PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fox Ana Haber'e ve Halk Arenası'na yayın yasağı geldi

Ahlaksız
26-12-2018, 21:56
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tepkisini çeken Metin Akpınar’ın ve Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal’ın sözleri nedeniyle HALK TV ve FOX TV’ye ağır cezalar verdi.
HALK TV’ye 80 bin liraya denk gelen yüzde 5’lik para cezası ve Halk Arenası programına da 5 kez yayın durdurma cezası verilirken, FOX TV’ye de 1 ay önceki reklam gelirinden yaklaşık 1 milyon liraya denk gelen yüzde 3’lük para cezası ve 3 kez yayın durdurma cezası verildi. Bu kararla birlikte Fox Ana Haber de 3 gün hiç yayınlanmayacak.
UĞUR DÜNDAR'DAN CEZALARA SERT TEPKİ
Usta gazeteci Uğur Dündar, RTÜK'ün, Halk TV'ye, Halk Arenası'na ve Fox TV'ye verdiği cezalarla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Dündar ilk mesajında, "Halk Arenası'na 5 hafta yayın durdurma, Halk Tv'ye 80 bin TL para cezası!.. FOX Tv'ye 3 gün haber durdurma, 1 milyon TL'ye yakın para cezası!.. İLERİ DEMOKRASİ BÖYLE BİR ŞEY!.." ifadelerini kullanırken, ikinci mesajında ise, "Ben eksik yazmışım! 3 hafta program durdurma ve 80 bin TL para cezası da Yılmaz Özdil'in konuk olduğu programa vermişler! BÖYLECE YEREL SEÇİMLERİ BULDUK DEMEKTİR!.." şeklinde yazdı.
https://odatv.com/fox-ana-habere-ve-halk-arenasina-yayin-yasagi-geldi-26121809.html

Turdur
26-12-2018, 22:02
Ortada suç olup olmadığı belli değil ama cezalar kesilmiş. RTÜK kendi tüzüğünde ki hangi maddelerin ihlaline karşı bu cezaları vermiş?
Ortada bir kaç yanlış var. Fatih Portakal bir söz söyledi ama ANA HABER yasaklanıyor. HALK ARENASI programında KONUK bir şeyler söylüyor ama programa ceza geliyor.

Neva
27-12-2018, 05:04
Secimler oncesi tipik yaptirimlar, sasmamak lazim. Ekleme: hos secim disi zamanlar da ayni ya neyse.

kartopu
27-12-2018, 09:07
Bunlar hiç de sürpriz kararlar değil Beni şaşırtmadı Seçim sonuçları konusunda karar veren bir iktidarın demokrat gibi davranması beklenemez
Ne demişti R.T. Erdoğan seçimden bizim istemediğimiz sonuç çıkarsa kayyum atarız. dememiş mi idi.
Eh bu kararlarda bu seçim sonuçlarının akıbetinin göstergesidir.

Ben umut bekleyenlere şaşıyorum.
Devletten adalet beklemek bence safdillik oluyor.

Neva
01-01-2019, 06:22
Halk TV'de Uğur Dündar'ın programında yaptıkları açıklamalardan iki usta sanatçı Müjdat Gezen'e ve Metin Akpınar'a açılan davalar geçen hafta kamuoyunun en çok konuştuğu konularından bir tanesiydi. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, tarihsel hatırlatmalarda bulunan iki usta ismi sert sözlerle eleştirirken İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da bir gün dahi geçmeden Gezen ve Akpınar hakkında soruşturma başlattı. Biri 75, diğer 78 yaşında olan iki sanatçı sabah saatlerinde polislerce gözaltına alındı. Savcılık soruşturmaları sonrasında iki isme mahkeme tarafından verilen kararla yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartı getirildi.
Sanatçılar dünyanın her yerinde tutucu iktidarların hedefinde yer alırken bu durum ülkemizde daha katmerli bir hal alıyor. Sanatçılarımızın tarihi ülkedeki baskının da özeti niteliğinde. Hem Gezen hem de Akpınar yaptıkları savunmalarda sanatçı kimliklerinden ödün vermediler.
Biz de bu hafta yılın son Pazartesi Söyleşisi'ni Müjdat Gezen'le gerçekleştirdik. Kadıköy'de Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde bizi ağırlayan Gezen ‘12 Eylül'de de yargılandım ama böyle absürd suçlamalara tanık olmadım' dedi.

Hakkınızda açılan dava ile başlayalım. Herkes hakkında dava açılabilir bu normal değil mi?

Normal olduğunu iddia edebilir miyiz hiç. Bizim hakkımızda verilen kararda eleştiri sınırlarını aştığım söyleniyor. Yani ‘eleştiri sınırlarını aştım' diye yurtdışına çıkış yasağı kondu. Şimdi niye böyle bir yasak gelir. Herhangi birisi ülkeden kaçmasın diye. Yahu benim okulum burada, ailem burada ben niye kaçayım yurtdışına, bunun akıl alır bir yanı var mı. Benim bir suçum mu var da kaçacağım. Ben Cumhurbaşkanı'na karşı eleştiri sınırlarını aşmışım. Bunun karşılığı'nda böyle bir karar olamaz.

Hukuksuzluk ciddi boyutlarda…

Valla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararları var. Bu kararlar der ki: Bir ülkeyi yönetenler en sert eleştirilere dahi katlanmak zorundadırlar. Eleştirilere tahammül etmeleri gerekir. Uluslararası hukukun bu yönde kararları mevcut.

İktidardan niye böyle bir tepki geldi?

Çok basit seçimlere gidilirken seçim malzemesi gerekiyor iktidara. Bakın burası çok önemli. Bunları alt alta yazalım. Fatih Portakal en muhalif olan gazetecilerden bir tanesi, Fox TV AKP'nin havuz sistemine dahil olmayan kanallardan, Halk TV yine AKP'ye teslim olmayan bir kanal ve halkın bilgilenmesi adına kamu yararına yayınlar yapıyor, Arena en çok izlenen programlardan… Yine Sözcü en çok okunan gazetelerden bir tanesi. Bunların hedefe konması tesadüf değil. Bizim sözlerimiz de bu anlamda seçimler yaklaşırken iktidarı rahatsız etti. Bu kişi ve kurumların hepsine dava ya da soruşturma açılıyor. Bu tesadüf olabilir mi! Marta kadar sürecek bence bunlar.

------/--------
Davanızda nasıl bir hukuki yol izleyeceksiniz?

Avukatımız gereken adımları atıyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) kadar gidebilecek bir yasal sürecimiz söz konusu. Ülkemi AİHM'e şikayet etmeyi elbette istemiyorum ama her türlü yolu kapatıp hakkımızı gasp ederlerse de atacak adım kalmıyor. Son çare oysa onu da yapacağız.

https://www.birgun.net/haber-detay/akpye-secime-kadar-malzeme-lazim.html

kartopu
01-01-2019, 11:13
AİHM kararları ne kadar uygulanabilir bu ülkede Selahattin Demirtaş olayında gördük. 2019 bayağı hareketli geçecek anlaşılan .
Demokrasi adil hukuk biraz zorda ekonomi ve ekonominin madur ettiği insanlar ne yapacak onu da göreceğiz.
Zor günler bizi bekliyor anlaşılan. Yeni yılda iyi dilekler pek işe yaramayacak gibi.
Yine de iyi yıllar.

Turdur
01-01-2019, 11:30
AİHM kararları ne kadar uygulanabilir bu ülkede Selahattin Demirtaş olayında gördük. 2019 bayağı hareketli geçecek anlaşılan .
Demokrasi adil hukuk biraz zorda ekonomi ve ekonominin madur ettiği insanlar ne yapacak onu da göreceğiz.
Zor günler bizi bekliyor anlaşılan. Yeni yılda iyi dilekler pek işe yaramayacak gibi.
Yine de iyi yıllar.

Demirtaş'ın başka davaları da vardı, bu yüzden AİHM kararı düşmüş sayılıyor. Devletin en üst makamınca Demirtaş bir teröristtir. AİHM bunları kurtarmakla uğraşıp duruyor ancak PKK hakkında AB hiç bir girişimde bulunmadı daha.

ilahimasal
01-01-2019, 12:36
Bu olay ;

Sağcılar ayakta kalabilmek için , halk üzerinde devlet mekanizması korku yöntemi olarak kullanarak TERÖR estirmesidir.

Sağcılar buradanda bir sonuç elde edemezse derin yapı denilenlerce silah kullanarak yada bir grubu bombalattırarak terör estirmesidir.

Sağcılar buradanda bir sonuç elde edemezse toplumun içindeki vahşi ve insan öldürmeye meyilli taraftarlarını kullanarak bir kesime yakmak , silah ve kesici aletler kullanarak terör estirmesidir.

Sağcılar bu işlere başlamadan önce trolleri ni kullanarak karşı tarafın namusu başta olmak üzere tüm kişilik haklarına saldırıda bulunarak itibarsızlaştırma yolunu kullanırlar.

Sağcı kesimi eniğinden cücüğüne kadar tamamı bu kafayla gücü elinde tutmaya çalışır.

Sağcı demek terörist demektir. Hiç bir sağcıya güvenilmez. Nerede nezaman ne şiddette KALLEŞLİK yapacağı bilinemez.

Sağcı kesimin genel Ahlak anlayışı evrensel ahlak üzerine değil. Para ve meta üzerine kurulmuş çıkar ilişkileridir.

Sağcı kesimin anasını boyayıp babasına satmakta usta olduğundan yola çıkarak , kendi aralarında dahi çıkar ve menfaatler işin içine girince KARDEŞİM dediklerini bile kolayca harcayıp namusuna şerefine MALINA mülküne çökmek gibi garip bir ahlak anlayışları vardır.

Sağcılar din vatan ahlak gibi kavramları kolayca tezgaha koyup satmakta çok iyi tüccarlardır.

kartopu
01-01-2019, 12:57
KRT televizyonu kapandı gerekçesi Tv kurucusunun şu yorumu. Ya boyun eğeceğiz ya kapatacağız.

Demirtaş'ın başka davaları da vardı, bu yüzden AİHM kararı düşmüş sayılıyor. Devletin en üst makamınca Demirtaş bir teröristtir. AİHM bunları kurtarmakla uğraşıp duruyor ancak PKK hakkında AB hiç bir girişimde bulunmadı daha.
Devletin üst makamına göre terörist olmayan var mı. Bu bahane, sorun biat etmemek itiraz etmektir.

Bu ülkede suç bir insanın iki dudağı arasında savcılar emir bekliyor yargıçlarsa tek kişiyi memnun etme sevdasında.
Mesele hep sağcı solcu meselesi gibi gösteriliyor halbuki bazı olaylarda ikisi de baskıcı iktidarlara karşı. Sonunda sağcı da olsan solcuda olsan ya işçisin ya işveren, ya esnafsın ya tüccar, çıkarlar hep aynı kaybedende sürekli en altta kalanlar.

Sağcılık solculuk bazı insanların çıkarları için yaratılmış düşünceler. Her kes nasıl yaşadığına ihtiyaçların giderilip giderilmediğine bakar Sağcılar az vergi solcular çok vergimi ödüyor mesele vergiyi alıp nerelerde harcadığı.

Din vatan,uydurulmuş şeyler, kim vergi vermiyor kim askere gitmiyor solcular mı, kim trafik kazası geçirmiyor. Kim kırmızı ışıkta durmuyor trafik polisi kime ceza yazmıyor.
Bunlar tuzu kuruların toplum üzerindeki ayrımcı propagandaları. Gerçek başka gösterilmek istenenler başka.

ForumKirpisi
01-01-2019, 13:10
KRT televizyonu kapandı gerekçesi Tv kurucusunun şu yorumu. Ya boyun eğeceğiz ya kapatacağız.

Devletin üst makamına göre terörist olmayan var mı. Bu bahane, sorun biat etmemek itiraz etmektir.

Bu ülkede suç bir insanın iki dudağı arasında savcılar emir bekliyor yargıçlarsa tek kişiyi memnun etme sevdasında.
Mesele hep sağcı solcu meselesi gibi gösteriliyor halbuki bazı olaylarda ikisi de baskıcı iktidarlara karşı. Sonunda sağcı da olsan solcuda olsan ya işçisin ya işveren, ya esnafsın ya tüccar, çıkarlar hep aynı kaybedende sürekli en altta kalanlar.

Sağcılık solculuk bazı insanların çıkarları için yaratılmış düşünceler. Her kes nasıl yaşadığına ihtiyaçların giderilip giderilmediğine bakar Sağcılar az vergi solcular çok vergimi ödüyor mesele vergiyi alıp nerelerde harcadığı.

Din vatan,uydurulmuş şeyler, kim vergi vermiyor kim askere gitmiyor solcular mı, kim trafik kazası geçirmiyor. Kim kırmızı ışıkta durmuyor trafik polisi kime ceza yazmıyor.
Bunlar tuzu kuruların toplum üzerindeki ayrımcı propagandaları. Gerçek başka gösterilmek istenenler başka.

demirtaşın çok sevdiğim bi lafı var; terör eylemi yapan ama terörist olmayan diye. baya komik. biber yakar ama acı değildir. tam siyasetçi olabilecek birisi. akpartide laf cambazları var ya onların aynısı. ama demirtaşa gelene kadar daha başka kişiler var, demek ki demirtaş çözümde ve sonrasında hükumetle çok iş tutmuş ki daha sonra ipi çekilmiş. bunlar arka planda çok el sıkışan kişiler. reis istediğini alamazsa hapisle tehdit eder sonra da hapse koyar.
onların partisinde zaten kürkçü gibi kişiler var tam eski kafa garip insanlar. bu tip zihniyetlerin çağdaş siyasette yer almaması gerekiyor, tayyibe çözüm değiller aynısının mavisi kırmızısı. bize sanatçı, bilim adamı siyasetçiler lazım. hepsi iktisadi idari bilimler akademisi ya da siyasal mezunu tek tip proje ürünleri. gerçekten midemiz bulandı artık. zamanında fizikçi deniz gezmiş gibileri de astılar. bilim insanları siyasete soğudu.
il il gezip abuk subuk milleti birbirine düşman etmekten başka bi işleri yok. ben herkesin mitinglerine şöyle bi bakayım diyorum gerçekten midem bulanıyor. chpnin mitingleri yine en hafifi.

Turdur
02-01-2019, 10:36
demirtaşın çok sevdiğim bi lafı var; terör eylemi yapan ama terörist olmayan diye. baya komik. biber yakar ama acı değildir.

Bu yüzden terörist demişlerdir belkide bu parlağa. Bu adam HDP eş başkanıyken HDP milletvekilinin aracından silah çıkmıştı. Bu silahları teröristlere taşıyorlardı. Bu adam seçimlere giriyor ama kendi ordusunun masum askerini öldüren teröristlere silah taşıyan vekilleri var. Düşünsene sen askere gidiyorsun ve seni öldürüyorlar. Ama bunlara terörist denilmiyor. İşte bu da demokrasi dedikleri şeyin yan etkisi.

kartopu
02-01-2019, 10:49
demirtaşın çok sevdiğim bi lafı var; terör eylemi yapan ama terörist olmayan diye. baya komik. biber yakar ama acı değildir.
Bu söz S. Demirtaş ın sözü değil yargılama makanizmasının sözü, bu tür uydurulmuş cezalar için yüzlerce gazeteci öğrenci ceza evinde.
Demek insanlar doğruyu değil duymak istediklerini anlıyor.
İnsanlarda bir ön yargı oluşturuldu Kürt se terörist Kürt se dolaylıda olsa PKK lı Bir halkın direnişe % 70 i katılıyorsa bu terör eylemi değil halk direnişidir. Her kürt ün elinde silah mı var.

Birde ulusal kurtuluş savaşını kutsallar lar. Sen verince onur savaşı olur başkası verince terör eylemi. Biraz olsun empati yapma becerisi kazan.
S. Demirtaş ın elinde silah gördün mü. Ama kalem görmüşündür muhakkak işte bütün korkularda kalem tutan eller görmek.

İnsanı ön yargıları yönetirse akla ihtiyacı yoktur.

Turdur
02-01-2019, 10:52
İnsanlarda bir ön yargı oluşturuldu Kürt se terörist Kürt se dolaylıda olsa PKK lı Bir halkın direnişe % 70 i katılıyorsa bu terör eylemi değil halk direnişidir. Her kürt ün elinde silah mı var.

%70 gidiyorsa hepsi teröristtir. Kanunen böyledir. Ancak %70 büyük bir yalandır. Kürt halkı ekseriyetle barıştan yanadır aksi halde kan gövdeyi götürürdü.

ilahimasal
02-01-2019, 10:56
Muharrem İnce nin , apoletlerini sökmek istediği komutanın apoletlerini Erdogan sökmüş!

Bu komutan Erdoğanı alkışladıgı için Incenin hedefine girmişti.

Erdoğanı alkışlayan Demirtaş içerde , Erdoğanı alkışlayan Komutanın apoletleri söküldü !!

Alkışlamak insanın başına bela .

kartopu
02-01-2019, 10:57
Bu yüzden terörist demişlerdir belkide bu parlağa. Bu adam HDP eş başkanıyken HDP milletvekilinin aracından silah çıkmıştı. Bu silahları teröristlere taşıyorlardı. Bu adam seçimlere giriyor ama kendi ordusunun masum askerini öldüren teröristlere silah taşıyan vekilleri var. Düşünsene sen askere gidiyorsun ve seni öldürüyorlar. Ama bunlara terörist denilmiyor. İşte bu da demokrasi dedikleri şeyin yan etkisi.
Demokrasi düşmanı olmak için bahane üretin .

Bu ülkede 3 evden birinde silah var silahı seven bir topluluk Anadolu insanı.Türk taşıdımı deli kanlı kürt taşıdımı tü kaka.

Devlet birilerine kıyak geçsin birilerini süründürsün bu mu istedikleriniz.

Silahlarla kutlama yapıldığını TV bile görüyor ama siz görmüyorsunuz.
Bu düşmanlık sizin de bizim de başımızı yiyecek işte o zaman sen gör bu memleketin halini.
Sizi birileri nasıl düşünmenizi istiyorsa öyle düşünüyorsunuz yani birilerinin aklını kendi beyninizde taşıyorsunuz. Vurun kafanızı duvara çıkarın o aklı beyninizden kendinizin olanı kalsın.

Turdur
02-01-2019, 11:02
Bu ülkede 3 evden birinde silah var sihalı seven bir topluluk Anadolu insanı.Türk taşıdımı deli kanlı kürt taşıdımı tü kaka.
Devlet birilerine kıyak geçsin birilerini süründürsün bu mu istedikleriniz.
Silahlarla kutlama yapıldığını TV bile görüyor ama siz görmüyorsunuz.
Bu düşmanlık sizin de bizim de başımızı yiyecek işte o zaman sen gör bu memleketin halini

Türk yâda Kürt diye ayrım yapmayın. Evinde silah tutan adam çocukları dağa kaldırıp tecavüz ediyor mu? Masum askerleri, doktorları hemşireleri öldürüyor mu? Büyük şehirlerde yaşayan Kürt kökenli vatandaşın evinde silah yok mu?
Kaç Kürt yâda Türk kökenli vatandaş yan yana gelip karakol basıyor, 30 kişiyi öldürüyor.
Bakın bu bakış açısıyla soysuz bir terör örgütünü aklamayın. Kürt halkını istatistik vererek PKK terörüne katmanız saçmalıktır. Bunların soyu sopu karışıktır, kendi öyle olmasaydı Kürdü hedef almazdı.

Teröriste hak veren demokrasi "demokrasi mi oluyormuş?".

kartopu
02-01-2019, 11:04
Muharrem İnce nin , apoletlerini sökmek istediği komutanın apoletlerini Erdogan sökmüş!

Bu komutan Erdoğanı alkışladıgı için Incenin hedefine girmişti.

Erdoğanı alkışlayan Demirtaş içerde , Erdoğanı alkışlayan Komutanın apoletleri söküldü !!

Alkışlamak insanın başına bela .
Ne o çok mu sevindin M. İnce sökmek istediğinde çok kızmıştın.

kartopu
02-01-2019, 11:06
valla biz tecavüzleri dağlarda değil camilerde vakıflarda görüyoruz Sen nereye bakıyorsun.

Turdur
02-01-2019, 11:13
valla biz tecavüzleri dağlarda değil camilerde vakıflarda görüyoruz Sen nereye bakıyorsun.

Böyle bahanelere sığınıp teröristlerin çocuk yaşta ki Kürt kızlarına tecavüz etmelerini nasıl aklayacaksınız? Al gülüm ver gülüm muhabbeti mi? Birileri Camilerde yapıyorsa bizde dağda yaparız mantığı mı?
Tabi ki de bu mantık. Çünkü terörün savunması olmaz, aklamak için bir başka terörü bahane edebilir ancak. Çünkü ikisi de aynıdır.

ilahimasal
02-01-2019, 11:16
Ne o çok mu sevindin M. İnce sökmek istediğinde çok kızmıştın.

İnce sökmek istediğinde kızmadım. Sökemeyeceğinide biliyordum.

Demirtaş Erdoğanı mecliste ayakta alkışlayan terörist ! ( miş )

Bu komuta ne ? Filim gibi bir ülke onu demek istedim.

Reiscilerin dikkatine !!!! Sevin sempati duyun ailecek verin ama aman ha alkışlamayın.

ForumKirpisi
02-01-2019, 12:09
İnce sökmek istediğinde kızmadım. Sökemeyeceğinide biliyordum.

Demirtaş Erdoğanı mecliste ayakta alkışlayan terörist ! ( miş )

Bu komuta ne ? Filim gibi bir ülke onu demek istedim.

Reiscilerin dikkatine !!!! Sevin sempati duyun ailecek verin ama aman ha alkışlamayın.

Ben yıllardır PKK'yı anlamak için çaba sarfediyorum. Kendimce içimde onları haklı çıkartacak tarafları düşünüyorum. Ben vatanını milletini çok seven bir insanım. Şöyle bir sonuca vardım.

Türkü şimdi sana bişey diyeyim. İnsanlar Demirtaş vesaire diyorlar.
Demirtaş'ı PKK sevmezdi. Çünkü Demirtaş hükumetle çok işbirliği yapmıştır. Hatta AKP'ye çağrılmıştır. Demirtaş, çözüm sürecinde biz Türklerin halen ezildiğini nasıl yok saymıştır? AKP ile anlaşmak uğruna nasıl AKP'nin yarattığı sorunları yok saymıştır, neo islamcı bir odaktan hayır beklemeyi nasıl umut edebilmiştir?. Çünkü çıkarcıdır. Hapiste olmasının sebebi de AKP'nin maşası olmasıdır.
İster onayla ister onaylama. Dışarıda gezen azılı insanlar var fakat Demirtaş içeride. Şimdi size niye zamanında terör yapmış aşırı sağ türkçülerin içeride olmadığından falan bahsetmeyelim. Çünkü hükumetin nabzı bu. Burada genel haksızlıktan bahsetmeyeceğim.
Evet, Türkiye'de zamanında uyuşturucu kaçıran Türk-Kürt mafyalar var ise de Türklere daha çok müsamaha gösterilmiş gibi gözüküyor olabilir bu da yanlış. Konumuz bu haksızlıklar değildir. Burada unutmayalım ki Kürtler örnek insanlar olmalıdırlar. Kürtlerde genel kanı öyle geliştirilmiştir ki sanki Türkler her dakika aralarında Kürtleri eleştirip yeriyorlar gibidir.

Doğudaki Kürtlerin özellikle sosyokültürel seviyesi düşük olanların PKK'ya bakış açısı çok sığdır.

pkk içerisinde türklerin, türkmenlerin de olduğu hatta zamanında başka milletlerin de olduğu bir örgüt bunların ortak özelliği küçük yaşta kaçırılmış veya ailelerinden alınmış olanlardan kurulmuş olmaları. bunlar bol bol kondomla beraber dağda tutulurlar. pkk bu ülkede Kürt düşmanlığını başlatan, kürtlere önyargıları başlatan bir örgüttür. pkk aslında belki sol gazıyla başlamış sonra aşırı sağ kürtçülüğe gitmiş bir örgüt. İçerisinde bu yolla ayrılmalar çözülmeler olmuş. Ben anneme anne pkk nedir? diye sorduğumda ben kürt-türk ayrımını öğrenmiştim. pkk ayırır, eta ayırır, ira ayırır, işid ayırır. uğur mumcu'nun mit-pkk ilişkisini gladyo-pkk ilişkisini tespit ettiği esnada öldürüldüğünü biliyoruz. hakeza kim bu olaya el attıysa öldürülmüş.
abdullah öcalan'ın italya'da ilişkisi nedir? italya gladyonun ana vatanıdır. Türkiyede Kürt hareketlerinin başarısız olmasının sebebi emperyal odaklara dayanmasıdır.
Özal dönemi bile müsamahaların arka planında Amerikan planları yatıyor.

Ben Kürt hareketinin başından sonuna dikkatle okudum. Kürt hareketi aslen modern çağda 19.yy uzanır. Kürtler hem Osmanlının hem Türkiyenin öz be öz tebasıdır. O yüzden aslında Kürtler, kendilerini bölgesel bir yönetimden öteye düşünmemiştir. Evet Kürtler dillerini ve kültürlerini çağa ayak uydurarak sürdürmeyi istemiştir bu da tabii haklarıdır.
Atatürk ile hem Erzurum konferansı çevresinde hem sonrasında hem Dersim'de Karaköse'de bağımsızlık talepleri ve özerklik talepleriyle gelinmiştir. Bağımsızcılar emperyal destekleri sebebiyle özerkçileri bastırmıştır. Halbuki özerk olan ve doğal olgunlaşan bir halk elbette özgürlüğünü ileride alabilirdi. Fakat kısa yoldan emperyal kar elde edilmek istenmiştir. Ayrıca emperyal odaklar tarafından kullanılmış kişiler vardır. Bu kişiler Türk - Kürt ve diğerleri arasında zincir kurmuşlardır.
Şu andaki sözde Kürt hareketlerinin de arkasında yatan budur.

Damat Feritin emriyle hareket eden bir sözde adaletçiden umut beslendirilmiştir. Bu kişi ve destekledikleri daha sonra da Fransa ve İngiltere'nin maşaları olmuşlardır.

Kusura bakmayın ben ne HDP'nin, ne Demirtaşın ne Beştaşın vs vs Kürtleri temsil ettiğini düşünmüyorum. Etmemelidir.
Nihal Atsız'ın karşısını temsil eden yapılar da olmamalıdır.
1940ların 50lerin nabzı geride kaldı.

Kürtlerin içinden gelecek öz bir hareket doğal olarak başarılı olurdu. Fakat emperyalistler bölgede her zaman kar elde etmek için abdest alana su tutmaya devam edecekler.

Yoksa Amerika, Almanya falan çok sevdiğinden değil bölgeyi dizginlemek için demokrasi oyunları oynayacaktır. Amerikan maşası Almanya CDU/CSU çok mu demokratik ve dosttur ki Demirtaş ile sık sık görüşmüştür?

ForumKirpisi
02-01-2019, 12:18
Kısacası okumak istemeyen veya okumayı sevmeyenler için ikinci bir mesaj,

burada turduru bol bol reisçi ilan edip belki kendinizce başka zamanlarda kendinizin barış ve çatışma yanlısı
olmadığınızı savunuyorsunuz.
ama hdpnin demirtaşın veya veya pkknın hala kürtlerin, barışın veya solun çıkarına bir örgüt
olduğunu zannediyorsanız daha 1000 yıl beklersiniz çünkü onların tek maksadı kutuplaştırmak. eğer kürtlerin bi sıkıntısı var ise çağa uygun bir hareket sunmalıdır ki herkesten destek alsın. sunamayacaksa da olgunlaşıp sunmaya hazır beklemelidir. bu çözüm de
silahlı eylemleri/ kutuplaştırıcı eylemleri güzellemek "REİSİN YAPTIĞINI TAKLİT ETMEK" veya onun arkasına umut bağlamak değildir. bu umudu ben her mitinglerinde gördüm.

Turdur
02-01-2019, 12:51
ama hdpnin demirtaşın veya veya pkknın hala kürtlerin, barışın veya solun çıkarına bir örgüt
olduğunu zannediyorsanız daha 1000 yıl beklersiniz çünkü onların tek maksadı kutuplaştırmak.

Birisi emperyalizm ile mücadele ettiğini sanıp yerleşmiş bir terör örgütünün sempatizanlığını, savunuculuğunu yapıyorsa nefesini yormamalısın. PKK'nın çocuk tecavüzlerine karşı, Camide çocuklar tecavüz ediliyor diye savunma yapan adamın kafası maalesef donmuştur. Çocuklar değildir derdi. Suda boğulurken kurtar, seni suya sokar boğar.

ilahimasal
02-01-2019, 12:59
Nikola teslis

Birilerinin avukatlığını yapma!

Pkk denilen örgütü anlamak için bir çaba aptallıktır. Birilerinin eli güçlensin diye kontrollü bir şekilde halkı bir amaç etrafında tutmak için kurulmuş bir örgütü anlamak için niye uğraşıyorsun ki?

Pkk bu güne kadar onlarca kez yok edilebilirdi . Niye etmediler ?

Sen ben bunun üzerinden konuşalım diye.

Başka şeyleri konuşmayalım diye olabilir mi ?

Pkk ya bakıp kürtlere
Bahçeliye bakıp türklere

Birilerine bakıp islamcıya düşman olmayacak kadar akıllandım.

ForumKirpisi
02-01-2019, 13:02
Kapitalizmin/Emperyalizmin ürünü İŞİD ile kapitalizmin/emperyalizmin eline tutuşturduğu silahlarla savaşan bir SDG - PYD gördük.

üst düzey kadrolar new yorkta tepeden şehrin ışıklarını izliyor, pahalı içkiler içiyor, gidip
dağda ormanda lavaş içine kebap yiyor. İki üç ak47'liyle gülümseyerek fotoğraf çektiriyor. Etrafta CNN muhabirleri vs.
Aranızda eczanelerdeki devletin dağıttığı kondomların doğuda nerelere gittiğini merak eden olmamıştır. Onlar üst düzey kadrolara gitmiştir.

Hala pkk yöneticilerinin kandilde sincarda falan olduğunu falan zannediyorlar.
İşidle savaşırken ölen gençler de özgürlüğümüz için savaşıyoruz falan zannediyorlar.

Amerika'nın üst düzey CIA mensupları, Centcom mensupları... Ne güzel değil mi!
Barış hareketi yapıyorlar, aynı zamanda gri-yeşil-kırmızı listedeler bazıları. Arkada Hristiyan misyonerler de var.

Böyle olmaz, eğer bölgede Kürtler bir amaç güdüyor ise ya Kürt hareketleri evrimleşecek ya da kanser devam edecek.

Reis burada çok yanlış strateji uyguladı, bölgedeki Kürtlerle çok yakın durup emperyalizmin önüne geçmeliydi. Ama reisde bunu göremezsiniz, o bir neo-islamcı, her yere mutlak İslamın hakim olması harici onu ilgilendirmez. Onun oy kapısı değilse boşver ayrıca MHP ile iyi geçinmesi lazım :D .

ForumKirpisi
02-01-2019, 13:09
Nikola teslis

Birilerinin avukatlığını yapma!

Pkk denilen örgütü anlamak için bir çaba aptallıktır. Birilerinin eli güçlensin diye kontrollü bir şekilde halkı bir amaç etrafında tutmak için kurulmuş bir örgütü anlamak için niye uğraşıyorsun ki?

Pkk bu güne kadar onlarca kez yok edilebilirdi . Niye etmediler ?

Sen ben bunun üzerinden konuşalım diye.

Başka şeyleri konuşmayalım diye olabilir mi ?

Pkk ya bakıp kürtlere
Bahçeliye bakıp türklere

Birilerine bakıp islamcıya düşman olmayacak kadar akıllandım.

Ben de polemiğe giremeyecek kadar akıllandım zaten denetime aldı şüpheci. Genelde insanların ne demek istediğine başkaları önem vermiyor ve sığ geçiyor. Genel yorumlarınız sonucunda pek anlamadığınız sonucuna vardım.

O vakit ılımlı olduğun kişilerin her hareketine bak. Bir kişi süper ırkçı Hahn ile görüşebiliyorsa ve o nemrut heriften onay alabiliyorsa sorun vardır.Türkiye'deki her şeyi olumsuz yoran bir EUPARL'dan destek alabilen birilerine ben pek olumlu bakmam. Ayrıca açıklamaları da klasik saçma ve komikti. O çiçeklere boğma olayları veya terör örgütü tanımları komik.

ilahimasal
02-01-2019, 13:57
Ben de polemiğe giremeyecek kadar akıllandım zaten denetime aldı şüpheci. Genelde insanların ne demek istediğine başkaları önem vermiyor ve sığ geçiyor. Genel yorumlarınız sonucunda pek anlamadığınız sonucuna vardım.

O vakit ılımlı olduğun kişilerin her hareketine bak. Bir kişi süper ırkçı Hahn ile görüşebiliyorsa ve o nemrut heriften onay alabiliyorsa sorun vardır.Türkiye'deki her şeyi olumsuz yoran bir EUPARL'dan destek alabilen birilerine ben pek olumlu bakmam. Ayrıca açıklamaları da klasik saçma ve komikti. O çiçeklere boğma olayları veya terör örgütü tanımları komik.

Benim açımdan Ilımlı diye kastın kimdir ?
Üstü kapalı yazmayacaksın. Direk söyleyeceksin.

Pkk ise kastın ! Asla değil.

Kürtlerse . Evet.

Bahçeli ise kastın ! Asla değil

Türklerse evet

Birileri ise kastın ! Asla değil

Muslümanlarsa evet.

Bunların dışındaki yazdığın her şey boş anlamsız gereksiz.

Avukat efendi.

ForumKirpisi
02-01-2019, 14:07
Benim açımdan Ilımlı diye kastın kimdir ?
Üstü kapalı yazmayacaksın. Direk söyleyeceksin.

Pkk ise kastın ! Asla değil.

Kürtlerse . Evet.

Bahçeli ise kastın ! Asla değil

Türklerse evet

Birileri ise kastın ! Asla değil

Muslümanlarsa evet.

Bunların dışındaki yazdığın her şey boş anlamsız gereksiz.

Avukat efendi.

Bak işte insanların olduğu yerde ya avukat oluyorsun, ya ispiyoncu, ya terörist, ya reisçi. Sonra yine aynı kişi başka yerde başka şeyler savunuyor.
Senin bazı konularda özellikle tarihselde görüşün çok aşırı. Bunun sebebi de tek taraflı bakış. Herkes her şeye kendi kutusundan bakarsa olmaz. Çok okumak lazım.
Bi de pmlerine abuk subuk şeyler atıyorum onlara bi cevap falan yaz arada.

Turdur'u burada tanıdım ben pm falan çok sık atıyorum. Üstte yazdığın şeyle Turdurun görüşü aynı ama bazılarınızın imaları uymuyor. Ya yanlış anlaşılmalar var ya yalan. Burada bir etnisiteye düşman olan birisi varsa zaten hiç tutulmaması lazım, Turdur'un ben bir etnisiteye düşman olmadığını da biliyorum, saçma yani. Ülkücü özentisi liseli değil sonuçta (kaldı ki öyle garip memleketimiz var ki kürt,zaza ülkücü var dolu dolu). Acayip unique bi ülkeyiz.

kartopu
02-01-2019, 17:12
Sn Turdurun Sorunu kendisi ile Tartışma konusu Selahattin Demirtaş ın AİHM kararına TC nin uymadığı ken konuyu PKK ve terörizm getirmesi.

kartopu

Turdur cevap veriyor.
%70 gidiyorsa hepsi teröristtir. Kanunen böyledir. Ancak %70 büyük bir yalandır. Kürt halkı ekseriyetle barıştan yanadır aksi halde kan gövdeyi götürürdü.

Hem barıştan yana kürt halkından söz ediyor hem terörist olduğunu söylüyor. % 70 in de yalan olduğunu söylemekte.
24 Haziran seçimlerin de Selahattin Demirtaş ve HDP ye giden oylar.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), 24 Haziran seçimlerinde resmi olmayan sonuçlara göre yüzde 11,6 oy alarak 67 milletvekili çıkardı ve AKP ile CHP'den sonra 3. parti oldu.
HDP, 1 Kasım 2015'teki genel seçimlere göre oyunu yaklaşık 627 bin artırdı ancak Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde oy kaybetti. Toplam oyunun yüzde 30'unu ise Türkiye'nin en büyük üç kenti İstanbul, Ankara ve İzmir'de aldı.
Demirtaş 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı seçimlerinde de cezaevinde olmasına karşın yine HDP’ nin Cumhurbaşkanı adayı oldu.

Cezaevinde olması sebebiyle adaylığı tartışmlara neden olan Selahattin Demirtaş 2014 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 milyon 958 bin oy alarak yüzde 9.76 oranını yakalamıştı.

Oy verenlerin alt sınırı 18 yaş olduğuna göre 18 yaş altını da hesaplarsak % 70 i geçecek gibi Buna 24 haziran seçimlerinde AKP devletinin yaptığı baskıları ve hileli oyları da dikkatlerden kaçmadan düşünmek gerekir.

Bu sonuçları Milli gazeten aldım.

kartopu
02-01-2019, 17:27
Sn Turdur PKK yı tanımak istiyorsan sana bir kitap önereyim Aytekin Yılmaz ın Yoldaşını öldürmek adlı kitabı oku PKK nın nasıl bir örgüt olduğunu anla eylemlerinde ne kadar insan dışı davranışlar sergilediğini eski bir PKK lıdan öğren.

Bütün kürt halkını da mahkum etme Halk toptan eylem yapıyorsa o eylemde terörizm aranmaz. Gasp edilmiş haklar aranır. Veya masum isteklere bile cevap vermeyen devlet aranır.

ForumKirpisi
02-01-2019, 17:43
Sn Turdur PKK yı tanımak istiyorsan sana bir kitap önereyim Aytekin Yılmaz ın Yoldaşını öldürmek adlı kitabı oku PKK nın nasıl bir örgüt olduğunu anla eylemlerinde ne kadar insan dışı davranışlar sergilediğini eski bir PKK lıdan öğren.

Bütün kürt halkını da mahkum etme Halk toptan eylem yapıyorsa o eylemde terörizm aranmaz. Gasp edilmiş haklar aranır. Veya masum isteklere bile cevap vermeyen devlet aranır.

şimdi beni aihm düşmanı falan ilan etmeyin de, aihm'de ingiltereyi bi ara bi işidçinin haklarını gasp etmekten haksız bulmuştu. işid bu kişinin banka hesabına baya bir para atmış, kişi kendisini patlatacakmış o para da ailesine kalacakmış ayrıca potansiyel militanlara dağıtılacakmış 87 milyon pound gibi bişey. ingiltere bunu farkediyor, kişinin parasına el koyuyor. aihm paranın geri verilmesine ve kişinin serbest kalmasına ayrıca hakkında yurtdışı çıkış yasağının kalkmasına hükmediyor. ingiltere aynen uyguluyor. adam hemen suriyeye gidiyor. gidip suriyede bi çatışmada ölüyor. parayı da gidip İşide geri vermiş. en azından ingiltereden pek militan toplayamamış ve kendini orada patlatamamış.