Orijinalini görmek için tıklayınız : En kaliteli çikolata
Türkiye'de bulabileceğim / satın alabileceğim en yüksek kalitedeki çikolata markası hangisidir?
Teşekkürler...
ForumKirpisi
12-02-2019, 22:38
Kaliteden kasıt ne:
Kakao kitlesi oranı çok yüksek olursa acılığından yiyemeyebilirsin, kakao yağı fazla olursa kokusu garip veya ekşimsi gelebilir, süt oranı yağı falan değişiyor. Almanyada İsviçrede kaliteli sayılan bir çikolata Türkiyede beğenilmeyebilir(genelde de beğenilmez). Eğer tatlılığı çok dengeli falan olsun diyorsan yerel pastanelerdeki çikolatalar çok iyi oluyor genelde.
Kahve Dünyasının ürünleri de güzel. Çikolata işi biraz marka saat gibi.
Eğer en marka çikolata hangisidir diyorsan o iş tartışmalı, bizde öyle 150-200 yıllık çikolata üreticisi var mı bilmiyorum. Eğer en pahalı diyorsan onu da bilmiyorum.
bilgivehis
12-02-2019, 22:42
Eskiden Nestle kaliteliydi, şimdi kaliteli olan yok, boşuna arama.
8-10 sene önceydi galiba, dondurmacı Algida "Magnum" marka çikolatalarını piyasaya sürmüştü, piyasadakilerden bariz kalitesi çok yüksekti o çikolatanın.
Ama iyi mal iyi para olduğu için, fiyat pahalı geldi millete, tutunamadı o Magnum çikolata, kaldırıldı herhalde, hiç bir yerde görmüyorum artık.
Şu an piyasaya hakim olan Ülker, Eti, Nestle, Milka vs., bu yağ fıçısı şeylere çikolata denemez bence. Margarine az bir miktar kalitesiz kakao karıştırılmış gibi berbat ürünler onlar.
bilgivehis
12-02-2019, 23:25
8-10 sene önceydi galiba, dondurmacı Algida "Magnum" marka çikolatalarını piyasaya sürmüştü, piyasadakilerden bariz kalitesi çok yüksekti o çikolatanın.
Ama iyi mal iyi para olduğu için, fiyat pahalı geldi millete, tutunamadı o Magnum çikolata, kaldırıldı herhalde, hiç bir yerde görmüyorum artık.
Şu an piyasaya hakim olan Ülker, Eti, Nestle, Milka vs., bu yağ fıçısı şeylere çikolata denemez bence. Margarine az bir miktar kalitesiz kakao karıştırılmış gibi berbat ürünler onlar.
Evet katılıyorum, son derece kalitesizler.
Ben çocukluğumda çok çikolata yerdim, yerli, yabancı sayısız çikolata yeme şansım oldu. Çocukken büyük patronların, Cuhurbaşkanlarının kaldığı otelde çalışıyordum. Orada çocuk çalıştırmalarının nedeni ayak işine bakmasından dolayıydı. Güzel hatunlar banyo falan ediyor veya odada çıplak oluyor o yüzden onların ayakçısı çocuk olmak zorundaydı.
Neyse otele gelen yerli, yabancı müşteriler hepsi dünya zenginleri, bunlar sevdikleri yiyecekleri koliyle, sandıkla alırlardı. Yiyecekleri otelden ayrıldıklarında genelde götürmezlerdi. O sandık dolusu çikolatalar hep bana kalırdı. O yüzden hatırı sayılır türde çikolata yeme şansım olmuştu. Ancak o çikolataları yedikten sonra piyasada satılan yerli çikolatalar bana saman gibi gelirdi. Zaten ondan sonra nadiren çikolata yediğim oldu.
Bir de o otelden sonra bir şeyin farkına vardım, insan çocukken neyi doyana-bıkana kadar yerse sonra onu aramıyor, pek ihtiyaç duymuyor.
ForumKirpisi
12-02-2019, 23:48
Azalan kakao üretimine alıştırmak için kakao kitlesiz(beyaz çikolata diye bilinen) Nestle çıkmış bütün fındıklı. Yediniz mi bilmiyorum ama ne ben ne babam beğenmedik. Hem çok tatlı hem çok fındıksı bir tadı var. Kakao denebilecek bir tek kakao yağı var o da sıvı yağ ile karıştırılmış.
Bimdeki Bueno Nestlenin bi çok ürününden iyi.
Türkiye'de tatlıların bir an önce şeker oranı azaltılmalı yeni çıkan ürünler yapmasın bunu bari. Bir de Nestle! Suudi Arabistan mı bura şeker basıyor içine. Onlarda gazozlar bile çok şekerli, ben Arabistan için üretilen bir Mountain Dew içmiştim şerbet öyle bir halde ki dilin uyuşuyor.
pernigotti çikolata. bir benzin istasyonunda denk gelmişti boton tip doyurucu ağır bir çikolata. italyan çikolatası,Türkiyede üretiliyor sanırım, marketlerde vardır.
Yıldıztozu
13-02-2019, 09:51
Godiva'nın kendi şubelerinde satılanı iyiydi. Pahalıydı ama.
En kaliteli çikolatalar marketlerde satılanlar olmaz pek. Özel üretimler var. https://seyler.eksisozluk.com/turkiyede-sehir-sehir-en-iyi-el-yapimi-cikolata-ureten-mekanlar-rehberi
Marketlerde satılanlardan nutellayı severim.