Samuel Beckett

Uzun ince bir yoldayım, gidiyorum gündüz gece...
Aşık Veysel

Tekrar ede ede bitirilemeyen keşif, tekrar ede ede bitirememenin keşfine dönüşür.
Maurice Blanchot

İletişim, bir iletişimsizlik düzeneğidir.
Lacan

Sonuçta hepsi kendini kandırmaktan ibaret, öyle değil mi..?
Marilyn Monroe

ex nihilo nihil fit
il n'y a pas de hors-texte
Alıntı ile Cevapla
  #3  
Alt 21-03-2018, 22:36
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 07 Jul 2012
Mesajlar: 8.620
Standart

Kablo tv'de Tayyip konuşurken,tek tek kanallara baktım..Canlı yayın yapan kaç kanal olabilir?
Tam 18 kanal saydım..18..!
Türkiye'nin ne durumda olduğunu,başka bir veri ile izah etmeye hiç gerek yok bence..

Demirören'in arkasında Tayyip var..Doğan'ı da alır,herkesi/herşeyi alır..
Alıntı ile Cevapla
  #4  
Alt 22-03-2018, 09:24
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Oct 2017
Mesajlar: 3.462
Standart

Olay da ki tek eksik !

Bunların tüm varlıklarına el konulmaması. Sebep nedir bilemem , para verip yolluyorlar. Bu grubun ve tüm tusiad denen sömürücülerin mallarına el konulması en güzeli olacaktır.

Bunlar paradan başka amacı olmayan sömürücü gruplardır. Halka hiç bir faydası olmayan , Cumhuriyet devrimlerinin tamamını kendi çıkarlarına kullanan , halkı kendi mallarına bekçi ve zenginliklerine zenginlik katmak için insanları üç kuruşa köle olarak , adeta hanedan zihniyeti ile kullanan tiplerdir.

Bunların mallarına bekçilik yapmak ne VATANSEVERLIKTIR , ne de OZGURLUK.


Halk için Durum değişt mi ? HAYIR

sömürücüler yer değiştiriyor o kadar. Artık yeni AGA ya hizmet başladı.

Türk sinemasın da , köyü başka AGA ya sattıkları sinemalar var dı ya !

AHANDA tam o durum.
Alıntı ile Cevapla
  #5  
Alt 22-03-2018, 09:56
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 02 Dec 2014
Mesajlar: 3.695
Standart

Olay da ki tek eksik !

Bunların tüm varlıklarına el konulmaması. Sebep nedir bilemem , para verip yolluyorlar. Bu grubun ve tüm tusiad denen sömürücülerin mallarına el konulması en güzeli olacaktır.
--------------------

Mesele kim kimin malına kim el koyacak, mala el koyan malına el konulandan daha mı vefalı şevkatlı daha mı vatan sever. Sn fabula.
Bunlar leş üzerindeki kavgalar. Garip leş kim olduğu.
Dün bu ülkenin hakimiyeti başka ellerde idi bu gün başka ellerin eline geçiyor. Biz bu kavganın ne tarafında olalım veya olmayalım.

Bu kavga bu ülke tarihini değiştiğini anlatıyor 90 yıllık yolculuğun bittiğini anlatıyor. Biz istesek te istemesek te başka bir araçla başka bir şöförle yeni bir yola çıkacağımızı anlatıyor.=eğer gördüklerimizin dışında bir şey olamazsa=
Var sayalım Bütün TÜSİAD üyelerinin mallarına el konuldu bizim için ne değişecek. Hayatımız daha mı iyileşecek yoksa bir bilinmeze yeni bir yol mu açılacak.
Anadolu da bir söz söylenir. En kestirme yol bildiğin yoldur denir. Biz bu TÜSİAD çıları tanıyoruz ne yapacaklarını ne yapmayacaklarını aşağı yukarı öğrendik Ama yenilerin ne yapacaklarını bilmiyoruz derinliğini bilmediğimiz bir suya tedbir almadan dalmak ne kadar güvenli olabilir.

Bence biz değiştirene kadar eskisinin kalması daha iyi olur. Öfke ile kalkıp zararla oturmakta var.
Alıntı ile Cevapla
  #6  
Alt 22-03-2018, 12:46
ilahimasal ilahimasal isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 23 Oct 2017
Mesajlar: 3.462
Standart

Sn Kartopu

Türkiye de ki son olaylar , batı eli değil , doğu eli ile organize ediliyor .Bu durum da iyi bakan için , net olarak görünüyor.

Doğuda ki gücün adı Rusya .

Bu ülkede batının sözde demokrasi ve özgürlük safsatası ile belli bir ideoloji sürekli pislik üretti. Uluyarak hizmet ettiler.

Dikkat et, abd denen o aşşağılık yapının hizmetkarları tek tek yollanıyor. Bunu yapan sanki bu gün ki yürütme gibi görünse de , değiller. Onlar sadece bu gidişatta kullanılan ve kendilerinin güç olduğunu sanan ve para için her yöne anın da dönebilen tipler.

EN GÜÇLLÜ GÖRÜNDÜĞÜN AN ! EN ZAYIF OLDUĞUN ANDIR.


fetullah gülen denen kişinin nereye hizmet ettiği ve yıllar öncesi açtığı BANKAYA gelenlerin ve fetullah den adamın etrafın da dönen kişilerin akıbetleri de aynısı olucaktır.


Burayı dikkatli oku !!!!!

Fetullah denen yapılanmayı , çökertmenin tek yolu vardı , bu yol kendi etrafında sinek gibi dolananların eli ile yapıldı. Aksi halde yapılsaydı , her zaman ki gibi magdura yatıp daha da büyüyeceklerdi.

Bu gün dikkat et fetullahın adı feto oldu , bir tek savunanı olmadığı gibi , Terörist olarak damgalandı . Bir daha asla yeşillenemeyecek. Onu bu hale sokan da , aynı yolda yürüyen dostları. Bir baskasına bu durum çözdürülebilirmiydi? Mümkün değil.

Fetullahın bu ülkede halen kriptoları iş başın da diyorlar . Kısmen doğru.

Bu kriptolar SİYASETTE sessiz sedasız duruyorlar. El dokunulmuyor gibi görünsede , bir gün sağlam dokunacaklar onlara. Bundan nasıl emin olabiliyorum ? Gidişattan.

Bu yürütmeye , batıya hizmet eden ne kadar yapı varsa tamamı onların eli ile temizletiliyor.

Batıya hizmet edenleri hepimiz biliyoruz. Bunlardan birisi de pkk denilen terör örgütü . Bu örgütle , lay lay lom işler tutan yürütmeye , kendi eli ile temizlik yaptırılıyor.

Bir gün bunların temizlenmesinden sebep kimse mağdura yatamayacak. Kimse savunma yapamayacak.

Hulasa

Erdoğana , fetullah temizletildi , pkk denilen örgütte temizletiliyor, ve sırada abd uşağı ekonomik gruplar da ve peşinden de yürütmede ki ler olucak.

Bunu da göreceğiz , yürütmedekilere , kendi elleri kendilerini imha ettirecekler.


Denize girmekte problem yok sn Kartopu.

Bu durumu kim sürdürüyorsa ! Bunların batılı pisliklerin , içeride ki piyonlarının kolunu kanadını kırdığını görmek hoşuma gidiyor.

Yeter artık batının 1950 den beri uluyarak yada ulumayarak burada hizmetini yapan alçakların yaptıkları.


Neymiş efendim batının özgürlüğü ! Bunu savunan her kimse alçaktır.

Batı kendisine özgürdür. Bize değil.
Alıntı ile Cevapla
  #7  
Alt 22-03-2018, 14:29
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 02 Nov 2017
Bulunduğu yer: İzmir-California hattı
Mesajlar: 266
Standart

Zaten yeterince iktidar yalakalığı yapıyordu Aydın Doğan.
Ama o bile yetmedi.

AKP geldiğinde daha da zenginleşeceğiz demiş zamanında Emin Çölaşan a. Kapitalist açıdan bakmaya çalışmış, kazan-kazan modeli. Biz onlara kazandıralım, onlar da bize diye düşünmüş. Ama büyük balık, küçük balığı yedi.

Artık dayanamıyorum dedi ve satmak zorunda kaldı.

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alıntı ile Cevapla
  #8  
Alt 22-03-2018, 17:52
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 12 Dec 2017
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 1.371
Standart

- Hep söylüyorum. Liberal kesim + AB + ABD'nin memnun olma dönemi 2012 civarında bitti. Zaman da çabuk geçiyor.


Fakir kesimin en büyük sorunu zaman kavramlarının az olması. BUnları iktidara gelişi 2002. Yani yıl 2008 olsa "durum gayet normal" diyeceğim. Da adam zaten Li Xi ping ile yarışıyor. Putin ile yaşıt, İkinci Melih gökçek olmaya aday.


Peki neden bütün ülkelerde 4 senede bir seçim kuralı var?
- Böyleleri gelip %50, %80 oy ile 120 kere seçilsin diye değil herhalde değil mi?


Sayın Fabula ile maalesef aynı dünyada yaşamıyoruz. "Bunlar aslında çok iyi iş yapıyor" lafına en başta Emine Erdoğan sebebiyle inanmam. Tamam insan bedeni uyum sağlar, o sıcakta her yeri kapanarak dolaşabilir, bünyesi de bunu kaldırabilir. Ama önce Atatürk'Ün 1 Asır önce kadınlarla nasıl etkileşim kurduğuna bakın. Bir buna bakın. Olmaz yani.


/Ben iyimserdim. Benim iyimserliğim 5 sene önce bitti. Uluslar arası düzen şaşırmaz / hata yapmaz. Bütün medeni ülkeler tek tek sendne uzaklaşıyorsa, ülkede sorun olduğunu oradan anlarsın. "Bunlar iyi iş yapmıyorlar" aşırı fanatik bir yaklaşımdır. Tamam yapıyorlar.


Ama iki şey sordum ben:


1) Demokrasi nereye gitti? ("gidiyor" demedim. "Gitti" dedim) Rusya'ya, Putin'e gitti. Syn. Fabula bundan memnun ise, Bende çok memnunum o zaman.


2) Çağdaşlaşma kavramı ile sorun var. BU şekilde aralıksız ve din / gelenek yanlısı siyaset olmaz.


- Sadece bu ikisini soruyorum. Diğer sorunlar başka partilerin iktidarında da olabilirdi.
Alıntı ile Cevapla
  #9  
Alt 22-03-2018, 18:31
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış
 
Üyelik tarihi: 12 Dec 2017
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 1.371
Standart

Bazen sert yazıyorum. Ama insanlar şu ikisini karıştırıyorlar:


- Demokrasi kurallarını rencide etmeyen güçlü liderler ekonomi açısından başarılı olabilirler. Obama böyle bir insandı. Merkel böyle bir insan. Bunlar bu şekilde 2 veya 3 kere seçilerek arkalarında çok olumlu işler bırakabilirler.


İnsanlar bunu çarpıtıp "Punti de öyle bir lider", "Tayyip de öyle bir lider" demeye kalkıyorlar.


O da şöyle: otoriter kişi ve ya "güçlü lider" olan kişilerin kısa vadede istikrar getirdikleri doğrudur. Da Putin / Erdoğan durumunda bu daha çok IMF'ye borçlanmak gibidir (Demokrasiyi satıyorsun). Eninde sonunda İran'In / Suriye'nin düştüğü duruma düşersin.


/Bunun tek istisnası da Çarlık / Padişahlıktır. Arap ülkelerinde bu "Melik" dediğimiz kişiler ama dış destekle, ama petrol / haç geliriyle ülkelerini idare edebildikleri doğrudur. Fas böyle bir ülke mesela. Ama bu bile uzun vadede Dünya ülkesi olma hedeflerine uymaz.


Yani 80 ihtilali ne kadar iyi bir şeyse bu da o kadar iyi bir şey bence.


O yüzden doğu halklarının bence teorik düşünce / felsefe / ilke meselesine geri dönebilmesi gerek. Politikacıların "İlke böyledir ben bunu değiştiremem" noktasına gelebilmeleri gerek.


BU da lise düzeyinde felsefe eğitimi ile alakalı. (kendi fikrim tabi)
Alıntı ile Cevapla
  #10  
Alt 22-03-2018, 19:34
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye
 
Üyelik tarihi: 02 Dec 2014
Mesajlar: 3.695
Standart

Sn Fabula
Her şey güzel de bize ne Batı gitti doğu geldi bize faydası ne.
Batıda hiç olmazsa örnek alınacak örnek gösterilecek bir demokrasi var doğuda ne var. Sermaye batı vasıtası ile büyümüş tamam da doğuda sermeye büyümesi yok mu.
Feytullah denilen yapılanma 1964 lerde başlıyor komünizm e karşı CIA ve MİT in anti komünist örgütlenme biçimi peki Feto gitti devlette anti komünizm bitti mi.

Bence bilemediğim derinlikteki suya dalmam altında ne var bilmeliyim. Batı bildiğimiz şey ne yapacağını nasıl yapacağını 1946 lardan bu yana öğrendik Ya doğu ne yapacak işte bunu bilmiyoruz. Öğrenmemiz için illada 70 yıl daha deneyim mi kazanmalıyız.

Bence batı kalmalı doğuyu bilmiyoruz.
Bu kurguları Türkiye nin doğunun ekseni etrafına girdiğini düşünerek yapıyoruz. Yanılmış ta olabiliriz .
Evet bu gün feto gitti (öyle görmemizi istiyorlar) peki ne geldi İsmail ağa, menzil ve benzerleri bunlar fetodan daha az mı tehlikeli.

Biri var ne yapacağını biliyor onu tanıyoruz biri var ne yapacağını bilmiyor ne kadar tehlikeli olduğunu da.
Hangisini tercih edelim bildiğimizi mi bilmediğimizi mi.

Bence başkalarının bize biçtiği donu değil kendimiz kendimize biçtiğimiz donu giymek daha akıllıca olur. Biz bu ülkede kimseye benzemeyen demokrasi istiyoruz benzerleri var o da batıda. Doğu karanlık
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Önerilen Siteler


Yetkileriniz
Yeni Mesaj yazma yetkiniz Aktif değil dir.
Mesajlara cevap verme yetkiniz aktif değil dir.
Eklenti ekleme yetkiniz aktif değil dir.
Kendi Mesajınızı değiştirme yetkiniz Aktif değildir dir.

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz forumu seçiniz


Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:52 .