Rusya'dan ilk açıklama: Amerika Birleşik Devletleri uluslararası kuralları ihlal etti
ABD, Fransa ve İngiltere'nin Suriye'ye yönelik düzenlediği ortak operasyona Rusya'dan ilk tepki geldi. Rusya'dan yapılan açıklamada, "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti, Rusya bunu saldırganlık eylemi olarak görmektedir" ifadeleri kullanıldı.
Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Şerin, ABD, İngiltere ve Fransa'nın Suriye'ye yönelik başlattığı operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, "ABD tüm uluslararası kuralları ihlal etti" dedi.
Rusya'nın ABD Büyükelçisi Anatoly Antonov ise Twitter'dan yaptığı açıklamada, ABD'nin Suriye'ye yönelik askeri hava saldırısının sonuçlarının olacağı konusunda uyarıda bulunarak, Rusya'nın Cumhurbaşkanına hakaret edilmesinin kabul edilemeyeceğini de sözlerine ekledi. Antonov attığı twitte, "Önceden tasarlanmış bir senaryo uygulanıyor. Yine, tehdit altındayız. Bu tür eylemlerin sonuçsuz kalmayacağı konusunda uyardık. Rusya Cumhurbaşkanına hakaret etmek kabul edilemez. Kimyasal silahların en büyük cephaneliğine sahip olan ABD diğer ülkeleri suçlamak gibi bir hakka sahip değil" ifadelerini kullandı. İHA
ZAHAROVA: EGEMEN BİR DEVLETİN BAŞKENTİNE DARBE VURULDU
Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Temsilcisi Mariya Zaharova, ABD, İngiltere ve Fransa'nın saldırılarıyla ile ilgili Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Önce Suriye halkı için Arap Baharı kullanıldı, ardından DEAŞ, şimdi de ABD'nin akıllı füzeleri. Uzun yıllar terör saldırıları altında ayakta kalmaya gayret gösteren egemen bir devletin başkentine darbe vuruldu" dedi.
"Suriye barışçıl bir geleceğe sahip olduğu anda saldırıya uğradı" diyen Zaharova, Beyaz Saray'ın medyada çıkan bilgilere dayanarak Suriye'deki kimyasal saldırıdan emin olduğunu belirtti ve ekledi: "15 yıl önce Beyaz Saray deney tüpü kullandı, şimdi ise deney tüpünün yerine Washington, medyayı kullandı."
Rusya Savunma Bakanlığı da ABD, İngiltere ve Fransa´nın Suriye´ye gerçekleştirdikleri saldırıda 100´den fazla roket kullanıldığını açıkladı.
Açıklamada, "Suriye´ye ABD, İngiltere ve Fransa´nın hava ve deniz üslerinden 100´ü aşkın seyir roketi ve havdan-karaya roket atıldı" denildi.
Türkiye Cumhuriyetine DARBE girişiminde bulunan abd devleti , Suriye devletini bombalarken , darbeyi yaşayan müslüman vatandaşların zevkten dört köşe olma ÇELIŞKISI nasıl açıklanabilir ki ?
abd denilen alçak devleti bu bombalamayı Türkiye topraklarında ki üslerden yaptıysa durum daha vahimdir.
Emperyalizmin bu topraklarda ki en büyük dostu siyasal islamcıların olduğu net olarak görülebiliyor.
Filistinde ki mazlumlar için girişimde bulunmayan bu yam yamlar müslümanların STRATEJIK ORTAGIDIR.
Rusya Savunma Bakanlığı, Duma’daki ‘kimyasal saldırı’ videosunun nasıl çekildiğini anlattı
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Duma ilçesine yapıldığı iddia edilen "kimyasal saldırının sonuçları" ile ilgili çekimde yer alan kişilerin videonun kurgulandığını anlattıklarını belirtti.
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’nin Duma ilçesine yapıldığı iddia edilen "kimyasal saldırının sonuçları" ile ilgili çekimde yer alan kişilerin videonun kurgulandığını anlattıklarını belirtti.
Sputnik'te yer alan habere göre Konaşenkov, “Bu videonun çekimlerinde doğrudan yer alan kişileri bulmayı ve onlara soru sormayı başardık. Bugün bu kişilerle yapılan röportajı sunuyoruz. Duma’nın sakinleri, kurgu çekimlerinin nasıl yapıldığını, kendilerinin hangi sahnelerde yer aldıklarını ve ne yaptıklarını detaylarıyla anlattı” diye konuştu.
Çekimlere katılan kişilerin arasında yerel hastanenin acil servisinde çalışan iki sağlık uzmanının bulunduğunu belirten Konaşenkov, doktorların "hastaneye getirilen hiçbir yaralıda zehirli maddenin neden olduğu belirtilerin bulunmadığını" aktardıklarını söyledi.
Konaşenkov, “Yaralılara ilk yardım yapılırken bilinmeyen kişiler hastaneye koşarak girdi. Bazılarında video kameralar vardı. Bu kişiler bağırmaya, panik yaratmaya başladı ve orada bulunan herkesin zehirli maddenin etkisine maruz kaldığını bağırarak, herkesin üzerine hortumla su dökmeye başladı. Hastalar ve akrabaları panik içinde birbirlerinin üzerine su dökmeye başladı” ifadelerini kullandı.
Tümgeneral Konaşenkov, tüm bu sahneler videoya alındıktan sonra bilinmeyen kişilerin oradan hızlı bir şekilde uzaklaştıklarını da sözlerine ekledi.
Provokasyonun organizasyonunda İngiltere’nin yer aldığını da belirten Konaşenkov, “Londra’nın daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığı konusunda güvenilir bilgiye sahibiz” diye konuştu.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Rusya: Kimyasal saldırı provokasyonunda İngiltere'nin dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahibiz
Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'nin başkenti Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesindeki kimyasal saldırı iddiasını desteklemek için hazırlanan görüntülerin ilçedeki bir hastanede kayda alındığını söyledi. Konaşenkov, kimyasal saldırı provokasyonun arkasında İngiltere olduğunu gösteren kanıtlara sahip olduklarını vurguladı.
Suriye'deki son gelişmelerle ilgili basın toplantısı düzenleyen Konaşenkov, İngiltere'nin kimyasal saldırı provokasyonun organizasyonunda doğrudan yer aldığını belirterek, "Rusya Savunma Bakanlığı, İngiltere'nin söz konusu provokasyonun organizasyonunda doğrudan dahli olduğunu gösteren kanıtlara sahip" ifadelerini kullandı.
'LONDRA, BEYAZ MİĞFERLER'E YOĞUN BASKI YAPTI'
Konaşenkov, Londra yönetiminin daha önceden hazırlanan provokasyonu gerçekleştirmesi için 3-6 Nisan tarihlerinde Beyaz Miğferler'e yoğun bir baskı yaptığının altını çizdi.
'CEYŞ'ÜL İSLAM'IN SALDIRISINA ŞAM'IN VERECEĞİ YANITI PROVOKASYON AMAÇLI KULLANMA TALİMATI VERİLDİ'
Bakanlığın sözde kimyasal saldırı görüntülerini çeken ekipteki kişileri bulduğunu ve bu kişilerin süreci anlattığını aktaran Konaşenkov, "Beyaz Miğferler üyelerine hazırlanan provokasyonun en kısa sürede uygulanması için 3-6 Nisan tarihlerinde Londra tarafından yoğun baskı yapıldığına dair güvenilir bilgiye sahibiz. Beyaz Miğferler'e Ceyş'ül İslam'ın (İslam Ordusu) 3-6 Nisan'da Şam'a bir dizi güçlü füze saldırısı düzenleyeceği belirtildi ve Beyaz Miğferler'in Şam'ın bu saldırılara vereceği yanıtı kimyasal saldırı provokasyonunu uygulamak için kullanma talimatı verildi" diye konuştu.
'BU OLGULAR GÜNÜMÜZDE KANIT NİTELİĞİ TAŞIYOR'
Bu tür olguların günümüzde kanıt niteliği taşıdığının altını çizen Konaşenkov, Rusya'nın kimyasal saldırı provokasyonu hazırlandığını tüm düzeylerde birçok kez dile getirdiğini anımsattı.
'PROVOKASYONUN ASIL AMACININ ABD'Yİ SALDIRIYA TEŞVİK ETMEK OLDUĞUNU HERKES ANLADI'
Rusya Savunma Bakanlığı'nın 7 Nisan'da Duma'da uluslararası kamuoyunda kafa karışıklığı yaratmak adına provokasyon düzenlendiğine dair çok sayıda kanıta sahip olduğunu kaydeden Konaşenkov, söz konusu provokasyonun asıl amacının ABD'yi Suriye'ye füze saldırısı düzenlemeye teşvik etmek olduğunu herkesin anladığını vurguladı.
'OPCW'YE DUMA'DA GÜVENLİK GARANTİSİ SUNMAYA HAZIRIZ'
Diğer taraftan Rusya'nın Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) iddiaları tarafsız olarak soruşturmasını istediğini söyleyen Konaşenkov, Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi'nin OPCW heyetine Duma'da güvenlik garantisi sunmaya hazır olduğunun altını çizdi.
'63 BİN DOĞU GUTALI EVLERİNE DÖNDÜ'
Doğu Guta'daki insani duruma ilişkin bilgi de veren Konaşenkov, Rus askerleriyle yerel yönetimin düzenlediği kapsamlı insani yardım operasyonun tamamlanmak üzere olduğunu kaydetti.
Rus yetkili, operasyon sırasında 63.117'si militanlar ve aileleri olmak üzere 170.152 kişinin bölgeden tahliye edildiğini, yaklaşık 63 bin kişininse evlerine döndüklerini ifade etti.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre) * Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i) * Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş) * Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz) * Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun) * Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta) * O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal) * Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran) * Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran) * Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Türkiye Cumhuriyetine DARBE girişiminde bulunan abd devleti , Suriye devletini bombalarken , darbeyi yaşayan müslüman vatandaşların zevkten dört köşe olma ÇELIŞKISI nasıl açıklanabilir ki ?
abd denilen alçak devleti bu bombalamayı Türkiye topraklarında ki üslerden yaptıysa durum daha vahimdir.
Emperyalizmin bu topraklarda ki en büyük dostu siyasal islamcıların olduğu net olarak görülebiliyor.
Filistinde ki mazlumlar için girişimde bulunmayan bu yam yamlar müslümanların STRATEJIK ORTAGIDIR.
ekşi sözlük -" altıncı filo " başlığına bakınca zihnimde bir ampul yandı.böyle birileri varsa bilerek yaptıklarına inanmıyorum.
''senin derdin ne biliyor musun cevap yetiştirmenin seni büyük adam yaptığını sanıyorsun''
- Yalnız siz Batı medyasını hiç takip etmiyorsunuz.
Kimi katılımcı Türk medyasından alıntı yapmış (AKP kontrolünde),
Diğerleri Putin kontrolündeki Sputnikten filan alıntı yapmış.
/Her ikisi de olayın Rusya yorumu paylaşıp ABD'ye öfke kusuyor.
Hiç dikkat etmiyorsunuz. Esat denen insan kendi insanına karşı kimyasal silah kullandı.
- Bu Rusya sevgisini de anlamıyorum. Rusya size ne veriyor? AKP'yi desteklemek, Azerbaycandaki Aliev hanedanı gibi burada bir Tayyip hanedanı kurmak dışında size ne faydası oldu?
- Bir de ne zaman bu kadar ABD düşmanı oldunuz?
/Çok saçma. Kendi halkını katleden adamı + Rusya savunması yapıyorsunuz. Bunların doğrudan müttefiki olan İran + AKP'yi savunuyorsunuz. O zaman siz solcu değilsiniz. Diğer taraftaki gibi gizli MHP'li filansınız.
Çok büyük yanlış yapıyorsunuz. Demokrasi güçlerine "yalancı" İran + Rusya + Putin grubunu "doğrucu" ilan ediyorsunuz.
Bence olayları hiç takip etmiyorsunuz ve sahte haber kaynaklarından beyniniz yıkanmış.
Mesela devlet kontrolünde olan, AKP veya Putin kontrolünde olan basın kaynağını niye okuyorsunuz? + bunlara neden inanıyorsunuz?
ya hiç bir şey bilmiyorsunuz. Ya da siyasetten gerçekten anlamıyorsunuz.
Mesela ne söylüyormuş, ne yazıyormuş Batı medyası? Kimmiş bu Demokrasi güçleri? Yazın da bilelim.
Haberde yazılanları okudunuz mu?
Diyor ki;
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) olayı araştırmasından önce saldırı düzenlenmiş.
Yani emperyalistlerin elinde kanıt yokken saldırmışlar. Suriye-Rusya "OPCW personelini biz koruruz, gelip araştırsınlar" diyen taraf.
Rusya taraftarlığıyla bunun ne ilgisi var?
Elinde o tarihte kimyasal silah bulunmadığı halde Irak'a "kimyasal silahları var" diyerek girip yıkım yapan ABD+İngiltere+diğer NATO ülkelerini biz unutmadık. 1 Milyondan fazla insanın öldüğü, 300.000 civarında kadının tecavüze uğradığı, milyonlarca insanın evsiz, aşsız, susuz, hastanesiz kaldığı bir yıkımdı. Irak hala kendisini toparlayamadı.
Peki, örneğin Dick Chaney, Tony Blair gibi kişilerin Irak'ın yıkımından sonra "kimyasal silah var diyerek yalan söyledik" itiraflarını duymadınız mı? Alın size Batı medyasından Irak yalanları.
Yine aynı yalanı söyleyerek Suriye'yi ve İran'ı yıkmaya çalıştıklarını görmemek için insanın beyninin iğdiş edilmiş olması gerek.
Suriye taraftarlığıyla da ilgisi yok. Bize ne hükümetlerden? Bizim derdimiz halk, halklar, insanlar, haklar ve hürriyetler.
Troll müsünüz, balık beyinli mi, hepten beyinsiz mi?
Mesela ne söylüyormuş, ne yazıyormuş Batı medyası? Kimmiş bu Demokrasi güçleri? Yazın da bilelim.
Haberde yazılanları okudunuz mu?
Diyor ki;
Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) olayı araştırmasından önce saldırı düzenlenmiş.
Yani emperyalistlerin elinde kanıt yokken saldırmışlar. Suriye-Rusya "OPCW personelini biz koruruz, gelip araştırsınlar" diyen taraf.
Rusya taraftarlığıyla bunun ne ilgisi var?
Elinde o tarihte kimyasal silah bulunmadığı halde Irak'a "kimyasal silahları var" diyerek girip yıkım yapan ABD+İngiltere+diğer NATO ülkelerini biz unutmadık. 1 Milyondan fazla insanın öldüğü, 300.000 civarında kadının tecavüze uğradığı, milyonlarca insanın evsiz, aşsız, susuz, hastanesiz kaldığı bir yıkımdı. Irak hala kendisini toparlayamadı.
Peki, örneğin Dick Chaney, Tony Blair gibi kişilerin Irak'ın yıkımından sonra "kimyasal silah var diyerek yalan söyledik" itiraflarını duymadınız mı? Alın size Batı medyasından Irak yalanları.
Yine aynı yalanı söyleyerek Suriye'yi ve İran'ı yıkmaya çalıştıklarını görmemek için insanın beyninin iğdiş edilmiş olması gerek.
Suriye taraftarlığıyla da ilgisi yok. Bize ne hükümetlerden? Bizim derdimiz halk, halklar, insanlar, haklar ve hürriyetler.
Troll müsünüz, balık beyinli mi, hepten beyinsiz mi?
- Troll değilim. Ama Rusya'yı "kurtarıcı" olarak kabul etmek Türkiye'deki medyanın zayıflığının kanıtıdır. Propaganda'nın benzerliğine neden dikkat etmiyorsunuz?
AKP: "Dünyayı yöneten kötülük güçleri Kürdistan kurmak istiyorlar, Ben sizi buna karşı koruyacağım".
Putin: "Yalancı Batı medeniyeti savaş için bahane arıyor, Ben sizi buna karşı koruyacağım".
Yani iyi adamlar Rusya + iran + Esat + AKP
Kötü adamlar: İngitere + Fransa + ABD + Batının geneli
Farkındaysanız kızmıyorum. Ama Rus Basınını (spunik kanalını filan) Putin kontrol ediyor. Rusya'da hiç kimse hükümet onaylı olmayan Tweet bile gönderemez.
2) Can Dündar olayını düşünün. En ünlü düşünür / gazeteci / araştırmacılarımızdandır. Onun gibi birçok yazar akademisyen vs. Yunanistan'a kaçtı. Bu da Türk basını.
- ben olayları takip ediyorum. Hem İngiltere suikastinde hem de bu Suriye olayında detaylarına kadar her şey biliniyor. Saldırıdan sonra rejim güçleri ambülansları / sağlık personelini filan hedef almışlar.
- ırak olayı farklı. Ben 9-10 yaşındayken Baba Bush Irağı vurmaya başlamıştı. BU tür rejimlerde mesele Kimyasal silah değil. Bunların istikrarsız olması ve bunların yaptıkları işlerin dünyanın dengesini bozması meselesi var.
Ben sol görüşlüyüm, Ama Bush döneminde ABD'nin Irak ve Afganistan girmesine karşı çıkmadım. Hele ikincisine hiç karşı çıkmadım. Bush "kimyasal silah var" dedi, sonra olmadığının başından beri bilindiği ortaya çıktı. Ama siyaset böyle. Yeri gelince bahane üretmeyi de bileceksin.
Tuhaf da bir kaynaşma olmaya başladı. Sol'a ait fikirleri, mesela ABD'nin Irağa girmesi gibi fikirleri alıyorlar, kendi işlerine geldiği gibi yorumlayım "Öyleyse AKP + Putin bizi kurtarsın" diyorlar. Kaç tane mantık hatası, kaç tane tutarsızlık, Bir sürü çarpıtma + yanlış bilgilendirme.
Peki o zaman: Rusya Kırım'a da girmedi. ABD seçimlerine de müdahale etmedi, İngiltere'de sinir gazlı saldırı da düzenlemedi, Suriye'ye de "İyi kalpli demokratik lider Esat'ı korumak için" girdi, Sinir gazlı saldırı da olmadı: Orada fare gibi ölen insanlar aslında Libaya'da yaşıyor (ya da öyle bir şey)
/Gülmeye de gerek yok. BU "yeni nesil faşizm" ben öyle diyorum. Gayet çevrimiçi, Tweetler filan havada uçuşuyor, Bir şey yap, "ben yapmadım" de. Doğru söyleyen herkes de yalan söylüyor.
Tek sorun: Kimsenin kafası çalışmıyor sanıyorsunuz. Ben mesela Türk basınına ya da Rus basınına inanmıyorum. Batı medyası (özgür olduğu için) her zaman daha inandırıcı. Batı'da da yine Chomsky'den alıntı eksiklikler var. Ama Kimse Can Dündar gibi ülkesini terk etmek zorunda kalmıyor, Ya da kimse bir tweet yüzünden Yunanistan'a kaçmak zorunda kalmıyor.
Eskiden de öyleydi. Bizim zamanımızda da belli başlı yayınlar vardı, onun dışında %90 fasa-fiso idi ama, Mesela TRT'nin gizlediği şeyi bazen A-TV daha açık anlatabiliyordu. Bugünkü kadar değildi sizin anlayacağınız.
+ Sen başörtüsü + dini inançları siyasal silah haline getirmiş bir unsursun.
Veya Putin durumunda Çarlık Rusyasını geri getirmek isteyen bir varlıksın.
ABD + Batı düşmanlığı bunlara mı kalmış? Ben onu soruyorum.
Rusya nasıl bu halkların kurtarıcısı haline geldi?
- Hayır Rusya kurtarıcı filan değil. Kendisi her seçimde %90 oy ile seçiliyor. Liderlerin %90 oy ile seçildiği ülkelerle de akranlık ediyor. Ondan sonra, sol bir düşünce olan "Ama Amerika oraya giremez ki" filan diyor.
- Doğru giremez. Türkiye de giremez. Da kendi insanına fosfor gazı atmak ne demek? - Kendi insanını fosfor gazı ile tehdit eden adamı desteklemek ne demek? Hatta - Saddam'ı ben niye koruyayım? Amerika geldi devirdi işte. Nesi kötü bunun?
/ Bir de Fransa / İngiltere "Ya bu kadar da yapmasaydınız" dese anlarım.
Da Rusya neyin kurtarıcısı.
Hepten şey diyelim o zaman:
" Biz insanca yaşamak istemiyoruz, Basın özgürlüğü / demokrasi gibi şeyler bizi bozar, tek liderli ülke istiyoruz, Bizim tek lider isteğimize saygı göstermeyen ülke olamaz, bu ayıp, Putin de bizim bu özgür olmama özgürlüğümüze sayg gösteriyor, o yüzden seviyoruz" mı diyelim?
Dediğim gibi. insanları iyice saf zannediyorlar daha çok buna kızıyorum.