PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : İran'da isyan ve SMS yasağı

sargon
29-06-2007, 23:48
Bugün Kanal D'de ilginç bir haber yayınlandı. İran'da benzine yapılan zam ve günde 3 lt.den fazla benzin alınmasının yasaklanması üzerine ayaklanmalar olduğu ve birçok benzincinin yakıldığı bildirildi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/06/29/dunya/axdun03.html

İsyana ait görüntüler bir cep telefonu ile çekilip dünya basınında yayınlanınca ülke çapında cep telefonlarına yasak getiriliyor ve halkın SMS ile birbirini isyana teşvik etmesinin engellemek için polis sokaklarda insanların telefonlarını ellerinden alıp içindeki mesajları siliyormuş.

http://www.haberler.com/iran-da-cep-telefonlari-kontrol-altinda-haberi/

Bunun için de "Cep Polis" adında bir uygulama başlatmışlar.

soro
30-06-2007, 00:58
haberi izlemedim amma,

güzel bir psikolojik harekat bence,
asparagas da olsa olur,farketmez bir haber at ortaya,gerçek de olsa olur.
10-15 kişi ile bir nümayiş tertiple,
diğer yandan resmi kurumları gaza getir,
resmileri halkın üzerine sür,halk ile polisi karşıkarşıya getir,
tüm bu harekatı filme al,
ülkeyi dünya kamuoyunda küçük düşür nefret uyandır,
ülke resmi görevlilerine karşı ülke halkında nefret uyandır,
gerektiği zaman da oraya demokrasiyi götür.ırak gibi.canım yurdumu da hatırlatıyo bazen bu bana ya neyse...

elin adamı; elin taşı elin kuşu ile,bir taşla 3 kuş vuruyo,bir açıdan tebrik etmek lazım,üst seviyeli siyaset bunlar,biraz kirli siyaset de olsa.....

InVitatio
30-06-2007, 01:10
sevgili soro

bende bu senin yukarida yazdigin yazinin altina ilk imzami atabilirim....

ozgur_beyin
30-06-2007, 01:15
Kafir *sargon ,külliyen kafir sargon, aslı astarı olmayan islami karalayan böyle iftiraya matuf haberleri nerden bulursunuz. Anlamak zorunda zorlanıyorum. (belki cümleyi kurgulamak zorunda zorlanabilirim buda hüdanın hikmeti) nerden bulursunuz bu haberleri .Yalan ,yalan külliyen yalan, Ağcanın manitası söylemiş iranda benzin
para bol ama fuhuş *yok. Neden? Çünkü 2500 yıllık bir islami geleneğe sahip(pardonimparatorluk) bir imparatorlukta fuhuş olmaz. Sadece gönülden gönüle akan ,bir muta nikahı denen kutsal bir kurum olur hepsi bu ,anlatabildimmi?
*
EYYYYmehmet akif bu zındıklar seni hiç anlamadılar hiçte anlamayacaklar. walla benden bu kadar yapacak hiç bir şeyim yok. sen hala zül celalin katında kavmiyyetçilik yok ÜMMETÇİLİK *var diye ağlan . ve iran tv'ye bağlan

not: bu gece saçmalama hakkını kullanıyorum

mep
30-06-2007, 01:22
Rabia Özden Kazan’ın büyük bir cesaretle kaleme aldığı ilk eseri ‘Tahran Melekleri’nde İran’ın rejim muhalifi gençlerinin yaşadığı akla hayale gelmez partiler anlatılıyor.

2006 Ramazan ayında büyük bir heyecan ve idealizme İran’a doğru yola koyulan Rabia Özden Kazan yaşadığı inanılmaz günleri kaleme aldı.
Rabia Kazan İslam’ın devlet rejimi olarak uygulandığı şeriat ülkesine giderken umutlu bir bakışla Tahran’a adımını atar, Farslı güzel kadınların iç dünyasını merak etmektedir. Onların nasıl yaşadığını görüp çeşitli kesimlerden kadınlarla röportaj yapacaktır. Fakat ilk günden itibaren yaşadığı zorlu saçmalıklarla sarsılır. Evine misafir olarak gittiği kadın çeşitli nikahlarla hayatını idame ettiren bir kadındır.

Kendini Leyla’nın evinden kurtarıp iyi bir otele yerleşir fakat iftar sonrasında yaşlı bir adam onunla 500 Dolar karşılığı ülkemizde ‘muta nikahı’ diye bilinen ‘siga nikahı’ kıymak ister.
Oteli de terk etmek zorunda kalır, çünkü öğrenir ki bu ülkede 2 günden 2 aya kadar çeşitli sürelerle nikah kıyılabilmektedir. Meşrudur siga nikahı, zina değildir yaşananlar…

Nihayet kendine güvenli kalacak bir yer bulduktan sonra önce sokaktaki çeşitli kesimlerden kadınlarla röportajlar yapar, sonrasında ise iş hayatının içindeki üst düzey kadınlarla görüşmeye başlar.
Bir gün genç ve güzel bir kız yine bir ramazan akşamında onu bir partiye davet eder ve İran’ın şok edici bir yönüyle daha karşılaşır:
Ağır makyajlı gencecik kızlar…
Özenti İran delikanlıları…
Ramazan gecesinde su gibi akan alkollü içkiler…
Hollywoodvari dejenere kadın-erkek ilişkileri…
Her partiyle kendi rejimlerine gol attıklarının düşünen insanların bilmediğimiz yaşamı…

Soluk soluğa ve merakla okunan Tahran Melekleri ile rejimin rızası için örtünen güzel kadınların gizli yaşamı ilk kez cesur bir kalemden gün ışığına çıkıyor.
*
Kimbilir belki altına imza atılacak konular içeriyordur " Tahran Melekleri" :roll:

InVitatio
30-06-2007, 01:24
sevgili özgür beyin

beynini neden bu gibi islerde hep tek tip calistiriyorsun
kimse haberin icerigini yalanlamadi !
sadece bu habere neden olaylara "yorum farki" var
yani...
ben bu olaylar icinde amerikan emperializmin parmagi oldugunu düsünüyorum...

sargon
30-06-2007, 01:24
Özgür Beyin, bu gidişle senin şairliğin gelişecek gibi duruyor.

Yahu arkadaşlar, bunun bir psikolojik harekat olduğunu ne çabuk anladınız, hemen tahlil ettiniz, bravo sizlere. İnsan biraz araştırır, bir iki kanıt bulmaya çalışır. Yukardaki olaylar olanaksız şeyler mi sizce? İslam cumhuriyeti özgürlükler beşiği midir? Petrol beleş midir? Bu olayların yalan ve uydurma olduğunu nerden biliyorsunuz? Bizi de bilgilendirin lütfen..

InVitatio
30-06-2007, 01:30
sevgili sargon
bilmem sen nerde yasiyorsun ama bugünun siyaseti ile ilgilenen insanlar bilmektedir ki
iran hem askeri hemde siyasi abluka altina alinmak istenmekte,
ve bu tür olaylar sadece bunun bir parcasidir.
Iran toplumunun bati tipi demokrasi sorunu ayri bir sorun
Iran Hükümetinin ve Halkinin hüküm etmek gücünün hergün törpülenmekte istenmesi ayri bir sorun...

sargon
30-06-2007, 02:21
İran'ın siyasi ve ekonomik olarak abluka altına alınmak istendiğini gayet iyi biliyorum. Dünyada yaşayan herkes bunu biliyor. Afganistan da, Kuzey Kore de aynı şeyi yaşıyor. O halde diktatörlükleri savunalım mı yani. Aman ABD bunları baskı altında tutuyor diye despotizm hakkı mı oluşuyor. Yoksa ABD'nin baskısı altında olan bütün rejimler birer özgürlük beşiği midir?

ABD'nin baskısına karşı çıkmak başka şeydir, diktatörlük rejimlerini, baskı rejimlerini savunmak başka şey. ABD'nin Irak'a saldırmasını engellemek için yüzlerce savaş karşıtı ve demokrasi savunucusu Irak'ta canlı hedef olmayı göze aldı, kendilerini siper ettiler. Saddam diktatörüne aşık oldukları için mi bunu yaptılar sanıyorsunuz. ABD'nin İran'a müdahale etmesine ne kadar karşıysam İran'ın yobaz ve zorba şeriat rejimine de o kadar karşıyım. Siz bunları ayırmıyorsunuz ve yobaz, zorba ve diktatör bir rejimi savunuyorsunuz. Şeriat olsun, İslam olsun da istediği kadar halkına kan ağlatsın önemli değil mi diyorsunuz?

Şeriat rejimi bir tür faşizmdir. İran'da da bu rejim uygulanıyor. Kendi insanına, kendi halkına düşmandır. İran'ın neyini savunacam. Adamlarda zerre kadar demokrasi anlayışı yok. Ahmedinejat çıkıp Yahudi katliamı olmadı derken tek bildiği şey Yahudilere beslediği kindir. Adam da ne insan hakları anlayışı var, ne demokrasi anlayışı. Bütün bunlara karşın ABD'nin bölgesel hesapları için nasıl bir yönetimi olursa olsun bir ülkeye müdahale etmesine elbette karşıyım. Siz de İran'daki faşist rejime karşı olsanız anlaşırız. Yoksa bana boşuna siyaset anlatırsınız.

HarunKAHYA
30-06-2007, 13:20
İrandan dünyaya yayılan bütün olumsuz haberlerde, emperyalist batının parmağını aramak doğru bir şüphecilik.Çünki ABD dünyanın korkusuz kabadayısı.Ama bu şüphecilik bizi bazı gerçekleri görmektende alakoymamalı.
Kabadayılarda terbiye ,nezaket,dürüstlük olmaz.Eski Osmanlı kabadayılarında raconunda bir özel koruyuculuğu,kollayıcılığı olduğu anlatılırdı.
Ama şimdiki kabadayılarımız tam bir megaloman.Keyfine göre , menfaatine göre davranan bir serseri.
Diger taraftan,komşumuz İranın da bu tecrit politikasındaki yanlızlığının dışında,yaptığı İslami yaşam zorlamalarınınında pek tutulacak bir yanı olmadığı malum.
İnançları müdafa etmek ayrı şey,
tebanızdaki her insanı bu inanca zorlamak ayrı şey.
İslami inançı tutar,savunur ve emrettiği gibi yaşarsınız;saygı duyarım,sizin tercihinizdir.

Ama herkesi bu tip yaşamaya zorlarsanız,sizinde kabadayıdan farkınız kalmaz.
Sn.İnvitatioda zannederim bu görüşte,hernekadar biraz kızgın yazsada. :)

InVitatio
30-06-2007, 15:43
Sevgili HarunKahya,
burada arkadaslar biz inananlara dini konular'da "hep kaliplasmis bir olgu icinde yorum yapiyorsunuz" yaziyorlar , ama ayni kaliplasmisligi ben bu arkadaslarin yorumlarinda da görmekteyim.
Simdi Amerika 80öncesi darbe icinde öyle veya böyle yer almasi nedense mümkün , ama gel gör ki irandaki "halk ayaklanmasi"nda öyle veya böyle yer almasi diye mümkün olamaz, neden ?
Ben bu iran karsiti , veya genel manasi ile islam karsiti yorumlari okurken,
sanki hep tek bir kalem ile yazilmis gibi geliyor bana,
birileri yazmis, digerleri ise kendi aralarinda bu yaziyi cogaltarak , "fikir" ifade etmekteler.

irandaki demokrasi eksikliginden en cok iranda yasayan hanefi meshebine bagli insanlar cekmektedirler.
ama iran parlamentosunda yahudi milletvekilleri kendi kimlikleri ile birlikte yer almakta,
iranda'da tüm demokrasi eksikligine ragmen, iran toplumundaki kadin akademisyenlerin ortanisi ile bir bilgimiz varmi , bu ortani türkiydeki durum ile karsilastirilnca nasil bir tablo karsimiza cikiyor?
Iran'daki üniversite okuyan kiz ögrencilerin durumu orantisi ile türkiyedeki arasinda hic bir kiyaslama yaptik mi ?

Iran'daki insanlarin bireysel özgürlükleri, demokratik haklara , özgürce yasam birime sahip olmalari ayri konular,
ama Irani bunlar yok diye, emperialist zorbaya karsi gücsüz kilmak istemek ayri bir mesele...
Iran'da demokrasiyi iran halki ile beraber kurulmali, onlara ragmen degil...

Iran bugün türkiyede üretilen tekstil adina ne varsa hepsine talip
hani satabiliyormuyuz ?
neden satamiyoruz , kimler niye karsi cikiyor?
burada üyesi oldugumuz Gümrük Birligi konumu ne ?

NedimYilmaz
30-06-2007, 17:37
İran'dan herşeyi beklerim ben. Şaşırak için bir neden bulunmuyor.

vartor
30-06-2007, 22:14
sevgili invitatio,
* Ben bu iran karsiti , veya genel manasi ile islam karsiti yorumlari okurken,
sanki hep tek bir kalem ile yazilmis gibi geliyor bana,
birileri yazmis, digerleri ise kendi aralarinda bu yaziyi cogaltarak , "fikir" ifade etmekteler.
* demissiniz.
* * *Belki de bizlerin gordugunu gormemezlikte direnen sizsiniz farkinda olmadan. Insanlar yine ayni insan, acliktan kendini satanlar, uyusturucu muptelaligi, hirsizlik, cinayet ... Iran'da sokakta vinclerle asilan gencleri gormediniz herhalde, recm uygulamalari, cocuk yastaki kizlarin infazlari ne ogretebilir ki size. Kimimiz, karnimiz tok, gozumuz pek yasarken insan gibi, diger bazilarimiz baski rejimiyle hayatlarini kaybetmekte. En buyuk suc ise fikirleri. Kendi tercihini, ozgurlugunu, bastakiler oyle istiyor diye benligini yok etmek cok mu sihhatli gorunuyir size?
* * Baski ve zuluma, hur dusunceye zincir vuranlara karsi oldugumuz bir gercek. Eger bu Iran'daysa, Cin hatta Amerikadaysa, karsi cikacak ve sesimizi cikaracagiz tabiatiyla ve bu ateist oldugumuzdan degil, humanist dusunebilmemizden kaynaklandigina, musluman olup da bu konularda bizlerle ayni dusuncede olanlardan dolayi biliyorum.

sargon
30-06-2007, 23:31
Sevgili İnVitatio,

bilmem empati denilen şeyi duydun mu? Sana vereceğim cevap empati yapabilmeni sağlarsa bana ne mutlu. Buyur.

Bu İran uzatması sütübozukların (seni ve senin gibi düşünen diğer sütübozukları kastettiğim anlaşılmıştır herhalde) tek amacı laik demokratik cumhuriyeti yıkıp yerine şeriat rejimi kurmaktır. Kendi ülkesindeki demokratik rejime ihanetlerini açıkça ilan edemedikleri için böyle sinsi yöntemlerle bizden şeriatı savunmamızı bekliyorlar. Bunun adı bizi aptal yerine koymaktır. Bu sütübozuk İran uzatmalarının tek amacı demokrat, cımhuriyetçi, laik insanları darağacında sallandırmak ve siyasi uzatmaları olduğu Şii bozuntusu şeriat ağalarının uşağı haline getirmektir. Bunlar şeriat beslemeleri oldukları için ağababalarına tek laf ettirtmezler. Yok ablukaymış yok ezilmeye çalışılıyormuş. Ağababalarına uşaklık etmek için sınır tanımazlar. Çağdaş Türkiye cumhuriyetinde yaşadıklarını, onun nimetini yediklerini unutup şeriat beslemeliği yaparlar. Uzatması oldukları katliamcı mollaları bizim adam yerine koymamızı sağlamak için de utanmadan insan hakları, demokrasi gibi beylik lafları ortaya atarlar. Bunların tek misyonu vardır: O da tarihlerinden gelen, katliamcı arzularını doyurmaktır. Şeritçı İran uzantısı sütübozukların bu ülkede yeri yoktur ve olmayacaktır.

Yukardaki paragrafta kullanılan argümanlar senin seçimler başlığında DTP'lilere karşı kullandığın argümanlar.

murder
01-07-2007, 03:49
bakın iran tabiki bir cumhuriyet ama cumhuriyet olmak demokrasiyi gerektirmez ki

InVitatio
01-07-2007, 06:40
sevgili sargon

bugün git irana , oradaki siyasi stratjistler , asil türkiyenin irana laiklik empose etmesinden sikayetci
irandaki islamin sii yorumu düzeni ise türkiyede tabani yok.
olmadigi gibi türkiyeli müslümanlarin "din devleti" isteme gibi bir kayde deger fiiliyatlari da yok.
yani burada "iran bize kendi devrimini ihracaat" ediyor diye yaygara koparmanin neye dayaniliarak söyleniyor onu da anlamis degilim.
Unutmamali ki Türkiyedeki müslümanlar , iranin türk sahi , sah ismaile bile dini yönden sahip cikmamisken, sii müslümanlarin bizim topraklarda ciddi bir agirligi var demek , bu toplumu iyi analiz edilmemis demektir.

Ama su sütübozuk kelimesi, ayni evde (topraklarda) büyüyüp , yetistip, gelisen ama sonradan beraber yetistigi insanlara "isyan bayragi" acanlar icin söylenir, bu yüzden bugün amerikan emperializin kucaginda simsiggi oturan Pkklilar ve onlarin Türkiye Uzatmasi olan DTPliler "sütübozuklardir".
Ben Türkiye Halklarinin Iranlilar ile ne ayni bayragi, ne ayni topragi nede ayni kaderi paylastiklarina dair bir bilgi edindim simdiye kadar...
Yani onlar ile "ayni süt'den" beslenmedigmiz gibi, onlarin kendi iclerindeki sütübozuk uzatmalarin da üc asaga bes yukari bu piskolojik savasin bir gönüllüsü olduklari hergün biraz daha iyi anlasilmakta.

Amerikan Emperializmin bizim sütübozuk PKK bozuntularini neden bu kadar sahiplendigi , hergün biraz daha iyi anlasilmakta, kendi kisiligini yitirmis PKK , Irandaki Kürdlerin varligini bahane ederek,
Iran Kürdleri ile bir "dayanisma" icin Iran Devletine karsi yürütülen bu savas'da taninmis rollerini oynayacaklar.

Bugün Iran kendi icindeki var olan tüm demokrasi sorunlarina ragmen, amerikan emperializmine ve onun gönüllü fedailerine karsi , kisilikli bir durus, bir direnis sergilemekte.
Iran icindeki Demokrasi ve Insan Haklari sorunu onlar ile birlikte cözüme kavusturmak istemek ayri bir konudur, bir halkin bu piskolojik savasda yaliniz birakilmamasi gerektigini savunmak ayri bir konudur.

Sevgili Sargon
Demokrasi besigi olan Israil'deki Knesset'de ( Parlamento'da) kac Müslüman Milletvekili var ?
Israil'deki Müslümanlarin kisilik ve Insan Haklari ne durumda ?
Ateistlere göre insanlarin özgürce ibadet etme hakki yok mu ?
Ateist mantiga göre fiiliyata gecemis bir olgu , suc sayilip önceden cezalandirilmasi dogru mu ?
Sence Iran toplumundaki Yahudilerin konu mu ne ?
Iran Parlamentosu secimlerine yahudiler girebiliyormu ?
Kac Yahudi Parlamenter var Iran Parlamentosun'da ?
Iran'daki Akademisyen Kadinlarin Türkiye ile kiyaslarsak orantisi ne kadar ?
Iran'daki Kadin / Kiz Üniversite ögrencilerin Türkiye ile kiyaslarsak orantisi ne ?
Iran bugün ikitisadi anlamdaki gelisme hizi ne dir ?

dolfen
01-07-2007, 10:13
İRAN Telekomünikasyon Bakanlığı, Yüksek Kültürel Devrim Konseyi’nin kararıyla cep telefonlarıyla gönderilen ahlaka aykırı MMS’lerin filtre edileceğini açıkladı. Buna göre konsey, cep telefonlarından gönderilen MMS’lerin ahlaka aykırı olarak kullanılmasını engellemek amacıyla yeni kararlar aldı ve İran Telekom Bakanlığı da bu kararları uygulamaya koyacak. Teknik yeterlilik sağlandığında İran’da gönderilen tüm MMS mesajları önce bir ana bilgisayarda toplanacak. Mesajlar, buradaki görevliler tarafından “ahlak kontrolünden” geçirilecek. Daha sonra onay alan mesajlar sahiplerine iletilecek. MMS ile cepten cebe ve elektronik posta adreslerine müzik, fotoğraf ve video gönderilebiliyor. İran’da geçtiğimiz hafta 170 kadın saç telleri gözüküyor diye tutuklanmış, 3 bini de yolda uyarılmıştı.

murder
01-07-2007, 11:35
sevgili soro gerçekten çok güzel bi noktaya değinmişsin walla ülkemizde medya bu kadar kartelleşmişken bazı insanlar ne dese doğru olur gerçekten seni kutluyorum

sargon
01-07-2007, 13:19
Invitatio, sen üslubunu düzeltmediğin sürece seni sütübozuk İran uzantısı, şeriatçı, molla bozuntusu olarak lanse edeceğim. Bunu bilesin. İsrail'de hiç müslüman milletvekili yokmuş da, İran'da yahudiler her hakka sahipmiş de, Kürtler İran'a karşı kullanılıyormuş da. İşte içimizde beslediğimiz sütübozuk İran uzantıları. Söylediklerinin de hepsi yalan ve uydurma. İran'da faşizm vardır. Bunlar Türkiyede de aynı faşizmi isteyen sütübozuklardır. Kendi ülkesini korumaz, gidip yobaz molları korur. Belli ki sen İran sütü içmişsin. Bu sütübozuklar ve Ayetullah ayısının uşakları için fazla şey yazmaya gerek yok.

Nasıl gidiyor İnvitatio, yakışıyor değil mi.. :D

InVitatio
01-07-2007, 16:54
Sevgili Sargon
bu sütübozuk ifadesi belli ki senin de biraz agirna gitti :)
ama Iran hakkindaki görüslerin fazla yorum yazmaya kayde deger degil dostum...
irandaki görmek istedigin olumsuzluklari görüp
isine gelmeyen olgulari görmemezlikten gelerek
siyasi cözümler sunulamaz....
Irandaki siilerin türkiye'ye bir tehdit olasiligi "sifir"dir
türkiyede sii bulunmadigi gibi, türkiye müslümanlarin büyük bir kismi
din ile devlet islerinin bir birinden ayri tutulmasindan yana.
Lütfen kendi egonu ve hayal gücünü tek dogru imis gibi benim gibi var olan sorunlara
farkli bir bakis acisi ile bakanlara *tek dogru imis gibi kabul ettirmeye calisma.
Eger bir toplum hakkinda fikir beyan etmeden önce
zahmet edip o toplumu bir analiz etseydin ,
ne irandaki bu tüm olumsuzluklara ragmen , iran halkinin bu baskiya karsi kisilikli durusunu
görmemezlikten gelirdin
nede sanki türkiye müslümanlari ile sii müslümanlar arasinda tarihi bir kader birligi varmis gibi yorum yazardin.
Iran'da Demokrasinin gelismesini istemek farkli sey
Iran'i diger sözüm ona gelismis toplumlarin durumu ile kiyaslamak ayri seyler.

Bilimiyorum sen hangi sütten beslendin
ama bu anadolu topraklarinin sütünden fazla faydalanmadigin asikar...

sargon
01-07-2007, 17:19
Gel gel İnVitatio, terbiye düzeyini iyice göster. Muhallebi kıvamındasın. Biraz solculuk yapıp solcuları kafalamaya çalış, biraz dinci ol dincilere şirinlik yap, gerçekte yobaz olup Türkiye'de şii yok diye demokratları avlamaya çalış, bir taraftan Atatürkçü kesilip diğer taraftan nurcu ol. Senden ala tehlikeli adam mı var. Senin gibi her kılığa girebilen birkaç yüz kişi olsa, hepsi de senin gibi sürekli sağa sola tükürerek konuşmayı becerse daha ne isterseniz. Sizden ala faşizm mi olur.

Sana yapılan bütün uyarılara karşın *hakaret etmeyi sürdürdüğün için şimdiye kadar gördüğüm en sütübozuk olan adamsın. Aynen dediğin gibi senin yalanların ve hilelerine şimdiye kadar sustum ama yok öyle her kılığa girip, sonra da demokrat geçinmek. Gerçek yüzün ortaya çıktı işte. İran uzantısı sütübozuk bir şeriatçısın işte. Takiyye yapmayı da öğrenmişsin. Kaç kişiyi daha aldatacağını sanıyorsun.

InVitatio
01-07-2007, 17:31
İran uzantısı sütübozuk bir şeriatçısın işte. Takiyye yapmayı da öğrenmişsin. Kaç kişiyi daha aldatacağını sanıyorsun.

sargon cidden bende seni adam yerine koyup simdiye kadar okudum :)

Sargon sana bir bardak süt yollayim belki faydasi olur

sargon
01-07-2007, 17:41
Sen adam olsaydın, hata yaptım derdin. Biraz utanırdın. Adam olmadığın için benim ağzımı açtırdın.

InVitatio
01-07-2007, 17:45
demek icindekilerini disariya kustun :)
demek takkiye yapan ben degil sen missin :)
eger ben adam degilsem senin de benim seviyeme gelmeyecek *kadar olgun olsaydin
ben yalan mi yazmisim yanlis mi ?
eger ben yalan yanlis yazdim ise sende mi ayni sekilde cevap vermek zorundasin ?
benden daha "iyi" cevap vermeyi dene
belki becerirsin

sargon
01-07-2007, 19:38
İnVitaio,

anlaşıldı. bu oyunu daha fazla sürdürmeye gerek yok. Zaten hakaret edip durmak da hiç hoşuma gitmiyor. Anladım ki senden empati yapmanı beklemek biraz abartılı bir talepmiş. İlk mesajımda belirtmiştim. Aynı senin argümanlarınla konuşulursa ne olacağını göstermek istedim. Gördüğüm kadarıyla senin istediğin de düzeyli bir tartışma ortamı değil, hakaretle dolu bir kavga ortamı. Herhalde böyle bir ortamı sürdüreceğimi düşünmüyorsundur.

Sitede DTP'yi desteklediğini belirten arkadaşlarımız da var ve biz insanlara siyasi düşünceleri yüzünden hakaret etmiyoruz. Bu arkadaşlarla uzun uzun tartıştın ve bu tartışmalarda gözlerinin içine baka baka sürekli "PKK uzantısı sütübozuk DTP'liler" diyerek hitap ettin. Yukarda kullandığım ifadelerden ve yakıştımalardan hiçbiri bana ait değil. Hepsi senin kullandığın ifadelerdi.

Şimdi benim hakkımda ne düşünüyorsan, yani benim ne kadar düzeysiz, ne kadar iftiracı olduğumu düşünüyorsan bil ki aynı şeyler de senin için düşünülmüştür. Örneğin benim senin gözünde hiçbir saygınlığım kalmadığını söyüyorsun. Bil ki senin de söylediklerin yüzünden başkalarının gözünde saygınlığın kalmamıştır. Eğer hakaret ederek saygınlık kazanılıyorsa orasını bilmem. Aynı şekilde kinimi kustuğumu söylüyorsun. İşte sen de orda kinini kusuyordun. Kısaca benim için ne düşündüysen bunların sana ait özellikler olduğunu düşünmen lazım.

Küçük bir empati oyunu oynamış olduk. Sonuç ortada değil mi? Sorun DTP'liler değil başka birşey de olabilirdi. Herhangi bir şekilde senin öfke duyduğun başka birileri olabilirdi. Bu tarz hakaretlerle ancak insan kendisini küçültüyor değil mi, başka kimseye de bir yararı olmuyor.

sargon
01-07-2007, 19:57
Birşey eklemeyi unuttum. İnVitatio'nun yobaz olduğunu, şeriat istediğini yada İran uzantısı falan olduğunu da düşünmüyorum elbette. Hepsi oyunumuzun parçasıydı. İnVitatio'yu kırdığıma eminim, bu yüzden özür dierim, ama o da başkalarını çokça kırmıştı. Benzer şeylerle bir defa karşılaşmasını istedim. Yarattığım gerilim için de herkesten özür dilerim.

vacsmt
01-07-2007, 19:57
İran'da gerçekten bir isyan çıktı ise bu insanlık için hayırlı bir gelişme......
1990 yılından itibaren benim aydınlarımı öldürdüğü mahkeme kararlarıyla
ortaya çıkmış bulunan İslami Hareket Örgütü ismindeki şer yuvasına
maddi manevi destek vermiş İran rejiminin yıkılmasını elbette olumlu bulurum.
Bu açıdan olası bir İran -ABD çatışmasında da taraf değilim.İki itin dalaşması
olacak bu olası savaş................

InVitatio
02-07-2007, 00:28
----burada asili olan esas iletiyi konuyu dagitmamak adina sargona özel mesaj yolu ile yolladim----

sisyphos
02-07-2007, 03:09
Felsefe öğretmeni bir arkadaşım var. *Ramazanın ilk günü derse girdiğinde öğrenciler sormuşlar:

"Hocam, oruçsunuz, değil mi?"diye.

"Hayır" demiş, rahatlıkla.

Bütün sınıf elleri ile ağızlarını kapatarak kocaman bir "Aaaaaa" koparmış.

Arkadaşım:
"Peki, siz oruç musunuz?" diye sormuş.

Bütün sınıf hep bir ağızdan:
"Evettttttttt" diye bağırmış.

Bu sefer arkadaş, biraz önce çocukların tavrını tekrar edip eli ile ağzını kapatarak:
"Aaaaaa" diye bağırmış aynı şaşkınlıkla.

Birden aklıma geliverdi, her nedense bu olay.