PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da bombalı saldırı

Neva
21-04-2019, 11:51
Hint Okyanusu'nun incisi olarak bilinen ve bir ada ülkesi olan Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde patlama meydana geldi. En az 138 kişi yaşamını yitirirken en az 400 kişi yaralandı. Yetkililer intihar saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını açıklarken, başbakan ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı. Reuters haber ajansı, bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu.
21 milyonluk bir nüfusa sahip olan Sri Lanka, Paskalya Yortusu'nu korkunç bir saldırıyla yaşadı…

Nüfusunun yüzde 70'i Budist olan Sri Lanka'da St. Anthony's Kilisesi'nde yaşanan saldırı sonrasında ilk belirlemelere göre en az 138 kişinin öldüğü ve 400 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yetkililer henüz saldırıyı kimin üstlendiğine dair bir açıklama yapmadı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/son-dakika-sri-lankada-kilise-ve-otellere-bombali-saldiri-4505199/

Leonardo
21-04-2019, 16:38
1960'larda meydana gelen Charles Manson cinayetleri aklıma geliyor. Adam ırk savaşı başlatmak için bir takım cinayetler işliyordu. Bu da onun gibi.

Bir yerde okudum. Bugün bir şehit cenazesi sırasında Kılıçdaroğluna da ciddi terbiyesizlik yapılmış.

Dolunay etkisi midir? Onu da anlamadım. Dünyada salaklık oranında artış var.

kartopu
22-04-2019, 11:03
1960'larda meydana gelen Charles Manson cinayetleri aklıma geliyor. Adam ırk savaşı başlatmak için bir takım cinayetler işliyordu. Bu da onun gibi.

Bir yerde okudum. Bugün bir şehit cenazesi sırasında Kılıçdaroğluna da ciddi terbiyesizlik yapılmış.

Dolunay etkisi midir? Onu da anlamadım. Dünyada salaklık oranında artış var.

Butün bu cinayetlerin suikastların saldırıların savaşların tek suçlusu kapitalizm.
Ayrıntılar, güç aramak, sermaye biriktirmek, köleleştirmek bunu idoloji yapmaktadır.

Hepimiz insanız, Doğanın ürünüyüz. Rengimiz, İnancımız, Vatanımız, Dilimiz başka başka olsa da ortak noktamız insan ve ölümlü olmak.

Kimse ne sarayı, ne koltuğu, ne serveti götüremiyor.

Leonardo
22-04-2019, 14:47
Demek istediğim Sri Lanka'da Çoğunluk zaten Budist. Hıristiyanlar azınlık. Müslümanlar iyice azınlık.

Yeni-Zelanda saldırılarına benzer bir saldırı.

O yüzden "Charles manşon cinayetleri" gibi dedim. Bence birileri bilerek yapıyor, hatta belki zevk için yapıyor. :)

kartopu
22-04-2019, 18:55
Kimsenin zevk için katliam yapacağını sanmıyorum.

Bu tür katliam yapan örgütlerin altında ya mafya çıkıyor ya istihbarat örgütleri Bazen de dev şirketlerden biri de olabilir.
Para veya güç talebi olabilir. İkisi de kapitalist ilişki.

Neva
23-04-2019, 05:32
Sri Lanka onceden, uyusturucu trafigi babinda, yakalananlarin idam edilmesini ongormustu.

marcos
23-04-2019, 17:24
Ulusal Tevhit Cemaati ve İbrahimin Milleti isimli DAESH bağlantılı müslüman örgütler katliamı üstlenmiş.

Güvenlik uzmanı Abdullah AĞAR günlerdir DAESH yaptı diyecekler müslümanlar yaptı diyecekler eylemi Tamil Kaplanları yaptı diye propaganda yapıyordu.

Nedense islamcıların öldürdüğü Türkler için şehit kelimesi kullanılmıyor.Kenya' da ölenler için de şehit dememişlerdi.Yeni Zellanda da ölen Türk vatandaşı olmayanlar için şehit diyenler Mısır da gösterilerde ölenler için şehit diyenler islamcıların öldürdüğü Türkler için şehit demekten imtina ediyorlar.Oysa şehit statüsü verilmeli tabutlarının üzerine Türk bayrağı çekilmeli başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet erkanı cenazeye katılmalı.Yenizelanda saldırılarına gösterilen tepki burada da gösterilmeli.Nedense yapılmıyor.

Tengrizm
23-04-2019, 21:22
Yeni Zelanda'da müslümanlara yapılan terör saldırıda,hristiyanlar o zaman bile müslümanlara yas tuttu.ve bu hristiyanlara yapılan saldırıda,neden müslümanlar empati kurup,bu hristiyanlar için yas tutmuyor.Neden arap ülkelerden bir tanesi bile çıkıp,bu hristiyanlara yapılan terörü lanetliyoruz ve acınızı paylaşıyoruz gibi şeyleri neden söylemiyorlar.

Leonardo
24-04-2019, 13:17
Kimsenin zevk için katliam yapacağını sanmıyorum.

Bu tür katliam yapan örgütlerin altında ya mafya çıkıyor ya istihbarat örgütleri Bazen de dev şirketlerden biri de olabilir.
Para veya güç talebi olabilir. İkisi de kapitalist ilişki.

- Ben bunları Charles Manson'un cinayetlerine benzetiyorum. Lüks oteller + Kiliselerde 300'den fazla insan ölmüş. Daha da patlayıcı filan bulmuşlar.

Yeni Zelanda cinayetleri de öyle.

Bunlar savaşta filan meydana gelen ölümler değil. ABD'de 10 yılda bir meydana gelen okul cinayetleri gibi.

Tamamen silahsız / korumasız insanlara yönelik şiddet eylemleri.

Charles Manson'a şöyle benziyor:

Charles Manson deli idi ve cinayetler sayesinde bir ırk savaşı başlatıp kıyqameti getireceğine inanıyordu. Bu sosyopatlar da İslam - Hıristiyanlık savaşı çıkartmak istiyorlar. (İnançları öyle). Hatta siyasal islam ideolojisine bakarsanız, Tıpkı Charles Manson gibi, Kıyameti getireceklerine filan inanıyorlar.

Sonuç:

Sri Lanka'da Hıristiyanlar da azınlık. Müslümanlar iyice azınlık.

Yani bu iş böyle ne olacak bilmiyorum.

kartopu
25-04-2019, 10:58
Elbette bu cinayetlerin bir amacı var Bu cinayetler bir piskopat ın aklına geldiği için yaptığı bir eylem değil. Bu işi yapacak bir çok dinci örgüt var .
Amaçları ne hangi örgütlerle bağları var para kaynakları nerelerden geliyor militanları ne biçimde toplayıp organize ediyorlar. Ve bunlara yardım eden istihbarat örgütleri gibi bir çok soru var kafalarda.

Bu tür örgütlerin hedefinde şia hiristiyan inancı ve modernite yi benimsemiş devlet ler var. Elbette bunları yöneten ve bunlardan faydalanan örgüt ve finans sahiplerini de yok sayamayız.

Bununla ne amaçlıyorlar kısa ve uzun hedefleri nedir bunu ancak bu konuda uzman olanlar biliyor.
Bizse bu tür eylemlerin insanlık karşıtı eylem olduğunu biliyoruz sadece. Bu tür örgütlere her ülke ve her inanç guruplarında olabilir.

ForumKirpisi
25-04-2019, 15:08
@Kartopu sen 1924 anayasasında İslam var deyip duruyon ya.

Baktım ne var ne yok.

1923 Anayasasında da İslam var. Bkz. Madde 2 - Osmanlıca'dan Çeviri

https://anayasa.tbmm.gov.tr/docs/1921/1921-2/1921-2.pdf (23 Anayasası 1921 ilk metin düzeltmesidir)

1928 Anayasasında ortam hazırlanınca çıkartılmış.

1921 Anayasası taslak, zaten defakto. Meclis çoğunluğu din adamlarından oluşmakta. (Başka bi cacık yok Osmanlıda malesef din din din)

Bir de Mustafa Suphi'ye baktım. Mustafa Suphi, müslüman sosyalizm savunucusu imiş. Gelenekselci imiş ve daha önce dediğim gibi
gelenekselci taraftan Enver Paşa bağlantılı imiş. Monarşinin şeklen yok olmadığı ama parlamentonunda olduğu bir sistem
amaçlıyorlarmış??????. Ama işte diktatörlük despotluk devam. Büyük ihtimal Sovyet desteğini alıp belki de Osmanlı devam bilinmez.

müslüman sosyalizm ne ya, hristiyan demokrasi gibi

kartopu
25-04-2019, 17:41
[QUOTE=NikolaTeslis;637332
Bir de Mustafa Suphi'ye baktım. Mustafa Suphi, müslüman sosyalizm savunucusu imiş.
müslüman sosyalizm ne ya, hristiyan demokrasi gibi[/QUOTE]

İslam’da ilk komün hareketi KARMATİ,lik

Karmatiler veya Karmatilik; Yaşar Nuri Öztürk’ün; “Erdem ve Fikir Adamları” dediği,
İsmaili ye fırkasının bir kolu kabul edilen, Kufe, Suriye İran, Irak ve Bahreyn’de ortaya çıkan. İki devlet kuran ve yaklaşık olarak 150-200 yıl tarih sahnesinde kalan. Sünni akideyi ortadan kaldırmaya çalışan, felsefi, ideolojik, siyasi ve düşünsel açıdan radikal bir hareket olan. On iki imama inanan, 7 sayısını kutsal kabul eden, dünya tarihinde ilk defa şifre sistemini kullanan. Şiiliğin İsmaili lik Mezhebinden Fatımiler’in imamlığını kabul etmeyen koludur.

İranlı bir Şii mutasavvıf olan “Fadl’Allah Ester-Âbadi” tarafından kurulan Hurufi-Bektaşi inancı yani Hurufilik akımının. Karmatilerden türemiştir.

Hasan Sabbah’ın kurduğu Haşhaşiler tarikatı veya örgütüne de kaynaklık eden Karmatiler, İslam’ın ilk Komüncüleri (Komünistleri), tarihteki ve günümüzdeki bütün gizli örgütlerin anası kabul edilmektedir.

Kafkassam Hasan Oktay 2 mayıs 2016

Cehalet zor şey bir de cahilliğine bakmadan iddiada bulunma bu daha da zor olsa gerek.

Müslüman sosyalizm i olmazmış İnsan mülkiyeti ele geçirdiğinden bu yana komünizm mücadelesi de başlatmıştır.
Bunu bilmek için devletlerin yazdığı tarihlerden kurtulup yaşanmış olan tarihlere bakmak gerekiyor.

ForumKirpisi
25-04-2019, 17:49
olur. olmaz mı dedik.

müslüman da olur, hristiyan da olur, dinsiz de olur.

peki müslüman sosyalizmin yanında hristiyanlar veya dinsizler veya diğerleri
de kendi sosyalizmlerini kurarlar mutlu mesut yaşarlar.

hristiyan demokrasi de güzeldir o bakımdan.

ben sevmem ama. sen sevebilirsin.

ben kakaolu dondurma da sevmem. başkası çok sever.

Leonardo
25-04-2019, 18:30
@Kartopu sen 1924 anayasasında İslam var deyip duruyon ya.

Bir de Mustafa Suphi'ye baktım. Mustafa Suphi, müslüman sosyalizm savunucusu imiş. Gelenekselci imiş ve daha önce dediğim gibi
gelenekselci taraftan Enver Paşa bağlantılı imiş. Monarşinin şeklen yok olmadığı ama parlamentonunda olduğu bir sistem
amaçlıyorlarmış??????. Ama işte diktatörlük despotluk devam. Büyük ihtimal Sovyet desteğini alıp belki de Osmanlı devam bilinmez.

müslüman sosyalizm ne ya, hristiyan demokrasi gibi

https://tr.wikipedia.org/wiki/Mustafa_Suphi

Okumaya değer aslında.

İlk ayrılık nerede çıktı?

İttihat ve Terakki Fırkası’nın 1911 yılındaki genel kongresine Anadolu delegesi olarak katılır. İttihatçılıktan kopuşu bu kongreden sonra başlar ve 1912 Ağustos'unda partiden tamamen ayrılır ve fırkaya muhalefet etmeye başlar. 1912 yılında Ahmet Ferit (Tek)'in başkanlığında kurulan ve kurucuları arasında Yusuf Akçura'nın da bulunduğu Millî Meşrutiyet Fırkası'nın kurucuları arasında yer alır. Suphi, muhaliflere karşı 1913 yılının sonlarında başlayan sürgün furyasından nasibini alır ve Sinop'a sürülür.

ölümü:

1921 yılının Ocak ayında BMM'nin çağrılısı olarak Ankara’ya doğru yola çıkan Suphi ve arkadaşlarının Türkiye'de siyasi kargaşa çıkartmak istediğinden şüphelenen TBMM ve Doğu Cephesi Komutanlığı kendilerine koruma vermeyerek, Kars ve Erzurum’da linç girişimlerine uğramalarına ilgisiz kalırlar.[kaynak belirtilmeli] Bazı iddialara göre 1921 yılının 28 Ocağı'nı 29'a bağlayan gecesi 14 yoldaşı ile birlikte Trabzon'dan Sovyetler'e geri gönderilmek için bindirildikleri teknede Kayıkçılar Kahyası Yahya Kahya tarafından öldürüldüler.[5][6]

Yazıda Enver Paşa'dan da söz edilmiş. Çok da anlamadım.

Bu arkadaş da Hukuk okuyup, Fransa'da filan eğitim almış.

Ben o dönemde de (hatta özellikle o dönemde) Piyasa ekonomisine dayalı cumhuriyet anlayışı ve Komünizm arasında zıtlık olduğuna inanıyorum.

Komünistlerin "proletarya diktatörlüğü" dedikleri şeye cumhuriyetçiler inanmaz. Cumhuriyetçilerin liberal ekonomi anlayışına da komünistler inanmaz.

Yine de öyle büyük bir sürtüşme göremedim. Halk dinsiz zannettiği için linç etmek istemiş. teknede cinayet işlenmiş. Cumhuriyet bunu araştırmamış ya da önemsememiş olabilir.

Da o dönemde Menemen'de filan gencecik devletin subayını öldürmüşler.

Yani çok iyi bildiğim bir konu değil.

Sağlıklı bir mecliste komünist parti olur yalnız. %10 gibi anti-demokratik bir seçim barajı koyarsan olmaz.

Kartopu:

- Ben de birinden Şeyh Bedrettin diye birini duymuştum.
Da bunlar tanımlama hatasıdır. Yani skolastik düşünceden çıkamamış "sosyalist" inançlı tarikatlardır.

Hırsitiyanlarda da fransiskenlerdi sanırım. Her türlü dünyevi eşyayı / sahip olmayı ret eden bir sürü tarikat filan var. Hatta kimileri kilise tarafından katledilmiş filan. Öyle reenkarnasyona inanan, Hippiler gibi mülkiyetsiz / anarşist tarikatlar bile var.

Bunlara "sosyalist" diyebilir miyiz bilmiyorum. İsrail kurulurken de yine komün hayatının olduğu Kibutzlar filan varmış.

Yani hayır, modern sosyalizm tabi ki bundan fazlasıdır. Biz bu tür örnekleri "demek ki o dönemin insanları da sosyalizmi anlayabilmişler" diyebilmek için kullanırız.

kartopu
26-04-2019, 11:09
Sosyalizm kelimeden anladığımız gibi Toplumsal düzen Toplunun fertlerinin hepsi eşitlik statüsünde.
Konu bu eşitliğin maddi koşulları nedir ? Eşitliği bozan maddi koşullar nedir ?
İşte, Sosyalizm, Liberalizm, Kapitalizm ayrışması burada başlar. Maddi yaşam koşullarının ne olması. Yoksa her yaşam biçimi ve düzenlerde farklılıklar olabilir İnsan bu fizik olarak bile farklılık taşır. Bütün farklılıkları ortadan kaldıramazsın ayrıca bunu yapmak ta anlamsızdır. Birde farklılıklar canlılıktır doğada da bunlar görülür.

Onun için tam bir eşitlik mümkün değil, bunu düşünmek de aptallıktır. Sadece uzlaşmaz çelişkileri ortadan kaldırırsın.
Sosyalizm bunu başlatan sistemdir, sonuç değil.

Bazı iddialara göre 1921 yılının 28 Ocağı'nı 29'a bağlayan gecesi 14 yoldaşı ile birlikte Trabzon'dan Sovyetler'e geri gönderilmek için bindirildikleri teknede Kayıkçılar Kahyası Yahya Kahya tarafından öldürüldüler

Bu da doğru değil. Mustafa Suphi ve arkadaşları savaşmak için egeye geçmek istemişlerdir. Bunun için kara yolu mümkün olmadığı deniz yolu ile bir miktar gitmek gerektiği söylenmiş YETKİLİLER kendilerine. Ne yazık ki tuzakmış fark edemediler.

Mustafa Suphi ve arkadaşlarının ölümünden sadece TC değil SSCB de sorumlu.

Türkiye arşivleri bir gün açılacak biz de gerçekleri öğreneceğiz.

kartopu
26-04-2019, 11:25
peki müslüman sosyalizmin yanında hristiyanlar veya dinsizler veya diğerleri
de kendi sosyalizmlerini kurarlar mutlu mesut yaşarlar.

Faşistler çok mu üzülür