PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim Hakkında Yapılan Algı

Velhelebe
28-05-2018, 16:45
Muharrem İnce medya tarafından öne çıkarılıyor, hatta daha geçenlerde tartışma programına çıktı. Asıl rakip İnce imiş algısı oluşturuluyor ve Akşener yok sayılıyor. Bu rakibi seçme taktiğidir ve işe de yarar. Bunu farkedemeyenler gider oyunu İnce'ye verir ve muhalefet kaybeder.

Leonardo
28-05-2018, 17:38
Meral Akşener sonuçta MHP'li değil mi?
Ben HDP'ye oy vermeyi (belki) düşünebilirim. Ama Meral Akşener konusunu bilmiyorum.

cenkvarol
28-05-2018, 17:47
yanlış olduğunu düşündüğüm bir tespit, meral akşener mhp nin oylarının tamamını aldı mı ki AKP ye karşı bir güç olsun, geçse geçse anca mhp yi sollar, Muharrem İnce ise hem hitap tarzında hem de oy açısından Akşener den üstün, tarafsız bir tutum sergilemeye devam ettikçe oylarını artırmaya devam edecektir, tahminim beni yanıltmazsa ikinci turda Akşeneri CB Yardımcısı olarak yanına alır ve seçimi kazanır.

Velhelebe
28-05-2018, 18:03
Meral Akşener sonuçta MHP'li değil mi?
Ben HDP'ye oy vermeyi (belki) düşünebilirim. Ama Meral Akşener konusunu bilmiyorum.

Akşener eskiden MHP'li olabilir ama şu an daha kucaklayıcı bir izlenim veriyor.

Velhelebe
28-05-2018, 18:11
yanlış olduğunu düşündüğüm bir tespit, meral akşener mhp nin oylarının tamamını aldı mı ki AKP ye karşı bir güç olsun, geçse geçse anca mhp yi sollar, Muharrem İnce ise hem hitap tarzında hem de oy açısından Akşener den üstün, tarafsız bir tutum sergilemeye devam ettikçe oylarını artırmaya devam edecektir, tahminim beni yanıltmazsa ikinci turda Akşeneri CB Yardımcısı olarak yanına alır ve seçimi kazanır.

Akşener hem AKP'den hem de MHP'den hem de CHP'den oy alabiliyor. Merkezde bulunuyor ve birçok kesime göz kırpıyor. Özellikle MHP ve AKP'den çok oy alabildiğini düşünüyorum. Yoksa ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimi biterdi, epey oy kaybı yaşandı, panik havası var. Bu oylar İnce'ye gitmez, 'tamam haklısın da CHP'ye mi oy verelim' diyen çok fazla insan var, bu kişiler mecbur Akşener'e verir. Sadece Kürtlerin Akşener'e ne kadar vereceği biraz tartışmalı, onun dışında potansiyeli çok yüksek bir aday.

İnsanların çoğunda CHP'ye karşı kötü algılar var, 16 senedir CHP bu yüzden kolay bir şekilde kaybediyor, CHP zihniyeti, yağ kuyrukları, başörtüsü, cami, ezan vb yine aynı yöntemle kazanılabilir ama bu sefer Akşener gibi güçlü bir aday var. Akşener güçsüz aday olup İnce güçlü olsa Akşener'i öne çıkarırlardı ve İnce'yi göstermezlerdi. 16 senedir Akşener kaybetmiyor, CHP kaybediyor hem de çok basit bir şekilde ve o yüzden aynı kolay rakip seçiliyor, bunu görmek zor değil.

Dijwar
29-05-2018, 14:26
ASadece Kürtlerin Akşener'e ne kadar vereceği biraz tartışmalı, onun dışında potansiyeli çok yüksek bir aday.

Tartışmalı değil, Kürtler Akşenere oy vermez.

marcos
29-05-2018, 18:18
Tartışmalı değil, Kürtler Akşenere oy vermez.

Kürtler Devlet BAHÇELİ' ye ERDOĞAN' a oy veriyor da AKŞENER' e niye oy vermesin.

Kürtler millettir ideolojik grup değil sağcısı var solcusu var orta yolcusu var.

Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez gibi söylemlerin hayatta karşılığı yok.Bu söylemlerin ayakları yere basmıyor.

Dijwar
29-05-2018, 18:20
Kürtler Devlet BAHÇELİ' ye ERDOĞAN' a oy veriyor da AKŞENER' e niye oy vermesin.

Kürtler millettir ideolojik grup değil sağcısı var solcusu var orta yolcusu var.

Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez gibi söylemlerin hayatta karşılığı yok.Bu söylemlerin ayakları yere basmıyor.

8-10 milyon Kürtten, 2-3 tanesi gidip MHP ye oy vermişse, bu Kürtleri bağlamaz.
Milyonlarca Kürdün oy verdiği 2 eksen vardır. Birisi HDP, diğeri AKP.

Bunun haricindekiler kumsalda birkaç kum tanesidir. Göz ardı edilecek şeydir.

marcos
29-05-2018, 18:29
8-10 milyon Kürtten, 2-3 tanesi gidip MHP ye oy vermişse, bu Kürtleri bağlamaz.
Milyonlarca Kürdün oy verdiği 2 eksen vardır. Birisi HDP, diğeri AKP.

Bunun haricindekiler kumsalda birkaç kum tanesidir. Göz ardı edilecek şeydir.

İşte gerçekler öyle değil.Türkiye'de Kürt nüfusu bayağı fazla.Kürtlerin en fazla yüzde 30 u HDP ye oy veriyor.Kürtler sadece HDP nin yüksek oy aldığı yerlerde yaşamıyor.

Dijwar
29-05-2018, 19:11
İşte gerçekler öyle değil.Türkiye'de Kürt nüfusu bayağı fazla.Kürtlerin en fazla yüzde 30 u HDP ye oy veriyor.Kürtler sadece HDP nin yüksek oy aldığı yerlerde yaşamıyor.

Bayağı fazla değil. 2-3 Milyon Kürt asimile olduğu söyleniyor(Eski MİT ve Genelkurmay raporlarına göre)
Onları saymıyorum.

Benim de Vatan partisine, TKP ye, CHP ye oy verdiğini bildiğim ya da duyduğum Kürtler var ama bu sayı çok çok az.
Kaldı ki değil 3-5 kişi; TKP nin aldığı tüm oyu ya da Vatan partisinin aldığı tüm oyu Kürtler verse ne yazar. Aldıkları oy belli.

Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde CHP ve MHP nin aldığı oy oranı belli. Kaldı ki Batıdan giden ve orada yaşayan askeri,polisi, devlet memurundan alıyor CHP ve MHP o oyları.

Asimile olmuş olanlar(yani ben Türküm diyen Kürt kökenliler hariç), hiçbir Kürt; MHP ye ya da Akşener e oy vermez. Aklının ucundan bile geçmez.

Tabi bazı HDP milletvekilleri bazı riskli söylemlerde bulunuyorlar. "HDP ye oy vermeyen Kürt değildir" falan diyorlar. Bilemiyorum, bu kadar da yüklenmemek lazım...
Ama kürt nüfus, asla ve asla 15 milyonu geçmez, geçemez. Hatta o sayıya yaklaşamaz da... HDP nin oy kullanamayan çocuklarını sayarsak, zaten ciddi oranda bu nüfusu HDP karşılıyor.
AKP ye giden birkaç milyon Kürt oyu olabilir.

Kürt nüfus tahmin edilirken, oy kullanamayan çocuklar da buna dahil ki, Kürtlerin azımsanmayacak oranı da bu gençler. Bunları asıl çoğunluğunu oluşturdukları HDP nin alanının dışına itip, Kürt nüfusun %30 u yalnız HDP den oluşuyor demek, hayalcilik olur.

world
29-05-2018, 19:22
Bayağı fazla değil. 2-3 Milyon Kürt asimile olduğu söyleniyor(Eski MİT ve Genelkurmay raporlarına göre)
Onları saymıyorum.

Benim de Vatan partisine, TKP ye, CHP ye oy verdiğini bildiğim ya da duyduğum Kürtler var ama bu sayı çok çok az.
Kaldı ki değil 3-5 kişi; TKP nin aldığı tüm oyu ya da Vatan partisinin aldığı tüm oyu Kürtler verse ne yazar. Aldıkları oy belli.

Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde CHP ve MHP nin aldığı oy oranı belli. Kaldı ki Batıdan giden ve orada yaşayan askeri,polisi, devlet memurundan alıyor CHP ve MHP o oyları.

Asimile olmuş olanlar(yani ben Türküm diyen Kürt kökenliler hariç), hiçbir Kürt; MHP ye ya da Akşener e oy vermez. Aklının ucundan bile geçmez.

Verirler efendim verirler Erdoğan vs Akşener kalırsa HDP'liler'in en az %30'u Akşener'e verecek.

Dijwar
29-05-2018, 19:29
Verirler efendim verirler Erdoğan vs Akşener kalırsa HDP'liler'in en az %30'u Akşener'e verecek.

Sen diyorsan doğrudur :)

Dindar muhafazakar Kürt seçmen Erdoğandan vazgeçmez.
Bizim gibi Kürt sol seçmen ise, ikisine de vermez, muhtemelen sandığa gitmez.

Asilime Kürtler ise, konu dışı.

Tabi teşkilat işaret ederse(HDP bir adayı işaret ederse), o ayrı.

Akşeneri günahım kadar sevmem ama HDP teşkilatı oy verelim diye karar alırsa, ben bile veririm.
Ama öyle bir hata yapmazlar diye düşünüyorum:)

Onun haricinde, gerisi algı operasyonu. Eğer Erdoğan Afrin olayına girmeseydi, ikinci turda sadece muhafazakar kürt seçmen değil, HDP oyları da kesin ona giderdi ama şimdi işler karıştı.

Kürtlerde rövanş zamanı.

Dijwar
29-05-2018, 19:35
Ha bu arada, Erdoğan ne yapıp edip ama öyle ama böyle seçimi kazanacak.
Boşuna hayal kurmayın.

Yaşadığı müddetçe ne kadar süre isterse o koltukta kalacak.

marcos
29-05-2018, 20:26
Ha bu arada, Erdoğan ne yapıp edip ama öyle ama böyle seçimi kazanacak.
Boşuna hayal kurmayın.

Yaşadığı müddetçe ne kadar süre isterse o koltukta kalacak.

Korku filmi gibisin.

Bu sefer ERDOĞAN gidici gibi.

HDP nin kitlesi konusunda haklısın parti işaret vermezse AKŞENER' e oy zor.Sonuçta birinci turda tercihimiz HDP ikinci turda parti içi tartışma neyin ne olacağını belirleyecek.Her karara saygılıyız.

Sonuçta Kürt sorununu demokratik barışçıl yöntemlerle parlamento çatısı altında çözerim akan kanı durdururum kim derse oyumuz ona isterse şeytan olsun.

Velhelebe
29-05-2018, 21:16
Muhafazakar Kürtler Akşener'e oy vermek konusunda çekinmemesi lazım. Akşener hem muhafazakarlara hem de muhafazakar olmayanlara hitap edebiliyor, çünkü merkezde bulunuyor. Değişim isteyenlerin tek çaresi Akşener'dir. Kürtler sırf Kürtlükten ötürü Akşener'e oy vermek istemiyorsa hata ediyorlardır.

Lakin gezici araştırma şirketinin sonucuna göre HDP'ye oy verenlerin yüzde 65'i ikinci turda Akşener'e oy verebilirken yüzde 35'i de İnce'ye oy verebileceğini söylüyor. Tabi HDP'li Kürtler başka muhafazakar olanları başka. HDP'li olanları bile Akşener'e bu kadar oy verebiliyorsa muhafazakar olanları niye vermesin ki? Akşener'e karşı olumsuz algıları mı var da oy vermesinler?

Leonardo
30-05-2018, 12:58
Adam Fransa'da da olay oldu:

https://www.bloomberg.com/news/videos/2018-05-29/macron-defends-le-point-s-right-to-call-erdogan-dictator-video?utm_source=yahoo&utm_medium=bd&utm_campaign=headline&cmpId=yhoo.headline&yptr=yahoo
http://scd.vi.rfi.fr/sites/viet.filesrfi/imagecache/rfi_16x9_1024_578/sites/images.rfi.fr/files/aef_image/le_point_1.jpg

- Önemli bir derginin başlığı: "Diktatör Erdoğan nereye kadar gidebilecek? Diktatörün büyüklük saplantıları, Fransa'daki destekçi ağları, Cezayir'deki müdahaleleri, işlediği suçlar"

Üstteki link:
- Fransa'daki AKP destekçileri otomatik olarak tepkili. Emmanuel Macron da "Özgür basının olduğu ülkede önemli bir haber dergisinin kapak yazısının değiştirilmesi ya da gazetecilere sınırlama getirilmesi söz-konusu değildir" diyor.

Yani sevin bu adamı anacım :)

upuaut
30-05-2018, 15:49
Adam Fransa'da da olay oldu:

https://www.bloomberg.com/news/videos/2018-05-29/macron-defends-le-point-s-right-to-call-erdogan-dictator-video?utm_source=yahoo&utm_medium=bd&utm_campaign=headline&cmpId=yhoo.headline&yptr=yahoo
http://scd.vi.rfi.fr/sites/viet.filesrfi/imagecache/rfi_16x9_1024_578/sites/images.rfi.fr/files/aef_image/le_point_1.jpg

- Önemli bir derginin başlığı: "Diktatör Erdoğan nereye kadar gidebilecek? Diktatörün büyüklük saplantıları, Fransa'daki destekçi ağları, Cezayir'deki müdahaleleri, işlediği suçlar"

Üstteki link:
- Fransa'daki AKP destekçileri otomatik olarak tepkili. Emmanuel Macron da "Özgür basının olduğu ülkede önemli bir haber dergisinin kapak yazısının değiştirilmesi ya da gazetecilere sınırlama getirilmesi söz-konusu değildir" diyor.

Yani sevin bu adamı anacım :)

Yok öyle yağma! Erdoğan, THY'nin Fransa'dan 25 Airbus uçak için sözleşme imzalamasıyla Macron'a siyasi bir rüşvet verdi:

https://www.youtube.com/watch?v=3jQmUDaITsg

Üstelik, bu siyasi rüşvet AKP'nin kendi cebinden çıkmıyor; bizim cebimizden çıkıyor. İşte Fransa, bu siyasi rüşvet karşılığında hem AKP'nin oylarını konselide etmeye çalışıyor, hem de kışkırtma yaparak AKP karşıtı olan kitleleri AKP'ye çekmeye.

Fransa bu, emperyalizmin kitabını yazmış. Ama bu yaptıklarının cezasını eninde sonunda ödeyecek Fransa. [* Moderasyon uygulandı]. Şurada (http://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=40832) bu şerefsizlere insani destek vermiştim ama bundan sonra benden Fransa için tek bir destek gelmeyecek. Hem de hiçbir konuda!

--/--

* Moderasyon Notu: Kime karşı olursa olsun, terörü şu veya bu şekilde uman, onaylayan iletiler yazmak forum kurallarına aykırıdır, insanlık dışıdır, vicdansızlıktır, uluslararası ilişkilerin hükümetler arası ilişki olduğunu düşünemeyecek kadar şuursuzluktur. Tekrarı halinde disiplin yönetmeliği işletilmek zorunda kalınacaktır.

TuranDursun.com moderasyonu

Turdur
30-05-2018, 16:24
Diktatör şahıslar var onları demokrasi aşığı Tayyip'i diktatör gösteriyorlar buda beni kasıyor. Fransız yavşamadır. Kendi menfaatine ne gelirse. Karşıyım bu kapağa.

Leonardo
30-05-2018, 17:07
(ben herkesi önemsemeye mecbur değilim)

Yani demem o ki, Kaddafi'den farkı kalmadı.

İyice coştunuz. Fransa kötü, Almanya kötü, demokrasi kötü.

Kim iyi?
- İran, Arabistan ve Rusya.

Ben dinlemek zorunda mıyım böyle kişileri? Git AKP forumuna yaz o zaman.