Orijinalini görmek için tıklayınız : ABD Suriye'yi Vurdu
Nisan 14, 2018
Rusya'dan ilk açıklama: Amerika Birleşik Devletleri uluslararası kuralları ihlal etti
ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik düzenlediği ortak operasyona Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya'dan yapılan açıklamada, "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti, Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başlattığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti" dedi.
Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri hava saldırısının sonuçlarının olacağı konusunda uyarıda bulunarak, Rusya'nın Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Antonov attığı twitte, "Önceden tasarlanmış bir senaryo uygulanıyor. Yine, tehdit altındayız. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Rusya Cumhurbaşkanına hakaret etmek kabul edilemez. Kimyasal silahların en büyük cephaneliğine sahip olan ABD diğer ülkeleri suçlamak gibi bir hakka sahip değil" ifadelerini kullandı. İHA
ZAHAROVA: EGEMEN BİR DEVLETİN BAŞKENTİNE DARBE VURULDU
Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, ABD, İngiltere ve Fransa'nın saldırılarıyla ile ilgili Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Önce Suriye halkı için Arap Baharı kullanıldı, ardından DEAŞ, şimdi de ABD'nin akıllı füzeleri. Uzun yıllar terör saldırıları altında ayakta kalmaya gayret gösteren egemen bir devletin başkentine darbe vuruldu" dedi.
"Suriye barışçıl bir geleceğe sahip olduğu anda saldırıya uğradı" diyen Zaharova, Beyaz Saray'ın medyada çıkan bilgilere dayanarak Suriye'deki kimyasal saldırıdan emin olduğunu belirtti ve ekledi: "15 yıl önce Beyaz Saray deney tüpü kullandı, şimdi ise deney tüpünün yerine Washington, medyayı kullandı."
Rusya Savunma Bakanlığı da ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye´ye gerçekleştirdikleri saldırıda 100´den fazla roket kullanıldığını açıkladı.
Açıklamada, "Suriye´ye ABD, İngiltere ve Fransa´nın hava ve deniz üslerinden 100´ü aşkın seyir roketi ve havdan-karaya roket atıldı" denildi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/son-dakika-rusya-abd-tum-uluslararasi-kurallari-ihlal-etti-2349362/
ilahimasal
14-04-2018, 10:10
Türkiye Cumhuriyetine DARBE girişiminde bulunan abd devleti , Suriye devletini bombalarken , darbeyi yaşayan müslüman vatandaşların zevkten dört köşe olma ÇELIŞKISI nasıl açıklanabilir ki ?
abd denilen alçak devleti bu bombalamayı Türkiye topraklarında ki üslerden yaptıysa durum daha vahimdir.
Emperyalizmin bu topraklarda ki en büyük dostu siyasal islamcıların olduğu net olarak görülebiliyor.
Filistinde ki mazlumlar için girişimde bulunmayan bu yam yamlar müslümanların STRATEJIK ORTAGIDIR.
Saint-Just
14-04-2018, 10:21
https://www.ntv.com.tr/dunya/son-dakika-abd-ingiltere-ve-fransa-suriyeyi-vurdu,SxAZmgyOJUSYjkimGgWnZQ
suriye'de kuskuyu yiyen abd, terorle yapamadigini simdi füzelerle yapmaya calisiyor.
abd ve onun yancilari olan ingiltere ve fransa kopek gibi etrafa saldirmanin hesabını verecek.
nato denilen aşağılık emperyalist oluşum bunun hesabını verecek.
ne kadar çabalarsaniz cabalayın suriye halkı ve egemen suriye hükümeti düşmeyecek
eger sovyetler olsaydı bunu denemeye bile cesaret edemezdiniz ya neyse. en azından rusya'dan artık bir şeyler bekliyorum.
Şüpheci Dinsiz
14-04-2018, 13:12
Sol.org.tr (http://haber.sol.org.tr/dunya/rusya-savunma-bakanligi-dumadaki-kimyasal-saldiri-videosunun-nasil-cekildigini-anlatti-234976)
Rusya Savunma Bakanlığı, Duma’daki ‘kimyasal saldırı’ videosunun nasıl çekildiğini anlattı
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Duma ilçesine yapıldığı iddia edilen "kimyasal saldırının sonuçları" ile ilgili çekimde yer alan kişilerin videonun kurgulandığını anlattıklarını belirtti.
http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/rusyadan_ingiltereyi_kizdiracak_aciklama_152364425 9_426_0.jpg
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Duma ilçesine yapıldığı iddia edilen "kimyasal saldırının sonuçları" ile ilgili çekimde yer alan kişilerin videonun kurgulandığını anlattıklarını belirtti.
Sputnik'te yer alan habere göre Konaşenkov, “Bu videonun çekimlerinde doğrudan yer alan kişileri bulmayı ve onlara soru sormayı başardık. Bugün bu kişilerle yapılan röportajı sunuyoruz. Duma’nın sakinleri, kurgu çekimlerinin nasıl yapıldığını, kendilerinin hangi sahnelerde yer aldıklarını ve ne yaptıklarını detaylarıyla anlattı” diye konuştu.
Çekimlere katılan kişilerin arasında yerel hastanenin acil servisinde çalışan iki sağlık uzmanının bulunduğunu belirten Konaşenkov, doktorların "hastaneye getirilen hiçbir yaralıda zehirli maddenin neden olduğu belirtilerin bulunmadığını" aktardıklarını söyledi.
Konaşenkov, “Yaralılara ilk yardım yapılırken bilinmeyen kişiler hastaneye koşarak girdi. Bazılarında video kameralar vardı. Bu kişiler bağırmaya, panik yaratmaya başladı ve orada bulunan herkesin zehirli maddenin etkisine maruz kaldığını bağırarak, herkesin üzerine hortumla su dökmeye başladı. Hastalar ve akrabaları panik içinde birbirlerinin üzerine su dökmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Tümgeneral Konaşenkov, tüm bu sahneler videoya alındıktan sonra bilinmeyen kişilerin oradan hızlı bir şekilde uzaklaştıklarını da sözlerine ekledi.
Provokasyonun organizasyonunda İngiltere’nin yer aldığını da belirten Konaşenkov, “Londra’nın daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığı konusunda güvenilir bilgiye sahibiz” diye konuştu.
XpKchs241Ro
Ana haber kaynağı tr.sputniknews.com (https://tr.sputniknews.com/videokulubu/201804131033028014-rusya-savunma-bakanligi-duma-suriye-kimyasal-saldiri-video-konasenkov-kanit-provokasyon/)
Şüpheci Dinsiz
14-04-2018, 13:20
tr.sputniknews.com (https://tr.sputniknews.com/rusya/201804131033026305-rusya-kimyasal-provokasyonun-arkasinda-ingiltere-var/)
Rusya: Kimyasal saldırı provokasyonunda İngiltere'nin dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahibiz
https://cdntr2.img.sputniknews.com/images/102816/42/1028164293.jpg
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını söyledi. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını vurguladı.
Suriye'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, İngiltere'nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.
'LONDRA, BEYAZ MİĞFERLER'E YOĞUN BASKI YAPTI'
Konaşenkov, Londra yönetiminin daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığının altını çizdi.
'CEYŞ'ÜL İSLAM'IN SALDIRISINA ŞAM'IN VERECEĞİ YANITI PROVOKASYON AMAÇLI KULLANMA TALİMATI VERİLDİ'
Bakanlığın sözde kimyasal saldırı görüntülerini çeken ekipteki kişileri bulduğunu ve bu kişilerin süreci anlattığını aktaran Konaşenkov, "Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler'e Ceyş'ül İslam'ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan'da Şam'a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler'in Şam'ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi" diye konuştu.
'BU OLGULAR GÜNÜMÜZDE KANIT NİTELİĞİ TAŞIYOR'
Bu tür olguların günümüzde kanıt niteliği taşıdığının altını çizen Konaşenkov, Rusya'nın kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandığını tüm düzeylerde birçok kez dile getirdiğini anımsattı.
'PROVOKASYONUN ASIL AMACININ ABD'Yİ SALDIRIYA TEŞVİK ETMEK OLDUĞUNU HERKES ANLADI'
Rusya Savunma Bakanlığı'nın 7 Nisan'da Duma'da uluslararası kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmak adına provokasyon düzenlendiğine dair çok sayıda kanıta sahip olduğunu kaydeden Konaşenkov, söz konusu provokasyonun asıl amacının ABD'yi Suriye'ye füze saldırısı düzenlemeye teşvik etmek olduğunu herkesin anladığını vurguladı.
'OPCW'YE DUMA'DA GÜVENLİK GARANTİSİ SUNMAYA HAZIRIZ'
Diğer taraftan Rusya'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) iddiaları tarafsız olarak soruşturmasını istediğini söyleyen Konaşenkov, Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin OPCW heyetine Duma'da güvenlik garantisi sunmaya hazır olduğunun altını çizdi.
'63 BİN DOĞU GUTALI EVLERİNE DÖNDÜ'
Doğu Guta'daki insani duruma ilişkin bilgi de veren Konaşenkov, Rus askerleriyle yerel yönetimin düzenlediği kapsamlı insani yardım operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
Rus yetkili, operasyon sırasında 63.117'si militanlar ve aileleri olmak üzere 170.152 kişinin bölgeden tahliye edildiğini, yaklaşık 63 bin kişininse evlerine döndüklerini ifade etti.
Karanlıktan aydınlığa
14-04-2018, 13:24
Türkiye Cumhuriyetine DARBE girişiminde bulunan abd devleti , Suriye devletini bombalarken , darbeyi yaşayan müslüman vatandaşların zevkten dört köşe olma ÇELIŞKISI nasıl açıklanabilir ki ?
abd denilen alçak devleti bu bombalamayı Türkiye topraklarında ki üslerden yaptıysa durum daha vahimdir.
Emperyalizmin bu topraklarda ki en büyük dostu siyasal islamcıların olduğu net olarak görülebiliyor.
Filistinde ki mazlumlar için girişimde bulunmayan bu yam yamlar müslümanların STRATEJIK ORTAGIDIR.
ekşi sözlük -" altıncı filo " başlığına bakınca zihnimde bir ampul yandı.böyle birileri varsa bilerek yaptıklarına inanmıyorum.
Leonardo
14-04-2018, 13:56
- Yalnız siz Batı medyasını hiç takip etmiyorsunuz.
Kimi katılımcı Türk medyasından alıntı yapmış (AKP kontrolünde),
Diğerleri Putin kontrolündeki Sputnikten filan alıntı yapmış.
/Her ikisi de olayın Rusya yorumu paylaşıp ABD'ye öfke kusuyor.
Hiç dikkat etmiyorsunuz. Esat denen insan kendi insanına karşı kimyasal silah kullandı.
- Bu Rusya sevgisini de anlamıyorum. Rusya size ne veriyor? AKP'yi desteklemek, Azerbaycandaki Aliev hanedanı gibi burada bir Tayyip hanedanı kurmak dışında size ne faydası oldu?
- Bir de ne zaman bu kadar ABD düşmanı oldunuz?
/Çok saçma. Kendi halkını katleden adamı + Rusya savunması yapıyorsunuz. Bunların doğrudan müttefiki olan İran + AKP'yi savunuyorsunuz. O zaman siz solcu değilsiniz. Diğer taraftaki gibi gizli MHP'li filansınız.
Çok büyük yanlış yapıyorsunuz. Demokrasi güçlerine "yalancı" İran + Rusya + Putin grubunu "doğrucu" ilan ediyorsunuz.
Bence olayları hiç takip etmiyorsunuz ve sahte haber kaynaklarından beyniniz yıkanmış.
Mesela devlet kontrolünde olan, AKP veya Putin kontrolünde olan basın kaynağını niye okuyorsunuz? + bunlara neden inanıyorsunuz?
ya hiç bir şey bilmiyorsunuz. Ya da siyasetten gerçekten anlamıyorsunuz.
Şüpheci Dinsiz
14-04-2018, 14:36
Leonardo,
Mesela ne söylüyormuş, ne yazıyormuş Batı medyası? Kimmiş bu Demokrasi güçleri? Yazın da bilelim.
Haberde yazılanları okudunuz mu?
Diyor ki;
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) olayı araştırmasından önce saldırı düzenlenmiş.
Yani emperyalistlerin elinde kanıt yokken saldırmışlar. Suriye-Rusya "OPCW personelini biz koruruz, gelip araştırsınlar" diyen taraf.
Rusya taraftarlığıyla bunun ne ilgisi var?
Elinde o tarihte kimyasal silah bulunmadığı halde Irak'a "kimyasal silahları var" diyerek girip yıkım yapan ABD+İngiltere+diğer NATO ülkelerini biz unutmadık. 1 Milyondan fazla insanın öldüğü, 300.000 civarında kadının tecavüze uğradığı, milyonlarca insanın evsiz, aşsız, susuz, hastanesiz kaldığı bir yıkımdı. Irak hala kendisini toparlayamadı.
Peki, örneğin Dick Chaney, Tony Blair gibi kişilerin Irak'ın yıkımından sonra "kimyasal silah var diyerek yalan söyledik" itiraflarını duymadınız mı? Alın size Batı medyasından Irak yalanları (http://www.bbc.com/turkce/haberler/2013/03/130318_irak_yalanlar).
Yine aynı yalanı söyleyerek Suriye'yi ve İran'ı yıkmaya çalıştıklarını görmemek için insanın beyninin iğdiş edilmiş olması gerek.
Suriye taraftarlığıyla da ilgisi yok. Bize ne hükümetlerden? Bizim derdimiz halk, halklar, insanlar, haklar ve hürriyetler.
Troll müsünüz, balık beyinli mi, hepten beyinsiz mi?
ilahimasal
14-04-2018, 15:18
abd bombalarken , müslümanların alaakbağ diye slogan atmaları enteresan.
Başbakan abd nin bombalamasını olumlu gördüğünü söyleyince , salonda ki lerden alkışlar koptu.
Pyd ye silah veren abd
Fetoyu destekleyen abd
Darbe yapan abd
Zarrablarını koz olararak kullanan abd
Bunlar abd ile gönül bağını koparamazlar.
Allahlarından değilde abd den olumlu bir girişim beklemelerine ne demeli.
Kimyasal silah kullanılmadığını da Ruslar söyledi.
Rusya iyi ki var.
Esadın yerinde olsam abd nin , suriye de ki tüm üslerini vururdum. Çokta zevkli olurdu.
Bir sürü abd iti geberirdi.
Ya o avrupalı itler!! İngiliz , fransız itleri. Burda onları öven itler.
Görünen o ki !! abd bir kaç yeri bombalayarak Suriyeden çıkmayacagını ilan etti. Yaptı yapacağıda buydu. Daha ileri gidemez.
Şimdi bizimkilerin sözünde durup Membiçe girmeleri. Haydi bakalım. Bekliyoruz. Membiçe girin.
Leonardo
14-04-2018, 16:57
Leonardo,
Mesela ne söylüyormuş, ne yazıyormuş Batı medyası? Kimmiş bu Demokrasi güçleri? Yazın da bilelim.
Haberde yazılanları okudunuz mu?
Diyor ki;
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) olayı araştırmasından önce saldırı düzenlenmiş.
Yani emperyalistlerin elinde kanıt yokken saldırmışlar. Suriye-Rusya "OPCW personelini biz koruruz, gelip araştırsınlar" diyen taraf.
Rusya taraftarlığıyla bunun ne ilgisi var?
Elinde o tarihte kimyasal silah bulunmadığı halde Irak'a "kimyasal silahları var" diyerek girip yıkım yapan ABD+İngiltere+diğer NATO ülkelerini biz unutmadık. 1 Milyondan fazla insanın öldüğü, 300.000 civarında kadının tecavüze uğradığı, milyonlarca insanın evsiz, aşsız, susuz, hastanesiz kaldığı bir yıkımdı. Irak hala kendisini toparlayamadı.
Peki, örneğin Dick Chaney, Tony Blair gibi kişilerin Irak'ın yıkımından sonra "kimyasal silah var diyerek yalan söyledik" itiraflarını duymadınız mı? Alın size Batı medyasından Irak yalanları (http://www.bbc.com/turkce/haberler/2013/03/130318_irak_yalanlar).
Yine aynı yalanı söyleyerek Suriye'yi ve İran'ı yıkmaya çalıştıklarını görmemek için insanın beyninin iğdiş edilmiş olması gerek.
Suriye taraftarlığıyla da ilgisi yok. Bize ne hükümetlerden? Bizim derdimiz halk, halklar, insanlar, haklar ve hürriyetler.
Troll müsünüz, balık beyinli mi, hepten beyinsiz mi?
- Troll değilim. Ama Rusya'yı "kurtarıcı" olarak kabul etmek Türkiye'deki medyanın zayıflığının kanıtıdır. Propaganda'nın benzerliğine neden dikkat etmiyorsunuz?
AKP: "Dünyayı yöneten kötülük güçleri Kürdistan kurmak istiyorlar, Ben sizi buna karşı koruyacağım".
Putin: "Yalancı Batı medeniyeti savaş için bahane arıyor, Ben sizi buna karşı koruyacağım".
:shocked:
Yani iyi adamlar Rusya + iran + Esat + AKP
Kötü adamlar: İngitere + Fransa + ABD + Batının geneli :)
Farkındaysanız kızmıyorum. Ama Rus Basınını (spunik kanalını filan) Putin kontrol ediyor. Rusya'da hiç kimse hükümet onaylı olmayan Tweet bile gönderemez.
2) Can Dündar olayını düşünün. En ünlü düşünür / gazeteci / araştırmacılarımızdandır. Onun gibi birçok yazar akademisyen vs. Yunanistan'a kaçtı. Bu da Türk basını.
- ben olayları takip ediyorum. Hem İngiltere suikastinde hem de bu Suriye olayında detaylarına kadar her şey biliniyor. Saldırıdan sonra rejim güçleri ambülansları / sağlık personelini filan hedef almışlar.
- ırak olayı farklı. Ben 9-10 yaşındayken Baba Bush Irağı vurmaya başlamıştı. BU tür rejimlerde mesele Kimyasal silah değil. Bunların istikrarsız olması ve bunların yaptıkları işlerin dünyanın dengesini bozması meselesi var.
Ben sol görüşlüyüm, Ama Bush döneminde ABD'nin Irak ve Afganistan girmesine karşı çıkmadım. Hele ikincisine hiç karşı çıkmadım. Bush "kimyasal silah var" dedi, sonra olmadığının başından beri bilindiği ortaya çıktı. Ama siyaset böyle. Yeri gelince bahane üretmeyi de bileceksin.
Tuhaf da bir kaynaşma olmaya başladı. Sol'a ait fikirleri, mesela ABD'nin Irağa girmesi gibi fikirleri alıyorlar, kendi işlerine geldiği gibi yorumlayım "Öyleyse AKP + Putin bizi kurtarsın" diyorlar. Kaç tane mantık hatası, kaç tane tutarsızlık, Bir sürü çarpıtma + yanlış bilgilendirme.
Peki o zaman: Rusya Kırım'a da girmedi. ABD seçimlerine de müdahale etmedi, İngiltere'de sinir gazlı saldırı da düzenlemedi, Suriye'ye de "İyi kalpli demokratik lider Esat'ı korumak için" girdi, Sinir gazlı saldırı da olmadı: Orada fare gibi ölen insanlar aslında Libaya'da yaşıyor (ya da öyle bir şey)
/Gülmeye de gerek yok. BU "yeni nesil faşizm" ben öyle diyorum. Gayet çevrimiçi, Tweetler filan havada uçuşuyor, Bir şey yap, "ben yapmadım" de. Doğru söyleyen herkes de yalan söylüyor.
Tek sorun: Kimsenin kafası çalışmıyor sanıyorsunuz. Ben mesela Türk basınına ya da Rus basınına inanmıyorum. Batı medyası (özgür olduğu için) her zaman daha inandırıcı. Batı'da da yine Chomsky'den alıntı eksiklikler var. Ama Kimse Can Dündar gibi ülkesini terk etmek zorunda kalmıyor, Ya da kimse bir tweet yüzünden Yunanistan'a kaçmak zorunda kalmıyor.
Eskiden de öyleydi. Bizim zamanımızda da belli başlı yayınlar vardı, onun dışında %90 fasa-fiso idi ama, Mesela TRT'nin gizlediği şeyi bazen A-TV daha açık anlatabiliyordu. Bugünkü kadar değildi sizin anlayacağınız.
+ Sen başörtüsü + dini inançları siyasal silah haline getirmiş bir unsursun.
Veya Putin durumunda Çarlık Rusyasını geri getirmek isteyen bir varlıksın.
ABD + Batı düşmanlığı bunlara mı kalmış? Ben onu soruyorum.
Rusya nasıl bu halkların kurtarıcısı haline geldi?
- Hayır Rusya kurtarıcı filan değil. Kendisi her seçimde %90 oy ile seçiliyor. Liderlerin %90 oy ile seçildiği ülkelerle de akranlık ediyor. Ondan sonra, sol bir düşünce olan "Ama Amerika oraya giremez ki" filan diyor.
- Doğru giremez. Türkiye de giremez. Da kendi insanına fosfor gazı atmak ne demek? - Kendi insanını fosfor gazı ile tehdit eden adamı desteklemek ne demek? Hatta - Saddam'ı ben niye koruyayım? Amerika geldi devirdi işte. Nesi kötü bunun?
/ Bir de Fransa / İngiltere "Ya bu kadar da yapmasaydınız" dese anlarım.
Da Rusya neyin kurtarıcısı.
Hepten şey diyelim o zaman:
" Biz insanca yaşamak istemiyoruz, Basın özgürlüğü / demokrasi gibi şeyler bizi bozar, tek liderli ülke istiyoruz, Bizim tek lider isteğimize saygı göstermeyen ülke olamaz, bu ayıp, Putin de bizim bu özgür olmama özgürlüğümüze sayg gösteriyor, o yüzden seviyoruz" mı diyelim?
Dediğim gibi. insanları iyice saf zannediyorlar daha çok buna kızıyorum. :)
Leonardo
14-04-2018, 17:00
abd bombalarken , müslümanların alaakbağ diye slogan atmaları enteresan.
Başbakan abd nin bombalamasını olumlu gördüğünü söyleyince , salonda ki lerden alkışlar koptu.
Pyd ye silah veren abd
Fetoyu destekleyen abd
Darbe yapan abd
Zarrablarını koz olararak kullanan abd
Bunlar abd ile gönül bağını koparamazlar.
Allahlarından değilde abd den olumlu bir girişim beklemelerine ne demeli.
Kimyasal silah kullanılmadığını da Ruslar söyledi.
Rusya iyi ki var.
Esadın yerinde olsam abd nin , suriye de ki tüm üslerini vururdum. Çokta zevkli olurdu.
Bir sürü abd iti geberirdi.
Ya o avrupalı itler!! İngiliz , fransız itleri. Burda onları öven itler.
Görünen o ki !! abd bir kaç yeri bombalayarak Suriyeden çıkmayacagını ilan etti. Yaptı yapacağıda buydu. Daha ileri gidemez.
Şimdi bizimkilerin sözünde durup Membiçe girmeleri. Haydi bakalım. Bekliyoruz. Membiçe girin.
- Kaç yaşındasın bilmiyorum. Da güdemi bilmiyorsun. Haber seyretmiyorsun. Ne olduğundan bile haberin yok.
ilahimasal
14-04-2018, 17:16
Batının gücünü kendi gücü sananlar , aslında onların bilinçsiz elemanlarıdır.
Batının ( EMPERYALZMIN) füzelerine peygamberlerinin göğe çıktığına inandıkları kutlama gecesinin sabahın da binenlere ne denilebilir ki. Miracınız mubarek olsun!!!!
Buyur!
https://odatv.com/images/2018_04/2018_04_14/bu-ulkeler-15-temmuzda-bu-ulkenin-meclisini-bombaliyordu-14041817_m2.jpg (https://odatv.com/bu-ulkeler-15-temmuzda-bu-ulkenin-meclisini-bombaliyordu-14041817.html)
"Çalmışsa benim paramı çaldı", "Fakirler ona tapınıyor", "Ağzı dualı..." falan filan şeklindeki tüm söylemler bu operasyonla bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Sadece deist olmak yetmiyor; bu gibi durumlara da hazırlıklı olmalı ve hiçbir şey yapılamıyorsa en azından sözle karşı çıkılmalı.
Bu arada, Amerika'nın Suriye'yi vurmasına Perinçek'ten başka hiçbir liderden karşılık gelmedi. Peki buna ne buyurulur?
Reis konuştu bile:
https://odatv.com/images/2018_04/2018_04_14/yapilan-operasyonu-dogru-buluyoruz-14041836_m2.jpg (https://odatv.com/yapilan-operasyonu-dogru-buluyoruz-14041836.html)
Kılıçdaroğlu ve diğer liderler ne diyor bu işe?
ilahimasal
14-04-2018, 17:27
Buyur!
https://odatv.com/images/2018_04/2018_04_14/bu-ulkeler-15-temmuzda-bu-ulkenin-meclisini-bombaliyordu-14041817_m2.jpg (https://odatv.com/bu-ulkeler-15-temmuzda-bu-ulkenin-meclisini-bombaliyordu-14041817.html)
"Çalmışsa benim paramı çaldı", "Fakirler ona tapınıyor", "Ağzı dualı..." falan filan şeklindeki tüm söylemler bu operasyonla bir kez daha ortaya çıkmıştır.
Sadece deist olmak yetmiyor; bu gibi durumlara da hazırlıklı olmalı ve hiçbir şey yapılamıyorsa en azından sözle karşı çıkılmalı.
Bu arada, Amerika'nın Suriye'yi vurmasına Perinçek'ten başka hiçbir liderden karşılık gelmedi. Peki buna ne buyurulur?
Neyi buyuracağım upuaut !
Bu adamlar tutarlı adamlar değil ki ! Yarın bir gün ÇARK ederler.
Hükümetin abd füzelerini beğenmelerinin bir tek açıklaması var ; ÇOK KORKTULAR.
Bu adam bunun farkın da ve hükümete aman ha KORKUDAN sebep geri adım atmayın diyor.. ne mümkün ÇARK edecekler . Bu adam dahil.
Perinçek derken ??? Biz lider değil bilinçli toplum istiyoruz... tekil değil çoğul.
Leonardo
14-04-2018, 17:28
- Emperyalizm vs. gibi kavramları da öyle kuru kuru kullanamayız.
Karl Marks'ın sözünü ettiği türden emperyalizm artık bitti. Sömürge imparatorlukları çöktü.
O yüzden Rusya'nın yaptığı şey emperyalizm. "Seni kurtamaya geldim" deyip orada kukla devleti kurma peşinde. (belki de sadece gösteriş yapıyor bilemeyiz)
- Her şeyi birbirine karıştırmayalım. Atatürk, İnönü ve arkadaşları ne yaptılar? - Önce Batılı güçleri bu ülkeden kovdular, sonra "Yurtta sulh / cihanda sulh" diyerek bu eski hasımlarla barışmak ve onların arasına kaltılmak için ellerinden geleni yapmaya başladılar.
Bir de ben "ABD + Batı kurtarıcıdır" demedim. Siz "Rusya kurtarıcıdır, AKP kurtarıcıdır" dediniz bende böyle bir şeye inanmadığımı söyledim. Her şeyin birbirine karıştırılmasından yana değilim.
+ Süleyman Demirel 90'Lı yıllarda Rusya gibi ülkeler için "Bu ülkelerin değişmesi nesil ister" demişti. Ben onun bununla liberal ekonominin kabullenmesini kast ettiğini sanmıştım. Halbuki asıl kast ettiği şey başkaymış.
Bir takım bilimsel propaganda yöntemleri ile halkı yanıltarak yönetmek, halkın bilgi kaynaklarını kesmek, insanları tam bir otokrasi ile yönlendirmek, insan yaşamına önem vermemek, Güç kullanmak ve bu güç kullanımına isyan eden kişiyi sanki hakaret etmiş gibi düşünmek, halkı bu şekilde sistemli olarak ezmek ve tüm ülkelerin halklarını devamlı aptal yerine koymak, bu biraz da Sovyet mirası gibi geliyor bana. şimdi aradan 30 sene geçti. Sosyalizm / halkların kardeşliği vs. gibi şeyleri unuttular, ama diktatörlüğü unutmadılar. Çin denen ülke de aynı yolun yolcusu. Dahası da hala bu ideolojiyi ihraç etme, AKP Türkiye'si / İran gibi başıboş ülkeleri de kendi yanlarına kazanma derdindeler.
BU da Demirel'in dediği gibi "nesil isteyen" durum. Benim kızdığım, Türkiye büyük olasılıkla bunların yanında duracak ve bunlarla beraber dayak yiyebilir. Öyle bir endişem var çünkü Tarihte de her seferinde böyle oldu :)
Leonardo
14-04-2018, 17:29
da kimse dinlemiyor herhalde ben gidiyorum :)
Batının gücünü kendi gücü sananlar , aslında onların bilinçsiz elemanlarıdır.
Batının ( EMPERYALZMIN) füzelerine peygamberlerinin göğe çıktığına inandıkları kutlama gecesinin sabahın da binenlere ne denilebilir ki. Miracınız mubarek olsun!!!!
SKANDAL. Vallahi de billahi de skandal... Amerika Suriye'yi füzelerle vururken Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Beştepe Millet Camii Miraç Kandili Özel Programı'nda NECM suresinin ilk 18 ayeti okundu ama 19-20 no'lu ayetleri okumadı (Bkz. Aşağıdaki videonun 1:18:18'sine):
https://www.youtube.com/watch?v=Aa3hdr0Qaow
Peki okunmayan bu ayetlerde ne yazıyordu:
2 - Diyanet İşleri (19-20) (http://www.kuranmeali.org/53/necm_suresi/19.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx). Lât (Amerika) ve Uzza’ya (İngiltere) ve diğer üçüncüsü Menat’a (Fransa) ne dersiniz?
Sizce de bu skandal değil mi?
Şüpheci Dinsiz
14-04-2018, 22:05
Leonardo,
da kimse dinlemiyor herhalde ben gidiyorum :)
Boş tenekenin daha ilk tıngırtısından bilinir ki bitene kadar hep aynı sesi çıkaracaktır.
Şüpheci Dinsiz
14-04-2018, 22:46
Peki okunmayan bu ayetlerde ne yazıyordu:
2 - Diyanet İşleri (19-20) (http://www.kuranmeali.org/53/necm_suresi/19.ayet/kurani_kerim_mealleri.aspx). Lât (Amerika) ve Uzza'ya (İngiltere) ve diğer üçüncüsü Menat'a (Fransa) ne dersiniz?
"Vahiy aldım" demeye çok uzak değilsiniz derim.
Arkadaşlar, Amerika, Suriye'yi füzelerle sabah namazında (04:31 (http://takvim.ihya.org/suriye/humus-hims-namaz-vakitleri.html)) vurdu (arka fonda ezan okunuyor):
https://www.youtube.com/watch?v=o_qwmE4Vgzc
Bir Suriyeli, evinden sahildeki patlamaları izlerken 12:52'de "Allahu ekber" diyor!
Çok ilginçtir, RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 15 yıl önce aynı Amerikan askerlerine şöyle dua ediyordu:
https://www.youtube.com/watch?v=ykdY0s849Ok
Wall Street Journal, 31 Mart 2003.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
"... Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin an az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz"
Aynı yöntem, FETÖ tarafından şurda kullanılmıştır (Bkz. Aşağıdaki filmin 19:29'una):
https://www.youtube.com/watch?v=pfubJx1FW4Y
"Öncelikle Mehdi Efendimiz'in size özel selamlarını iletmek isterim. Sizin layık olduğunuz yere gelmeniz için dua ediyor ve birçok kişiye referans veriyor!"
Upuaut,
Koz adli bilmi gercek belgesel olarak mi ele aliyorsun da ...kullanilmistir diyorsun.
Koz filmi, tayyip erdogan propagandasindan baska birsey degildir.
Ve konuyla da ILGISI YOKtur..
Selamlar
ilahimasal
15-04-2018, 00:18
Bu
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRArHOricHq_zfikPvucRapHI7ViIGRj JePGi-qgPpKD0FOBUG4
Suriye ye vurma emri vermiş!! Rusya ve İranı uyarmış ! Tanrısı da abd yi korusunmuş!!
Putin ne kadar aptal bir adam.
Erdoğanın, Rusya yı askeri gücünden dolayı kullandığını, Erdoğan önderliğindeki Türkiyenin İran,Çin e Rusya ekseninden ziyade Nato ve Batı ya daha yakın olduğunu bilmiyor.
Her fırsatta Erdoğana övgüler düzüp, S-400 lerin en kısa sürede teslim edileceğini söylüyor.
Yarın Rusya bir çatırdadığında ilk tekmeyi Erdoğan atar. Akp, doğası gereği Batı karşıtı olamaz. Bunu Çin, Rusya ve İran ın anlaması ve Erdoğan Türkiyesi ile araya mesafe koyması gerekiyor.
Erdoğanın, Rusya yı askeri gücünden dolayı kullandığını, Erdoğan önderliğindeki Türkiyenin İran,Çin e Rusya ekseninden ziyade Nato ve Batı ya daha yakın olduğunu bilmiyor.
Her fırsatta Erdoğana övgüler düzüp, S-400 lerin en kısa sürede teslim edileceğini söylüyor.
Yarın Rusya bir çatırdadığında ilk tekmeyi Erdoğan atar. Akp, doğası gereği Batı karşıtı olamaz. Bunu Çin, Rusya ve İran ın anlaması ve Erdoğan Türkiyesi ile araya mesafe koyması gerekiyor.
Bunlara ek olarak soyle dusunuyorum. Bati bir olcude demokratik bir yapiya sahip. Gidip gormeye bile gerek yok. Aksi dusuncedeki arkadaslar buyurup gidip baksin.
Rusya, cin, iran'da demokrasi diye bir sey yok. Batiya gore turkiye pozisyonunda bir sey. Demokrasiden uzaklasan Erdogan'in Batidan uzaklasip Doguya yakinlasmasi, anti demokratik uygulamalar konusunda daha az baski gormesi demektir.
Rusya, Erdogan'in hak ihlallerine seyirci kalir. Ohallere ve diger pisliklere seyirci kaldigi gibi.
Umrunda bile olmaz.
Iran'lassa, dostu kesilir. Bati bu refleksin tam tersi konumda. Bu sebeple diktatorlesen Erdogan'in rahatca despotizmini yasayip nefes alabilecegi alandir Dogu..
Turkiye'nin oteki yarisi olan bizim icin uzucu bir durum.
Fakat soyle de bir umut var ki, diktatorlerin sonu hep kotu bitmistir. Demokrasiye donemeyecek olcude suc isleyen Akp, freni patlamis kamyon misali yokus assagi surmektedir. Gun gelir, o da gider. Gidene kadar, aradaki o nesle olur hersey.
Evet Erdoğan Batıyı insan hakları ve demokrasi açısınddan sevmiyor ve istemiyor.İşine gelmez. Erdoğanın doğasına aykırı Batı. Adil ve demokratik düzende varlığını uzun süre sürdüremez.
Ama Rusya nasıl bu oyuna geliyor anlamıyorum.
Rus uçağı vurulduğunda övüne övüne anlattı Sarayda, sonra Rusya ya karşı Batıdan yardım istedi ama Amerika, gidin Rusya ile aranızda çözün deyince, Rusya dan özür dilemek zorunda kaldı.
Evet Erdoğan Batıyı insan hakları ve demokrasi açısınddan sevmiyor ve istemiyor.İşine gelmez. Erdoğanın doğasına aykırı Batı. Adil ve demokratik düzende varlığını uzun süre sürdüremez.
Ama Rusya nasıl bu oyuna geliyor anlamıyorum.
Rus uçağı vurulduğunda övüne övüne anlattı Sarayda, sonra Rusya ya karşı Batıdan yardım istedi ama Amerika, gidin Rusya ile aranızda çözün deyince, Rusya dan özür dilemek zorunda kaldı.
Elbette Rusya da bu gercekleri biliyor. Sadece suan isine geliyor. Kullanabildigi kadar kullanicak sonra da Batinin yaptigi gibi gule gule diyecek. Afrinde Turkiye'yi kullandi. Suya sabuna dokunmadi. Buyuk ihtimalle Turkiye oradan cekilip Rusya gudumunde Suriye'ye rejimine birakacaktir. Cunku Rusya'ya gebe.
O da olmasa iyice yalnizlasacak..
Sen soyle, bunca kotulugu, yasadisi isi yapsan, iktidardan dusmeyi goze alir miydin? Rusya'nin kucaginda kendisini guvende hissediyor. Turkiye, Ruslar icin Amerika karsiainda bir koz, bir cephe.
Gun gelir, ic savasa suruklenir, kimse de kol kanat germez bunlara.
Arkadaşlar, "W: Beyaz Saray – W. Bush Türkçe Dublaj İzle (2008) (https://baskafilmizle.com/w-beyaz-saray-w-bush-turkce-dublaj-izle-2008.html)" filminde Irak'ın 2. işgali için "İslam, Faşist, Diktatör" ile ilgili şu konuşmalar geçer:
1. 58:57'de: "Söyle, gerçekten uyduruk bir diktatör ve kurşun askerlere 6 ayda yarım milyon asker harcamaya değer mi?"
2. Dick Cheney, Colin Powell'a 01:01:54'te şöyle der: "Peki sen, bu saydığın zırvalıklarla Hitler kadar manyak bu İslami faşistleri rahatlatacak mısın?"
Peki, bu filmde Saddam için söylenen sözlere uyan, yani bizde de uyduruk, İslami bir faşist lider var mı? Varsa kimdir?
https://s.abcnews.com/images/Politics/WireAP_35f435b7e0a74e21b3ad55ffee334d1a_12x5_992.j pg (http://abcnews.go.com/Politics/wireStory/latest-trump-address-nation-syria-54459519)
Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığı'nın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'deki askeri hedeflere yönelik gerçekleştirdiği operasyona tam destek veriyoruz." denildi (Bkz. "Prens Salman'dan operasyona destek (http://www.gercekgundem.com/dunya/10066/prens-salmandan-operasyona-destek)").
Kuran nerde, ne zaman ve kim tarafından kitaplaştırıldı?
Bugünkü Suriye'de, 705-715'de Halife Velid I tarafından.
Herhalde Prens Selman bunu hatırladı ve Kuran'daki ipe sapa gelmez ayetlerin onlar tarafından Kuran'a konduğunu zannediyor.
Şüphesiz, Prens Selman'a hak vermiyor değilim. Yani Velid I döneminde Kuran kitaplaştırılırken birçok ayet dağınık şekildeydi ve bu yüzden İNCİL'deki gibi konu bütünlüğü yoktu. Bunun sağlanması Eski ve Yani Ahit'teki ilgili ayetlerin kopyalanmasıyla oldu. Ancak onlar ne kadar uğraşırsalar uğraşsınlar, günümüzde görüldüğü gibi Kuran'da konu bütünlüğü bir türlü sağlanamadı!
Neyi buyuracağım upuaut !
Bu adamlar tutarlı adamlar değil ki ! Yarın bir gün ÇARK ederler.
Hükümetin abd füzelerini beğenmelerinin bir tek açıklaması var ; ÇOK KORKTULAR.
Bu adam bunun farkın da ve hükümete aman ha KORKUDAN sebep geri adım atmayın diyor.. ne mümkün ÇARK edecekler . Bu adam dahil.
Perinçek derken ??? Biz lider değil bilinçli toplum istiyoruz... tekil değil çoğul.
Parti liderleri deşifre oldu. Bir tek Perinçek alnının akıyla çıktı!
Elbette, doğrusu öyle olmalı. Ama bugünkü Aydınlık gazetesinin manşeti tam da sana sorduğum soruya bir yanıt niteliğindedir:
http://gazetemanset.blob.core.windows.net/resim/egazete/2018/04/15/aydinlik/f1aea85b-db57-4efc-b776-69a493ce9129.jpg (http://www.gazetemanset.com/aydinlik-gazetesi/15-nisan-2018)
Buna göre AKP'yi konuşmaya gerek bile yok. Çünkü AKP 2001'de BUSH'un bastırmasıyla Gen. Kur. Bşk. ÖZKÖK ile görüştükten ve ABD'nin diğer işbirlikçilerinin pompalamasından (ki bu, ülkenin tamamına yakınıdır) sonra siyaset arenası sokulmuştu. Bu nedenle AKP'nin ABD'ye söyleyebilecek tek bir lafı bile olamaz.
Bahçeli suskun. Çünkü partisi ABD tarafından Türk-İslam sentezi altında kurulmuş idi!
Kılıçdaroğlu yalana su taşıdı. Çünkü 2010'da CHP'nin başına bir porno kasetle getirilen Kılıçdaroğlu ve Tekin ekibinin söyleyebilecek bir sözü olamazdı (ki kaseti getiren ABD işbirlikçisi FETÖ idi). Fakat Kılıçdaroğlu'nun buna karşı çıkan çıkışlarla (örneğin bu olayda olduğu gibi) bir şansı olabilirdi ki, bunu hiçbir zaman kullanamadı demiyorum; kullanmadı. Bu da CHP'yi Atatürkçü zannedenlere kapak olsun!
Akşener memnunmuş. Partinin tüzük programında NATO'dan yana olmakla rengini belli eden İyi Parti, bu ikinci skandalla tamamen deşifre oldu. Diğerlerini bilmem ama, İyi Parti kapalı bir kutu gibiydi ve bu ikinci çıkışla tüm iyi duygularımı (örneğin, seçimde onlara oy vermek gibi) tamamen yok etti!
Perinçek'in hatası da şu idi: 15 Temmuz 2016 gecesi Ulusal Kanal'daki canlı yayın sırasında "yapmayın!" dememe rağmen gitti Akp'yi destekledi. Çünkü Akp FETÖ'nün ikizi idi. Yani yağmurdan kaçarken doluya tutuldu!
Saint-Just
15-04-2018, 09:32
Yahu hala ne diye şu leonardo'ya cevap vermeye çalışıyosunuz. bedevi olduğu başından beri biliniyor zaten. Buna rağmen bazı arkadaşlar hala anlamamiski cevap vermeye çalışıyor.
daha öncede söyledim troller beslenmez diye. kaale almayın, en fazla "he" diyip geçin. bu embesil de şimdiki gibi "niye kimse beni siklemiyor" diyip kendi kendine kumda oynasın.
yinede moderator arkadaşlar neden hala bu kişiyi sorgulayip banlamiyor merak ediyorum.
Leonardo
15-04-2018, 13:25
S-300 / S-400'ler de galiba tamamen etkisiz. Suriye hava savunması gösteriş için boş alanlara filan ateş etmiş. Hiç bir şey yapamamışlar. :)
Leonardo
15-04-2018, 13:44
Yahu hala ne diye şu leonardo'ya cevap vermeye çalışıyosunuz. bedevi olduğu başından beri biliniyor zaten. Buna rağmen bazı arkadaşlar hala anlamamiski cevap vermeye çalışıyor.
daha öncede söyledim troller beslenmez diye. kaale almayın, en fazla "he" diyip geçin. bu embesil de şimdiki gibi "niye kimse beni siklemiyor" diyip kendi kendine kumda oynasın.
yinede moderator arkadaşlar neden hala bu kişiyi sorgulayip banlamiyor merak ediyorum.
- Biraz sert konuşup bazı kişileri kızdırmış olabilirim. Yine de yerli basını takip eden kişilerle, dünya basınını takip eden kişiler arasında fark olacaktır. O yüzden özellikle siyaset yaaprken kavga olmaması mümkün bir şey değil.
Mesela Yukarıda Aydınlık gazetesi haberi paylaşılmış. Ben Perinçeği kişilik olarak severim (sol görüşlü olduğu için). Mesela İsviçre'de soykırıma karşı çıkmak veya Doğu'da PKK kamplarını ziyaret etmek, Kürt meselesi konusunda "Bu Türk ve Kürt halkları arasındaki meseledir" demesi ve bazen TV programlarında gayet doğru sözler etmesi gibi şeyler yaptığı için beğenirim.
Ama bu Aydınlık haberi (eklenmiş olan haber) Rus ve Suriye basınının iddiasıdır. bu konuda bile yalan söyleyecek kadar küçükler. 70 roket filan düşürmediler. Hava savunma saldırı bittikten sonra boşa ateş etmiş (maksat halkı inandırmak). Gerçek bu :)
Bizim açımızdan önemi. Dediğim gibi mesela Aydınlık gibi kaynakların ben iyi niyetine inanırım. Doğruluğuna inanmam. Ben doğru bilgi kaynağı olmadan siyaset yapamam. Bu böyle.
- Bedevi denen kişiyi 2 yıl önce Ateist forumda görür gibi oldum. Tanımıyorum. Troll de değilim.
/ Ama Tayyib'in Esat konusundaki yaklaşımını, yıllardır Esat'a karşı çıkmasını hatta Suriye krizi ile ilgili şu andaki tutumunu beğeniyorum. Diğerleri TR'nin her zaman NATO'ya daha yakın olacağını ifade etmişler. "Umarım öyle olur" diyorum. Çünkü işlerin kötü gitmesi durumunda kullanılan taraf Rusya olmaz / Türkiye olur.
Da kızmakta haklısınız. neticede bir şey de bilmiyorum. Ama, Kendi halkını katleden adam olmaz. Devlet faşizm de olsa kendi halkını korumakla görevlidir. + BM raporları filan var. Kimyasal silah attıktan sonra, iyice ölsünler diye cankurtaranları, hastaneleri filan da bombalamışlar (Suriye rejimi). Yani o adam kalıcı filan olamaz. Rusya'nın bunu koruma gücü de yok. ve böyle insanlık dışı bir şey yapıp üstüne inkar etmesine "Ben yapmadım, ben bilmiyodum" demesine kızıyorum.
+ Normal ülkelerde liderler 4 sene bilemedin 8 sene iktidarda kalırlar. İran'da bile bu böyle. Putin / Erdoğan artık 20 seneyi tamamladılar. Rusya dünyayı kurtarmak istiyorsa önce kendi seçim sistemini kurtarsın bence. Bu konuda herkesin fikri de kendine tabi :)
Arkadaşlar, Amerika, Suriye'yi füzelerle sabah namazında (04:31 (http://takvim.ihya.org/suriye/humus-hims-namaz-vakitleri.html)) vurdu (arka fonda ezan okunuyor):
https://www.youtube.com/watch?v=o_qwmE4Vgzc
Bir Suriyeli, evinden sahildeki patlamaları izlerken 12:52'de "Allahu ekber" diyor!
Çok ilginçtir, RECEP TAYYİP ERDOĞAN, 15 yıl önce aynı Amerikan askerlerine şöyle dua ediyordu:
https://www.youtube.com/watch?v=ykdY0s849Ok
Wall Street Journal, 31 Mart 2003.
RECEP TAYYİP ERDOĞAN.
"... Dahası, bu cesur kadın ve erkeklerin an az kayıpla evlerine dönmelerini ve Irak'taki acının en kısa zamanda sona ermesini umuyor ve bunun için dua ediyoruz"
Buyrun, Amerika 21 Mart 2003'te de ezan vaktinde bomba yağdırmış (Haberi aşağıdaki gazete kapağının sağ tarafındaki Hayalet uçağın altında):
http://gazetemanset.blob.core.windows.net/resim/egazete/2018/04/15/yeniasya/32e95ef8-6b15-4f7e-8c49-9e92a99328cd.jpg (http://www.gazetemanset.com/yeniasya-gazetesi/15-nisan-2018)
Bu arada, dünkü Ulusal Kanal'daki programda "ABD Müslüman ülkelere bomba atıyor, İslamcılar alkışlıyor" altyazısı geçmiş ve buna bir anlam verememiştim. Doğrusu şöyle olacaktı: "ABD Müslüman ülkelere bomba atıyor, Müslümanlar alkışlıyor".
Ben alkışlamadım. Tıpkı Karamollaoğlu'nun 0:30'da "Biz zulmü alkışlayamayız"da dediği gibi:
https://www.youtube.com/watch?v=lZ7HslkK2zI
1) 14 Nisan 2018'de: Arkadaşlar, dünkü hava saldırısının sabah ezanında başlamış olduğunu aşağıdaki videonun 3:23-4:00 kesitinden de görebilirsiniz:
https://www.youtube.com/watch?v=YS6LmEFLhU0
Dikkat ederseniz, ezan okunurken araç geçiş sesleri duyuluyor.
Bu olay doğal mecrasında gelişmiş, dolayısıyla anlayışla karşılıyoruz.
2) 15 Temmuz 2016'da: Ve fakat, 15 Temmuz'da ortada fol yok, yumurta yokken bir sela icat edildi:
https://www.youtube.com/watch?v=nuBfJiK2RbU
Bu videonun bir diğer açıdan çekimi şudur:
https://www.youtube.com/watch?v=0AsoldW1yio
Selanın mucidi Kocatepete Camii İmamı İsmail Çoşar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısını duyduktan sonra minareye çıktığını ve sela okuduğunu itiraf etti. Yani durumdan vazife çıkartmış. O bu selayı neden okuduğunun gerekçesini de açıklar:
https://www.youtube.com/watch?v=GPHfy1V2TOQ
Fakat bu olay onun anlattığı gibi sadece belli bir mecrada gelişmedi; tüm Türkiye'de sela okundu. Hem de 1 kez değil, onlarca kez. Öyle ki bir ara kendimi camide ya da cami ayağıma geldi zannetmiştim. Bu ise ancak yukarıdan gelen emirle olur.
Özetle, ilk olayda (yalnızca 1 kez) ezan okunması tamamen doğal bir ortamda gelişirken, ikinci olaydaki ezan yerine okunan sela (10'larca kez) (ister planlanmış olsun, isterse planlanmamış olsun) bir danışıklıdövüşün eseridir!
Sela niçin okunur?
Benim bildiğim sela ölüler için okunur. Evim caminin hemen yanındadır. İlginçtir, oturduğum yerler bir tesadüf eseri hep böyle olmuştur. Buna göre hayatımda ölünün dışında bir sela okunduğunu görmedim, duymadım.
Şurada murat bardakçı iyice saçmalamış; diğerleriyle saçmala yarışına girmiş. Yani hangi ifadesini alırsanız alın elinizde kalır:
https://www.youtube.com/watch?v=e4pigCD_PrI
Bu açıklamalarda tek dikkatimi çeken olay, Kurtuluş Savaşı'ndan sonra tüm camilerde ezan okunmasıdır. Doğrudur, hayatımda böyle bir olaya tesadüf etmediğim için bunu makul karşılıyorum. Ve fakat, murat bardakçı'nın diğer tüm açıklamaları tamamen absürttür. Ayrıca, Türkiye'nin küçük bir kesimini tüm kesimlere düşman etme, dolayısıyla halkı kin, nefret ve tahrik suçunu işler. Ona göre, Türkiye'nin tamamına yakını selanın hangi amaçla okunduğunu unutmuş (ki o bunun için "Türkiye'de bazı kesimler bir şeyi unuttu" der) ve kala kala bu küçük kesim hatırlamış. Güya, millet selayı unutmuş ve buna tepki olarak selanın neden okunduğunu sormuş!!!
Neden absürt olduğuna gelince, şu soruları sormak ve adam gibi yanıtları almak hakkımızdır:
1. FETÖ'yü kimler besledi ve büyüttü?
2. FETÖ'ye ülkenin tüm kaynaklarını kimler verdi?
3. 15 Temmuz 2016'da tüm camilerde selanın okunması emrini kim verdi ve Kurtuluş Savaşı'ndaki gibi sağlam bir gerekçesi var mıydı?
Diğer soruları siz yazabilir ve yanıtlarını araştırabiliriz!
Merdan Yanardağ, Suriye'ye yönelik Emperyalist saldırıyı değerlendirdi: Bölgesel savaş kapıda, önce bu ateşi yakanlar yanacak! (http://www.abcgazetesi.com/merdan-yanardag-suriyeye-yonelik-emperyalist-saldiriyi-degerlendirdi-bolgesel-savas-k-84538h.htm)
ABD ve işbirlikçileri İngiltere ve Fransa bu sabah erken saatlerde Suriye'ye saldırıda bulundu. TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ saldırıya ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.
http://www.dailymotion.com/video/x6hso4v
TELE1 ve ABC Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Suriye'ye yönelik gerçekleştirilen Emperyalist saldırı ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yanardağ, ABD ve işbirlikçilerinin Suriye'ye saldırdığını ve AKP hükümetinin bu saldırıları desteklediğini belirterek, "ABD ve işbirlikçileri (İngiltere ve Fransa) Suriye'ye saldırdı.. Bu alçakça saldırıyı AKP hükümeti de destekledi. Oysa Rusya son bir ay içinde 3 kez ABD'nin bir kimyasal saldırı mizanseni/provokasyonu hazırladığını ve cihatçı teröristleri bu konuda eğittiğini duyurmuştu." şeklinde konuştu.
Yanardağın açıklamalarından satır başları şöyle:
'AKP TAKİYE VE İKİ YÜZLÜLÜĞE DAYALI SİYASETİ İFRATA VARDIRDI'
AKP iktidarının Amerikan karşıtlığı işte buraya kadar! Müslüman bir ülkeye yönelik "haçlı" saldırısını "memnuniyetle" karşılayan AKP iktidarı, takiye ve iki yüzlülüğe dayalı siyaset tarzını ifrata vardırdı. Rusya ve İran ile daha dün Ankara'da zirve yaptı, bugün ikisini de sattı.
'BÖLGESEL SAVAŞ KAPIDA, ÖNCE BU ATEŞİ YAKANLAR YANACAK'
Rusya, ABD ve ortaklarının Suriye'ye saldırısını, "savaş ilanı" olarak değerlendirdi ve karşılıksız bırakmayacaklarını açıkladı. İran hava sahasını Rus savaş uçaklarına açtı. AKP ise ABD ve ortaklarının yanına geçti. Bölgesel savaş kapıda. Önce bu ateşi yakanlar yanacak.
ABD ve müttefikleri bütün mazlum halkların düşmanı olduğunu bir kez daha gösterdi. AKP iktidarı da zalimlerin yayına geçti. Siyasal İslamcıların ABD karşıtlığı palavrası da bitti.
'AKP İKTİDARININ SİYASETİ ÇOK HIZLI ÇÖKTÜ'
Rusya ve İran'ın izniyle Afrin operasyonu yapan, Membiç'te ABD'ye meydan okumaya çalışan AKP iktidarının siyaseti çok hızlı şekilde çöktü. Ne ülke içinde milliyetçi bir dalga yaratabildiler ne de Suriye'de kazananların yanında kalabildiler.
'BÖYLE İKİ YÜZLÜ BİR SİYASET TARZI GÖRÜLMEMİŞTİR'
AKP'nin Dışişleri Bakanlığı, "İnsanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz" diye açıklama yaptı. Vicdansız bir emperyalist saldırıyı böyle değerlendirenler insanlık ve ezilenler nezdinde kaybetmiştir. Böyle iki yüzlü bir siyaset tarzı görülmemiştir.
‘Allah ile aldatma’’yı tanımadıkça mutlu ve güzel bir dünya kuramayız. Allah ile aldatmayı deşifre edip aşamamış toplumların rahat yüzü görmeleri mümkün değildir. Bu böyle olduğu içindir ki, zaman üstü kitap Kur'an, insanlığı ‘‘Allah ile aldatma’’ zulmüne karşı ısrarla uyarmaktadır. Bu uyarıyı ilk yapan kitap Kur'an'dır.
Aldatma ve aldanma anlamındaki ‘‘ğurûr’’ sözcüğü Kur'an'da, türevleriyle birlikte 20 küsur yerde geçer.
Kur'an şöyle uyarıyor: ‘‘Sakın, aldatan sizi Allah ile aldatmasın!’’ (Lukman, 33, Fátır, 5; Hadid, 14)
7 maddede ABD'nin Suriye'ye saldırısı (http://www.abcgazetesi.com/7-maddede-abdnin-suriyeye-saldirisi-8443yy.htm)
ABD’nin Atlantik müttefikleri İngiltere ve Fransa ile birlikte 14 Nisan 2018’de sabaha karşı Suriye’ye yaptığı saldırı, sıcağı sıcağına ve kısaca 7 maddede değerlendirelim:
1- Baştan uyaralım: ABD’nin İngiltere ve Fransa ile Suriye’ye saldırması, Türkiye’deki Amerikancıları boşu boşuna umutlandırmasın. Çünkü:
a- Bu saldırı genel gidişatı değiştirmeyecek. Suriye’de öyle ya da böyle kazanan Şam yönetimi oldu; halkıyla birlikte direndi, bölgesel ittifaklar kurdu ve kazandı.
b- ABD’nin saldırısı Rusya’dan bir karşı hamle gelmeyecek ölçekte sınırlı oldu/olacak. Zira Trump biraz da iç basıncı dengelemek içi yaptığı bu saldırıyla, iç politikadaki konumunu kurtarmaya çalışmaktadır.
2- Doğu Guta’daki kimyasal tezgâh, 2012’deki tezgâhın bir benzeridir. Farkı bu kez tezgâhta doğrudan Rusya’nın da hedef alınmasıdır. Dahası bu yönüyle kimyasal tezgâh Skripal olayı ile birlikte İngiltere’de başlamıştır.
3- Önce kimyasal tezgâh ardından, ardından emperyalist saldırı. ABD'nin bu ucuz oyunu 30 yıldır bölgede (önce Irak, şimdi Suriye) uygulayabilmesinde, bölgedeki işbirlikçilerinin de önemli bir rolü var. Birleşmeyen bölge, emperyalizme savaş alanı olur. Sıra herkese gelir.
4- ABD’nin saldırısı, o yüz değişti sananlar için, AKP’nin gerçek yüzünü bir kez daha göstermiş oldu. AKP, saldırıdan önce kimyasal komploya destek vermiş ve açıkça ABD saldırısı istemişti; dahası saldırının geciktiğini, çoktan yapılması gerektiğini, bu işin 2012’de bitirilmesi gerektiğini savunmuştu.
ABD’nin füzeleriyle birlikte de memnuniyet ilan edildi: Erdoğan “rejimin cevapsız bırakılması elbette düşünülemez, operasyonu doğu buluyorum” derken, Binali Yıldırım da operasyonu olumlu bulduğunu ilan etti ve daha da vahimi, ABD saldırısının gecikmesinden şikâyet etti! Yine Çavuşoğlu da “çoktan müdahale edilmeliydi” diyenlerdendi.
Fakat Türkiye Cumhuriyeti adına Dışişleri Bakanlığı’na yaptırtılan resmî açıklama ise içeriği bakımından “hariciye birikimini” çöpe atan açıklama oldu: “ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye operasyonu yerinde bir tepkidir. İnsanlığın vicdanına tercüman olan bu operasyonu memnuniyetle karşılıyoruz.”
Ve genel İslamcı bakışını yansıtması açısından da Mavi Marmara olayında rol alan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’ın şu açıklaması ibretlikti: “ABD, İngiltere ve Fransa tarafından atılan füzeler içimizi serinletmedi. Çok az vuruş yapıldı, tesisler yok edilemedi.”
Özetle Türkiye’deki BOP’çular açısından değişen bir şey yoktu: Dün Irak'ta ABD askerlerinin sağlığına duacı olanlar, bugün de Suriye'de ABD saldırısını vicdanlarına tercüman görüp, memnuniyet duymaktaylar.
Özetle anti-emperyalistlik İslamcıların fıtratında yoktu: İç politika için sergiledikleri “yerli ve milli” oyunu da, Rusya’nın kendilerine alan açması için pazarlamaya çalıştıkları ABD’ye mesafeli pozisyon da iki füze görene kadar geçerliydi.
5- ABD'nin İngiltere ve Fransa ile birlikte Suriye'ye saldırmasına sevinenler korosu ya da Tomahawk sevicileri şöyle sıralandı: İsrail, Suudi Arabistan, BAE, PKK-PYD, IŞİD, El Kaide, Nusra, ÖSO ve AKP.
6- ABD’nin Suriye’ye saldırısına karşı Türkiye’de en sert şekilde konumlananlar ise Vatan Partisi, TKP, TKH, ÖDP, HKP gibi soldaki partiler oldu.
Saadet Partisi ise bu sol bloğun arkasından ABD saldırısına karşı en net konumlanan parti oldu.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sanki konu oymuş gibi “kimyasal silah insanlık suçudur” demesi netliği bulandırsa da, son tahlilde “operasyonu olumlu bulmuyorum” diyerek CHP’yi iç politikada ABD karşıtları safına yerleştirdi.
İyi Parti ise daha ilk ciddi dış politikada çuvalladı. “Şam rejiminin kimyasal silah kullandığına dair yeterli kanıt oluşmuşsa, elbette karşılığı olmalıydı” diyen İyi Parti iç politikadaki genel saflaşmada AKP’nin yanına düştü.
7- Son olarak ve bitirirken belirtelim: Silahlı güç önemlidir ama tek belirleyici değildir. ABD’nin dünya egemenliği, onun dünya üretiminin yarısını yaptığı süreçte başlamıştı. ABD şu anda ise dünyadaki toplam üretimin yüzde 20’si mertebesinde üretim yapıyor. Bu oran ABD’yi sadece büyüklerin birincisi yapar ama artık “dünyanın tek egemeni” yapmaz. Çin’in ekonomik büyüklükte ABD’yi neredeyse yakalaması, Rusya’nın ABD savunma harcamasının 10’da 1’ne aynı önemde silah üretmesi, Hindistan ve Brezilya gibi ülkelerin ekonomi büyüklüğünde pek çok Avrupa ekonomisini geride bırakması, “çok merkezli bir dünya” ortaya çıkardı. Böyle bir dünyada ABD’nin jandarmalığı artık mümkün olmayacak!
Mehmet Ali Güller
ABC Gazetesi
15 Nisan 2018
Evet, Mehmet Ali Güller'i yukarıdaki tespitlerine göre Kuran'da yukarıdaki ayet geçerli olurken şu ayet geçerli olamaz. Çünkü burada cehalet değil kasıt (tahammüden cinayet) vardır:
Kur'an'ın ‘‘Ey insan! O sonsuz cömertliğin sahibi Kerim rabbine karşı seni aldatıp gururlu kılan nedir?’’ (İnfitar, 6) ayeti indiği zaman Hz. Peygamber'e sordular: ‘‘O, nedir?’’ Cenabı Resul cevap verdi: ‘‘Cehalet!’’ (Bkz. Elmalılı, adı geçen ayetin yorumu.)
spartacus
15-04-2018, 20:14
Da kızmakta haklısınız. neticede bir şey de bilmiyorum. Ama, Kendi halkını katleden adam olmaz. Devlet faşizm de olsa kendi halkını korumakla görevlidir. + BM raporları filan var. Kimyasal silah attıktan sonra, iyice ölsünler diye cankurtaranları, hastaneleri filan da bombalamışlar (Suriye rejimi). Yani o adam kalıcı filan olamaz. Rusya'nın bunu koruma gücü de yok. ve böyle insanlık dışı bir şey yapıp üstüne inkar etmesine "Ben yapmadım, ben bilmiyodum" demesine kızıyorum.
+ Normal ülkelerde liderler 4 sene bilemedin 8 sene iktidarda kalırlar. İran'da bile bu böyle. Putin / Erdoğan artık 20 seneyi tamamladılar. Rusya dünyayı kurtarmak istiyorsa önce kendi seçim sistemini kurtarsın bence. Bu konuda herkesin fikri de kendine tabi :)
Leonardo
Ne zaman ABD, CIA, Enformasyon bürolarınca bir şeyler öne sürülür
Kaynak, gerçek kaynak vs aramıyorsun.
Ama ne zaman bu tür sahte politikalara karşı haberler, ifadeler olur, anında güvenilir kaynak demeye başlıyorsun.
Nedir sendeki bu yaman çelişki?
Birincisi
Irak gibi Suriye de de nükleer, kimyasal silah kullanıldığına dair sözde propagandalar gerçeği yansıtmıyor.
Sen nasıl oluyorda sözde bu kadar sağlamcı iken, her türlü ABD vb askeri-siyasi manevra, sözde gerekçelerine bodoslama atlayabiliyorsun?
Eğer Nükleer tesise, güce sahip olmak suç ise, ilk bombalanması gereken ülke ABD'dir, zaten işin arka planında silah satan ülkedir ABD. Demek ki bu tarz propagandif haberlerin hiç bir belirleyici temeli yoktur, ancak angutları KENDİ SALDIRGAN VE YERLEŞİK SÖMÜRGE POLİTİKALARINA YEDEKLEYEN BİR rolü olur.
Uzatmayayım, Suriye, orada kimyasal silah zaten kullanmaz, kamuya açık, aleni ortada olan bir sorundu Guta...
Suriye konusunda da ABD-Batı yalanlarına ve propagandalarına fazla kapılmamak gerekir... Bütün mesele bir türlü öğrenemediğin ve kafana göre emperyalizm değişti sandığın(ki hiç bir zaman öğrenememişsin, emperyalizm milli bir şey değil, ekonomi-politiktir) ve bölgede esas sorun, temel kaynak sömürüsü ve paylaşımı ve bölge hakimiyetleri, emperyalist güçlerin, merkezlerin şu ya da bu sektördeki temsilcilerin(konsrosiyumlar, tröstler vb) vb çatışması(da) meselesidir. (Örneğin Afganistan'da yıllar önce ABD tarafından kurulan okullarda, bizzat ABD tarafından hazırlanan içeriklerin, Cihad esaslı olduğu ve daha minicik çocuklara cihad, silah, savaş propagandası yaptığını bilir misin? SEBEP?)
ilahimasal
16-04-2018, 09:09
Üst akıl
Üst akıl
Üst akıl
Ve sonunda üst akıl bir bahane ( kimyasal) bulup birleşip akıllı füzeleri ile Suriye ye daldılar.
Bu üst akılın Suriye yi dalmasını olumlu bulup alkışlayıp alaakbag diyenler ; bizlere ÜST AKLI her başına gelen olayda suçlu gösterenler değil mi ?
Darbe yaptılar. Üst akıl
Döviz yükseldi. Üst akıl
Faiz yükseldi . Üst akıl
pkk ya silah verdi. Üst akıl
Fetoyu besliyor . Üst akıl
Eee!!! Suriye yi bombalayanlara , Olumlu dedikleri ve alkış tutup alaakbag sloganları ile KORKUDAN destek verdikleri üst akıl değil mi yoksa ?
Kim bu üst akıl ?
Leonardo
16-04-2018, 21:29
Upuaut (33): Saddam'ı da bayram günü asmışlardı. + Bin Ladin (türbe yapılmasın diye) denize atıldı. Bunlar konu değil.
Upuaut (34): Olayın tarihçesi filan var mı? İnternetten bakınca "cenaze ve bayramlarda okunur" diye yazılar çıkıyor. Kurtuluş savaşında sela okunmuş mu?
Upuhaut + Fabula + Spartakus
Bu olah 2000'lerin ortalarında bu hale geldi. Herkes Kurtlar vadisi izleyicisi oldu, bir süre sonra da herkes komplo teorisyeni oldu. Uzmanlar TV'ye çıkıp Ergenekon'un gizli planlarını, Siyonizm projelerini, ABD'nin yer altı örgütlerini filan konuşur oldu. Hatta bu olay 90'ların sonunda başladı diyebilirim. Bizim zamanımızda da Herkes Masonlar hakkında konuşup, TV'de masonluğun ne olduğunu filan açıklıyordu. Feto olayı da böyle değildi. Feto yurt dışında okul mokuyl kurduğu için milliyetçi kesimin beğenisine sahipti.
Neyse, Siz bildiğinize inanıyorsanız inanabilirsiniz. Ama şu anda tiyatro yapan taraf Ruslardır. ABD ve müttefikleri değil.
+ bu bir tek kimyasal saldırı meselesi de değil. Rusya İngiltere'de çifte casusları öldürttü, ABD seçimlerinde Trump'u destekledi, Avrupa'nın aşırı sağ partilerine para yediriyor, büyük ihtimal AKP'ye de para yediriyor, Kırım'ı işgal etti, Ukrayna'nın içişlerine karışmaya kalktı, Elinden gelirse Ukrayna'yı da alıp Azerbeycan, Gürcistan + Ermenistan'ın yanına koyacak, Suriye de savaşın bitmesine engel oluyor (çünkü o Esat her halükarda gidecek),
Irak filan diyorsunuz, Ama Irak 1990 yılından beri vuruluyor. Oğul Bush sadece olaya nokta koydu o kadar. Irağa girmeselerdi şimdi bombalıyor olacaklardı.
- Bir de sağ kesimin Rusya sevgisini anlayabilirim. Sol kesimin Rusya sevgisini ben hiç normal bulmuyorum. Bu artık Sovyetler Birliği değil. Rusya Federasyonu. Kendi çıkarını gözeten (her ülke gibi), teknolojisi gelişmiş, Casus ağı gelişmiş, bazı hammaddelere sahip, ama gayet yayılmacı ve kendi çıkarı için yayılmacı güçlerden bir tanesi.
Örnek: Azerbaycan. Orada da laf olsun diye seçim düzenleniyor. Aliyev hanedanında iktidar babadan oğula geçiyor, İşler Moskova'nın önerdiği şekilde yapılıyor filan. Yani Rusya hayranıysanız özendiğiniz şey budur, Sizi de Azerbaycan'ın yanına koyarlar.
Ama benim açımdan mesele bu değildir. Suriye rejimi belki aklı sıra batıya meydan okumak için insanına kimyasal silah atmıştır. ve Erdoğan tutarlı davranıp başından beri bu Esat'ın gitmesi gerektiğini söyleyebilmesi açısından takdir edilmeyi hak ediyor bence.
ilahimasal
16-04-2018, 22:19
Suriye Devleti , batılı saldırganların başarısız bombalama girişiminin ardından , doğu guta da çöreklenen terör gruplarını temizleyip hakimiyet sağlamış.
Yavaş yavaşta olsa batılı saldırganların bölgede ki piyonları temizleniyor.
Darısı başımıza.
ilahimasal
17-04-2018, 09:25
Abdurrahman dilip akit yazarı Suriye ye yapılan füzeli saldırıdan hoşnut kalmamış . Suriyenin tamamının füzelerle yerle bir edilmesini temenni ediyormuş.
Bu kesimin Suriye nin yok edilmesini neden istediğini bilemiyoruz. Vardır bir sebebi.
Yalnız şöyle bir durum var !
Suriye yi dağıtmayı neden ALLAHLARINDAN değilde abd israil Ve batılı dostlarından istiyorlar .
Allahlarının gücünün yetmeyeceğini mi düşünüyorlar.
https://m.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/alavere-dalavere-23885.html
Leonardo
17-04-2018, 11:40
- Bunlar mantıklı iddialar değil. Burası dünyaya açık bir web sitesi. Biri gelip bunları okusa "Bu türklerin dünyadan haberi yok" der.
Hala Yeni Akit diyorsun. Yeni Akit ne? BBC Türkçe filan var artık. Gidin biraz onları okuyun. Sonrada deyin ki "Batı medyası böyle diyor ama... Ben şöyle şöyle düşünüyorum"
Diğer bir şeye cevap vereyim. Douma kentine uluslar arası uzmanlar dün girmek istemişler (toprak ve su örnekleri almak için) Ruslar ve Suriyeliler sokmamışlar.
+ Türkiye'nin desteklediği "özgür Suriye ordusu" terörist filan değil. Bu da ayrı bir saçmalık "biz terörler savaşıyoruk"muşmuş. Onun için Suriye nüfusunun 2 milyonu Almanya, 2 milyonu Türkiye 2 milyonu diğer ülkelerde değil mi?
/Kendi haber kaynağınıza yine inanın. Da NTV'de bile çıkıyordur bu dediklerim. Cahilce iddialarda bulunuyorsunuz. Bir de tutarlı değilsiniz.
Mesela Chomsky gibi sol görüşlü yazarların bazı komplo teorileri vardır. Siz bundan alıntı yapıyorsunuz, çarpıtıyorsunuz, uyarlıyorsunuz, işinize glen şekle sokup mesela "Irak senaryosunun aynısı" diyorsunuz.
- ırak senaryosunun aynısı olsa ne yazar? Elde uydu fotoğrafları filan var. Şu anda Kimyasal silahın üretildiği fabrikalar filan vurulmuş. Sadece ABD'de değil.
Yani yanlış konuşuyorsunuz.
ilahimasal
17-04-2018, 12:41
Bahçeli erken seçim istemiş !!
abd denilen ucuz yapı Irak' a girmek istediğinde , KİMYASAL , DEMOKRASİ zırvaları ile Türkiye üzerinden Irak a çökmek istemişti de ülkede ekonomik kriz çıkartıp bahçeliye erken seçim dedirtip bopcuları yönetime getirtmişti. Sonuçta bahçeli meclise 1vekil dahi sokamamış ancak abd yi tüm ortadoğu cografyasına sokmuştu.
Bahçeli , Bu günde erken seçim istiyor.
Yine kimyasal
Yine demokrasi
Yine ekonomik kriz
Ve
Yine bahçeli.
ilahimasal
17-04-2018, 14:23
Cnn muhabiri koklayarak buldu !!
Neyi ? Kimyasalı
Al sana batılı haber ( daş gibi haber )
http://haber.sol.org.tr/dunya/video-cnn-muhabiri-kimyasal-maddeyi-koklayarak-saptiyor-235139
spartacus
17-04-2018, 22:37
Independent yazarı: Duma'da kimyasal saldırı olmadı, insanlar toz yüzünden hastaneye getirilmiş
http://t24.com.tr/haber/independent-yazari-dumada-kimyasal-saldiri-olmadi-insanlar-toz-yuzunden-hastaneye-getirilmis,607198
Independent yazarı Robert Fisk, Suriye’de kimyasal saldırı yapıldığı iddia edilen hastaneye giderek incelemede bulunduğunu belirtti. Fisk, “Burada kimyasal saldırı olmamış. İnsanlar toz yüzünden hastaneye getirilmiş” dedi.
Leonardo
17-04-2018, 23:09
Bugün EMEP filan da ABD müdahalesine karşı yürümüş. Bir çok sol haber kaynağında da bu durum var evet. Onun için zaman ayırıyorum.
Çoğu insan okuduğu gazeteye inanır. O yüzden ben gezi olaylarında bile sizin her gün okuduğunuz gazete / dergilere balıklama atlamamıştım. O zamanlar keyfi gazete kapatma / gazeteci tutuklama, Yazar / düşünürleri Almanya'ya - Yunanistan'a kaçmak zorunda bırakma yoktu. O yüzden ben de Cumhuriyet / Radikal takılıyordum (şimdi bile arada bakarım). Diğer ufak tefekleri bilmiyorum. Onları okuyan kişi herhalde bir şeyler biliyordur. O yüzden okuyordur.
Ama şu anda iddia ettikleriniz öyle şeyler ki, bu gezegenin temeline dinamit koyalım o zaman :)
Bu tür lafları öylece edemezsiniz. Diyorsunuz ki dünyanın önde gelen bütün haber kaynakları, gazeteler, dergiler, 100 yaşına girmiş Tv / radyo kanalları sahte.
29 Diyorsunuz ki dünyanın demokratik ülkeleri veya demokraside öncü ülkeleri Sistemli olarak yalan söylüyor.
Bu özellikle çok yanlış. Takip etmediğiniz için bilmiyorsunuz.
Hem İngiltere'deki saldırılar (haberiniz var mı o bile belli değil) için hem de bu Suriye saldırıları için deliller var. Detaya girmiyorum ama Esat bunu ilk defa da yapmadı. Bu 1. Araştıran herkes bunu görebilir.
2) Vurdukları yerler de Kimyasal silahların üretildiği / depolandığı yerler.
Ama siz (belki) "Kimyasal olsa ne olacak?" filan da diyebilirsiniz.
- Olmaz işte. Yasak. 1 dünya savaşı sonrası yasak. Sivillere atılması zaten yasak. Kendi halkına atmak da yasak. Onu attığın sırada insanlar iyice ölsün diye cankurtaranları vurmak / hastaneleri bombalamak da yasak. Bunlar yasak.
/ Ve bu sayılanların hepsini gerçekte yapan ülke de Rusya. Fransa + İngiltere + ABD değil.
O yüzden düşünmeyi de bileceksin. Çok sevdiğin bir haber kaynağın var olabilir. Da bu profesyonel bir kuruluş mu? Hata yapamaz mı? Ona sen karar vereceksin işte.
Bazen ben de gördüklerime inanamıyorum. 10 sene önce sorsanız Esat (büyük oranda) kabullendiğim bir insandı. Sonra adam kasap çıktı. Ki ne kadarını kendi yapıyor, Ne kadarına koşullar hatta Ruslar böyle yapmaya itiyor filan, işte onları biz bilemeyiz. O konuda komplo teorisi üretin.
Diğer gerçekler biliniyor. BM çalışanlarının raporları, haber görüntüleri, uydu fotoğrafları vs bilgi var. ABD BM sözcüsü "biz herşeyi biliyoruz merak etmeyin" diyor.
ve alçakça olan. "Ben yapmadım", "Ben bilmiyordum", "Onlar parayla tutulmuş devlet tiyatrosu oyuncuları" (Rusya BM temsilcisi aynen öyle dedi), deyip batılıları suçlamak.
İkinci sevmediğim. Sol düşüncelerin kullanılması, medyatize edilip sağ güçlere hizmet eden komplo teorilerine dönüştürülmesi. Bu yöntemi kullanmak zaten senin kim olduğunu söyler.
Yani Batıyı bırakın, biraz bu "beğendiğiniz" adamlar kim, önce onu anlamaya çalışın. :)
ilahimasal
19-04-2018, 14:41
Ntv nedir ?
Ayakkabı markası mı ?