Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika > Aktüel Haberler

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 21-04-2019, 11:51
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Standart Sri Lanka’da kilise ve otellere Paskalya’da bombalı saldırı

Hint Okyanusu'nun incisi olarak bilinen ve bir ada ülkesi olan Sri Lanka'da 3 kilise ve 3 otelde patlama meydana geldi. En az 138 kişi yaşamını yitirirken en az 400 kişi yaralandı. Yetkililer intihar saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını açıklarken, başbakan ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı. Reuters haber ajansı, bir patlamanın daha meydana geldiğini duyurdu.
21 milyonluk bir nüfusa sahip olan Sri Lanka, Paskalya Yortusu'nu korkunç bir saldırıyla yaşadı…

Nüfusunun yüzde 70'i Budist olan Sri Lanka'da St. Anthony's Kilisesi'nde yaşanan saldırı sonrasında ilk belirlemelere göre en az 138 kişinin öldüğü ve 400 kişinin de yaralandığı açıklandı. Yetkililer henüz saldırıyı kimin üstlendiğine dair bir açıklama yapmadı.

https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/...ldiri-4505199/
Alt 21-04-2019, 16:38
Leonardo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Leonardo Leonardo isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

1960'larda meydana gelen Charles Manson cinayetleri aklıma geliyor. Adam ırk savaşı başlatmak için bir takım cinayetler işliyordu. Bu da onun gibi.

Bir yerde okudum. Bugün bir şehit cenazesi sırasında Kılıçdaroğluna da ciddi terbiyesizlik yapılmış.

Dolunay etkisi midir? Onu da anlamadım. Dünyada salaklık oranında artış var.
Alt 22-04-2019, 11:03
kartopu kartopu isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Leonardo´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
1960'larda meydana gelen Charles Manson cinayetleri aklıma geliyor. Adam ırk savaşı başlatmak için bir takım cinayetler işliyordu. Bu da onun gibi.

Bir yerde okudum. Bugün bir şehit cenazesi sırasında Kılıçdaroğluna da ciddi terbiyesizlik yapılmış.

Dolunay etkisi midir? Onu da anlamadım. Dünyada salaklık oranında artış var.
Butün bu cinayetlerin suikastların saldırıların savaşların tek suçlusu kapitalizm.
Ayrıntılar, güç aramak, sermaye biriktirmek, köleleştirmek bunu idoloji yapmaktadır.

Hepimiz insanız, Doğanın ürünüyüz. Rengimiz, İnancımız, Vatanımız, Dilimiz başka başka olsa da ortak noktamız insan ve ölümlü olmak.

Kimse ne sarayı, ne koltuğu, ne serveti götüremiyor.
Alt 22-04-2019, 14:47
Üyeliğini Sonlandırmış

Demek istediğim Sri Lanka'da Çoğunluk zaten Budist. Hıristiyanlar azınlık. Müslümanlar iyice azınlık.

Yeni-Zelanda saldırılarına benzer bir saldırı.

O yüzden "Charles manşon cinayetleri" gibi dedim. Bence birileri bilerek yapıyor, hatta belki zevk için yapıyor.
Alt 22-04-2019, 18:55
Üye

Kimsenin zevk için katliam yapacağını sanmıyorum.

Bu tür katliam yapan örgütlerin altında ya mafya çıkıyor ya istihbarat örgütleri Bazen de dev şirketlerden biri de olabilir.
Para veya güç talebi olabilir. İkisi de kapitalist ilişki.
Alt 23-04-2019, 05:32
Neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Neva Neva isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Başarı Ödülü 

Sri Lanka onceden, uyusturucu trafigi babinda, yakalananlarin idam edilmesini ongormustu.
Alt 23-04-2019, 17:24
marcos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
marcos marcos isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

Ulusal Tevhit Cemaati ve İbrahimin Milleti isimli DAESH bağlantılı müslüman örgütler katliamı üstlenmiş.

Güvenlik uzmanı Abdullah AĞAR günlerdir DAESH yaptı diyecekler müslümanlar yaptı diyecekler eylemi Tamil Kaplanları yaptı diye propaganda yapıyordu.

Nedense islamcıların öldürdüğü Türkler için şehit kelimesi kullanılmıyor.Kenya' da ölenler için de şehit dememişlerdi.Yeni Zellanda da ölen Türk vatandaşı olmayanlar için şehit diyenler Mısır da gösterilerde ölenler için şehit diyenler islamcıların öldürdüğü Türkler için şehit demekten imtina ediyorlar.Oysa şehit statüsü verilmeli tabutlarının üzerine Türk bayrağı çekilmeli başta Cumhurbaşkanı olmak üzere devlet erkanı cenazeye katılmalı.Yenizelanda saldırılarına gösterilen tepki burada da gösterilmeli.Nedense yapılmıyor.

http://bizimsokagincocuklari.com/wp-...EMES%C4%B0.pdf

" Şüphesiz eğer ki hayvanların dini olsaydı, şeytanı insan şeklinde hayal ederdi." / W. Ralph Inge
Alt 23-04-2019, 21:22
Tengrizm Tengrizm isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyeliğini Sonlandırmış

Yeni Zelanda'da müslümanlara yapılan terör saldırıda,hristiyanlar o zaman bile müslümanlara yas tuttu.ve bu hristiyanlara yapılan saldırıda,neden müslümanlar empati kurup,bu hristiyanlar için yas tutmuyor.Neden arap ülkelerden bir tanesi bile çıkıp,bu hristiyanlara yapılan terörü lanetliyoruz ve acınızı paylaşıyoruz gibi şeyleri neden söylemiyorlar.
Alt 24-04-2019, 13:17
Üyeliğini Sonlandırmış

kartopu´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
Kimsenin zevk için katliam yapacağını sanmıyorum.

Bu tür katliam yapan örgütlerin altında ya mafya çıkıyor ya istihbarat örgütleri Bazen de dev şirketlerden biri de olabilir.
Para veya güç talebi olabilir. İkisi de kapitalist ilişki.
- Ben bunları Charles Manson'un cinayetlerine benzetiyorum. Lüks oteller + Kiliselerde 300'den fazla insan ölmüş. Daha da patlayıcı filan bulmuşlar.

Yeni Zelanda cinayetleri de öyle.

Bunlar savaşta filan meydana gelen ölümler değil. ABD'de 10 yılda bir meydana gelen okul cinayetleri gibi.

Tamamen silahsız / korumasız insanlara yönelik şiddet eylemleri.

Charles Manson'a şöyle benziyor:

Charles Manson deli idi ve cinayetler sayesinde bir ırk savaşı başlatıp kıyqameti getireceğine inanıyordu. Bu sosyopatlar da İslam - Hıristiyanlık savaşı çıkartmak istiyorlar. (İnançları öyle). Hatta siyasal islam ideolojisine bakarsanız, Tıpkı Charles Manson gibi, Kıyameti getireceklerine filan inanıyorlar.

Sonuç:

Sri Lanka'da Hıristiyanlar da azınlık. Müslümanlar iyice azınlık.

Yani bu iş böyle ne olacak bilmiyorum.
Alt 25-04-2019, 10:58
Üye

Elbette bu cinayetlerin bir amacı var Bu cinayetler bir piskopat ın aklına geldiği için yaptığı bir eylem değil. Bu işi yapacak bir çok dinci örgüt var .
Amaçları ne hangi örgütlerle bağları var para kaynakları nerelerden geliyor militanları ne biçimde toplayıp organize ediyorlar. Ve bunlara yardım eden istihbarat örgütleri gibi bir çok soru var kafalarda.

Bu tür örgütlerin hedefinde şia hiristiyan inancı ve modernite yi benimsemiş devlet ler var. Elbette bunları yöneten ve bunlardan faydalanan örgüt ve finans sahiplerini de yok sayamayız.

Bununla ne amaçlıyorlar kısa ve uzun hedefleri nedir bunu ancak bu konuda uzman olanlar biliyor.
Bizse bu tür eylemlerin insanlık karşıtı eylem olduğunu biliyoruz sadece. Bu tür örgütlere her ülke ve her inanç guruplarında olabilir.

Önerilen Siteler