PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : AKP’ye oy vermeyi Allah emrediyormuş!

Neva
04-03-2019, 08:27
Yerel seçimlere giderken AKP'lilerin din istismarlarında da çıta giderek yükseliyor. AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar, "Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor" dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, "Erdoğan'ı desteklemenin imanın gereği" olduğunu söyledi ve "Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" dedi.

AKP Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın Urfa'daki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşma, tepkilere neden oldu.

İlçe Meclis Üyesi Adayı Celal Akıl'ın seçim bürosu açılışına katılan Gülpınar, AKP'li adaylara oy isterken, bunun Allah'ın emri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemenin ‘iman' gereğini olduğunu belirten Gülpınar, şunları söyledi:

‘ALLAH HESAP SORAR'
"Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli. Sadece yöneticiler için idareciler için geçerli değil. Herkes için. Halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak. Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak."

AÇILIŞI YILMAZ YAPMIŞTI
AKP'nin din istismarıyla oy isteme skandalları listesinin başında İsmet Yılmaz var. AKP Sivas Milletvekili Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, "İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeniz olacaktır" demişti.
https://www.birgun.net/haber-detay/akpye-oy-vermeyi-allah-emrediyormus.html

Geri kalanlar da herhalde seytana oy vermis oluyor kimilerine gore!?

ForumKirpisi
04-03-2019, 08:37
Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar
"Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor"

İşini yapsaydı şunu mu dicekti Allahu Teala sizden AB'ye uyum emrediyor.

Feslide akpye oy vermeyen kafirdir demişti. Yine bu iyi.

kartopu
04-03-2019, 09:04
AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar, "Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor" dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, "Erdoğan'ı desteklemenin imanın gereği" olduğunu söyledi ve "Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" dedi.

AKP Sivas Milletvekili Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, "İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeniz olacaktır" demişti.
---------------------
Bütün bunlar tükenmişliğin sendromu. Bir iktidar birlikte yola çıktığı yoldaşlarının bir çoğunu Trenden iterse bazılarını da tehditle yolun kenarına atarsa Yoldaş bulmakta güçlük çeker. Ona yaklaşanlar sadece çıkarcı takımı olur.
Sonra satacak mal kalmadığında tanrıyı pazarlarlar. Hile tehdit yetmiyor anlaşılan
Kanun yerine cemaatlere sırtını dayayan ne satacak cennet cehennemden başka ne kaldı ellerinde.

Benim şaşkınlığım kendini Müslüman dindar geçinenlerin seçim sandıklarındaki tavrı. Ama onlar bir iki yüzlülük daha bulur başka parti mi var diyeceklerinden eminim.

karakedi
04-03-2019, 11:08
https://www.youtube.com/watch?v=Fl-o-SfgzOA

video bu.

Velhelebe
06-03-2019, 07:09
Seçmenlerin bir çoğunun inanacağını düşünüyorum. Anadolu insanında CHP algısı çok kötü. Dine karşı imiş zannediyorlar. Böyle düşünen insanlar inanacaktır. Bu tür şeyler CHP seçmenini çekmek için yapılmaz zaten. Kendi seçmenlerini konsolide etmek için söylenir ve yapılır.

Neva
06-03-2019, 12:18
Iyice sacmaladilar artik.

Khaos
06-03-2019, 14:24
üstyapının koşullayıcılığı tartışılmaz bir olgudur.

ancak, üstyapı piçleşmeye, karizmasını kaybetmeye,
kullanışlılığını yitirmeye de bir o kadar meyillidir.

uzun süredir, altyapı kendi sözde bilimsel iddialarından nerdeyse tamamen vazgeçti.
adına iktisat denen sözde bilimin hiç bir temsilcisi tam rekabet piyasası türünden zırva modellere atıf yapmıyor/yapamıyor.
marks'ın kapitalizm tespiti tarafından tümden kaleleri fethedildi ve teslim alındılar.

ısrarla üstyapının koşullayıcılığından medet umar duruma düştüler.
her yıl artan şekilde medyada postmodern zırvalar toplumlara empoze ediliyor.
görünüşte etkinlik sağlamaları da devrimcilerde umutsuzluğa sebep oluyor.

yanlış.

zaferin ayak sesleri duyulmalı burda.
sömürü düzeni kendi koşullarını üretmekte tamamen acze düştü.
somut gerçek, büyüyen derinleşen sıklığı artan krizler.
sessizlik suyun kaynadığı gerçeğini örtmesin.

üstyapı ne kadar çok kullanılırsa o kadar çabuk aşınır
o kadar ters teper.

1980'lerde islamcılığın karizması vardı.
günümüzde islamcılık hırsızlıkla eşanlamlı oldu.

tüm diğer üstyapı kurumları da süreç içinde aşınacak.
piçleşecek.
sömürü sistemi acziyet içinde
acziyetlerinin deşifresidir
ancak sahte ideolojilerle ayakta kalmak için çırpınması
can çekiştiklerinin göstergesidir

kendi içine çöken bir yaşama biçiminin boğulurken çıkardığı son hırıltıdır

Rapi
06-03-2019, 15:21
Bir inanan olarak bunu din istismarı olarak değerlendiriyorum. Devletin koltuğunda çoğunlukla da şahsi çıkarlarınının hizmetinde cehalet eksenindeki bir demagog tavrıyla yansıyan bir hitap. Bu toplumun oyunu almak için inancı peşkeş çekmektir.

Benim inandığım Allah'tır, bir parti ya da o bu parti asla bunun ne garantörü ne temsilcisi ne hitapçısı ne ölçü biçeni olamaz.
Din ve inandığım benim bireysel ve vicdanı gerçeğimdir. Bu anlamda inanmayanı da yargılamam. Ne inananı AKP ile özdeşleştirip cenneti onlar tapulamışçasına bir söylem beni etkiler ne de inanmayanları ötekileştirip kliklik algısı ile yargılanmasına onay veririm.
Benim gerçeğim, benim inancım onların oy toplama aracı olamaz. Eğer böyle düşünüyorlarsa toplumu sadece duymak istediği söylemlere inanan akılsız, fikirsiz, cahil bir çoğunluk olarak görüyorlar demektir. Bu putlaştırma eylemleri din ile de bağdaşmaz. Olsa olsa sömürü mekanizmasının bir düzeneğidir. Vicdandan uzak menfaatlerine hizmet politikası.

ForumKirpisi
06-03-2019, 15:25
Bir inanan olarak bunu din istismarı olarak değerlendiriyorum. Devletin koltuğunda çoğunlukla da şahsi çıkarlarınının hizmetinde cehalet eksenindeki bir demagog tavrıyla yansıyan bir hitap. Bu toplumun oyunu almak için inancı peşkeş çekmektir.

Benim inandığım Allah'tır, bir parti ya da o bu parti asla bunun ne garantörü ne temsilcisi ne hitapçısı ne ölçü biçeni olamaz.
Din ve inandığım benim bireysel ve vicdanı gerçeğimdir. Bu anlamda inanmayanı da yargılamam. Ne inananı AKP ile özdeşleştirip cenneti onlar tapulamışçasına bir söylem beni etkiler ne de inanmayanları ötekileştirip kliklik algısı ile yargılanmasına onay veririm.
Benim gerçeğim, benim inancım onların oy toplama aracı olamaz. Eğer böyle düşünüyorlarsa toplumu sadece duymak istediği söylemlere inanan akılsız, fikirsiz, cahil bir çoğunluk olarak görüyorlar demektir. Bu putlaştırma eylemleri din ile de bağdaşmaz. Olsa olsa sömürü mekanizmasının bir düzeneğidir. Vicdandan uzak menfaatlerine hizmet politikası.

Kur'an-ı okuyana kadar herkes müslüman zaten :D . Kur'an ile beraber hadiste okursanız komple dinden çıkışa doğru gidiyorsunuz. Ben buna mı inanmışım lan Arabilerin çocuk tiyatrosu gibi diyorsunuz.

Rapi
06-03-2019, 16:22
Kur'an-ı okuyana kadar herkes müslüman zaten :D . Kur'an ile beraber hadiste okursanız komple dinden çıkışa doğru gidiyorsunuz. Ben buna mı inanmışım lan Arabilerin çocuk tiyatrosu gibi diyorsunuz.
Sevgili Nikola,
Konu hakkındaki fikrimi beyan ettim ve evet hadis de okurum.
Sizin inanmama tercihinize saygı duyarım ve ben de inandığımı seviyorum.
İki ulvi değerim Atatürk ve Hz. Muhammed. Vicdanım bunları seçti.
Dinin vicdan ekseninde yaşanması taraftarıyım. Arabın üstünlüğüne inanmam, partilerin lafı güzafları ise umrumda değil. Yaşam gerçeğimden yola çıkarım.
Herkes bir kalıp olmamalı. Ne savunurken ne ötekileştirirken.
Son sözüm de bu konuda bu.

ForumKirpisi
06-03-2019, 16:33
Benim aynısı geçmişim. :D Senin bu dediklerin bu sitede hemen hemen herkesin geçmişi.
Hemen hemen hiç birimiz burada dinsiz doğmadık veya anamızdan reddetmedik.

Ben 5 sene önce dinsiz olabileceğimi asla asla asla zannetmezdim, kabullenemezdim.
İslam en güzel dindi, en uygun, en serbest dindi. Yanlışı yoktu, her türlü güzel yana çekilebiliyordu.
Muhammed örnek ahlaktı, örnek insandı. Allah yüce idi.

Abdest alıp, namaz kılardık zaman zaman. Rahat ederdik huzur bulurduk belki.

Sonra ne oldu? O mübarek kitabı açtık, mübarek tarihe baktık. Turan Dursun, İlhan Arsel okuduk sonra
kafamızı bu şahıslara bağlamadan özgürce düşündük.

Birincisi Türkiye'de kimse Hz. Muhammed'in İslamını yaşamıyor.
Türkiyenin İslam'ı, Türkiye'de insanların genel olarak İslamdan anladıkları
çok farklı. Araplarda İslamda modernleşmek için Türk İslamını örnek alıyorlardı.

Dünyanın geri kalanının İslamdan anladığı bambaşka. Size tavsiyem, az buçuk şu İslamcı
hükumetten kurtulabilseydik paramız olurdu, size gezin gidin derdim. Bir Arap diyarı gezintisi, Malezya,
Endonezya, Filipin, Afganistan, İran, Pakistan gibi yerleri gezin derdim.

Buna karşın Balkan İslam'ı da Anadolu İslamına yakındır. İslamın dünya genelinde sosyal hayata bakışı
bambaşka. Ama Kosova'da İslamcı görürseniz şaşırmayın. Onlar laiklik yaşamadı.

Hocam bir din kitabı çok uyduruk din kitaplarını referans alıyorsa, hepsi birbiriyle bir şeyler paylaşıyorsa,
bol miktarda Antik Mısır - Mezopotamya - Güneydoğu Asya - Hint esintileri varsa doğal olarak biz buna
Allah gönderisi diyemiyoruz.

Atatürk ve Muhammed derken, ilk karısı Hatice ile zenginleşip, çok karılı, Allah vahiylerini kabul ettirmek adına
durmadan seks ve cihat yapan bir adamla Atatürk'ü karşılaştırmak garip :D

Bize ilkokulda ne dendi, Muhammed soyu tek tanrılıydı putperest değildi. Amcaları isimlerini Lat, Menat, Uzza'dan alıyor?

Khaos
06-03-2019, 16:54
Nikola
beş sene önce dinsiz olabileceğini zannetmiyorduysan
o zaman adamı rahat bırak
rahat bırak ki o da kendi beş senesini yaşayıp kendi seçimini yapabilsin

ForumKirpisi
06-03-2019, 17:16
Nikola
beş sene önce dinsiz olabileceğini zannetmiyorduysan
o zaman adamı rahat bırak
rahat bırak ki o da kendi beş senesini yaşayıp kendi seçimini yapabilsin

abarttım ya, hep bana dinsiz diyolardı. herkes kuran kursuna falan giderken benim alakam yoktu. sülalede hep dinsiz olarak biliniyom.
ama o kadar islamdan çıkacağım falan yoktu pek. ama ben hep sorguluyodum. kimisi var kafayı bağlamış onlara yapçak bişey yok.
benim ananem mesela napsan da dinciliği bırakmaz kazınmış o. damar tıkanıklığında bile bi sübhanallah bi elhamdürillah demiş, türkçeden öte gitmiş.

Ahlaksız
06-03-2019, 18:48
...
Sn.rapi;din denilen şeyin misyonu zaten oy toplamak,yandaş bulmak,insanları uyutmak,asker yaratmaktır..

Bu sizinkisi bireysel bir tepkidir ama dinde bunun yeri yoktur..Din de bireysellik ol(a)maz..İslam dinine göre,içinde bulunduğunuz toplumun başındaki bireylere itaat etmek zorundasınız..Devletin şeriatle yönetilmediğini filan hatırlatmayın bana..Bu ülkenin diyaneti alenen reisin yanında mı?Yanında..Siz de reisin yanında olmak zorundasınız..Aksi durumda fitneye sebep olursunuz ki,fitnenin adam öldürmekten bile kötü olduğunu taptığınız mabudunuz söylüyor..!

Putlaştırma konusunda bir şey demek gerekirse,bir yöne doğru dua etmeniz,bir imamın arkasına geçmeniz,kurban kesmeniz,oruç tutmanız,hacca/umreye gitmeniz gibi şeylerin hepsini,putperest diye aşağıladığınız insanlar da yapmışlardır..

Dört duvar olan bir yapının köşesindeki bir taşa kafasını sokmak için birbirlerini ezen veya şeytan taşlıyacağım diye birbirlerini ezen insanları putperest değil de,mübarek/kutsal/iyi/süper insanlar olarak görmekte,trajikomik..!

spartacus
06-03-2019, 19:02

Sevgili Rapi, işte buna da istismar deniyor.

İşin gerçeği, din demek zaten inancın kullanımı demektir. Objektif olarak bakarsanız, bunu görmeniz hiçte zor değil.
Din=inanç değildir, din, inancın şu ya da bu biçimlerini kullanrak onlar üzerinden erk, yönlendirme, yönetme işidir. Siyasidir.

Cehenneme inanmayanı cehennemle korkutamayacağımız gibi, dediklerimizi yapmazsa cehennemde yanacağı koşullamasını ve kendimize bağlı-asker haline getirmeyi de sağlayamayız.

Kısaca her dinin özü, inanç istirmarıdır. İşin aslı ve basit tarafı inancın kullanımıdır. Bir çok sebeple, insanlara kendi yasalarını uygulatmak için, insanları belirli davranışlara kanalize etmek için, ehlileştirmek için, yönetebilmek için, yönlendirebilmek için, kitleleri elde tutabilmek için vs.

Zeus dini de bir dindi, temeli insanların Zeus inancı ve korkusu idi. Hiç birisi farklı değil, temelde hepsi aynı esasla hayat bulur.

Son olarak derler ki;

"O çalmaz, içinde Allah korkusu var" vs. bu deyim dahi, korkunun bir şeylere engel olduğu kabulünü yansıtır, öyleyse korku ve inancı kullanarak maddi, manevi çıkarlar doğrultusunda yasalar yapılabilir-di. İnanç ve korku istismarının kullanımı sermayedir.

Korku siyaseti ise terör(bu kelimenin gerçek tanımı bu, korku siyaseti, korkacak birşey yoksa, korkutacak bir şeyler üretmek, şantaj, tehdit, başkası üzerinden örnek göstermek -bir tanesini asalım, diğerleri ders alsın gibi- siyaseti, yakmak, işkence etmek vb deyimleri bu siyasetten beslenir)...

Rapi
06-03-2019, 19:15
Sevgili Rapi, işte buna da istismar deniyor.

İşin gerçeği, din demek zaten inancın kullanımı demektir. Objektif olarak bakarsanız, bunu görmeniz hiçte zor değil.
Din=inanç değildir, din, inancın şu ya da bu biçimlerini kullanrak onlar üzerinden erk, yönlendirme, yönetme işidir. Siyasidir.

Cehenneme inanmayanı cehennemle korkutamayacağımız gibi, dediklerimizi yapmazsa cehennemde yanacağı koşullamasını ve kendimize bağlı-asker haline getirmeyi de sağlayamayız.

Kısaca her dinin özü, inanç istirmarıdır. İşin aslı ve basit tarafı inancın kullanımıdır. Bir çok sebeple, insanlara kendi yasalarını uygulatmak için, insanları belirli davranışlara kanalize etmek için, ehlileştirmek için, yönetebilmek için, yönlendirebilmek için, kitleleri elde tutabilmek için vs.

Zeus dini de bir dindi, temeli insanların Zeus inancı ve korkusu idi. Hiç birisi farklı değil, temelde hepsi aynı esasla hayat bulur.

Son olarak derler ki;

"O çalmaz, içinde Allah korkusu var" vs. bu deyim dahi, korkunun bir şeylere engel olduğu kabulünü yansıtır, öyleyse korku ve inancı kullanarak maddi, manevi çıkarlar doğrultusunda yasalar yapılabilir-di. İnanç ve korku istismarının kullanımı sermayedir.

Korku siyaseti ise terör(bu kelimenin gerçek tanımı bu, korku siyaseti, korkacak birşey yoksa, korkutacak bir şeyler üretmek, şantaj, tehdit, başkası üzerinden örnek göstermek -bir tanesini asalım, diğerleri ders alsın gibi- siyaseti, yakmak, işkence etmek vb deyimleri bu siyasetten beslenir)...

Son sözüm demiştim ama çok kısa olarak düşüncemi belirtmek isterim.
Objektif bakabilme niyetiyle yazmıştım. Bu yüzden inançtaki farklılığa ya da inancın yokluğuna saygım var. Şudur, bu olmalıdır biçimindeki kesin argümanlar olmamalı. Her insanın yaşam gerçeği aynı mıdır ki bu alanı tercih yerine bir kati yargıyla tamamlayalım. Dini bir siyasi alan görmeniz fikrine katılmıyorum. Siyasette din toplumsal alanda araç oluyorsa da olmamalı.
Benim inancım benim seçimim ise toplumsal bağlayıcılığından azat ediyorum kendimi.

Din kavramı inanç, ibadet, kutsala saygı üçlüsü ile şekillenir.
Hangisi olacak, ne kadar olacak, ne olmamalı konuları daha çok yorum farklılığına bağlıdır. Bundan zaten farklı dinler ve mezhepler ortaya çıkar.
Toplumların geçmişine baktığımızda din kurumu da aile kurumu kadar eskidir.
Totemizm, Fetişizm, Animizm, Politeizm, Monoteizm vb vb.
Tanrısız dinleri de unutmayalım.
Niçin var olmuş sorusu bir başka araştırma konusu olabilir. Neticede hiç olmasın ya da bir tek bu olsun iki kutuptur.
Yoktur dayatması da vardır dayatması kadar kişinin vicdani seçim hakkını dışlamaktır.

ilahimasal
06-03-2019, 19:53
Allah Muhtarlık seçimleri için ne diyormuş ?

spartacus
06-03-2019, 23:19
Toplumların geçmişine baktığımızda din kurumu da aile kurumu kadar eskidir.
Totemizm, Fetişizm, Animizm, Politeizm, Monoteizm vb vb.
Tanrısız dinleri de unutmayalım.
Niçin var olmuş sorusu bir başka araştırma konusu olabilir. Neticede hiç olmasın ya da bir tek bu olsun iki kutuptur.
Yoktur dayatması da vardır dayatması kadar kişinin vicdani seçim hakkını dışlamaktır.
İnanç biçimleri veya dünya görüşleri üzerine söylemedim, (onalrın kullanılması başka bir tabanı işaret ediyor)...

Örneğin, şöyle ya da böyle olmazsanız, şu ya da bunu yapmazsanız cehennemde yanarsınız veya kafir, mümin ayrımı vb...

Siyasi değil mi?

Tanrı sizden şöyle yapmanızı, olmanızı istedi gibi bir ifade siyasi değil mi? Yani insan iradesini, amaçlanan biçimde yönlendirmek...

İnsanları kanalize etmek, yönlendirmek, neleri yapıp, yapamayacaklarını belirlemek siyasi değil mi? Elbette siyasi.

Din ne yazık ki ideoloktir, bir kurumdur. İnanç ile karıştırılmamalı(bu kısımla ilgili ısrracı olmak istemiyorum, zira neden siyasi ve ideolojik olduğu ve malzemesinin ianç olduğu üzerine bir çok kez detaylıca yazıştık).

Örneğin;
Şantaj -> siyasi bir eylem amacı, hedefi, çıkarı ne olursa olsun.
tehdit -> siyasi bir eylem, amacı, hedefi ne olursa olsun.
Kutsalın kullanımı -> siyasi bir eylem, amacı, hedefi ne olursa olsun.
Saygının, saygınlığın kullanımı -> siyasi bir eylem, amacı hedefi ne olursa olsun.

Eğer herhangi bir kurum, insanları inancına dayanarak-kullanarak yönlendirmeye çalışıyorsa, siyasi oluyor.

Fetişizm bir din değil.

Ama kim ki, bir insanın bir eşyaya karşı zaafını bilip, kullanırsa, işte o siyasidir. (aslında bu satır izah ediyor). Burada kapsam sosyal, iktidar temelli, erk temelli bir nitelik kazanırsa, kurumsallaşma gerçekleşiyor ve kurum din oluyor ve yasa yapma yetkisi dahi elde ediyor.

Örneğin bugün kapitalizm, pazarlama konusunda, meta feşizmini kullanmakta. Böylece kişilerin şu ya da bu ürüne dair zaaflarını istismar ederek, yüksek oranlı satışlar gerçektirmektedir.

Amaç, daha fazla satmak.
Bunu başarma yolunda uygulanan her yol, yöntem ise siyaseti oluyor(ekonomi-politik).
Burada siyaset, amaca giden yol.

İnanç ise buyurmaz, konuşmaz, emretmez, özeneye aittir, piyasası olmaz, inanç özünde insanın kendine has zanlarıyla anlam kazanır... Empoze kurallar, kaideler, aidiyetler vb ise inanç değil, şartlanmanın çeşitli biçimleriyle ilgili...

Örneğin, önce öcüye inandırılan(gerçekten inanç mı bu?), öcüyle korkutulan bir çocuğa, sütünü içmezse öcünün geleceği yönlü kullanılan çağdışı yol yöntemler gibi. Burada amaç öcünün kutsallığına atıf değil ki.

ForumKirpisi
06-03-2019, 23:20
Şakasına bile olsa hepimiz Allah çarpar lafıyla büyüdük.

Bugün Allah çarpar dendiğinde içinde en ufak bi korku endişe oluşmayanınız var mı?
Bende oluyor az buçuk bişeyler.

ilahimasal
07-03-2019, 09:41
Bunu diyen adam varya hepimizden daha ATEİST :)

Tanrı yokturun haykırarak dile getirilmiş halidir. Bu

Bu vekili Kutlamak lazım. Tanrı yoktur demiş işte.

Just Watch
07-03-2019, 14:14
Din müthiş bir kitle kontrol aracı gerçekten.