Şu Linki de ekleyelim:
http://secim.ntv.com.tr/
- Evet Muharem Ince: "diğer partilerden daha çok başarı bekliyordum" diyor. Ama bence fena değiller. Hep biri %10 almış.
Ben "CHP %30 alır" diyordum. Ama CHP %20'lerde (Her zamanki gibi).
- Yine Muharem İnce'nin dediği gibi, "yenilmişsen yenimişsindir"
- MHP'nin barajı geçmesini ben beklemiyordum. Ama o da barajı geçmiş.
Yani benim dediğime geliyor. Bu döngüden de çıkış yok. 1980 darbesi sonrası (ve öncesi). Sağcı militan yetiştirme politikaları artıyor. 2000'li yıllardan beri, Medya'nın tamamına yakını AKP'ye çalışıyor.
Avrupa'da bizim üyelik başvurumuzun artık sonlandırılması söz konusu. Türkiye'yi "demokrasiden uzaklaşmış bir otokrasi (tek adam rejimi) olarak tanımlıyorlar.
Ve: Sudi Arabistan gibi ülkeler (bile) artık reforma gidiyor. Şeriatın bazı sert uygulamaları (krallık olmasına rağmen) azaltmaya çalışıyorlar. İran'da rejim çatırdıyor. Halk aç kaldı. Millet açlıktan sokağa çıkıp (40 yıl sonra) İran Şahı lehine slogan atıyor.
Bunları bilmeyen Türkler (MHP'liler) AKP'ye oy atıyor. Cehalet böyle bir şey.
Benim kavgam şu: Sağcı iktidarların tüm dünyada herkese ciddi zararlar verdiği bir dönemdeyiz. Rusya her zaman çıban başı idi (90'Lı yıllar hariç). Ama Sovyetlerin devamı olduğu için, ben Yeltsin'i tercih etsem de, Putin olayına fazla kızmıyorum.
Türkiye elden giderse, Batı'nın orta-doğuya erişimi azalır (azalıyor zaten) ve orada İsrail / Rusya gibi, İran + Sudi Arabistan gibi, çapulcu ülkelerin sözü daha çok geçmeye başlar...
Yani Muharrem İnce'nin söylevinin (artık tamam) abartı olduğunu tahmin ediyordum. da %20 ne?
İyi Parti, MHP yerine CHP'den %10 oy aldı.
Yani cin filan değil. Basın. Halk zaten cahil. TV de Tayyibe çalışıyor. Geriye halkın kendi zekası kalıyor. O da 20 +10 +10 +10, kalan 50 gene tayyibe gidiyor
Batılıları "böyle seçim olmaz" dedirten o. Tayyibi geç. medya bana 1 sene boyunca propaganda yapsın. Seneye ben %50 oy alırım.
Neyse sabah sabah.