Turan Dursun Sitesi Forumları
Geri git   Turan Dursun Sitesi Forumları > Genel Forumlar > Politika

Başlık Düzenleme Araçları Stil
Alt 29-06-2007, 23:48
sargon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
sargon sargon isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Onur Üyesi
Dinlerden Özgürlük Grubu Üyesi

Onur Üyeliği Başarı Ödülü Başarı Ödülü 

Standart İran'da isyan ve SMS yasağı

Bugün Kanal D'de ilginç bir haber yayınlandı. İran'da benzine yapılan zam ve günde 3 lt.den fazla benzin alınmasının yasaklanması üzerine ayaklanmalar olduğu ve birçok benzincinin yakıldığı bildirildi.

http://www.milliyet.com.tr/2007/06/2...a/axdun03.html

İsyana ait görüntüler bir cep telefonu ile çekilip dünya basınında yayınlanınca ülke çapında cep telefonlarına yasak getiriliyor ve halkın SMS ile birbirini isyana teşvik etmesinin engellemek için polis sokaklarda insanların telefonlarını ellerinden alıp içindeki mesajları siliyormuş.

http://www.haberler.com/iran-da-cep-...ltinda-haberi/

Bunun için de "Cep Polis" adında bir uygulama başlatmışlar.

"Daha önce ben televizyona bakıyordum, şimdi televizyon bana bakıyor
Mısırlı bir gösterici
http://sargon.blogcu.com/
Alt 30-06-2007, 00:58
soro soro isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

soro - MSN üzeri Mesaj gönder soro - YAHOO üzeri Mesaj gönder
Standart Re: İran'da isyan ve SMS yasağı

haberi izlemedim amma,

güzel bir psikolojik harekat bence,
asparagas da olsa olur,farketmez bir haber at ortaya,gerçek de olsa olur.
10-15 kişi ile bir nümayiş tertiple,
diğer yandan resmi kurumları gaza getir,
resmileri halkın üzerine sür,halk ile polisi karşıkarşıya getir,
tüm bu harekatı filme al,
ülkeyi dünya kamuoyunda küçük düşür nefret uyandır,
ülke resmi görevlilerine karşı ülke halkında nefret uyandır,
gerektiği zaman da oraya demokrasiyi götür.ırak gibi.canım yurdumu da hatırlatıyo bazen bu bana ya neyse...

elin adamı; elin taşı elin kuşu ile,bir taşla 3 kuş vuruyo,bir açıdan tebrik etmek lazım,üst seviyeli siyaset bunlar,biraz kirli siyaset de olsa.....
Alt 30-06-2007, 01:10
InVitatio
Üye Değil

sevgili soro

bende bu senin yukarida yazdigin yazinin altina ilk imzami atabilirim....
Alt 30-06-2007, 01:15
ozgur_beyin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ozgur_beyin ozgur_beyin isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Kıdemli Üye

Kafir *sargon ,külliyen kafir sargon, aslı astarı olmayan islami karalayan böyle iftiraya matuf haberleri nerden bulursunuz. Anlamak zorunda zorlanıyorum. (belki cümleyi kurgulamak zorunda zorlanabilirim buda hüdanın hikmeti) nerden bulursunuz bu haberleri .Yalan ,yalan külliyen yalan, Ağcanın manitası söylemiş iranda benzin
para bol ama fuhuş *yok. Neden? Çünkü 2500 yıllık bir islami geleneğe sahip(pardonimparatorluk) bir imparatorlukta fuhuş olmaz. Sadece gönülden gönüle akan ,bir muta nikahı denen kutsal bir kurum olur hepsi bu ,anlatabildimmi?
*
EYYYYmehmet akif bu zındıklar seni hiç anlamadılar hiçte anlamayacaklar. walla benden bu kadar yapacak hiç bir şeyim yok. sen hala zül celalin katında kavmiyyetçilik yok ÜMMETÇİLİK *var diye ağlan . ve iran tv'ye bağlan

not: bu gece saçmalama hakkını kullanıyorum
Alt 30-06-2007, 01:22
mep
Üye Değil

Rabia Özden Kazan’ın büyük bir cesaretle kaleme aldığı ilk eseri ‘Tahran Melekleri’nde İran’ın rejim muhalifi gençlerinin yaşadığı akla hayale gelmez partiler anlatılıyor.

2006 Ramazan ayında büyük bir heyecan ve idealizme İran’a doğru yola koyulan Rabia Özden Kazan yaşadığı inanılmaz günleri kaleme aldı.
Rabia Kazan İslam’ın devlet rejimi olarak uygulandığı şeriat ülkesine giderken umutlu bir bakışla Tahran’a adımını atar, Farslı güzel kadınların iç dünyasını merak etmektedir. Onların nasıl yaşadığını görüp çeşitli kesimlerden kadınlarla röportaj yapacaktır. Fakat ilk günden itibaren yaşadığı zorlu saçmalıklarla sarsılır. Evine misafir olarak gittiği kadın çeşitli nikahlarla hayatını idame ettiren bir kadındır.

Kendini Leyla’nın evinden kurtarıp iyi bir otele yerleşir fakat iftar sonrasında yaşlı bir adam onunla 500 Dolar karşılığı ülkemizde ‘muta nikahı’ diye bilinen ‘siga nikahı’ kıymak ister.
Oteli de terk etmek zorunda kalır, çünkü öğrenir ki bu ülkede 2 günden 2 aya kadar çeşitli sürelerle nikah kıyılabilmektedir. Meşrudur siga nikahı, zina değildir yaşananlar…

Nihayet kendine güvenli kalacak bir yer bulduktan sonra önce sokaktaki çeşitli kesimlerden kadınlarla röportajlar yapar, sonrasında ise iş hayatının içindeki üst düzey kadınlarla görüşmeye başlar.
Bir gün genç ve güzel bir kız yine bir ramazan akşamında onu bir partiye davet eder ve İran’ın şok edici bir yönüyle daha karşılaşır:
Ağır makyajlı gencecik kızlar…
Özenti İran delikanlıları…
Ramazan gecesinde su gibi akan alkollü içkiler…
Hollywoodvari dejenere kadın-erkek ilişkileri…
Her partiyle kendi rejimlerine gol attıklarının düşünen insanların bilmediğimiz yaşamı…

Soluk soluğa ve merakla okunan Tahran Melekleri ile rejimin rızası için örtünen güzel kadınların gizli yaşamı ilk kez cesur bir kalemden gün ışığına çıkıyor.

*
Kimbilir belki altına imza atılacak konular içeriyordur " Tahran Melekleri"
Alt 30-06-2007, 01:24
InVitatio
Üye Değil

sevgili özgür beyin

beynini neden bu gibi islerde hep tek tip calistiriyorsun
kimse haberin icerigini yalanlamadi !
sadece bu habere neden olaylara "yorum farki" var
yani...
ben bu olaylar icinde amerikan emperializmin parmagi oldugunu düsünüyorum...
Alt 30-06-2007, 01:24
Onur Üyesi

Özgür Beyin, bu gidişle senin şairliğin gelişecek gibi duruyor.

Yahu arkadaşlar, bunun bir psikolojik harekat olduğunu ne çabuk anladınız, hemen tahlil ettiniz, bravo sizlere. İnsan biraz araştırır, bir iki kanıt bulmaya çalışır. Yukardaki olaylar olanaksız şeyler mi sizce? İslam cumhuriyeti özgürlükler beşiği midir? Petrol beleş midir? Bu olayların yalan ve uydurma olduğunu nerden biliyorsunuz? Bizi de bilgilendirin lütfen..

Mısırlı bir gösterici
Alt 30-06-2007, 01:30
InVitatio
Üye Değil

sevgili sargon
bilmem sen nerde yasiyorsun ama bugünun siyaseti ile ilgilenen insanlar bilmektedir ki
iran hem askeri hemde siyasi abluka altina alinmak istenmekte,
ve bu tür olaylar sadece bunun bir parcasidir.
Iran toplumunun bati tipi demokrasi sorunu ayri bir sorun
Iran Hükümetinin ve Halkinin hüküm etmek gücünün hergün törpülenmekte istenmesi ayri bir sorun...
Alt 30-06-2007, 02:21
Onur Üyesi

İran'ın siyasi ve ekonomik olarak abluka altına alınmak istendiğini gayet iyi biliyorum. Dünyada yaşayan herkes bunu biliyor. Afganistan da, Kuzey Kore de aynı şeyi yaşıyor. O halde diktatörlükleri savunalım mı yani. Aman ABD bunları baskı altında tutuyor diye despotizm hakkı mı oluşuyor. Yoksa ABD'nin baskısı altında olan bütün rejimler birer özgürlük beşiği midir?

ABD'nin baskısına karşı çıkmak başka şeydir, diktatörlük rejimlerini, baskı rejimlerini savunmak başka şey. ABD'nin Irak'a saldırmasını engellemek için yüzlerce savaş karşıtı ve demokrasi savunucusu Irak'ta canlı hedef olmayı göze aldı, kendilerini siper ettiler. Saddam diktatörüne aşık oldukları için mi bunu yaptılar sanıyorsunuz. ABD'nin İran'a müdahale etmesine ne kadar karşıysam İran'ın yobaz ve zorba şeriat rejimine de o kadar karşıyım. Siz bunları ayırmıyorsunuz ve yobaz, zorba ve diktatör bir rejimi savunuyorsunuz. Şeriat olsun, İslam olsun da istediği kadar halkına kan ağlatsın önemli değil mi diyorsunuz?

Şeriat rejimi bir tür faşizmdir. İran'da da bu rejim uygulanıyor. Kendi insanına, kendi halkına düşmandır. İran'ın neyini savunacam. Adamlarda zerre kadar demokrasi anlayışı yok. Ahmedinejat çıkıp Yahudi katliamı olmadı derken tek bildiği şey Yahudilere beslediği kindir. Adam da ne insan hakları anlayışı var, ne demokrasi anlayışı. Bütün bunlara karşın ABD'nin bölgesel hesapları için nasıl bir yönetimi olursa olsun bir ülkeye müdahale etmesine elbette karşıyım. Siz de İran'daki faşist rejime karşı olsanız anlaşırız. Yoksa bana boşuna siyaset anlatırsınız.

Mısırlı bir gösterici
Alt 30-06-2007, 13:20
HarunKAHYA HarunKAHYA isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üye

İrandan dünyaya yayılan bütün olumsuz haberlerde, emperyalist batının parmağını aramak doğru bir şüphecilik.Çünki ABD dünyanın korkusuz kabadayısı.Ama bu şüphecilik bizi bazı gerçekleri görmektende alakoymamalı.
Kabadayılarda terbiye ,nezaket,dürüstlük olmaz.Eski Osmanlı kabadayılarında raconunda bir özel koruyuculuğu,kollayıcılığı olduğu anlatılırdı.
Ama şimdiki kabadayılarımız tam bir megaloman.Keyfine göre , menfaatine göre davranan bir serseri.
Diger taraftan,komşumuz İranın da bu tecrit politikasındaki yanlızlığının dışında,yaptığı İslami yaşam zorlamalarınınında pek tutulacak bir yanı olmadığı malum.
İnançları müdafa etmek ayrı şey,
tebanızdaki her insanı bu inanca zorlamak ayrı şey.
İslami inançı tutar,savunur ve emrettiği gibi yaşarsınız;saygı duyarım,sizin tercihinizdir.

Ama herkesi bu tip yaşamaya zorlarsanız,sizinde kabadayıdan farkınız kalmaz.
Sn.İnvitatioda zannederim bu görüşte,hernekadar biraz kızgın yazsada.

Sadece kendini akıllı sanan salaklara bayılıyorum..
Onlar olmasaydı hayatımız ne kadar renksiz olurdu..
A.Einstein (Yaw benim böle bi lafım yokk..kim uydurdu bunu.. )http://image.donanimhaber.com/image....miley/hiho.gif

Önerilen Siteler