PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kars Belediyesi Temizlik Kampanyası Başlattı

Neva
30-04-2019, 02:31
Kars Güncel- Kars'ta belediye temizlik kampanyası başlattı.

Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen başlattıkları temizlik kampanyasına vatandaşları da davet etti. Kars Belediye Başkanlığınca daha temiz, daha yaşanılabilir bir kent için "Temiz Şehir" sloganıyla başlatılan temizlik kampanyası İstasyon Mahallesinden start aldı. Başkan Ayhan Bilgen'in de katıldığı temizlik kampanyasında caddelere atılan çöpler toplandı. Toplanan çöpler daha sonra çöp arabalarını konularak kent dışına çıkarıldı.

Başkan Bilgen yaptığı açıklamada; "Bundan sonra günlük takip ve hangi saatte nerede çöp alınacaksa bunu esnafımıza, konutlarda kalanlara ilan ederek, aynı zamanda bu saatlere uymayanlara zabıta marifetiyle gerekli uyarı ve cezaya giderilerek temizlik konusundaki üzerimize düşeni yapacağız. Ama sadece bizim üzerimize düşeni yapmamız yetmiyor. Bu şehirde yaşayan herkesin temiz bir Kars için, temiz bir şehir için üzerine düşeni yapması gerekiyor. Büyük marketler özellikle çok yüklü miktarda çöp çıkarıyor. İşlenmiş gıda ya da hayvansal atıklar çıkaran yemek veren firmalar özellikle bu konuda daha duyarlı olması gerekiyor." dedi.

http://www.karsguncel.com/kars-belediyesi-temizlik-kampanyasi-baslatti-7541h.htm

ForumKirpisi
30-04-2019, 03:02
ya bişeyde keşke görüşüm falan olmasa da bişey yazmasam lanet olsun.

bu hdp belediyeciliğine bakıyodum ben bu bakıma, belediyelere koydukları isimler daha kaliteli.

geçmiş dönemde hdp belediyeciliği olan yerlerde yaşayanlara sordum belediye olarak hiç beğenmiyolardı.
genelde de bölge kaynaklarını sömürüyor türkiye veya akp gibi bi anlayış var. allahtan bu türkiye olayı akpye döndü.
mesela ne bileyim batman rafinerisi bizde olsa uçardık falan gibi bi haller vardı.

genelde pkk pişmancılarına iş veriyolardı onlardan bir kısmı da silahlı işlere giriyodu mafya işlerine giriyodu.
bi nevi şehirde haraç toplama vs. vs. asayiş diyolar mesela desteklemiyosan seni yargılıyolardı.

bu tip şeylere girmeyip insanları ve işletmeleri rahat bırakıp belediye işine yönelmiş gözüküyorlar.
ahmet türk ayhan gibi kişileri de getirmeleri bi avantaj.

genelde çok gençleri koymuşlar, bölgede yaşlı eğitimli bulmak zor. gençler mi yaşlılar mı iyi olacak bunu da görecez.

bu da toplumun olgunlaşması için doğru bi adım. akp mesela belediye işi ile terörist faaliyetlerini beraber
götürüyor, teröristten kasıt bölgeyi elinde tutmak için her pisliği yapmak. millet belediye seçiyosa belediyecilik yapacaksın şeriat referandumu veya plebisit yapılmıyor ki?

bi diğer konu da açık belediyecilik. belediyelerimiz mübarek kapalı kasa gibi. CIA gibi. açsınlar milletin parası vergisi birebir
nereye gidiyor.

valla ben hdpye bak falan derken akp belediyelerinin silah alıp stokladığını düşünmeye başladım.

Neva
02-05-2019, 09:28
Kars Misafir Evleri ve getirdikleri

Bu hafta Kars'ta İpek Hanım Çiftliği sahibesi Pınar Kaftancıoğlu ve İlhan Koçulu'nun son altı ayda canla başla çabalayarak yaptığı Kars Misafir Evleri açılışındaydım.

İlhan Koçulu'nun Boğatepe Köyü'nde Kars için başlattığı asıla rücu akımının devamı niteliğinde bir adım bu.

Öyle ki, İlhan Koçulu, çabalarıyla Kars'a ters göçü başlatmış, Kars'ta yitirilmiş olan heyecanı yeniden yaratmış, Kars'a her geçen gün daha çok artan bir ilginin başlamasını da sağlamış biri.

Asıl işi peynir üretimi olan birinin zor bir coğrafyada bu tip yapısal reformlarla anılması onun bir nevi modern zaman bilgesi olarak anılmasını sağlıyor da diyebiliriz.

İlhan Koçulu kimdir, ne yapar, neyi başarmıştır daha iyi anlamanız için TedX'deki konuşmasını mutlaka izlemenizi öneririm.

----

AHDE VEFA

Yeryüzünde kaç kişinin babası gözlerinin önünde kurban gitmiştir, bilmiyorum ama Pınar Kaftancıoğlu'nun İlhan Koçulu'nun Kars'ta başlattığı bu kıvılcıma dahil olmasının ve buraya yatırımlar yapmasının arkasında babasının varoluşuna ahde vefa olduğuna adım gibi eminim.

İşte bu nedenle Pınar Kaftancıoğlu, İlhan Koçulu'nun hareketini görüp bu harekete dahil oldu. İşte Kars Misafir Evleri de bu motivasyon ile doğdu.

Hayırlı ve de uğurlu olsun.Evet, Kars Misafir Evleri çıtayı epeyce yukarı taşımış durumda ama bu daha başlangıç...

İlhan Koçulu ve Pınar Kaftancıoğlu'nun bu hareketini gören yine Kars sevdalısı merhum Tuncer Güvensoy'un eşi Hatice Güvensoy da bu oluşuma dahil olmuş.

Bu üç girişimci bu kez Kars'ta Rus inşası Kamer isimli restoranı satın alarak restore etmeye ve Kars'a yakışacak seviyede bir menü hazırlamaya karar vermişler.

YENİ RESTORAN PEK YAKINDA...

Bunun için de ilk adımlar atılmış bile. Kars'taki Malakanların son temsilcisi, Malakan Dede olarak çağırdığımız Mehmet amcamıza restorana taze sebze meyve sağlasın diye tarlalar alınmış, İpek Hanım Çiftliği bilgisi ile tohumlar sağlanmış, işin ehli şef Kenan Atalık menü üzerine yoğunlaşmaya başlamış, mimarlar ve Murat Pasinli gibi uzman dekoratörler Rus yapısı olan restoran üzerine çoktan çalışmaya başlamışlar...

Azeri, Türkmen, Terekeme, Rus, İran, Malakan, Kars olmak üzere Kars'taki etnik yedi milletten yedi ayrı yemeği seçip Kars'ı anlamaya gelenlere seçkin örnekler sağlayacak restoranın açılışı için planlanan tarih ise Temmuz 2019.

Kısa zamanda büyük projeleri sonuçlayan Pınar Kaftancıoğlu için bu iş artık çocuk oyuncağı gibi.

Kars'ta gastronomik anlamda yeni bir açılım yaratacak olan Kamer restoran şimdiden hem Karslılar için hem de ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun.

https://odatv.com/kars-misafir-evleri-ve-getirdikleri-28041955.html

ForumKirpisi
02-05-2019, 14:29
Kars'a geri göç var ama havayolları çok spastik.

Gerizekalı hükumet sadece istanbul ve ankarayı hub yaptı.

ben kalkıp ya istanbula gidecem denizotobüsüyle sonra ordan saatlerce yol gidip istanbul havalimanı.
ya da direk otobüsle orhangazi otoyolundan sabihaya(en iyisi).

ya da kendi ilimdeki kasıtlı olarak batırılan ve geliştirilmeyip/genişletilmeyip ilgi olmasına rağmen THYnin seferlerini
kapatıp sonra kudurulunca tekrar açtığı ve Ankarayı hub yapan yolu denicem.

Hava taksi olayı da sadece İstanbula var Çanakkaleye var bi de İzmire var.
150 lira.

Türkiyede bi çok kişinin bu imkanları da yok. Paramızla bile eziyet gitmek.

İnsanlar rahat gitmek istiyor artık. Bu salaklar küçük ve çok havalimanı yapacağına kapatıp kapatıp
devasa havalimanlarına topluyolar saatlerce sıra bekliyon saatlerce kuyruk.

Ben TRdeki havalimanı girişlerinin güvenlik kısmına bile ayar oluyorum dışarda yok bu.
Zaten içeri girene kadar 2 kere daha arıyolar. Hele Amerikaya gidiyosan rezalet ötesi.

İstanbula göç patlatmak için elinden geleni yaptılar. Bi de kendileri gittiği için Ankaraya yapıyolar erişim imkanlarını.

Gavurlarda 150.000lik şehirlerde bile yurtdışı major rotalara giden havayolları oluyo. Kendim de kullandığım için söylüyom.

Frankfurttan çük kadar uçakla Walese gidebiliyosun. 2 saat sürüyo. Hollandadan 40 dakikada gidiyosun.