Barlas´isimli üyeden Alıntı
8-10 sene önceydi galiba, dondurmacı Algida "Magnum" marka çikolatalarını piyasaya sürmüştü, piyasadakilerden bariz kalitesi çok yüksekti o çikolatanın.
Ama iyi mal iyi para olduğu için, fiyat pahalı geldi millete, tutunamadı o Magnum çikolata, kaldırıldı herhalde, hiç bir yerde görmüyorum artık.
Şu an piyasaya hakim olan Ülker, Eti, Nestle, Milka vs., bu yağ fıçısı şeylere çikolata denemez bence. Margarine az bir miktar kalitesiz kakao karıştırılmış gibi berbat ürünler onlar.
|
Evet katılıyorum, son derece kalitesizler.
Ben çocukluğumda çok çikolata yerdim, yerli, yabancı sayısız çikolata yeme şansım oldu. Çocukken büyük patronların, Cuhurbaşkanlarının kaldığı otelde çalışıyordum. Orada çocuk çalıştırmalarının nedeni ayak işine bakmasından dolayıydı. Güzel hatunlar banyo falan ediyor veya odada çıplak oluyor o yüzden onların ayakçısı çocuk olmak zorundaydı.
Neyse otele gelen yerli, yabancı müşteriler hepsi dünya zenginleri, bunlar sevdikleri yiyecekleri koliyle, sandıkla alırlardı. Yiyecekleri otelden ayrıldıklarında genelde götürmezlerdi. O sandık dolusu çikolatalar hep bana kalırdı. O yüzden hatırı sayılır türde çikolata yeme şansım olmuştu. Ancak o çikolataları yedikten sonra piyasada satılan yerli çikolatalar bana saman gibi gelirdi. Zaten ondan sonra nadiren çikolata yediğim oldu.
Bir de o otelden sonra bir şeyin farkına vardım, insan çocukken neyi doyana-bıkana kadar yerse sonra onu aramıyor, pek ihtiyaç duymuyor.