27-05-2018, 21:27
|
|
Üye
|
|
|
|
24 Haziran seçimi iptal edilir mi?
Cumhur ittifakının baskın seçim ilan edip atı alıp üsküdarı geçtiğini düşündüğü esnada , millet ittifakı olarak ortaya çıkan yapının
-İyi partiyi seçimlere girmesinin önünü açması
-Chp nin Muharrem ince çıkışı
- Karamollaoğlunun taviz vermemesi
- ve en önemlisi Hdp nin yüksek oy oranlarının halen yerini koruması
- ekonomik darlık
- enflasyon
- dövizin artışı
-akp seçmeninin azımsanmayacak bir kısmının akp nin yalanlarından gına etmesi
-mhp seçmeninin boğazını kessen Erdoğana oy vermeyecek olması.
- afrin ve kudus çıkışlarının etkisinin olmayışı
- gençlerin akp den açık ara uzak olması.
- cumhurun haricinde , mecliste ki çoğunluğun akp nin karşısında olan muhalefete kesin olarak geçeceği durumu.
Bunları görüpte seçime gidecek değildir bunlar. Son dakika da dahi bir kararname ile SEÇIM IPTAL diyebilirler.
Tabiki bunun bir bahanesi olmalı !!???!!! Bir yerlere SAVAŞ ilan ederek olabilir.
Bunlar , seçimle gelip seçimle gidecek adamlar değiller.
FAŞISTLERIN bilinen özelliğidir. Zarar vererek giderler.
Cem küçüğün aldığı koku
http://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaza...uk/602103.aspx
|

28-05-2018, 02:40
|
 |
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi
|
|
|
|
Son seçim anketlerinden birine göre oy oranları şöyle:
Bu arada memlekette şunlar oldu;
- Polonya'dan deli dana hastalığı olan etleri ithal etmişler. Bakanlığın memurları Lehçe bilmedikleri için ithalat belgelerini anlamadıklarını söylemişler.
- Tarım bakanlığının gizli tuttuğu zehirli ürünler listesi varmış, bunu haber yapan gazeteciye 'gizli belge çalmaktan' dava açtılar.
- Bir ihalede anlaşılan bedelin 1 milyar dolar fazlasının ödendiğine ilişkin belgeyi haber yapan gazeteciye 1,5 milyon TL tazminat davası açıldı.
Bu haberler muhalif basında bu şekilde yer aldı, yandaş basında ya hiç yer almadı, ya da paçavraya çevrilmiş haliyle yer aldı.
Aslında bu kokuşmuşluğun yandaş basınla birinci derece ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle düşünmek bu kokuşmuş güruha -sanki dürüstmüş de kandırılıyormuş gibi- hiç hakketmedikleri bir paye veriyor, oysa kandırılma falan yok.
Bu kokuşmuşluğun sebebi mevcut düzen, kokuşmanın tavan yapmasının müsebbibi şimdiki iktidar.
Cahillik, tembellik beraberinde asalaklığı, yalanı, hileyi, onursuzluğu, çürümeyi, kötülüğü, zalimliği getiriyor. Cahilliği oluşturan mevcut kapitalist düzen, cahilliğin prim yaptığı ortamı oluşturan şimdiki iktidar. Cahile cahil olmaktan utanmadığı, hiç hakketmediği yerlerde iş bulduğu ya da görevlendirildiği, işsiz kalmadığı, iktidar pastasından az veya çok pay aldığı bir ortamı sundu şimdiki iktidar. Din, bu güruha dahil olmanın şekil şartı, üniforması, el kitabı sadece.
Ülkenin ne hale geldiğini göre göre hala iktidar partisini desteklemeye devam eden, oy oranını düşürmeyen kesimin durumu bu. Bence ülke bölünsün, bunlara yer verilsin, kendilerinden başkasına zarar vermelerinin önüne geçilsin.
Bu haberdeki röportaj videosunu mutlaka izleyin.
* Bir ben vardır bende, benden içeri. (Yunus Emre)
* Gören bizi sanır deli, usludan yeğdir delimiz. (Muhy-i)
* Kadınlar insan, biz insanoğlu. (Neşet Ertaş)
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
Konu Şüpheci Dinsiz tarafından (28-05-2018 Saat 03:31 ) değiştirilmiştir.
|

28-05-2018, 14:51
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
--/--
AKP, bir gece yarısı seçim kanununda değişiklikler içeren torba yasayı meclisten geçirmişti. CHP torba yasayı eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle AYM'ye şikayet etmişti. AYM, AKP'nin borazanı durumunda, bir dediğini iki etmez. AKP gerek görürse AYM'yi kullanarak seçimi kolayca iptal ettirebilir.
--/--
Seçim kanunu şu haliyle yargıyı, kolluk kuvvetlerini, YSK'yı, sandık görevlilerini elinde bulunduran AKP'ye hizmet ediyor. Sandık başkanları çok büyük oranda özenle seçilmiş AKP'lilerden oluşuyor, mühürsüz oy pusulası serbest, sandık başkanı gerek görürse polis çağırıp müşahitleri uzaklaştırabiliyor, vali-sandık başkanı gerek görürse sandığı başka bir bölgeye taşıyabiliyor, oyların bulunduğu çuval seçim sonuçlarının bilgisayara girileceği merkeze polisler tarafından taşınacak... Kısacası, AKP hangi sonucu isterse döve döve, göstere göstere onu çıkarır. Çünkü itirazların yapılacağı makamlar bağımsız değil.
Anketler tam sonuç vermese de oy dağılımını %3 aşağı %3 yukarı belli eder. Görünen o ki, AKP bu seçimde son kozunu oynayarak hilenin dibine vurmak zorunda.
Burada muhalefet partilerinin görevi oy çuvallarını seçim merkezlerinde bilgisayara girinceye kadar yalnız bırakmamak, varsa hileyi görüntülerle belgelemek. YSK bilgisayara giriş işlemini yavaşlatacaktır, belki 48 saate belki daha fazlasına yayacaktır ki, muhalif parti temsilcileri yorulup gitsin, böylece oy çuvalı değiştirilebilsin.
Şöyle düşünün:
Bir sandık sayılmış,
A partisi 100
B partisi 200
C partisi 300
D partisi 400
E partisi 500
oy almış.
X CB adayı 500
Y CB adayı 900
Z CB adayı 100
oy almış olsun.
Sandık başında tutanak tutulup bu sonuçlar yazılıyor ve tüm parti müşahitlerince imzalanıp herkese birer adet imzalı tutanak dağıtılıyor. Sonra oylar bir çuvala doldurulup sandık başkanı tarafından polis nezaretinde seçim sonuçlarının bilgisayara girileceği merkeze götürülüyor, sıra bekleniyor, nihayetinde bilgisayara giriliyor.
Muhalif partilerin müşahitleri elindeki imzalı belgeye güvenerek eve giderse şu olabilir, oy çuvalını değiştirip yeni imzalı tutanak düzenlerler. Örneğin yeni tutanak şöyle olabilir.
A partisi 850
B partisi 200
C partisi 300
D partisi 100
E partisi 50
oy almış.
X CB adayı 1310
Y CB adayı 90
Z CB adayı 100
Bilgisayardaki sandık sonuçları elindeki belgeden farklı olsa itiraz edeceğin bağımsız bir makam yok, her yer ele geçirilmiş. İtirazını dikkate alsalar bile en fazla oy çuvalını yeniden sayarlar, zaten mühürsüz oylar serbestti ve çuvalı yeni oy oranına uygun değiştirmişlerse, döve döve, göstere göstere onların istediği sonuç çıkmış olur. Resmi organların gözetiminde hile yani...
Bu yüzden muhalif parti müşahitlerinin ellerinden kamerayı eksik etmeyip kaç saat sürerse sürsün gözlerini seçim sandıklarından, oy çuvallarından ayırmamaları, şaibeli durumları kamera ile kayıt etmeleri gerek. Doğu ve Güneydoğu'da HDP'yi kolluk kuvvetleri karşısında tek başına bırakmayıp destek olmak gerek.
* Bu otobüs de benim Maserati'm, halkımla birlikte kullanıyoruz. (Tuncel Kurtiz)
* Rahat yaşamak uğruna gerçeği mezara mı götüreyim; halka gerçeği anlatmak uğruna ölümü mü göze alayım? (Turan Dursun)
* Beneath this mask there is more than flesh, beneath this mask there is an idea Mr Creedy, and ideas are bullet-proof. (V for vendetta)
* O iyi insanlar, o güzel atlara binip çekip gittiler. Demirin tuncuna, insanın piçine kaldık. (Yaşar Kemal)
* Sen yanmazsan, ben yanmazsam, biz yanmazsak, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa. (Nazım Hikmet Ran)
* Çin'den İspanya'ya, Ümit Burnu'ndan Alaska'ya kadar her milli bahride her kilometrede dostum ve düşmanım var. Dostlar ki; bir kere bile selamlaşmadık, aynı ekmek, aynı hürriyet, aynı hasret için ölebiliriz.. (Nazım Hikmet Ran)
* Bir insan size alın teriyle zengin olduğunu söylerse, ona şunu sorun; kimin alın teriyle?.. (Don Marquis)
|

28-05-2018, 16:51
|
 |
Üye
|
|
|
|
Seçimlerin iptal edileceğini sanmıyorum, çünkü gerek kalmayacak.
|

28-05-2018, 17:37
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Şüpheci Dinsiz´isimli üyeden Alıntı
Son seçim anketlerinden birine göre oy oranları şöyle:
Bu arada memlekette şunlar oldu;
- Polonya'dan deli dana hastalığı olan etleri ithal etmişler. Bakanlığın memurları Lehçe bilmedikleri için ithalat belgelerini anlamadıklarını söylemişler.
- Tarım bakanlığının gizli tuttuğu zehirli ürünler listesi varmış, bunu haber yapan gazeteciye 'gizli belge çalmaktan' dava açtılar.
- Bir ihalede anlaşılan bedelin 1 milyar dolar fazlasının ödendiğine ilişkin belgeyi haber yapan gazeteciye 1,5 milyon TL tazminat davası açıldı.
Bu haberler muhalif basında bu şekilde yer aldı, yandaş basında ya hiç yer almadı, ya da paçavraya çevrilmiş haliyle yer aldı.
Aslında bu kokuşmuşluğun yandaş basınla birinci derece ilişkisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü böyle düşünmek bu kokuşmuş güruha -sanki dürüstmüş de kandırılıyormuş gibi- hiç hakketmedikleri bir paye veriyor, oysa kandırılma falan yok.
Bu kokuşmuşluğun sebebi mevcut düzen, kokuşmanın tavan yapmasının müsebbibi şimdiki iktidar.
Cahillik, tembellik beraberinde asalaklığı, yalanı, hileyi, onursuzluğu, çürümeyi, kötülüğü, zalimliği getiriyor. Cahilliği oluşturan mevcut kapitalist düzen, cahilliğin prim yaptığı ortamı oluşturan şimdiki iktidar. Cahile cahil olmaktan utanmadığı, hiç hakketmediği yerlerde iş bulduğu ya da görevlendirildiği, işsiz kalmadığı, iktidar pastasından az veya çok pay aldığı bir ortamı sundu şimdiki iktidar. Din, bu güruha dahil olmanın şekil şartı, üniforması, el kitabı sadece.
Ülkenin ne hale geldiğini göre göre hala iktidar partisini desteklemeye devam eden, oy oranını düşürmeyen kesimin durumu bu. Bence ülke bölünsün, bunlara yer verilsin, kendilerinden başkasına zarar vermelerinin önüne geçilsin.
Bu haberdeki röportaj videosunu mutlaka izleyin.
|
- Bu sözünü ettiğiniz kitleyi ben bundan sonra ciddiye almamaya karar verdim. Bunların yaptığı biraz da "ben araba kullanmayı bilmiyorum / kaza yapıp adam öldürdüm" cehaletine benziyor. 5-6 sene önce olsa tamam. Ama zaman geçtikçe iyice beyinleri yıkanıyor, bütün göstergeler tersini gösterdikçe (Basın sayesinde) "her şey gayet iyi" filan diyebilmeleri.
Bu olay da Saddam hüseyinin ilk dönemlerine, Kadaffi'nin iktidarının ilk dönemlerine, Ya da 1970'lerde Hafız Esat yönetimine benzemeye aşlıyor.
Bir de "darbe olmasın" filan diyorlar. Son 5 senedir filan ben darbenin iyi olacağını düşünüyorum.
Sandığa da gitsem mi gitmesem mi emin değilim. Muhtemelen hava güzel olursa giderim, yoksa gitmem.
|

28-05-2018, 19:13
|
|
Üye
|
|
|
|
Erdoğan çevresinde ki danışman denilen kişilerin sözleri ile o kadar büyük yanlışlar yapıyor ki ! Bedeli kendisi için ağır olabilir.
Erdoğanın çevresinde akp yi kuranlardan kimse kalmadı. Tek tek uzaklaştırıldılar. Sebeplerini bilemiyoruz.
Í
Danışman yada cevresinde ki bakan düzeyinde ki insanlara bakın tamamı akp kurucularının kurduğu partiye kurulduğu dönemde , zehir zemberek sözler eden kişiler. Bu kişilerin adını yazmaya bile gerek yok. Ancak birini en son Erdoğanın dibine yerleşeni söyleyebiliriz. Bahçeli.
Bahceli , Erdoğanı nasıl yönlendiriyor bilemeyiz ancak Erdoğan sanki tek kurtuluş yolunun Bahçeli olduğunu düşünerek ses etmiyor olabilir..
Bahcelinin en son af çıkışı , akp tarafından sessizlikle götürülmeye çalışılsada Bahceli bu konuda halen ısrarlı.
Kendi çevremden biliyorum ki ! Mhp seçmeni kafam kopsa Erdoğana oy vermem ama mhp ye veririm diyor. Bahceli bu durumu çok iyi bilmesine rağmen seçim anketlerinde Mhp secmeni Erdoğanın yanında algılatmasına sez etmiyor. Bahçeli için varsa yoksa AF
24 haziranda ki seçim iptal olur olmaz bilemem , bu iş ikinci tura kalırsa bahceli Erdoğana diledigi her şeyi yaptırır. Erdoğanın hamlesi ne olur bilinmez. Şayet ingilterede ki finans ( tefeci) şirketlerine , Türkiye ye döndükten sonra teslim olduğu gibi Bahçeliye teslim olursa , Bahçelinin Erdoğanla olan meydanlarda söylenen o tehdit sözlerinin tek tek uygulanmaya başlayacağını görebiliriz..
Türkiye de onlarca sorun varken hatta ekonomi dip yapmışken AF konusunda bu kadar ısrarcı olması ve Alladin Çakıcıyı ziyareti tesaduf olamaz. ( pekerin en son tehditlerini anımsayın)
İkinci tura kalan başkanlım seçimi Erdoğanın seçilme durumu dahi olsa , Bahçelinin elinde olması anlamına gelir ki , bu durum Erdoğan için rahat edememe durumunu ortaya çıkarır.
Bahçelinin mecliste ki vekilleri diledikleri olmazssa her yasama toplantısında karşı tarafla birlikte davranır Erdoğanı çok zora sokabilirler.
Anladığım kadarı ile , bahçeli ipleri 15 temmuzda eline almış ve dilediği gibi uzatıp çekebiliyor. Ekonomi dahi çökse kim bahçeliye kusur bulabilir.
Erdoğan bence çok büyük bir hata yaptı. Hiç bir fonkskyonu olmayan Cumhurbaşkanlığını donatarak elinde ki meclis gücünü kayıp etti.
Erdoğan parlementer sistemde miting yapmasa dahi kemik gibi olan yüzde 45 olan seçmen kitlesini etrafa saçtı.
Erdoğan miting dahi yapmadan seçim kazanacağı durumu yok etti.
Şimdi ise başkan dahi olsa dahada çok eriyecek bir seçmen kitlesine kaldı.
Bahçeli 2 turda Erdoğandan neler talep edebilir hep beraber görecegiz.
Erdoğan bu 24 haziran seçimlerini iptal etse daha karlı olur ama iptal etse bir dert etmese bir dert..
|

28-05-2018, 19:50
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

28-05-2018, 20:22
|
 |
Üyeliğini Sonlandırmış
|
|
|
|
Ben uluslar arası düzeyden takip ediyorum.
Putin denen adam 15 senedir Rusya'yı tek başına yönetiyor. Etrafında da işte Çin, İran, Suriye gibi ülkelerin yanı sıra Türkiye ve Azerbeycan gibi ülkelerle bir çeşit ikinci soğuk savaş dönemi başlatmaya çalışıyor.
Bunun Trump'u seçtirdiği artık biliniyor. Aynı adam Avrupa'daki aşırı sağ partileri de destekliyor. Löpencilere filan doğrudan para verdikleri biliniyor.
Tayyip ile ilişkisi de ortada. Bugün okudum, doğalgaz konusunda indirim yapacaklarmış. ABD'nin satmadığı F-22'lerin yerine Mig-51'lerden verecekmiş.
Ama şurası gülünç:
-Avrupa'da füzyon santralleri başlayan dönemde Ruslardan eski tip nükleer santral aldılar.
- S-300'ler hiçbir işe yaramıyor: İsrail F-22'leri Suriyeyi istedikleri gibi vuruyorlar, S-300 ve diğer Rus hava savunma sistemleri bir şey yapamıyor.
- Mig-51'ler vs. NATO altyapısına sahip olan Türk ordusu için uygun değil.
Bu 1)
2) Bu başörtüsü reklemından anladığım kadarıyla bunlara Araplar para veriyor, muhtemelen körfez ülkeleri. ki o da karşılıksız değil.
Yani adam bana "çapulcu" diyor. Kendisi Türkiye'yi Batı'dan uzaklaştırıp dünyanın çapulcu ülkelerinin arasına sokmaya çalışıyor
3) Bunun gençlik resimleri filan var. Refah partili şeriatçının teki. İslamdan başka da derdi yok.
Sorun da bu alt-sınıfların halen bir şey anlamaması. Adam anlamıyor yani
|

28-05-2018, 22:03
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|

28-05-2018, 23:09
|
 |
Kıdemli Üye
|
|
|
|
|