PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : 24 Haziran seçimi iptal edilir mi?

ilahimasal
27-05-2018, 21:27
Cumhur ittifakının baskın seçim ilan edip atı alıp üsküdarı geçtiğini düşündüğü esnada , millet ittifakı olarak ortaya çıkan yapının

-İyi partiyi seçimlere girmesinin önünü açması
-Chp nin Muharrem ince çıkışı
- Karamollaoğlunun taviz vermemesi
- ve en önemlisi Hdp nin yüksek oy oranlarının halen yerini koruması
- ekonomik darlık
- enflasyon
- dövizin artışı
-akp seçmeninin azımsanmayacak bir kısmının akp nin yalanlarından gına etmesi
-mhp seçmeninin boğazını kessen Erdoğana oy vermeyecek olması.
- afrin ve kudus çıkışlarının etkisinin olmayışı
- gençlerin akp den açık ara uzak olması.
- cumhurun haricinde , mecliste ki çoğunluğun akp nin karşısında olan muhalefete kesin olarak geçeceği durumu.

Bunları görüpte seçime gidecek değildir bunlar. Son dakika da dahi bir kararname ile SEÇIM IPTAL diyebilirler.

Tabiki bunun bir bahanesi olmalı !!???!!! Bir yerlere SAVAŞ ilan ederek olabilir.

Bunlar , seçimle gelip seçimle gidecek adamlar değiller.

FAŞISTLERIN bilinen özelliğidir. Zarar vererek giderler.

Cem küçüğün aldığı koku
http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yazarlar/cem-kucuk/602103.aspx

Şüpheci Dinsiz
28-05-2018, 02:40
Son seçim anketlerinden birine göre oy oranları şöyle:

https://twitter.com/caglarcilara/status/1000822285933187072

Bu arada memlekette şunlar oldu;

- Polonya'dan deli dana hastalığı olan etleri ithal etmişler. Bakanlığın memurları Lehçe bilmedikleri için ithalat belgelerini anlamadıklarını söylemişler.

- Tarım bakanlığının gizli tuttuğu zehirli ürünler listesi varmış, bunu haber yapan gazeteciye 'gizli belge çalmaktan' dava açtılar.

- Bir ihalede anlaşılan bedelin 1 milyar dolar fazlasının ödendiğine ilişkin belgeyi haber yapan gazeteciye 1,5 milyon TL tazminat davası açıldı.

Bu haberler muhalif basında bu şekilde yer aldı, yandaş basında ya hiç yer almadı, ya da paçavraya çevrilmiş haliyle yer aldı.

Aslında bu kokuşmuşluğun yandaş basınla birinci derece ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle düşünmek bu kokuşmuş güruha -sanki dürüstmüş de kandırılıyormuş gibi- hiç hakketmedikleri bir paye veriyor, oysa kandırılma falan yok.

Bu kokuşmuşluğun sebebi mevcut düzen, kokuşmanın tavan yapmasının müsebbibi şimdiki iktidar.

Cahillik, tembellik beraberinde asalaklığı, yalanı, hileyi, onursuzluğu, çürümeyi, kötülüğü, zalimliği getiriyor. Cahilliği oluşturan mevcut kapitalist düzen, cahilliğin prim yaptığı ortamı oluşturan şimdiki iktidar. Cahile cahil olmaktan utanmadığı, hiç hakketmediği yerlerde iş bulduğu ya da görevlendirildiği, işsiz kalmadığı, iktidar pastasından az veya çok pay aldığı bir ortamı sundu şimdiki iktidar. Din, bu güruha dahil olmanın şekil şartı, üniforması, el kitabı sadece.

Ülkenin ne hale geldiğini göre göre hala iktidar partisini desteklemeye devam eden, oy oranını düşürmeyen kesimin durumu bu. Bence ülke bölünsün, bunlara yer verilsin, kendilerinden başkasına zarar vermelerinin önüne geçilsin.

Bu haberdeki (http://ilerihaber.org/icerik/akp-milletvekili-adayi-almanyayi-gectik-85856.html) röportaj videosunu mutlaka izleyin.

Şüpheci Dinsiz
28-05-2018, 14:51
https://twitter.com/kacsaatoldunet/status/1000903935169773568

--/--

AKP, bir gece yarısı seçim kanununda değişiklikler içeren torba yasayı meclisten geçirmişti. CHP torba yasayı eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle AYM'ye şikayet etmişti. AYM, AKP'nin borazanı durumunda, bir dediğini iki etmez. AKP gerek görürse AYM'yi kullanarak seçimi kolayca iptal ettirebilir.

--/--

Seçim kanunu şu haliyle yargıyı, kolluk kuvvetlerini, YSK'yı, sandık görevlilerini elinde bulunduran AKP'ye hizmet ediyor. Sandık başkanları çok büyük oranda özenle seçilmiş AKP'lilerden oluşuyor, mühürsüz oy pusulası serbest, sandık başkanı gerek görürse polis çağırıp müşahitleri uzaklaştırabiliyor, vali-sandık başkanı gerek görürse sandığı başka bir bölgeye taşıyabiliyor, oyların bulunduğu çuval seçim sonuçlarının bilgisayara girileceği merkeze polisler tarafından taşınacak... Kısacası, AKP hangi sonucu isterse döve döve, göstere göstere onu çıkarır. Çünkü itirazların yapılacağı makamlar bağımsız değil.

Anketler tam sonuç vermese de oy dağılımını %3 aşağı %3 yukarı belli eder. Görünen o ki, AKP bu seçimde son kozunu oynayarak hilenin dibine vurmak zorunda.

Burada muhalefet partilerinin görevi oy çuvallarını seçim merkezlerinde bilgisayara girinceye kadar yalnız bırakmamak, varsa hileyi görüntülerle belgelemek. YSK bilgisayara giriş işlemini yavaşlatacaktır, belki 48 saate belki daha fazlasına yayacaktır ki, muhalif parti temsilcileri yorulup gitsin, böylece oy çuvalı değiştirilebilsin.

Şöyle düşünün:
Bir sandık sayılmış,
A partisi 100
B partisi 200
C partisi 300
D partisi 400
E partisi 500
oy almış.
X CB adayı 500
Y CB adayı 900
Z CB adayı 100
oy almış olsun.
Sandık başında tutanak tutulup bu sonuçlar yazılıyor ve tüm parti müşahitlerince imzalanıp herkese birer adet imzalı tutanak dağıtılıyor. Sonra oylar bir çuvala doldurulup sandık başkanı tarafından polis nezaretinde seçim sonuçlarının bilgisayara girileceği merkeze götürülüyor, sıra bekleniyor, nihayetinde bilgisayara giriliyor.

Muhalif partilerin müşahitleri elindeki imzalı belgeye güvenerek eve giderse şu olabilir, oy çuvalını değiştirip yeni imzalı tutanak düzenlerler. Örneğin yeni tutanak şöyle olabilir.
A partisi 850
B partisi 200
C partisi 300
D partisi 100
E partisi 50
oy almış.
X CB adayı 1310
Y CB adayı 90
Z CB adayı 100

Bilgisayardaki sandık sonuçları elindeki belgeden farklı olsa itiraz edeceğin bağımsız bir makam yok, her yer ele geçirilmiş. İtirazını dikkate alsalar bile en fazla oy çuvalını yeniden sayarlar, zaten mühürsüz oylar serbestti ve çuvalı yeni oy oranına uygun değiştirmişlerse, döve döve, göstere göstere onların istediği sonuç çıkmış olur. Resmi organların gözetiminde hile yani...

Bu yüzden muhalif parti müşahitlerinin ellerinden kamerayı eksik etmeyip kaç saat sürerse sürsün gözlerini seçim sandıklarından, oy çuvallarından ayırmamaları, şaibeli durumları kamera ile kayıt etmeleri gerek. Doğu ve Güneydoğu'da HDP'yi kolluk kuvvetleri karşısında tek başına bırakmayıp destek olmak gerek.

Velhelebe
28-05-2018, 16:51
Seçimlerin iptal edileceğini sanmıyorum, çünkü gerek kalmayacak.

Leonardo
28-05-2018, 17:37
Son seçim anketlerinden birine göre oy oranları şöyle:

https://twitter.com/caglarcilara/status/1000822285933187072

Bu arada memlekette şunlar oldu;

- Polonya'dan deli dana hastalığı olan etleri ithal etmişler. Bakanlığın memurları Lehçe bilmedikleri için ithalat belgelerini anlamadıklarını söylemişler.

- Tarım bakanlığının gizli tuttuğu zehirli ürünler listesi varmış, bunu haber yapan gazeteciye 'gizli belge çalmaktan' dava açtılar.

- Bir ihalede anlaşılan bedelin 1 milyar dolar fazlasının ödendiğine ilişkin belgeyi haber yapan gazeteciye 1,5 milyon TL tazminat davası açıldı.

Bu haberler muhalif basında bu şekilde yer aldı, yandaş basında ya hiç yer almadı, ya da paçavraya çevrilmiş haliyle yer aldı.

Aslında bu kokuşmuşluğun yandaş basınla birinci derece ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle düşünmek bu kokuşmuş güruha -sanki dürüstmüş de kandırılıyormuş gibi- hiç hakketmedikleri bir paye veriyor, oysa kandırılma falan yok.

Bu kokuşmuşluğun sebebi mevcut düzen, kokuşmanın tavan yapmasının müsebbibi şimdiki iktidar.

Cahillik, tembellik beraberinde asalaklığı, yalanı, hileyi, onursuzluğu, çürümeyi, kötülüğü, zalimliği getiriyor. Cahilliği oluşturan mevcut kapitalist düzen, cahilliğin prim yaptığı ortamı oluşturan şimdiki iktidar. Cahile cahil olmaktan utanmadığı, hiç hakketmediği yerlerde iş bulduğu ya da görevlendirildiği, işsiz kalmadığı, iktidar pastasından az veya çok pay aldığı bir ortamı sundu şimdiki iktidar. Din, bu güruha dahil olmanın şekil şartı, üniforması, el kitabı sadece.

Ülkenin ne hale geldiğini göre göre hala iktidar partisini desteklemeye devam eden, oy oranını düşürmeyen kesimin durumu bu. Bence ülke bölünsün, bunlara yer verilsin, kendilerinden başkasına zarar vermelerinin önüne geçilsin.

Bu haberdeki (http://ilerihaber.org/icerik/akp-milletvekili-adayi-almanyayi-gectik-85856.html) röportaj videosunu mutlaka izleyin.

- Bu sözünü ettiğiniz kitleyi ben bundan sonra ciddiye almamaya karar verdim. Bunların yaptığı biraz da "ben araba kullanmayı bilmiyorum / kaza yapıp adam öldürdüm" cehaletine benziyor. 5-6 sene önce olsa tamam. Ama zaman geçtikçe iyice beyinleri yıkanıyor, bütün göstergeler tersini gösterdikçe (Basın sayesinde) "her şey gayet iyi" filan diyebilmeleri.

Bu olay da Saddam hüseyinin ilk dönemlerine, Kadaffi'nin iktidarının ilk dönemlerine, Ya da 1970'lerde Hafız Esat yönetimine benzemeye aşlıyor.

Bir de "darbe olmasın" filan diyorlar. Son 5 senedir filan ben darbenin iyi olacağını düşünüyorum.

Sandığa da gitsem mi gitmesem mi emin değilim. Muhtemelen hava güzel olursa giderim, yoksa gitmem. :)

ilahimasal
28-05-2018, 19:13
Erdoğan çevresinde ki danışman denilen kişilerin sözleri ile o kadar büyük yanlışlar yapıyor ki ! Bedeli kendisi için ağır olabilir.

Erdoğanın çevresinde akp yi kuranlardan kimse kalmadı. Tek tek uzaklaştırıldılar. Sebeplerini bilemiyoruz.
Í
Danışman yada cevresinde ki bakan düzeyinde ki insanlara bakın tamamı akp kurucularının kurduğu partiye kurulduğu dönemde , zehir zemberek sözler eden kişiler. Bu kişilerin adını yazmaya bile gerek yok. Ancak birini en son Erdoğanın dibine yerleşeni söyleyebiliriz. Bahçeli.

Bahceli , Erdoğanı nasıl yönlendiriyor bilemeyiz ancak Erdoğan sanki tek kurtuluş yolunun Bahçeli olduğunu düşünerek ses etmiyor olabilir..

Bahcelinin en son af çıkışı , akp tarafından sessizlikle götürülmeye çalışılsada Bahceli bu konuda halen ısrarlı.

Kendi çevremden biliyorum ki ! Mhp seçmeni kafam kopsa Erdoğana oy vermem ama mhp ye veririm diyor. Bahceli bu durumu çok iyi bilmesine rağmen seçim anketlerinde Mhp secmeni Erdoğanın yanında algılatmasına sez etmiyor. Bahçeli için varsa yoksa AF

24 haziranda ki seçim iptal olur olmaz bilemem , bu iş ikinci tura kalırsa bahceli Erdoğana diledigi her şeyi yaptırır. Erdoğanın hamlesi ne olur bilinmez. Şayet ingilterede ki finans ( tefeci) şirketlerine , Türkiye ye döndükten sonra teslim olduğu gibi Bahçeliye teslim olursa , Bahçelinin Erdoğanla olan meydanlarda söylenen o tehdit sözlerinin tek tek uygulanmaya başlayacağını görebiliriz..

Türkiye de onlarca sorun varken hatta ekonomi dip yapmışken AF konusunda bu kadar ısrarcı olması ve Alladin Çakıcıyı ziyareti tesaduf olamaz. ( pekerin en son tehditlerini anımsayın)

İkinci tura kalan başkanlım seçimi Erdoğanın seçilme durumu dahi olsa , Bahçelinin elinde olması anlamına gelir ki , bu durum Erdoğan için rahat edememe durumunu ortaya çıkarır.

Bahçelinin mecliste ki vekilleri diledikleri olmazssa her yasama toplantısında karşı tarafla birlikte davranır Erdoğanı çok zora sokabilirler.

Anladığım kadarı ile , bahçeli ipleri 15 temmuzda eline almış ve dilediği gibi uzatıp çekebiliyor. Ekonomi dahi çökse kim bahçeliye kusur bulabilir.

Erdoğan bence çok büyük bir hata yaptı. Hiç bir fonkskyonu olmayan Cumhurbaşkanlığını donatarak elinde ki meclis gücünü kayıp etti.

Erdoğan parlementer sistemde miting yapmasa dahi kemik gibi olan yüzde 45 olan seçmen kitlesini etrafa saçtı.

Erdoğan miting dahi yapmadan seçim kazanacağı durumu yok etti.

Şimdi ise başkan dahi olsa dahada çok eriyecek bir seçmen kitlesine kaldı.

Bahçeli 2 turda Erdoğandan neler talep edebilir hep beraber görecegiz.

Erdoğan bu 24 haziran seçimlerini iptal etse daha karlı olur ama iptal etse bir dert etmese bir dert..

Şüpheci Dinsiz
28-05-2018, 19:50
https://twitter.com/minisultan1/status/1001088843553099777

Leonardo
28-05-2018, 20:22
Ben uluslar arası düzeyden takip ediyorum.

Putin denen adam 15 senedir Rusya'yı tek başına yönetiyor. Etrafında da işte Çin, İran, Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye ve Azerbeycan gibi ülkelerle bir çeşit ikinci soğuk savaş dönemi başlatmaya çalışıyor.

Bunun Trump'u seçtirdiği artık biliniyor. Aynı adam Avrupa'daki aşırı sağ partileri de destekliyor. Löpencilere filan doğrudan para verdikleri biliniyor.

Tayyip ile ilişkisi de ortada. Bugün okudum, doğalgaz konusunda indirim yapacaklarmış. ABD'nin satmadığı F-22'lerin yerine Mig-51'lerden verecekmiş.

Ama şurası gülünç:
-Avrupa'da füzyon santralleri başlayan dönemde Ruslardan eski tip nükleer santral aldılar.
- S-300'ler hiçbir işe yaramıyor: İsrail F-22'leri Suriyeyi istedikleri gibi vuruyorlar, S-300 ve diğer Rus hava savunma sistemleri bir şey yapamıyor.
- Mig-51'ler vs. NATO altyapısına sahip olan Türk ordusu için uygun değil.

Bu 1)

2) Bu başörtüsü reklemından anladığım kadarıyla bunlara Araplar para veriyor, muhtemelen körfez ülkeleri. ki o da karşılıksız değil.

Yani adam bana "çapulcu" diyor. Kendisi Türkiye'yi Batı'dan uzaklaştırıp dünyanın çapulcu ülkelerinin arasına sokmaya çalışıyor

3) Bunun gençlik resimleri filan var. Refah partili şeriatçının teki. İslamdan başka da derdi yok.

Sorun da bu alt-sınıfların halen bir şey anlamaması. Adam anlamıyor yani :)

Şüpheci Dinsiz
28-05-2018, 22:03
https://twitter.com/Gercekvatandas/status/1001151797879365633

Şüpheci Dinsiz
28-05-2018, 23:09
https://twitter.com/Naptintugay/status/1000664775230095360

Şüpheci Dinsiz
29-05-2018, 02:38
https://twitter.com/errdemglr/status/1001207626422775808
https://twitter.com/poemslyvia/status/1001225924401131520

Şüpheci Dinsiz
29-05-2018, 04:40
https://twitter.com/kaderimkader/status/1001048663156838401

Natan
29-05-2018, 06:04
https://twitter.com/kaderimkader/status/1001048663156838401

Kisa ve net anlatmis. Videosu varsa Facebookta paylasalim.

Neva
06-06-2018, 01:18
Kolayinda edilmez, ancak yandas medya kaybetme ihtimaline karsilik boyle bir secenegi dillendirecektir.

ilahimasal
12-06-2018, 16:10
Bunları görüpte seçime gidecek değildir bunlar. Son dakika da dahi bir kararname ile SEÇIM IPTAL diyebilirler.

Tabiki bunun bir bahanesi olmalı !!???!!! Bir yerlere SAVAŞ ilan ederek olabilir.

Bunlar , seçimle gelip seçimle gidecek adamlar değiller.

Milliyetci oylar için mi ?
Seçimi askıya almak içinmi bilinmez ama Kandil denilen yer hedef seçildi.

2013 de ki Süreç girişimleri hafızalarınızdan silinmediyse hatırlayın !!

Akiller vardı.

Birde Erdoğanın sözleri .( Erdoğanın bahçeliye dair pkk söylemine dikkat edin )
Erdoğan hangi oyunu bozmuş !

1999'da yapılan görüşmeler sonucu terör örgütü sınırdışına çekilmeyi kabul ediyor. Sınırdışına çekilmeler sırasında birileri operasyon düzenliyor 500 terörist öldürülüyor. Örgüt Kandil'e çekildikten sonra yeniden toparlanmaya başlıyor. Bahçeli ve arkadaşları örgütün yeniden dönmesi için resmen zemin

http://www.dunyabulteni.net/m/haber/258455/erdogan-biz-bu-oyunu-bozariz-canli

upuaut
12-06-2018, 18:07
Sözcü yazarı Yılmaz Özdil, Erdoğan'ı ti'ye alarak, "Suratına bakın anket sonuçları orada yazıyor! (http://www.gercekgundem.com/siyaset/19534/yilmaz-ozdil-son-anket-sonuclarini-paylasti)" dedi.

http://lznr3qre-site.ftempurl.com/Yuzde47.jpg
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletimizi meydanlara davet ediyorum!

Yılmaz Özdil, bugünkü "Son anket sonuçlarını açıklıyorum" başlıklı yazısında "Tek parti döneminde okudum falan diyor, prompter durunca kilitlenip kalıyor, zihnen darmadağın." diye yazdı.
Özdil'in bugünkü yazısı şöyle:

Bakın lütfen dikkat edin… “Adeta İstiklal Savaşı yaşıyoruz, güçlü Türkiye için evet diyorum” diyen yalaka şeytan hiç ortalıkta görünmüyor. Murat Boz filan, toz.

Seda Sayan Eyüp belediyesinin iftar çadırında iftar verirdi, Orhan Gencebay Fatih belediyesinin iftar çadırında iftar verirdi, Hülya Avşar üç bin kişiye iftar verirdi, Sibel Can beş bin kişiye iftar verirdi, Bülent Ersoy, İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Mahsun Kırmızıgül, Alişan, Yıldız, Tilbe, gazino gibiydi Akp'li belediyelerin iftar çadırları… O akşamki iftarın faturasını ödeyen dinibütün sanatçımız, ana haber bültenlerinin canlı yayın kameraları eşliğinde huşu içinde Kur'an dinliyor, ezanın okunmasıyla birlikte hurmayla oruç açıyor, kendi elleriyle çorba dağıtıyordu. E bakıyoruz bu sene nerdeyse Ramazan bitiyor, henüz iftar veren şarkıcı yok! Akp'li belediyelerin iftar çadırları mı kaldırıldı, yoksa sanat dünyamızın maneviyatı mı azaldı?

Neydi o Akp mitingleri be kardeşim, samimiyetle destekleyen, götünün kılıyım diyen teyzelerle dolu olurdu… Şimdi götünün kılından vazgeçtik, zahmet edip götünü kaldırıp mitinge gelecek adam bulamıyorlar. En son Denizli'de gördük, Ödemiş seninle gurur duyuyor diye bağırıyorlar. Ödemiş'ten herifleri yüklemişler kamyona Ödemiş patatesi gibi, Denizli Uşak Afyon dolaştırıyorlar.

Eskiden Akp mitingleri uçsuz bucaksız olurdu, miting alanlarında kalabalıkların üstüne tankerlerle gül suyu püskürtürlerdi… Şimdi Binali beyin Ordu mitingini, Giresun mitingini görüyoruz, istersen Emporio Armani püskürt, gene kimse yok.

Dünya lideri hoşgeldiniz yazılı pankartlar asarlardı. Dünya lideri yazılı forma hediye ederlerdi. Reklam panolarına asrın lideri yazarlardı. Çocuklara ismini verirlerdi, çiçeklere, hurmaya, sazana ismini verirlerdi. Fahri doktora verirlerdi. Nobel Barış Ödülü'ne aday gösteren köşe yazarları bile vardı. Şimdilerde hani?

Sadece miting alanlarında değil, etrafını sarıp sarmalayan yalakalarda da tenhalık var.

Suratına bakın lütfen, suratına.
Anket sonuçları orada yazıyor.
Bitkin.
Bıkkın.
Heyecansız.
Hatta şaşkın.
Tek parti döneminde okudum falan diyor, prompter durunca kilitlenip kalıyor, zihnen darmadağın.

Gevrek gevrek gülerek “gündemi ben belirlerim, gündemin zamanlamasını ben belirlerim, gündemi ben belirleyemezsem başbakan olamam, eğer gündem konuları birilerinin elinde olursa başbakan olarak onun peşine takılırsınız” diyordu… Gündemi Muharrem İnce belirliyor, Meral Akşener belirliyor, hapisteki Selahattin Demirtaş'ın gündem belirleme gücüyle bile başa çıkamıyor. Siyasi hayatında ilk kez… Rakiplerinin gölgesinde kalıyor.

Yabancı basına bakıyoruz…
Büyüsü bozuldu diyen var.
Havası bozuldu diyen var.
Markası çöktü diyen var.
Habire pohpohlarlardı…
Şimdi “kazanır” diyebilen yok.

Yüzde şunu alır, yüzde bunu alır, bilemem.
Bildiğim şu, yönetebilme kabiliyetini kaybetti.

“600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası bitti” diyorlardı.
Halbuki, bizimki fragmandı…
Senin 16 yıllık Amerikan dizisinde “the end” yazmak üzere!

Neva
16-06-2018, 03:08
Milliyetci oylar için mi ?
Seçimi askıya almak içinmi bilinmez ama Kandil denilen yer hedef seçildi.

2013 de ki Süreç girişimleri hafızalarınızdan silinmediyse hatırlayın !!

Akiller vardı.

Birde Erdoğanın sözleri .( Erdoğanın bahçeliye dair pkk söylemine dikkat edin )
Erdoğan hangi oyunu bozmuş !

Farkeder mi? Kandil zaten arka bahcedeki komsu gibi, cayi koy ben borekleri kapip geliyorum misali kullanilan bir bolge.. Tabi hafizalarimizda duruyor ama bir miktar yanlis okuma yapilmis gibi verdiginiz alintiya iliskin. 1999 Ocalan'in yakalandigi tarihtir.

ilahimasal
16-06-2018, 12:20
Farkeder mi? Kandil zaten arka bahcedeki komsu gibi, cayi koy ben borekleri kapip geliyorum misali kullanilan bir bolge.. Tabi hafizalarimizda duruyor ama bir miktar yanlis okuma yapilmis gibi verdiginiz alintiya iliskin. 1999 Ocalan'in yakalandigi tarihtir.

Alıntıda ki cümle kainatın reisinin , Bahçeli yi deşifre etmesinden sebep buraya eklendi.

Erdoğan açık açık bahçeli ve avanesinin kandille oynaştığını işaret ediyor.

Bence doğruda söylüyor. Bahçeli ve benzerlerinin tek varlık sebebi kandildir. Bahçeli ve benzerleri DÜŞMAN üretecek ki hayatta kalabilsinler.

Hatta ben hala aynı düşüncedeyim.

Selahattin Demirtaşın , erdoğana seni başkan yaptırmayacagız sözü , en çok APONUN , KANDILIN , MITIN ve BAHÇELININ zoruna gittiği için şimdi içeride.

Dahada özetlersek , pkk ve bahçeli Demirtaş konusunda ortak bir çıkar içinde ORTAK.

Bahçeli ve pkk Erdoğanı başkan yaptırana kadar , Demirtaşın dışarı çıkması imkansız.

Erdoğanın imralıda ki duruken Demirtaşı IDAM ettirmek istemesi ve bahçelinin enteresan AF çıkışı ne olabilir ki?

Şu adamların hepsinin ortak yanı Demirtaşın " seni başkan yaptırmayacağız " sözünde mana buluyor.

Çok iddialıyım . Bahçeli kandille ortak.

Engse Hohol
24-06-2018, 17:16
|| (https://twitter.com/IYIErzurum/status/1010879947534229504) İYİ Parti Erzurum İl Başkanlığı, resmi twitter hesabından yaptığı açıklamada Karaçoban İlçe Başkanı Mehmet Sıddık Durmaz'ın Akp'li kalabalıktan bir kişi tarafından vurularak öldürüldüğünü duyurdu.

|| (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/sandik-basinda-silahli-saldiri-h98846.html) Karaçoban ilçesi Kopal Mahallesinde İYİ Parti ilçe başkanı Mehmet Sıddık Durmaz, Agit Yazan ve oy kullanan bir vatandaş öldürüldüler.

spartacus
24-06-2018, 18:09
https://twitter.com/errdemglr/status/1001207626422775808
https://twitter.com/poemslyvia/status/1001225924401131520
Yazık bazı gariplerim, bunalrı ve yandaş medyayı izleyip her söylediğini gerçek sanıyor.
Üniversite harçları bitti diyor, oysa bu da gerçek değil. Yorumlarda birisi demiş,"bir konuştuğu da doğru olmaz mı?".

El cevap: hayır.

Nasılsa her söylediğine inanan milyonlarca insan var. Ben Mars'dan geldim dese hem tezahürat yaparlar hemde o kitle ona da inanır... Hatta Mars'ayol ayprık, hava limanı yaptık dese milyonlarcası alkışlar.

Bu milyonlarca insan nasıl ama nasıl bu kadar bilinçsiz oluyor? Yemeklerine, ekmeklerine bir şeyler mi katıyorlar, belki dağıtılan makarnalarda falan bir şeyler olmasın, zira biliyoruz ki insanın hayli gelişmiş bir beyini var, travmasız bu duruma gelemez(afyon belli ya neyse)

ilahimasal
24-06-2018, 18:34
Hileydi , hırsızlıktı , darptı ve sonunda KANDA bulaştı.

Hain , terörist , alçak fetocu akp liler katliam yaptılar.

https://odatv.com/images/2018_06/2018_06_24/iyi-partili-baskan-olduruldu-24061852_m2.jpg?v=1529853055

Engse Hohol
24-06-2018, 18:34
|| (http://www.gercekgundem.com/siyaset/21442/suructa-ince-ve-demirtas-oylari-copten-cikti) Selahattin Demirtaş ve Muharrem İnce ye verilmiş oyların bulunduğu pusulalar çöpe atılmış.

|| (https://twitter.com/bedri13trkm/status/1010784231767904257) Suruç ilçesinde toplu oy kullanıldığına dair görüntüler

|| (https://twitter.com/erenerdemnet/status/1010840446849945600) Şu kartla Erzurum'da karşılaşılmış. İçişleri Bakanlığı müşahit kartı düzenleyemez sadece seçime katılan siyasi partiler müşahit kartı düzenleme yetkisine sahiptir. Bu kart yasal değil. Yok böyle birşey! Bu tür kartı olanlar için tutanak tutup, şikayetçi olun!

|| (http://www.cumhuriyet.com.tr/video/video/1007258/AKP_ye_iki_oy_birden_atti__videosunu_paylasti.html ) Muş'un Sungu ilçesinde AKP'ye iki oy birden attı, videosunu paylaştı

|| (https://twitter.com/HergelePostasi/status/1010797636767698950) Şanlıurfa 2242 nolu sandıkta AKP'liler oy kullanmaya gelen insanları parçalamakla tehtit edip müşahitleri sandıklara yaklaştırmıyorlar.

Engse Hohol
24-06-2018, 18:51
|| (https://twitter.com/Outlander_tr/status/1010902193229258758) Bu insanlar seçim pusulasını nasıl temin ediyorlar anlamış değilim. Okul dışında seçim pusulasına ne yapıyorlar belli değil.

|| (https://twitter.com/Outlander_tr/status/1010898464291672064) Bu şıllık akp'ye oy vermesini kabinde kamera ile çekim yapmış oysaki yasak.

|| (https://twitter.com/Tanya_1917/status/1010893929728892929) Sarıkamışâ€™ta AKP’li müşahit ve AKP’li muhtar sandığa fazladan oy atarken yakalanmış.

|| (https://twitter.com/caapulcukiz/status/1010902871498424320) Rize Çayeli Derecik köyü 1093 ve 1094 nolu sandıklarda sandığa gitmeyenlerin yerine oy kullanılıyor.

|| (https://twitter.com/kacsaatoldutc/status/1010860529353740288) Kağıthane’de mühürsüz pusula kalmadığına dair sunulan dilekçe sandık başkanı tarafından yırtıldı. Sayın Ümit Özdağ okula geldiğinde 15 sandıklı okuldaki 70 akp müşahiti tarafından saldırıya uğradı. Akpliler 5 ten sonra gelmeyin diye tehdit ediyorlar!

Engse Hohol
24-06-2018, 19:13
|| (https://twitter.com/VeGunluk/status/1010834083243610112) Suruç AKP miletvekili Yıldız'ın akrabaları silahları saldırı gerçekleştiriyor, Oy verme işlemi durdu.

|| (https://twitter.com/MAturkce/status/1010918617955864581) Okmeydanı Piripaşa İlkokulu'nun bahçesinde yaşanan gerginlik nedeniyle oy sayımı durduruldu. Polis, sayımı izlemek için içeriye giren seçmenleri binadan çıkarmaya çalışıyor.

|| (https://twitter.com/SaltukBugraTurk/status/1010882095382695936) YSK ya giden yolları trafiğe kapatıyor belediye kamyonlarını yollara çıkarıyorlar. Akpliler 5 ten sonra gelmeyin diye tehdit ediyorlar

Engse Hohol
24-06-2018, 19:50
|| (https://twitter.com/kacsaatoldunet2/status/1010880755269021696) Erzurum'da AKP'liler usulsüz oy kullandılar.

|| (https://twitter.com/YayarYalc/status/1010873783714971649) akp'li erzurumlular başka açıdan.

|| (https://twitter.com/gokhanozbek/status/1010878117248937984) Çanakkale Merkez Barbaros İlkokulu karı koca yaşlı bir çift farklı sandıkta oy kullanıp 1013 nolu sandıkta yeniden oy kullandılar. CHP'li müşahitler hemen durumu farkedip tutanak tutturup oyları iptal ettirdiler. Bu çift şimdi yargıya hesap verecek. Tebrikler sandık görevlileri

|| (https://twitter.com/sehereris67/status/1010807035217235970) Sandığa uzaktan oy ekleme yordamı ve zarfı paketleyen akp'liye polis sırtını dönmüş ki herhalde bakmayınca görmemiş farzediyor kendini.

Engse Hohol
24-06-2018, 20:50
|| (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/o-sandiktan-erdogan-a-1-oy-bile-cikmadi-h98917.html) Edirne F Tipi Cezaevinde Selahattin Demirtaş'ın oy kullandığı sandıkta Erdoğan'a 1 oy bile çıkmadı. Demirtaş'ın sandığından Muharrem İnce 87, Meral Akşener 37, Selahattin Demirtaş 35, Temel Karamollaoğlu 3, Doğu Perinçek 0, Recep Tayyip Erdoğan 0.

|| (https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2018/06/24/hdp-aaya-gore-baraji-gecti/) Anadolu Ajansı manipülasyon yaparak hdp'yi baraj altı gösterip akp'yi yüzde 60 gösteriyor ama hdp'nin barajı aşması an meselesi ve aştığında akp yüzdesi düşüşecek.

|| (http://haber.sol.org.tr/turkiye/akpli-baskan-burada-olmayanlar-icin-de-oy-kullanilacak-burada-benim-borum-oter-240863) Mardin Yeşilli ilçesi AKP'li Belediye Başkanı Hayrettin Demir : Burada olmayanlar için de oy kullanılacak, burada benim borum öter.

|| (https://twitter.com/kadirakyuz54/status/1010942263713845248) Oy çuvalıyla tuvalete girmiş, nasıl bir cesaret

|| (https://twitter.com/fuatozhan/status/1010797395930763264) Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde okulda toplu oy kullanılıyor. Suruç'da paket oy kullanıldı.

Engse Hohol
24-06-2018, 21:16
|| (https://twitter.com/mustafabalbay/status/1010924563453153281) 6 Nisan 1920’de Kurtuluş Savaşı gerçeklerini dünyaya duyurmak için Atatürk’ün kurduğu Anadolu Ajansı, bugün halkın haber alma hakkını kirletiyor. Kınıyoruz.

|| (https://odatv.com/o-pasanin-koyunden-ne-cikti-24061840.html) Erdoğan'ın iftar yemeğinde Muharrem İnce'yi eleştirdiği konuşmasını 2nci Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel alkışlamıştı. İsmail Metin Temel'in Bayburt Taht köyünde 153 seçmen oy kullandı, 124 oy tayyip, 1 oy Muharrem İnce.

|| (https://twitter.com/evrenselwebtv/status/1010948355332214785) ÖDP Başkanlar Kurulu Üyesi Alper Taş : Tek Adam Tek Parti rejimini istemediğimiz gibi eski parlamenter rejimi de istemiyoruz.

|| (https://twitter.com/MKAdogus/status/1010845457529081856) Suruç'da polisin havaya ateş açarak durdurduğu otomobilde, okullara götürülmek üzere önceden mühürlendiği ileri sürülen 4 çuval oy pusulası ele geçti.

Engse Hohol
24-06-2018, 21:36
|| (https://twitter.com/gunaydingokhan/status/1010949912689872899) Niğde'de 778 sandık var. Yalnızca 10'u sayılmışken adliyede yangın çıktı. O saatten bu yana sayım işlemi yapılmıyor, sandık başkanların sırtında bekliyor. AA açılan sandık oranını % 95, RTE'yi ise % 61 gösteriyor.

|| (https://twitter.com/aktuelturk/status/1010915766860963845) Urfa Haliliye ilçesi Altındamla Mahallesi ndeki 2006 nolu sandıkta Erdoğan ve AKP lehine pusulalara tek tek mühür basılıp sandığa atıldığı görüntüler ortaya çıktı.

|| (https://twitter.com/aykuterdogdu/status/1010953397003063296) Anadolu Ajansı'nın açıklamalarında Muharrem İNCE'nin en güçlü olduğu sandıklar en sona bırakıldı. Seçim sonuçlanmadan yapılacak balkon konuşmaları seçim hilesinin başka bir hamlesi olacak.

|| (https://twitter.com/otekilerpostasi/status/1010955474014031874) Açılan sandık hızındaki ivme düştü, yüklenebilecek tüm AKP oyları sistemde! Sandıkları terketmeyin, moralinizi bozmayın.

Engse Hohol
24-06-2018, 21:57
|| (https://twitter.com/dnz_gunes/status/1010928280571121666) Suruç'da AKPli 3 gözlemci kadın 30 kadar zarfla perdenin arkasına girdi, içeriye girip ne yapıyorsunuz dediğimizde kadınlardan bir tanesi zarfları sandığa attı, tutanak tutacağımızı söylediğimizde ölümle tehdit edildik okulun etrafını AKPliler sardı.

|| (http://t24.com.tr/haber/hdpden-aday-olan-baris-atay-mecliste,659597) Barış Atay Hatay dan seçildi, hdp ve iyi parti barajı aştılar.

|| (https://twitter.com/mersintwit/status/1010954902997102592) AKP ADLİYEDE OY ÇALIYOR Mersin Adliyesine AKP li başkanların dışında kimseyi almıyorlar

Engse Hohol
24-06-2018, 22:41
|| (https://twitter.com/YalinSaral/status/1010957817287729152) Bakırköy ilçe merkezine 2 tane mühürsüz çuval girdi. İyi parti ve chp avukatları çağırdık. Daha çoğuna ihtiyacımız var.

|| (https://twitter.com/umudatutunmak/status/1010962694982299648) Sultangazi ysk önünde sahte oy içeriye sokmaya çalıştıkları sırada yakalandılar.

|| (https://twitter.com/Outlander_tr/status/1010889033998917632) Annesi adına AKP'ye açık oy basıldı. Hakim olduğunu ifade ediyor. Kurulun hayır açık oy kullanılamaz demesine rağmen, AKP'liler zorla saldırarak oy'u kullanmaya çalışıyorlar.

|| (https://twitter.com/Turk_Elleri/status/1010969226545389568) Kadının elinin değdiği yer ziyan diyen hülooğ kadın! Bir kadının sözünün geçtiği yerde devlet helak oluyorsa bir kadın olarak sen niye oy kullandın

Leonardo
24-06-2018, 22:50
Seçim sonuçlarının tüm islam dünyasında sevinçle karşılanması:

https://www.youtube.com/watch?v=dHDWtJpvURU

Engse Hohol
24-06-2018, 23:01
|| (https://twitter.com/efeismik/status/1010952970098364416) izmir'de okulda 3 oy çuvalı var ama görevliler bu 3 çuvalı almadan ysk kuruluna diğer çuvalları bir an önce götürmek istemişler.

|| (https://twitter.com/saviseti/status/1010972846259138560) Oyları ve sandığı almadan mahalleyi terketmek istiyorlar!

|| (https://twitter.com/kubilay1881MKA/status/1010973408551727104) Kadıköy'de Çuvallar Dışarıda Oylarımızı gasp ettiler.

|| (https://twitter.com/gazetesozcu/status/1010973872420737025) İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı ile görüşmek isteyen İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Özdağ binaya alınmadı.

dine mine ne
24-06-2018, 23:15
Gülüp izledimde o breakdansci neyin nesi öyle ya, adam gülmekten öldürdü beni.

Engse Hohol
24-06-2018, 23:35
|| (https://twitter.com/cereenkose/status/1010967596630446081) 22:14 Burası Beşiktaş. YSK ya giriş alınmıyor çuvalla bekliyor insanlar

|| (https://twitter.com/ZignecNalsa/status/1010952569647194116) TRT spikeri yarışı önde götürüyoruz dedi.

|| (http://www.abcgazetesi.com/politika/erdogandan-yskya-talimat-gibi-konusma/haber-90814) Erdoğan zafer konuşmasında YSK'ya oy oranlarını sabitleyin talimatı verdi.

|| (https://twitter.com/Karacabey75/status/1010982277671727104) Doğu Perinçek 100 bin imzayla aday oldu 95 bin oy aldı.

|| (https://twitter.com/KilicName/status/1010958699744161799) Oylariniza sahip cikin ben ve memur bey olmasaydi bu oylar tuvalete giderdi.

|| (https://twitter.com/dokuz8haber/status/1010983728733130758) İzmir Bayraklı'da ilçe seçim kurulunun önünde bekleyen yurttaşlara polis biber gazı ve toma ile müdahale etti.

|| (https://twitter.com/blalkoc/status/1010979745721470978) Polis zoruyla okuldan çıkarıldık.

Engse Hohol
25-06-2018, 00:37
|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2032899336754310/?hc_ref=ARTk_E0NhrA-7FD34mag1FgSAZFXzN16QXVLsHl8sP8XCChq03FNqQPJcFMMoz QfdVo) Kocaeli Çayırova Ahmet Yesevi İlkokulunda bir sandık görevlisi kadının ıslak imzayı çalma anı.

|| (https://twitter.com/BirGun_Gazetesi/status/1010998193650393088) Erdoğan'a oy veren MHP'li kadın seçmen: Kadının sözünün geçtiği yerde devlet helak olur

|| (https://twitter.com/cgldlnn/status/1010800549942513664) hatay da plakasız 4 araç

|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2032142793496631/?hc_ref=ARSFQySCajdoTm4gvjMMDL7FdeEB4OFg9EolwiB1bh TQ7fFcDi72m8FWTsSksH_bY1Y) çalanlar hep akp den

|| (https://twitter.com/kurtulus1907/status/1010979122141646853) Bakırköy ysk önündeyiz Boş zarflar geliyor

|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2032006980176879/?hc_ref=ARQlf3smjkzs-CZTEgHUcwSffSPaO-kTvcPjZHh1U46GD83qmgDu-Kd_EUSS0skAhtY) akp'liler çifter çifter oy kullanıyorlar

|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2032040206840223/?hc_ref=ARQEFRmAGGt-db-ij3f1i09PbGyDLnlgTaA1ccxV4Vo5sltnCIHVAX3wAyKk0XcqP qE) SANDIK Başkanı yakalandı

|| (https://twitter.com/sandikbekcisi_/status/1010969772027207680) Bakırköy ilçe merkezine 2 tane mühürsüz çuval girdi. İyi parti ve chp avukatları çağırdık

|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2032160836828160/?hc_ref=ARRVR5RjGCF-0-yif7e_ZKZnHazg9BfgO9ipfv5ozY7m-kW15nvTeEi8yGoKAEH77Z0) türbanlı akp'liler ellerinde oy pusulası ile dışarda geziyorlar.

|| (https://www.facebook.com/NewsEngland/videos/2031897033521207/?hc_ref=ARRuqXmxjqJJPVmvvgO3odKq4LNEGGN3rAQ9VTMS1K 9Rb6LoUNI5aRErCI6u244tbfU) Sultangazi 75nc Yıl mah İstiklal ilk okulu 1487 no sandıkta sandık başkanının sandığı terk etmesi ile sandıkta defalarca akp lehine oy kullanıldığı tespit edildi.

Engse Hohol
25-06-2018, 02:25
|| (https://twitter.com/kacsaatoldutc/status/1011005886465282048) plakasız araçlar YSK önüne doğru ilerledi arabadan oy torbaları çıktı

|| (https://twitter.com/HasanGunaltay/status/1010996993165090819) Bağcılar Çöplerden Millet İttifakına ait oy pusulaları çıkarken ara sokaktan plakasız araçlar Bağcılar YSK’nın önüne gelip arabadan oy torbaları çıkardı.

|| (https://twitter.com/sandikbekcisi_/status/1011027222495457280) Denizli'de seçimde oy çalan başörtülü suçüstü yakalandı

|| (https://twitter.com/sandikbekcisi_/status/1011007706877124608) Burası Bağcılar mühürlü oylar yok ediliyor

|| (https://twitter.com/HasanGunaltay/status/1011010132631805957) Ankara Haymana da AKP'li belediye meclis üyesi Ali İhsan Özer'e ait dükkanda mühürleri bozulmuş seçim torbaları yakalandı.

|| (http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/enis-berberoglu-ve-abdullatif-sener-chp-den-milletvekili-h98953.html) CHP den Enis Berberoğlu ve Abdüllatif Şener, akp den Mehmet Ağar ve Bülent Arınç'ın oğulları milletvekili seçildiler.

|| (http://t24.com.tr/haber/ysk-baskani-kimin-kazandigini-acikladi-ancak-oy-oranlarini-aciklamadi,659743) Ysk : Kesin olmayan sonuçlara göre barajı geçen partiler AKP, CHP, HDP, İyi Parti ve MHP olarak belirlenmiştir dedi.

Engse Hohol
25-06-2018, 15:03
https://2.bp.blogspot.com/-_x2rD9_yKQU/WzDXi3B67TI/AAAAAAAAUvQ/4h-mUtUpTgQIf-Jt8FRFD_TU9OXGzPJvgCLcBGAs/s1600/tmpzh1.jpg

Türkiye, dinciler için hasbahçeye, suriyeliler için doğumhaneye, akp'liler için darphaneye, adnan oktar için kerhaneye, ulusalcılar için tımarhaneye dönüştü. daha ürkünçü, bizi bunlardan kurtulmaya vardıracak ufak bir ışık gözükmüyor ülkemizde.

"ictenlik"
25-06-2018, 15:18
https://www.youtube.com/watch?time_continue=84&v=wgney1C96Ys

internetten alıntıdır.
muhtemelen ya da belki 1,5-2 milyon oyu temsil etmiyor ancak yine de sandığa gitmeyen bir seçmenin yazılarıdır..
bu kelle sayma işinden de bir şey anlamıyorum ayrı konu..

Boykot tavrını eleştirenlere,
2.5 milyon sahte oy kullanılırken seçilmiş vekil ve belediye başkanları faşizm tarafından zındana konurken ne gibi tavır aldınız diye sormamız; sanırım yeterli olacaktır.

"Bu düzen değişmeli" sözünü M. İnce, M. Akşener'den duyuyorsak bunun bizimle sınırlı bir gözlem olmadığını kabul etmek gerekir. Halk kitlelerinin geleceği sorunu; Tayyip-AKP kliğinin kalması ya da gitmesine indirgenmiş, kitlelere sandık gösterilerek geleceğini seç denilmiştir.

--

... yine 80 civarında belediyeye kayyum atanmasını, 30'a yakın vekilin gözaltına alınması, 10'dan fazla vekilin, yüzlerce HDP'li yönetici ve faaliyetçisinin tutuklanmasını ve diğer gelişmeleri hatırlayalım.

Leonardo
25-06-2018, 15:58
Şimdi okuduğum bir şey.

Türk medyasının toplamında AKP'nin propagandasının yapıldığı her 1000 saate karşılık diğer partilere 20 saat düşüyormuş.

Yani seçim batılı demokrasi anlamında bir seçim değil.

Türkiye'de hileden çok konuşuluyor. Ama Rusya gibi Türkiye'de de asıl hile Medyanın %90'ının AKP'Ye çalışması. AKP'nin şu anda %100 oy alması da mümkün. Bir kere serbest seçim sisteminin gereklerini kaldırmışsın.

Asıl hille o. Daha da oy çalıyorsa onun sebepleri başkadır.

dine mine ne
25-06-2018, 18:01
Neva, ince seçimlerin sonucunu kabul ettiğini söyledi ve tehdit edilmedim, sosyal medyada çıkanlar gerçek değildir diye konuştu.

Beni kimse tehdit etmedi tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Böyle bir şey olmaz hepimizin Cumhurbaşkanı oldu. Bu gerginliğe son verin kucaklayın milleti, herkesi kucaklayıp seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur, altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur ve bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdığı tutanaklarda YSK nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur, olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum. Türkiye Bölünmez, bakın Erdoğan bile güzel bir şey söyledi , dedi ki biz de katılım yüzde 80'lerin üzerinde yani %30 larda katılım olan ülkeler bize demokrasi dersi vermesin kendi göbeğimizi yine biz kendimiz keseceğiz diye konuşdu.

ilahimasal
25-06-2018, 18:56
Dine mine (one minute ) boşver sen İnceyi ! Hdp meclise girdi !

Ohal kalkacak !
Kekler falan !

Alevilere verilen söz ! ( bunu yapacak değil hepimiz biliyoruz geçelim)

Başka ne vardı ? Ek gösterge falan!

Leonardo
25-06-2018, 19:08
Ben 15 Temmuz olayından beri buralara yazıp duruyorum (önceleri de ateist forumdaydım). Buralara yazmaya başladığımdan beri gördüğüm ikinci seçim bu.

Olayın boyutarı çok.
1) geçmişteki otoriter / sol düşmanı yaklaşımlarla bir şeylerin temeli atıldı.
2) Kendi insanımızı katleder hale gelince toplum koyunlaştı. Ülkücünün dincinin her türlü önü açıldı.
3) Süleyman Demirel gibiler siyaseti işlek hale getirdi, ama fakir seçmeni (kömür filan dağıtarak) rüşvet almaya alıştırdılar.
4) devlet solcuyu sürekli ve her türlü tepeledi, ama özellikle 80 sonrası dönemde, sağ terörizmi azdırmak için ne gerekiyorsa yaptılar.

- Bunlar olayın altyapısı. Şu anda 90'Lı yıllara / benim çocukluk dönemime kadar geldik.

AKP dönemi: Bu Putinistbir yaklaşımdır.

Putinizm nedir?

- Demokrasiyi resmen kaldırmazsın. "Hukuk devleti demokrasi var, ben de koruyucusuyum" dersin. Modern dikta rejimi budur. Ama medya senin elindedir. Televizyon senin elindedir. yani entelektüel kesim dışında kalan / şüpheci veya koyu solcu olmayan herkesin beyni, sana aittir.

Noam Chomsky'nin bu durumu açıklama videoları vardır. Bu olay belki her ülkede vardır. ama modern faşizmde, mesela Can Dündar gibi biri çıktığında, hep yurt dışına kaçmak zorundadır, hem de sosyal medyada filan, halk adamı "casus" olarak kabul eder.

Bu yine de faşizmdir. hatta belki "daha etkili" bir faşizmdir. Ama faşizmdir.

mesela Avrupa basınında Türkiye'Nin otokrasi haline geldiği yıllardır söyleniyor (yaklaşık 2010'lu yıllardan beri sürekli söyleniyor)

Onu bile alıp "Alman casusları reisimizi öldürmek istiyorlar" (veya ona benzer bir şey) haline getiriyorlar.

Ve AB basınında şu anda geçiyor: - Bu demokrasiye aykırı bir durum.

TV'de 1000 saat Tayip lehine konuşma / haber / tartışma programı varsa, en çok 20 saat diğer partiler lehin yayın var.

Türk bunu anlamıyor. Ama Avrupalı anlıyor. Böyle demokrasi olmaz. İngiltere AB'den çıktı ama, İngiliz halkına her türlü medya eşit mesafede sunuldu. AB yanlısı gazeteler kapatılmadı, gazeteciler hapse atılmadı, medya kuruluşları toplu halde AB karşıtı değildi. Dolayısıyla "kendileri seçtiler".

Bu ve daha bir sürü uygulama. Demokratik değil. Tamam 90'Lı yıllarda da demokratik değildik, ama her şey oran meselesi.

Neticede Türk insanı şu anda ayrı bir gezegende yaşıyor. Putinizm böyle bir şey.

Leonardo
25-06-2018, 19:33
demek istediğim fakir / cahil insanın bilgi kaynakları:

1) Din = Onların elinde
2) Okul = Yarısı onların elinde
3) Televizyon = %90 onların elinde
4) Facebook / Twitter = %50 onların elinde
5) Radyo / Gazete filan = %80 onların elinde.

Yani TKP'Nin diğer başlıkta dedikleri doğru. Ama Avrupa'dan gelen ses bu. "Böyle ortamda seçim olmaz / olursa adil seçim olmaz" diyorlar. Tayyibe "otokrat" denmesinin sebebi bu.

- Olumluluk olarak şu var: HDP vs. mecliste. Ama yeni başkanlık otoritesi Esat'ın otoritesine yakın. Yani İran bile olamayıp doğrudan Suriye olma ihtimali var.

/Dünyadaki dengeler iyice saçmalamaya başladı.

spartacus
25-06-2018, 20:40
Dine mine (one minute ) boşver sen İnceyi ! Hdp meclise girdi !

Ohal kalkacak !
Kekler falan !

Alevilere verilen söz ! ( bunu yapacak değil hepimiz biliyoruz geçelim)

Başka ne vardı ? Ek gösterge falan!
Millet kıraathaneleri vardı, kekli, çaylı...

Oy veren toplumun en temel ihtiyaç ve talebi "Recep Tayyip Erdoğan!" demek, başka hiç bir talebi yok. Üstelik eski mitinglerde yoktu, bana göre bu son bir şans verilmesiydi ama uzun sürmeyecek. AKP kitlesi, bu seçimde hiç olmadığı kadar pasif ve düşük katılım gösterdi, ciddi bir heyecan yitimi var...

Kısaca kişi seviciliği, tapınımından, kurbanın, kasabının bıçağını yalamasından ötesi yok.

Erdoğan kendisine oy verenlerden 1 adım ileride, en azından kıraathane deyiverdi, hiç bir talebi olmayan kuru bir kalabalığa...

Sorun yok, böylesi olumsuz olmadı, ortada ciddi bir enkaz var ve enkazın sahipleri kaçamadığı gibi, sorumluluğu başkasına yıkamayacakta...

Neva
25-06-2018, 22:29
Neva, ince seçimlerin sonucunu kabul ettiğini söyledi ve tehdit edilmedim, sosyal medyada çıkanlar gerçek değildir diye konuştu.

Beni kimse tehdit etmedi tehdit edecek adam da yeryüzüne gelmedi. Böyle bir şey olmaz hepimizin Cumhurbaşkanı oldu. Bu gerginliğe son verin kucaklayın milleti, herkesi kucaklayıp seçimde her sandıkta ıslak imzalı tutanak tutulur, altında bizim görevlilerimizin imzası bulunur ve bizim için gerçek seçim sonuçları bu tutanaklarda yazan rakamlardır. Görevlilerimizin bize ulaştırdığı tutanaklarda YSK nın açıkladığı rakamlar ve oranlar arasında anlamlı bir farklılık yoktur, olan farklılıklar toplam sonucu değiştirecek nitelikte değildir. Dolayısıyla seçim sonuçlarını kabul ediyorum. Türkiye Bölünmez, bakın Erdoğan bile güzel bir şey söyledi , dedi ki biz de katılım yüzde 80'lerin üzerinde yani %30 larda katılım olan ülkeler bize demokrasi dersi vermesin kendi göbeğimizi yine biz kendimiz keseceğiz diye konuşdu.
Ince nezaketen evet bahsettiklerini soyledi, ilaveten oylara yapilan mudaheleleri, secime kan bulastigini ve adil bir secim olmadigini da soyledi.

Objektif olmayi dene biraz, hep pembe taraflardan bahsetme... Bunca olan bitende, hala toplam sonucu degistirmekten filan soz etmen anlamsiz.Haydi demokrasi dersine devam etsin o halde Erdogan, ohal ne zaman kalkiyor? Kiraathane de neymis? Sanki memlekette kizli erkekli oturup, kitap okunup, hos bes edilecek yerlesik yoktu da, Erdogan mi getirmis olacak anlamadim?

Ekonomik enkaz ise cabasi. aklina sahip ol, biraz oku, gozlem yap. Borcun odemesi geliyor, satacak birsey kaldi mi?

Leonardo
27-06-2018, 12:10
Dün her yerde aradığım resim. Bugün ekliyorum: :)

http://i.capsspot.com/s/32/7/1291369.jpg

Şüpheci Dinsiz
27-06-2018, 14:03
Hem 24 haziran, hem musallat konusunda 1-2 şey yazayım.

İçinde Bahçeli'nin de, Perinçek'in de, Ergenekon-Balyoz'dan yargılanan bazı kişilerin de bulunduğu derin devletin 17/25 olaylarından sonra RTE'yi emri altına aldığını düşünen epey insan var. Aynı insanlar bu derin devletin tüm zamanlarda seçim sonuçlarıyla oynadığını da düşünüyorlar.

Bunlar doğru söylüyorsa, musallat: senarist olan derin devlet, Bahçeli-Perinçek: yönetmen, RTE: söyleneni icra eden artist, seçim: tiyatro, biz: seyirci-sürü oluyoruz.

Aslında demokrasi denen aldatmacanın temel yapısı budur. Bazı ülkelerde seçmenin seçme etkisi-yetkisi varmış gibi gözükse de, adayların listesi o ülkenin derin devleti tarafından hazırlandığı sürece bir şey değişmez. Derin devlet yalnızca istihbaratçılardan-askerlerden-emniyetten oluşmuyor, yerel kapitalistleri de, bazı medya patronlarını da, akademisyenleri de, sürülere hükmeden aşiretleri-kanaat önderlerini de içeriyor. Küresel kapitalistlerle de, diğer derin devletlerle de bağlantısı oluyor.

24 haziranı şöyle okumak da mümkün: BOP dizaynının tamamlanması için emre koşulsuz itaat eden, sınırsız yetkiye sahip olan bir hükümet-iktidar-kişi gerekiyordu, bu iktidar-kişi oluşturuldu. Boğazına kadar suça batmasına göz yumuldu, işlediği suçlar kayıt altına alındı ki bu iktidar-kişi emre koşulsuz itaat etsin, bu iktidara-kişiye sınırsız yetki kazandırıldı ki BOP yolunda meclis-STK-hukuk engeli çıkmasın.

24 haziran Atatürk'ün ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyetinin resmi yıkım tarihidir. Yerine, BOP'un tamamlanması için araç olarak kullanılmak üzere ne idüğü belirsiz geçici bir devlet yapısı kurulmuştur. BOP'un final aşamalarından biri olan İran'ın yıkımından sonra Türkiye'nin de yıkımı gerçekleşecek, emperyalistlerin izin verdiği toprak parçalarında, izin verdiği kişilerce yeni devletler kurulacaktır. Türkiye'nin derin devleti Özal'ın dediği gibi "bir koyup üç alma" veya benzer heveslere sahip olabilir, ne var ki tarih hep göstermiştir ki, emperyalistlerle iş tutan zayıf devletler her zaman üçün birini aldığı gibi elindekini de kaybetmiştir.

--/--

Seçimde kaybettik diye üzülen varsa üzülmesin. Seçim denen mekanizma, kazanma ihtimalin olan bir mekanizma değil, hiç olmadı, hiç olmayacak. Merak eden olursa oy verme denen mekanizmayı baştan sonra anlatırım.

Bunu aşmanın bir yolu yok mu? Elbette var; devrim!

Engse Hohol
27-06-2018, 15:58
https://www.youtube.com/watch?v=LmzbO9AkNLU

|| (https://www.reddit.com/r/Turkey/comments/8tkodq/erdo%C4%9Fana_oy_veren_mhpli_kad%C4%B1n_se%C3%A7me n_bir_kad%C4%B1n%C4%B1n/) MHP'li kadın : hadisi şerif 'de "bir kadının sözünün geçtiği yerde devlet helak olur der, allahü ekber"

Şu kadının sesini ve dediklerini 2 gündür unutamıyorum.

Engse Hohol
28-06-2018, 17:29
|| (https://odatv.com/hangi-unlu-ismin-memleketinde-erdogan-ne-kadar-oy-aldi-28061833.html) Hangi ünlü ismin memleketinde Erdoğan ne kadar oy aldı?

Âşık Mahsuni (Maraş Pazarcık) % 51

Neşet Ertaş (Kırşehir Çiçekdağ) % 72

Yavuz Bingöl (Kars Sarıkamış) % 62

Arif Sağ (Erzurum Aşkale) % 81

Orhan Gencebay (Samsun) % 66

Volkan Konak (Trabzon Maçka) % 72

İsmail Türüt (Trabzon merkez) % 69

Zara (Adıyaman Kâhta) % 80

Âşık Veysel (Sivas Şarkışla) % 72

Ferdi Tayfur (Adana) % 44

İdo anılı ibo (Şanlıurfa) % 65.

Leonardo
28-06-2018, 18:18
Demokrasi aldatmaca olamaz diyorum zaten.

Medya'Nın %90'ı bunların, yine de çoğunluk olamıyorlar şu anda MHP'nin eline bakıyorlar.

MHP'nin derdi de Kürtler, AKP'nin Kürtlere daha sert davranması filan isteyecek.

Yani karamsar olan medyaya çok inanmamak gerek. CHP'de olumlu bir hava var. (Yani en azından karamsar değil). Yurt dışında da olumlu beklentiler var. Hatta Yunanistan'da bile olumlu beklentiler var. (Şu deliyle çarpışmadan, olayı idare edebilir miyim? derdinde).

AKP ilk defa çoğunluk olamadı. + Ekonomi meselesi ciddi. + kurmak istediği otoriter bir yapı var. Peki Rusya gibi, Çin gibi kurabilecek mi bu yapıyı? (Türkiye çeşitliliğin çok olduğu bir ülke)

Yani CHP'Nin üzüntüsü "seçimi kazanamadık". Çünkü bu saydıkların mantıklı ele alınacaktı o zaman.

Benim vardığım sonuç: Çok ciddi ideolojik inançları olmasa (şeriat getirmek gibi) şu aşamada "hadi biraz da siz geçin" filan derdi.

Yani adam (daha doğrusu parti) sallantıda. herkes öyle düşünüyor.

Leonardo
03-07-2018, 13:29
Benim duyduklarıma göre, Bu seçim ve bundan önceki birçok seçim aslında iptal edilmelidir.

Yine İngilizce ama Al-Jazera'nın çok güzel bir özet haberi var:

https://www.aljazeera.com/programmes/listeningpost/2018/07/erdogan-media-turks-care-180701092502264.html

/Diğer arkadaş "su parası azaldı, metro yapıldı" diye konuşup duruyor. Da ülkede bağımsız medya kalmadı, Hukuk AKP'nin elinde, güçler ayrılığı yok, Tayyibe diktatör yetkileri verildi. Halk Feto - Pkk masalları ile uyutuluyor. TV'de izlediklerinin %75'i yalan.

Seçim öncesi TRT'de CHP'ye ayrılan her saat için AKP'ye 10 saat ayrılmış.

Haberin sonunda şöyle bir yorum yapılmış.

İnsan hakları / demokrasi, yardı bağımsızlığı, adalet, basın özgürlüğü gibi şeyleri belirli eğitim düzeyi olanlar önemsiyor.

Büyük bir çoğunluk ise cebine giren paradan başka bir şey düşünmüyor.

Yani halkın hem cehaleti hem fakirliği sömürülüyor.

Bugün yine 60 tane subayı almışlar. Normal subayları alıp yerlerine Fetocuları kendileri yerleştiriyorlar bana sorarsanız.

Yani Dine-Mine-Ne diye bir arkadaş yazıp duruyor. Da bu tür kişilerin yazdıkları şeyi bilerek yazdıklarını ben düşünmüyorum.