Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 04-03-2019, 08:27
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart AKP’ye oy vermeyi Allah emrediyormuş!

Yerel seçimlere giderken AKP'lilerin din istismarlarında da çıta giderek yükseliyor. AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar, "Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor" dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, "Erdoğan'ı desteklemenin imanın gereği" olduğunu söyledi ve "Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" dedi.

AKP Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar'ın Urfa'daki seçim bürosu açılışında yaptığı konuşma, tepkilere neden oldu.

İlçe Meclis Üyesi Adayı Celal Akıl'ın seçim bürosu açılışına katılan Gülpınar, AKP'li adaylara oy isterken, bunun Allah'ın emri olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemenin ‘iman' gereğini olduğunu belirten Gülpınar, şunları söyledi:

‘ALLAH HESAP SORAR'
"Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor, bu emir hepimiz için geçerli. Sadece yöneticiler için idareciler için geçerli değil. Herkes için. Halk için de geçerlidir. Halk emaneti nasıl verir? Sandığın başına gider, oyunu atar ve emanetini verir. Allah size bir emanet veriyorsa, bunun hesabını soracak demektir. Bunun hesabı nerede olacak. Ahirette olacak. Şimdi Allah hepinizden razı olsun. Bize bu emaneti verdiniz. Ben de gönül rahatlığıyla, vicdan rahatlığıyla size diyorum ki, yarın inşallah mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak."

AÇILIŞI YILMAZ YAPMIŞTI
AKP'nin din istismarıyla oy isteme skandalları listesinin başında İsmet Yılmaz var. AKP Sivas Milletvekili Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, "İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeniz olacaktır" demişti.
https://www.birgun.net/haber-detay/a...ediyormus.html

Geri kalanlar da herhalde seytana oy vermis oluyor kimilerine gore!?
Alt 04-03-2019, 08:37
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar
"Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor"

İşini yapsaydı şunu mu dicekti Allahu Teala sizden AB'ye uyum emrediyor.

Feslide akpye oy vermeyen kafirdir demişti. Yine bu iyi.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 04-03-2019, 09:04
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

AKP Urfa Milletvekili Kasım Gülpınar, "Allahü Teala sizden emaneti ehline vermenizi emrediyor" dedi.

Avrupa Birliği Uyum Komisyonu Başkanı ve AKP Urfa Milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar, "Erdoğan'ı desteklemenin imanın gereği" olduğunu söyledi ve "Yarın mahşerde Allah'ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğinizden dolayı size inşallah hiçbir hesap sormayacak" dedi.

AKP Sivas Milletvekili Yılmaz, partisinin Sivas'ta belediye başkan adayı olarak gösterilen Hilmi Bilgin'e oy isterken, "İnanıyorum ki bu sizin ruzi mahşerde (mahşer günü) beraat (kurtuluş) belgeniz olacaktır" demişti.

---------------------
Bütün bunlar tükenmişliğin sendromu. Bir iktidar birlikte yola çıktığı yoldaşlarının bir çoğunu Trenden iterse bazılarını da tehditle yolun kenarına atarsa Yoldaş bulmakta güçlük çeker. Ona yaklaşanlar sadece çıkarcı takımı olur.
Sonra satacak mal kalmadığında tanrıyı pazarlarlar. Hile tehdit yetmiyor anlaşılan
Kanun yerine cemaatlere sırtını dayayan ne satacak cennet cehennemden başka ne kaldı ellerinde.

Benim şaşkınlığım kendini Müslüman dindar geçinenlerin seçim sandıklarındaki tavrı. Ama onlar bir iki yüzlülük daha bulur başka parti mi var diyeceklerinden eminim.
Alt 04-03-2019, 11:08
karakedi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
karakedi karakedi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

video bu.

ben isterim ki
eğilsin dallar bereketten
ama insanoğlu başını eğmesin
utançtan yada güçsüzlükten
her şey eğilsin insanın önünde
ama insan, insana tutsak olmasın
Alt 06-03-2019, 07:09
Velhelebe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Velhelebe Velhelebe isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Seçmenlerin bir çoğunun inanacağını düşünüyorum. Anadolu insanında CHP algısı çok kötü. Dine karşı imiş zannediyorlar. Böyle düşünen insanlar inanacaktır. Bu tür şeyler CHP seçmenini çekmek için yapılmaz zaten. Kendi seçmenlerini konsolide etmek için söylenir ve yapılır.
Alt 06-03-2019, 12:18
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Iyice sacmaladilar artik.
Alt 06-03-2019, 14:24
Khaos Khaos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

üstyapının koşullayıcılığı tartışılmaz bir olgudur.

ancak, üstyapı piçleşmeye, karizmasını kaybetmeye,
kullanışlılığını yitirmeye de bir o kadar meyillidir.

uzun süredir, altyapı kendi sözde bilimsel iddialarından nerdeyse tamamen vazgeçti.
adına iktisat denen sözde bilimin hiç bir temsilcisi tam rekabet piyasası türünden zırva modellere atıf yapmıyor/yapamıyor.
marks'ın kapitalizm tespiti tarafından tümden kaleleri fethedildi ve teslim alındılar.

ısrarla üstyapının koşullayıcılığından medet umar duruma düştüler.
her yıl artan şekilde medyada postmodern zırvalar toplumlara empoze ediliyor.
görünüşte etkinlik sağlamaları da devrimcilerde umutsuzluğa sebep oluyor.

yanlış.

zaferin ayak sesleri duyulmalı burda.
sömürü düzeni kendi koşullarını üretmekte tamamen acze düştü.
somut gerçek, büyüyen derinleşen sıklığı artan krizler.
sessizlik suyun kaynadığı gerçeğini örtmesin.

üstyapı ne kadar çok kullanılırsa o kadar çabuk aşınır
o kadar ters teper.

1980'lerde islamcılığın karizması vardı.
günümüzde islamcılık hırsızlıkla eşanlamlı oldu.

tüm diğer üstyapı kurumları da süreç içinde aşınacak.
piçleşecek.
sömürü sistemi acziyet içinde
acziyetlerinin deşifresidir
ancak sahte ideolojilerle ayakta kalmak için çırpınması
can çekiştiklerinin göstergesidir

kendi içine çöken bir yaşama biçiminin boğulurken çıkardığı son hırıltıdır
Alt 06-03-2019, 15:21
Rapi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rapi Rapi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Bir inanan olarak bunu din istismarı olarak değerlendiriyorum. Devletin koltuğunda çoğunlukla da şahsi çıkarlarınının hizmetinde cehalet eksenindeki bir demagog tavrıyla yansıyan bir hitap. Bu toplumun oyunu almak için inancı peşkeş çekmektir.

Benim inandığım Allah'tır, bir parti ya da o bu parti asla bunun ne garantörü ne temsilcisi ne hitapçısı ne ölçü biçeni olamaz.
Din ve inandığım benim bireysel ve vicdanı gerçeğimdir. Bu anlamda inanmayanı da yargılamam. Ne inananı AKP ile özdeşleştirip cenneti onlar tapulamışçasına bir söylem beni etkiler ne de inanmayanları ötekileştirip kliklik algısı ile yargılanmasına onay veririm.
Benim gerçeğim, benim inancım onların oy toplama aracı olamaz. Eğer böyle düşünüyorlarsa toplumu sadece duymak istediği söylemlere inanan akılsız, fikirsiz, cahil bir çoğunluk olarak görüyorlar demektir. Bu putlaştırma eylemleri din ile de bağdaşmaz. Olsa olsa sömürü mekanizmasının bir düzeneğidir. Vicdandan uzak menfaatlerine hizmet politikası.
Alt 06-03-2019, 15:25
ForumKirpisi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ForumKirpisi ForumKirpisi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Rapi´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir inanan olarak bunu din istismarı olarak değerlendiriyorum. Devletin koltuğunda çoğunlukla da şahsi çıkarlarınının hizmetinde cehalet eksenindeki bir demagog tavrıyla yansıyan bir hitap. Bu toplumun oyunu almak için inancı peşkeş çekmektir.

Benim inandığım Allah'tır, bir parti ya da o bu parti asla bunun ne garantörü ne temsilcisi ne hitapçısı ne ölçü biçeni olamaz.
Din ve inandığım benim bireysel ve vicdanı gerçeğimdir. Bu anlamda inanmayanı da yargılamam. Ne inananı AKP ile özdeşleştirip cenneti onlar tapulamışçasına bir söylem beni etkiler ne de inanmayanları ötekileştirip kliklik algısı ile yargılanmasına onay veririm.
Benim gerçeğim, benim inancım onların oy toplama aracı olamaz. Eğer böyle düşünüyorlarsa toplumu sadece duymak istediği söylemlere inanan akılsız, fikirsiz, cahil bir çoğunluk olarak görüyorlar demektir. Bu putlaştırma eylemleri din ile de bağdaşmaz. Olsa olsa sömürü mekanizmasının bir düzeneğidir. Vicdandan uzak menfaatlerine hizmet politikası.
Kur'an-ı okuyana kadar herkes müslüman zaten . Kur'an ile beraber hadiste okursanız komple dinden çıkışa doğru gidiyorsunuz. Ben buna mı inanmışım lan Arabilerin çocuk tiyatrosu gibi diyorsunuz.

Nasıl olsa Bade' lenen daha evvel de bade' lenmiş Hatta bazıları '' Nur Çeşmesinden '' içerek ?? nurlanmışlardırlar
Alt 06-03-2019, 16:22
Rapi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Rapi Rapi isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

NikolaTeslis´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kur'an-ı okuyana kadar herkes müslüman zaten . Kur'an ile beraber hadiste okursanız komple dinden çıkışa doğru gidiyorsunuz. Ben buna mı inanmışım lan Arabilerin çocuk tiyatrosu gibi diyorsunuz.
Sevgili Nikola,
Konu hakkındaki fikrimi beyan ettim ve evet hadis de okurum.
Sizin inanmama tercihinize saygı duyarım ve ben de inandığımı seviyorum.
İki ulvi değerim Atatürk ve Hz. Muhammed. Vicdanım bunları seçti.
Dinin vicdan ekseninde yaşanması taraftarıyım. Arabın üstünlüğüne inanmam, partilerin lafı güzafları ise umrumda değil. Yaşam gerçeğimden yola çıkarım.
Herkes bir kalıp olmamalı. Ne savunurken ne ötekileştirirken.
Son sözüm de bu konuda bu.

Önerilen Siteler