PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : aşıya karşı çıkan gazeteci aşı olmadığı için öldü

karakedi
07-01-2019, 15:55
ilginç bir durum hakikaten. aşıya şeytan işi olduğu için karşı çıkıyormuş. demek ki modern bir ülkede, üstelik dışa açık bir meslekte olmak da cahil kalmayı önlemiyor.

son yılarda türkiyede de AKP döneminde aşı karşıtlığı yükseldi. umarım ibretlik olur. insanlığın yüzyıl önce kanıtladığı ve kullanıyor olduğu bir şeye karşı çıktığı için böyle genç yaşta ölmek gerçekten tarif edilemez bir cahillik, hatta ahmaklık.

ABD'de Fox News kanalının siyasi yorumcusu ve aşı karşıtlığıyla bilinen 26 yaşındaki Bre Payton, grip virüsü H1N1 ve menenjite bağlı komplikasyonlar yüzünden öldü.

Perşembe günü bir arkadaşı tarafından evinde baygın halde bulunan Payton'un aynı gün kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklandı.

Bre Payton, 2011 yılında yaptığı bir yorumda aşı karşıtı olduğunu ilan ederek "Aşılar iblistir" demişti.

Payton'un ölümünün ardından sosyal medya kullanıcıları gazetecinin aşı olsaydı erken yaşta ölümünün önlenebileceği yorumlarında bulundu.

http://haber.sol.org.tr/sites/default/files/styles/newsimagestyle_615x410/public/payton1.jpg

http://haber.sol.org.tr/dunya/asi-karsitligiyla-bilinen-abdli-gazeteci-26-yasinda-gripten-oldu-254269

ForumKirpisi
07-01-2019, 16:16
Dandik aşı getiriyorlar bize. Onların aşı yine iyi.
Bizimkiler çok yıllık ucuz. Ben hiç olmuyom aşı uzun süredir. Grip aşısı da olmuyoz, anam doktor o da olmaz.
Millet beslenmesini falan bilmiyor, tuna mayo diyoruz, tahin diyoruz. Dağ çileği reçeli. Tam buğday ekmek.
Hala gidip tost yemeyin.

Felâsife
08-01-2019, 00:05
ilginç bir durum hakikaten. aşıya şeytan işi olduğu için karşı çıkıyormuş. demek ki modern bir ülkede, üstelik dışa açık bir meslekte olmak da cahil kalmayı önlemiyor.

O cahillikten değildir büyük ihtimal, bilakis bu grip virüsü yüzünden dönen dolaplardan dolayı karşıdır, Amerika'da sırf dr. lar bu aşıya dava açmışlardı, zira dr.lar da kullanacak diye zorunlu hale gelmişti filan. Sonra ne oldu bilmiyorum, FDA ayarı çekmişti büyük ihtimal.
Dr. ar istemiyorsa, spiker istememiş çok değil. Bu aşı öyle yüz yıl önceki aşılar kadar masum da değil.
Aşıya karşı olan dr.lar Türkiye de vardı, hatta yazılarını okuyunca şaşırmıştım da, gerçi artık yoktur, hapis cezası (https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/asi-olmayi-reddedene-bir-yil-hapis-2392681/) bile varmış anladığım.

karakedi
08-01-2019, 00:19
belki dediğiniz gibi de olabilir bilmiyorum. o şekilde düşünmemiştim. aşı yaptırmıyorsa en azından tahlil yaptırsaydı rahatsızlığı ciddileşince. böyle pat diye mi gitti acaba...

bir keresinde de yeni doğmuş bebeğine çok farklı bir diyet uygulayan bir amerikan ailesi okumuştum. belki bir yetişkinin bile şüpheyle uygulayabileceği tarzda bir diyet. bebeğe uygun olmadığı şüphesiz. aslında amerikada ulusal beslenme konseyi gibi bir şey var. fakat onlarda da cahilliğin farklı bir level'ı söz konusu.

"ictenlik"
08-01-2019, 00:30
Bizimkiler çok yıllık ucuz. Ben hiç olmuyom aşı uzun süredir. Grip aşısı da olmuyoz, anam doktor o da olmaz.
Millet beslenmesini falan bilmiyor, tuna mayo diyoruz, tahin diyoruz. Dağ çileği reçeli. Tam buğday ekmek.
Hala gidip tost yemeyin.

Çiçek aşısı, çocuk felci aşısı ve belki kızamık aşısı , bazı aşıları anlıyorum ama grip aşısı demek beni ürkütüyor
ya da şöyle
Aşılarla ilgili duyduğumuz olumsuz yorumlar ya da aşı civa otizm gibi bağlantılar ya da bunun bağırsakta harabiyet, sızdırma geçirgenlik ve sonra yaşam boyu süren ağır sorunlar hatta otoimmün sorunları üretebileceği yaygaraları ve savları-söylevleri bir yana;

Grip aşısı demek ben bir dağcıyım ama tepelere helikopterle giderim demek gibi mi?
Yani oto-immün /bağışıklık sistemi denen ne yapacak? ve olacak?

Bir de Kapitalizm denilenin ahlakı gündeme geldiğinde önce virüsü sonra aşıyı üret gibi bir sorun ve çıkmaz var

Bir de haber manidar. Hiçe yakın bir olasılık bile olsa komplo ihtimalini sormadan ve düşünmeden edemiyor insan...

Aşı fikir olarak şu mu?
Grip virüsü artık dünya da olmayacak-tüm virüsleri öldürüyoruz...
İnsana artık gribe yakalanmayacak bir bağışıklık eklemliyoruz.
Yani artık insanlar gribe yakalanmayacak
Sanırım bunlar değildi
Ya da çocukken bir kez aşı olup artık hiç ve bir daha asla grip olmayacaksın ya da 10 sene de bir bu aşı tekrarlanıp bir daha grip yok

Ya da grip olmama bağışığı ve aşısal bağışık sana-genetiğine ve genetik işleve kadar uzanacak ve nesillerin de artık aşı olmayacak ve ya da gribe tutulmayacaklar

Bunlar değil ..aşı nedir?

HIV e neden aşı yok var mı?
Otizm ya da tüberkülozun aşısı da olacak mı?

"Bu aşıda bence biraz Kapitalizm kokuyor"

Çekilen otoimmün sorunlar bağışıksızlık ya da diğer ölümler yanında aşısızlıktan ölüm? mü?

Oto-immün denilenin zayıflatılması ile üretilen sorun ya da dolaylı ölüm ya da yaşam bezginliği ve yaşam kalitesi (ve pasifizasyonu) sorunları yanında gripten ölümlerin hiç olduğunu olacağını önsayıyorum..

H1N1 i ben yenemezsem genetiğim yenemez
Bir kere genetik savımı çürütüyorum ve genetiğimi değersizleştiriyorum.. Neslimi de ve genetik geçişimi ve akışımı da

Felâsife
08-01-2019, 00:35
belki dediğiniz gibi de olabilir bilmiyorum. o şekilde düşünmemiştim. aşı yaptırmıyorsa en azından tahlil yaptırsaydı rahatsızlığı ciddileşince. böyle pat diye mi gitti acaba...
Bilemiyorum bende tabii, ama sağlık konusu deyince, Amerika da işler bir tuhaf yürüyormuş, bir kaç belgesellerini seyretmiştim.
Ama bu haberi kullanarak, bakın aşı olmazsanız ölürsünüz diye bir reklamda yapılabilir. Zaten ilaç sektörün de işler korku ile yürütülüyor.

Felâsife
08-01-2019, 00:54
Çiçek aşısı, çocuk felci aşısı ve belki kızamık aşısı , bazı aşıları anlıyorum ama grip aşısı demek beni ürkütüyor

Ürkmekte haklıyız, popüler şekilde çıktı piyasaya, esti geçti sonra İngiltere de hükümet halktan özür diledi, ilaç şirketlerinin oyununa geldik, paniğe sebebiyet verdik diye, sanırım başka ülkelerde de oldu böyle itiraflar, sonra duruldu grip fırtınası. Sonra başka isimler filan girdi araya. Ama daha sakin ilerledi. Bu virüsün laboratuvar ortamında bile geliştirildiğini iddia edenler oldu, normalde virüs böyle hızlı yayılmazmış.

Artık o kadarını bilmem ama bunu her sene oluyorsan bu zaten aşı değil benim anladığım, çiçek aşını 1 kere olduk bitti.
Fakat grip olayında her sene olma durumu var birde. Gerçi ona da bahane var galiba, virüs aşıya bağışıklık kazandı diye, başka ilaca geçiliyor.

Bağışıklık sistemine gelince, bana sorarsan şu an ki diyet işleri bile onu çökertmese bile, geriletmeye yönelik işliyor. BS azalsın ki ilaca bağımlı kalsın.
Ömür boyu diyet mi olur? problemi çözene kadar devam etmeyi anlarım ama ölene kadar devam diyeti anlayamıyorum.

karakedi
08-01-2019, 00:57
ilaç endüstrisi bugün ilaç devlerinin elinde olduğu, hatta bazı bilimsel araştırmaları da kendileri finanse ettiği için emin olamıyoruz işte.

bu konuyu küba'ya versen hemen çözerler. tıpta ellerindeki imkana göre çok ilerlemi bir toplum. belki çözmüşlerdir de bilmiyoruz. kanseri çözdüklerini söylüyorlar.

ForumKirpisi
08-01-2019, 01:29
Çiçek aşısı, çocuk felci aşısı ve belki kızamık aşısı , bazı aşıları anlıyorum ama grip aşısı demek beni ürkütüyoa

Dediklerinin tamamına imzamı atarım. İlk grip ilacını kaçak olarak TRde kullanan benim.oseltavimir olanı. Bu ilaç virüs gelmeden çıktı. Ben kansız ishalli amipli dizanteri tarzı geçirdim kuş gribi annem hastaneden eve taşımış. İlacı el altından firmacı getirdi. 25kr poşet daha önemli. Patentler eski pentagoncularda.

Felâsife
08-01-2019, 01:59
ilaç endüstrisi bugün ilaç devlerinin elinde olduğu, hatta bazı bilimsel araştırmaları da kendileri finanse ettiği için emin olamıyoruz işte.

İmzam da ki yazıya bile ilham oldukları için, şüphem bile kinayendir, sektörle aram iyi değildir yani, :biggrin1: kendilerini yeni dünyanın gizli dini olarak görürüm de birazcık.
Bu sektörde ki kurbanların da, pek kimsenin umurunda olacağını sanmıyorum.
PA-RA! ara sıra kan ister çünkü.

Sevgiler

"ictenlik"
08-01-2019, 02:27
Ürkmekte haklıyız, popüler şekilde çıktı piyasaya, esti geçti sonra İngiltere de hükümet halktan özür diledi, ilaç şirketlerinin oyununa geldik, paniğe sebebiyet verdik diye, sanırım başka ülkelerde de oldu böyle itiraflar, sonra duruldu grip fırtınası. .

Şimdi dün çiftçiler domatesleri ısıtmak için soba yakıyorlardı-mış Muğla da ,bunu diyoruz.
Oto-İmmün denilen oto mu olmalı? oto olmalı bunu diyoruz
Oto olmazsa oto olmaz bunu diyoruz
Manuel immün sistemi olur-du

Oto direnç oto dirençtir. Oto olmayan oto değildir
İmmün pasifizasyonu mu aşılanıyor bunu diyoruz

--
Aşı konusunda bilgi sahibi değilim komplo yazmak istemem bu konuyu çözümleyecek yeterlilikte ve derinlikte değilim, sağlık uzmanı değilim. kaba olmak, tepki çekmek ve haddimi aşmak istemem. bu benim bireysel bilincim ve tercihimdi, olmamayı ve ölmeyi de belki yeğlerdim bilmiyorum ve tam emin değilim, bu konu da yetkin değilim
bu konu da tam net ve açık bir felsefe ve yeterli bilgi ,donanım geliştirmediğimi ve yeterince araştırma yapmadığımı, serbest düşünüp çalakalem yazdığımı kabul ediyor ve önsayıyoruz da.
bu konudaki yorumlarda bilgi tabanımın yetersiz olduğunu ve belki komplocul uçlarlı reflekslerle hazırcı yazdığımı ve bunun altında çıpanoğlu arıyor olabileceğimizi ya da bunun insanlık yararı refleksiyle üretilip üretilmediğinden tam olmasa bile sonucunun bu olup olmayacağından dürüst şüphe ve çekince duyuşumuzu ifade ediyor -aslını bilmek isteyişimizi ekliyor ve ya da işin uzmanının konuşması, araştırması ve tartışması gerekeceğini kabul ediyor ve bilgi edinme -bilme- hakkımı/özgürlüğümü kutsuyorum-kutsallaştırıyorum ve bunu kurumlaştırıyorum/kurumsallaştırıyorum...

Sağlıksız bir ömür geçirdim.... Günah keçisi arıyor ve aramıyorum...
Metalsiz aşı oluyormuş ne ben bunları bilmiyorum. Kimi mikrop vermek zararlı diyor , bir sürü ayrıntı var. bir de ezik mikrop veriliyor. Bağışkanlık tam mikropla, tam zamanında tam donanımlı tam mikropla savaşsın canım, güçlü olur...

@Azımsanmış mikrop ve homeopatik mikrop...
@Antiviral efekt...

ne denir bilmiyorum....
aşı olmamış ve h1n1,5 tan ölmüş işte...

Neva
08-01-2019, 11:50
Dini sebeple karsi cikmis olabilir.

kartopu
08-01-2019, 13:14
ABD'de Fox News kanalının siyasi yorumcusu ve aşı karşıtlığıyla bilinen 26 yaşındaki Bre Payton, grip virüsü H1N1 ve menenjite bağlı komplikasyonlar yüzünden öldü.

Tercih onun, 26 yaşında daha günah işlemeye başlaması çok olmamış ne kadar yaşlı giderse o kadar günah yükü ile gider Allahına kavuşmuş. Her kes onun yolunu izleyecek değil, keyfi bilir.
ABD de cahil yok diye bir şey yok din yokta değil. ABD de alt sınıflarda din ağırlıklı üst sınıflarda ateizm ağırlıklı.

Turdur
08-01-2019, 13:19

son yılarda türkiyede de AKP döneminde aşı karşıtlığı yükseldi. umarım ibretlik olur. insanlığın yüzyıl önce kanıtladığı ve kullanıyor olduğu bir şeye karşı çıktığı için böyle genç yaşta ölmek gerçekten tarif edilemez bir cahillik, hatta ahmaklık.

Aşılarla insanları hasta ediyorlar çünkü, ilaç simsarlarının tuzağına düşmemek için bu kişi aşı olmamış ancak ölmüş. Neden öldü, o aşı gerçek aşı mıydı bilemeyiz.
Zamanında Türkiye'de çiçek aşısı yâda çocuk felci aşısı adı altında yapılan aşılar yüzünden bir neslin bebekleri bugün çocuk felci geçirmiş olarak yaşıyorlar.
Bu kişinin yaptığı cehaletten değil güvensizlikten..

ilahimasal
08-01-2019, 13:33
1950 li yıllarda bizim köy ve çevresinde çiçek sebebi ile her köyden onlarca bebek çocuk ölmüş Devlet ÇİÇEK AŞISİ ile milyonlarca insan hayata tutunmasını sağlamış. Son 40 senede Çevremde çiçekten öldü diyen yok.

Bu aşıyı bulan
Bu aşıyı gönderen
Bu aşıyı getiren
Bu aşıyı yapan tüm canlara minnettarım.

Varolun.

Hangi aşı olursa olsun Aşı iyidir. Kesinlikle ihmal etmeyin...

Dip not : sanırım abd de bulunmuş bu çiçek aşısı ve bunu tüm insanlıkla paylaşmışlar .

Turdur
08-01-2019, 14:16
Yanlış aşısıyla karartılan hayatlar
Memet Ada, Bozcaada'nın neşesiydi. Şimdi SSPE hastalığı yüzünden yatakta. Türkiye, hatalı aşı yüzünden SSPE cehennemi oldu.
http://www.radikal.com.tr/saglik/yanlis-asisiyla-karartilan-hayatlar-1044667/

Yıllar önce memleketlerinde oldukları bayat aşı Vanlı üç gencin hayatının kararttı
https://www.habervaktim.com/haber/424844/bayat-asi-hayatlarini-karartti.html

Aşı sonrası öldüğü iddia edilen bebek toprağa verildi
http://www.hurriyet.com.tr/asi-sonrasi-oldugu-iddia-edilen-bebek-topraga-v-40442453

-

Aşının faydalı olup olmaması ayrı bir konudur, aşı yüzünden sakat kalan on binler var Türkiye'de.

ForumKirpisi
08-01-2019, 14:29
Aşının faydalı olup olmaması ayrı bir konudur, aşı yüzünden sakat kalan on binler var Türkiye'de.

Son 2 çiçek aşısı imha edilecekti noldu acaba 3 yıl önce falan galiba? 2015'te WHO yetkisizlik yüzünden Cerndeki kalan 2 aşıyı imha edememişti.
Çiçek aşısı en zorunlu durumlar hariç kesinlikle uzak durulması gereken bir durumdu. Teorikte 1 milyonda 1 ölüm ama sakatlıklar çok daha yüksek çıktı. Eğer bir köyde çiçek virüsü oluyorsa her evin ayrıca karantinaya alınması lazım. Bir de çiçek virüsünü öldürmenin alternatif ve kolay yolları bulundu.

Ben aşı karşıtı falan değilim de bize gelen aşılarda problem var. Bir kere ucuz versiyon problemi(burun damlası pahalı diye ağır metalli damardan aşı niye olayım? vereyim cepten pahalısını olayım değil mi?), ikincisi yıllık grip aşısı saçmalığı(grip aşısına karşıyım demek ki aşı karşıtıyım). Ömür boyu geçerli aşıları oldum, 5 yıllıkları da bi ara oluyodum artık olmuyorum o işin cıvkı çıktı. Eski aşılar gerçekten tehlike, olan forumun dedelerine geçmiş olsun diyorum :D kaynat kaynat aynı iğne giriyor bi kere hastalık riski. bizim zamanımızda en azından iğne ucu değiştiriyorlardı hatta şimdi her iğne ayrı ayrı geliyor.

Bizde bi cam şişe iğne var 1940lar üretimi, çelik kabı falan var onu gören travma geçirir 5 kilo çekiyo mübarek gülle gibi kola girse dağlar, o zaman öyle mikro ölçekte uç şekillendirme falan yokmuş koskocaman bir iğnesi var.

karakedi
08-01-2019, 14:57
sağlıktaki rezilliğin verili durumunu mutlak kabul edip bilimin aşı keşfini mahkum etmek doğru değil.

ben de size bu dincilerin aşı karşıtlığının yanlış uygulamalardan kaynaklanmadığını gösteren haberler bulup çıkartabilirim. ama geçmişte böyle açıklamlar yaptıklarını biliyorum. o yüzden zamanımı harcamayacağım.

bu sapkın, çağdışı kalmış yobaz düşüncenin sonu yok. zamanında sezeryana da karşı çıktılar. şimdi konu ne aşamada bilmiyorum. karşı çıkarken tabii ki peygamber efendimiz aşı olmayın dedi demiyorlar. işte sizin bulduğunuz haberleri de çarpıtıp kullanıyorlar.

önemli olan sağlığı dev ilaç şirketlerinin elinden, piyasa şartlarından kurtarmak. keza doktorları da. keza tezgahtar gibi çalışan ilaç mümessillerini de.

neticede aşı olmadığı için aşının sebep olduğu mikroptan ölmüş.

siz de aşı olmazsanız siz de ölürsünüz. bu kadar basit.

Felâsife
08-01-2019, 14:58
Aşı olayında vücut direnci düşükken de yapılması doğru değilmiş. Aşı zaten direnci düşürüyormuş, direnç düşükse iyice düşmesi durumu söz konusuymuş, Başımıza gelmişti oradan biliyorum, kızım ilk okuldayken okulda aşı oluyorlar, sonra ki bir kaç hafta bayağı sıkıntı çekmiştik. Başka çeken yoktu.
Sebebi de kızım zaten biraz gribmiş, hemşireler de aşıyı yapınca, iyice kötüleşmişti.
Diyeceğim düşük dirençli vücutta sıkıntı olabilir, buna da dikkat edilmesi gerekiyor.

karakedi
08-01-2019, 15:03
Diyeceğim düşük dirençli vücutta sıkıntı olabilir, buna da dikkat edilmesi gerekiyor.

bakın işte tıp bu demek. kişiye özel. onun kişisel direnç düzeyini bile bileceksin, tahlil yapacaksın, sohbet edeceksin. gerçek bir aile doktoru, mahalle doktoru olacaksın. şimdi hastaneye git, doktor 5 dakikadan fazla yüzüne bakmıyor. çünkü dışarısı (çoğu da antibiyotik yazdırmaya gelmiş) hastalarla kaynıyor. oturup dinleyecek vakit yok.

şimdi bu yaşanmış örnek üzerinden araştırmadan ahkam keserek aşı küçük çocuklarda zararlı, hatta belki kız çocuklarına haram? diyebilirdik.

karakedi
08-01-2019, 15:06
bu arada batı dünyası aşının bir türünü çerkeslerden öğrenmiş. yanlış hatırlamıyorsam 18yy sonları veya 1800ün başlarında bir avrupa elçisinin eşi türkiyede yaşadığı sırada çerkeslere dikkat ediyor. hasta olmuş birinin yarasına iğne batırıp onu sağlıklı kişiye batırıp çıkartıyorlar. avrupaya dönünce bunu bir doktora anlatıyor, oradan aşıyı buluyorlar.

Turdur
08-01-2019, 15:06

önemli olan sağlığı dev ilaç şirketlerinin elinden, piyasa şartlarından kurtarmak. keza doktorları da. keza tezgahtar gibi çalışan ilaç mümessillerini de.

neticede aşı olmadığı için aşının sebep olduğu mikroptan ölmüş.

siz de aşı olmazsanız siz de ölürsünüz. bu kadar basit.

Siz siz olun dikkat edin. Dayatılan ilaçlara ve tedavilere mecbur değiliz. Hem dev ilaç şirketlerinin katekullilerinden dem vurup hem de kabullenmek olamaz.
Bu aşı olayı bir nebze, fazla ilaç satmak için üretilen hastalıklarda olabilir. Elimiz mahkum bırakılabilir. Bu apayrı bir konu, umarım bir gün forumda konusu açılır.

karakedi
08-01-2019, 15:25
evet o ayrı. o konuda haklısınız size katılıyorum. maalesef bizim vatandaş olarak direnme durumumuz yok. çünkü verilen ilacın gerçek ihtiyaç mı dayatma mı olduğunu anlamak için test yapmamız ve sağlık bilgisine ihtiyacımız olur. o da olmadığı için direnemeyiz.

ancak bağımsız tıpçılar, bilimadamlarına inanabiliriz. geçenlerde mesela bunun bir örneğini yaşadık. trakya bölgesinde devlet su havzalarında analiz yapmış. bölgeden gelen ticari atıkların metal birikimine, kansere yol açtığı sonucuna ulaşmış. bunun raporunu bir tıpçı açıkladı. şimdi 15 yılla falan yargılanıyor. hapse atılacak mı bilmiyoruz.

vatandaş bu arada kanser olmaya devam ediyor. bağımsız tıp, gerçek sağlık deyince de insanları fetö'cü damgası vuruyorlar. nasıl olacak bu iş. vatandaş nasıl direnecek?

biz burada makale paylaşarak atıyorum Novartis'i dile mi getireceğiz? getiremeyiz. onların insanlara ulaşım kaynakları bizden daha fazla. novartisi komple kaldırıp atmak lazım. halk sağlığının böyle kar amacı güden şirketlere teslim edilmesi doğru değil. hele türkiye gibi az gelişmiş ülkelerde felaket.

o kanser raporunu açıklayan doktora madalya takmamız lazım. adamı tutuklayıp hapse atıyoruz. tam osmanlı kafası.

Turdur
08-01-2019, 15:35
ancak bağımsız tıpçılar, bilimadamlarına inanabiliriz. geçenlerde mesela bunun bir örneğini yaşadık. trakya bölgesinde devlet su havzalarında analiz yapmış. bölgeden gelen ticari atıkların metal birikimine, kansere yol açtığı sonucuna ulaşmış. bunun raporunu bir tıpçı açıkladı. şimdi 15 yılla falan yargılanıyor. hapse atılacak mı bilmiyoruz.

Bu yazdığınız kişiyi medya göstermez ama aşı olmadığı için ölen kişiyi bütün dünyaya gösterecekler. Hem de haber değeri olmamasına rağmen.
Novartis dediğiniz firma Yunanistan'da rüşvet işine karıştığı için protesto edildi. Bütçenin yaklaşık %10'luk kısmını sömürüyormuş. İnsanlar hasta olacak ki ilaç satacaklar, nasıl olsa sigortada karşılıyor.
Bu konuda ki ölen kişi bu yüzden yani güvensizlik yüzünden aşı olmamıştır, belkide organik beslenen birisiydi ama öldü. Çarşaf çarşaf dünyanın gözüne sokacaklar şimdi bu haberi. Aşının ne olup olmadığını bilemeyecek kadar cahil birine benzemiyor sonuçta.

Felâsife
08-01-2019, 16:09
bakın işte tıp bu demek. kişiye özel. onun kişisel direnç düzeyini bile bileceksin, tahlil yapacaksın, sohbet edeceksin. gerçek bir aile doktoru, mahalle doktoru olacaksın. şimdi hastaneye git, doktor 5 dakikadan fazla yüzüne bakmıyor. çünkü dışarısı (çoğu da antibiyotik yazdırmaya gelmiş) hastalarla kaynıyor. oturup dinleyecek vakit yok.
Bilinen bir şeyi, deneme yanılma yöntemiyle öğrenmekte, pek hoş olmuyor.
Bahsettiğiniz şeylerde ki bir aksama, bir sürü sıkıntı dert olarak geri dönebiliyor. Bu açıdan bakınca, şartlar uygunsa aşı iyidir ama şartlar uygun değilse, iyi olmaz diyebilirim.

Ama öteki türlü klasik aşı değilde, popüler grip aşısı denen şeyi, birde her sene vurdurma meselesi var ki, o zaten aşı değil, o başka bir şey. Onu vurdurmamak aşıya karşı olmak bile değil.

Bir hastanın dr.u reddetme hakkı olduğu gibi, tedaviyi de reddetme hakkı da vardır, "hasta hakları" denen şey var ama insanlar bunu pek bilmez, bizde de var elbet bu, ben zaten bizdekini biliyorum. Bizde olunca bu başka ülkelerde hayda hayda vardır.

Şimdi tedaviyi reddetmek hakkı bâki ise, hasta tedaviyi reddetti diye o gerici olmaz, neticede bu bir "hak"
Tedaviyi kabul etti diye de ilerici olmaz, o da bir "hak"

Tercih insanın kendin de olmalıdır, başkasın da değil.

Normalde dünyada ölümünüzü isteme bile hakkınız var, bizde o hak yok gerçi ama acı içinde, yaşamak, makineye bağlı kalmak filan, sıkıntılı şeyler.

Diyeceğim alternatifler olması iyidir, öteki türlü iyice robotlaşma kaçınılmazdır. Bu da birilerinin istediği gibi at oynatması demektir.

Burada sektör diyorumya boşuna demiyorum, o sektör bu hakkı yok etmeye çalışıyor, bundan emin olabilirsiniz. Robot gibi ben sana taktir ettiysem onu kullanacaksın diyor.
Kullanmayınca gerici ilan ediyor...

Hasta hakkı ne oluyor, var mı, yok mu?
Sektör tüm hakkı kendinde görüyor, sektörün gazına gelmeyin derim.

Neyse, sektörü fazla kızdırmayayım arada sırada işimiz düşüyor kendilerine :D

Siz siz olun dikkat edin. Dayatılan ilaçlara ve tedavilere mecbur değiliz. Aynen.
Onlarca yıldır denenmiş şeylerde de fazla paranoya yapmamak lazım.
Ama öteki türlü şimdi aşı diye kakaladıkları şey tam bir sıkıntı bence. Üste dediğim gibi "Hasta hakkı" diye bir şey var, bunu öğrenmek lazım, bu çerçevede zaten, zorla kimse kimseye bir şey de yaptıramaz.

Bu meseleyi ilerici/gerici diye ayrıma taşımakta "hak" denen şeyin bilinmemesinden oluyor.
Mesele aslında "bilim" meselesi değil, "sağlık" meselesi, o da "hukuk" a giriyor.

Hep sektörün karıştırması bunlar. :biggrin1:

Sevgiler

ilahimasal
08-01-2019, 17:00
Aşıya karşı gardını alanlar cüppelinin durumuna düşmesinlerde.

İlaç piyasası ve aşı olayını şahsen birbirinden ayrı tutuyorum. İlaç sektörü özellikle antibiyotik konusunda karışık işler çeviriyor olabilirler....

Aşıda olduğu gibi organ bağışındada gerzek senaryolar yazılıp çiziliyor. Organ bağışına karşı olanların , organ ihtiyacı olunca en öne geçmek için TORPIL dahil olmak üzere her yolu denemeleride şaşırtıcı bir durum.

Aşı , organ bağışı gibi konularda toplumun bilinçsiz olduğu , özellikle dini olan bir kaç merkezden milletin kafasını bulandırmak için senaryolar yazdığını bilmek , beni bu konularda daha duyarlı olmaya yönlendiriyor.

Ideoloji ve saplantılı milliyetçilikleri bir kenara bırakırsak aşı , organ , kan bağışı gibi konularda çok duyarlı olalım.

Felâsife
08-01-2019, 21:55
Aşı , organ bağışı gibi konularda toplumun bilinçsiz olduğu , özellikle dini olan bir kaç merkezden milletin kafasını bulandırmak için senaryolar yazdığını bilmek , beni bu konularda daha duyarlı olmaya yönlendiriyor.
15 yıldır, hatta geçti bile, hastalığımla ilgili bir sitede aktif üyeyim, 10 yılı geçti oranın da yöneticilerinden biriyim, binlerce üyeye ve mesaja da sahibiz. Binlerce hikaye, sohbetim oldu sağlık ile ilgili.
Nete girmemin tek sebebi orasıdır, evim gibidir, ben burada yolcu gibi hissediyorum kendimi mesela. Diyeceğim sağlık meselesini sürekli takipteyiz.

Tek diyebileceğim, bu işlerin ilericilik veya gericilikle direk bağlantısının olmadığı, bu iş "hukuk" çerçevesinde ele alınmalı, tercih kişiye bırakılmalı, o da araştırmışsa yaptırmayabilir, hukukta da hasta hakkı (http://www.ttb.org.tr/mevzuat/index.php?option=com_content&view=article&id=182:hasta-haklari-yetmel&catid=2:ymelik&Itemid=33) denen şey var.
Geçen sene 10bin kişi bebeklerine yaptırmamış mesela. Nette çok yazıları var neden yaptırmadıklarına dair.

İnsanlara bilgilendirme bile yapılmıyor, oysa yapılması zorunlu ama yapan yok!
Karatay geçen sene "Aşı yaptırmayın, içinde alüminyum ve civa var, Alzehimer olursunuz" dedi. Bir sürü karşı atak geldi, bakanlık bildiğim kadarıyla soruşturma filan da açmadı. Açması gerekirdi açmadı sadece yalan filan dedi çıktı.
Bu metaller sıkıntılı şeyler, Alzehimer, otizim gibi beyin sorunlarına sebebiyet veriyormuş, şimdi bunu araştırıp kullanmayan kendi sorumluluğunu üzerine alıyor demektir.

Zaten pek çok şey de risk var, yok değil. (wlan, cep, pc vs.ler de radyasyon, denizlerde metal filan)

Bu olayın Bilim veya Din ile bir bağlantısı yok, zira karşımızda bir "sektör" var, bu adamlar devletlerle, üniversitelerle anlaşma yapıyorlar, bunları görmeyiz duymayız bile.
Ben şimdi desem ki Türkiye ilaç şirketlerinin üssüdür veya üniversite hastanelerine giderken 2 kere düşünün desem, bu tuhaf olur, çünkü sektör bunlarla çok sıkı fıkıdır. Gizli açık anlaşma yapıyorlar, sonuçta özerk yapılar, sektör Finasmanı sağlar, üniversite de onlara ortam hazırlar. Gül gibi geçinir giderler.

Son olarak bu adamların önünde ki tek şey o evrensel "hukuk", ah onu bir delebilseler, daha çok şey yapacaklar. Şimdilik böyle taktiklere başvurup algı peşindeler.

Toplumun bilinçsiz olduğunu ise canu gönülden katılıyorum.

Sevgiler

ForumKirpisi
08-01-2019, 22:08
15

Benim anam 35 yıllık doktor, yurtiçi dışı bir sürü konferansa eğitime katılmış, sürekli güncellemeler falan yapılıyor. Karataya sonuna kadar katılıyor, Karatay biraz aşırı gidiyor ama o da lazım. Şeker uyuşturuyor diyor evet uyuşturuyor. Ha yok elma, üzüm yemeyin falan diyo orası da abartım artık ya olmadı ölelim bi zahmet te gömsünler, abartmadıkça bi problem yok şeker hastası da değilsen.
Zeytinyağı mucize evet mucize.
Yıllık grip aşıları ticari tuzak ve grip virüsünü daha da güçlendirecek ve herkesi grip aşısı olmaya zorlayacak bi olay. Gereksiz antibiyotik kullanımı bi diğer olay. Her başı ağrıyan ağrı kesici, antibiyotik almasın bi zahmet. Her canı sıkkın anti depresan almasın. Bu ilaç olayı Amerikada tam bir pazar. TVlerde anti depresan reklamı falan.

Şimdi spreylere falan taktı millet.

ilahimasal
08-01-2019, 23:17
Bilinç diyoruz.

Eksik kelime haznemle bu kadar muhim bir konuyu nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama yinede bir şeyler söyliyeceğim.

Mış muş ile bu konuya dışarıdan bakılmaz.

Aşı bir devlet politikasıdır. Kesinliklede devlete bırakılmalı hiç bir şekildede özel tüzel gözetilmedende bunların arasındaki açık yada gizli hiç bir anlaşmaya araştırmayada , SENARYOCULAR mudahil müşteki olmamalı .

Neden ??

Bulaşıcı hastalıkların tamamı toplumu EKONOMIK , SOSYAL , KULTÜREL , hatta SOY SOP olarak yok edebilir. Geçmişte bunun örnekleri oldu. Tarihtede bunlar kayıtlı kayıtsız yaşandı.

Toplum hafızası bunları unutsada DEVLET ( ler ) hafızası bunları unutmaz ve tüm senaryocuların takıntılı durumuna rağmen kontrolü altına alır.

Bu kontrolün adıda AŞIDIR.

Bildiğimiz tüm sepici hastalıarın tamamı bir şekilde kontrol altında tutulmalıdır. Bu konuda HASTA HAKKİNDAN önce hasta olmaya aday olacak insanların HUKUKU düşünülmeli.

Bulaşıcı hastalıkları engellemek için bulunan her aşının içinde muhakkak bir şeyler vardır.

Şarbon , vereme , çiçeğe , hepatit vs aşısına civa katıyorlar diyen aptala yooooo direk bu hastalıkların mikrobunu seyreltip bağışıklık güçlensin diye insana veriyorlar demek gerekir.

Civa katıyorlar diyen aptala , bu aşılar olmazssa Alzehimer olmaya aday insan bulamayacaksın demek isterdim.

Devlette olsan kişide olsan tercih yapacak olsan
Toplu ölümler mi olsun. Alzehimer mı olsun ?

İşte burada devlet aklı ve politikası , kişilere bu konuda engel olmasınlar diye fırsat vermemeli. Vermiyorda zaten.

Kanser kötü , diger hastalıklarda kötü. Ama sepici hastalıklar çoookkk ama çok kötü... dedim ya toplumları yok eder.

Hani senaryo yazanlar var ! Bunu yapanlar para kazanmak için yapıyorlar yada millete kötü şeyleri enjekte ediyorlar diyorlar ya HIÇ kusuruma bakma felasife SİEEE diyeceksin.

Ulan mallar bu aşı üretenler para kazanıyor bu iştende , başka mallarını satacakları müşterilerini neden yok etsinler..... toplum onlara devlete lazım. İş güçlerini müşterilerini neden yok edecek bulaşıcı hastalıklara kurban etsinler..

Felasife devlet aşı konusunda her daim haklıdır ve yanında durmak. Hatta bu konuda işlerine karışmamak en iyisidir...

Felâsife
08-01-2019, 23:20
Yıllık grip aşıları ticari tuzak ve grip virüsünü daha da güçlendirecek ve herkesi grip aşısı olmaya zorlayacak bi olay.
Hiç şaşırmam.
Burada ki başka şeyde bizim yerli aşımız da yokmuş, 1800 lerin sonunda 3 aşı üreten ülkeden biriymişiz, Cumhuriyetin ilk yıllarında 22 çeşit aşımız varmış ama teknolojiye ayak uyduramama yüzünden, kapatmışız dükkanı.
Daha yeni yeni 2 aşı yapmak için (https://www.medimagazin.com.tr/guncel/genel/tr-prof-dr-mehmet-ceyhan-gelecek-yildan-itibaren-yerli-asi-kullanilacak-11-681-79508.html) kollar sıvanmış.

ForumKirpisi
08-01-2019, 23:42
türkü çocukluk dönemi aşılarını yaptırmak lazım çocuklukta yaparsan zaten kimseye bişey olmaz 1 kerelik, biz diğer aşılar kısmındayız. çocukluk aşılarını yaptırmak, muhteşem sağlık bakanlığımız milleti kobay olarak kullanmak yerine en uygununu ve tazesini getirirse tabi zorunlu ve ücretsiz olmalı.

amerikada ağızdan damlayla yapılan aşılar bize damardan geliyorsa burda bi problem vardır. reis çok istiyorsa onları kendine yapsın kaba etten. biri tanesi 1.2 dolar biri 25 cent diye gidip 25 centlik olanı alıyorlar.

sıkıntı stres aşısı bile çıkacak duruma gelinmişti. grip aşısı olup grip olanlar her yerde. tartışma burada başlıyor.
her metal yarasında tetanoz olunmalı mı vesaire...

Felâsife
08-01-2019, 23:48
Felasife devlet aşı konusunda her daim haklıdır ve yanında durmak. Hatta bu konuda işlerine karışmamak en iyisidir...

Devlet haksız diyen yok "hukuk" var "Hukuk" O hukuku da koyan DEVLETTTT....
Devlet zor-la-ya-mı-yor.

Boğazıma kadar bu işin içindeyim, sektörü biliyorum da söylüyorum. Sağlık işi sadece bilimin işi değildir.
Aksine inanan adı üstünde inanır, olayı bilmez!

Yazdığımı okumuyorsun ki? Klasik Aşı konusunda "paranoya" yapmaya gerek yok dedim, bunlar denenmiş, ispatlanmış şeyler ama bu grip aşısı dedikleri şey yeni bir şey "aşı değil", her sene aşı mı olur(?)
Soruyorum her sene aynı şeyden aşı mı olur?
Çiçek aşısını 1 kere oldun bitti, HepatitB, tetanoz, vs. her sene mi oluyorsun?

Aşının görevi 1 kere olunca o şeyi PUFFFF eder. Bağışıklık sistemin onu artık tanır ve bir daha rahatsız etmez, olayı bu aşının....

Aşı olunca ölür kim dedi? en iyisi hiç yazmayayım, takılmışsın görmüyorsun.

Neva
09-01-2019, 00:11
15 yıldır, hatta geçti bile, hastalığımla ilgili bir sitede aktif üyeyim, 10 yılı geçti oranın da yöneticilerinden biriyim, binlerce üyeye ve mesaja da sahibiz. Binlerce hikaye, sohbetim oldu sağlık ile ilgili.
Nete girmemin tek sebebi orasıdır, evim gibidir, ben burada yolcu gibi hissediyorum kendimi mesela. Diyeceğim sağlık meselesini sürekli takipteyiz.

Tek diyebileceğim, bu işlerin ilericilik veya gericilikle direk bağlantısının olmadığı, bu iş "hukuk" çerçevesinde ele alınmalı, tercih kişiye bırakılmalı, o da araştırmışsa yaptırmayabilir, hukukta da hasta hakkı (http://www.ttb.org.tr/mevzuat/index.php?option=com_content&view=article&id=182:hasta-haklari-yetmel&catid=2:ymelik&Itemid=33) denen şey var.
Geçen sene 10bin kişi bebeklerine yaptırmamış mesela. Nette çok yazıları var neden yaptırmadıklarına dair.

İnsanlara bilgilendirme bile yapılmıyor, oysa yapılması zorunlu ama yapan yok!
Karatay geçen sene "Aşı yaptırmayın, içinde alüminyum ve civa var, Alzehimer olursunuz" dedi. Bir sürü karşı atak geldi, bakanlık bildiğim kadarıyla soruşturma filan da açmadı. Açması gerekirdi açmadı sadece yalan filan dedi çıktı.
Bu metaller sıkıntılı şeyler, Alzehimer, otizim gibi beyin sorunlarına sebebiyet veriyormuş, şimdi bunu araştırıp kullanmayan kendi sorumluluğunu üzerine alıyor demektir.

Zaten pek çok şey de risk var, yok değil. (wlan, cep, pc vs.ler de radyasyon, denizlerde metal filan)

Bu olayın Bilim veya Din ile bir bağlantısı yok, zira karşımızda bir "sektör" var, bu adamlar devletlerle, üniversitelerle anlaşma yapıyorlar, bunları görmeyiz duymayız bile.
Ben şimdi desem ki Türkiye ilaç şirketlerinin üssüdür veya üniversite hastanelerine giderken 2 kere düşünün desem, bu tuhaf olur, çünkü sektör bunlarla çok sıkı fıkıdır. Gizli açık anlaşma yapıyorlar, sonuçta özerk yapılar, sektör Finasmanı sağlar, üniversite de onlara ortam hazırlar. Gül gibi geçinir giderler.

Son olarak bu adamların önünde ki tek şey o evrensel "hukuk", ah onu bir delebilseler, daha çok şey yapacaklar. Şimdilik böyle taktiklere başvurup algı peşindeler.

Toplumun bilinçsiz olduğunu ise canu gönülden katılıyorum.

Sevgiler

Sevgili Felasife,

Gericilik veya ilerilicik konusu degil, ancak su bir gercek ki bazi din veya inanclar bu tur konulari acikca dinim geregi yapmiyor, almiyorum dememekte, bunun yerine kara propoganda yapmakta. Ikisini ayirmak gerekir.

Kimisi kan almaz, kimisi asi yaptirmaz vs. Ustelik yas gruplarina iliskin vs. onemsemez bile.. Sonucta eger dini amacli hizmet almiyorsa, o zaten hasta hakkina iliskin kendi kararini vermistir, olup, iman ettigini tanrisina kavusmustur.

Bunun disindaki siradan grip asisi vs. gerekli bir asi degil(tabi bu sahsi dusuncem) belki vucut daha uzun surede aksira, oksure vs. Reaksiyon verecek ama olmasi gereken bu zaten. Oto immun kendi direncini de gelistirir.

Ancak bunun disinda, pediatri grubu vs. Efendim asi yapilmasin vs. Bunlar zirvadir. Pediatri grubunu kullanarak, karsi muhalefetle nesil kirmaktan baska bir ise yaramaz.

Bizim sozde aydin(!) gecinen insanlarimizin buyuk kismi kara propagandayi pek iyi bilir, bu tur cocuklari asilatmayin vs. karsi darbeyi otelemeyi pek guzel becerirler.

Kafamizin uzerine kadar kopru yapanlar, o kucak dolusu paralari ar-ge'ye yatirip kendi genetigine uygun asi uretmeyi nedense hic akil edemez.

Bu demek degil ki, sektor butunuyle aynidir, bagimli olanlar oldugu kadar, bagimsiz hareketler de vardir. Sonucta tip dunyasinda da durum boyle.. Hasta hakki elbette ki esas olan, ama bunun karsiliginda da hekimin reddetme hakki da var hastayi. Sonucta burada one cikan, bilincli hasta profili.. Yoksa ayni sekilde bir doktor da ayni zamanda, hasta adayi olabilir.

Bizim sozde aydinlarimizin gozden kacirdigi, herhangi bir virus vs. de evrime maruz kaliyor olusudur.

ForumKirpisi
09-01-2019, 00:28
Sevgili Felasife,
Kimisi kan almaz, kimisi asi yaptirmaz vs. Ustelik yas gruplarina iliskin vs. onemsemez bile.. Sonucta eger dini amacli hizmet almiyorsa, o zaten hasta hakkina iliskin kendi kararini vermistir, olup, iman ettigini tanrisina kavusmustur.

Bu Yehova Şahitlerinin kan verme-alma olayına karşı olması var. Bu yüzden ölenler var. 4-5 tane alternatif araştırmayı da kaynak koyuyorlar bakın kan yerine geçecek başka başka şeyler var diye. Sonra plastik kan olayına giriyorlar.
Türkiye'de devlet okulları vesaire de baya baya nezihleşirken, ben özellikle seçimden seçime gittiğimde iyi yerlerde devlet okulları resmen özel okullarla yarışıyor. Hastalıkların yayılması temizlik anlayışının zayıflığından konusuna bakarsak. Türkiye'de batıdan doğuya gittikçe ve sınırlardan çıkıp hindistana, uzakdoğuya doğru vardığında temizlik anlayışının yok olduğunu görüyorsun. Su olsa da suları kirli, umurlarında da değil. Turan Dursun Kulleteyn hesabı.
Güney Marmara köyünde, elektrik su tesisatı olmayan zamanda, çocuk sabahın 4ünde haftada en az 2 kere yıkanıyor. Bu Doğuda kışın ayda 1,2 belki, özellikle su sıkıntısı olan yerler, Urfa gibi yerlerde su büyük sıkıntı idi. Böyle temizlik anlayışında farklar var hala kalmış bu farkların izleri. Kurt, şark çibanı olayları temizlik anlayışından. Bit,pire normal karşılanıyor. Bunlar göç olgusuyla genele yayıldı demeye getiricem, artık su köylere geldi, medya eğitim farkındalık arttı ama yine mükemmel değil. Aşı zorunlu hale geliyor elbette. Bizde evde eğitim de yok.

ilahimasal
09-01-2019, 01:02
Devlet haksız diyen yok "hukuk" var "Hukuk" O hukuku da koyan DEVLETTTT....
Devlet zor-la-ya-mı-yor.
.

Sakin felasife sakin. Tavuğuna kışt dedik sanki.

Her sene gribal aşımı olur diyorsun ya ! Olur efendim olur.

Her sene gribal enfeksiyoların adının değişmesi haricinde bu toplum ne biliyorda NE GEREK VAR EFENDIM HER SENE GRIBAL AŞIYA diyor.

Sende böyle diyorsan sende kapmışın şifayı. Çokk yaşa mı diyim ne diyim.

Herkesin aşı konusuna bir bajanesi vardı.. bu da seninki galiba.

Aşılar bulunan ICAT diyim yani sağlıkta gelişmenin .. bu çağdaki en iyisi diyebilirim.

Bu aşı karşıtları acaba ah ulan ah şu aşılar bir işe yaramasada tıp çaresiz kalırsa İYİLEŞMEK IÇUN bizim tanrıya Dua etselerde kesatlaşan büyü muska işlerimiz açılsınmı diyor olabilirmi ?

Al işte senaryo.

Aşılar bu kadar mikrobun ürediği ve vucut geliştirdiği yerde en büyük savunma aracımızdır.

40 kere abdest alsalar 1 ignenin ucundaki gramla ölçülen harikaya rakip olamazlar.

Felâsife
09-01-2019, 06:02
Sevgili Felasife,

Gericilik veya ilerilicik konusu degil, ancak su bir gercek ki bazi din veya inanclar bu tur konulari acikca dinim geregi yapmiyor, almiyorum dememekte, bunun yerine kara propoganda yapmakta. Ikisini ayirmak gerekir.
Aman diyim sevgili Neva, aman!
Ben ayırdım da ne oldu, kaç sayfadır meramımı anlatamadım, aşıyı reddettiysen gericisin, bitti....
Aman sakına ayırıyım filan deme.

Ancak bunun disinda, pediatri grubu vs. Efendim asi yapilmasin vs. Bunlar zirvadir. Pediatri grubunu kullanarak, karsi muhalefetle nesil kirmaktan baska bir ise yaramaz.
İlk mesajlarda kızım küçükken aşı yüzünden sıkıntı çektiğimi söyledim, şimdi kocaman oldu 2 sene önce bir rahatsızılık geçirdi, tedavi sırasında, dr. Hepatit-B olmamış onuda yaptıralım dedi, 1-2 soru sordum nedir ne değildir diye, güzelce anlattı, tamam hocam yapalım dedim.
Hepatit-B aslında sıkıntılıymışta, tekrarlama durumu da olabiliyormuş, hatta ne olduğu nasıl davrandığıda çözülememiş, yani aşı işe yaramayabiliyormuş, sonuçta 3 seansta aşısı vuruldu.
Hakeza eşim çalıştığı yerde Hepatit-B aşısı olun demişler, bazıları olmayız demiş filan, bizimki de ikilemde kalıyor, vursam mı vurmasam mı diye, bende o zaman araştırdım ol dedim ve oldu.
Çünkü işi riskliydi, hasta çocuklardan kapma riski vardı, neticede oldu.

Diyeceğim, ben aşı işine zaten karşı değilim, af buyur gerizekalı değilim, önce araştırırım sonra kararımı veririm.
Kızamıktı galiba, yaşarken çıkmasa bile, ölsen kemiğinde de olsa illa çıkarmış, şimdi bunu aşı olup immun-sistem kolayca halledecekken, ki denenmiş klasik aşılar, zora ne gerek var.

Bizim sozde aydin(!) gecinen insanlarimizin buyuk kismi kara propagandayi pek iyi bilir, bu tur cocuklari asilatmayin vs. karsi darbeyi otelemeyi pek guzel becerirler.
Karatay işte, üstte ne dediğini vermiştim, sonra çark etmişti o sözünden de, yok şöyle demedim de, öyle demedim de diye. Çokları o yüzden de yaptırmadı büyük ihtimal.
1 kişiye 1 söze inanılmaz ki araştıracaksın, okuyacaksın duyumla iş olmaz.

Millet gazla çalışıyor, bol su için deyince, ha babam de babam içiyor, vitamin/mineral?
O kadar su içersen, o kadar da tüketim olur, yani mineral/vitaminde eksilir, o ne olacak, bilen olmaz.
D vitamini iyi diye, hücum ettiler. Bunun fazlası da zarar, o ne olacak? Kimse bilmiyor.

Bizde bir şey ya iyi, ya kötü.
Toplum gazla çalışıyor.
Duruma göre diye bir şey asla yok. İhtiyaca göre bir şey yok.

İyi veya kötü.
Ötesine kafa basmıyor.

Hasta hakki elbette ki esas olan, ama bunun karsiliginda da hekimin reddetme hakki da var hastayi.
Ne güzel değil mi? :thumb: Hekimin de hakkı var, sadece hastanın değil, hak bu "insan" ise illaki hakkı var, insan hakları var.
Sağlık hakkı var mesela, Ağrı dağının tepesinde olsa, Devlet oraya "sağlık hizmeti" götürmek zorunda.
Engelli hakları var mesela, Devlet baba bunlara da "yaşanabilir" ortam, iş, sağlık, bakım vs. yapmak zorunda.
Ben kendim de 15 yıldır resmi olarak engelliyim, %40 raporum var, camiayı biliyorum, hakları biliyorum, her türlü içindeyim.

Sağlık deyince "hasta - hekim - sektör" bu üçünün de hakları var.
İşte DEVLET BABA burada bu üçünün de hakkını "korumak ve gözetlemekle" mükellef. Devlet bu.

Devlet burada tarafta tutamaz, "acil" bir durum olmadıkça zorlayamaz, taraf tuttuğunda, zorladığında eşitlik bozulur. Davalık konu olur bu.

İnsan hakları basit.
• Kişiseldir.
• Evrenseldir.
• Dokunulmazdır.
• Devredilmezdir.

Bu haklara dokunduğun da bu haksızlık olur.
Bunlar evrensel haklar, kazanılmış haklar, herhalde bunları hazırlayana kadar, insanlık neler çekti ki o derslerden bunlar çıkarıldı.

Diyeceğim "hak" varsa, kullanmak isteyen varsa kullansın, bu "hakkı" kullanmak suç olmaz.
Bu tıpkı ahlak timsallerinin, birine ahlaksız demeleri gibi saçma bir şey. Normalde ortada bir suç yokken, HALKIN onu suçlamasıdır ahlaksızlık terimi.
Aşı yaptırmadı diye gerici, büyük suç! Oba!ortada bir suç yok!

---

Gerçek gericilere gelirsek, hani o kast edilen dincilere, onlar zaten okumaz araştırmaz ki kafalarında zavallı bir "şablon" vardır "Yahudi ve Hristiyan" diye, ilaç işini onlar yaptı diye kullanmayın derler, bütün bildikleri budur.
Bu adamlar deterjanı bile kullanmayın derler, şablona uymaz çünkü.

Bunu konuşmaya bile gerek yok. Hem kullanmazsa kullanmasın, zararı kendine işte, buna gerici diye kafa yormaya ne gerek var, bence karşı olanlar sevinsinler bile, çabuk giderler işte.
Yok eğer birilerini kandırıyorsa, ona kanan da zaten ondandır, gidipte ateist mi kanacak ona, çok ilginç.

Sevgiler

Sakin felasife sakin. Tavuğuna kışt dedik sanki..
Herkes kendine baksın türkü, sen ne söylediğini biliyorsan, merak etme bende çok iyi biliyorum. Yılların usta forumcusuyum, öyle iğneleyici, kendince alaycı söylemlere hiç gerek yok, modası geçmiş hitap şekli bu, çocuklukta kalan şeyler yani.

Bildiğini söylersin, bildiğimi söylerim, geri boş.

Turdur
09-01-2019, 06:41
Bir de Kapitalizm denilenin ahlakı gündeme geldiğinde önce virüsü sonra aşıyı üret gibi bir sorun ve çıkmaz var

Bir de haber manidar. Hiçe yakın bir olasılık bile olsa komplo ihtimalini sormadan ve düşünmeden edemiyor insan...

Haber bayağı bayağı mânidar. Biz vatandaş olarak maalesef kendimizi teslim etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Araştırıyoruz ama son kararımız gene korku yüzünden yâda anlamadığımız ilaçları sırf doktor yazdı diye kullanmaktan başka bir yere pek gitmiyor. Pek çok ilaç var ki, hiç bir işe yaramıyorlar. Bazı ilaçların yan etkisi yüzünden çok insan hasta oluyor. Biz kendimizi her zaman koruyamayız, devlet kurumları bizi korumalı. Önce hastalık sonra ilaç üretme işi, bunlar yaşanmamış değil ki. İşte Afrika örneğini vermiştim bir ara, ABD'de sağlık bakanlığının izin vermediği ilacı bir Afrika ülkesinde satışa çıkartıp devletin sigorta kurumunu soyan firmalar.

Hala gidip tost yemeyin.

Vay yobaz vay, karşı devrimcisin sen, senin ne hakkın var kapitalizmi, firmaları batırmaya :D

ilahimasal
09-01-2019, 09:00
A

Herkes kendine baksın türkü, sen ne söylediğini biliyorsan, merak etme bende çok iyi biliyorum. Yılların usta forumcusuyum, öyle iğneleyici, kendince alaycı söylemlere hiç gerek yok, modası geçmiş hitap şekli bu, çocuklukta kalan şeyler yani.

Bildiğini söylersin, bildiğimi söylerim, geri boş.

Sevgin eksik kalmış.

Birisi BEN buyum demeyi ön plana çıkartıyorsa her sözünde samimiyeti sorgulanır.

İgnelendiğini söyleyenlerin , aşşağılanndıgını sanıp MAGDUR edebiyatına yatanların bir başka acılara yukarılardan bakıp " nolmuşki " edası ile söylediklerinin üstüne yattığını sanması acziyetini gösterir..

Hep ben bilirim , sen cahilsin , ne anlarsın , ben şurada şuyum cuların ezberleri beni etkilemez.

Eskide kaldı , modası geçmiş diyenlerin hep eskiye öykünüp ah cekmesi bende mevcut değil. Aynaya bak...

Aşı konusunda varsa bir derdin onu yaz muş miş dedigin anda. Bir başka muş mişin önünü açarsın.

21. Yy dayız.. 10 .yy da değil. Bırak ezberlerini

Sevgin eksik kalmış ya ! Eksik kalsın.

Felâsife
09-01-2019, 19:56
Sevgin eksik kalmış.

Yanlış tarafa bakıyorsun, kedine bak, kendini eksiğini gör!

Eksiğim ne de?

Bak şu konuda kaç mesajın var ama 1 tane kaynak linkin, alıntı yaptığın bir bilgi, belge yok, nerede onlar??? Bilim demek istatistik, veri, araştırma demektir.

Hani!?

Çünkü KİŞİLEŞTİRMEKTEN zevk alıyorsun, oradan basleniyorsun(Etki/Tepki), aşı bahane meseleyi KİŞİSELE getir, oradan yürü!

Okuma yok, araştırma yok, anlama yok, ortada bir makale yok, analizler raporlar yok, bilgi yok, veri yok. Lakin laf çok!

Farkında mısın?
Tek kaynağın var, KENDİN !...

Kusura bakma bu kendicilik Ortaçağa gömüleli çok oldu. DAHA OYUNUNA GELMEM!

Yargılayabiliyorsan bu konuda beni bilimle, tarihle, bilgiyle, kanunlarla, istatistiklerle, analizlelerle, raporlalarla, yargıla diyeceğim ama olsa görürdük, yok ki?
Sen kendinle yargılıyorsun.

Devi̇r artik bi̇lgi̇, belge, veri̇, data devri̇, di̇ji̇tal çağdayiz !...

O yüzden kendine eksiğine bak! Önce onu tamamla, açığını kapat! Herkes Felasife gibi söylemez.

Evrimin işleri işte, değiştirmediğini değiştirmiyor.

Neyse, Evrime selam, gözleme devam. :)

ForumKirpisi
09-01-2019, 20:44
23 solunum yolları uzmanına (21'i hastanede aktif, 2'si ünide prof) bu sene ailesinde grip aşısı olan var mı diye sordum anamın whatsapp grubundan. Bunlardan hiç birinin kendisi veya ailesi olmamış.

Size burda aşı yaptırmamayı güzellicektim tam, bu arada anam da poliklinik yapmış tüm gün geldi hasta bu akşam aşı olsaymış hasta olmıcaktı işte gördünüz ülkemizin tıp camiası içler acısı.

Aşının h1z grubunu %70 engelleme durumu oluyomuş. adam gibi ayağınıza çorap falan giyin ya bizi hasta etmeyin biz aşı olmıcaz.

ilahimasal
09-01-2019, 21:17
Özel mesaj atayım sana dedim ama kapalısın.

Konuyu tekrar baştan okursan , kimseden alıntı yapmadan kendi fikrimi yazmışım.( 2 sefer )

Sen benim ne düşündüğümden alıntılayıp bir şeyler yazmışsın.

Ben yine senden alıntı yapmadan , yazının en sonunda , felasife bu konu devleti alakadar eder demişim o kadar.

Sen ise noktalı , virgüllü , NÜKTELİ , kalınlaştırıp bana ayar vermek istemişsiniz.

Sonrada filim kopmuş. Ve en sonunda gerçek yüzünüz ortaya çıkmış. Tekrar oku ve kendini gör.

Veri kaynak bilgi demişsinizde.

Tamam tuikten takip ederiz.

Kamil olan anlar....