Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 15-08-2018, 03:12
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Türkiye yıl sonunda NATO'dan çıkabilir

ABD'li kuruluş Academy Securities'in 10 önde gelen emekli generale hazırlattığı raporda, Türkiye'nin yıl sonunda ittifaktan ayrılma ihtimalinin giderek arttığı dile getirildi.

New York merkezli, Amerikalı gazi askerlerin kontrolündeki finans kuruluşu Academy Securities tarafından hazırlatılan bir rapora göre, Türkiye'nin yıl sonunda NATO'dan ayrılma ihtimali giderek artıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre rapor, Academy Securities'e bağlı 10 emekli amiralle generalden oluşan Jeopolitik İstihbarat Grubu'nun 6 aylık çalışması sonucunda, emekli General James 'Spider' Marks ile eski askeri istihbarat subayı Rachel Washburn tarafından kaleme alındı.

"TÜRKİYE'NİN NATO MÜTTEFİKLİĞİ ARTIK GARANTİ DEĞİL"

Askeri deneyimi olan ikilinin formüle ettiği raporda, ''Türkiye'nin NATO müttefikliği artık garanti değil'' denilirken Türkiye'nin birkaç ay içinde NATO'dan çıkma potansiyeline dikkat çekildi. Bu eğilimin sebepleri Erdoğan'ın otoriterliği, laiklikten uzaklaşma, Rusya ve İran ile yakınlaşma olarak sıralandı.

Rapor, 24 Haziran seçimleriyle AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın yeniden cumhurbaşkanı seçilmesi ve yeni sisteme geçilmesi sonrası yayımlandı.

'Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerini güçlendirmesinin NATO'nun bölgedeki önemi açısından kırmızı alarm çaldırdığını' dile getiren rapor, Türkiye'nin Rusya'dan almayı planladığı S-400 hava savunma sisteminin NATO ile uyumlu olmayışının, endişelerin başında geldiğini belirtti.

"ABD İLE TÜRKİYE'NİN YPG'YE FARKLI YAKLAŞMASI SORUN"

Raporda ABD'nin Suriye sahasında YPG ile birlikte hareket etmesine de ayrı bir başlık açılarak, ''NATO müttefiki Türkiye ile ABD'nin çatışmaya girmesi artık tasavvur edilemez değil. ABD'nin Kürt savaşçılarla ortaklığı, Erdoğan'ı NATO müttefikini Osmanlı tokadıyla tehdit edecek noktaya dek celallendirdi. Suriye'deki Kürt gruplar PYD/YPG'ye ABD ile Türkiye'nin farklı yaklaşması sorun. ABD, YPG'yi IŞİD'e karşı verilen mücadelede sahadaki en etkin ortak olarak görürken, Türkiye, YPG'yi, PKK'nın uzantısı 'terörist' grup olarak görüyor" denildi.

"TÜRKİYE ARTIK LAİK MÜSLÜMAN BİR DEMOKRASİ DEĞİL"

Türkiye'nin laiklikten uzaklaşıp ‘dindar ve tehlikeli' bir ülke halini aldığı ifade edilen raporda, "Türkiye artık laik Müslüman bir demokrasi değil. Türkiye daha dindar ve tehlikeli biçimde otoriter bir rejim halini aldı, Doğu'ya yönelen, anlaşmalarını kendisi yapan bir ülke oldu'' vurgusu yapıldı.

Raporun 'ne biliyoruz' başlıklı sonuç bölümünde şöyle denildi: ''Son 6 aydır Türkiye ile yükselen gerilimi inceliyoruz. Sürekli olarak ilişkilerin kötüleşmesini önemli bir dış politika endişesi olarak tanımladık. Türkiye'nin yıl sonunda NATO'yu terk etmesi potansiyelini olası görüyoruz. Erdoğan'ın yeniden seçilmesi Türkiye'nin yeni yönelimi üzerindeki demir yumruğunu pekiştirdi.''

https://www.artigercek.com/turkiye-y...-dan-cikabilir
Alt 15-08-2018, 07:58
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bu ihtimal gerçekleşirse biz nasıl bir muhalefet izleyeceğiz. Bu güne kadar bir alışkanlığımız olan Avrupa çizgisinden ne yana ve hangi biçime evrileceğiz .
NATO dan çıkmak ta alışkanlıklarımız ne olacak Avrupa plokundan vaz geçmekte katı bir rejim olan Çin İran Rusya rejimlerine nasıl uyum sağlayacağız.
Bu ihtimal gerçekleşirse NATO veya ABD ağırlıklı olarak Kürtler üzerinde politikalar uygulayacaktır ABD nin politikası anadoluyu tam ortasından bölmek için ağır bir muhalefet yapacaktır Araya bir kürt devleti sokacağı açıkça da bunu bütün gücünle yapacağı bellidir.

İş sadece NATO dan çıkmak olsa kolay ama her şey değişecek.
Ne kadar kötü yıllardır karşı çıktığımız NATO ya sahip çıkma durumu ile yüz yüzeyiz.

Demokratik anlayışımız eğitim biçimimiz yaşam tarzımız olduğu gibi değişecek. Biz Türkiyedeki muhalif güçler henüz buna hazırlıklı olduğumuzu sanmıyorum. Bu durum bizi savaşın tam göbeğine sokacaktır hemde yıllardır kardeş kardeş yaşadığımız topluluklarla bu güne kadar aynı tezgahta birlikte çalıştığımız aynı camide başımızı secdeye koyduğumuz aynı sokakta yan yana yürüdüğümüz Kız verip kız aldığımız kişilerle düşman olacağız bence çok acı ve yıllarca bitmeyecek derecede açı bir karar olacak.

Sadece NATO dan çıkmakla karşı karşıya olsak çok ta enterese etmiyor ama sonuçları çok kötü olacak bir yolculuk olursa bu kötü işte. Olacağa da benziyor.

Kimin için bunlar oluyor neyin inadı bu değer mi. Hayat yazıldığı gibi kolay ve basit geçmiyor. Yıllarca bırakacağı acılar nesilden nesile aktarılan öfke kin ve ağır yıkımlar yazı kadar kolay geçmeyecek.
Alt 15-08-2018, 12:05
Saint-Just Saint-Just isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
İş sadece NATO dan çıkmak olsa kolay ama her şey değişecek.
Ne kadar kötü yıllardır karşı çıktığımız NATO ya sahip çıkma durumu ile yüz yüzeyiz.
Kendini o kadar küçümseme kartopu, sen niye nato'ya karşı çıkan kümeye dahil ediyorsun kendini? senin gibi oportunist liberallerin nato ile ne derdi olabilir? yapma böyle bak zamanında baskıcı, anti-demokratik sovyetlere karşı demokrasinin savunulucugunu yapmadımi bunlar? niye böyle agababalarina karşı cikiyorsun?

Biz sosyalist devrimden sonra nato'dan çıkarken, bütün amerikan uslerini ve şirketlerini kapatip, emperyalizm isbirlikcilerini ve karsi devrimcileri asarken "durun yapmayin, lenin gibi siyaseti despotluk olarak seyetmeyin. marx'i hiç anlamamissiniz yahu siz! burjuva partilerini niye kapatüyürsünüz? bellki siz nazim'in stalin siirini okumamassiniz. bak sizin için okuyorum. Taş falan tunc falan demokrasi falan." diye sayıklamaktan başka bir şey yapamazsin sen.

boşver nato'yu falan, bu konular seni aşar.
Alt 15-08-2018, 20:31
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Finneas biraz gereksiz saldırganlık var galiba.

- Ben Türkiye siyasetini yıllardır anlamıyorum. Dış basın sayesinde, 1-2 ay geriden takip ediyorum, o da takip edebildiğim kadar.

Almanya'dan açıklamalar var. Kimse Türkiye bitsin istemiyor. Ama AKP'nin bu krizi (sadece ekonomik krizi kast etmiyorum) çözme ihtimali sıfıra yakın. Mesela damadı merkez bankasının başında ama adam iktisat mezunu bile değil. Artık Kuran'ı açıp okuyup üfleyerek mi düzeltecek. Yapılan plan ne ise...

Bunu AB istemiyor. ABD ise şu anda tarihinin en berbat başkanı ile yönetildiği için, onlardan da 3 sene boyunca iyi bir şey beklemeyin.

Onun dışında (bildiklerimi yazıyorum). "biz de Rusya'ya yanaşırız" tamamen çocukça bir yaklaşım. Ben siyasetçi olmadığım halde buna gülüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Rusya düşmanı değilim. Rusya ile olumlu ilişkilerden yanayın. Da "Rusya'ya yanaşırım" ne demek? Biliyorsanız dinliyorum
Alt 15-08-2018, 20:31
Üyeliğini Sonlandırmış

Bu yüzden. Evet bu konuşuluyor. Ben ABD'li olsaydım, "çıkarılsın" derdim:

Çünkü Halkın %50 MHP + Fazilet + Refah Partisine oy vermesi demek,

Bu %50'nin "NATO benim umrumda değil, AB'de umrumda değil" demesi demek.
Üstüne NATO altyapısına uyumsuz S-300 filan almaya başlamışsa, Ben onlar kadar sabretmezdim bile.

Trump yine de sabrediyor. Ben olsam çıkardıydım
Alt 15-08-2018, 21:00
Ahlaksız Ahlaksız isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Nato'dan çıkaracaklar..Sonrasında ortalık fena karışacak gibi..
Türkiye'nin Suriye politikası hep yanlıştı..Bu Suriye konusu bu ülkeyi mahvetti,mahvedecek..Daha dün Rusya ile savaşmak üzereydik,şimdi de Abd ile savaşıyoruz..Ne ülkeymişiz be
Alt 15-08-2018, 22:09
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NATO da üyelerin birbirini üyelikten çıkarmak hakları yok diye biliyorum.Yanılıyormuyum.

Öyle bir hakları varsa da buna cesaret edemezler.80-90 milyonluk bir ülkeyi Rusya tarafına kendi elleriyle vermezler.Balktıkta, Doğu Avrupa da, Orta Doğu da ortamı Rusya ya kaptırmışken bunu yapamazlar.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 15-08-2018, 22:11
Üyeliğini Sonlandırmış

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
NATO da üyelerin birbirini üyelikten çıkarmak hakları yok diye biliyorum.Yanılıyormuyum.

Öyle bir hakları varsa da buna cesaret edemezler.80-90 milyonluk bir ülkeyi Rusya tarafına kendi elleriyle vermezler.Balktıkta, Doğu Avrupa da, Orta Doğu da ortamı Rusya ya kaptırmışken bunu yapamazlar.
- Türkiye'de işleyen demokrasi yoksa

2) Türkiye artık laik bir ülke değilse

3) Hukuk devleti / mağımsız serbest pazar olma özelliği bitmişse

çıkartırlar.

Ama gözünüzü açıp bakın:

- AB sürecini bile "Dondurdular"
"H.in oradan" demiyorlar.

Bunları görün istiyorum.

- Rusya meselesine çok kafayı takıyorsunuz.

Versin TR'yi Rusya'ya Gürcistan'la Suriye'nin yanına koysun Rusya.

Bunlar ciddi ülke davranışı değil.
Alt 16-08-2018, 01:42
spartacus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
spartacus spartacus isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Onur Üyeliği 

NATO'dan çıkartmazlar.

Türkiye ayağa kalkmış vs değil ki, dize getirme dertleri olsun. Mevcut iktidar başarısızlığını -ki soygun ekonomisine girmiyorum bile- fatura edebilecek, kendiini kahraman ilan edebilecek, mevcut hal-durumda arkasına destekçilerini alarak devam edebilecek türde, topluma karşı psikolojik savaş yürütmektedir... İlizyon...

Şu dönemde ABD ile görünürde ne kadar dikleşirse, mevcut kitlelerde verili durumun asıl sorumlularını görebilme kaabiliyetini kaybedecektir. Hooop top kahrolasıca ABD, bütün sorunların kaynağı ABD, Avrupa, dış güçlerin oyunu denip çıkılacak. Ülkeyi soyup, soğana çevirip, bu duruma getirenlerin başka bir çıkış yolu yok. Zaten15 yıllık Türkiye ekonomisi görülüyor ki, uluslararası sermayenin güdümü-yedeğinde iş görmüş, bu süreç de ise iktidar ve etrafındakiler, 15 yıl oyunca kolay yoldan parsa kaldırmışlar vs. vs. vs...

Şimdi böyle bir psikolojik ortama, bu tür çatışma, argüman ve propagandalara ihtiyaçları var.

Örneğin ne zaman İsrail ile dikleşip, paşa sözleri etmekteler, bir bakmışsınız İsrail ile tam o zamanlarda perde gerisinde bazı anlaşmalar yapmışlardır(zira beri tarafa öyle görünmeleri gerekir, sözde düşman ile el sıkışanın taktiği bu olur -ki berikiler durumu çakmasın), o düzeye vardırmışlardır ki, IŞİD den aldıkları petrolü götürüp İsrail limanlarına indirmektedirler... Neyse detaylar uzun olur.

Bilinir ki, eşeğinin sırtına yükünü atan, yemi ve suyunu da verir, bununla birlikte yeri geldiğinde vurabilir, ho, çüş de diyebilir. Ha sahipleri için, eşeğin kim olduğu (Ali, Veli) önemli değildir, önemli olan sırtına semer vuracağı herhangi, ama uysallık ve maksimum verim elde edebileceği bir eşeğin olmasıdır.

Sersemler akıllıların 7 yılda cevaplandıramayacağı soruları 1 günde sorarlar.
-------
Korku ve menfaat dalkavukluğa yol açar.
-------
İnsan korktuğuna ya da arzuladığına çok kolay inanır. La Fontaine
-------
Öküz tahta çıkarsa padişah olmaz, saray ahır olur. Çerkes Atasözü
-------
Akıllı bizi arayıp sormaz, aptal bacadan akar.
------
Su dağları kemirir, vadileri doldurur.
------
Aslanlar kendi tarihçilerine kavuşuncaya kadar kitaplar avcıyı övecektir.
------
Hürriyet, başkalarına vermedikçe alamayacağımız tek şeydir. William Allen White
------
Belki söylendi herşey,/ belki de gece bekleniyor/ yazılsın diye aynı cümle. Tüm nedenleri yeryüzünün/ bir çakıltaşına takılıp kaldı. Esteban
------
Sıradan insan kendini evrenin merkezi yapmanın yolunu arar; bilge kişinin evreni onun merkezindedir. Lao Tzu
Alt 16-08-2018, 02:15
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Başarı Ödülü 

marcos´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

Var, NATO ulkelerinin olumsuz anlamda x ulkeyi gerekcelerle veto etme ve uyelikten cikarma hakki var. Ancak sudan sebeplerle degil, oldukca ciddi sebepler olmali.. Bir nevi AB gibi de dusunebiliriz. Elbette kolay degil, ama su an Abd karsitligi getirisi olan bir davranis kimilerince.. Kesinlikle karsi olmayacak insanlar bile anti amerikanci su aralar...

Önerilen Siteler