PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Türkiye yıl sonunda NATO'dan çıkabilir

Neva
15-08-2018, 03:12
ABD'li kuruluş Academy Securities'in 10 önde gelen emekli generale hazırlattığı raporda, Türkiye'nin yıl sonunda ittifaktan ayrılma ihtimalinin giderek arttığı dile getirildi.

New York merkezli, Amerikalı gazi askerlerin kontrolündeki finans kuruluşu Academy Securities tarafından hazırlatılan bir rapora göre, Türkiye'nin yıl sonunda NATO'dan ayrılma ihtimali giderek artıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre rapor, Academy Securities'e bağlı 10 emekli amiralle generalden oluşan Jeopolitik İstihbarat Grubu'nun 6 aylık çalışması sonucunda, emekli General James 'Spider' Marks ile eski askeri istihbarat subayı Rachel Washburn tarafından kaleme alındı.

"TÜRKİYE'NİN NATO MÜTTEFİKLİĞİ ARTIK GARANTİ DEĞİL"

Askeri deneyimi olan ikilinin formüle ettiği raporda, ''Türkiye'nin NATO müttefikliği artık garanti değil'' denilirken Türkiye'nin birkaç ay içinde NATO'dan çıkma potansiyeline dikkat çekildi. Bu eğilimin sebepleri Erdoğan'ın otoriterliği, laiklikten uzaklaşma, Rusya ve İran ile yakınlaşma olarak sıralandı.

Rapor, 24 Haziran seçimleriyle AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi ve yeni sisteme geçilmesi sonrası yayımlandı.

'Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini güçlendirmesinin NATO'nun bölgedeki önemi açısından kırmızı alarm çaldırdığını' dile getiren rapor, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sisteminin NATO ile uyumlu olmayışının, endişelerin başında geldiğini belirtti.

"ABD İLE TÜRKİYE'NİN YPG'YE FARKLI YAKLAŞMASI SORUN"

Raporda ABD'nin Suriye sahasında YPG ile birlikte hareket etmesine de ayrı bir başlık açılarak, ''NATO müttefiki Türkiye ile ABD'nin çatışmaya girmesi artık tasavvur edilemez değil. ABD'nin Kürt savaşçılarla ortaklığı, Erdoğan'ı NATO müttefikini Osmanlı tokadıyla tehdit edecek noktaya dek celallendirdi. Suriye'deki Kürt gruplar PYD/YPG'ye ABD ile Türkiye'nin farklı yaklaşması sorun. ABD, YPG'yi IŞİD'e karşı verilen mücadelede sahadaki en etkin ortak olarak görürken, Türkiye, YPG'yi, PKK'nın uzantısı 'terörist' grup olarak görüyor" denildi.

"TÜRKİYE ARTIK LAİK MÜSLÜMAN BİR DEMOKRASİ DEĞİL"

Türkiye'nin laiklikten uzaklaşıp ‘dindar ve tehlikeli' bir ülke halini aldığı ifade edilen raporda, "Türkiye artık laik Müslüman bir demokrasi değil. Türkiye daha dindar ve tehlikeli biçimde otoriter bir rejim halini aldı, Doğu'ya yönelen, anlaşmalarını kendisi yapan bir ülke oldu'' vurgusu yapıldı.

Raporun 'ne biliyoruz' başlıklı sonuç bölümünde şöyle denildi: ''Son 6 aydır Türkiye ile yükselen gerilimi inceliyoruz. Sürekli olarak ilişkilerin kötüleşmesini önemli bir dış politika endişesi olarak tanımladık. Türkiye'nin yıl sonunda NATO'yu terk etmesi potansiyelini olası görüyoruz. Erdoğan'ın yeniden seçilmesi Türkiye'nin yeni yönelimi üzerindeki demir yumruğunu pekiştirdi.''

https://www.artigercek.com/turkiye-yil-sonunda-nato-dan-cikabilir

kartopu
15-08-2018, 07:58
Bu ihtimal gerçekleşirse biz nasıl bir muhalefet izleyeceğiz. Bu güne kadar bir alışkanlığımız olan Avrupa çizgisinden ne yana ve hangi biçime evrileceğiz .
NATO dan çıkmak ta alışkanlıklarımız ne olacak Avrupa plokundan vaz geçmekte katı bir rejim olan Çin İran Rusya rejimlerine nasıl uyum sağlayacağız.
Bu ihtimal gerçekleşirse NATO veya ABD ağırlıklı olarak Kürtler üzerinde politikalar uygulayacaktır ABD nin politikası anadoluyu tam ortasından bölmek için ağır bir muhalefet yapacaktır Araya bir kürt devleti sokacağı açıkça da bunu bütün gücünle yapacağı bellidir.

İş sadece NATO dan çıkmak olsa kolay ama her şey değişecek.
Ne kadar kötü yıllardır karşı çıktığımız NATO ya sahip çıkma durumu ile yüz yüzeyiz.

Demokratik anlayışımız eğitim biçimimiz yaşam tarzımız olduğu gibi değişecek. Biz Türkiyedeki muhalif güçler henüz buna hazırlıklı olduğumuzu sanmıyorum. Bu durum bizi savaşın tam göbeğine sokacaktır hemde yıllardır kardeş kardeş yaşadığımız topluluklarla bu güne kadar aynı tezgahta birlikte çalıştığımız aynı camide başımızı secdeye koyduğumuz aynı sokakta yan yana yürüdüğümüz Kız verip kız aldığımız kişilerle düşman olacağız bence çok acı ve yıllarca bitmeyecek derecede açı bir karar olacak.

Sadece NATO dan çıkmakla karşı karşıya olsak çok ta enterese etmiyor ama sonuçları çok kötü olacak bir yolculuk olursa bu kötü işte. Olacağa da benziyor.

Kimin için bunlar oluyor neyin inadı bu değer mi. Hayat yazıldığı gibi kolay ve basit geçmiyor. Yıllarca bırakacağı acılar nesilden nesile aktarılan öfke kin ve ağır yıkımlar yazı kadar kolay geçmeyecek.

Saint-Just
15-08-2018, 12:05
İş sadece NATO dan çıkmak olsa kolay ama her şey değişecek.
Ne kadar kötü yıllardır karşı çıktığımız NATO ya sahip çıkma durumu ile yüz yüzeyiz.

Kendini o kadar küçümseme kartopu, sen niye nato'ya karşı çıkan kümeye dahil ediyorsun kendini? senin gibi oportunist liberallerin nato ile ne derdi olabilir? yapma böyle bak zamanında baskıcı, anti-demokratik sovyetlere karşı demokrasinin savunulucugunu yapmadımi bunlar? niye böyle agababalarina karşı cikiyorsun?

Biz sosyalist devrimden sonra nato'dan çıkarken, bütün amerikan uslerini ve şirketlerini kapatip, emperyalizm isbirlikcilerini ve karsi devrimcileri asarken "durun yapmayin, lenin gibi siyaseti despotluk olarak seyetmeyin. marx'i hiç anlamamissiniz yahu siz! burjuva partilerini niye kapatüyürsünüz? bellki siz nazim'in stalin siirini okumamassiniz. bak sizin için okuyorum. Taş falan tunc falan demokrasi falan." diye sayıklamaktan başka bir şey yapamazsin sen.

boşver nato'yu falan, bu konular seni aşar.

Leonardo
15-08-2018, 20:31
Finneas biraz gereksiz saldırganlık var galiba.

- Ben Türkiye siyasetini yıllardır anlamıyorum. Dış basın sayesinde, 1-2 ay geriden takip ediyorum, o da takip edebildiğim kadar.

Almanya'dan açıklamalar var. Kimse Türkiye bitsin istemiyor. Ama AKP'nin bu krizi (sadece ekonomik krizi kast etmiyorum) çözme ihtimali sıfıra yakın. Mesela damadı merkez bankasının başında ama adam iktisat mezunu bile değil. Artık Kuran'ı açıp okuyup üfleyerek mi düzeltecek. Yapılan plan ne ise...

Bunu AB istemiyor. ABD ise şu anda tarihinin en berbat başkanı ile yönetildiği için, onlardan da 3 sene boyunca iyi bir şey beklemeyin.

Onun dışında (bildiklerimi yazıyorum). "biz de Rusya'ya yanaşırız" tamamen çocukça bir yaklaşım. Ben siyasetçi olmadığım halde buna gülüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rusya düşmanı değilim. Rusya ile olumlu ilişkilerden yanayın. Da "Rusya'ya yanaşırım" ne demek? Biliyorsanız dinliyorum :) :)

Leonardo
15-08-2018, 20:31
Bu yüzden. Evet bu konuşuluyor. Ben ABD'li olsaydım, "çıkarılsın" derdim:

Çünkü Halkın %50 MHP + Fazilet + Refah Partisine oy vermesi demek,

Bu %50'nin "NATO benim umrumda değil, AB'de umrumda değil" demesi demek.
Üstüne NATO altyapısına uyumsuz S-300 filan almaya başlamışsa, Ben onlar kadar sabretmezdim bile.

Trump yine de sabrediyor. Ben olsam çıkardıydım :)

Ahlaksız
15-08-2018, 21:00
Nato'dan çıkaracaklar..Sonrasında ortalık fena karışacak gibi..
Türkiye'nin Suriye politikası hep yanlıştı..Bu Suriye konusu bu ülkeyi mahvetti,mahvedecek..Daha dün Rusya ile savaşmak üzereydik,şimdi de Abd ile savaşıyoruz..Ne ülkeymişiz be:D

marcos
15-08-2018, 22:09
NATO da üyelerin birbirini üyelikten çıkarmak hakları yok diye biliyorum.Yanılıyormuyum.

Öyle bir hakları varsa da buna cesaret edemezler.80-90 milyonluk bir ülkeyi Rusya tarafına kendi elleriyle vermezler.Balktıkta, Doğu Avrupa da, Orta Doğu da ortamı Rusya ya kaptırmışken bunu yapamazlar.

Leonardo
15-08-2018, 22:11
NATO da üyelerin birbirini üyelikten çıkarmak hakları yok diye biliyorum.Yanılıyormuyum.

Öyle bir hakları varsa da buna cesaret edemezler.80-90 milyonluk bir ülkeyi Rusya tarafına kendi elleriyle vermezler.Balktıkta, Doğu Avrupa da, Orta Doğu da ortamı Rusya ya kaptırmışken bunu yapamazlar.

- Türkiye'de işleyen demokrasi yoksa

2) Türkiye artık laik bir ülke değilse

3) Hukuk devleti / mağımsız serbest pazar olma özelliği bitmişse

çıkartırlar.

Ama gözünüzü açıp bakın:

- AB sürecini bile "Dondurdular"
"H.in oradan" demiyorlar.

Bunları görün istiyorum.

- Rusya meselesine çok kafayı takıyorsunuz.

Versin TR'yi Rusya'ya Gürcistan'la Suriye'nin yanına koysun Rusya.

Bunlar ciddi ülke davranışı değil.

spartacus
16-08-2018, 01:42
NATO'dan çıkartmazlar.

Türkiye ayağa kalkmış vs değil ki, dize getirme dertleri olsun. Mevcut iktidar başarısızlığını -ki soygun ekonomisine girmiyorum bile- fatura edebilecek, kendiini kahraman ilan edebilecek, mevcut hal-durumda arkasına destekçilerini alarak devam edebilecek türde, topluma karşı psikolojik savaş yürütmektedir... İlizyon...

Şu dönemde ABD ile görünürde ne kadar dikleşirse, mevcut kitlelerde verili durumun asıl sorumlularını görebilme kaabiliyetini kaybedecektir. Hooop top kahrolasıca ABD, bütün sorunların kaynağı ABD, Avrupa, dış güçlerin oyunu denip çıkılacak. Ülkeyi soyup, soğana çevirip, bu duruma getirenlerin başka bir çıkış yolu yok. Zaten15 yıllık Türkiye ekonomisi görülüyor ki, uluslararası sermayenin güdümü-yedeğinde iş görmüş, bu süreç de ise iktidar ve etrafındakiler, 15 yıl oyunca kolay yoldan parsa kaldırmışlar vs. vs. vs...

Şimdi böyle bir psikolojik ortama, bu tür çatışma, argüman ve propagandalara ihtiyaçları var.

Örneğin ne zaman İsrail ile dikleşip, paşa sözleri etmekteler, bir bakmışsınız İsrail ile tam o zamanlarda perde gerisinde bazı anlaşmalar yapmışlardır(zira beri tarafa öyle görünmeleri gerekir, sözde düşman ile el sıkışanın taktiği bu olur -ki berikiler durumu çakmasın), o düzeye vardırmışlardır ki, IŞİD den aldıkları petrolü götürüp İsrail limanlarına indirmektedirler... Neyse detaylar uzun olur.

Bilinir ki, eşeğinin sırtına yükünü atan, yemi ve suyunu da verir, bununla birlikte yeri geldiğinde vurabilir, ho, çüş de diyebilir. Ha sahipleri için, eşeğin kim olduğu (Ali, Veli) önemli değildir, önemli olan sırtına semer vuracağı herhangi, ama uysallık ve maksimum verim elde edebileceği bir eşeğin olmasıdır.

Neva
16-08-2018, 02:15

Var, NATO ulkelerinin olumsuz anlamda x ulkeyi gerekcelerle veto etme ve uyelikten cikarma hakki var. Ancak sudan sebeplerle degil, oldukca ciddi sebepler olmali.. Bir nevi AB gibi de dusunebiliriz. Elbette kolay degil, ama su an Abd karsitligi getirisi olan bir davranis kimilerince.. Kesinlikle karsi olmayacak insanlar bile anti amerikanci su aralar...

Leonardo
16-08-2018, 19:28
- Ben Türkiye siyasetini çok iyi anlamadığımı burada itiraf etmek istiyorum. Çoğu şey tahmin ettiğimin aksi yönde gelişiyor. İşittiğim dedikodular da bazen gerçekleşiyor, bazen gerçekleşmiyor. Birçok durumda tartıştığım kişiler haklı çıkabiliyorlar.

Ama ben olayın felsefi yönüne önem veriyorum. Atatürk ve İnönü'nin davranışlarında felsefi çelişki bulamazsınız. Cumhuriyet olma kararı alınmıştır, cumhuriyet olma yolunda devam etmek için gerekenler yapılmıştır.

Benim için temel mesele budur.

NATO'nun zaten şu aşamada bir çeşit kriz içinde olduğu bilinmektedir. Soğuk savaş bitti. Öyleyse Nato temelde Avrupa'yı Ruslardan koruma aygıtına dönüştü diyebiliriz. derin bir konu.

Ama adam "şunu başardık, bunu başardık" diye geziyor. gezsin. Ama AB'nin TR'Nin üyeliğini kabul etmesinin üzerinden 20 sene geçti. BU bir başarısızlıktır tamamen de iktidardaki ideolojiden kaynaklanan, AB'nin haklı bizim haksız olduğumuz bir başarısızlıktır.

- NATO meselesi bence daha ciddi bir mesele. Yani Rusya'nın oyuncağı oluruz. Putin ne derse yapmaya mecbur oluruz. Millet Varşova paktından çıkmış. Biz içinde Suriye, İran vs. gibi ülkelerin olduğu ikinci Varşova paktına gireriz.

- Ve Türk basınının bu tür şeyleri düşünemeyecek hale gelmesi de ayrı bir tehlikedir.

Dediğim gibi: Ciddi devlet davranışı değil.

kartopu
16-08-2018, 20:19
[QUOTE=finneas;625581]

Evet katı Stalinciliğe karşı demokrasiyi savundum hala savunuyorum. Kendi yoldaşına tuzak kuran yoldaşını Sibirya ya sürgüne gönderen onları katleden zihniyete karşı demokrasiyi savundum.
Diktatörlüğü demokrasinin görünmez biçiminde altlara yerleştiren kişiler karşı demokrasiyi savunuyorum.

Marx hiç anlamamışım öyle mi kesin seni okutacak kadar biliyorum.Belki natoyu bir gün boş veririm ama sizin gibileri hiç boş bırakmayacağımdan emin olabilirsin
Bay finneas.

ilahimasal
16-08-2018, 20:19
Şu nato denen illetten kurtulsakda , mhp liler sahipsiz kalsa.

Nato yok olup bitsede , mhp liler öksüz ve yetim kalsa. Nerde o günler.

kartopu
16-08-2018, 20:28
Şu nato denen illetten kurtulsakda , mhp liler sahipsiz kalsa.

Nato yok olup bitsede , mhp liler öksüz ve yetim kalsa. Nerde o günler.

Aslında NATO nun işi çoktan bitti Varşova paktına karşı kurulan anti komünist örgüt. Var olma nedenleri çoktan ortadan kalktı. Niçin var bu günkü görevi az gelişmiş ülkeleri tehdit etmek ABD ye ekonomik olarak rakip olacak ülkelere karşı set oluşturmak.

Bence gereksiz bir örgüt.

ilahimasal
16-08-2018, 20:42
Aslında NATO nun işi çoktan bitti Varşova paktına karşı kurulan anti komünist örgüt. Var olma nedenleri çoktan ortadan kalktı. Niçin var bu günkü görevi az gelişmiş ülkeleri tehdit etmek ABD ye ekonomik olarak rakip olacak ülkelere karşı set oluşturmak.

Bence gereksiz bir örgüt.

Ne örgütü ? Terör örgütü.
Ülkem bu terör örgütünden acilen kurtulmalı.

Hatırlayalım ! Erdoğan ne demisti ? " natonun ne işi var Libya da " evet ne işi var Libya da ? Terör eylemi yapacaktı , yaptı da .

Erdoğan direnemedi ve nato ile birlikte libya da işlem yaptı. Halk bundan utandı. Ülkemiz terörist nato ile birlikte olamaz.

Natodan kurtulunca mhp liler yetim kalacak.

Leonardo
16-08-2018, 20:52
Yönetim:: Bunu ben raporladım. Adam AKP'li

Ahlaksız
16-08-2018, 23:32

Hatırlayalım ! Erdoğan ne demisti ? " natonun ne işi var Libya da " evet ne işi var Libya da ? Terör eylemi yapacaktı , yaptı da .

Erdoğan direnemedi ve nato ile birlikte libya da işlem yaptı. Halk bundan utandı. Ülkemiz terörist nato ile birlikte olamaz.

Avrupa son birkaç yılda Türkiye'yi dışladı..Türkiye'nin yönü yakın zamana kadar,sözde de olsa batıya dönüktü ama bugün Türkiye'ye çok farklı bir ülke olarak bakılıyor..NATO,Türkiye'nin bağımsızlığını zedeliyor görüşlerine katılsam da;bugün natodan Türkiye'nin çıkarılmasının,Türkiye'nin bağımsızlığını ortadan kaldıracağını düşünüyorum..Çünkü nerdeyse Türkiye'nin medeniyet ile ilgili tek bağı nato..Bu yüzden bu konulara hassas yaklaşılmalı ama herkes hamaset ile hareket ediyor..

Bugün Türkiye ''terör'' ile anılır hale geldi..En son Abd'nin açıklaması böyle..
Nato'dan çıkarıldığımız anda,coniler hepimizi düdüklemeye gelecekler..Bu kaçınılmaz..
Coniler,bu mhpliymiş,şu akpliymiş,o ateistmiş demiyecekler..Ayırt etmeden tecavüz edecekler,işkence edecekler,öldürecekler ve sonra da The Hurt locker gibi bir film yapıp,filmin yönetmenine Oscar verecekler:D

kartopu
17-08-2018, 06:40
Avrupa son birkaç yılda Türkiye'yi dışladı..Türkiye'nin yönü yakın zamana kadar,sözde de olsa batıya dönüktü ama bugün Türkiye'ye çok farklı bir ülke olarak bakılıyor..NATO,Türkiye'nin bağımsızlığını zedeliyor görüşlerine katılsam da;bugün natodan Türkiye'nin çıkarılmasının,Türkiye'nin bağımsızlığını ortadan kaldıracağını düşünüyorum..Çünkü nerdeyse Türkiye'nin medeniyet ile ilgili tek bağı nato..Bu yüzden bu konulara hassas yaklaşılmalı ama herkes hamaset ile hareket ediyor..

:D

Bence de haklısın NATO bu gün için ne kadar gereksiz hale gelmişse bile Türkiye nin medeniyetle tek bağı bu bloka bağlı olan ülkeler.
Biz onu AB blok u diyebiliriz.
Bu bloktan koptuk kiminle bağ kuracağız veya yalnız kaldığımızda ne yapabiliriz.
İran Rusya Çin bize ne sağlayabilir var sayalım kalkındık demokrasi olmadığında o kalkınma kimin işine yarar yeni usulde köle olduğumuz zaman daha mı mutlu olacağız.Biz faydası olmayan zenginliğin ne işimize yarayacak.
Bence demokrasi bloğunda kalmak zengin ülkenin kölesi olmaktan iyi.

kartopu
17-08-2018, 06:54

Evet NATO dan bu güne kadar çok zarar gördü bu halk ama iki arada bir derede kaldığımız da günün gerçeği. AB den koptuk ne olacak İran mı olalım yoksa Rusya mı veya dağılmış kotrolden çıkmış bir ülke mi.

Dünyayı biz yönetmiyoruz tek başımıza da gücümüz kendimizi korumaya yetmeyecek Bir de yaşadığımız gerçeği düşünelim evet adalet yok adalet nizamını kuracak gücümüz de yok ne yapabiliriz hayallerimiz le yaşadığımız gerçek birbirini tutmuyor. Bence en az zararla nasıl kurtuluruz onu hesaplamalıyız.

Ya NATO gibi geçmişi karanlık geleceği de karanlık olan bir yerdeyiz ya cehennemin derinliklerinde dinci hukuksuz güvenliksiz şeriad düzeninde. Başka seçenek vardamı ben görmüyorum.
Lanet olsun NATO ama demokrasi de gelişmede başka yerde yok .(belki şimdilik)

Leonardo
17-08-2018, 13:41

Bugün Türkiye ''terör'' ile anılır hale geldi..En son Abd'nin açıklaması böyle..
Nato'dan çıkarıldığımız anda,coniler hepimizi düdüklemeye gelecekler..Bu kaçınılmaz..
Coniler,bu mhpliymiş,şu akpliymiş,o ateistmiş demiyecekler..Ayırt etmeden tecavüz edecekler,işkence edecekler,öldürecekler ve sonra da The Hurt locker gibi bir film yapıp,filmin yönetmenine Oscar verecekler:D

- Katılıyorum.

Ama TR bugün nasıl NATO'dan çıkmak için elinden geleni yapıyorsa, 2012 sonrası Batı'dan uzaklaşmak için elinden geleni yapmıştır. Yüne de tam üyelik sürecini iptal etmediler. Sadece "dondurdular" ve sabırla Tayyibin gitmesini bekliyorlar (benim görebildiğim kadarıyla)

Leonardo
17-08-2018, 13:42
Bence de haklısın NATO bu gün için ne kadar gereksiz hale gelmişse bile Türkiye nin medeniyetle tek bağı bu bloka bağlı olan ülkeler.
Biz onu AB blok u diyebiliriz.
Bu bloktan koptuk kiminle bağ kuracağız veya yalnız kaldığımızda ne yapabiliriz.
İran Rusya Çin bize ne sağlayabilir var sayalım kalkındık demokrasi olmadığında o kalkınma kimin işine yarar yeni usulde köle olduğumuz zaman daha mı mutlu olacağız.Biz faydası olmayan zenginliğin ne işimize yarayacak.
Bence demokrasi bloğunda kalmak zengin ülkenin kölesi olmaktan iyi.

- "Bağ" filan olmaz. Rusya ne derse onu yapacağız. Suriye gibi.

Leonardo
17-08-2018, 13:47
Evet NATO dan bu güne kadar çok zarar gördü bu halk ama iki arada bir derede kaldığımız da günün gerçeği. AB den koptuk ne olacak İran mı olalım yoksa Rusya mı veya dağılmış kotrolden çıkmış bir ülke mi.

Dünyayı biz yönetmiyoruz tek başımıza da gücümüz kendimizi korumaya yetmeyecek Bir de yaşadığımız gerçeği düşünelim evet adalet yok adalet nizamını kuracak gücümüz de yok ne yapabiliriz hayallerimiz le yaşadığımız gerçek birbirini tutmuyor. Bence en az zararla nasıl kurtuluruz onu hesaplamalıyız.

Ya NATO gibi geçmişi karanlık geleceği de karanlık olan bir yerdeyiz ya cehennemin derinliklerinde dinci hukuksuz güvenliksiz şeriad düzeninde. Başka seçenek vardamı ben görmüyorum.
Lanet olsun NATO ama demokrasi de gelişmede başka yerde yok .(belki şimdilik)

- Çok da uçmayalım. Şu anda NATO'dan çıkmamız için mantıklı bir sebep yok.

Rusya artık süper-güç değil. Uzun süre de olamaz. Askeri gücü / askeri teknolojisi filan olan, diğer ülkelere "benden korkun" mesajı veren bir güç. Rusya'ya saygı gösterilmelidir. Bir zaman bu AKP / MHP tayfası "Rusya üçüncü Roma'dır" gibi laflar ediyorlardı. Şimdi vaz geçip "Rusya beni Coni'den koru" filan demeye başladılar.

Siyaseet yapabilmek için önce mantık / felsefe yapabilmen gerekir.

Neyse: ABD kötü bir müttefik değildir. Tayyip gitti kendi aldı NATO altyapısıyla uyumsuz S-300'leri. ABD'nin Trump döneminde bile öyle ters bir hareketi olmadı. Kendi kışkırttı. gitti orada kürtleri dövdü. adamın papazını filan alıkoydu. Şu anda da ilişkiler bozulsun diye uğraşıyor.

Neyse. Eski Türkiye'de biz "medeni ülkeler" denen gruba girmeye çalışırdık. Onu söylüyorum sadece :)

Neva
17-08-2018, 13:54
- Ben Türkiye siyasetini çok iyi anlamadığımı burada itiraf etmek istiyorum. Çoğu şey tahmin ettiğimin aksi yönde gelişiyor. İşittiğim dedikodular da bazen gerçekleşiyor, bazen gerçekleşmiyor. Birçok durumda tartıştığım kişiler haklı çıkabiliyorlar.

Ama ben olayın felsefi yönüne önem veriyorum. Atatürk ve İnönü'nin davranışlarında felsefi çelişki bulamazsınız. Cumhuriyet olma kararı alınmıştır, cumhuriyet olma yolunda devam etmek için gerekenler yapılmıştır.

Benim için temel mesele budur.

NATO'nun zaten şu aşamada bir çeşit kriz içinde olduğu bilinmektedir. Soğuk savaş bitti. Öyleyse Nato temelde Avrupa'yı Ruslardan koruma aygıtına dönüştü diyebiliriz. derin bir konu.

Ama adam "şunu başardık, bunu başardık" diye geziyor. gezsin. Ama AB'nin TR'Nin üyeliğini kabul etmesinin üzerinden 20 sene geçti. BU bir başarısızlıktır tamamen de iktidardaki ideolojiden kaynaklanan, AB'nin haklı bizim haksız olduğumuz bir başarısızlıktır.

- NATO meselesi bence daha ciddi bir mesele. Yani Rusya'nın oyuncağı oluruz. Putin ne derse yapmaya mecbur oluruz. Millet Varşova paktından çıkmış. Biz içinde Suriye, İran vs. gibi ülkelerin olduğu ikinci Varşova paktına gireriz.

- Ve Türk basınının bu tür şeyleri düşünemeyecek hale gelmesi de ayrı bir tehlikedir.

Dediğim gibi: Ciddi devlet davranışı değil.

Turkiyede'ki basinin yarisindan fazlasi haber bile degil, bilgi kirliligi..Boyle donemlerde bu tur olaylarin yasanmasi normal. Kendilerine gore korfeze direksiyon kiriyorlar, haliyle gunu kurtarma yontemleri.

ilahimasal
19-08-2018, 18:41
Mümkün mü ? Bu aşk biter mi ? Bu sevda tükenir mi ? Bunlar ayrılır mı ?

Sosyal medya ya bak çomarlara vermişler gazı ve mehteri , adamlar nato ya ve abd ye ne videolar yapmışlar.

Kısa bir zaman sonra , sokaklarda abd ve natoyu destekleyen sloganları ile uluyan çomarları ve kapı zaaaaarlarını görebiliriz.

Mesela ben yarın abd elçiliğinin önüne gidi protesto yapsam. Ne kadar ülkücü ve çomar artı kapı zaaarı varsa beni parçalamak için oraya dökülürler. Hatta almanya da ne kadar çomar varsa buraya gelirler.

Bu durumda ,Suçum nedir biliyormusunuz ? Nasıl olurda çomar ve kapı zaarlarının sahibine atar gider yaparım. Yaz kızım babamız abd ye atar gider yaptığı için , fabulaya katıksız mahpus. Pranga bağlansın kaçmasın.

Bu kapı zaarlarının abileride böyle değilmiydi. 6 . Filonun conilerine karı ayarlayıp , birileri karşı çıktı diye onlara saldırmadılar mı ? Bunlar hakiki kapı zaarıdır. Utanma ar gibi duyguları yoktur.

Ahlaksız
19-08-2018, 22:49
Şu an izlediğim video;
https://www.youtube.com/watch?v=hsC6lPXsc7g

Leonardo
20-08-2018, 17:41
- Evet.

NATO müttefiki olarak performansın da önemli.
-+ Tayyip çıkmak istiyor çünkü parası kalmadı. Onu da özelleştirecek senin anlayacağın :)

marcos
20-08-2018, 23:49

En azından bir şeyde eşit olmuş oluruz.

kartopu
21-08-2018, 08:13
Bu durumu bizim başımıza AB ve ABD açmadı mı.

Ilımlı İslam veya BOP, bu ABD veya AB nin projesi değil mi. Libya yı Irak ı Suriye yi kim dağıttı. IŞID veya diğer dinci örgütleri kim inşa etti Afkanistan da el-kaide yi kim eğitti silahlandırdı ta Uygur dan Çeçenistan dan dinci teröristleri Suriye ye kim taşıdı

AKP yi bu ülkede kim kurdurttu kim bu iktidarı organize kim etti. Kim bu iktidarın gelmesi için alt yapı çalışması yaptı. Avrupa da bu dinci örgütler para toplarken çeşitli soygunlar yaparken kim onlara göz yumdu.
Bu emperyalist aç gözlüler bu gün eski modellerini bir yana atarak o işledikleri günahtan kurtulacak mı. Evet dünya yeni bir modele doğru ilerliyor bu model de Türkiye ne tarafta yer alacak o test ediliyor. Bizler yani Türkiye de yaşayan halklarda bu işin en büyük bedellerini ödeyecek gibi görünüyoruz.

Bu işi en az zararla atlatabilmemiz için içine düştüğümüz girdab ın farkına varmamız gerekiyor.
Dünya yeniden iki kutuplu duruma doğru ilerliyor ya ABD ile birlikte birinci kutupta yer alınacak ya Almanya Rusya Çin İran ve Hindistan ın içinde olduğu diğer kutupta yer bulunacaktır.
En kötüsü bu kutupların dışına düşmektir en çok parçalanacaklar dışarda kalanlardır. Bence Türkiye karar verme aşamasında ya biri ya öbürü. Biz halk olarak ta kendimiz var olan duruma alıştırmamız için Devletin acilen karar vermesini bekliyoruz.
Birisi yıllardır alıştığımız huyunu tüyünü bildiğimiz kutup ABD ittifakı. Diğeri hiç bilmediğimiz tanımadığımız bir yer -Burada bir tek Almanya Fransa yı tanıyoruz.-
Dünya artık iki veya daha fazla kutuplu dünya ya doğru evriliyor. Kapitalizm ve gelişen teknoloji yükü ağır devletleri taşıyamıyor ama devletle de bu duruma direniyor.

S.Hawking in şu sözü aklıma geldi Tekonoloji bu hızla ilerlerse rekabette bu yıkıcılığını devam ettirirse bu insanlık için büyük tehlikenin başlangıcıdır. Hawking in önerisi de var derhal dünya hükümetine geçmekte fayda var. Hawking şuna dikkati çekiyor devletlerin yükü çekilmiyor artık, teknoloji ve gelişme ile çelişiyor diyor bana göre.

Leonardo
21-08-2018, 11:44
- Hayır.

AKP'ye ve MHP'ye kendin oy verdin. Kimseyi de suçlayamazsın "onun projesi" filan diye.

Neva
21-08-2018, 12:23
Bugun bir fikra okudum guzeldi. Bir adam elinde kaliteli bir bicakla camiden iceri girer, icerdekilere seslenir, aranizda musluman var mi diye, herkes korkar fakat yasli bir adam ben muslumanim der, gel benimle diyerek disari cikarlar, elinde bicak olan adam su kurbani keselim der, yasli adam keser fakat yorulur, derisini de baskasi yuzsun der, elinde bicakla kurban sahibi adam tekrar camiye girer, bicagi goren cemaat yine korkar, Adam yine, musluman var mi der, herkes imama bakar, imam ne bakiyorsunuz bana iki rekat namaz kildirdik diye musluman mi olduk? der.

Inancli arkadaslara iyi bayramlar dilerim.

kartopu
22-08-2018, 07:34
- Hayır.

AKP'ye ve MHP'ye kendin oy verdin. Kimseyi de suçlayamazsın "onun projesi" filan diye.

Leonardo.
Ben AKP ye hiç oy vermedim, hatta kurulduğu günden beri tanıdığım herkese şunu söyledim. Borçlanmayın, paranız yoksa zengin gibi davranmayın. Lüks yaşam gelecekte sizi zor duruma düşürebilir. AKP bir emperyalist projenin bize dayatılan şeklidir.

AKP iktidarını. 3 şekilde devam ettirdi.. 1.kendi zenginlerini yarattı- 2 kamu mallarını sattı- 3. yoksullara rüşvet dağıttı.
Bütün bunların yanında 2010 dan bu yana da tehdit dilini ve fiilini uyguladı.

Bu saydıklarımın içinde ben yokum.

Leonardo
22-08-2018, 16:50
- Bende yokum tabi ki. Onu kast etmedim.

Ama ikinci dünya savaşı bittiğinde, yapılan şeyi inkar etmesinler diye, Amerikalılar o toplama kamplarına bulabildikleri Almanları götürüp hepsine tek tek oradaki cesetleri gömdürtmüşler. Sebep sonuç ilişkisi. Sorumlu değilsin ama yine de sorumlusun. 80 ihtilalı da öyle. O zamanlar ben yoktum. Doğrudur. Ama 90'ların ortalarından beri, Refah partisi + MHP bana miras kaldı :)

Yani evrenin işleyişi öyle :)

kartopu
24-08-2018, 08:42
sildim

kartopu
24-08-2018, 09:15
- Bende yokum tabi ki. Onu kast etmedim.

Ama ikinci dünya savaşı bittiğinde, yapılan şeyi inkar etmesinler diye, Amerikalılar o toplama kamplarına bulabildikleri Almanları götürüp hepsine tek tek oradaki cesetleri gömdürtmüşler. Sebep sonuç ilişkisi. Sorumlu değilsin ama yine de sorumlusun. 80 ihtilalı da öyle. O zamanlar ben yoktum. Doğrudur. Ama 90'ların ortalarından beri, Refah partisi + MHP bana miras kaldı :)

Yani evrenin işleyişi öyle :)

Necmettin Erbakan sanırım 5 parti kurdu bu partiler sunni islam ı
ve milli ekonomileri kendilerine idolojik olarak gördüler.
Milli Nizam Partisi-Milli Selamet Partisi-Refah Partisi-Fazilet Partisi ve Saadet Partisi.
İlk parti 1971 de kuruldu milli ekonomik modeli benimsiyordular

MHP de 1969 da kuruldu sanıyorsam. Bu iki partinin ortak özellikleri anti komünist oluşlarıdır. Erbakan gurubu bu ülkeyi yönetmeye talip olarak kuruldu MHP ise devlete yardım amacı ile kuruldu. Aralarında fark var.

MHP ve FETO cular aynı amaçla kurulan örgütlerdir Komünizm e karşı mücadele örgütleri. Tabi komünizm çökünce ortak özellikleri de yok oldu hepsi farklı yollarda yürüdü.

Her birinin günümüzde farklı özellikleri var artık.
1980 Karşı devrimi (faşizm) kapitalist sistemi kurtarmak için yapıldı ve bu kurtuluşa komünistler devrimciler hariç hepsi katıldı 1980 le bu gün birbirine benzemeyen krizlerdir. O günün krizinin sorumlusu rejim muhalifleri idi bu günün krizinin sorumlusu iktidarı yöneten güçlerdir.

Yani bu gün kü kriz in suçluları iktidardakilerdir. Bedel ödemeleri gerekenlerde onlardır.

Leonardo
24-08-2018, 12:30
- Mesele orantı meselesi.

Fransa'da da Löpenci parti var. Almanya'da da ciddi bir AFD tehditi var. Hatta doğru Avrupa'da da bu tür partiler iktidara gelebiliyor. Önce liberal partiler sıradan insanın hayatı zorlaştırıyor. Ardından halkı kurtarmaya bunlar geliyor.

Sorun orantı meselesi. Löpenciler ve AFD'ye oy veren kişiler Fransa ve Almanya'da belirli bir azınlığı temsil ediyor ve belli bir oy oranının üzerine çıkamıyorlar.

Bizdeki olay terör gibi. Eskiden de Selamet partisi filan varmış ama, 13-14 yaşımdan beri insanlar bunu konuşuyor. Demirel filan TV'ye çıkıp "Türkiye'Nin rejim ithal etme durumu yoktur" filan derdi. Ne oldu peki? - Ecevit döneminde "oh be bitti" filan dedik, 2008'li yıllarda bitmek şöyle dursun, önce orduyu bitirdiler, sonra birbirlerini bitirdiler, şimdi de (star gazetesi başlıklarından anladığım kadarıyla) MHP'de de çok geldi, onu da bitirecekler.

Arada bir orantı farkı var. AKP / refah partisi (veya fazilet partisi) olabilir. Ona inanan da çıkar. Ama 90'lardan beri sürekli birinci parti olması + hiçbir şey yapılmaması normal değil.

+ 70'li yıllarda filan olan bitenleri de biliyoruz. İnsanlar "yaparım bir şey olmaz" diye düşündüler. Ben de diyorum ki, öyle olmaz. O yapılan geri döner.

II dünya savaşı sonunda Amerikalılar, dediğim gibi, çevre kentlerden, köylerden, kasabalardan kimi bulurlarsa o toplama kamplarına getirip oradaki cesetleri tek tek gömdürmüşler. İster ev kadını olsun, ister emekli / öğrenci, genç, yaşlı ne olursa olsun.

Normali de budur.

kartopu
24-08-2018, 14:08
- Mesele orantı meselesi.

II dünya savaşı sonunda Amerikalılar, dediğim gibi, çevre kentlerden, köylerden, kasabalardan kimi bulurlarsa o toplama kamplarına getirip oradaki cesetleri tek tek gömdürmüşler. İster ev kadını olsun, ister emekli / öğrenci, genç, yaşlı ne olursa olsun.

Normali de budur.

Normal ne anlamadım.
Senin normal dediğin bir noktada anlaşmak mı, veya bütün küskünlerin barışması mı.?

Bir kriz var ve bu krizi bütün uyarılara rahmen çıkaran var ne olacak? Bu başka ülkede olsa nasıl olurdu. Bütün ölüleri birlikte gömmekle sorun tatlıya bağlanır mı. Hepimiz aynı gemideyiz de peki kaptan ne olacak.

Kaptan gemiyi kayalara çarptı bütün uyarılara rahmen inat uğruna çarptı.

Leonardo
24-08-2018, 15:53
Tam açıklayamamış olabilirim.

Mesela 80 darbesi öncesi okullarda din dersi yoktu. İnsanlar "inançlı olsun / itaatkar olsun" diyerek laiklik ilkesi çiğnendi ve (gayet yanlı) bir din dersi okullara getirildi.

- Sonra 70'Lerde filan, en iğrenç şeyi yapıp kendi gencini, kendi gencine kırdırdı. Devlet terörü esti.

Ben karma kurallarından söz ediyorum. Dini inanç şöyle der: "O hapishane hücresinde kendini asan 1 tek kişinin bile karşılığı olur" der. Ya da ruhsal yasalar böyle işliyor. Her nasıl tanımlıyorsanız.

Mesela Diyabakır ceza-evindeki sistemli işkence odaları filan, bunları Erbakan yapmadı. Adam kendi yaptı.

Neyse. İleri sarıyorum. 90'Lı yıllara getiriyorum. Erbakan / Kızılayda Çarşaflı yürüyüşler vs.'ler.
Yine aynı dönem: Öldürülen gazeteci, patlatılan gazeteci, Özel kanalın antenini çöp kamyonuna parçalatanlar. filan. Farklı türde bir faşizm ama yine faşizm.

Ve ben diyorum ki: Atatürk - İnönü dönemindeki çizgiden çıkıldı. Bu çizgiden çıkılamaz. Ama çıktılar.

Sonra sonuç olarak karşımıza çıkan şeyler oldu. 1997 kısmı darbesi + Ecevit döneminde yine de kurtarır gibi olduk.

Ama kurtaramadık. yine gele gele Sultan Abdülhamit Han dönemine döndük.

/Ben bu kişiler "kaptan" olarak görmüyorum. Ondan öncekileri kaptan olarak görüyorum. Kazayı onlar yaptı. Ben geldiğimde gemi zaten batıyordu. 90'Ların ikinci yarısında her yerde millet refah partisine oy veriyordu. MHP'de 3'Üncü parti idi.
Bir önceki mesajımda dediğim gibi: modern ülkelerin seçimlerinde liberal partiler, sol partiler, ve bazı "yeni-liberal" partiler yarışıyor.

Din partisi yok. Irkçı parti de (en azından genelde) %10 / 15 civarında ve bunlara fırsat da tanınmıyor.

O yüzden ben 2012'den beri "darbe olsun" diyorum. Da hakikaten bitirmişler. benim ergenlik dönemimdeki ordu yok. Adamlar bitirdiler işte :)

kartopu
25-08-2018, 11:58
Alıntı Bir önceki mesajımda dediğim gibi: modern ülkelerin seçimlerinde liberal partiler, sol partiler, ve bazı "yeni-liberal" partiler yarışıyor
Sence normal olan bu mu.

Bir ülkede sosyal yaşam tarihsel geçmişlik ve yapısal güçlülük (sistem açısından)önemlidir gerisi dilektir.
Biz bu ülkeyi ne içinde yaşadığı insan açısından ne ekonomik şartlar açısından ne de tarihsel geçmiş açısından Avrupa ile bir tutamayız.
Bu ülkede sonuçlar üretmek için bunları da düşüncelerimize katmak zorundayız.

Bu ülkede AKP nasıl iktidar oldu ve nasıl uzun dönem iktidarda kaldı sorusunu sormadan bu ülke insanını coğrafyasını anlayamayız.

Bu ülkede din devletin elinde bu 1. Bu ülkede ekonomi çok güçlü değil bu 2. Bu ülke halkı büyük oranda oporonist (avantacı- çıkarcı) bu 3.ve cehalet çok yüksek, olmasına rahmen akıllı çok.

İşte iktidara gelmek ve iktidarda kalmak için bunları anlamakla başlamak gerekiyor.
Bu yukarda gösterdiğin partilere benzer partiler kuruldu ama barajı bile aşamadılar. Yani senin önerin bu halka çok bol gelir.
Hiç bir şey anlatmayan hiç bir ekonomik modeli olmayan kazaen iktidar gelse nasıl yöneteceğini (bence iktidarı hemen devreder) bile bilmediğimiz MHP her zaman parlamentoda var. Niçin var işte bunu anlayabilirsek bu halkıda anlamış oluruz.
Bence çok garip bir halklar var ülkemizde, bana göre Osmanlı tarihi bu gariplikte çok etkili ve hala etkisi devam ediyor.

Leonardo
25-08-2018, 15:52
- Ben bu zihniyeti anlıyorum ama kabul etmiyorum.

Mesela Afrika ülkelerinde de "Ben Platon'un söz ettiği aydın-kralım halkımı aydınlığa götürüyorum" diyen diktatör kaynıyor.

Peki çözüm bu mu?

- Gerçekler tam tersini gösteriyor. Mesela Suriye'de, Esat ailesi kendine ve kendi çevresine çalışıyor. Ülke yıllardır aynı yerde. Yurt dışında bikinilerin arka kısmı kalktı (bence iğrenç görünüyor) Bunlar halen 1940'larda gibiler.

Ben çözümün bize sunulduğunu düşünüyorum. Atatürkçülük dışında seçenek belki maocu bir komünizmdir. Onun denenmesine de Amerika geçmişte izin vermedi.

/Halk her yerde aynı. Ama Avrupalının 11 senelik birleşik okul sistemi var. Ama şu doğru. Almanya'ya giden bazı gurbetçiler 40 sene sonra da aynı kalmayı başarıyorlar. Ama bu türden bir dönüşüm süreci batıda da yaşandı. Onlara da laiklik gökten inmedi. Geri dönüşler oldu. cumhuriyet / monarşi / tekrar cumhuriyet / tekrar monarşi oldu.

- Ters giden şey ekonomik. 19 yy'dan itibaren Doğu kendi bir şey üretmeyip borç alıp tüketen bir varlık haline geldi. Bugün Tayyibin yaptığı gibi. Ama tarihe bakarsanız, Atatürk onu da kırmak için elinden geleni yaptı.

Yani sorunun boyutları var. Haklısınız.

Ama "Bu halk"ın anlamaktan başka çaresi yok.

Siyasal islam bir game of thrones filmidir. gerçekten kopuktur. Gerçeğe dönmeye mecbursun.

kartopu
25-08-2018, 20:20
Alıntı- Ters giden şey ekonomik. 19 yy'dan itibaren Doğu kendi bir şey üretmeyip borç alıp tüketen bir varlık haline geldi. Bugün Tayyibin yaptığı gibi. Ama tarihe bakarsanız, Atatürk onu da kırmak için elinden geleni yaptı.

Evet Atatürk yaptı ama ömrü 1950 de bitti Atatürk ten sonra gelenler makarayı geri sardı.
Şu bize ilaç oldu, bu halk a demokrasi çok, bu ülkede 1961 anayasasını bize bol geldi deyip dar anayasayı (1981) üstümüze giydirmediler mi bu anayasa % 82 güven oyu almadı mı.

Bu ülkede demokrasiyi en az 10 yıl askıya alacaksın din dahil bütün kurumlarda güzel bir revizyon yapacaksın ve liseyi bitirmeyenleri sınav yaparak oy kullandıracaksın işte o zaman bu ülke belki demokrasinin ne olduğunu anlaşılacaktır.
Adam 50 veya 75 liraya oyunu satıyor 500 lira maaş verdi diye kul köle oluyor
Bu insanlarla akıl mantıkla iletişim kuramazsın.

Zor, öyle ya böyle, başka yolu yok.

Alıntı Ama "Bu halk"ın anlamaktan başka çaresi yok. Bu halkı 15 yıldır anlamaya çalışıyoruz anladığımız tek şey anlaşılmaz olmaları. Parayı ver oyunu al aklına fikrine hiç mürecaat etme .AKP şunu diyor bize akıllı insan gereksiz bize inanan insan lazım. Onlar anlamışlar. Ne de olsa dinin ne işe yaradığını biliyorlar.

Leonardo
27-08-2018, 11:26
İşte diyorum ya. Aşama aşama gerçekleşti.

- Bu oy satma olayını belki 1970'lerde liberal partiler, Demirel filan başlattı. MHP'liler ve Solcular da o sıralar yol keserek filan oy topluyorlardı :)

- Bu dediğin şey siyasi rüşvettir. suçtur. hani doğuda filan olsa neyse. Eski filmlerde izlemişsinizdir. Oralarda da ağa kime oy verirse maraba da ona oy verirdi eskiden.

Revizyon olayı şöyle: İnönü / Atatürk gibi biri revizyon yapacaksa ben varım.

Demek istediğim saçmalıklar İnönü sonrasında başlıyor. Mesela Menderes bence asılmamalıydı, ama okuyunca filan o da az değilmiş. Liberaller öyle "sizi Küçük-Amerika yapacağız" diye gelip kendilerine yarar sağlayıp gidiyorlar. Filan.

- tekrar denenecek. Başka yolu yok.

ilahimasal
27-08-2018, 17:39
Ne çıkması !! Onlarca üssün üzerine bir daha!!!!

ABD'nin kritik ismi açıkladı: NATO Türkiye'ye yeni merkez kuruyor

Türkiye'nin NATO üyesi olarak şimdiye kadar büyük itibar gördüğünü, 1950'li yıllardan beri ittifakın bir parçası olmanın birçok imkanından yararlandığını, hatta birkaç yıla Türkiye'de yeni bir NATO komuta merkezi oluşturulacağını, bu nedenle de Türkiye'nin NATO'dan ayrılması gibi bir olasılığı mümkün görmediğini söyledi.

https://odatv.com/nato-turkiyeye-yeni-merkez-kuruyor-26081856_m.html

Leonardo
27-08-2018, 18:28
- Emekli büyükelçi. İyimser yaklaşmış olabilir.

Ama olay bizde bitiyor. Sağcılar Batı'dan uzak olmak istiyorlar. Batılıların sabrının da bir sınırı var.