PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Seçim sonuçları neden herkes mutlu oldu ?

Turdur
26-06-2018, 06:14
Sonuçlara bakıp diyorum ki "Birisi bunları böyle ayarlamış. Meral Akşener istenmeyen oyuncu. İyi Parti meclise böyle girsin sonra dönüştürecekler".

Bir peri yada sandık cini olabilir mi ?

Nasıl ucu ucuna denk geliyor anlam veremiyorum. Meral Akşener'in çıkış vizyonu Başkanlık adaylığı için öndeyken nasıl oluyor da partisinin de gerisinde kalıyor.
Bu rakamları birisi ayarladıysa bilinçli bir şekilde Demirtaş'ın altına itilmiş olmalı ki daha başlarken üstü çizilsin.

Tek tek bakalım nasılda herkes mutlu olmuş.

Akp en kalın parti. 5-6 vekil bulsa tek başına meclis iktidarı.
Chp artan vekil sayısı sayesinde düşüş görmedi pek. Sistem gereği ek vekillerde kazandı.
Mhp steroid almış vücutcu gibi anında kas yapmış.
Hdp barajı geçerek mutlu oldu.
İyi Parti barajı geçerek İÇERDE oldu.

Erdoğan BAŞKAN
İnce GELECEK
Bahçeli KİLİT
Demirtaş SAVAŞCI
Akşener ise YOLCUDUR ABBAS

Ulan birisi mi planlıyor. nasıl oluyor da 58 milyon seçmen bunu ayarlayabiliyor.

İyi parti barajı geçemese Akp her yerde iktidar.

upuaut
26-06-2018, 08:20
Sonuçlara bakıp diyorum ki "Birisi bunları böyle ayarlamış. Meral Akşener istenmeyen oyuncu. İyi Parti meclise böyle girsin sonra dönüştürecekler".

Bir peri yada sandık cini olabilir mi ?

Nasıl ucu ucuna denk geliyor anlam veremiyorum. Meral Akşener'in çıkış vizyonu Başkanlık adaylığı için öndeyken nasıl oluyor da partisinin de gerisinde kalıyor.
Bu rakamları birisi ayarladıysa bilinçli bir şekilde Demirtaş'ın altına itilmiş olmalı ki daha başlarken üstü çizilsin.

Tek tek bakalım nasılda herkes mutlu olmuş.

Akp en kalın parti. 5-6 vekil bulsa tek başına meclis iktidarı.
Chp artan vekil sayısı sayesinde düşüş görmedi pek. Sistem gereği ek vekillerde kazandı.
Mhp steroid almış vücutcu gibi anında kas yapmış.
Hdp barajı geçerek mutlu oldu.
İyi Parti barajı geçerek İÇERDE oldu.

Erdoğan BAŞKAN
İnce GELECEK
Bahçeli KİLİT
Demirtaş SAVAŞCI
Akşener ise YOLCUDUR ABBAS

Ulan birisi mi planlıyor. nasıl oluyor da 58 milyon seçmen bunu ayarlayabiliyor.

İyi parti barajı geçemese Akp her yerde iktidar.

Yanlış değerlendiriyorsun. Bir kere Türkiye'nin doğusu kopmuş, batısından ayrı yaşıyor. Buna karşılık, Türkiye'nin batısı da doğusuna .iktiri çekmiş durumundadır. Türkiye'nin güneydoğusu ise bu ikisinden tamamen kopmuştur ve her ikisine de .iktiri çekiyor. Ancak şu var ki, biz CHP'liler eğer HDP'ye destek vermeseydik, HDP barajın altında kalacaktı. Seçim günü yüksekten düştüm ve bayağı ciddi bir sakatlık yaşadım. Ama buna rağmen gidip oyumu HDP'ye verdim. Çünkü arkadaşlarla aramızda anlaştık ve HDP'nin baraj altında kalmaması için ilk kez HDP'ye oy verdim. Buna göre, HDP'nin baraj altında kalmasıyla Meclis'te nasıl bir tablo oluşacağını ve dinci faşizmin tüm gücüyle muhalifleri nasıl sindirebileceğine ilişkin simülasyonu da sana bırakıyorum. Yani eldekinin kıymetini bilmek gerekiyor!!!

Leonardo
26-06-2018, 11:47
Şu Linki de ekleyelim:

http://secim.ntv.com.tr/

- Evet Muharem Ince: "diğer partilerden daha çok başarı bekliyordum" diyor. Ama bence fena değiller. Hep biri %10 almış.
Ben "CHP %30 alır" diyordum. Ama CHP %20'lerde (Her zamanki gibi).

- Yine Muharem İnce'nin dediği gibi, "yenilmişsen yenimişsindir"

- MHP'nin barajı geçmesini ben beklemiyordum. Ama o da barajı geçmiş.

Yani benim dediğime geliyor. Bu döngüden de çıkış yok. 1980 darbesi sonrası (ve öncesi). Sağcı militan yetiştirme politikaları artıyor. 2000'li yıllardan beri, Medya'nın tamamına yakını AKP'ye çalışıyor.

Avrupa'da bizim üyelik başvurumuzun artık sonlandırılması söz konusu. Türkiye'yi "demokrasiden uzaklaşmış bir otokrasi (tek adam rejimi) olarak tanımlıyorlar.

Ve: Sudi Arabistan gibi ülkeler (bile) artık reforma gidiyor. Şeriatın bazı sert uygulamaları (krallık olmasına rağmen) azaltmaya çalışıyorlar. İran'da rejim çatırdıyor. Halk aç kaldı. Millet açlıktan sokağa çıkıp (40 yıl sonra) İran Şahı lehine slogan atıyor.

Bunları bilmeyen Türkler (MHP'liler) AKP'ye oy atıyor. Cehalet böyle bir şey.

Benim kavgam şu: Sağcı iktidarların tüm dünyada herkese ciddi zararlar verdiği bir dönemdeyiz. Rusya her zaman çıban başı idi (90'Lı yıllar hariç). Ama Sovyetlerin devamı olduğu için, ben Yeltsin'i tercih etsem de, Putin olayına fazla kızmıyorum.

Türkiye elden giderse, Batı'nın orta-doğuya erişimi azalır (azalıyor zaten) ve orada İsrail / Rusya gibi, İran + Sudi Arabistan gibi, çapulcu ülkelerin sözü daha çok geçmeye başlar...

Yani Muharrem İnce'nin söylevinin (artık tamam) abartı olduğunu tahmin ediyordum. da %20 ne?

İyi Parti, MHP yerine CHP'den %10 oy aldı.

Yani cin filan değil. Basın. Halk zaten cahil. TV de Tayyibe çalışıyor. Geriye halkın kendi zekası kalıyor. O da 20 +10 +10 +10, kalan 50 gene tayyibe gidiyor :)

Batılıları "böyle seçim olmaz" dedirten o. Tayyibi geç. medya bana 1 sene boyunca propaganda yapsın. Seneye ben %50 oy alırım.

Neyse sabah sabah. :)

Velhelebe
26-06-2018, 21:45
CHP'nin genel başkan seçimlerini hatırlayın. Herkes Kılıçdaroğlu'nun gitmesini istiyordu sürekli kaybettiği için. Muharrem İnce diye birisi ortaya çıkmıştı. Açıkçası kendisini bilmiyordum ve ilk defa o seçim zamanlarında gördüm.

Sosyal medyada herkes İnce'ci olmuştu birden. Kılıçdaroğlu gitmeyince CHP bizim için bitmiştir dendi. CHP'nin itibarı zedelendi, bu kasıtlı olabilirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine baktığımızda ortada CHP'nin adayı yoktu. Abdullah Gül muhtemelen aday gösterilecekti ama çatı aday olamadığı için gösterilmedi. Kimi aday yapalım derken İnce akla geldi. İnce zaten Kılıçdaroğlu'nun rakibiydi. İnce aday olunca Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığı garanti oluyordu, İnce'nin milletvekilliği bile kalmıyordu kaybedince.

Ayrıca muhafazakar seçmen alternatif parti ve lider arıyordu, bıkmıştı. Gözler iyi parti ve saadet partisine dönüyordu ama çok sürmedi. İnce'nin rakip olmasıyla seçim CHP AKP arasında dönmeye başlamıştı. Muhafazakar seçmen başa CHP adayının geleceğinden korktu ve tekrar partisine döndü.

Artık iyi parti ve saadet unutulmuştu, o partilerin güçsüz olduğu akla kazınmıştı. Çünkü medya sürekli İnce'yi gösteriyordu, mitinglerde İnce hedef alınıyordu, anketlerde İnce öne çıkıyordu. Seçmen düşündü ki demek ki iyi parti ve saadet güçsüzmüş, asıl rakip İnce imiş. Ama İnce'nin de başa gelmesini istemiyordu ve güvenemiyordu, neyse tekrar partime döneyim deyip döndü ve seçmenler konsolide olmuştu.

Bu konuyla alakalı Yılmaz Özdil'in güzel bir yazısı var. Onu okumanızı tavsiye ederim. https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarlar/yilmaz-ozdil/dertlesme-2-2487247/amp/

"ictenlik"
27-06-2018, 00:19
sosyal medya da üretilen komplo ve hoaxları kim üretiyor ve kim hangi amaçla üretiyor?
bunlar komplo ya da hoaxsa ya da değilse ne amaca sonuca hizmet ediyor?
medya sorunu var anlıyoruz ama bilgitişim sorunu da çekiliyor. bilgiyi verecek yetkili merkez mi var? organize toplum nedir?

Neva
27-06-2018, 05:06
Bari bu 5.sinif bile etmeyecek komplo teorilerini yazmadan once, siyasi liderlerin siyasi gecmislerini okusaydiniz.

Leonardo
27-06-2018, 12:02
- Evet.

ileriye dönük ciddi ekonomi haberleri var.
Konuyu bilen biraz da İngilizcesi olanlara tavsiye ederim:
https://www.bloomberg.com/view/articles/2018-06-26/trump-travel-ban-doesn-t-cover-saudi-arabia-or-the-u-a-e

Gelecekte (şimdi) Türkiye'yi bekleyen ekonomik zorluklarla ilgili.

Hepsini özetleyemem ama İran'la aynı yere gidiyor olabilir.

Yani siyasal güce dayalı teknokratların gerçek ekonomik sorunları yeterince ele alamaması (demokrasi kalktığı için) durumu olabilir.

Onu da, basını kontrol ettikleri için "Biz aslında ekonomide çok başarılıyız" haline de getirebilirler. Bütün bunlar tartışılıyor.

Benim tek söylediğim: "Demokrasiyi süs olsun diye kurmadık". Asker de bunu anlamadı, 90'ların katı liberalleri de anlamadı, bunlar da anlamayacak gibi.

Ama belli oranda olumlu beklenti de var. Yani ilginç bir süreç yaşanıyor.

Engse Hohol
02-02-2019, 22:32
✔ (https://twitter.com/vatannnsevda/status/1090709815373021186) 31 mart seçimleri, Akp twitter anketi;
29% AK PARTİ - MHP
55% CHP - İYİ PARTİ
07% HDP
vs

ForumKirpisi
03-02-2019, 10:42
✔ (https://twitter.com/vatannnsevda/status/1090709815373021186) 31 mart seçimleri, Akp twitter anketi;
29% AK PARTİ - MHP
55% CHP - İYİ PARTİ
07% HDP
vs

benim 1 kişiyle yaptığım(kendimle) ankete göre, ankara çok zor geçer akp kalır gibime geliyor. istanbulda muhalefet alır gibime geliyor. bol doğu karadeniz işçisi ve erzurumlu göçmen olan marmara sanayi illerinde büyükşehir belediyelerinde akp 4-5 puan kaybeder yine kalır(bu işçiler ve alt seviye öyle bi kafada ki ölür yine verir). Fidan boş durmaz olabilecek en ücra yerlere sandık kurulu koydurur oralar hep 80 akp çıkar. geçen ht bulumberkte dedi ekonomiden dolayı düşen akp oyları %6-7. tayyipçi kesimde de genel memnuniyetsizlik %55 ama millet tayyipçi yine veriyor anca 6-7 düşmüş normalde dediğinin olması lazım. onu dönem gazına vurursan 4-5 olur. akp'de az sarsılma var ama kimse komple değişçek diye sevinmesin.

bahçesiz bıraksa olay komple değişir ama zaten buralara getiren o.

onesihi
03-02-2019, 20:22
chp'nin pkk sempatizanı il başkanları ve millet vekilleri yüzünden chp seçmen kaybediyor. ne oldukları belli canan kaftancıoğlu, hüseyin aygün, sezgin tanrıkulu gibi pkk sempatizanlarını partide bulunduran kılıçdaroğlu varken istanbul belediyesini chp alamaz. ankara'da ise mansur yavaş bi rüzgar yakalamış olabilir ama ysk ile akp arasındaki dostluk, kazansa bile mansur yavaş'a kaybettirecektir diye düşünüyorum, keza izmir'de de ysk- akp dostluğu kazanacak.