Orijinalini görmek için tıklayınız : Natan nerede?
Bu foruma katılmasından çok önce,
Hristiyan forumunda tartıştığımız Sayın Natan nedense altı ay önce sessiz sedasız forumdan kayboldu, açıkçası merak etmeye başladım.
Haberi olan biri var mıdır?
Bu forumda çok samimi olduğu, yakın dostu gibi görünen arkadaşları vardı, onlar biliyor olmalı,,,
Çok özel değilse paylaşırlarsa sevinirim,,
Bende merak edip sordum ama kimse bilmiyor nerede olduğunu sanırım.
ben amerikada olduğunu biliyorum. ama eski bilgi.
galiba yazmaktan sıkıldı artık.
Şüpheci Dinsiz
29-12-2018, 00:17
Natan Amerika'ya yerleşti, orada evlendi. Bildiğim bu kadar.
Benimde mutlu bir evliliğim olsa bende buraya pek takılmazdım :D
Felâsife
29-12-2018, 02:05
Benimde mutlu bir evliliğim olsa bende buraya pek takılmazdım :D
Filozof olursun fena mı :D
"Evlenin, işler yolunda giderse mutlu olursunuz, yok eğer gitmezse de filozof olursunuz" Sokrates
Ahlaksız
29-12-2018, 12:40
Sn.Şüpheci dinsiz;demek haberiniz yok..Ben spartacus'a iletmiştim konuyu,o da sizlere(yöneticilere) bildirir sanıp,bu konuya/soruya cevap vermek istememiştim..
Natan,benim yüzümden forumu terk etti..Bana özel mesaj attı,''ya sen gideceksin forumdan,ya da ben'' dedi..Ben cevap vermedim kendisine,belli ki bazı problemleri var diye..
Spartacus'a bu durumu ilettim,o da gereğini yaptı..O günden sonra da foruma girmedi,beni rahatsız etmedi..Spartacus,muhtemelen yöneticilik hakkını elinden alıp,kendisine birkaç cümle kurdu..
Konu da şu..Ermeni meselesi..Ben ermeni soykırımını kabul etmediğim ve bu konuda ısrarcı olduğum ve o konu içinde ''kürtlerin yerinde olsaydım,bir tane ermeni bile bırakmazdım'' gibi cümleler kurduğum için bana kinlenmiş..
Spartacus'a zaten bu konuda tarafsız olduğumu,ne Ermenilerin ne de Osmanlının tarafında olmadığımı belirttim..Benim o konu içindeki bu söylemimin nedeni,ermenilerin rus silahları ile komşularını,hayat arkadaşlarını katletmeleri..Burada empati yaptım sadece..Ailemi katleden insanları,o koşullarda ben de katledirim dedim..Natan'ın rahatsız olduğu,açıkcası çıldırdığı konu budur..Böyle bir şey diyemezmişim..
Beni Ermenilere düşman birisi sanıyor,halbuki konu ermeni/Osmanlı meselesi değil ki..Tamamen içgüdüsel olarak kurduğum bir cümle bu..Şu anda komşum silahlanıp beni öldürmeye kalksa,ona kahve mi ısmarlayacağım yani..Türkmüş,Kürtmüş,Ateistmiş,Müslümanmış demem ki..Konu bu..!
O süreçte Ermenilerin yaptıkları hataları belirttim..Osmanlının yaptıkları hataları da belirttim..Detaylıca konuda yazıştık..Yazışmamız bitmiş artık..Aradan aylar geçmiş,bana özel mesaj atıp,beni forumdan kovalayacağını söylüyor...Böyle bir şey olabilir mi?
Sevgili spartacus'a durumu ilettim,o da zaten ermeni konusunda yazılanları biliyor..Sonrasında ortadan kayboldu işte..
Keşke gitmeseydi ama gitti..
Bir de şöyle bir şey var..Herif beni rakı içmeye çağırdı..Ermeni meselesi sonrası,bu duruma geldi..Madem beni o kadar seviyorsun,bir anda nasıl bana düşman olabildin?
100 defa da kendisine,mankurt olduğumu,vatanını/milletini sevmeyen birisi olduğumu,özellikle bu ermeni meselesini merak edip,3-5 kitap okuduğumu belirttim..Buna rağmen beni ermeni düşmanı sanıp,kendini saçmasapan bir noktaya getirdi..
spartacus
29-12-2018, 17:55
Sn.Şüpheci dinsiz;demek haberiniz yok..Ben spartacus'a iletmiştim konuyu,o da sizlere(yöneticilere) bildirir sanıp,bu konuya/soruya cevap vermek istememiştim..
Sevgli Ahlaksız
Gerçek sandığın gibidir ->,o da sizlere(yöneticilere) bildirir sanıp...
İlgili yazışma ve raporlar, ve yetki alımı gerekçesi de dahil, yönetim forumlarında arşivde, açık beyandadır ve istişare edilmiştir.
Başlık sevgili Natan'ın nerede olduğu sorusuna dayalı, dolayısıyla cevap da buna dayalı verilmiş. Olması gerektiği gibi.
Foruma girip girmemek ise üyelerin kendi iradesine dayalıdır, bu hakkı herkes üye olmakla elde eder, kişilerin tercihleri konusunda bizler karar veremez ve yetkili olamayız.
Ahlaksız
29-12-2018, 18:11
Sevgli Ahlaksız
Gerçek sandığın gibidir ->,o da sizlere(yöneticilere) bildirir sanıp...
İlgili yazışma ve raporlar, ve yetki alımı gerekçesi de dahil, yönetim forumlarında arşivde, açık beyandadır ve istişare edilmiştir.
Başlık sevgili Natan'ın nerede olduğu sorusuna dayalı, dolayısıyla cevap da buna dayalı verilmiş. Olması gerektiği gibi.
Foruma girip girmemek ise üyelerin kendi iradesine dayalıdır, bu hakkı herkes üye olmakla elde eder, kişilerin tercihleri konusunda bizler karar veremez ve yetkili olamayız.
İyileşmenize,mesaj yazmanıza sevindim sevgili spartacus..:)
Özel mesajla size durumu bildirdiğim için,diğer yöneticilerin konudan haberi olup olmadığını bilmiyordum..O yüzden öyle bir mesaj yazdım..
Bir de şunu belirteyim..Natan,beni ermeni düşmanı olmadığım halde öyle algıladı ve öyle lanse etti..Yalnız kendisinin forumda Yahudilere düşmanca yazdığı mesajlar mevcut..Açık açık antisemitik bir tavrı vardı..Bunu da kendisine belirttik ama değişen bir şey olmadı..
Kendisi Yahudilere düşman olduğu için,sanırım beni de Ermenilere düşman sandı..Halbuki ben öyle bir takım insanlara düşman olacak biri değilim..Çok çocukça,irrasyonel şeyler bunlar..
spartacus
29-12-2018, 18:30
Arada bir, biraz uğraştırsa da, dar vakitlerle girip yazma aktivitesi gösterebiliyorum :)
İnsanlar yer, yer yanlış anlayabilir, anlaşamayabilir, kimse aynı fikirde olmak zorunda değil.
Eğer mesele objektif, nesnel ve kişilere has değilse, konular verilerle, somut kaynaklarla, bağlamlarıyla ortaya konabilir, böyle bir durumda dahi kişilerin tercihi kendilerini bağlar. Dert edip, kafamıza takmamamız gerekir, kişilerin şu ya da bu konuda, objektif veri sunulmasına rağmen düşünce ve inançalrını değiştirmemesi, onalrı igiliendirir, yaşnız bunun adını koymak ise analize dayalıdır, bu kişilerin ya anlamaması, ya emin olmaması, yeterli bulmaması, ya sorunlu, ya cahil ya da çıkarları doğrultusunda -pragmatist, kapitalist kültür- ikiyüzlü olmayı tercih ettikleri, kıvırdıkları anlamına gelir. Diğer taraftan da o kişilerin bizim gibi düşünmemesini dert etmek de, bizimde bazı veya psikolojik sorunlarımız olduğu anlamına gelir, iradeye müdahale, hakim olmak isteği veya kabullendirmek vb.
Bir nokta zor olur, o da ifade edememek, karşılıklı anlaşılmamak, muhatabın bilerek çarpıtığı haller, bunlar dışında kavganın anlamı yoktur...
Natan ne zaman isterse foruma girebilir, herhangi bir sorunumuz yok, özgür tercihlerini kullanıyor, seviyor ve tercihine itimat ediyoruz.
O konu eskide kaldı, karşılıklı yanlış anlaşılmaların olduğu, normaldir, olabilir, boşver, kol kırılır yen içinde kalır, o sorun o konuda kaldı :)
spartacus
29-12-2018, 18:32
hoşgeldin sevgili usta
Sağolasın sevgili Nihilist. Kendine iyi bak
Ahlaksız
29-12-2018, 18:39
...o sorun o konuda kaldı :)
Kesinlikle..
Konu içinde yazıştık,bitti..O konuyu dert edip,bana AYLAR SONRA özel mesaj yazmanın bir anlamı yok..
İsteyen profilimden girsin,baksın..Benim Ermenilere veya başka birilerine kin beslediğime dair en ufak bir şey göremezsiniz..
''Savaş esnasında birileri benim ailemi öldürürse,ben de karşımdaki kim olursa olsun öldürürüm'' demişim..Hepsi bu..
Natan,yahudilere düşman filan dedim,belki bilmeyen olur diye,şimdi baktım mesajlarına..Buyrun,yahudiler hakkında 3 mesajı;
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=596797&postcount=11
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=597951&postcount=94
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=596552&postcount=2
Natan o konuda bana da çok ağır bir kelam etmişti. Aldırmamıştım, ruh halini anlamıştım o an. Foruma katkı sağlamış birisiydi merak edip soruyordum bende öğrenmiş oldum şimdi.
Filozof olursun fena mı :D
"Evlenin, işler yolunda giderse mutlu olursunuz, yok eğer gitmezse de filozof olursunuz" Sokrates
Sokrates'le pişti olmak iyidir :D
Bilgi için herkese teşekkürler,,,
En azından sağlığının yerinde olduğu anlaşılıyor. Gerisi kendi tercihi,,,
Kesinlikle..
Konu içinde yazıştık,bitti..O konuyu dert edip,bana AYLAR SONRA özel mesaj yazmanın bir anlamı yok..
İsteyen profilimden girsin,baksın..Benim Ermenilere veya başka birilerine kin beslediğime dair en ufak bir şey göremezsiniz..
''Savaş esnasında birileri benim ailemi öldürürse,ben de karşımdaki kim olursa olsun öldürürüm'' demişim..Hepsi bu..
Natan,yahudilere düşman filan dedim,belki bilmeyen olur diye,şimdi baktım mesajlarına..Buyrun,yahudiler hakkında 3 mesajı;
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=596797&postcount=11
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=597951&postcount=94
https://turandursun.com/forumlar/showpost.php?p=596552&postcount=2
Ahlaksız, NATAN başından geçen bir olayda Yahudiler hakkında bir durum tespiti yapmış ve bunu dile getirmiş gözükür. Örneğin, Bobby Fischer'ı ele alalım. O bir Yahudi olmasına rağmen Yahudiler hakkında NATAN gibidir.
Yok, ben inanmıyorum diyenler, "Bobby Fischer, Dünya'ya Karşı" adlı 6 serilik belgeseli izleyebilirler:
https://www.youtube.com/watch?v=VtNVZJs5KNI
Yani olay şudur: Bir ya da birkaç kişi Yahudiler hakkında aleyhte bir şeyler söylerse inanmam ama bir grup insan da aynı şeyleri söylerse o zaman şapkamı önüme koyar oturup düşünürüm ve Yahudilere karşı gereken tedbirlerimi alırım.
Hadi Hitler'i anladık ama Stalin'in de Yahudi karşıtı olması, Yahudiler hakkında derin derin düşünmemizi ve gerekli tedbirlerimizi almamızı gerektirir.
Her zaman söylerim; eğer Yahudi olsaydım ve bunu sonradan öğrenseydim, Bobby Fischer gibi ölmeyi de beklemez kafamı duvara vururdum.
Bu konuda "1945" filmini izlemenizi hararetle tavsiye ederim. Ben bu filmi ilk kez NETFLIX'ten izlemiştim ve sonra 1 kez daha izledim.
https://www.youtube.com/watch?v=HCg3jVRX85A
İşte, kafamı duvara vurmama neden olan şey bu ve benzer filmlerde dile getirilmektedir.
Bununla birlikte, her Yahudi kötü değildir; içlerinde çok iyi insanlar vardır. Önemli olan, bu insanları keşfetmektir!
ForumKirpisi
03-01-2019, 10:06
Bununla birlikte, her Yahudi kötü değildir; içlerinde çok iyi insanlar vardır. Önemli olan, bu insanları keşfetmektir!
Türkiyede insanlar niye böyle kısıtlı düşünüyorlar anlamıyorum çünkü azı bırak çoğu çok niteliklidir ve sizi anlar. Az bir kısım aşırı dincidir, bunlardan bile bize bir zarar gelmez, siyasileri hariç. Avrupa zihniyetinde insanlardır, bize haberlerde gösterilen gibi bomba atışlarını çekirdek çitleyerek izlemek falan nasıl taraflı. Tanınmaları lazım şu son 10 yılda medya öyle böyle kafaları karıştırmadı.
Ahlaksız, NATAN başından geçen bir olayda Yahudiler hakkında bir durum tespiti yapmış ve bunu dile getirmiş gözükür. Örneğin, Bobby Fischer'ı ele alalım. O bir Yahudi olmasına rağmen Yahudiler hakkında NATAN gibidir.
Yok, ben inanmıyorum diyenler, "Bobby Fischer, Dünya'ya Karşı" adlı 6 serilik belgeseli izleyebilirler:
https://www.youtube.com/watch?v=VtNVZJs5KNI
Yani olay şudur: Bir ya da birkaç kişi Yahudiler hakkında aleyhte bir şeyler söylerse inanmam ama bir grup insan da aynı şeyleri söylerse o zaman şapkamı önüme koyar oturup düşünürüm ve Yahudilere karşı gereken tedbirlerimi alırım.
Hadi Hitler'i anladık ama Stalin'in de Yahudi karşıtı olması, Yahudiler hakkında derin derin düşünmemizi ve gerekli tedbirlerimizi almamızı gerektirir.
Her zaman söylerim; eğer Yahudi olsaydım ve bunu sonradan öğrenseydim, Bobby Fischer gibi ölmeyi de beklemez kafamı duvara vururdum.
Bu konuda "1945" filmini izlemenizi hararetle tavsiye ederim. Ben bu filmi ilk kez NETFLIX'ten izlemiştim ve sonra 1 kez daha izledim.
https://www.youtube.com/watch?v=HCg3jVRX85A
İşte, kafamı duvara vurmama neden olan şey bu ve benzer filmlerde dile getirilmektedir.
acaba aynı filmi mi seyrettik
bu filmden yahudilere karşı önlem alma fikri nasıl çıkar bilemedim.
Ahlaksız
03-01-2019, 18:48
Sevgili upuaut;ben burada Türklerle veya Müslümanlarla ilgili başımdan geçenleri anlatıp,bu insanlarla ilgili düşmanca laflar etmem..
Benim başımdan şunlar geçti,demek ki bu insanlar şöyle..Benim ve birkaç insanın başından bunlar geçti,demek ki bu insanlar böyle..Böyle bir şey yok..Böyle analiz yapılmaz..Çoğunluğun başından şöyle şeyler geçmiş,demek ki bu insanlar şöyle böyle..Böyle de olmaz bu işler..Çoğunluğun yanılma ihtimali yok mu?!
Yahudilere karşı önyargılı değilim,Türklere karşı da,Ermenilere karşı da,Japonlara karşı da..Benim gözümde herkes homo sapienstir..Hepsi bu..
Yahudilerin kendilerini dini anlamda ''seçilmiş'' bir toplum olarak görmeleri,gayet doğal..Hristiyanlar da aynı şeyi düşünüyor,müslümanlar da..Etnik köken olarak böyle bir şeyi düşünmeleri de gayet doğal..Bugün Dünya üzerinde yaşayan ilkel kabileleri ziyaret edip,muhabbete dalarsanız,bu kişilerin de kendilerini ve kabilelerini seçilmiş(özel) olarak gördüklerini anlarsınız..
Bu bakımdan Yahudileri aşağılamaya,küçük görmeye gerek yok..Bugün Türkler de kendilerini başka toplumlardan üstün görüyorlar..''Ne mutlu Türk'üm diyene'' filan..
Bu bakımdan Yahudilerle ilgili bu önyargının doğru olmadığını düşünüyorum..
ForumKirpisi
03-01-2019, 18:56
Yahudilerin kendilerini üstün görmeleri sadece aşırıcı Yahudi çok kısıtlı bir kesimdedir.
O kesim de BİR TAKIM din görevlileri ve çeşitli örgüt üyeleridir. Hepsi de değildir.
Yahudiler gayet Avrupa-i, çağdaş insanlardır. Genellemek gerekirse durum böyledir.
Eğitim sistemleri de bizden iyidir, ekonomik sistemleri de bizden iyidir.
Siyasetçilerini de, hükumetlerini de eleştirirler. Siyasetlerinden, hükumetlerinden veya sıradan, kötü kalite
bir insanına bakarak bir toplum hakkında yargı veremezsiniz.
Almanyadaki gibi Karadenizli bir Türk'e bakıp şöyle böyledirler yol keserler diyemeyeceğiniz gibi..
Bir topluluğun, bir halkın nasıl topyekün şöyle böyle olduğuna karar verebilirsiniz, tek tipçilik yapabilirsiniz.
Çağdaş toplum tek tipçiliği her türlü reddetmelidir, reddetmektedir. Bireylere bakarak karar vermelisiniz, toplumlara değil.
Bir X nasıl mutlak Y'dir diye önyargı yapabilirsiniz? Dünya her şeyden önce, ama her şeyden önce
ÖN YARGILARI, TEK TİPÇİLİĞİ kesin olarak reddetmelidir. Biz burada dinden önce bunu kabul etmeliyiz.
NETFLIX'te vizyona giren "Mücadele: Szukalski’nin Hayatı ve Kayıp Sanatı (2018) (https://jetfilmizle.tv/mucadele-szukalskinin-hayati-ve-kayip-sanati-2018.html)" filmini de izlemeniz gerekir.
Bu filmde Szukalski ya da Stach'ın Yahudiler hakkındaki şu tespitleri dikkat çekicidir:
"Stach z Warty: Uzak durun: Komünist dünyadan! Yaşlılar sosyal yaşamdan! Yahudiler Polonya'dan! Ruhbanlar politikadan!, 59:58"
"Szukalski, ekonomik ve kültürel alanların düzgün bir biçimde gelişmemesinin sebebinin Yahudiler'in Polonyalıları domine etmesi ve bu alanlardan uzaklaştırması olduğuna inanıyordu, 1:00:38"
"Ağzından asla Yahudi karşıtı bir kelime duymadım, asla, 1:06:09"
"Szukalski: 8 milyon Yahudi, vahşiler tarafından katledildi, 1:16:03"
Bunlar işkembeden sallama şeyler değil, doğrudan doğruya hayatın içinden alınmadır. Bu ve önceki örneklere göre, şimdi biz, tarihten gelen bu uyarılara mı kulak vereceğiz, yoksa bunları unutacak mıyız?
ForumKirpisi
03-01-2019, 20:13
NETFLIX'te vizyona giren "Mücadele: Szukalski’nin Hayatı ve Kayıp Sanatı (2018) (https://jetfilmizle.tv/mucadele-szukalskinin-hayati-ve-kayip-sanati-2018.html)" filmini de izlemeniz gerekir.
Bu filmde Szukalski ya da Stach'ın Yahudiler hakkındaki şu tespitleri dikkat çekicidir:
"Stach z Warty: Uzak durun: Komünist dünyadan! Yaşlılar sosyal yaşamdan! Yahudiler Polonya'dan! Ruhbanlar politikadan!, 59:58"
"Szukalski, ekonomik ve kültürel alanların düzgün bir biçimde gelişmemesinin sebebinin Yahudiler'in Polonyalıları domine etmesi ve bu alanlardan uzaklaştırması olduğuna inanıyordu, 1:00:38"
"Ağzından asla Yahudi karşıtı bir kelime duymadım, asla, 1:06:09"
"Szukalski: 8 milyon Yahudi, vahşiler tarafından katledildi, 1:16:03"
Bunlar işkembeden sallama şeyler değil, doğrudan doğruya hayatın içinden alınmadır. Bu ve önceki örneklere göre, şimdi biz, tarihten gelen bu uyarılara mı kulak vereceğiz, yoksa bunları unutacak mıyız?
Toplumun bir organının bir kesim tarafından domine edilmemesi gerektiğini topyekün bir Yahudi düşmanlığı ile nasıl bağdaştırabiliriz?
X tarikatının Y bakanlığını domine etmesi de yanlıştır. Ben yazmadım mı, CHP belediyelerinde Alevi dominasyonunu. Peki buradan nahoş söylemler mi çıkartmalıyız, bu kişiler Alevi olduğu için o yeri suistimal etmemiştir, Aleviliği bir araç olarak kullanmıştır. Aynı şekilde AKP belediyeleri de Sünni Müslümanlık anlayışını veya tarikatçılık anlayışını suistimal etmiştir. Y'ler şöyle diye önyargı mı yapmalıyız?
Hayır, CHP belediyesinde X kişisi Z özelliğini kullanarak çıkar sağlamak istemiştir. Bunun etnisite ile anlayış ile alakası yok, bu suistimaldir. Ben başından beri yazıyorum bu memlekette farklı anlayışlara düşmanlık aynı Avrupa'daki metodlarla yaratılıyor.
Burada TD forumda bile insanlar bunu içlerine sindirmiş almış.
Yahudilik bir din olarak safsatadır, fakat şu anda Yahudi olarak bir de bir halk var ve bu halk geçmişini unutmuş Yahudi olmuş. Bunlar ne yapsın intihar mı etsin şimdi? İmkansız.
Şimdi aynısı İslamafobi ile yapılıyor. İslam bir etnik grup olmadığı için olsa gerek önce bir etnik grup yarattılar kafalarında. Şimdi de ona düşmanlık.
İsteyen hala Yahudiler, Marslılar, Şirinler anlayışlarından, tevrattan, genetik sebeplerle Dünya'yı ele geçirecek diye inanmaya devam etsin. (Tabi bildiklerimize laf ettirmeden)
Birileri de uzay programlarını uyguluyor şimdi. Biz başörtüsü yahudi cemevi cami islam muhammed yaşadı mı zart zurt burda vakit öldürelim.
bilgivehis
03-01-2019, 21:53
Dünyaya yansıyan Yahudi katliamının gerçekleri yansıtmadığını söyleyen ve kanıtlamak için bir çok deliller sunan "İnkarcılar" diye oldukça geniş sayıda bir gurup var. Bu gurubun iddiaları iddiayla kalmıyor, bir de bazı kanıtlar sunuyorlar, kendim o kanıtları irdeledim, irdelerken Hitler'i katliama iten ve maddi-manevi destek veren yine Yahudilerin kendisi olduğunu gördüm. Hitler'e Yahudi katliamı yaptıran yine Yahudiler olunca bu gurubun ellerindeki deliller de haliyle inandırıcı geliyor.
Dünyaya yansıyan Yahudi katliamının gerçekleri yansıtmadığını söyleyen ve kanıtlamak için bir çok deliller sunan "İnkarcılar" diye oldukça geniş sayıda bir gurup var. Bu gurubun iddiaları iddiayla kalmıyor, bir de bazı kanıtlar sunuyorlar, kendim o kanıtları irdeledim, irdelerken Hitler'i katliama iten ve maddi-manevi destek veren yine Yahudilerin kendisi olduğunu gördüm. Hitler'e Yahudi katliamı yaptıran yine Yahudiler olunca bu gurubun ellerindeki deliller de haliyle inandırıcı geliyor.
o da bişey mi
asıl baba bilgiyi açıklayayım
hitler'in kendisi de yahudi.
ForumKirpisi
04-01-2019, 10:23
o da bişey mi
Şimdi Hitler'in ne olduğunu bilmiyorum da arkadaşlarının Freud falan olmasından (dahası da var dahası) yani Nihilist'in iddiası baya desteklenebilir. Tabi bu burada Yahudi ülküsünden, ajanlığından, illuminati üyeliğinden falan mı kaynaklanıyor yoksa aslında başka şeylerden mi bakalım.
Hitler'in derdi toplum tarafından kabul görmemiş bir geçmişten gelmesi. Sosyal olmaması. Çizimlerinde dahi insan öğeleri olmaması.
Reddedilmiş olması. Klasik bir Avusturya köylüsü, dağlısı. Hatta Hun geçmişi bile çıkabilir, yani izole kalmış etrafındaki toplum ile de kendini birleştirememiş. Ne Almanlık, ne başka bişeylik önemli mi? Değil. Zaten ırk denen bir şey yoktur, bunu ben demiyorum evrimagaci.com 'da konusu var. Üstün ırk denen bir şeyde yoktur, neye göre kime göre üstünlük. Neyse.
Kötü zamana denk gelmiş. Dünya'da sözde bilimin hakim olduğu, emperyalizmin etrafa sömürgeci, ayrımcı idealleri saçtığı kaynakları sömürmek isteyenlerin modern bilim diye adlandırdıkları falan gerçekte hiç bir elle tutulur yanı olmayan erken bilim denemelerini
desteklemeleri. Afrikalılar zaten aşağı imiş gidelim onları sömürelim kafasında olmaları. Almanların gidip bunu denemesi, sonra 2015'te gelip bizi boklaması. Her neyse.
Kabul görmek için bir topluluğa üye olup, o topluluğa kendini adapte etmek için üstün çaba harcaması ve geçmiş travmalarının train ettiği beynini yeni sapkın ideallerle şekillendirmesi. İdealist olması. Karmaşık cinsel eğilimlerinin iddia edilmesi, ölmüş adamın arkasından bunu demeyeydim iyiydi millet diyor günahı boynuna.
Bana tanısı konulmamış bir akıl rahatsızlığını çağrıştırıyor.
Bu ayrımcılığın altından dinleri de çıkartabilirsiniz. Hitler onay almak için yapmaması gereken şeyleri yapmış, kendi tebaasını da uçurmuş olabilir.
Yahudi ayrımcılığı, Avrupa'da ortaçağdan sonra başlıyor. Bu konuda ben üyelerde bilgisizlik görüyorum. Yahudi kesim aslında her milletle dönmüş fakat Hristiyan motivasyon güç kazanmak için hedef göstermiş. Hayvansal taktikler.
Haskala hakkında okuma yapmanız lazım.
Felâsife
04-01-2019, 12:17
Bu mesele ilginç hakikaten, olay sadece Hitlerle kalsa söyledikleriniz komplo teorisinden öte anlaşılmaz ama birde Yahudilerin eski Avrupa da ki büyük göçü var, o zamanda Yahudiler Avrupada belli başlı mevkilere geliyor, fakat akabinde de sürülüyorlar veya katlediliyorlar.
İşin tuhafıysa, bu olayların altında da Yahudiler varmış, yani Yahudi, Yahudi'ye ihanet etmiş görünüyor. Başka değişle de Yahudilerin kuyusunu kazan yine Yahudilermiş. Hitlerde kökleriyle ilgili bir takım kayıtları filan sildiriyor, bazılar şaibeli ölüyor filan, Yahudi olabilir, doğrudur.
Bende okuyunca çok şaşırdım bu iddiaları görünce ama işin altında Mesih inancını, onun yeniden gelmesinin zemininin hazırlanmasını görünce de yok artık dedim.
Kripto Yahudiler varmış vs.
Bkz. BÜYÜK YAHUDİ GÖÇÜNÜN GERÇEK HİKAYESİ (https://odatv.com/endulus-muslumanlari-ve-yahudi-surgunun-gercek-yuzu-0205101200.html)
Yahudilerin kutsal kitabı Tora'da Hahamlar, sürgünleri yorumlandığı bölümlerde, İspanya sürgünü ile ilgili şunları yorumlamaktadırlar.
Tanrı Yahudileri tarihin gidişatına, tarihsel olayların doğal etkilerine teslim edecektir. Tanrı onların gözünde sadece tesadüf olan tüm bu olaylarda onları tamamen yalnız bırakmayacaktır. Onları görünüşte tesadüfi olup, sürgüne çıkmış halkı geri getirme amacını taşır gibi görünmeyen bir olaylar zinciriyle, eski Ülkeleri'ne geri gelmeye hazırlayacaktır. Gizlenmiş olan Tanrı, uzun ve dolambaçlı yollarla, onları eski yurtları'na orijinal ve ebedi hedeflerine geri getirecektir.
Tora - Vayikra, Behukotay, Açıklama, s.645
Rabi Meşeh Hohma, Tora'da sürgünü şöyle yorumlamaktadır.
Nedenmi sürgün edildiler?
"Çünkü bazen ulus olarak yok olma derecesine kadar asimile olmalarını önlemenin tek yolu budur".
Tora – Vayikra, Behukotay, Açıklama, s.649
Tora'da Hahamlar sürgünün asıl amacını ve nedenlerini şöyle yorumlamaktadırlar.
Son olarak sürgünden dönen Yahudiler, tarihin altında yatan gerçek amacı kavrayacaklardır. Sadece kurtuluş için değil, sürgünün sıkıntıları için bile şükran duyguları taşıyacaklardır; zira çekilen acıların, kurtuluş ve manevi saadetine giden olaylar zincirinin bir parçası olduğunu anlayacaklardır.
Tora – Vayikra, Behukotay, Açıklama, s.827
Ahlaksız
04-01-2019, 17:41
Sn.bilgivehis;milyonlarca insanın katliamından bahsediyoruz..Bunu tek bir kişinin emri ile yapamazsınız..Yani Hitler'e kulluk eden milyonlarca Alman var..Bu nazileri de,yahudiler mi kandırmış?Saçmasapan iddialar bunlar..
Hitler Hristiyan değil mi?Hristiyan..Yahudiler ne oluyor?Tanrı'yı öldüren halk..Mevzu bu..
Diğer etnik meseleler filan o kadar önemli değil..Bu bir inanç..Vatikan'ın veya Müslümanların önemli bir bölümünün de Yahudilere olan düşmanlığını biliyoruz..Hitler'in bu insanlarla kanka olduğunu da..
Baylar bayanlar, Stach'ın kucağındaki çocuğu tanıdınız mı?
https://poland.pl/media/public/ac/d8/a4c8344410894879a36ca8f4d1c.jpg__550x386_q85_subje ct_location-374%2C264_subsampling-2_upscale.jpg (http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/ertugrul-ozkok/fazil-saya-acikca-sordum-cumhurbaskani-geliyor-mu-41066945)
Kaynak: "The Horned Heart (https://poland.pl/arts/visual-arts/horned-heart/)".
bilgivehis
04-01-2019, 18:07
Bu mesele ilginç hakikaten
İlginçlikler o kadar çok ki, parçaları toparlamak da zor.
-İnkarcılar gurubunun da bir ırkçı gurub olması, örneğin başı çekenlerden biri ku klux klan örgütüdür.
-Bir yandan Yahudiler kendi dindaşına ihanet ediyor, diğer yandan ise bu ihanet sayesinde Yahudiler bir devlet sahibi oluyor.
-Yahudiler devlet sahibi olmakla kalmıyor bir de terörist devlet kimliğine giriyor.
-Bunca acı, zulüm ve vatan hasreti çeken Yahudiler, bir yandan çevreye ölüm saçarken, diğer yandan toprak genişletme projesini yürütüyor.
-Yine bir yandan Arap soykırımı uygulayan İsrail, diğer yandan da tüm dünyada bütün sosyal etkinlikleri kullanarak halen mazlum rolünü oynuyor.
-Yahudiler her ne kadar yüzlerce yıl vatansız, sürgün yaşamış olsalar da dünya egemenliği sürekli onların kontrolündeydi ve halen de öyle.
-Kendi aralarında bir kaç parçaya bölünmüşler, ancak bu bölünme bildiğimiz din, mezhep veya ideolojik bölünme değil, daha iyi kapitalist olma bölünmesidir.
Bütün bu parçalar ve dahasını toparladığımızda Yahudilerde iki önemli özellik karşımıza çıkıyor, oldukça zekiler ve kuralı çok iyi oynuyorlar.
Kapitalist olmak, antikapitalist olmak, yerinde acımasız olmak, yerinde vijdanlı olmak, bazen kukla bazen kuklabaz olmak gibi dünya imkanlarını çok iyi kullanıyorlar.
Bu yüzden bir yandan nefret kazansalar da diğer yandan takdiri hakeden bir millettir.
Şimdi Hitler'in ne olduğunu bilmiyorum da arkadaşlarının Freud falan olmasından (dahası da var dahası) yani Nihilist'in iddiası baya desteklenebilir. Tabi bu burada Yahudi ülküsünden, ajanlığından, illuminati üyeliğinden falan mı kaynaklanıyor yoksa aslında başka şeylerden mi bakalım.
Hitler'in derdi toplum tarafından kabul görmemiş bir geçmişten gelmesi. Sosyal olmaması. Çizimlerinde dahi insan öğeleri olmaması.
Reddedilmiş olması. Klasik bir Avusturya köylüsü, dağlısı. Hatta Hun geçmişi bile çıkabilir, yani izole kalmış etrafındaki toplum ile de kendini birleştirememiş. Ne Almanlık, ne başka bişeylik önemli mi? Değil. Zaten ırk denen bir şey yoktur, bunu ben demiyorum evrimagaci.com 'da konusu var. Üstün ırk denen bir şeyde yoktur, neye göre kime göre üstünlük. Neyse.
Kötü zamana denk gelmiş. Dünya'da sözde bilimin hakim olduğu, emperyalizmin etrafa sömürgeci, ayrımcı idealleri saçtığı kaynakları sömürmek isteyenlerin modern bilim diye adlandırdıkları falan gerçekte hiç bir elle tutulur yanı olmayan erken bilim denemelerini
desteklemeleri. Afrikalılar zaten aşağı imiş gidelim onları sömürelim kafasında olmaları. Almanların gidip bunu denemesi, sonra 2015'te gelip bizi boklaması. Her neyse.
Kabul görmek için bir topluluğa üye olup, o topluluğa kendini adapte etmek için üstün çaba harcaması ve geçmiş travmalarının train ettiği beynini yeni sapkın ideallerle şekillendirmesi. İdealist olması. Karmaşık cinsel eğilimlerinin iddia edilmesi, ölmüş adamın arkasından bunu demeyeydim iyiydi millet diyor günahı boynuna.
Bana tanısı konulmamış bir akıl rahatsızlığını çağrıştırıyor.
Bu ayrımcılığın altından dinleri de çıkartabilirsiniz. Hitler onay almak için yapmaması gereken şeyleri yapmış, kendi tebaasını da uçurmuş olabilir.
Yahudi ayrımcılığı, Avrupa'da ortaçağdan sonra başlıyor. Bu konuda ben üyelerde bilgisizlik görüyorum. Yahudi kesim aslında her milletle dönmüş fakat Hristiyan motivasyon güç kazanmak için hedef göstermiş. Hayvansal taktikler.
Haskala hakkında okuma yapmanız lazım.
di mi ama
işin içine ilüminati falan filan sokuşturup sırf kafa bulmak için yazdığım bi cümle bile desteklenebilir.
black mirror diye bi diziye başladım. ama sondan başlamışım bandersnacth. ne yazık ki sadece bi bölümü çekilmiş. dizileri sezon olarak seyretme alışkanlığım var. o yüzden mecburen ben de birinci sezona döndüm. aslında iyi ama mecburen dönünce bi rahatsızlık hissi de var. aklım son sezonda kaldı.
ne alaka diyenler varsa:
diğer iletilerden daha mı zırva yani şimdi bu ileti.
bilgivehis
04-01-2019, 18:22
Sn.bilgivehis;milyonlarca insanın katliamından bahsediyoruz..Bunu tek bir kişinin emri ile yapamazsınız..
Önce böyle demişsin.
Yani Hitler'e kulluk eden milyonlarca Alman var
Hemen ardından böyle demişsin.
Aradaki çelişkinin farkına vardın mı?
Hem bir kişinin emriyle olmaz diyorsun, hem de o bir kişinin milyonlarca kulu var diyorsun.
Böylece bir kişinin emriyle yapıldığını onaylamış oluyorsun.
ForumKirpisi
04-01-2019, 18:23
Amerikanlarla bir Müslüman göçmen karşı karşıya gelmiş; Amerikan "siz Kur'an-da yazdığı üzere Dünya'yı ele geçirmeye çalışıyorsunuz" diyor. Kur'an-da bu ima edilmiyor mu? Evet ediliyor.
Hadi bakalım. :D Bizim tek avantajımız var, o da bu İslam denen şeyin az bucuk safsata olabileceğini hiç bir zaman aklımızdan çıkarmadığımız. O yüzden adımız Müslim değil, benliğimizi tam anlamıyla satmamışız. Yahudilerin bu şansı olmamış zamanla benliklerini kaybetmişler diyebiliriz. Kurtuluş vermesek padişahlar veya işgalci kuvvetler benliğimizi yok edip bizi erken bir BOP projesine sokabilirdi.
Hepsi bir ihtimal tabi. Avrupa bunu Euro birliğiyle yapmaya çalıştı, Birleşik Krallık zaten bunu Birleşik Devletler yoluyla Amerika'da uyguladı. Amerika Japonya'da beylikleri birleştirdi. Ortadoğu'da hacim olarak küçük bunlar farklı da düşünse başlarında en akıllıları da bunlar kafasıyla bizi çoban yapabilirlerdi, reisimizin kadrosu o zaman cumhuriyet ekolünden geldiği için ne saçmalıyorsunuz diyerek İtalya'daki BOP masasını devirdi. Amerika'da bizi cezalandırdı reis'e kızdı.
bilgivehis
04-01-2019, 18:24
o da bişey mi
Hitlerin de Yahudi olabileceği her zaman aklımdan geçiyordu, siz söyleyince daha bir merak konusu oldu.
Hitlerin de Yahudi olabileceği her zaman aklımdan geçiyordu, siz söyleyince daha bir merak konusu oldu.
hitler savaşdan sonra önce arjantine kaçti. arjantin yahudilerinin organizasyonuyla. daha sonra israilde hayatına devam etti ve orda öldü.
kutsal bişey dağında gömülü olduğu iddiası var.
onu da araştır
çok acayip çok
Felâsife
04-01-2019, 20:05
Bütün bu parçalar ve dahasını toparladığımızda Yahudilerde iki önemli özellik karşımıza çıkıyor, oldukça zekiler ve kuralı çok iyi oynuyorlar.
Şu İspanya meselesi de doğruysa zeki filan "asla" değiller derim, hele de bu işleri Mesih çıkması için ona zemin gibi ele alıyorlarsa, meseleye hiç kafaları da basmıyor demektir, Musa geldi de ne gördüler ki, Mesih gelince onu görsünler.
Mısırdan çıkış bölümleri var ki isyanın biri bine karışmış, sahip olduklarını da kaybetmişler.
Sonra bu enkazdan kendilerince bir kahramanlık destanları çıkartmışlar ama bu da yersen kahramanlığı, çıkartmaya mecbur kalmışlar.
Aslında bu mesele Sufizimde de geçer, Musa ile Firavun sulh içindeydi, onlar halka bir oyun oynadılar, halkta bunu gerçek sandı. Sonrası şehirden kaçış, çile, sefalet.
Akabinde ki destanı zaten kendileri yazmışlar, tutupta kandırıldık demek yerine, bunu kahramanlık destanına evirmişler.
Eğer bu işi Mısırdan çıkış, olayı gibi alıyorlarsa, yani onu yeniden canlandırmak olarak ele alıyorlarsa, gene kafaları basmıyor demektir, Yahudi halkı herhalükarda kandırılmış demektir.
Halk yozlaştı deyip, onları ateşe at, sonrada kurtulanlardan şükran duymasını bekle... İyiymiş valla.
Son olarak sürgünden dönen Yahudiler, tarihin altında yatan gerçek amacı kavrayacaklardır. Sadece kurtuluş için değil, sürgünün sıkıntıları için bile şükran duyguları taşıyacaklardır; zira çekilen acıların, kurtuluş ve manevi saadetine giden olaylar zincirinin bir parçası olduğunu anlayacaklardır.
ForumKirpisi
04-01-2019, 20:20
Şu İspanya meselesi de doğruysa zeki filan "asla" değiller derim, hele de bu işleri Mesih çıkması için ona zemin gibi ele alıyorlarsa, meseleye hiç kafaları da basmıyor demektir, Musa geldi de ne gördüler ki, Mesih gelince onu görsünler.
Mısırdan çıkış bölümleri var ki isyanın biri bine karışmış, sahip olduklarını da kaybetmişler.
Sonra bu enkazdan kendilerince bir kahramanlık destanları çıkartmışlar ama bu da yersen kahramanlığı, çıkartmaya mecbur kalmışlar.
Aslında bu mesele Sufizimde de geçer, Musa ile Firavun sulh içindeydi, onlar halka bir oyun oynadılar, halkta bunu gerçek sandı. Sonrası şehirden kaçış, çile, sefalet.
Akabinde ki destanı zaten kendileri yazmışlar, tutupta kandırıldık demek yerine, bunu kahramanlık destanına evirmişler.
Eğer bu işi Mısırdan çıkış, olayı gibi alıyorlarsa, yani onu yeniden canlandırmak olarak ele alıyorlarsa, gene kafaları basmıyor demektir, Yahudi halkı herhalükarda kandırılmış demektir.
Halk yozlaştı deyip, onları ateşe at, sonrada kurtulanlardan şükran duymasını bekle... İyiymiş valla.
yahudiler mısırdan filistine göç ettiler filistinde kalıp müslüman oldular, şu anda israildeki yahudiler aslında hiç bir zaman oralı değildi diye de güçlü bir tez var. yahudiler aynı soy havuzundan değillerdir gayet karmaşıklardır. dedikleriniz hep tevrat saçmalığı üzerine hikayeler.
Ahlaksız
04-01-2019, 21:02
Önce böyle demişsin.
Hemen ardından böyle demişsin.
Aradaki çelişkinin farkına vardın mı?
Hem bir kişinin emriyle olmaz diyorsun, hem de o bir kişinin milyonlarca kulu var diyorsun.
Böylece bir kişinin emriyle yapıldığını onaylamış oluyorsun.
Yazdıklarımda çelişki aramak yerine,koyulaştırdığım yeri açıklarsanız,çok sevinirim..
Demek istediğim şu..Milyonlarca insanı katletmek bir kişinin emriyle olacak iş değildir..Demek ki,bu milyonlarca insanı katleden çok büyük miktardaki insan,emri verenle aynı kafa yapısına sahip..Eğer öyle olmasaydı,verilen emir dinlenmezdi..
Siz Hitler'e soykırımı yaptıranların Yahudiler olduğunu söylüyorsunuz...Ben de diyorum ki,onbinlerce/yüzbinlerce/milyonlarca Hitler yanlısı nazinin kulaklarına da,Yahudiler mi ''Yahudileri öldürün'' diye telkinde bulundular..Bu naziler,bu verilen soykırım emrini nasıl bu kadar rahat kabul ettiler?
Konu "Natan nerede" idi, Nerelere geldi :)
ilahimasal
04-01-2019, 21:56
Pyrhona felsefe soruları sormak istediğimde
" ama burada niyet önemli.
Bu başlığın iyi niyetle açıldığını sanmıyorum ,
Bu başlığın arkadaşları birbirine düşürme potansiyeli içerdiğinden başlığa katılmamanızı ve bu gibi tuzaklara düşmemenizi öneririm "
" bir üye işaret edilerek soru sormak garip geldi "
Diyenlerin
Bak sen şu allah putunun kaderine ! bu başlık açıldığında aynı tepkileri vermelerini beklerken şu yukarda tırnak içine alınmış iki cümleyi kuranların , bu başlıkta ikisinin birden konuyu taaaa yahudilere ordan hitlerin bilmem ne olduğuna kadar evirmeleri beni çok güldürdü.
Başlığı açan üye haklı bu ne böyle natan nerede olayı neredeyse natan israile gitti haham olduya kadar gidecek
Ahlaksız ve bilgivehis sizi kınım kınım kınıyorum. Zeus çarpa sizi hemi
Pyrhona felsefe soruları sormak istediğimde
" ama burada niyet önemli.
Bu başlığın iyi niyetle açıldığını sanmıyorum ,
Bu başlığın arkadaşları birbirine düşürme potansiyeli içerdiğinden başlığa katılmamanızı ve bu gibi tuzaklara düşmemenizi öneririm "
" bir üye işaret edilerek soru sormak garip geldi "
Diyenlerin
Bak sen şu allah putunun kaderine ! bu başlık açıldığında aynı tepkileri vermelerini beklerken şu yukarda tırnak içine alınmış iki cümleyi kuranların , bu başlıkta ikisinin birden konuyu taaaa yahudilere ordan hitlerin bilmem ne olduğuna kadar evirmeleri beni çok güldürdü.
Başlığı açan üye haklı bu ne böyle natan nerede olayı neredeyse natan israile gitti haham olduya kadar gidecek
Ahlaksız ve bilgivehis sizi kınım kınım kınıyorum. Zeus çarpa sizi hemi
işin gırgırında olduğumu ifade etmeli miyim.
o kadar aleni ki
anlaşıldığını varsayıyorum
ForumKirpisi
04-01-2019, 22:46
Pyrhon o Pyrrhon idi ayrıca o bayadır Piano'ladır. Onu öyle sevmek lazımdır.
Felâsife
04-01-2019, 23:16
Arjantin deyince mesaj alındı. :D
Konu bölünebilir bu arada.
bilgivehis
05-01-2019, 01:05
Yazdıklarımda çelişki aramak yerine,koyulaştırdığım yeri açıklarsanız,çok sevinirim..
Orada "gördüm" kelimesi "inandım" anlamında değil, iddia sahiplerinin iddialarını gördüm anlamında söyledim.
Ayrıca değindiğim gibi, bunların iddiaları pek yabana atılır cinsten değil, çünkü bütün iddiaları delillere dayanıyor ve bu deliller muhalif araştırmacı bilim adamlarınca tekzip edilmedi. Üstelik Yahudilerin Hitler'e maddi-manevi destek vermiş olması aslında anormal bir şey değil, zira Yahudiler için her zaman maddi güç birinci planda olmuştur. Sömürü ağını sürekli kontrolü altında tutan Yahudilerin bir numaralı kapitalist olmaları da bunu doğrulamaktadır.
Zaten Yahudilik artık din olmaktan çıktı, açıkça kapitalist bir örgüt haline geldi, din adıyla anılması artık bir figürden ibarettir.
Örneğin Sabatayist, Kabala gibi çeşitli kollara ayrılması kimseyi yanıltmasın, aslında bu kollar farklı kapitalist kolları temsil etmektedir.
Ahlaksız
05-01-2019, 12:43
Orada "gördüm" kelimesi "inandım" anlamında değil, iddia sahiplerinin iddialarını gördüm anlamında söyledim.
Ayrıca değindiğim gibi, bunların iddiaları pek yabana atılır cinsten değil, çünkü bütün iddiaları delillere dayanıyor ve bu deliller muhalif araştırmacı bilim adamlarınca tekzip edilmedi. Üstelik Yahudilerin Hitler'e maddi-manevi destek vermiş olması aslında anormal bir şey değil, zira Yahudiler için her zaman maddi güç birinci planda olmuştur. Sömürü ağını sürekli kontrolü altında tutan Yahudilerin bir numaralı kapitalist olmaları da bunu doğrulamaktadır.
Zaten Yahudilik artık din olmaktan çıktı, açıkça kapitalist bir örgüt haline geldi, din adıyla anılması artık bir figürden ibarettir.
Örneğin Sabatayist, Kabala gibi çeşitli kollara ayrılması kimseyi yanıltmasın, aslında bu kollar farklı kapitalist kolları temsil etmektedir.
Ben bu yazdıklarınızdan Yahudileri sevmediğinizi anlıyorum..
Soykırıma destek vermiş Yahudiler olabilir..Yahudileri ihbar eden,yahudileri sırtından bıçaklayan Yahudiler de olabilir ama milyonlarca yahudinin öldürülmesine neden olan kişinin,bu soykırımı dini veya ideolojik nedenlerle yaptığı gerçeğini değiştirmez..
Bu Hristiyanlık konusunda biraz daha yazayım;
Vatikan'ın Hitleri koruduğunu biliyoruz..Hitler'i aforoz etmediğini,Hitlerin kitabı Kavgam'ı yasaklı kitaplar listesine koymadığını biliyoruz..
Hitlerin İsa'nın kırbacını kendine örnek aldığını,tıpkı İsa'nın tapınakta ticaret yapan insanların tezgahlarını devirdiği gibi,yahudilere aynı şeyi yaptığını biliyoruz..Nazilerin üzerlerindeki kayışlarda ''tanrı bizimledir'' yazılı olduğunu biliyoruz..Hitler Almanyasındaki okullarda çocukların İsa'ya dua ederek güne başladıklarını biliyoruz..
Haliyle Hitlerin ne bok olduğunu biliyoruz..Dini/etnik/ideolojik nedenlerle bu soykırımı yaptığını biliyoruz..
Birilerinin iddiaları olabilir ama her iddia da ciddiye alınmamalı..Bugün mesela ''Dünya düz'' diyen bönler var..Bunların bu iddialarını ciddiye almamalıyız..
Hitlerin 6 milyon yahudiyi öldürmesini,yahudilerin söylediğini iddia etmek,kafayı yahudilerle bozmak gibi geliyor bana:)
ForumKirpisi
05-01-2019, 20:14
@bilgivehis klasik İslamcı veya geleneksel 3. dünya aşırı sol izlenimi aldım senden.
Soruyorum: Arap Soykırımı nedir?
Bkz. Kovuluş, yok ediliş
Bkz. Araplarda Anti Semitizm
Bkz. İsrail - Arap Savaşları
Bkz. Günümüz İsrail - Arap Çatışması
Bkz. İsrail'deki Araplar ve Arap Hakları
Bkz. Yahudiler
Bkz. Yahudilerde Muhalefet
Bilmediğin konularda da atıp tutma lütfen. Kokuşmuş eski tip
fikirler olmasın. A+ adamlara atıp tutma.
ForumKirpisi
05-01-2019, 20:37
En nihayetinde konuyu Yahudi düşmanlığından kurtarmak adına, konunun açıldığı mevzu bahis kişiyi bir yabancı forumda gördüm daha TD Forum'da tanımıyordum ben o forumda üye değildim sadece bakarım, demokrasi desek demokrasi saygı gerektirir. Fikirleri extremist birisi, açıkçası nasıl yönetici yapılmış nasıl muhabbet kurmuş bilmiyorum. Neyse ki site kişiyi onaylamıyormuş ben kendimi denetime aldırttığımla kaldım.
Sosyopat olabilir ama gerçek anlamda ruhsal bir sıkıntısı var. Bu arada kendi toplumuna yabancılaştıran/düşmanlaştıran kişiler mutlaka psikolojik destek almalıdır.Mutlaka! Bkz. Adolf Hitler. Bu kişilerin yurtdışına çıkması da zararlıdır.Geyik bir durum değil bu. Kişi çöküntü episodunda saldırmış sana görüşmeye gitseydin sana zarar verecekti @ahlaksız iyi ki gitmemişsin.
Felâsife
06-01-2019, 00:13
Hitlerin 6 milyon yahudiyi öldürmesini,yahudilerin söylediğini iddia etmek,kafayı yahudilerle bozmak gibi geliyor bana:)
İddia işleri her zaman kafayı bozmak anlamına gelmez ki, hatta bazı durumlarda kafayı açar da :D
Konu dediğin iddialı olacak zaten, ha temeli sağlam olmazsa o sıkıntı, öteki türlü iddia yoksa fark bile yoktur.
Sevgiler
Sosyopat olabilir ama gerçek anlamda ruhsal bir sıkıntısı var. Bu arada kendi toplumuna yabancılaştıran/düşmanlaştıran kişiler mutlaka psikolojik destek almalıdır.Mutlaka! Bkz. Adolf Hitler. Bu kişilerin yurtdışına çıkması da zararlıdır.Geyik bir durum değil bu. Kişi çöküntü episodunda saldırmış sana görüşmeye gitseydin sana zarar verecekti @ahlaksız iyi ki gitmemişsin.
Olabilir. İyi ki gitmemiş. Rakı içelim ayağına sarhoş edip denize atabilirdi. Bunlar yaşanmadık şeyler değil. Bugün Marmara Denizinde kaç ceset var bunu devlet dahi kimse bilemez.
Bu tip insanlar yurt dışına çıkmamalı diye bir şey yok, dışarı çıkmalı ve sonra içeri alınmamalı :D
ForumKirpisi
06-01-2019, 00:19
bende kaybolcam hakkımda konu açın lütfen biraz değer görmek istiyorum ya. ben ölsem bırakın konuyu
foruma 1 byte eklenmez. 3-4 aktarma bi yere gidiyoruz bırakın konuyu milletin haberi olmuyor.
6 milyon bana pek inandırıcı gelmiyor, dahası bunların öldürülmesi sırasında Amerikan hava kuvvetleri ve İngiliz RAF neden müdahale etmemiş buda hala cevap bekleyen bir soru.
Ahlaksız
06-01-2019, 00:46
@ahlaksız iyi ki gitmemişsin.[/B]
İnternete güvenip,yola çıkmam..Zaten kendisine İstanbul'da olmadığımı söyledim..İstanbul'da olsaydım da gitmezdim..
İddia işleri her zaman kafayı bozmak anlamına gelmez ki, hatta bazı durumlarda kafayı açar da :D
Konu dediğin iddialı olacak zaten, ha temeli sağlam olmazsa o sıkıntı, öteki türlü iddia yoksa fark bile yoktur.
Sevgiler
Çok acayip bir iddia bu..Sevgili bilgivehis;bizi aydınlatırsa okuruz..Öğrenmeye kapalı değiliz ama nasıl yapacak bunu,bilmiyorum..
300-500 Yahudi olsa,neyse ama milyonlarca Yahudi öldürüldü..Bunun arkasında nasıl Yahudiler olabilir?6 milyon bana pek inandırıcı gelmiyor, dahası bunların öldürülmesi sırasında Amerikan hava kuvvetleri ve İngiliz RAF neden müdahale etmemiş buda hala cevap bekleyen bir soru.
Sevgili Turdur;yine mi dış güçlere geldik:D
Dış güçler müdahale etmek zorunda değil ki..Savaş olması,kan dökülmesi,dış güçlerin hep hoşuna gider..Bu yüzden seyretmiş olabilirler,ne bileyim:D
Sevgili Turdur;yine mi dış güçlere geldik:D
Dış güçler müdahale etmek zorunda değil ki..Savaş olması,kan dökülmesi,dış güçlerin hep hoşuna gider..Bu yüzden seyretmiş olabilirler,ne bileyim:D
Evet dış güçler. Bunlar zaten savaşın içindeydi. Ama daha daha dış güçlerde yazabilirim.
Kampların detaylı görüntüleri ve istihbaratları ellerindeyken her nedense müdahale etmediler. Hemde hava üstünlüğü kurdukları halde. Bunlar sonradan ortaya çıkan belgeler. Cevap olarak iddia edilenler arasında, Stalin'in belli bir bölgede ki etniği temizlenmesinin beklemesi, RAF ve Amerikan hava kuvvetlerinin İsrail'in kuruluşu için detaylı temizliğe müsaade etmesi. Aynı bugün ki gibi düşün, Suriye'li mültecilere kapıları kapalı ancak işe yarayacak olanları ayıklayıp almaları gibi. Nazi'lerin bütün Yahudilerin mallarına el koymaları ancak bunların zaten Amerika'nın eline geçecek olması. Savaşın en kritik günlerinde üretim tesislerinin vurulmaması. Çünkü bu tesislerin zaten ele geçirileceği vs. Yani savaş bitmeden zaten kazandığını bilenler nedense bazı yerlere dokunmamışlar ve hatta cinayetleri Nazi'lere işletmiş oldular. Hala açıklanamayan sebebiyle Dresden Bombardımanı ve toplama kamplarında üretilen bütün tıbbi teknolojiye el konulması vs.
Felâsife
06-01-2019, 01:12
Çok acayip bir iddia bu..Sevgili bilgivehis;bizi aydınlatırsa okuruz..Öğrenmeye kapalı değiliz ama nasıl yapacak bunu,bilmiyorum..
300-500 Yahudi olsa,neyse ama milyonlarca Yahudi öldürüldü..Bunun arkasında nasıl Yahudiler olabilir?
Eskiden olsa zordu bu işler malum ama dijital çağda bilgi çok sorun olmaz, yeter ki doğru bilgi olsun. Öteki türlü sanırım bu iddia kendinden ziyade, bunun zaten konuşulduğunu söylemesi-ki neler söyleniyor, ediyor tabii bende merak ediyorum.
İspanya örneğini (https://odatv.com/endulus-muslumanlari-ve-yahudi-surgunun-gercek-yuzu-0205101200.html) okuyunca banada imkansız şeyler gibi gelmedi ama tabii tek bir kaynak böyle dedi diye inanmak saflık olur, ama bakalım zamanla neler çıkacak, ya da çıkmayacak.
Eskiden ne güzel inanıyorduk, bilgiye ulaşım kısıtlıydı, dijital çağ denen şey işleri karman çorman etti, böylede olmaz ki. :third:
Şüpheci Dinsiz
06-01-2019, 08:50
Raconda gidenin arkasindan konusmak yok.
Natan iyi cocuktur. Bir ara alkol problemi vardi, alkolluyken yazdiklari asiriliklar icerebiliyordu. Biz idare ediyorduk, idare derken ustunu ortmek seklinde degil, alkolu biraktirmaya calisiyorduk, bunda kismen basarili olduk, kendisi de cok cabaladi, ABD'ye gitmeden once birakmisti.
Olaylari bilmeden , kisileri tanimadan, empati yapmadan yapilan yorumlar yuzeysel, cogunlukla da ahmakca-yuzeysel olur. Meseleyi iyi bilmeden neden fikir belirtirler hic anlamam. Ki, meseleyi iyi bilseniz bile bazen susmak daha erdemlidir.
ForumKirpisi
06-01-2019, 12:36
Natan iyi cocuktur. Bir ara alkol problemi vardi, alkolluyken yazdiklari asiriliklar icerebiliyordu. Biz idare ediyorduk, idare derken ustunu ortmek seklinde degil, alkolu biraktirmaya calisiyorduk, bunda kismen basarili olduk, kendisi de cok cabaladi, ABD'ye gitmeden once birakmisti.
Olaylari bilmeden , kisileri tanimadan, empati yapmadan yapilan yorumlar yuzeysel, cogunlukla da ahmakca-yuzeysel olur. Meseleyi iyi bilmeden neden fikir belirtirler hic anlamam. Ki, meseleyi iyi bilseniz bile bazen susmak daha erdemlidir.
Ben de iyi çocuğum üstüne arkadaşlıktan da siliyorsun! Benim alkol problemim de yok. :noidea:
Sosyopat olabilir ama gerçek anlamda ruhsal bir sıkıntısı var. Bu arada kendi toplumuna yabancılaştıran/düşmanlaştıran kişiler mutlaka psikolojik destek almalıdır.Mutlaka! Bkz. Adolf Hitler. görüşmeye gitseydin sana zarar verecekti @ahlaksız iyi ki gitmemişsin.
şiiişşt yüksek işlevli otistik
bilmediğin konuda ötme
sosyapat vicdansız olur
vicdansızlık ise empati yeteneğiyle ters orantılıdır
natan da bırak empati eksikliğini empati fazlalığı vardı
görüşmeye gitseymişmiş zarar verecekmişde bla bla bla
siktir lan
natan kendinden başka kimseye zarar veremez.
bu forum kendini akıllı zanneden gerizekalılarla dolu
bende kaybolcam hakkımda konu açın lütfen biraz değer görmek istiyorum ya. ben ölsem bırakın konuyu
foruma 1 byte eklenmez. 3-4 aktarma bi yere gidiyoruz bırakın konuyu milletin haberi olmuyor.
psikolojik destek alman lazım
konu dışı ps: pm'leri okumadan siliyorum. pm atacaksınız bunu dikkate alın.
ForumKirpisi
06-01-2019, 14:00
Şimdi ben ayrı bir yorum yapayım.
Genelde düşünen istenmez, küfür etmeyen de istenmez.
Tek düze bir kişi olmak istenir, çünkü onu anlamanız lazım.
Şimdi ilk dediğine etik manada %100 katılmakla beraber.
Neticede magazinsel olmayan yorum yapmak lazım istişare diye düşünün. Genel olarak Artur kişisine yazıyorum diye farzedin.
Artur kişisinin alkol bilinç altını dökmesini kolaylaştırmıyor mu? Artur acaba iyi taklidi mi yapıyor?
Artur alkollü girmesin o zaman siteye. Adil? Hate-speech evrensel istenmeyen olgu değil mi? Adam tarihi olgulara nefret söylemi yapıyor, sadece burada da değil, geçmişi bizi ilgilendirmez diye oto savunma yapacaksınız. Arkaplanı aşırı dincilikten dinsizliğe ve aşırı savunmalar buna extremizm diyorlar. Extremizm de istenmez uluslararası olarak.
Türkiye'de isteniyor extremizm. Admin admin kankası tanıdık vesaire. İşler hala böyle yürüyor. Tanımadık şut kıça tekme, deli, kripto, ajan, garip, yoksa gir düz ol. İster Amerika'ya ister Alaska'ya kendinizi değiştiremezsiniz, 3 ay - 1 yıl sonra orada da aynı şeyleri yaparsınız anlatabildim mi? Orada sesiniz de çok çıkar, memleketinize zararınız olur. Demokratik ve adil bir ortama Mossad,CIA girse zaten mekanizmalarını öyle güzel kurmuştur ki bir şey olmaz. Burdan millet meselelerine bağlayalım ordan Azteklere.
ForumKirpisi
06-01-2019, 14:10
psikolojik destek alman lazım
konu dışı ps: pm'leri okumadan siliyorum. pm atacaksınız bunu dikkate alın.
şaka yapmıştım. en azından burda küfretmemeyi becermişsin. can çıkmadıkça ümit kesilmez diye bir laf var, dip dönemde başkalarını üzmemen lazım. magazin oluyor gerçi :pop2: neyse mübarek herkesten banane ya lanet olsun içimdeki insan sevgisine.
Şüpheci Dinsiz
06-01-2019, 14:36
Natan hakkında kısa bilgi vereyim.
Bir havayolu şirketinde host olarak çalışıyordu, hemen hemen bütün Dünya ülkelerine defalarca gitmişliği vardır. En şikayetçi olduğu ülke Israil idi, oradaki herifler özellikle Türkiye'den ve Müslüman ülkelerden gelenleri ayırır, didik didik ararlarmış, kasten suçlayıcı-küçük düşürücü-bıktırıcı aptalca sorular sorarlarmış. Natan Israil pasaport memurlarından bu yüzden tiksinmişti. Natan'ınki uydurma bir nefret değil, fiilen defalarca yaşanmış tecrübelere dayanıyor.
Bir prof arkadaşıma(üstelik Yahudi kökenli) Israil pasaport memuru bir sürü ahiret sorusu sorduktan sonra, sırıtarak "yanınızda bomba var mı" diye sormuş, bizimki "var ulan" demiş, memur "nerede" diye sormuş, "kafamın içinde ulan, şimdi infilak edecek" diye cevap vermiş. Bizimkini kenara ayırmışlar, istihbaratçılar akşama kadar "bomba nerede" diye sorguya çekmişler, ilk uçakla geri göndermişler.
Natan'ın anlamadığı şuydu; Israil'de şahin kanadı hükümet ediyor, bu şahin herifler azınlık olduğu halde her nasılsa hep onlar seçilip hükümet ediyorlar, para onlarda olduğu için olmalı. Israil halkının hepsi bunlar gibi cani-zorba-katil değil. Necati Cumalı'nın "Yakubun Koyunları" adlı kitabını okuyun.
--/--
Nihilist iyi demiş, Natan ASLA kimseye zarar verebilecek bir çocuk değildir.
--/--
Demek Natan Ahlaksız'ı tuzağa düşürür denize atarmış, böyle olaylar olurmuş. Çok küçüksünüz çok, bunun farkında değilsiniz. Gözümde yok hükmündesiniz.
--/--
NikolaTeslis,
Sana da el uzatıldığının farkında değilsen iddia ettiğin kadar zeki değilsin demek ki.
şaka yapmıştım. en azından burda küfretmemeyi becermişsin. can çıkmadıkça ümit kesilmez diye bir laf var, dip dönemde başkalarını üzmemen lazım. magazin oluyor gerçi :pop2: neyse mübarek herkesten banane ya lanet olsun içimdeki insan sevgisine.
kahkahayla gülerim ben bu iletiye
''küfür etmemeyi becermek''
bunu becermeme gerek yok.
çünkü beceremediğim için değil canım öyle istediği için küfrediyorum
dipde değilim
psikozla karışık mani dominant mix cycle
az rastlanan bi durumdur
anlamaya aklın yetmez, değil ki yaşamaya
ForumKirpisi
06-01-2019, 14:56
NikolaTeslis,
Sana da el uzatıldığının farkında değilsen iddia ettiğin kadar zeki değilsin demek ki.
baştan beri bunu söyleseydin işte de anlasaydık ben sen değilim ki senin ne bildiğini bileyim. internette tanışanlar adam vuruyor, vurmuyor mu?. biz ne bilelim. ben sizi tanımıyorum ki internetten gördüğümüz üzere yorum yapıyoruz aynı senin bana yaptığın gibi. analiz ettiğimiz veri 3,5 yerden sağlam da değil. sen hazır hazinesin sizin gibiler bildiklerini paylaşmayıp ketum vaziyette imalı yorumlar atmak yerine baştan olayı açıklasalar, ben zaten seni arkadaş olarak eklemek istememin sebebi seni sevip saygı duymam, sen istediğin gibi anla. herkesi de seviyoz gerçi. kötü mü kötü mü :noidea:
ForumKirpisi
06-01-2019, 15:16
kahkahayla gülerim ben bu iletiye
kahkaha attıysan başardık güldürmeyi o da bişey benim için. zaten senin bu düşüncelerini yönlendiren şeyler hormonlar, sen değilsin ki.
seni anlasam zaten sen olurum. sen beni ben seni anlayamam.
@şüpheci Hacı ben zeki olduğumu iddia etmiyorum, zeki olsam sitede magazin konularıyla ilgilenmezdim. Herkes zeki diyor bilmiyorum o sizin takdiriniz. Değilsem de senin taktirin.
İsrailde o olanlar doğrudur hatta hapse de atılırsın her türlü şerefsizlik vardır, bu şahin kanat hile yapıyordur bence seçim için bunları kimse de sevmez, İsrailin serseri kesimi yobaz kesimi de sevmez ne bileyim kim veriyor gerçekten?. Benim bi kaç İsrailli arkadaşım var, Türkiyede biz onların bize yaptığının hiç birini yapmıyoruz. Bu yüzden büyük memleketiz Anadolu farklı boşuna demiyorum. Bizim doğamızda, ayrımcılık ırkçılık yoktur kültürümüzde adaptasyonumuzda yok çünkü biz geçmişin Amerikasıyız. şahin kanat Nesim Malki falan bunlar öldürmedi mi? Üzeyir Garih? Bizimkilerin haberi var zaten o olmadan bop olmaz :D . İsrailde T.C. yıldırma, mavi marmara olayından sonra oldu bu olaylar. Bizim bop müdavimlerinin sorun çözmek yerine körüklemek gibi yetenekleri de var. Biz yazıyoruz işte, mısır patlatın yiyin bu arada.
Musevilere daha da daha da zorluk çıkarırlar. Sen olayı biliyorsun.
kahkaha attıysan başardık güldürmeyi o da bişey benim için. zaten senin bu düşüncelerini yönlendiren şeyler hormonlar, sen değilsin ki.
bi kere tek taraflısın
düşüncelerimin de hormonlarımı yönlendirme ihtimalini baştan yok saymışsın.
ben ve hormonlar
bu tarz bütün ile bütüne ait bir parçanın''ve'' bağlacıyla bir araya getirildiği sonra da bütünün parçasına indirgenmeye kalkışıldığı cümlelere bayılıyorum.
ForumKirpisi
06-01-2019, 15:47
bi kere tek taraflısın
düşüncelerimin de hormonlarımı yönlendirme ihtimalini baştan yok saymışsın.
ben ve hormonlar
bu tarz bütün ile bütüne ait bir parçanın''ve'' bağlacıyla bir araya getirildiği sonra da bütünün parçasına indirgenmeye kalkışıldığı cümlelere bayılıyorum.
düşüncelerin hormonlarını idare edebilseydi böyle yapmazdın. alkolde tavsiye etmiyorum. o yüzden kendisi olmayan ve kayırılan birisine karşı geyik de yapamıyorum artık. yine de seni sevdiğimi bilmeni isterim <3.
daha fazla kırmamak adına bişey yazmayak ya da sen söv ben yazmiyim. :smash:
düşüncelerin hormonlarını idare edebilseydi böyle yapmazdın. alkolde tavsiye etmiyorum. o yüzden kendisi olmayan ve kayırılan birisine karşı geyik de yapamıyorum artık. yine de seni sevdiğimi bilmeni isterim <3.
daha fazla kırmamak adına bişey yazmayak ya da sen söv ben yazmiyim. :smash:
alkol kullanmam kafasını hiç sevemedim
birlerinin beni kayırıp kayırmaması benim umurumda değil,
ama senin bu çeşit bi atıf yapma gereği hissetmen muhbir karakterine sahip olduğuna dair emareler içeriyor.
ben sevimsiz bi adamım. beni sevmen için tek bir gerekçen bile yok.
sen yazma zaten, senin motivasyonun belli.
https://www.youtube.com/watch?v=XPC7La-244E