PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çarşaflı kadınların kavgasında bebeğe dahi acımadılar

Ahlaksız
13-09-2018, 21:38
Riyad'da, bir aracın içerisinden çekilen videoda; çarşaflı 5 Suudi kadının şiddetli bir şekilde kavga ettiği görüldü. Kavga sırasında kucağın çocuğu olan kadın, çocuğu düşürmesine rağmen kavgaya devam etti.
https://odatv.com/5-suudi-kadin-birbirine-girdi-13091818.html

Leonardo
14-09-2018, 12:32
- Görmüyo ki slaklar.

Ben küçükken sokakta da bir tanesi çocuğu düşürüp yerde sürüklemeye başlamıştı. Sonra görüp çocuğa tokat atıp "doğru yürü çarparım" demişti.

/ sağ ve sol yanlarını göremiyorlar. sadece önlerini görebiliyorlar (yüzleri açık kalabilmişse o da) :)

kartopu
15-09-2018, 09:05
Sn Ahlaksız
Neye dikkat çekmek istedin anlamadım 5 kadın kavga ediyor aralarında kavga edecek bir sebep var ki ediyorlar. Bence yorumunu ve ne anladığını yaz ki bizde bir şeyler söyleyelim.

Evet çocuk yere düşüyor demek ki çocuk değersiz bunun da sebebi vardır. İstenmedik olabilir veya kavganın sebebi çocuktan daha önemli olabilir. Çarşaflı olmaları çok önemli değil.

Ahlaksız
15-09-2018, 17:36
Sn Ahlaksız
Neye dikkat çekmek istedin anlamadım 5 kadın kavga ediyor aralarında kavga edecek bir sebep var ki ediyorlar. Bence yorumunu ve ne anladığını yaz ki bizde bir şeyler söyleyelim.

Evet çocuk yere düşüyor demek ki çocuk değersiz bunun da sebebi vardır. İstenmedik olabilir veya kavganın sebebi çocuktan daha önemli olabilir. Çarşaflı olmaları çok önemli değil.
İslam hoşgörü veya barış dini deniyor ve bu dinin merkezi Suudi Arabistan ve bu ülkede,sokak ortasında kadınlar birbirlerini öldüresiye dövüyorlar..

Anladınız mı sn.kartopu:)

Paleologos
15-09-2018, 17:57
Lütfen kişisel olarak algılamayın ama hayatımda bundan daha aptalca bir misal verilişine şahit olmadığımı belirtmek zorundayım.
Sormak istiyorum, acaba ateistler arasında tarih boyunca hiç birbirleri ile veya başkaları ile kavga eden insanlar hiç olmamışmıdır veya olmadığına dair nasıl bir delil sunabilirsiniz bizlere?
Hadi onuda geçelim, Stalin, Enver Hoca, Mao gibi ateist siyasi liderlerin yaptığı toplu katliamların miktarı, tüm tarih boyunca öldürülen insanların sayısından fazla iken, siz nasıl bir akıl yürütmesi ile kavga eden iki türbanlı bayan üzerinden İslamın şiddete ilişkin tutumuna dair böyle bir genellemede bulunabiliyorsunuz merak ediyorum doğrusu...
Hep söylediğim gibi, ateizm bir tür akıl tutulması, bir tür düşünsel sığlığa ve basitliğe tekabül etmektedir.
Ahlaksız mahlaslı şahsın söz konusu vaka üzerinden kendince yapmaya çalıştığı o gülünç çıkarımda bunun somut bir delilidir aslında...
Bu da şunu göstermektedir ki bizlere, bugün varolan mücadele din ile ateizm arasında değil, ateizm ile akıl ve ilim arasındaki mücadeledir ve ateizme karşı mücadele günümüzde akıl dışılığa karşı mücadeleden bağımsız düşünelemez hale gelmiştir.

ilahimasal
15-09-2018, 19:12
Ahlaksız
İnsanlar kavga edebilir gayet normal.

Videoya baktımda , bu kadınlar NEDEN kavga ediyorlar diye düşündüm!!

Malum islam ülkelerinde 4 adet kadın helal ve kadrajda 4 adet kadın var. Bu kadınlar o gecenin hangisinin sırası olduğu kavgasını mı veriyorlar acaba ? Kıskançlıktan birbirini yiyen islam kadınları o kadar kıskanç ki yere düşen bebeği dahi umursamıyorlar bret pit tipli kocalarının kendilerini seçme derdinden.

kartopu
15-09-2018, 20:00
İslam hoşgörü veya barış dini deniyor ve bu dinin merkezi Suudi Arabistan ve bu ülkede,sokak ortasında kadınlar birbirlerini öldüresiye dövüyorlar..

Anladınız mı sn.kartopu:)

Pek anladığımı söyleyemem Sn Ahlaksız

İslam hoş görü ve barış dini değil bunu söyleyenler yalan söyler Hele ki bayrağında kılıç bulunduran suudiler.

İslam da cihad var nasıl barış dini olsun.

Bilirsin ben tanrı insandır derim. İnsan barış istiyorsa barış yapar dinini de böyle dizayn eder savaş istiyorsa da dinini ona göre yapar.

Senin anlayacağın iş insanla başlayıp insanla bitiyor.

Ahlaksız
15-09-2018, 21:28
Ahlaksız
İnsanlar kavga edebilir gayet normal.

Videoya baktımda , bu kadınlar NEDEN kavga ediyorlar diye düşündüm!!

Malum islam ülkelerinde 4 adet kadın helal ve kadrajda 4 adet kadın var. Bu kadınlar o gecenin hangisinin sırası olduğu kavgasını mı veriyorlar acaba ? Kıskançlıktan birbirini yiyen islam kadınları o kadar kıskanç ki yere düşen bebeği dahi umursamıyorlar bret pit tipli kocalarının kendilerini seçme derdinden.
İnanılmaz öfke dolular..Kin dolular..Niye?
Kendileri ile aynı safta yer alan müslüman kadınları parçalamak istiyorlar..Niye?
Mutsuzlar çünkü..Kapana kısılmışlar..Toplumsal baskı,kadınları delirtmiş..
Ben bunu görüyorum videoda..
Pek anladığımı söyleyemem Sn Ahlaksız

İslam hoş görü ve barış dini değil bunu söyleyenler yalan söyler Hele ki bayrağında kılıç bulunduran suudiler.

İslam da cihad var nasıl barış dini olsun.

Bilirsin ben tanrı insandır derim. İnsan barış istiyorsa barış yapar dinini de böyle dizayn eder savaş istiyorsa da dinini ona göre yapar.

Senin anlayacağın iş insanla başlayıp insanla bitiyor.
Ahzab suresi 33.ayette,kadınlara seslenilir..Buradaki kadınlar ehli beyt denilse de,sonuçta kadınlara genel anlamda verilen bir nasihat diyebiliriz..Benzeri hadisler de mevcut zaten..
Ayette şöyle deniyor;
Evlerinizde ağırbaşlı bir şekilde oturun. Eski cahiliye dönemindeki gibi kırıtarak, her türlü cazibenizi sergilemek üzere, sokaklara dökülmeyin.
Bir kere bu kadınların dışarıda bu halde olmaları islama aykırı..İkincisi,kadınların bu kadar acımasızca birbirlerine saldırmaları,islamın hoşgörü/barış dini söylemleri ile uyuşmuyor..
Madem islamda hoşgörü hakim,müslüman kadınların bu hali nedir?
Müslüman bir kadın,müslüman bir kadına niye saldırır?
Kafir bir kadına saldırsalar da,saldırıyı anlasak..O zaman deriz ki,bu kafir kadın fitne yayıyordu,müslüman kadınlarda saldırdı filan..Buradaki mevzu ne?
Ben söyleyeyim..Müslümanların ortak bir özelliği var..Bu insanlar tarih boyunca hep birbirlerine saldırmışlardır..Bugün olan da budur..Bu videoda olan da budur..

kartopu
16-09-2018, 11:10
Ben söyleyeyim..Müslümanların ortak bir özelliği var..Bu insanlar tarih boyunca hep birbirlerine saldırmışlardır..Bugün olan da budur..Bu videoda olan da budur..

Sn Ahlaksız
İşte bu sizin söylediğiniz tartışılmaya açık bir konu. Yoksa kadınların kavgası bence normal Ayette evden çıkmayın dense de evde kavga yasaklanmış değil. İslam da kadınların rekabeti (dayak yeme riski de olsa) hep vardı bu rekabet bu sefer sokağa taşmış.
Ama şu üstte yazdığınız yazı bir sosyalojik olay sorgulanabilir . Niçin hep birbirlerine saldırmış niçin kendi dışına taşamamışlar. Niçin bütün savaşları hep aynı bölgede olmuş.

Ama İslam da yayılmacılık yok da denemez.

İslam yaşamı ne kadar ayetlerle uyumlu ne kadar bu ayetleri öne sürenler ayetleri ciddiye alıp kendi yaşamlarına koyuyor. Kadınlara uyun diyen erkeler ayetlere uyuyor mu.

Ahlaksız
16-09-2018, 12:28

Sn Ahlaksız
İşte bu sizin söylediğiniz tartışılmaya açık bir konu. Yoksa kadınların kavgası bence normal Ayette evden çıkmayın dense de evde kavga yasaklanmış değil. İslam da kadınların rekabeti (dayak yeme riski de olsa) hep vardı bu rekabet bu sefer sokağa taşmış.
Ama şu üstte yazdığınız yazı bir sosyalojik olay sorgulanabilir . Niçin hep birbirlerine saldırmış niçin kendi dışına taşamamışlar. Niçin bütün savaşları hep aynı bölgede olmuş.

Ama İslam da yayılmacılık yok da denemez.

İslam yaşamı ne kadar ayetlerle uyumlu ne kadar bu ayetleri öne sürenler ayetleri ciddiye alıp kendi yaşamlarına koyuyor. Kadınlara uyun diyen erkeler ayetlere uyuyor mu.
Bu müslüman kadınların kavgası,islam dininin donelerine göre çok yanlıştır..Arabistan'da şeriat var sonuçta ve bu kadınlar şeriat içinde büyümüşler/yaşamışlar/yaşıyorlar..Haliyle bu kadınların şeriate bağlı kalmaları,asla birbirlerine zarar vermemeleri lazım ama görüldüğü üzere birbirlerine zerre acımıyorlar..O halde ''bu dinin doneleri ne işe yarıyor?'' diye sorabiliriz,değil mi?Şeriatle yönetilen bir ülkedeki kadınlara,islam dininin doneleri etki etmiyorsa,o halde şeriate veya dine ne gerek var?Hayvanlar gibi birbirinize saldırdıktan sonra,ne insanlığından,ne dininden bahsediyorsunuz?

Seküler bir toplumdaki bir kavgadan bahsetmiyoruz..İnsanlar tabi ki kavga eder ama burada bir dinin toplumu sardığı bir yerden bahsediyoruz..Birbirlerine KARDEŞ gözüyle bakmaları gereken bir yerden bahsediyoruz..Müslümanlar kardeşse,bu hal nedir?

Adamın birisi ''benim hiç düşmanım yok'' demiş..Yanındaki de''kardeşin yok mu?'' demiş..!

Müslümanlar da böyleler işte..Birbirleri ile kardeşler ama birbirlerine düşmanlar da..

İslam dini,insanlara iyi yönde etki etmesi gerekirken,bu beklenirken;tam tersine,kötü yönde etki ediyor..Bu çok bariz..

Leonardo
16-09-2018, 16:14
Sn Ahlaksız

- Görmüyor diyorum. Yorganla ya da T-shirtle deneyin. Yarım yamalak önünü görüyor sadece. :)