marcos´isimli üyeden Alıntı
İşte gerçekler öyle değil.Türkiye'de Kürt nüfusu bayağı fazla.Kürtlerin en fazla yüzde 30 u HDP ye oy veriyor.Kürtler sadece HDP nin yüksek oy aldığı yerlerde yaşamıyor.
|
Bayağı fazla değil. 2-3 Milyon Kürt asimile olduğu söyleniyor(Eski MİT ve Genelkurmay raporlarına göre)
Onları saymıyorum.
Benim de Vatan partisine, TKP ye, CHP ye oy verdiğini bildiğim ya da duyduğum Kürtler var ama bu sayı çok çok az.
Kaldı ki değil 3-5 kişi; TKP nin aldığı tüm oyu ya da Vatan partisinin aldığı tüm oyu Kürtler verse ne yazar. Aldıkları oy belli.
Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde CHP ve MHP nin aldığı oy oranı belli. Kaldı ki Batıdan giden ve orada yaşayan askeri,polisi, devlet memurundan alıyor CHP ve MHP o oyları.
Asimile olmuş olanlar(yani ben Türküm diyen Kürt kökenliler hariç), hiçbir Kürt; MHP ye ya da Akşener e oy vermez. Aklının ucundan bile geçmez.
Tabi bazı HDP milletvekilleri bazı riskli söylemlerde bulunuyorlar. "HDP ye oy vermeyen Kürt değildir" falan diyorlar. Bilemiyorum, bu kadar da yüklenmemek lazım...
Ama kürt nüfus, asla ve asla 15 milyonu geçmez, geçemez. Hatta o sayıya yaklaşamaz da... HDP nin oy kullanamayan çocuklarını sayarsak, zaten ciddi oranda bu nüfusu HDP karşılıyor.
AKP ye giden birkaç milyon Kürt oyu olabilir.
Kürt nüfus tahmin edilirken, oy kullanamayan çocuklar da buna dahil ki, Kürtlerin azımsanmayacak oranı da bu gençler. Bunları asıl çoğunluğunu oluşturdukları HDP nin alanının dışına itip, Kürt nüfusun %30 u yalnız HDP den oluşuyor demek, hayalcilik olur.