Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 28-05-2018, 16:45
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Standart Seçim Hakkında Yapılan Algı

Muharrem İnce medya tarafından öne çıkarılıyor, hatta daha geçenlerde tartışma programına çıktı. Asıl rakip İnce imiş algısı oluşturuluyor ve Akşener yok sayılıyor. Bu rakibi seçme taktiğidir ve işe de yarar. Bunu farkedemeyenler gider oyunu İnce'ye verir ve muhalefet kaybeder.
Alt 28-05-2018, 17:38
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Meral Akşener sonuçta MHP'li değil mi?
Ben HDP'ye oy vermeyi (belki) düşünebilirim. Ama Meral Akşener konusunu bilmiyorum.
Alt 28-05-2018, 17:47
cenkvarol - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
cenkvarol cenkvarol isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

yanlış olduğunu düşündüğüm bir tespit, meral akşener mhp nin oylarının tamamını aldı mı ki AKP ye karşı bir güç olsun, geçse geçse anca mhp yi sollar, Muharrem İnce ise hem hitap tarzında hem de oy açısından Akşener den üstün, tarafsız bir tutum sergilemeye devam ettikçe oylarını artırmaya devam edecektir, tahminim beni yanıltmazsa ikinci turda Akşeneri CB Yardımcısı olarak yanına alır ve seçimi kazanır.

"İslamı yanlış yaşıyorlar" değil, doğrusu "İslam yanlış, yaşanılmıyor." CENKVAROL

http://hakikatbununneresinde.blogspot.com/
Alt 28-05-2018, 18:03
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Meral Akşener sonuçta MHP'li değil mi?
Ben HDP'ye oy vermeyi (belki) düşünebilirim. Ama Meral Akşener konusunu bilmiyorum.
Akşener eskiden MHP'li olabilir ama şu an daha kucaklayıcı bir izlenim veriyor.
Alt 28-05-2018, 18:11
Üye

cenkvarol´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
yanlış olduğunu düşündüğüm bir tespit, meral akşener mhp nin oylarının tamamını aldı mı ki AKP ye karşı bir güç olsun, geçse geçse anca mhp yi sollar, Muharrem İnce ise hem hitap tarzında hem de oy açısından Akşener den üstün, tarafsız bir tutum sergilemeye devam ettikçe oylarını artırmaya devam edecektir, tahminim beni yanıltmazsa ikinci turda Akşeneri CB Yardımcısı olarak yanına alır ve seçimi kazanır.
Akşener hem AKP'den hem de MHP'den hem de CHP'den oy alabiliyor. Merkezde bulunuyor ve birçok kesime göz kırpıyor. Özellikle MHP ve AKP'den çok oy alabildiğini düşünüyorum. Yoksa ilk turda cumhurbaşkanlığı seçimi biterdi, epey oy kaybı yaşandı, panik havası var. Bu oylar İnce'ye gitmez, 'tamam haklısın da CHP'ye mi oy verelim' diyen çok fazla insan var, bu kişiler mecbur Akşener'e verir. Sadece Kürtlerin Akşener'e ne kadar vereceği biraz tartışmalı, onun dışında potansiyeli çok yüksek bir aday.

İnsanların çoğunda CHP'ye karşı kötü algılar var, 16 senedir CHP bu yüzden kolay bir şekilde kaybediyor, CHP zihniyeti, yağ kuyrukları, başörtüsü, cami, ezan vb yine aynı yöntemle kazanılabilir ama bu sefer Akşener gibi güçlü bir aday var. Akşener güçsüz aday olup İnce güçlü olsa Akşener'i öne çıkarırlardı ve İnce'yi göstermezlerdi. 16 senedir Akşener kaybetmiyor, CHP kaybediyor hem de çok basit bir şekilde ve o yüzden aynı kolay rakip seçiliyor, bunu görmek zor değil.
Alt 29-05-2018, 14:26
Dijwar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Dijwar Dijwar isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Velhelebe´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
ASadece Kürtlerin Akşener'e ne kadar vereceği biraz tartışmalı, onun dışında potansiyeli çok yüksek bir aday.
Tartışmalı değil, Kürtler Akşenere oy vermez.

Kişiliklerinde devrim yapamayanlar, devrimci olamazlar
Mahir ÇAYAN
Alt 29-05-2018, 18:18
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Tartışmalı değil, Kürtler Akşenere oy vermez.
Kürtler Devlet BAHÇELİ' ye ERDOĞAN' a oy veriyor da AKŞENER' e niye oy vermesin.

Kürtler millettir ideolojik grup değil sağcısı var solcusu var orta yolcusu var.

Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez gibi söylemlerin hayatta karşılığı yok.Bu söylemlerin ayakları yere basmıyor.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 29-05-2018, 18:20
Üye

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kürtler Devlet BAHÇELİ' ye ERDOĞAN' a oy veriyor da AKŞENER' e niye oy vermesin.

Kürtler millettir ideolojik grup değil sağcısı var solcusu var orta yolcusu var.

Kürtler şuna oy verir şuna oy vermez gibi söylemlerin hayatta karşılığı yok.Bu söylemlerin ayakları yere basmıyor.
8-10 milyon Kürtten, 2-3 tanesi gidip MHP ye oy vermişse, bu Kürtleri bağlamaz.
Milyonlarca Kürdün oy verdiği 2 eksen vardır. Birisi HDP, diğeri AKP.

Bunun haricindekiler kumsalda birkaç kum tanesidir. Göz ardı edilecek şeydir.

Mahir ÇAYAN
Alt 29-05-2018, 18:29
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Dijwar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
8-10 milyon Kürtten, 2-3 tanesi gidip MHP ye oy vermişse, bu Kürtleri bağlamaz.
Milyonlarca Kürdün oy verdiği 2 eksen vardır. Birisi HDP, diğeri AKP.

Bunun haricindekiler kumsalda birkaç kum tanesidir. Göz ardı edilecek şeydir.

İşte gerçekler öyle değil.Türkiye'de Kürt nüfusu bayağı fazla.Kürtlerin en fazla yüzde 30 u HDP ye oy veriyor.Kürtler sadece HDP nin yüksek oy aldığı yerlerde yaşamıyor.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 29-05-2018, 19:11
Üye

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İşte gerçekler öyle değil.Türkiye'de Kürt nüfusu bayağı fazla.Kürtlerin en fazla yüzde 30 u HDP ye oy veriyor.Kürtler sadece HDP nin yüksek oy aldığı yerlerde yaşamıyor.
Bayağı fazla değil. 2-3 Milyon Kürt asimile olduğu söyleniyor(Eski MİT ve Genelkurmay raporlarına göre)
Onları saymıyorum.

Benim de Vatan partisine, TKP ye, CHP ye oy verdiğini bildiğim ya da duyduğum Kürtler var ama bu sayı çok çok az.
Kaldı ki değil 3-5 kişi; TKP nin aldığı tüm oyu ya da Vatan partisinin aldığı tüm oyu Kürtler verse ne yazar. Aldıkları oy belli.

Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde CHP ve MHP nin aldığı oy oranı belli. Kaldı ki Batıdan giden ve orada yaşayan askeri,polisi, devlet memurundan alıyor CHP ve MHP o oyları.

Asimile olmuş olanlar(yani ben Türküm diyen Kürt kökenliler hariç), hiçbir Kürt; MHP ye ya da Akşener e oy vermez. Aklının ucundan bile geçmez.

Tabi bazı HDP milletvekilleri bazı riskli söylemlerde bulunuyorlar. "HDP ye oy vermeyen Kürt değildir" falan diyorlar. Bilemiyorum, bu kadar da yüklenmemek lazım...
Ama kürt nüfus, asla ve asla 15 milyonu geçmez, geçemez. Hatta o sayıya yaklaşamaz da... HDP nin oy kullanamayan çocuklarını sayarsak, zaten ciddi oranda bu nüfusu HDP karşılıyor.
AKP ye giden birkaç milyon Kürt oyu olabilir.

Kürt nüfus tahmin edilirken, oy kullanamayan çocuklar da buna dahil ki, Kürtlerin azımsanmayacak oranı da bu gençler. Bunları asıl çoğunluğunu oluşturdukları HDP nin alanının dışına itip, Kürt nüfusun %30 u yalnız HDP den oluşuyor demek, hayalcilik olur.

Mahir ÇAYAN

Önerilen Siteler

Etiket
24 haziran, algı operasyonu, ince, seçim, seçim sonucu